Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMalisiek
    • CommentTimeAug 13th 2012
     permalink
    Ja właśnie zjadłam michę spaghetti i też mnie sen bierze. I znów boli mnie głowa. Od ponad 2 tygodni ćmi mnie po lewej stronie, codziennie :angry:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Ma mi bądź dzielna jeszcze troszkę ,dobrze że jesteś pod opieką fachowców -dalej kciuki :thumbup:

Czerwinko To b. dobre wieści , oby szybko doszła do siebie i ładnie się goiło :thumbup:

sysiajaw: A ja dzisiaj nie wyrabiam tak mnie kręgosłup boli :cry: pierwszy raz tak mocno

No to tylko odpoczynek da ulgę , a jak nie minie to może weź coś , no chyba że da się wytrzymać

Rumba dobrze że jesteście już w domku teraz czas na nauke , a jak rana po CC(ładnie chociaż to zrobili?) bierzesz coś przeciwbólowego

Ul_cia: Ja z kolei wpadam w paranoję z tym jedzeniem - jem za mało, i ciągle mysle co mogłabym zjeść, zeby w siebie wcisnać i ciagle czuję sie pełna... Cholera mam odwrotnie niż "w normalnym" życiu, przed ciążowym - wtedy mogłam jeść non stop... a teraz.... i się na serio zaczynam martwić, bo dzisiaj ważyłam kilogram mniej niz wczoraj..... mam nadzieję, ze ta moja kruszyna ma z czego czerpać i nie odczuwa idiotyzmów matki :devil:

Ale ty tylko albo aż masz uczucie pełności pewnie dlatego że coś uciska żołądek,bo niektórym dziewczyną jeszcze dochodziły zgaga i inne takie żołądkowe ,
    Ale sama piszesz że starasz sie bogata w witaminy dietę prowadzić ,wiec jeśli wyniki sa ok to nie ma czym się martwić

Treść doklejona: 13.08.12 16:32
    Tzn. Ulcia nie zrozum mnie źle że nie możesz jeść i dobrze Ci tak , ja nie w tym sensie no wiesz o co mi chodzi :shamed:
    A mniejsze ilości nic nie pomagają ?
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    kuleczka_69: co do plci to tak, miala byc dziewczynka a wyszedl sliczny chlopczyk. Udalo sie SN, ale naciecia nie uniknelam i teraz ma cala poopcie w krwiakach, w srode lece na sciaganie szwow

Oh! Kuleczka - Ty nawet nie wiesz, jaki tu u nas popłoch zapanował nt płci dzidizusia po Twoim porodzie!
    Gratulacje, ze siew szystko udało i jest OK, i Wy cali i zdrowi, chociaz z popekaną doopka ;-)
    Jak bedziesz miała chwilę to opowiedz nam jakie to wrażenie nosić dziewczynke a urodzic chłopca :devil:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Malisiek: Ja właśnie zjadłam michę spaghetti i też mnie sen bierze. I znów boli mnie głowa. Od ponad 2 tygodni ćmi mnie po lewej stronie, codziennie :angry:

też tak miałam najgorzej było w nocy ciągnięcie podczas przekręcania , i jak za szybko wstałam , ale to było 11-14 i wiem że rozciągała się macica
    Wiec może w 29 też tak samo
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    edzia503: Tzn. Ulcia nie zrozum mnie źle że nie możesz jeść i dobrze Ci tak , ja nie w tym sensie no wiesz o co mi chodzi A mniejsze ilości nic nie pomagają ?

Nie, no rozumiem Cię - pewnie :wink::bigsmile:
    Ja w sumie na finiszu i już raczej za bardzo nie wpłynę na tę moją kruszynę w brzuchu :tongue: bo całą ciążę sie borykam z tym jedzeniem - ale tak jak mówisz całyc zas pociesząłam się, że wyniki są b. dobre, żaden lekarz nie zwrócił uwagi na generalny brak przyrostu wagi, wiec nie powinnam sie martwić - a tu czytałam, że przed porodem zdarza sie często, ze waga nawet spada - właśnie tak jak u mnie ostatnio - ale jakos tak dzisiaj mnie "depresja" dopadła na ten temat - już moze jestem zmeczona tą cukrzycą i zła na nia jestem :wink: bo wiem, ze gdybym mogła zjeść kajzerkę z szyneczką - to bym się nawet chetnie poobżerała!
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Rumba - gratulacje :) jak bedziesz miala chwilke to pochwal sie swoja ksiezniczka :)

Kuleczko - witaj :) to dopieor musiala byc niespodzianka, zamiast dziewczynki , chlopczyk. Ale najwazniejsze, ze jestescie juz w domciu.
    Rowiez mam nadzieje, ze pochwalisz sie malenstwem jak nabierzesz sil :)

Ja sie sie wylegiwalam w domu, przespalam pol dnia.

Dziewczyny jak wy odczuwacie twardnienie brzucha? Moj jest czasem twardy, czasem nie..ale ja zadnych zmian nie czuje.
    I jeszcze jedno pytanko, kiedy mialyscie pierwsze skurcze macicy ? i skad wiedzialyscie, ze to akurat skurcze?

Pytam bo mnie wczoraj tak cos zabolalo po lewej stronie, przy wstawaniu z krzesla..taki mocny , rwacy i ciagnacy bol po lewej stronie jakby ktos mnie tam za wnetrznosci szarpnal..to bylo chwilowe, pozniej troszke pobolewalo mnie podbrzusze.. co to takiego bylo? :confused:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Dziś sobie leżę na lewym boku dość długo i stwierdziłam no dobra to teraz na drugą stronę no i pod czas przekręcania nagle słychać skrzyp i gruchot kości tej jak by od spojenia. To nie powinno być nic groźnego bo poleżałam i mogę normalnie chodzić a zabolało tylko w trakcie "gruchotania".
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Ul_cia: Ja z kolei wpadam w paranoję z tym jedzeniem - jem za mało, i ciągle mysle co mogłabym zjeść, zeby w siebie wcisnać i ciagle czuję sie pełna... Cholera mam odwrotnie niż "w normalnym" zyciu, przedciążowym - wtedy mogłam jeść non stop...

mam to samo - wciskam na siłę dosłownie :) gdybym tak miała po ciąży...
    acia20: Dziś sobie leżę na lewym boku dość długo i stwierdziłam no dobra to teraz na drugą stronę no i pod czas przekręcania nagle słychać skrzyp i gruchot kości tej jak by od spojenia.

aciu to normalne ja też tak czasem mam...
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    katka_81: gdybym tak miała po ciąży...

O to to :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dziewczyny ,ja niemoge odejsc od komputera :D poszlam z mala na dwor ,wracam ,robie obiad ,odpalam kompa a tu 120 postow :shocked:
    Zaraz zerkne moze ktoras urodzila :))
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Pomarańczka25: Zaraz zerkne moze ktoras urodzila :))

Dzisiaj jeszcze żadna, ale "męczy" sie aktualnie Ma_mi :cool:
    --
  1.  permalink
    Ma_mino to kciuki żeby poszlo gładko, szybko i bezboleśnie:wink:
    Mnie męczy koszmarna zgaga - jeśli wierzyć przesądom to mój mały będzie miał bujną czuprynę:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeAug 13th 2012 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny, boje sie, ze cos nie tak. Bo skurczy chyba nie mam. Brzuch nie twardnieje. Ale znowu mnie boli - dosc mocno z lewej strony. Taki klujacy bol polaczony jakby z bolem plecow po lewej stronie.. mialyscie cos takiego?
    Dzis siedzialam w domu, jutro chcialabym isc do pracy.. ale jak mnie bedzie bolec to chyba lepiej przedzwonic do lekarza? Sama nie wiem..moze panikuje, i to sa normalne objawy. Jeszcze dodam, ze dzis sporo wypoczywalam..a jak tylko zaczelam sie ruszac, wykapalam sie, zmienilam posciel i nastawilam pranie..to bol powrocil.. to taki nachodzacy i znnikajacy bol jest.. ten bol plecow jakby ku gorze lekko tez idzie..:confused:

violet_flower - ciekawe czy to prawda z ta czupryna, ja na szczescie zgagi nie mialam.. ogolnie do tej pory dobrze sie czulam..
    ten 3ci trymestr jednak juz troszke inny..
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    madziauk moze to dzidzia na jakis nerw uciska po prostu
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    mooniia - mozliwe, ale jak drugi dzien w tym samym miejscu..? narazie chyba spi, bo ostatnio kopal przed 15 jak wstalam ;)
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    wklejam, zeby sie nie zagubiła :) moze któras sie skusi ;)

1. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    2. Gina1511 16.08.2012 (dziewczynka)
    3. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    3. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    4. dorotka09.05 20.08.2012 (dziewczynka)
    4. Cobraczek 20.08.2012 (chłopiec)
    5. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    5. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)

6. magic1984 28.08.2012 (chłopiec)
    7. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    8. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    9. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    10. NadziejaUmieraOstatnia 06.09.2012
    11. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    12. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    13. oranda 15.09.2012
    14. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    15. Natalia122 20.09.2012 (dziewczynka)
    15. kapelusznick 20.09.2012 (chłopiec)
    16. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    17. sysiajaw 24.09.2012 (dziewczynka)
    18. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    18. Olenkaka 25.09.2012 (dziewczynka)
    19. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    19. monika 1205 30.09.2012 (chłopiec)
    20. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    21. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    22. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    22. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    23. KasiaTasia 13.10.2012
    24. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    25. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    26. Malisiek 5.11.2012 (dziewczynka)
    27. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    27. isiula. 10.11.2012 (chłopiec)
    28. Linden 12.11.2012
    28. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    29. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    30. lofbejbe 21.11.2012
    31. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    32. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    33. ruda03 09.12.2012
    34. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    35. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    36. artystka80 27.12.2012
    37. lapa 30.12.2012
    38. Pomarańczka25 2.01.2013
    39. misia-ludek 5.01.2013
    40. kasia151288 16.01.2013
    41. agavva 21.01.2013
    42. Igisowa 24.01.2013
    43. marakuya 1.02.2013
    43. GaggataB 1.02.2013
    44. justyna883 2.02.2013
    45. ikamek 06.02.2013
    46. beagraf 12.02.2013
    47. andziaiw 22.02.2013
    47. milka 1984 22.02.2013
    48. sushi 5.03.2013
    49. venus87 14.03.2013
    50. venika 05.04.2013

Treść doklejona: 13.08.12 18:12
    no moze tak sie ułozył akurat, pamietam jak byłam w ciazy ze srednia córa to ta z uporem maniaka kopała mnie po szyjce, w pewnym momencie to juz było tak bolesne, ze niemal sie popłakałam za którymś razem :devil: Ciekawe jak bedzie tym razem póki co młoda ułozona tez posladkowo czyli wypisz wymaluj jak siostrzyczki :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    madziauk: Taki klujacy bol polaczony jakby z bolem plecow po lewej stronie.. mialyscie cos takiego?

może Maluch uciska Tobie na moczowód. Mnie tak od nerki bolało. Jeśli będzie się utrzymywać, może pojedź na IP...?
    --
  2.  permalink
    mooniia: madziauk moze to dzidzia na jakis nerw uciska po prostu

też mi się tak wydaje - może po prostu mały tak się ulożył, że coś uciska i dlatego odczuwasz ten ból z jednej strony i przy wykonywaniu ruchów...
    madziauk: ten 3ci trymestr jednak juz troszke inny..

też tak mam - pierwsze dwa to była istna sielanka, zero dolegliwości, a teraz zaczynam odczuwać "uroki" ciąży :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ul_cia: Pomarańczka25: Zaraz zerkne moze ktoras urodzila :))

Dzisiaj jeszcze żadna, ale "męczy" sie aktualnie Ma_mi :cool:

Juz doczytalam ze zadna :))

Czerwinko,najwazniejsze ze mama , juz sie wybudziala i jest po ,teraz bedzie tylko lepiej :)

Edzia-Ja tez jestem skorpion,maz ugodowy baranek ,mala wodnik :)
    Ale odrazu wady ,ajkie wady przeciez skorpiony niemaja zadnych wad :devil:

A malenstwo bedzie koziorozcem :)

Ulcia
    ja sie balam tak samo jak ty ,nie samego porodu ,ale opieki ,czy sobie poradze ,skad bede wiedziec ze jest glodna itp ( a rodzialm ja majac 32 lata ) I uwiez mi kochana ,wraz z urodzeniem dziecka rodzi sie instynkt macierzynski ,samo przychodzi i wiesz co masz robic :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    mooniia: pamietam jak byłam w ciazy ze srednia córa to ta z uporem maniaka kopała mnie po szyjce, w pewnym momencie to juz było tak bolesne, ze niemal sie popłakałam za którymś razem

mi moja Michasia funduje takie kopniaki w ciągu dnia... aż zgina w pół, jakby mi ktoś skalpelem na żywca krocze ciął :/ Nieprzyjemne bardzo...
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dokladnie Madzia ,moze dzidzia sie tak ulozyla ze ucsika jakis nerw ,jak ci nieprzejdzie ,to podjedz na Ip .
    --
  3.  permalink
    Pomarańczka25: Ale odrazu wady ,ajkie wady przeciez skorpiony niemaja zadnych wad

to dobrze, bo mój mały to też skorpionek będzie, więc zastanawiam się jak jako spokojna panna nad nim zapanuję:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Madzia - ja tak nie miałam :confused: Faktycznie jak by Ci nie przechodziło, to może zadzwoń do położnej/lekarza?
    W sumie najprawdopodobniej to nic takiego i pewnie tak jak mooniia mówi - jakiś uciskany nerw, ale strach, ze coś się dzieje a nie wiemy co jest gorszy dla dzidziusia niż sam ból, więc dla samopoczucia lepiej czasem sprawdzić.
    Ja za to usiłuje zapisać się na to moje USG (co to terminów nie ma) i podobno mają z Medicovera do mnie oddzwonić i gdzieś mnie tam wcisnać - bo zdałam sobie sprawę, że tak naprawde nie znam wogóle przypuszczalnej wagi i rozmiaów tego mojego brzdąca, ani dokładnego położenia, ani stanu łożyska - co przy cukrzycy jest dosyć istotne.... a jakos tak lekarz to olał..... wiec walcze o usg :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dzieki dziewczyny, jak bedzie bol sie utrzymywal - to pojade do szpitala. Niech sprawdza co i jak. A teraz ide zrobic obiadokolacje dla mezusia :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Kuleczka ale niespodzianka:shocked::shocked: wszystko na różowo pewnie, ubrania i zabawki?? a tu chłopiec:bigsmile::bigsmile::bigsmile: o kurna, ale najważniejsze, że jest zdrowy i wszystko jest ok.

Ulcia współczuje Tobie bardzo, ja nie wiem co mnie czeka ale już się ograniczam z jedzeniem, bo zaczęłam jeść więcej, przyjaciółka mi doradziła aby jeść 5 razy dziennie ale mniejsze porcję...:bigsmile: idealny pomysł.

Mami trzymamy kciuki za Ciebie i dzidzie:thumbup:

Pomarańczka tuttaj zawsze jest wesoło, raz smutno raz zabawnie innym razem wzruszająco :)

Madziauk Mooniia ma rację, może na nerw ucisnęło dziecko:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Ale pospałam,jak małe dziecko i nie wiem czy miałam twardnienie brzucha czy mała się wypinała jak spałam,ale muszę powiedzieć że było nieprzyjemne i bolało jak cholera:devil:
    Dziewczyny w nocy zauważyłam że jak budzę się na siku to nie mogę usiąść,mam takie uczucie jakbym główkę małej już miała w kroku(przepraszam za słownictwo):shocked:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    gina1511: Dziewczyny w nocy zauważyłam że jak budzę się na siku to nie mogę usiąść,mam takie uczucie jakbym główkę małej już miała w kroku(przepraszam za słownictwo)

Ja mam podobnie, a generalnie krocze (sorka za dosłowność) to mam tak jakby obite - w taki sposób mnie boli :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Ul_cia - walcz , walcz, w sumie do terminu niewiele Ci zostalo. Lepiej wszystko sprawdzic przed porodem.
    Z tym bolem krocza to moze rzeczywiscie dzidzia juz woli sie tam pcha na zew.

Jak ja juz bym chciala byc w 39tyg, zazdroszcze Wam dziewczyny. Ja chce juz porod i synka miec po tej drugiej stronie.

Ok, obiadokolacja gotowa do gotowania/ smazenia za 10min zaczynam ;) zeby bylo cieplutkie jak maz wroci ;)
    --
  4.  permalink
    Venus, wlasnie nie bylo wszystkiego rozowego, pokoj w neutralnych barwach, az takiego bzika to nie mialam :P ciuszki tez kolorowe wiec luz, mama popakowala do kartonika sukienki i rozowe rzecz i dalej mam stos ciuchow hihi
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Moja mała już w kanał wchodziła jak byłam na wizycie w 36tc.Dwa tygodnie temu ginka w szpitalu miała problem ze zmieżeniem główki.Szkoda że nie poprosiłam o zbadanie szyjki,ale tyle się wysiedziałam że nie miałam ochoty.
    W czwartek dowiem się wszystkiego na czym stoję :wink:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
  5.  permalink
    dziewczyny mam pytanie techniczne odnośnie trzeciego usg wymaganego w ciąży( bo moja gin mi tego nie sprecyzowala na wizycie): powinno sie je wykonać pomiędzy 28 tyg a 32 tyg ciąży. Czyli rozumiem, że górna granica na jego wykonanie n- ostatni dzień dopuszczalny- to jest 31 tydzien 6 dzien? dobrze to rozkminilam:P?
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Violet ja dostałam skierowanie na to usg w piątek i moja gin kazała się zapisać między 31-32 tyg, zapisałam się na 31t3d. Zrozumiałam, że mam czas do skończonego 32tyg. Ale myślę, że chyba nic by się nie stało jakbym poszła później :wink::wink:(chyba, że się mylę?)

Treść doklejona: 13.08.12 19:36
    Madzia, ja czasem mam takie kłujące bóle, że aż mnie zgina jak się mały nie tak ułoży.. Mam na to sposób. Prowokuję go na wszystkie możliwe sposoby, żeby zmienił pozycję - ruszam brzuchalem, żeby go wkurzyć, skaczę, leżąc zmieniam boczki itp. W końcu mały ustępuje, pokitłasi się trochę i ból mija. Oczywiście nie wiem czy u Ciebie to ten sam ból i ta sama przyczyna.. Ja robię tak na własne ryzyko:wink:
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Według mojego gina i tego jak w tym kraju liczą tygodnie ciąży byłoby tak jak pisze Isiula, czyli do skończonego 32 tygodnia, czyli pełny 32 musiałby minąć, czyli ostatni termin to 32+6 (bo cały czas trwa 32), ale co lekarz i kraj, to inaczej. Może zadzwoń i dopytaj o to :wink:
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    gina1511: mam takie uczucie jakbym główkę małej już miała w kroku(przepraszam za słownictwo)

Też tak mam, tylko jak kucnę. Już myślałam, że schizuję:wink:
    --
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    venus jesli chodzi o cwiczenia to hmmm nie cwicze. Jakos sie nad tym nie zastanawialam....pewnie pomyslicie ze len jestem ale nawet mi to przez mysl nie przeszlo.
    Czerwinko super ze juz po wszystkim i tulisz swoje malenswto w ramionach. A z mama juz teraz napewno wszystko sie ulozy.
    Ma_mi trzymam kciuki :thumbup:
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    sms od Ma_mi sprzed chwilki (godz 20:37):
    "Musieli mi zrobić cc, bo szyjka miała zrosty i nie reagowała wystarczajaco. Masakra, ale już po. Miało być inaczej, ale mała cudna 2950, 54 cm. Potem podeśle zdjecie. Buziaki"
    :bigsmile:
    GRATULACJE Ma_mi!!!!!!!

No i zostałam sama na placu boju wśród "18" :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Ma_mi - gratulacje!!!:cheer::clap:

Ul_cia: No i zostałam sama na placu boju wśród "18" :wink:

Obstawiam, że Martynka wyjdzie punktualnie 18go:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    ma_mi - gratulacje :)

Treść doklejona: 13.08.12 20:42

13. oranda 15.09.2012
    28. Linden 12.11.2012
    30. lofbejbe 21.11.2012
    33. ruda03 09.12.2012
    37. lapa 30.12.2012
    41. agavva 21.01.2013
    42. Igisowa 24.01.2013
    43. marakuya 1.02.2013
    43. GaggataB 1.02.2013
    44. justyna883 2.02.2013
    45. ikamek 06.02.2013
    46. beagraf 12.02.2013
    47. andziaiw 22.02.2013
    47. milka 1984 22.02.2013
    48. sushi 5.03.2013
    49. venus87 14.03.2013
    50. venika 05.04.2013
    --
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    ma_mi Gratulacje :clap:
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Ma_mi - gratulacje
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Ma_mi, gratulacje!
    Najważniejsze, że Mała jest cała i zdrowa :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    ma-mi gratulacje :))

a ja dopisuje do listy milene ma sie ujawnic niebawem :)

13. oranda 15.09.2012
    28. Linden 12.11.2012
    30. lofbejbe 21.11.2012
    33. ruda03 09.12.2012
    37. lapa 30.12.2012
    41. agavva 21.01.2013
    42. Igisowa 24.01.2013
    43. marakuya 1.02.2013
    43. GaggataB 1.02.2013
    44. justyna883 2.02.2013
    45. milena1984 3.02.2013
    46. ikamek 06.02.2013
    47. beagraf 12.02.2013
    48. andziaiw 22.02.2013
    48. milka 1984 22.02.2013
    49. sushi 5.03.2013
    50. venus87 14.03.2013
    51. venika 05.04.2013
  6.  permalink
    Ma_mi gratulacje :wink:

no to Ul_cia coś te "18" się śpieszą...:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Ma_mi super!!!! Wielkie gratulacje!!!
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ma_mi gratuluję :clap:
    Ale dziewczyny z 18-tego szybko się rozpakowały :wink: Ulcia teraz jesteś na zaszczytnym trzecim miejscu sama spośród 18- stek :tongue: No ale jeszcze do terminu kilku dni, więc wszystko się może zdarzyć :cool:
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    gratulacje ma mi! super ze juz tulisz coreczke
    venus - ja zaczynam cwiczyc miesnie kegla bo ponoc jak sie ma wycwiczone to latwiejszy jest porod
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Ma_mi - ja rowniez gratuluje :) zdrowka zycze :))
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Trzymam do 18! :wink:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dziewczyny o co chodzi z tą " 18 " ??

MaMi gratulacje słońce :jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    venus87: Dziewczyny o co chodzi z tą " 18 " ??

Chodzi o 18 sierpnia, na ten dzień kilka dziewczyn miało ten sam termin porodu :wink:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.