Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorvenus87
    • CommentTimeAug 13th 2012 zmieniony
     permalink
    Aaaaa :rolling:
    To tylko Ulcia została :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorElse
    • CommentTimeAug 13th 2012
     permalink
    Ma-mi wielkie gratkiiii!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Ma mi gratulacje! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ma_mi -gratuluje :):cheer:

Wiecie co ostanio laski rodza ,a ja ani drgne ,siedze na tym zaszczytnym miejscu 38 i sie do gory nieprzesowam :D
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Ma_mi gratulacje :cheer:

Treść doklejona: 13.08.12 22:13
    A nie mowilam ze 18 mnie wyprzedza,musze jakies dziecko sobie wypozyczyc to moze moja mala zrobi sie zazdrosna i raczy wyjsc z brzuszka:angry:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
  1.  permalink
    Ma_mi WIELKIE GRATULACJE !!! :bigsmile:

Gina może faktycznie samą taką myślą sprowokujesz swoją małą, aby też już mogła się do Ciebie przytulić po drugiej stronie brzuszka :wink:
    -- ___
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Czyli jednak dziś Ma-mi Gratulacje:clap: jak to dobrze ze lekarze tacy przezorni i wzieli wszystko pod uwagę !!!super!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
    • CommentTimeAug 14th 2012
     permalink
    Gratulacje Ma_mi!!!
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Witam sie z rana i widze ze ani jednego rannego ptaszka nie ma jeszcze:neutral:
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    Ja jestem :smile: Miłego dnia dziewczyny!
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ja tez jestem :wink:
    Na 11 mam KTG - zobaczymy co pokaże :bigsmile:
    Dzisiaj to już jakies skurcze powinno pokazać, bo mi ten brzuszek twardnieje od 3 dni!
    W nocy cisza, nic sie nie działo, żadnych bóli okresowych, ani nic, więc spoko - nawet ani razu nie wstałam siusiu :shocked:
    Rano aż sprawdzałam, czy brzuch jeszcze mam, czy juz przypadkiem w ciązy nie jestem :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ul_cia: Rano aż sprawdzałam, czy brzuch jeszcze mam, czy juz przypadkiem w ciązy nie jestem :devil:

Ula Ty to potrafisz poprawić mi humor od samego rana :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Ul_cia ja bardzo czesto sprawdzam brzuch,a szczegolnie wtedy gdy go nie czuje.
    Widze ze teraz Ty chcesz wyjsc przed szereg:devil:
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    bry :)))
    -- mama piątki :)
  2.  permalink
    ma_mi gratulacje:clap:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Wczoraj mowie do meza ze zaplanowalismy porod SN bez sztucznego wywolywania a wkoncu wyjdzie tak ze w czwartek pojade na wizyte i lekarze powiedza ze musze rodzic i beda robili CC.
    Az sie wystraszylam:cry:
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    gina1511: Wczoraj mowie do meza ze zaplanowalismy porod SN bez sztucznego wywolywania a wkoncu wyjdzie tak ze w czwartek pojade na wizyte i lekarze powiedza ze musze rodzic i beda robili CC.

Na razie się nie martw na zapas, wszystko będzie dobrze :wink: Nawet jak będzie kilka dni po terminie, to nie będzie tragedii. Jeszcze masz kilka dni i może weźmie Cię z zaskoczenia :wink:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    gina1511: Widze ze teraz Ty chcesz wyjsc przed szereg

O nie, nie... :cool:
    Jedyne czym sie martwie to tym, że zwolnienie lekarskie mam do 17 sierpnia i bede coś musiała kombinować, bo mojej ginki potem nie ma :confused:
    Jeju, zapowiadali piekną pogode od poniedziałku, a u nas jesień pełną gębą!
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ul_cia: Jeju, zapowiadali piekną pogode od poniedziałku, a u nas jesień pełną gębą!

To ja się z chęcią zamienie na pogodę :devil: U mnie upał :devil: cały czas !!!! Nie wychodzę z domu, bo jak tylko wyjdę na słońce, to puchnę, palce u rąk i nogi mam wtedy jak balerony !!! No i wychodzi na to że wcale się nie ruszam, bo tyle, co po domu to nie ruch :wink:
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Najbardziej obawiam sie tego ze wod plodowych bylo juz mniej i ciagle czuje jak mi cos tam cieknie.Chcialam kupic papierki ,babeczka w aptece powiedziala mi ze musza zamawiac i kosztuja 50 euro duza paczka i ze sie nie oplaca.W czwartek w szpitalu poprosze o kilka jesli cos bedzie nie tak.

judka jaki warian wybralas kindergeld jesli moge spytac.
    •  
      CommentAuthorjudka25
    • CommentTimeAug 14th 2012 zmieniony
     permalink
    Ul_cia: Jedyne czym sie martwie to tym, że zwolnienie lekarskie mam do 17 sierpnia i bede coś musiała kombinować, bo mojej ginki potem nie ma

Ulcia to nie może dać Ci lekarka zwolnienia już w tym tygodniu na kolejny? Tak w razie "W"

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 14.08.12 08:09</span>
    gina1511: judka jaki warian wybralas kindergeld jesli moge spytac.

Jeszcze na 100% nie zdecydowałam, ale raczej będzie to ten na 30 mcy, bo chciałabym być 2,5 roku w domu z synkiem, żeby nie musiał chodzić do żłobka, a skoro mam taką możliwość, to chyba skorzystam właśnie z tego, ale jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji, bo rozważam jeszcze ten na 20- mcy.
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    Ma- mi gratulacje!
    Witam się w 36 tygodniu :bigsmile: wielka ulga w porównaniu z tym że w 29 tyg groził mi poród przedwczesny :wink:
    Ja zaraz mam wizytę kominiarza żeby dowiedziec się co i jak z kominkiem a po południu wizytę u ginki :bigsmile: mam nadzieję że w obydwu przypadkach wszystko będzie po mojej mysli :bigsmile:
    --
  3.  permalink
    Dzień dobry:smile:

Ul_cia może Marka po prostu planuje punktualnie, i w piątek wieczorem zacznie rozwijać się akcja:wink:

Treść doklejona: 14.08.12 08:15
    :Martynka
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Ja wezme na 15+3 i wracam do pracy ale juz na 20 godzin.Zdecydowalismy z mezem ze dopoki dziecko nie bedzie samodzielne ja bede pracowala na pol etatuJuz w marcu bede musiala zapisac malutka do zlobka na drugi semestr w styczniu.
    mam nadzieje ze znajde ciekawy zlobek,najbardziej to chcialbym zeby byl polaczpony z przedszkolem:tongue:

Treść doklejona: 14.08.12 08:17
    Dziewczyny macie moze kontak z Majka,bo cos sie nie odzywa a jest pierwsza na liscie
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    gina1511: Zdecydowalismy z mezem ze dopoki dziecko nie bedzie samodzielne ja bede pracowala na pol etatuJuz w marcu bede musiala zapisac malutka do zlobka na drugi semestr w styczniu.

Ja bym chciała na pewno te 20 mcy być w domu, więc nie biorę pod uwagę innych wariantów. Żłobka nie uniknę na pewno :wink: bo nawet jak byłabym 20 mcy w domu, to na rok i tak będę musiała zapisać do żłobka, ale nie chcę wcześniej.
    Jak się już dowiadywałam, to mój cały etat to będzie 20 godzin tygodniowo (ze względu na zawód), więc przez ten rok będzie akurat :wink:
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Tutaj dzieciaczki maja dobra opieke w zlobku,mojej kolezanki mala juz od roku chodzila.Jak fajnie mowila po niemiecku.Po Polsku klamala a po niemiecku mowila prawde np jak sie pytalo ja ile ma lat:smile:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    judka25: Ulcia to nie może dać Ci lekarka zwolnienia już w tym tygodniu na kolejny? Tak w razie "W"

No właśnie twierdzi, że nie moze wypisać zwolneinia "do przodu" :confused:
    judka25: To ja się z chęcią zamienie na pogodę U mnie upał cały czas !!!!

To sie zamieniamy! Ja lubię upał - nawet w ciaży :wink:
    gina1511: Chcialam kupic papierki

A własnie - ja kupiłam papierki lakmusowe, tylko co z tego jak nie pamietam jaki kolor powinny przybrać jakby to się wody sączyły? :devil: Któraś podpowie? :bigsmile:
    violet_flower: Ul_cia może Martynka po prostu planuje punktualnie, i w piątek wieczorem zacznie rozwijać się akcja

O to to! Jak sie w mamusię wdała, to będzie punktualna - jak w tatusia - to poczekamy :-))))
    gina1511: Dziewczyny macie moze kontak z Majka,bo cos sie nie odzywa a jest pierwsza na liscie

No właśnie tez miałam zapytać - taka cisza, wiec moze juz rozpakowana?
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ul_cia: A własnie - ja kupiłam papierki lakmusowe, tylko co z tego jak nie pamietam jaki kolor powinny przybrać jakby to się wody sączyły? :devil: Któraś podpowie? :bigsmile:

Chyba na niebiesko, tak tu gdzieś przeczytałam na forum kiedyś.
    Ja też bym z chęcią kupiła te papierki, ale jak pisała Gina są za drogie :shocked:. W szpitalu powiedzieli, ze w razie wątpliwości przyjść z majtkami i oni sprawdzą.
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    witam witam z rańca :)
    U mnie pogoda fajna, bo nie jest gorąco i nie męczę się :)
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Jesli moja mala tez wdala sie w tatusia to dlugo poczekam,bo zawsze jak wolam meza to slysze ``zaraz ,juz ide ``:devil::devil::devil:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    gina1511: bo zawsze jak wolam meza to slysze ``zaraz ,juz ide

O to tak jak u mnie, oraz "a musze teraz?" :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    TO juz teraz sie nie dziwie ze jak rozmawiam z mala o opuszczeniu brzuszka to Ona mi tylko dupke wypina i pewnie sobie mysli ´´zaraz matka,poczekaj chwilke´´:surprised:
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Dziewczyny a ja mam pytanie odnośnie Waszych brzuszków. Ile razy dziennie i czym smarujecie?
    Ja około 3 razy dziennie balsamem, prawie cały dzień jest lekko wilgotny, od 25 tyg. regularnie i staram się nie zapominać o tym. Na tą chwilę nie mam jeszcze rozstępów, ale wszystko się może zdarzyć :devil: bo z tego co słyszałam, to wychodzą właśnie na koniec ciąży :devil::devil::devil:
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Czesc Dziewczyny,

Ja dzis znowu noc mialam nieprzespana i odpoczywam w domu, planuje sie wyspac w ciagu dnia i juz jutro musze isc do pracy. Bo mam sporo rzeczy do zalatwienia do tego piatku i nikt tego za mnie niestety nie zrobi :(

Judka25 - ja sie smaruje 2 razy dziennie (rano i wieczorem), Elancylem - dokladnie tym : http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=36767
    czasami wieczorem (tak 2-3 razy w tygodniu) uzywam na noc zamiast Elancylu Bio Oil : http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=45713
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    a ja się biorę za pakowanie torby do szpitala... :) Będę spokojniejsza, że już gotowa, jak coś ;)
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Pięknie przespałam noc, z jednym wstawaniem na siusiu, zaraz się zbieram pozałatwiać parę spraw. W weekend mąż jedzie do Niemiec do szwagra, kurcze muszę zaciskać nogi:devil: przez dwa dni.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Dzieńdoberek ;) Przed chwilą wstałam, ale ledwo, bo spałam na prawym boku i tak mnie ramie bolało, jakby mi się coś tam poprzestawiało. To samo miałam z biodrem, jak w nocy szłam do kibleka. Ogólnie, jakoś często tak mam, że jak śpie na lewym/prawym boku to mnie później strasznie biodro boli i jakiś czas kuleje :neutral:

I chyba pódję na USG 4D do Polskiej przychodni, bo się strasznie zamartwiam. Brzuch mnie ciągle pobolewa, a ja nie wiem, czy tak rzeczywiście powinno być w ciąży, jak to mówi położna. I jeszcze te upławy... W głowie już sobie uwaliłam, że może szyjka mi się skraca, albo łożysko odkleja i stąd te bóle i upławy :confused: A w tym szpitalu oni nic nie zrobią. Nie zbadają mnie, USG tym bardziej nie będę miała :angry:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Judka ja smarowalam sie w 28tc okolo dwa tygodnie takim kremem jest fajny
    <a href="http://www.bipa.at/HiPP-Mamasanft-Body-Butter/B3-627918,de_AT,pd.html?cgid=baby-pflege-cremen&wayToProduct=">

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 14.08.12 10:20</span>
    Teraz sporadycznie raz na tydzien jak nie zapomne posmaruje brzuszek i narazie rozstepow brak:wink:
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witam... u nas pogoda całkiem znośna... ja wczoraj dokończyłam prasowanie ciuszków, zostało mi popranie pościeli, kocyków, prześcieradeł, kupienie kosmetyków dla małej i kupienie rzeczy do torby do szpitala...:bigsmile:

Ma_mi wielkie gratulacje :clap::clap::clap:

Treść doklejona: 14.08.12 10:30
    a brzuszek ja smaruje 2x dziennie codziennie, rano smaruje Mustela 9 miesięcy a wieczorem oliwką, jak na razie córcia mnie oszczędza, bo po pierwszej to jestem okropnie pociachana
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Malisiek: Przed chwilą wstałam, ale ledwo, bo spałam na prawym boku i tak mnie ramie bolało, jakby mi się coś tam poprzestawiało. To samo miałam z biodrem, jak w nocy szłam do kibleka. Ogólnie, jakoś często tak mam, że jak śpie na lewym/prawym boku to mnie później strasznie biodro boli i jakiś czas kuleje :neutral:

Malisiek, przyzwyczajaj się kochana :) to dopiero początek :) Przechodzę dokładnie to samo - dziś też wstałam z bólem biodra... nieprzyjemne to i trzeba rozchodzić. Ramiona też mnie bolą czasami :)))
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaTasia
     permalink
    dzień dobry :)

w Krakowie pada deszczem :neutral: a ja sobie zaplanowałam popranie zapasu pieluch tetrowych które nabyłam ... i nici z planów mych na dzisiaj, muszę jakieś inne pole działania znaleźć bo inaczej przekimam cały dzień
    -- 6.X.2012 Tadziulek 4.VIII.2014 Zygmuś
  4.  permalink
    Ul_cia: Jeju, zapowiadali piekną pogode od poniedziałku, a u nas jesień pełną gębą!

Ulcia, ja słyszałam że ładna, słoneczna i letnia pogoda ma wrócić od czwartku... Ale jak to bedzie naprawdę - nikt nie wie :bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    A ja przysnęłam na godzinkę :shocked: Zdarza mi się zasnąć ale zazwyczaj po południu a nie przed, przecież niedawno co po nocy wstałam :devil:
    I chyba coś ze mną nie tak........ śniło mi się forum. W śnie czytałam ten wątek, jak się obudziłam to aż się śmiałam sama do siebie że muszę sprawdzić czy to samo napisałyście, ale jednak nie :tongue:
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    a na Targówku też pada deszcz
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    sysiajaw: a brzuszek ja smaruje 2x dziennie codziennie, rano smaruje Mustela 9 miesięcy a wieczorem oliwką, jak na razie córcia mnie oszczędza, bo po pierwszej to jestem okropnie pociachana

Ja smaruję 2 razy Mustelą i mam przepiękne pionowe krechy od podbrzusza do wysokości macicy..:sad: przeraża mnie to, że sukcesywnie lecą w górę, niedługo będę je miała już pod oczami:devil:
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    isiula: Ja smaruję 2 razy Mustelą i mam przepiękne pionowe krechy od podbrzusza do wysokości macicy..:sad: przeraża mnie to, że sukcesywnie lecą w górę, niedługo będę je miała już pod oczami:devil:

hehe ja tak mam po pierwszej..., ta mnie oszczędza ale może dlatego że teraz mam dużo mniejszy brzuszek..?
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    A tak w ogóle to się witam, bo chyba zapomniałam:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ja do smarowania brzuszka używam Bubchen Mama, dokładnie taki:
    http://www.bipa.at/B%C3%BCbchen-Mama-Massage-%C3%96l/B3-686039,de_AT,pd.html?wayToProduct=Empfehlung
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    sysiajaw: hehe ja tak mam po pierwszej..., ta mnie oszczędza ale może dlatego że teraz mam dużo mniejszy brzuszek..?

To ja mam taki szatański plan, że po tej ciąży schudnę ze 20kg, poczekam aż rozstępy zbieleją i dopiero pomyślę o następnej:wink: chociaż znając mnie zanim bym spełniła te warunki musiałabym zapomnieć o drugim dziecku:wink::wink:
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    isiula: To ja mam taki szatański plan, że po tej ciąży schudnę ze 20kg,

20 kg to ambitny plan :wink: ale jak widać po przykładach dziewczyn z forum, bardzo możliwy do realizacji, więc nie stresuj się, na pewno Ci się uda :cool:Na rozstępy niestety nie mamy za dużo wpływu, możemy smarować brzuchy a jak będą chciały to i tak wyjdą :devil::devil::devil:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.