Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
20 kg to ambitny planale jak widać po przykładach dziewczyn z forum, bardzo możliwy do realizacji, więc nie stresuj się, na pewno Ci się uda
Na rozstępy niestety nie mamy za dużo wpływu, możemy smarować brzuchy a jak będą chciały to i tak wyjdą
a z rozstępami się liczyłam, najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa.. Bo ja już z karierą modelki dawno się pożegnałam

ja tez mam ten sam krem i rozstepow brak ,brzusio gladziutki i tez smaruje od wielkiego dzwonu bo nie jestem systematyczna
Isiula - ja miewam takie bóle. W pachwinach i pobolewa mnie też spojenie, jak chodzę. Ale da się wytrzymać ;)

Isiula / violet - u mnie to samo bole coraz bardziej sa odczuwalne, poza tym to szyjka czasem zakluje wlasnie.. w pachwinach te bole to jakie sa? te po bokach ciala..jakby ciagnace sie do gory?
czy wy na poczatku ciazy odczuwalyscie bole w podbrzuszu cos takiego jak na okres? Nie sa one mocne i sporadyczne ale jednak sie pojawiaja.
Powiedzcie Ci prosze czy wy na poczatku ciazy odczuwalyscie bole w podbrzuszu cos takiego jak na okres? Nie sa one mocne i sporadyczne ale jednak sie pojawiaja. Do gin ide dopiero 30.08 wiec nie wiem czy powinnam sie martwic czy tez wszystko jest ok.
Zalecił mi dużo odpoczywać i leżeć i przechodziło.
a mi dzisiaj brzuch twardnieje dosyć często, w czwartek wizyta więc mam nadzieje, że wszystko ok, poprzednim razem w 32tc, leżałam w szpitalu z powodu właśnie skurczy i od tego szyjka się rozwarła.... mam nadzieję że nie będzie powtórki z rozrywki chociaż teraz jestem sporo dalej..
, skurcze max na 20
Więc nie rodzę - i się chyba długo nie zapowiada
Nawet mi brzuch dzisiaj przestał twardnieć 
bo już nawet nie można było sprawdzić - tak trudno cokolwiek było tam dojrzeć) jest ulożona główkowo podłużnie, obwód główki i kosć udowa tak na 37 tydzień - najpierw sie zmartwiłam, ale lekarz powiedział, że jest dokładnie w 51 centylu - więc jest OK. Brzuszek na 38 tydzień. Waga szacunkowa to 3250 - więc duża nie jest - to dobrze, bedzie mi łatwiej rodzić

jak mi sie przypomni i generalnie na początku kupiłam sobie krem Gerbera, a potem dostałam od koleżanki jakieś próbki kremu Pharmaceris i nimi się smarowałam, a teraz kupiłam Perfecta Mama (Dax Cosmetics) ale dla mnie jest taaaaak smierdzący, ze chyba go wyrzucę.
waży szacunkowo dokładnie tyle co ja po urodzeniu
byłam ciekawa jakie wiadomości nam napiszesz
Najważniejsze, że wszystko z Martynką (albo Martynkiem
) dobrze i stawiam na to, że poród będziesz miała z zaskoczenia
Co do wagi, to jest akurat, jeszcze troszkę nadrobi do porodu. Wczoraj lekarz mi mówił, że 150g tygodniowo pod koniec ciąży, więc jeśli wziełabym wagę z usg na serio i urodziłabym w terminie to około 3500g by mój synek ważył, więc też byłoby idealnie
ale usg troszkę może oszukiwać 

Najważniejsze, że wszystko z Martynką (albo Martynkiem

Potem udało mi sie zapisać na to dodatkowe USG, wiec gnałam ile fabryka dała w samochodzie ;-)
skurcze max na 20 Więc nie rodzę - i się chyba długo nie zapowiada Nawet mi brzuch dzisiaj przestał twardnieć
Nie ma reguły, w każdej chwili możę Cię najść akcja porodowa, to nie tak, że jak skurcze są ta ktg to niedługo się rodzi, a jak ich nie ma to się nie rodzi, nic bardziej mylnego 

czekam na 37 tydz i rodzę
( ha,ha plan ułożony ciekawe co mała na to
)
. Wszyscy się śmiali, że to już chyba jest koniec
. Też jeżdżę autkiem, nawet jak mam brzuch twardy to mi to nie przeszkadza, a moje skurcze to póki co takie średnio bolesne miesiączkowe, więc jak z moimi okropnymi @ jeździłam, to teraz tym bardziej
.
[/url
powiedzcie mi a jak to jest z szyjką i akcją porodową? Chodzi mi o to czy ona się jakoś stopniowo skraca, przez kilka tygodni albo dni czy może ten to nastąpić nagle? tzn. mam np. 3 cm a za dwa dni mogę urodzić? bo tak właśnie mi coś wspomniał lekarz, żebym nie sugerowała się szyjką, tym ile ma cm, ale nie wiem czy go dobrze zrozumiałam
bo tak właśnie mi coś wspomniał lekarz, żebym nie sugerowała się szyjką, tym ile ma cm, ale nie wiem czy go dobrze zrozumiałam
czyli teoretycznie mogę urodzić w każdej chwili
a już się wyciszyłam i nastawiłam, ze tyleeeeeeeeeeeee mam czasu
, że pewnie przenoszę i ogólnie luz

Ale Ludwiś i tak sam zdecyduje kiedy czas na ewakuację z mojego brzucha
;
;
;
;

Dziewczyny jestem,po malym sprzataniu i gotowaniu