Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
No i psoci jeszcze dla tatusia 

Czy Wasze dzieciaczki też są takie, że kopią tylko jak mama trzyma ręce na brzusiu? Bo mój bąbel kopie tylko jak ja patrzę na brzuch albo trzymam ręce, a jak ktoś inny spojrzy albo dotknie, to ona przestaje się ruszać i kopie dopiero jak ten ktoś zabierze rękę No i psoci jeszcze dla tatusia
taka jestem zołza
a młody mam wrażenie kopie kiedy ma na to ochotę, niekoniecznie jak trzymam ręce na brzuchu

A czasem takiego kopa zasadzi, że aż mnie boli.
podłączam się pod pytanie madziaukja jeszcze nie odkryłam siary
Isiula - gratki, jak ta siara wyglada?

Muszę Ci powiedzieć że tutaj w Austrii lekarze nie sprawdzają szyjek jak wszystko jest dobrze.
a już o takim badaniu ginekologicznym żeby sprawdzić czy miękka/ twarda itd. to w ogóle nie było mowy. Być może to wynika właśnie z tego, jak to tłumaczył mi lekarz, że według niego (i pewnie wielu innych lekarzy tutaj) szyjka na tym etapie- 38 tydz- nie jest ważna i mam nie brać pod uwagę jej długości. Tak jak pisały dziewczyny, może się skrócić w każdej chwili pod wpływem skurczów albo twardnienia brzucha. Ok, z tym się zgadzam, ale .........
Wiem, że w Polsce też wiele zależy do lekarza prowadzącego ciążę, że też nie zawsze jest idealnie, że każda ciąża i dolegliwości są inne i dlatego mogą być inne/ różne podejścia lekarzy, ale ogólnie mówiąc są różnice w prowadzeniu ciąży.
jak na razie cisza.Czuję się tak dobrze że nie mogę uwierzyć w to że w czwartek mam termin
brak objawów, to też objaw
a Oktawia pewnie szykuje się na 17 sierpnia

mama picccccc i moj brzuszek chce jesc :)

Pomarańczka25: mama picccccc i moj brzuszek chce jesc :)
Ile ma lat córeczka?

z mama 24 h ,mama krzyczy jak trzeba ,a tatus przychodzi po pracy i tylko tuli :))))

i mój mąż mówi, że koniecznie musimy się postarać jeszcze o córeczkę 
Pogrzeb w ustawieniach forum- tam można odkliknąć żeby wyświetlało lub nie wszystkie suwaczki. Pewnie masz odznaczone:)
Zrobiłam tak i już widzę suwaczki
Ulcia czyli najpóźniej 25- tego urodzisz

moj synus od kilku dni kopie prawie przez caly dzien, juz nie wyrabiam. A jak klade reke na brzuchu, badz ja podpieram o brzuch to jeszcze mocniej czuje te kopniaki. Jestem bardzo zmeczona..
P pojechał już po Młodą, pewnie wróci gdzieś ok godz. 16 - 17.
i siedzę sama
No i u nas jesieni za oknem ciag dalszy ....
o 8.30 tylko 20 stopni 
Jeju, chyba zaczynam wierzyć, że mnie to nie ominie (prędzej czy później - a najpóźniej 25)
Pomarańczka - Martynki są takie rezolutne i smieszne? To fajnie, bo lubie taki małe "mądrale"
idz tam do pokoju ( pokazuje pokoj ,duzy palcem ) i zaluz majteczki :DUl_cia: P pojechał już po Młodą, pewnie wróci gdzieś ok godz. 16 - 17.
mojego męża też dzisiaj nie mai siedzę sama
![]()
Najfajniejsze jest to, jak zna się maksymalny i ostateczny termin, bo można spokojniej do tego podejść i się tak nie stresować
zawsze zastanawiałam się jak to jest (np przy cc) znać dokładną datę porodu, przygotowywać sie do tego psychicznie... wtedy czuje sie, ze to takie nieuniknione,,na pewno się wydarzy (tak jakby w innej sytuacji mogło sie nie wydarzyć 
)u mnie jakby się schłodziło o 8.30 tylko 20 stopni