Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorQuelle
    • CommentTimeAug 15th 2012
     permalink
    Przeciez my juz od kilku miesiecy dobrze pogrubione:surprised:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Boże, Pepper trzymajcie się tam dzielnie... Będzie wszystko dobrze :*

Treść doklejona: 15.08.12 11:21
    a ja "ubrałam" dziś łóżeczko dla mojej Misi - kto ma ochotkę, proszę zaglądać pod kartę ciąży :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ul_cia: No! Szok! - ale jeszcze trochę potrzymam Dzisiaj Jasiu już ma 3 tygodnie!!!!!!!!!!!!!!!!Kiedy to minęło???????????

nie znasz dnia ani godziny kochana, szykuj sie:bigsmile: no juz 3 tygodnie, sama nie wiem kiedy to zleciało:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Dziewczyny mam takie pytanie odnosnie ochraniaczy na lozeczko i baldachimow,zakladacie je od razu czy moze jak maluszek podrosnie.Ostatnio z mezem ogladalismy ciekawy program o przygotowywaniu lozeczek dla niemowlaczkow i ze wzgledu na lepszy dostep tlenu lepiej jest jak lozeczko nie ma ochraniaczy , baldachimow i nie jest oblozone maskotkami(chodzi o smierc lozeczkowa).My sami postanowilismy ze dopoki malutka nie bedzie chodzila po lozeczku ,ochraniacze nie sa potrzebne.
    •  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeAug 15th 2012 zmieniony
     permalink
    Gina, ja z kolei "ubrałam" łóżeczko w komplet - moja koleżanka, kóra urodzila niedawno maluszka na gwałt szukala baldachimu żeby małą osłonić przed swiatem zewnętrznym, bo się nie mogla na zasypianiu skupić ;-)
    Ale to jak wszystko chyba zależy od maluszka.... ja mam taki baldachim cieniutkli i tylko na części łóżeczk ai mam nadzieję, ze za duzo tlenu nie zabierze

Treść doklejona: 15.08.12 11:33
    katka_81: a ja "ubrałam" dziś łóżeczko dla mojej Misi - kto ma ochotkę, proszę zaglądać pod kartę ciąży :)

A ja nie widze pod karta ciaży :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    My sami postanowilismy ze dopoki malutka nie bedzie chodzila po lozeczku ,ochraniacze nie sa potrzebne.

Może i fakt ... przynajmniej dopóki się nie turla
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    A ja uwazam ze baldachim to zbieranian kurzu ,nigdy malej nawet tego niekupialm.
    Ochraniacz owszem zawsze byl ,zeby sie mala nieobijala o lozeczko .Ubieralam l;ozeczka ,a raczej maz ,jak wrocilismy do domu :)

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 15.08.12 11:35</span>
    Cos jest z forum,bo np,w ustawieniach mam suwaczek jeden pod drogimm ,a czesto jest obok,Jeszcze rano byl jeden nad drogim ...
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    My z mezem boimy sie smierci lozeczkowej i moze dlatego wole miec oko na mala i dlatego zrezygnowalam z baldachimu.Na szczescie jesli bedziemy musieli go kupic to nie bede miala z tym problemu bo mam bardzo blisko do sklepu:wink:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 15.08.12 11:40</span>
    Pomarańczka25
    z tym tez sie zgodze,ze to zbieranina kurzu i chyba lepiej jak maluszek widzi co sie wkolo niego dzieje a nie jest takie zamkniete.Ale to jest tylko moje zdanie i kazda mama robi to co uwaza za dobre:tongue:
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ginia ,ja tez strsznie sie balam tego ...ale ja kladlam mala na boczku a zeby w nocy sie nieprzekrecila na plecki ,blokowalam ja maskotka owieczka ...i tak spala ,jak wstalam ,przelozylam ja na drogi boczek ,a przewaznie spala na lewym boczku:)
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Pomarańczka25: Ochraniacz owszem zawsze byl ,zeby sie mala nieobijala o lozeczko .Ubieralam l;ozeczka ,a raczej maz ,jak wrocilismy do domu :)

U nas łóżeczko już stoi bardzoooo długo, chyba około 22 tygodnia ciąży rozłożyliśmy. Materac ma jeszcze folie i wszystko inne też. Nie ściągałam, żeby się nie zakurzyło.
    Ochraniacz na łóżeczko mamy, ale nie taki długi na całości, tylko za główką i po bokach kawałek, na oko to do połowy łóżeczka, a może nawet krótszy. Przygotuję mężowi ochraniacz, prześcieradło i ubierze dopiero jak będziemy wychodzić ze szpitala. Poduszki nie wolno używać, więc nie będzie a kołderka ?? Mam rożki, śpiworki i małe kocyki, więc na początku będę chciała to wypróbować, bo ta kołderka co mamy wydaje mi się być za duża dla noworodka.

Program o SIDS też oglądałam i nasłuchałam się o tym od pediatry na zajęciach, na studiach :shocked: dlatego boję się i myślę, że ciężko mi będzie pierwsze noce zasnąć.
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dokladnie ginia .
    Moja szawgierka sie napalila na taki komplecik poscieli z baladachimem ( identyko ma Ulcia ) po 2 tygodnich zdjela to w cholere ..
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    katka, ale masz zastzrezone komentarze wiec nie da rady podziwiac :)
    ja ochraniacz pewnie bede miała jak zawsze,ale nie na całe łózeczko tylko taki do polowy, baldachim sobie podaruje :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    judka tu chodzilo o ubranie poscieli w poszewki i kolderke :)))
    Moje tez stalo zlozone + materac + folia :)
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    ja do łóżecza kupiłam poduszkę klin ... nie dajecie nic do łóżeczka ? PIszą że jest dobra bo lekko unosi a jest z czegoś a'la gąbka z dziurami więc powietrze przepuszcza - cjoć to chyba nie ten wątek :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Pomarańczka25: szawgierka sie napalila na taki komplecik poscieli z baladachimem ( identyko ma Ulcia ) po 2 tygodnich zdjela to w cholere ..

Ciekawe kiedy ja zdejmę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    odblokowałam :) nie spostrzegłam się dziewuszki, sorry ;)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ja moge Wam z czystym sumieniem polecic ten ochraniacz z feretti ,akurat weszlam w pierwszy lepszy link ,na allegro sa duzo tansze .
    Ja mialam zwykle kupione na allegro za jakies 25 zl ,oddalam .
    Ten uzywalysmy dlugo .I teraz komplecik posluzy drogiej dzidzce .
    Mam inne 3 zmiany poscieli i tej niedorowniuja ,nie mechaci sie wyglada jak nowa .
    Ponizej sa obrazki ,mozna go zakladac na dwa sposoby "dokola glowki ,lub na jednym boku i wtedy widzi sie dzidzke ,te zwykle ,nieda rady bo spada po bokach ...

posciel
    --
  1.  permalink
    Katka śliczne łózeczko i8 p0ościel taka delikatna-dziewczynkowa- mnie się podoba:wink:

to widzę, że ja w lesie jestem z wyprawką:shocked: na razie mam tylko ciuszki (jeszcze nie wszystkie) i wózek:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ul_cia: Pomarańczka25: szawgierka sie napalila na taki komplecik poscieli z baladachimem ( identyko ma Ulcia ) po 2 tygodnich zdjela to w cholere ..

Ciekawe kiedy ja zdejmę :wink:

A niewiem ;p czas pokaze :))
    --
  2.  permalink
    Pomarańczka25 pościel bardzo ładna i chyba porządna jakościowo patrząc po cenie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    violet_flower: Katka śliczne łózeczko i8 p0ościel taka delikatna-dziewczynkowa- mnie się podoba:wink:

dziękuję :)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    violet_flower: Pomarańczka25 pościel bardzo ładna i chyba porządna jakościowo patrząc po cenie :wink:

Naprawde jest dobra ,jakosciowo :) uzytkujemy juz z rok ponad ,a sladu niema :)
    A mala tylko krzyczy ja chce rybki i kraba :D

Na allegro sa polowe tansze jak pisalam tu jakas cene z kosmosu wzieli ...

allegro link
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Katka - śliczne łóżeczko, aż samemu chce sie wskoczyć, przytulić i przespać :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Katka sliczna posciel ,juz napisalam pod wykresem :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Dziękuję dziewczyny :) mam nadzieję, ze Michasi będzie się spokojnie spało ;)
    Ul_cia, mąż się odezwał?
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Dziewczyny odblokuje moja karte na chwile to zobaczycie jak wyglada bryka corci i lozeczko.lozeczko narazie stoi w salonie,jak bede w szpitalu maz przeniesie do sypialni a z sypialni zabierze komode.Posciel wybieral tatus:wink:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    katka_81: Ul_cia, mąż się odezwał?

Tak :bigsmile: Nawet już z Julką z samochodu na Skypie gadaliśmy :cool:
    Łobuz! Ale się sam przestraszył, że takiego ambarasu narobił i urodze ze strachu :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ginia ja juz widzialm :))) Ladne :))
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Ul_cia: Łobuz! Ale się sam przestraszył, że takiego ambarasu narobił i urodze ze strachu :wink:

no właśnie :) ale by było :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Pomarańczka25: Ginia ja juz widzialm :))) Ladne :))

A ja przejżałam całą kartę Giny i znalazłam zdjecie bryki (na jednych z pierwszych ston) a łóżeczka nie widziałam - tylko komentarze, ze ładne :sad: tzn, ze mi się coś nie wyświetla? :confused:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Sorki dziewczyny wczoraj mnie nie było dziś jak po ogień mam wizyte na 13 i już mnie trzepie dziwnie , nie stresowałam się ale jakos dziwnie mi od wczoraj....
    Musze wyywalczyć coś może dlatego się boje nerka nie wyjaśniona , waga nieznana , jak urosły tez nie ??? do tego te ktg od Zosi 150- i zjazd do110 musze dziś wszysko od nich wyciągnąć bo jak nie to ordynator koniec zabawy , jestem polka ale ich pacjentką również .

Peper duża Silna , Na pewno szybko ja zdiagnozują i będzie dobrze , dziś Święto Maryi a ona Nas najlepiej rozumie - wiec o wstawiennictwo już prosiłam

To miłego Dnia , ja będe późno bo takie małe św.mamy (8 lat razem- za msc -5po ślubie )wiec może zakupy dla Naszych Kluseczek będą jak najbardziej na miejscu :wink:
    PA
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Edzia - kciuki
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Dziękuję dziewczyny za komenty pod kartą :) Ja właśnie szukałam pościeli takiej troszkę innej... lubię delikatne, skromne rzeczy, stąd ten wybór :) Jeszcze nad główką Michalinki zostanie przymocowany mały gipsowy aniołek - efekt końcowy przedstawię w swoim czasie :)
    Moonia, pocieszyłaś mnie co do CC - potrzebowałam tych słów. Ja bardzo się obawiam w ogóle tej chwili... nie mam wsparcia od P. i wszystko zaczęło wydawać mi się takie straszne ostatnio... :( Dziękuję Ci bardzo kochana :*
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ULCIA wejdź na kartę ciąży GINY i poszukaj dnia 281
    jak go naciśniesz to pod spodem pokażą się fotki :wink:
    --
  3.  permalink
    mi się ni8e pokazują zdjęcia giny:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    TEORKA: ULCIA wejdź na kartę ciąży GINY i poszukaj dnia 281jak go naciśniesz to pod spodem pokażą się fotki --

O! Widzisz! Człowiek to jednak całe życie się uczy i głupi umrze :wink:
    Mi też na razie mieli i mieli i nie pokazuje fotek - ale teraz przynajmniej wiem gdzie szukać :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Dziewczyny znalazlyscie,brzuszka tez mam zdjecia ?
    Wlasnie skonczylam z mama rozmawaic i juz jestem z wami:wink:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 15.08.12 13:20</span>
    Moja mala to mi chyba zaraz brzez brzuch wyskoczy:shocked:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 15.08.12 13:23</span>
    Wlasnie na suwazcku zobaczylam ze jestem w 40tc:shocked::shocked::shocked:
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    gina1511: Wlasnie na suwazcku zobaczylam ze jestem w 40tc:shocked::shocked::shocked:

No ja już dziś rano zauważyłam, fajnie to wygląda :wink:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    No! I jaki masz fajny napis na suwaczku - "dokonałaś prawdziwego cudu" :heartsabove:
    Też już rano zauważyłam ;-)
    Moja mała to chyba ma orientację w terenie po mamusi i pomyliło jej się jak nic i próbuje mi przez pępek wyjść :winkkiss: Nie powiem, zaczyna mnie to juz boleć - to co ona wyprawia!
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Mojej malej tez sie pomylilo,jak tak dalej bedzie to mi brzuch rozsadzi.
    Znalazlas Ulcia Fotki?
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ja to nie raz mam łzy w oczach, jak się synek rozpycha..... to już nie są kopniaki, takie szaleństwo, rozpychanie, mam wrażenie że mi brzuch pęknie, rozsadzi, każdy ruch teraz bardzo boli :confused::devil:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    gina1511: Znalazlas Ulcia Fotki?

Tak, dzięki Teo wiem gdzie są, ale mi się nie pokazują :sad: Nie wiem czy to problem z internetem u mnie... jak wchodze na dzień 281 to widze że jest kilka fotek, ale to sa białe prostokąciki z krzyzykiem, jak kliknę pokaż, to mieli, mieli i doopka :( ale cały czas próbuje, bo ciekawa jestem jak cholera ;-) Wózeczek widziałam na wcześniejszych stronach komentarzy - fajny, wydaje się taki lekki i poręczny :bigsmile: a brzucholek widziałam na zdjęciu z wycieczki!
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witajcie..

Peppermill - gratulacje i kciuki za malutką

dzisiaj wstawałam "tylko" 5 razy do łazienki - jestem padnięta
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Hej sysiajaw :-)
    Moje towarzystwo właśnie w knajpie kotlety schabowe wcina - więc mam wolne od gotowania :devil: :cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Witam się w porze obiadowej:bigsmile: spałam dzisiaj jak zabita do 12:30.. Luby już myślał, że w śpiączkę wpadłam:wink:

Peppermill gratulacje i kciuki zaciśnięte za malutkiego Okruszka! Wszystko musi się ułożyć, dużo zdrówka dla Was obu!!:grouphug:
    judka25 to Tobie się wczoraj śniło forum? Bo mi się śniło dzisiaj - tylko Twoje wpisy i ten żółty ludek z awatara:shocked: niestety nie pamiętam co pisałaś:wink:
    katka_81 cudna pościel:heartbounce:
    gina1511 niestety nie chcą mi się załadować fotki:sad:
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ul_cia: Hej sysiajaw :-)

dobry dobry, tylko plecy bolą:devil:, a u nas teściowa obiad robi :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ul_cia: Moje towarzystwo właśnie w knajpie kotlety schabowe wcina - więc mam wolne od gotowania :devil: :cheer:

Ja też dziś nie muszę gotować, bo mąż ma obiad w pracy. Ogólnie ma obiady w pracy cały czas i gotuję zazwyczaj tylko piątek- sobota- niedziela. Dla mnie samej, to aż mi się nie chce nic robić, dla 1 osoby. Czasami zrobię jakąś zupę, to jem ją przez 2 dni. W sumie cieszę się, że nie mam codziennego obowiązku gotowania, tylko kiedy chcę :tongue:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    judka25: Dla mnie samej, to aż mi się nie chce nic robić, dla 1 osoby

No właśnie - dlatego ja ostatnio bardzo rzadko jadam obiady :shamed:
    przez pierwsza połowę ciąży, jak siedziałam w domu to codziennie obiadek itp... potem mój m wymyslił, że jest straaaasznie gruby (:wink:) i będzie się odchudzał, więc obiadki poszły w odstawkę - no i kończy się na tym, że lecę na jogurtach i parówkach :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Hhehe ,ja tak samo :)
    Np.jade z dzieckiem na plaze ,mam jakas zupke z wczoraj dla niej i mowie obiadu dzis niema ;p

Mam naprawde cudownego meza ,jak widze ze kolezanki sie spiesza do domu ,bo np.na 15 -ta ma nbyc obiad to w szoku jestem:shocked:

Ale u nas jest inaczej ,jak moj mnie prosil o reke ,to powiedzialm mu ze niebede gotowac obiadow :d bo nielubie stac w garach ,a on ze ja zartuje :D
    ja: ze nie ,ze mowie powaznie i czy nadal chce byc moim mezem ??
    On: Ze tak ,a teraz beka ,bo jak cos mowie mu ,przeciez mowilam ci przed slubem ze obiadu niebedzie :D

Ale gotuje ,bo i tak jest dziecko i obiadek musi byc :)))
    --
  4.  permalink
    isiula no to pospałas :smile: ja już nie pamiętam kiedy ostatnio tak dobrze i długo pospałam:confused:

Ul_cia a Ty masz dobre wyniki morfologii/żelaza z tych parówek i jogurtów?:tongue:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.