Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorruda03
    • CommentTimeAug 15th 2012
     permalink
    hej...a ja sobie nie wyobrażam nie mieć obiadu-może być tylko zupa,byle duuużo:shamed:-cały czas jestem głodna,masakra...ciekawe, jak będę wyglądać za 4-mce jak tak będę żarła:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Mój mąż też mówi o odchudzaniu i myśli, że jak będę karmiła piersią, to uda mu się schudnąć :tongue: bo nie będzie smakołyków, tylko inne, bardziej zdrowe odżywianie.
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    violet_flower: Ul_cia a Ty masz dobre wyniki morfologii/żelaza z tych parówek i jogurtów?

No własnie sama jestem w szoku, ale moje wyniki nigdy nie były ponizej normy.... a przy takim odżywianiu jakie ja stosuje w ciąży to jest jakiś fneomen :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Dziewczyny wrzucilam jeszcze raz zdjecia do komentarzy,mam nadzieje ze sie wyswietla.
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorjudka25
    • CommentTimeAug 15th 2012 zmieniony
     permalink
    Pomarańczka25: Mam naprawde cudownego meza ,jak widze ze kolezanki sie spiesza do domu ,bo np.na 15 -ta ma nbyc obiad to w szoku jestem:shocked:

Dokładnie mam tak samo w domu i za to go jeszcze bardziej kocham :rainbow: że nie muszę robić zawsze, tylko kiedy mam na to ochotę
    ruda03: hej...a ja sobie nie wyobrażam nie mieć obiadu-może być tylko zupa,byle duuużo:shamed:-cały czas jestem głodna,masakra...ciekawe, jak będę wyglądać za 4-mce jak tak będę żarła

Oj ja jem strasznie dużo, powinnam już mieć +20 kg !!! aż sama się dziwię, ze TYLKO 11 kg przytyłam, biorąc pod uwagę ile jem!!! ciągle myślę o jedzeniu !!!
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    ginia mi sie wyswietlaja ,ale tyci tyci :)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    ruda03: ciekawe, jak będę wyglądać za 4-mce jak tak będę żarła

W ciąży jestes - dobrze będziesz wygladała :cool:
    judka25: Mój mąż też mówi o odchudzaniu i myśli, że jak będę karmiła piersią, to uda mu się schudnąć bo nie będzie smakołyków, tylko inne, bardziej zdrowe odżywianie.--

Mój to w kryzys 40-latka wchodzi.... zaczynam sie czasem martić o niego, bo chyba troche przesadza - wcale nie jest gruby, a nawet uważam, ze schudł i każdy mu to mówi, a on twierdzi, ze tu ma boczek, tu ma tłuszczyk - jak baba :shocked: a nigdy taki nei był.... zaczął biegać :shocked: jak nigdy z kanapy się nie mógł ruszyć..... aaaa zapomniałam Wam powiedzieć, ze te jego badania wykazały, ze niestety NIE MOZE biegać, bo ma jakąś wrodzona (!) wadę kolan.... i teraz jest autentycznie załamany tym faktem..... na początku było mi go szkoda, ale zaczynam się wkurzać, bo za kilka dni dziecko przychodzi na swiat, a ten o niczym innym teraz nie mysli, nie mówi tylko o tym, ze jest załamany, ze biegac nie moze.... Boje się, ze stracę cierpliwość do niego i wtedy dopiero bedzie foch, że mnie jego zdrowie nie obchodzi itp.... co jest oczywisćie nieprawdą, no ale kurde - bez przesady....
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Ja uwielbiam gotowac,jestem zawodowym kucharzem i nie wyobrazam sobie dnia bez czegos dobrego do zjedzenia ale tylko dla meza.
    Poniewaz mam zboczenie zawodowe i wiem jak funkcjionuja restauracje,nawet te ekskluzywne,bardzo zadko chodzimy do knajp.
    Z reguly codziennie gotuje jeden obiadek,maz wraca pozno z pracy i nie jemy wspolnie.
    Na dzisiaj przygotowalam schabowy nadziewany kurkami,ziemniaczki z marchewka i salata ze smietana i szczypiorkiem.
    :wink:
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ulcia -to pozaluj go troszke i po jakims czasie mu przejdzie :)
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ulcia może zaproponuj mu coś innego zamiast biegania, np. basen albo jakieś ćwiczenia na siłowni :wink:
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    ginia ,wpraszam sie na obiad :))))

Takie wymysle obiady to ja ewentualmnie w restauracji jem :)
    Zazdroszcze zawodu i zamilowania do gotowania :)

Podaj przepis,jak mozesz, na kurki ze schabem ,moze kupie kurki i sprobuje zrobic :)
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    gina1511: Na dzisiaj przygotowalam schabowy nadziewany kurkami,ziemniaczki z marchewka i salata ze smietana i szczypiorkiem.

o kurka, ale pycha :tongue:
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Co do gotowania to ja się ustawiłam - gotuję tylko jak mnie coś trzepnie i czuję mega potrzebę:bigsmile:
    Właśnie skończyłam nadrabiać zaległości na forum, a mój luby w tym czasie ugotował pyszny rosołek:swingin:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Pomarańczka25: Ulcia -to pozaluj go troszke i po jakims czasie mu przejdzie :)

Własnie stosuje taką technikę i mam nadzieję, że mi cierpliwości starczy, albo Mała w końcu sie urodzi i sie chłop czymś innym zajmie :-)
    judka25: Ulcia może zaproponuj mu coś innego zamiast biegania, np. basen albo jakieś ćwiczenia na siłowni

Proponowałam - nawet nie pytaj jaka reakcja była :beard:

Generalnie jest cudowny - ale ma skazy na swym ideale :smoking:

Gina
    Po pierwsze - bryka zawodowa, Po drugie - łóżeczko słodkie i przytulne :flowers: po trzecie gdzie mieszkasz bo właśnie wkładam buty na obiadek do Ciebie jadę! :whorship:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Ul_cia: Po pierwsze - bryka zawodowa, Po drugie - łóżeczko słodkie i przytulne

Oj, chyba się nie załapałam :sad:
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Ja to moglabym z kuchni nie wychodzic i musze wam powiedziec ze mi bardzo brakuje pracy.

Pomaranczka przepis dla ciebie: kroimy wiekszy kawalek schabowego zeby moglo zmiescic sie nadzienie.Kurki kroimy na drobne kawalki i podsmazamy z cebulka,jak wystygly dodalam pokrojony ser zolty w kostke.Doprawiamy wedlug gustu.Nadzienie umieszczamy w rozbitym schabie i spinamy wykalaczkami.Panierujemy(maka,jajko,bulka).Nadzienie moze byc rozne np ser feta z pomidorem i wloskimi przyprawami.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 15.08.12 14:25</span>
    isiula
    zdjecia sa w karcie ciazy ,wcisnij dzien 281:wink:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 15.08.12 14:26</span>
    Ulcia zapraszam.
    Mieszkam w Grazu,200 km od Wiednia
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dziewczyny ja tylko na chwilke z pracy. WItam sie srodowo.

Peppermil - gratulacje i mocno, mocno 3mam kciuki by z malenstwem bylo wszystko ok!

Pomaranczka - to widze, ze Twoja coreczka taka agentka jak moja siostrzenica :) a ogole sa teraz w super wieku, tak potrafia szczerze czasem komus cos powiedziec ;) ze ciezko sie powstrzymac od smiechu :)

ja znikam i bede wieczorkiem :)
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    gina1511: zdjecia sa w karcie ciazy ,wcisnij dzien 281:wink:

No to tam tak jak Uli wcześniej mi się załadować nie chcą :( albo jakaś upośledzona dzisiaj jestem..
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ginia dziekuje ,moze uda mi sie zrobic :)))

Madzia -dokladnie ,ja czasmi sie zastanaiwam kiedy zapadne sie pod ziemie :D
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    Dziewczyny, ja jeszcze w temacie pokrzywy. Ostatnio położna mi powiedziała, że pokrzywa zagęszcza krew i żebym już nie piła, bo to niby nie jest dobrze. Szukam wszędzie informacji na ten temat, ale Dr Google nie ma satysfakcjonujących mnie odpowiedzi. Może Wy wiecie cokolwiek więcej?
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Z tego co ja wiem, to pokrzywa zawiera sporo witaminy K, która wspomaga krzepliwość krwi.

Treść doklejona: 15.08.12 15:07
    gina1511: Mieszkam w Grazu,200 km od Wiednia

O!
    To "rzut beretem" z Wawy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Ulcia dawaj razem bedzie razniej:wink:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 15.08.12 15:12</span>
    Moja mala wystarczy ze uslyszy tylko muzyke i tak sie prezy w brzuchu ze malo mi go nie rozsadzi.
    Musze wam powiedziec ze cala ciaze systematycznie robilam zastrzyki z heparyny a wczoraj zapomnialam i dopiero dzisiaj sobie przypomnialam.Mam tylko nadzieje ze nic sie nie stalo:confused:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Gina, a tę heparynę to miałaś ze wzgledu na jakieś schorzenie dot. krzepliwości, czy ze wzgledu na leżenie?
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Przepisana mam profilaktycznie po poronieniu i dodatnich ANA2,trombocytzy mam w granicy normy.lekarze stwierdzili ze mam zbyt gesta krew,krwawie bardzo malo nawet jak rana jest gleboka i dzien po poronieniu jak lekarka mnie badala powiedziala ze juz nie ma nawet krwi .
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    kochane a hopelight się pojawiała?
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Tez jej dlugo nie bylo,moze dziewczyny juz tula swoje malenstwa
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    no wlasnie gdzies nam sie pochowały dziewczyny, albo swietuja albo rodza ;) ja dzis rano byłam na badaniach u mojej pacjentki która w laboratorium pracuje wszystkie wyniki mam ok z czego bardzo sie ciesze :) a jutro ze starszakami musze jechac tenisówki i adidasy do szkoły pokupowac - strasznie szybko te wakacje zleciały
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    gina1511: Tez jej dlugo nie bylo,moze dziewczyny juz tula swoje malenstwa

możliwe :)
    --
  1.  permalink
    Czyli ja mogę pić pokrzywę bo płytki krwi w dolnej granicy normy
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Gina, myślę, że jak jeden raz ominęłaś to nic sie nie stanie :wink:
    Mooniia - super, że wyniki OK !
    Faktycznie - sporo naszych mamuś milczy :devil:
    Moja rodzinka już przyjechała, zmęczeni, ale zadowoleni :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ul_cia: Moja rodzinka już przyjechała, zmęczeni, ale zadowoleni :bigsmile:

No to Ulcia już Cię nie zatrzymujemy na forum :wink: spędzcie resztę dnia razem :cool:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    judka25: No to Ulcia już Cię nie zatrzymujemy na forum spędzcie resztę dnia razem

:peace:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ja też zmykam. Mężuś już wraca z pracy i zaraz pójdziemy na spacerek :wink: Wprawdzie jest 26 stopni, więc znowu będę się topić w słońcu i puchnąć jak baleron, ale czas się ruszyć z domu :wink:
    I gdyby mnie już nie było na forum, to:
    Gina trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę w szpitalu, żeby pojawiły się skurczybyki :wink: I daj znać jak wrócisz:cool:
    jakoś te Wasze terminowe wizyty bardzo przeżywam :smile:

Jutro mój mężuś ma urodzinki, nie mam żadnego specjalnego prezentu :confused:ja wieczorem będę prezentem :tongue:
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    O reety, ale się nażarłam. Mama zrobiła takie pysia gołąbki w innej wersji, a do tego szarlotka na ciepło z bitą śmietaną, pyyyycha :bigsmile:

I z M tak się śmialiśmy, że myślałam, że się posiusiam ;p bo leżałam na kanapie i odsłoniłam brzuch, a tu mi pępol zaczyna wyłazić. Zrobił się płytki, a przy moim chichraniu u góry zaczyna tak wyłazić. Śmiesznie to wygląda :bigsmile: :bigsmile:

Treść doklejona: 15.08.12 17:39
    Judka, mój też niedawno miał urodziny i nie chciał innego prezentu oprócz mnie... :shamed: :bigsmile: Zresztą, ja i tak nie miałabym pojęcia co mu kupić.
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    A ja mam urodziny w piątek i już mi nie przeszkadza żeby maleńka zrobiła mamie prezent:surprised:

Jutro dam znać jak po wizycie:wink:
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ginia kochana to wszytskiego najlepszego :flowers:
    I moze corcia mausi prezent zrobi i to bedzie ten dzien :)
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Pomarańczka25
    dużo osób wróży mi poród na piątek w dniu urodzin ,więc może coś się wykluje.:peace:
    Teraz uciekam kończyć obiadek bo mężuś czeka a po obiadku idę poskakać na piłce.:swingin:
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Malisiek: I z M tak się śmialiśmy, że myślałam, że się posiusiam ;p bo leżałam na kanapie i odsłoniłam brzuch, a tu mi pępol zaczyna wyłazić. Zrobił się płytki, a przy moim chichraniu u góry zaczyna tak wyłazić. Śmiesznie to wygląda :bigsmile: :bigsmile:

Malisiek, ja mam z pępkiem identycznie... zawsze z niego tak się śmiejemy, a im bardziej się śmieję, tym on śmieszniej wygląda :) Przemek ostatnio nawet fotki robił, tak mu się spodobało :)))
    --
  2.  permalink
    My to najlepsze prezenty urodzinowe dla naszych mezow :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorGaggataB
     permalink
    Dziewczyny, co czułoście przy pierwszych ruchach? Ja coprawda jestem w 16tc ale dziś jakieś dziwne uczucie w okolicach jelit poczułam jak Sie położylam. Czytam ze około 20 tc w pierwszej ciąży. W sumie może mi Sie wydawało?
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    GaggataB-mogly byc to ruchy ,ja tez wczesnie czulam w pierwszej ciazy i teraz ,w pierwszej to ok 14 tc ,a teraz 16 tc :)
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Hej, wróciłam z działki rodziców, trochę się uspokoiłam, no i muszę zauważyć, że zaczynamy 39tc:shocked:.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Dziewczyny,jutro się wybieram na badanie krwi i moczu,i zastanawiam się, czy mogę już też zrobić badanie cukru z obciążeniem,czy jeszcze ze 2tyg.poczekać? W którym tyg.najlepiej? W pon.mam wizytę i w sumie już chciałam mieć komplet badań...
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    ja jutro robię te badania z glukozą a wizytę ma 22-08
    --
    •  
      CommentAuthorGaggataB
     permalink
    *Pomarańczka* a to dzięki za info. Właśnie nie wiem czy to jakiś ruch czy jelita. Trochę dzisiaj popracowałam w domu - sprzątanie, odkurzanie, może się małe wkurzyło:))
    No będę się przyglądać co to.
    *Ruda* a nie masz wykazu badań z poprzedniej wizyty, ja otrzymuję listę co mam zrobić na następną wizytę.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Ruda, a Twój ginekolog nie mówi Tobie na wizytach, jakie badania masz zrobic? Ja zawsze dostaję karteczkę, z jakimi wynikami mam przyjść na kolejną wizytę.
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Też mi dała karteczkę z wykazem badań-mocz,morfologia i cukier.Z tym że,mówiła mi, że przede wszystkim mam zrobić krew i mocz a cukier jeszcze nie koniecznie. Zrobiłabym już jutro ten cukier żeby mieć z głowy,ale właśnie czytałam, że najlepiej między 24 a 28 tygodniem,więc stąd moje pytanie-ma to aż takie znaczenie w którym tyg.się je robi?
    --
  3.  permalink
    Czesc Dziewczynki!
    Gratulacje dla wszystkich mamus,ktore rozpakowaly sie pod moja nieobcenosc:)

Melduje,ze sie jeszcze nierozpakowalam,coraz bardziej chodze wkurzona,na dodatek cukier i cisnienie zaczyna szalec i erytrocyty mam w moczu i musze zadzwonic z tym do gina.

Narazie mam troche zamieszania w omu bo maz zaczal malowanie i jest co robic....Jesli tylko cos sie ruszy napewno dam wam znac.:wink:
    Trzymajcie sie moje Robaczki!
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    ja robiłam cukier dzis i to 50g z tym, ze ja nigdy nie miałam problemów w zadnej ciazy, byc moze powtórze sobie dla pewnosci to badanie ok 28tyg tak juz sama dla siebie ale na czczo mam 90 a po godz od 50g - 123 wiec ok.
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Cobraczek: Melduje,ze sie jeszcze nierozpakowalam

No! Się właśnie zastanawiałyśmy co u Ciebie :bigsmile:
    ruda03: najlepiej między 24 a 28 tygodniem,więc stąd moje pytanie-ma to aż takie znaczenie w którym tyg.się je robi?

Ma znaczenie.
    U Ciebie jest za wcześnie. Cukrzyca ciążowa NAJCZĘŚCIEJ ujawnia się dopiero ok. 27 tyg ciąży, zdarzało sie już często, że dziewczyny robiły za wczesnie, a potem i tak musiały powtarzać - więc szkoda dublować sobie wątpliwej jakości "przyjemność" :wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.