Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoracia20
    • CommentTimeAug 15th 2012
     permalink
    właśnie dokonałam pierwszego zakupu ciążowego i dla małej, kupiłam tą poduszkę rogala
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Dzięki Ulcia,to poczekam jeszcze trochę.Właśnie słyszałam ,że napój z glukozy to nic pysznego:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Wróciłam ze spaceru:tongue: 1,5 godz dosyć szybkim tempem. Brzuszek cały czas miałam twardy:wink:
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    GaggataB: Dziewczyny, co czułoście przy pierwszych ruchach? Ja coprawda jestem w 16tc ale dziś jakieś dziwne uczucie w okolicach jelit poczułam jak Sie położylam. Czytam ze około 20 tc w pierwszej ciąży. W sumie może mi Sie wydawało?

Ja pierwsze smyranie poczułam właśnie między 15-16 tyg i nie miałam wątpliwości, że to TO:wink:
    ruda03: między 24 a 28 tygodniem,więc stąd moje pytanie-ma to aż takie znaczenie w którym tyg.się je robi?

Moja gin mówiła, że ma znaczenie i powiedziała, że najlepiej zrobić w okolicach 27tyg, bo wtedy wynik jest najbardziej miarodajny.. A i polecam zabrać cytrynkę:bigsmile:
    acia20: właśnie dokonałam pierwszego zakupu ciążowego i dla małej, kupiłam tą poduszkę rogala

Ooo, a jaką? Ja się nadal zdecydować nie mogę..
    •  
      CommentAuthorjudka25
    • CommentTimeAug 15th 2012 zmieniony
     permalink
    ruda03: Właśnie słyszałam ,że napój z glukozy to nic pysznego

Ja robiłam to badanie w 25 tygodniu. Przygotowali mi w laboratorium już z cytryną, ale powiem Wam , że dla mnie nie było to takie straszne do wypicia :cool: Nawet potem dziwiłam się, że wszystkie dziewczyny tak narzekają. Nie było aż tak źle :wink:
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    isiula - http://allegro.pl/wielofunkcyjna-poduszka-do-karmienia-rogal-170cm-i2553653993.html wzór 6
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    judka25: że dla mnie nie było to takie straszne do wypicia Nawet potem dziwiłam się, że wszystkie dziewczyny tak narzekają. Nie było aż tak źle

Judka - szacun! :devil:

a my naklejke w końcu na ściane walnęliśmy i mogę powiedzieć, ze pokój czeka na Martynkę :devil: a mamusia Martynki ma w srodku jakieś takie dygotanie ... hmmm jakby podświadomy lęk :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    judka25: Mi przygotowali w laboratorium już z cytryną, ale powiem Wam , że dla mnie nie było to takie straszne do wypicia :cool: Nawet potem dziwiłam się, że wszystkie dziewczyny tak narzekają. Nie było aż tak źle :wink:

Jakby mi od razu z cytryną zrobili to nie zwymiotowałabym za pierwszym razem:updown:
    Z cytrynką to było mioooodzio pychotka w porównaniu do tego pierwszego bez:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ul_cia: a my naklejke w końcu na ściane walnęliśmy

My też mamy i jak zrobię zdjęcia jutro to Wam pokażę, jak to wygląda :bigsmile:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 15.08.12 20:39</span>
    isiula: Jakby mi od razu z cytryną zrobili to nie zwymiotowałabym za pierwszym razem:updown:
    Z cytrynką to było mioooodzio pychotka w porównaniu do tego pierwszego bez

No właśnie, może dlatego mi to nawet w miarę smakowało :tongue:
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    acia20: isiula - http://allegro.pl/wielofunkcyjna-poduszka-do-karmienia-rogal-170cm-i2553653993.html wzór 6

To jedna z tych, które rozważam. Daj znać jak się będzie sprawować. Ja coś tak czuję, że zanim podejmę ostateczną decyzję to już mi będzie niepotrzebna:wink::wink:

Treść doklejona: 15.08.12 20:45
    Ul_cia: a my naklejke w końcu na ściane walnęliśmy i mogę powiedzieć, ze pokój czeka na Martynkę :devil:

Pokaż! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Idę leżeć. Mężuś obiecał mi masaż stópek :tongue: Dobrej nocy i do jutra :wink:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Pokaż!

W naturalu ściana jest niebieska, a naklejka ma bardzo żywe kolory :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Piękny pociąg Ulcia :tongue:
    U nas ten sam i Tygrysek też siedzi , tylko jeszcze siedzi Kubuś, Kłapouchy i Prosiaczek zamiast słonika, krówki i pingwinka :tongue:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    U nas ten sam i Tygrysek też siedzi , tylko jeszcze siedzi Kubuś, Kłapouchy i Prosiaczek zamiast słonika, krówki i pingwinka

:bigsmile::cool:
    No to tez cudny!
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Hej dziewczyny, nie produkujcie tyle, bo nie będę miała możliwości nadrobic ;) Poszło parszywie, ale koniec końców córę mam zawodową. Może w piątek wyjdziemy do domu. Widze że Ula wytrzymała dzisiejsze wyjazdy- rozjazdy więc jestem spokojna :) Jeszcze raz prosze- nie piszcie zbyt dużo ;>
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ma_mi! Jesteś! :bigsmile:

Stęskniłyśmy się juz za Tobą!!!
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink

Shot at 2012-08-15
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Judka - chyba kupiłyśmy od tego samego sprzedawcy :devil:
    Fajowy! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Ul_ciu wyśle Ci zdjecie Malutkiej via MMS to mozesz wkleić jak będziecie miały ochotę zobaczyć, bo mnie się z telefonu nie uda.
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Dziewczyny - naklejki bajeranckie!! :bigsmile:
    Też bym chciała takie mojemu dziecku zafundować, ale będziemy wynajmować mieszkanie, więc nie da rady niestety:sad::sad:
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dziewczyny gdzie kupwalyscie ta naklejke ,ten pociag jest sliczny :)
    Moze po Was zmalpuje i dzieciakom w pokoju nakleje :)
    Narazie mamy myszke miki ,ale mala zazyczyla sobie Kubusia :)
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ul_ciu wyśle Ci zdjecie Malutkiej via MMS to mozesz wkleić jak będziecie miały ochotę zobaczyć, bo mnie się z telefonu nie uda.

Wyslij, już nie możemy się doczekać :wink:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 15.08.12 21:13</span>
    Dziewczyny gdzie kupwalyscie ta naklejke ,ten pociag jest sliczny :)
    Moze po Was zmalpuje i dzieciakom w pokoju nakleje :)

Ten nasz pociąg ma 180 cm (dosyć duży), zapłaciłam 80 zł z przesylką na allegro. Jak znajdę sprzedawcę, to dopiszę :wink:
    A napis z imieniem, owieczkami, kotkiem i pieskiem 50 zł z przesyłką.
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Piekne te naklejki Dziewczyny :)

Co do glukozy, to ja robilam na pocztaku 26tyg. Chyba nie za wczesnie?
    Mialam mierzona glukoze po 2 godz - wypilam 75g w niecala minute, bez cytryny. Bylo bardzo slodkie, ale nie takie najgorsze. Zaznacze, ze ja nie przepadam za slodyczami, szczegolnie lukrem.. a mi to smakowalo wlasnie jak lukier w plynie.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dzieki zaraz przekopie allegro :) Duzy jest super :)
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    judka25: No właśnie, może dlatego mi to nawet w miarę smakowało

madziauk: a mi to smakowalo wlasnie jak lukier w plynie

Ja piłam glukozę z wciśniętą połową cytryny- smakowała mi właśnie jak mocno lukrowany pączek. Raz mnie tylko zemdliło troszeczkę.
    Jak ktoś lubi słodkie, to nie powinien mieć problemu z wypiciem glukozy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ma_mi, wyślij - tylko, ze do mnie cholera mmsy dochodzą jakos róznie - nie zawsze. W razie co, podam Ci komórkę do mojego meża ;-)))) sie chłopak zdziwi, ze dzidziusia dostanie :wink: ale baaaardzo chciałabym zobaczyć!
    No! i pewnie dziewczyny nie mogą sie doczekać!
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Nie mam już sprzedawcy w archiwum na allegro, bo kupowałam to w kwietniu , ale tu znalazłam podobny wzór tylko troszkę krótszy 150 cm i chyba właśnie od tej samej osoby kupowałam:
    http://allegro.pl/kubus-puchatek-naklejki-na-sciane-100x150-cm-du-i2560559495.html
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ja też własnie szukam - zaraz znajdę swojego sprzedawcę :wink:
    --
  1.  permalink
    Ale bajeranckie te naklejki:bigsmile: podobają mi się bardzo :wink:

madziauk ja też robiłam badanie glukozy jakoś tak około 26 tc i nic mi lekarka nie mówiła, że za wcześnie :wink: więc chyba wystarczy trzymać się tych norm pomiędzy 24-28 tc:wink:

ja dziś stanęłam na wagę i się zmartwiłam bo dobiłam już z 7-8 kg...a chciałam max 10 przytyć w całej ciąży (czarno to widzę:tongue:)
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    właśnie powiedziałam M o przypadku Kuleczki, on stwierdził że przynajmniej problemu z imieniem by nie było bo dla chłopca na liście mamy 1-dno a dla dziewczynki 22
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Znalazlam
    http://allegro.pl/naklejki-scienne-pociag-naklejka-ciuchcia-1-5m-i2514068558.html
    --
  2.  permalink
    poza tym babcia, wg której zawsze byłam zbyt szczupła stwierdziła, że wreszcie dobrze na buzi wyglądam :shocked: czyli czas przestać się ropieszczać deserkami:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    violet_flower: ja dziś stanęłam na wagę i się zmartwiłam bo dobiłam już z 7-8 kg...a chciałam max 10 przytyć w całej ciąży (czarno to widzę:tongue:)

Ja też miałam taki okres, że tyłam sporo (ale też jadłam dużo) a potem jakoś mi ta waga stanęła na kilka tygodni (a dalej jadłam) i potem znowu ruszyła do przodu, więc może uda Ci się zamknąć w 10 :wink:
    Marzyłabym o tym, dziś miałam już +11 kg, ale pocieszam się że jeszcze 2, 5 tyg do terminu, to może dużo nie przypakuję :tongue: choć apetyt mam taki, ze ciężko mnie odciągnąć od lodówki :shocked:
  3.  permalink
    acia20: 1-dno a dla dziewczynki 22

:bigsmile: no nieźle - nam po 1 z każdego trudno było wybrać:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Dziewczyny ale mam zgagę :confused: czy to znaczy że synek jest jeszcze bardzo wysoko? czy mi się coś z tym pomyliło ?
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    violet_flower
    ja do 28tc tyłam,potem przystopowałam do 32 tc.Obecnie mam 11,5 kg na plusie.Na samej końcóweczce można przybrać więcej ale to jest związane ze zwiększoną ilością wody w organizmie.
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Olenkaka - no ale sek w tym, ze ja slodyczy nie lubie. Wole zjesc cos porzadnego. A z glukoza problemow nie mialam. ;) wypilam w minutke.

My mamy typy imion dla obu plci, wiemy, ze bedzie synek..mamy w sumie 3 imiona.. ale zadnego nie jestesmy pewni ;) pewnie jak sie synus urodzi to zadecydujemy :)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    judka25: Dziewczyny ale mam zgagę czy to znaczy że synek jest jeszcze bardzo wysoko? czy mi się coś z tym pomyliło ?

Chyba dobrze kojarzysz - bo ja marze o tym żeby mi ta moja pannica opadła, bo mi ciągle treść żołądka w przelyku siedzi .... i licze na to, że to sie skończy wraz z poszukiwaniem szczęścia przez Młodą tam na dole :devil: A Młoda wysoko - co stwierdzone wczoraj na USG:cool:

laseczki - ok 13 kg przytyć w ciaży to jest fizjologiczne! Nie wydziwiajcie kochane :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    My mieliśmy problem z wybraniem imienia,musiałam długo namawiać męża na imię Oktawia.Lubię takie żadkie imiona,Sama mam na imię Regina.
    Najgorsze jest to że jeśli okaże się że zamiast dziewczynki będzie syn to nawet nie mamy imienia.
    Tutaj do szpitala przychodzi kobieta z urzędu i melduje dzieci,myślę że jak coś to mąż już wymyśli:wink:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 15.08.12 21:56</span>
    Ja też mam zgagę jak zjem wędlinę,chociaż mała już nisko.Jedyne co ulżyło to to że od kilku tygodni normalnie oddycham:wink:
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Gina1511 - mi sie z meskich, niepopularnych imion podobaja Ziemek i Mieszko (Ziemowit i Mieszko), tylko, ze mamy z mezem znajomych wlasnie o tych imionach - wiec odpadaja ;) z reszta jemu sie srednio podobaja.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    judka25: Nie mam już sprzedawcy w archiwum na allegro, bo kupowałam to w kwietniu , ale tu znalazłam podobny wzór tylko troszkę krótszy 150 cm i chyba właśnie od tej samej osoby kupowałam:
    http://allegro.pl/kubus-puchatek-naklejki-na-sciane-100x150-cm-du-i2560559495.html

Dziekuje juz znalazlam :)))i to jedyny na cale allegro .
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Dobra, teraz to już na prawdę zmykam do łóżka, bo już mąż krzyczy że nie mogę odejść od komputera. Pojawię się pewnie rano o 5.00:devil:. bo pewnie jak zwykle nie będę mogła spać :shocked::devil:
    Dobrej nocy :cool:
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Mojemu mężowi podoba się Jarema a mi Hadrian
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    gina1511: Ja też mam zgagę jak zjem wędlinę,chociaż mała już nisko.Jedyne co ulżyło to to że od kilku tygodni normalnie oddycham

No to mnie nie pocieszyłaś :devil: Miałam nadzieję, że pojem chociaż na koniec!

U nas jak by wyszedł chłopak to byłby Max/ Maks
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Mięsa i wędliny nie jadłam cała ciąże,tylko zupki i wszystko musiało być kwaśne.Ale mięsa nie jadałam nawet przed ciążą.
    Ulcia nie martw się u Ciebie może być inaczej
    :tongue:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    gina1511: Ulcia nie martw się u Ciebie może być inaczej

:cool:

Ja tez w ciąży wogóle chcicy na mięsko nie mam....

Ma-Mi próbuje mi wysłać mmsa dzidizusia - ale ta moja cholerna komórka odmawia przyjecia :cry::cry:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Ja na poczatku ciazy - 1 trymestr - mialam odrzut od miesa/wedliny. Teraz juz jest ok :) cos tam zjem. ;)
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    katka milo ze ktos zauwazyl moja nieobecnosc:) nie pisalam bo nie mialam weny jakas deprecha troche mnie lapie nadal w dwupaku...niedziele spedzilam prawie cala z mezem...moge wychodziv ze szpitala wiec zabral mnie do centrum handlowego potem na obiadek...a nastepnie moj wariat wywiozl mnie w ustronne miejsce hehe i nie bede pisac co dalej :) naprawde nie wierzylam ze mu sie to uda w centrum wielkiego miasta heh....

pepper gratuluje i mocno zaciskam kciuki za mala.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Ul_cia - i jak tam odebralas mmsa? :)
    --
  4.  permalink
    Super te naklejki dziewczyny. Ja teraz szukam jakiś dla Mai do pokoju.
    My też mamy problem z wyborem imion, dla chłopca podoba mi się Bartłomiej ale mój brat sobie zarezerwował to imię
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.