Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Witam sie w rozpoczetym 33 tygodniu.. :)
    Ja dzisiaj od rana jade na poczkach czkoladowych od Pawłowicza, polecam wszystkim te na Chmielnej jak bedziecie mialy okazje byc w Warszawce, punkt obowiązkowy.
    Juz mi bokiem wychodza ale mąż kaze mi jesc bo mowi ze zamiast tyc to chudne a ja cokolwiek zjem to mam pod gardlem a wieczorem to juz wogole polozyc sie nie da.....
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeAug 16th 2012
     permalink
    W poprzedniej ciąży urodziłam w 42t3d-wtedy rzeczywiście można zacząć zastanawiać się, czy w końcu się urodzi :-)
    38 czy nawet 39tc to jeszcze nie koniec świata :wink:
    Poza tym liczę na to, że-mając na uwadze moje wcześniejsze "przeterminowanie"- tym razem dadzą mi spokój z telefonami:devil:
    --
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    Dziewczyny pochwaliłam się brzuszkiem na brzuszkach :bigsmile:
    --
  2.  permalink
    A ja mam pytanie. Ile wcześniej może odchodzić czop? Od wczoraj mi odchodzi w częściach ale nie jest podbarwiony krwią . Czy to już jakaś oznaka nadchodzącego porodu?

Mam nadzieję że tak i już niedługo się zacznie, bo tak się boję że wole mieć to za sobą :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    oj dam znać dam znać po wizycie ale ta 16-ta to tak daleko heh, staram się odpychać jakieś myśli, bo ciągle jednak jestem optymistką, ale gdzieś coś tam mi przypomina żeby nie była taką optymistką właśnie :confused:, może wreszcie potwierdzą mi płeć haha bo ja tylko z usg 4d w 25tc wiem że ma być dziewczynka, nawet fotke mam, i niestety ogonka tam nie widzę, no i jestem ciekawa ile ta nasza mała waży.... i ciągle imię nie wybrane już śni mi się to po nocach, bo jakoś z mężem nie możemy znaleźć konsensusu w tej sprawie.. ech ale zapowiedziałam mu że do końca sierpnia mamy się zdecydować... woow ale się rozwinęłam, widzę że coraz bardziej wam marudzić zaczynam :devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    venus87: Ulcia a co się dzieje z Lusią Peppermill?

Na razie się nie odzywa, pewnie diagnozują ten płyn i krew w mózgu Lusi.....
    judka25:
    Ja to jestem kompletnie bez żadnych objawów, dolegliwości, zupełnie nic !!! I dlatego myślę ciągle, jakbym miała nigdy nie urodzić, a przecież kiedyś muszę

Dokładnie jak u mnie :-) Normalnie czuję jakby te całe porody to tylko innych dotyczyły, a nie mnie :-))))))
    CiastoMiłości: polecam wszystkim te na Chmielnej

Ja też - pączki na Chmielnej są najlepsze na swiecie - ja uwielbiam te klasyczne, jeszcz ena ciepło, mogę ich zjeść na raz 8 (sprawdzone ;-) ) ale teraz nie mogę przez tę cholerną cukrzycę...... O! A moze sobie zamówię po porodzie - jako nagrodę ;-)
    _sushi_: W poprzedniej ciąży urodziłam w 42t3d-wtedy rzeczywiście można zacząć zastanawiać się, czy w końcu się urodzi :-)

Ło jezu! Masz rację! :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Dziewczyny na dzien dzisiejszy u mnie wyglada tak ze na jutro 8 rano mam sie zglosic na wywolanie porodu.Juz dzisiaj chcieli mnie zatrzymac,ale sie nie zgodzilam.Jest zbyt duzo wod plodowych i malutka jest malo aktywna.Na KTG nie reagowala na ruchy poloznej dopiero pozniej sie rozruszala,no i zero skurczy.Lekarka podejzewa cukrzyce i na cito zrobili badanie krwi.Bardzo sie boje i musze sie jakos z tym wszystkim oswoic.
    Zobazcymy co jutro zdecyduja lekarze i moze jak dobrze pojdzie to w swoje urodziny bede tulic malutka.
    Bardzo sie boje :cry:
    Narazie uciekam ,musze sie przygotowac do szpitala.Jedna z moich psiapsiolek bedzie was informowac co u mnie.Jak znajde chwile wpadne wieczorem.
    Pozdrawiam
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    gina1511: Narazie uciekam ,musze sie przygotowac do szpitala.Jedna z moich psiapsiolek bedzie was informowac co u mnie.Jak znajde chwile wpadne wieczorem.

Kochana trzymam kciuki będzie dobrze, CC się nie przejmuj w końcu to wszystko dla zdrowia malutkiej, będzie dobrze nie ma innej opcji!!!
    --
  3.  permalink
    Gina, na pewno będzie wszystko dobrze z malutką - lekarze wiedzą co robić, więc niczego sie nie obawiaj! wiem, że tak łatwo pisać, ale stres nie pomoże ani Tobie ani córci - będzie dobrze:grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Gina - kciuki!
    Jak cokolwiek podejrzewają, że jest nie tak - to lepiej urodzić, szczególnie po terminie! Także na pewno będzie wszystko najlepiej jak się da :bigsmile: A może dzisiaj w nocy Cię z tych nerwów weźmie i naturalnie wszytko pójdzie! :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Ul_cia A Ty jeszcze nie rodzisz?:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Vsti: Ul_cia A Ty jeszcze nie rodzisz?

No właśnie nie! :devil:
    Mała się zabarykadowała i mówi "p...ole nie wychodzę" :crazy: :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Gina a ja właśnie się zastanawiałam i miałam pisać, ze tak długo Cię nie ma, to pewnie w szpitalu zostałaś. Nie bój się, jesteś pod opieką lekarzy. Najważniejsze, że jutro urodzisz, to będzie najlepszy prezent na urodziny:wink:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 16.08.12 13:36</span>
    Ul_cia: Mała się zabarykadowała i mówi "p...ole nie wychodzę" :crazy: :tooth:

Oj Ula Ula :jumping:
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ul_cia: Mała się zabarykadowała i mówi "p...ole nie wychodzę" :crazy: :tooth:

oj jak ty mi humor poprawiasz :rolling::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Wiecie co, ja sie wymieniłam telefonami z Peppermill i Ma_mi - no i porodziły mi dziewczyny i mają teraz co innego na głowie, i teraz gdyby mnie wzięło, to komu mam dać znać, że ja właśnie produkuję Martynkę?
    Judka - mogę do Ciebie szepnąć (bo nie mam abonamentu i nie mogę pisać wiadomości) z moim numerem, a Ty byś mi dała swój na w razie "W"?

Natalia - zacny ten Twój brzuszek już :bigsmile:
    --
     permalink
    ulcia no właśnie dlaczego Ty jeszcze nie rodzisz ???? :devil::bigsmile:

A brzuszek owszem podrósł, tzn szkodnik który w nim siedzi rośne z dnia na dzień i się wypina coraz bardziej.
    Dziś mi takiego stracha napędziła w nocy że dziękuję.
    Co noc praktycznie wstaje co 2 godziny do toalety no więc wstałam już parę razy a mała ani drgnęła, a zawsze jak wracałam do łózia to ona jak by fik na drugi boczek. A dziś nic i nic. W końcu było po 4 i myślę sobie no coś chyba nie tak. Nagle poczułam wielką gulę nad pępkiem :bigsmile: chyba wypięła dupcię :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    ulcia moge Ci dac swój nr tel jakb sie okazało, ze z judka obie dyszycie na porodowce ;)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ul_cia: Judka - mogę do Ciebie szepnąć (bo nie mam abonamentu i nie mogę pisać wiadomości) z moim numerem, a Ty byś mi dała swój na w razie "W"?

Jasne, szepnij :) tylko że ja nie potrafię szepnąć, ale jakoś Ci napiszę swój :P:P

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 16.08.12 13:50</span>
    mooniia: judka obie dyszycie na porodowce ;)

Ja się nie wybieram na porodówkę przez najbliższy tydzień :devil:
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Witam!

Jednak się rozkręciłyście :)
    Nie mogłam spać już od 6:30, (wyszło mi bokiem wczorajsze spanie do 12:30:wink:) a tu taka cisza z rana była, że zjadłam śniadanko i poszłam dalej spać..

Zmykam robić zupkę cebulową, coś mnie dzisiaj strasznie naszło..:wink:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    isiula: Zmykam robić zupkę cebulową, coś mnie dzisiaj strasznie naszło..--

O! mniam, dawno nie jadłam
    Ja się aktywna zrobiłam, bo szukam usprawiedliwienia na nie_prasowanie :wink:
    Uprasowałam już 8 koszul i stwierdziłam, że zasłużyłam na odpoczynek :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    judka , ze Ty sie nie wybierasz to wiem tylko nie wiem co maluch na to ;)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    mooniia: judka , ze Ty sie nie wybierasz to wiem tylko nie wiem co maluch na to ;)

Na razie się słucha mamusi :tongue:
    Ale tak serio to obawiam się, że ja teraz tak myślę a za tydzień będę czekać w nieskończoność na poród:devil:
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    mooniia: ulcia moge Ci dac swój nr tel jakb sie okazało, ze z judka obie dyszycie na porodowce ;)

to może ja ci dam swój tak na zaś :devil: bo ty się przede mną nie rozpakujesz :devil:
    --
  4.  permalink
    judka25: Na razie się słucha mamusi

no dokładnie! przecież mama jeszcze tydzień przed terminem musi fryz odświeżyć:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    violet_flower: no dokładnie! przecież mama jeszcze tydzień przed terminem musi fryz odświeżyć

Właśnie :tongue: !!! I pojeść jeszcze jakieś pyszności, których po porodzie nie będę mogła :tongue:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    sysiajaw:
    to może ja ci dam swój tak na zaś bo ty się przede mną nie rozpakujesz

Łobuzie :rolling::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ul_cia: Łobuzie :rolling::crazy:

:swingin::swingin::swingin:
    --
  5.  permalink
    Jak już się tak wymieniacie tymi numerami to też mogę którejś nr dać/bądź wziąć co by powiadomić że coś się dzieje :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    No to ja mam załatwione :cool:, oo chociaż coś... bo nawet torby do szpitala nie mam a co dopiero wkład :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
    • CommentTimeAug 16th 2012 zmieniony
     permalink
    sysiajaw: nawet torby do szpitala nie mam a co dopiero wkład :tooth:

Ja muszę kupić klapki pod prysznic, nagrać na płytę- muzykę do porodu i kilka dupereli wrzucić: telefony, ładowarki, aparat, dokumenty (ale to przed samym wyjazdem na porodówkę). Poza tym reszta spakowana :wink:
    Pakowałam się jakoś około 34 tygodnia i od tamtej pory nie mogę się zebrać żeby dopakować resztę.
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    judka25: Poza tym reszta spakowana :wink:

no ty to już powinnaś mieć torbę pod drzwiami wyjściowymi :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    sysiajaw: no ty to już powinnaś mieć torbę pod drzwiami wyjściowym

Resztę ogarnę w sobotę :tongue: Czystą płytę już kupiłam, więc jakiś postęp jest :cool:
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    Gina trzymam kciuki napewno wszystko bedzie dobrze I bedziesz miec piekny prezent na urodzinki :bigsmile:
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Ulcia chyba powinnaś się szykować co na poród :cool:
    Gina kochana trzymam kciuki za Was:grouphug:
    Natalia a gdzie można zobaczyć Twój brzuszek?:hugging:
    --
  6.  permalink
    NadziejaUmieraOstatnia: A ja mam pytanie. Ile wcześniej może odchodzić czop? Od wczoraj mi odchodzi w częściach ale nie jest podbarwiony krwią . Czy to już jakaś oznaka nadchodzącego porodu?

Dziewczyny a ja ponawiam pytanie. Wiecie coś może o tym czopie?
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    violet_flower: Jak już się tak wymieniacie tymi numerami to też mogę którejś nr dać/bądź wziąć co by powiadomić że coś się dzieje :tongue:

Ja też się chętnie do czegoś przydam:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    NadziejaUmieraOstatnia: NadziejaUmieraOstatnia: A ja mam pytanie. Ile wcześniej może odchodzić czop? Od wczoraj mi odchodzi w częściach ale nie jest podbarwiony krwią . Czy to już jakaś oznaka nadchodzącego porodu?

Czop może odchodzić nawet 2-3 tygodnie przed porodem, niekoniecznie musi być podbarwiony krwią i może odchodzić kawałkami. Często pod koniec ciąży jest bardzo dużo śluzu i wydzieliny przypominającej czop, a to nie jest czop. Ja właśnie mam mega dużo śluzu, wygląda jak czop, ale lekarz mówił, że to jeszcze nie jest to.
  7.  permalink
    judka25: Czop może odchodzić nawet 2-3 tygodnie przed porodem, niekoniecznie musi być podbarwiony krwią i może odchodzić kawałkami. Często pod koniec ciąży jest bardzo dużo śluzu i wydzieliny przypominającej czop, a to nie jest czop. Ja właśnie mam mega dużo śluzu, wygląda jak czop, ale lekarz mówił, że to jeszcze nie jest to.

Bardzo Ci dziękuje
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    A mi nic nie odchodzi jeszcze (mówie o czopie oczywiście :wink:) ale czasem też moze być podobno tak, ze nie odchodzi wcześniej dopiero przy samym porodzie - czyli jak juz dawno ustaliłyśmy - w ciąży i przy porodzie jest wszystko mozliwe :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ul_cia: A mi nic nie odchodzi jeszcze (mówie o czopie oczywiście :wink:) ale czasem też moze być podobno tak, ze nie odchodzi wcześniej dopiero przy samym porodzie - czyli jak juz dawno ustaliłyśmy - w ciąży i przy porodzie jest wszystko mozliwe :wink:

dokładnie, mi w pierwszej ciąży czop odszedł chyba razem z wodami, bo ja go nie zaobserwowałam :wink:

Treść doklejona: 16.08.12 15:24
    A ja zaraz śmigam na wizytę i USG... :crazy: ... strach mnie obleciał
    --
     permalink
    <strong>venus87</strong>- na naszych brzuszkach chwalimy się brzuszkami ::bigsmile:
    --
  8.  permalink
    sysiajaw: A ja zaraz śmigam na wizytę i USG... ... strach mnie obleciał

no to powodzenia - czekamy na wieści :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    U mnie się schłodziło :devil: Teraz TYLKO 24 stopnie, ale pada leciutki deszczyk i w końcu oddycham :tongue:
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    sysiajaw: A ja zaraz śmigam na wizytę i USG... :crazy: ... strach mnie obleciał

Kciuki! :peace:
  9.  permalink
    U nas - Kraków - cały czas schłodzone już od dobrego tygodnia:confused: mogłoby się troszkę ocieplić i słońce wyjść, a tu w kólko deszcz:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Sysia - kciuki i daj znać zaraz po!
    Judka :devil: ja chcę słońce!

Treść doklejona: 16.08.12 15:55
    violet_flower: U nas - Kraków - cały czas schłodzone już od dobrego tygodnia mogłoby się troszkę ocieplić i słońce wyjść, a tu w kólko deszcz

No właśnie - tak jak u nas (wawa)
    Ale podobno przyszły tydzień ma być wypas pogodowy i wtedy będziemy sobie radośnie narzekać - jej jak gorąco :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Pokażę Wam furę Filipka:cool:
    za chwilę usunę, żeby nie zaśmiecać wątku
    usunęłam
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ojej! Jaki ładny!
    Judka - super furka, a jak sie prowadzi?
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    super furka, a jak sie prowadzi?

Prowadzę sobie czasami po mieszkaniu :tongue: fajnie, zwrotne koła i w rzeczywistości wygląda dokładnie tak jak na zdjęciu :wink:
    Aaaa no i zależało mi żeby miał właśnie taki kolor, bo mało widuję wózków właśnie szarych.I chciałam dużą gondolę, żeby pojeździł w nim do marca (chociaż do skończenia 7 mcy) a jak już będzie siedział sam, to wtedy spacerówka.
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    judka25: Aaaa no i zależało mi żeby miał właśnie taki kolor, bo mało widuję wózków właśnie szarych.

Super fura! :bigsmile: Też lubię szare wózki, praktyczny i niebrudliwy kolorek.. Mój syn ma grafitowo-szarą furę:cool:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.