Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorczerwinka
    • CommentTimeAug 16th 2012
     permalink
    Ja bardzo dobrze :-) to tylko dzieki temu ze nie bylam nacinana ani nie popekalam. Ochrona krocza jak najbardziej polecam. Dzis pierwszy spacer zaliczylismy. ...dokoncze potem... bo ide spacyfikowac Franka :-)bo poplakuje cos...
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    No żesz kurde! Już drugi dzień sugeruję meżowi bara bara na rozruszanie akcji :devil: a on cały czas mysli, że ja sobie jaja z niego robię :crazy:
    --
  1.  permalink
    Ulcia to Ty Mu nie sugeruj, tylko przejdź od sugestii do czynów:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    ulcia dokladnie niesugeruj tylko dzialaj :devil:
    Ja przed samym porodem jakies miesiac ,byl post bo panikowalam ze porod wywolam ,a teraz przed samym porodem sie bzykne :devil:
    Znam taka parke co na Ip poszli i bara ,bara ,a ona rodzila 15 minut :D
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
    • CommentTimeAug 16th 2012 zmieniony
     permalink
    Pomarańczka25: Ja przed samym porodem jakies miesiac ,byl post bo panikowalam ze porod wywolam ,a teraz przed samym porodem sie bzykne :devil:
    Znam taka parke co na Ip poszli i bara ,bara ,a ona rodzila 15 minut :D
    --

O kurde... a ja chciałam się dzisiaj bzyknąć :tongue: ale te 15 min już mnie wystraszyło:devil:
    Haaaa t teraz dopiero skapowałam, że poród trwał 15 min, a nie że 15 min po bara bara urodziła :P
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Ulcia do gwałtu , maz na pewno bedzie zachwycony :)) ja tak Marte chciałam wywołac, ale skonczyło ie na tym ze M soebie pobzykał w dziwnych pozycjach po dłuuugim poscie i przed kolejnym postem ;) Młodej to nie ruszało, jakas oziebla chyba ;)
    -- mama piątki :)
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Ulcia weź go w obroty to przekona się, że nie żartujesz hihihihi

Czerwinka jak się czujesz?? Jak mama i Franek?? A Tatuś jak się czuje??

Jak zaczynacie temat sexu to ostatnio się kochałam bo o bzykaniu to nie można powiedzieć :cry: ( Już nie pamiętam kiedy byłam tak porządnie :devil:!!) mój mąż ma takiego stresa, że jak zaczniemy i mamy już się rozbujać to on kończy nawet nie wiedząc, że to koniec :shocked: nie czuł satysfakcji z tego bo się boi...jak zwykle, chyba czeka mnie 9 miesięczna abstynencja :cry::cry:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    No i wyszło szydło z worka - boi się :devil:
    Pytam sie, co moze sie stać strasznego, najwyzej poród się stanie, a on na to - no nawet mnie nie strasz :devil::shocked::devil:
    Ja się mało nie posikałam ze śmiechu - i weź tu sex uprawiaj w takich warunkach :rolling:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    A rodzić będę przez 72 godziny :cry::cry::cry:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ul_cia: No i wyszło szydło z worka - boi się :devil:
    Pytam sie, co moze sie stać strasznego, najwyzej poród się stanie, a on na to - no nawet mnie nie strasz :devil::shocked::devil:
    Ja się mało nie posikałam ze śmiechu - i weź tu sex uprawiaj w takich warunkach :rolling:

Ulcia nie pytaj męża o zdanie :tongue: jesteś żoną, weź sobie sama :tongue:
  2.  permalink
    Dokładnie tak jak judka mówi, bierz i się nie pytaj nawet bo się nie doczekasz:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    venus87: Jak zaczynacie temat sexu to ostatnio się kochałam bo o bzykaniu to nie można powiedzieć :cry: ( Już nie pamiętam kiedy byłam tak porządnie :devil:!!) mój mąż ma takiego stresa, że jak zaczniemy i mamy już się rozbujać to on kończy nawet nie wiedząc, że to koniec :shocked: nie czuł satysfakcji z tego bo się boi...jak zwykle, chyba czeka mnie 9 miesięczna abstynencja :cry::cry:

U mnie pod wykresem do 13-14 tc byly zielone serduszka ,bo jak moj maz sie bal :D
    I ile musialm tlumaczyc ze nic sie niestanie ,i dopiero sie "przelamal" a to droga nasz ciaza :D
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    A powiedzcie mi co ja mam zrobić?? bo czuje, że kiepsko będzie a ja nie ukrywam, że moja aktywność wzrosła
    --
  3.  permalink
    venus87: A powiedzcie mi co ja mam zrobić?? bo czuje, że kiepsko będzie a ja nie ukrywam, że moja aktywność wzrosła
    --

a może wspólna wizyta u lekarza i jego wyjaśnienia, że nic się nie stanie rozwieje Jego wątpliwości?:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Zrezygnowałam :cool: Uśmiałam się po pachy i na tym sie skończyło - zresztą nie to żebym jakąś wybitną ochote miała :confused: Już nie pamietam kiedy miałam ochotę :sad: ciąża niestety na mnie pod względem libido wpłynęła fatalnie... a tak liczyłam na tą osławiona chuć :wink: wiec może mój mąż już zapomniał jak to sie robi :rolling: i dlatego myśli, że ja sobie ciągle jaja robię :tooth:
    --
  4.  permalink
    Ul_cia: wiec może mój mąż już zapomniał jak to sie robi i dlatego myśli, że ja sobie ciągle jaja robię

może jeśli Martynka nie zdecyduje się na sobotę to Go wtedy ruszy i dojdzie do wniosku, że musi pomóc - no chyba dziecku własnemu nie odmówi:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    milka1984: mam do was pytanie, czy ktora uzywala takiego urzadzenia do sluchania tetna dzidzi przez powloki brzuszne? bo mi pozyczyla przyjaciolka i probowalam dzis odnalesc tetno dzidzi i nic, tylko moje. skonczylam 13 tydzien i male ma ok 7cm, uwazacie ze za male zeby znalesc tetno?

Ja słuchałam od 12tc, ale czasem trzeba sie było mocno naszukać.. Generalnie głowicę kierowałam ku spojeniu wciskając, a i całe szukanie mega nisko, że tak się wyrażę prawie poza brzuchem;) Teraz zdecydowanie łatwiej to już idzie:)) Ale i czasem się skitra:P
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Ul_cia: a tak liczyłam na tą osławiona chuć

Spoko, ja w pierwszej ciąży też nie miałam ochoty.
    W drugiej nadrabiam:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    violet_flower: może jeśli Martynka nie zdecyduje się na sobotę to Go wtedy ruszy i dojdzie do wniosku, że musi pomóc - no chyba dziecku własnemu nie odmówi

Tak tez się sama nastawiam, po sobocie działania :wink: Dzisiaj to było tak bardziej zaczepnie :devil:

Treść doklejona: 16.08.12 20:36
    _sushi_: Spoko, ja w pierwszej ciąży też nie miałam ochoty.W drugiej nadrabiam

O! To jest jakas nadzieja dla mnie, w razie co... :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    venus87: A powiedzcie mi co ja mam zrobić?? bo czuje, że kiepsko będzie a ja nie ukrywam, że moja aktywność wzrosła

Ja tłumaczę ciągle mojemu, że nic się nie stanie. Ciąża przebiega prawidłowo, a jakby coś było nie tak to byśmy dostali zakaz od lekarza..
    No i że matka natura nie jest głupia i tak to zorganizowała, że na pewno dziecku dziury w głowie nie wystuka:devil:

I uwaga - dzisiaj nastąpił przełom i pierwszy zaczął się do mnie dobierać.. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    isiula: I uwaga - dzisiaj nastąpił przełom i pierwszy zaczął się do mnie dobierać..

Nie wytrzymał :cool:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Zazdroszczę Tobie Isiula:cool:
    Ooo Violet już byliśmy na wizycie, tłumaczę i mówię jak Isiula ale nie przegadam mu!! :cry: głuchy i uparty jak muł..:sad:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    już nie mówcie o tym seksie, bo my obydwoje mamy ochotę a jednocześnie zakaz od lekarza :cry:
    --
  5.  permalink
    Jej no to ja bym się chętnie z Wami zamieniła na chwilę...u mnie libido wyparowało jak ręką odjął wraz z 2 kreskami na teście, za to mąż sie biedny męczy i prowokuje różne sytuacje:tongue: czasem ulegam, ale sama jestem zła na siebie, że rzadko:devil:
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    no jak jestesmy przy temacie sexu to ja wam powiem ze moj maz to tez ma lekkie opory i w zasadzie ja musze inicjowac i tak raz na tydzien sie uda, a ja to mam taka chcice ze tak powiem i jest mi duzo lepiej i jakbym wiecej czula i w ogole jest extra no ale niestety czasem ciezko do czegokolwiek doprowadzic bo on ma jakies opory... ehhh....
    -- [/url]
  6.  permalink
    acia20: już nie mówcie o tym seksie, bo my obydwoje mamy ochotę a jednocześnie zakaz od lekarza

czyli reasumując, jak to mawia mój dziadek; " są zęby - nie ma chleba, jest chleb - nie ma zębów" :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Ul_cia: Nie wytrzymał :cool:

Hyhy, no pare dni go przetrzymałam i podziałało:tooth:
  7.  permalink
    milka1984: no jak jestesmy przy temacie sexu to ja wam powiem ze moj maz to tez ma lekkie opory i w zasadzie ja musze inicjowac i tak raz na tydzien sie uda, a ja to mam taka chcice ze tak powiem i jest mi duzo lepiej i jakbym wiecej czula i w ogole jest extra no ale niestety czasem ciezko do czegokolwiek doprowadzic bo on ma jakies opory... ehhh....

to możemy się mężami na tydzień zamienić:devil:

Treść doklejona: 16.08.12 20:48
    isiula: Hyhy, no pare dni go przetrzymałam i podziałało

biedny :tongue:

Treść doklejona: 16.08.12 20:53
    venus87: Ooo Violet już byliśmy na wizycie, tłumaczę i mówię jak Isiula ale nie przegadam mu!! głuchy i uparty jak muł..
    --

no to może wystarczy, żeby się trochę "przegłodził" jak u isuli i sam zainicjuje jakąś akcję:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    violet_flower: czyli reasumując, jak to mawia mój dziadek; " są zęby - nie ma chleba, jest chleb - nie ma zębów"

Piękne! :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    venus87: Ooo Violet już byliśmy na wizycie, tłumaczę i mówię jak Isiula ale nie przegadam mu!! :cry: głuchy i uparty jak muł..:sad:

Mój też muł uparty z natury, ale jednak coś dotarło:wink: porozmawiajcie poważnie, zapytaj czego się obawia najbardziej..
    Mój mówił, że ma blokadę wewnętrzną, bo się boi że coś zrobi dziecku i musi to sam przetrawić, a nasiliło się najbardziej jak poczuł przez brzuch pierwsze ruchy.. Teraz musi tylko obczaić czy Staś śpi w brzuchu i do dzieła, bo jak nie śpi to ma większe opory:wink:
  8.  permalink
    Ul_cia: Piękne!

no dziadek jest nie do przebicia ze swoimi tekstami:devil:

isiula: Teraz musi tylko obczaić czy Staś śpi w brzuchu i do dzieła, bo jak nie śpi to ma większe opory

nasz Jaś np. gdy nie śpi to się rewelacyjnie tym usypia już "po" czyli ojca krew:cool:

poza tym odkąd wyczytał sobie w jakimś artykule że sex wpływa bardzo dobrze na dzidziusia - bo Go fajnie kołysze i dostarcza mu dawkę endorfin - o niczym innym nie mówi - że to dla dobra dziecka :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    violet_flower: poza tym odkąd wyczytał sobie w jakimś artykule że sex wpływa bardzo dobrze na dzidziusia - bo Go fajnie kołysze i dostarcza mu dawkę endorfin - o niczym innym nie mówi - że to dla dobra dziecka :devil:

O właśnie, to też był jeden z moich argumentów za! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    violet_flower: poza tym odkąd wyczytał sobie w jakimś artykule że sex wpływa bardzo dobrze na dzidziusia - bo Go fajnie kołysze i dostarcza mu dawkę endorfin - o niczym innym nie mówi - że to dla dobra dziecka :devil:
    :rolling::rolling::rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Oj jaki dzisiaj seksualny wieczór :tongue:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    judka25: Oj jaki dzisiaj seksualny wieczór

A Ty sie obijasz, zamiast z nami tu swintuszyć :wink:
    Noooo chyba, że w praktyce ćwiczysz :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Znalazłam o tym artykuł skierowany bezpośrednio do panów..
    Wyraźnie napisali, że dzieci to lubią! :bigsmile:
    venus87 może podsuniesz swojemu i coś do niego dotrze?:wink:
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    violet_flower: poza tym odkąd wyczytał sobie w jakimś artykule że sex wpływa bardzo dobrze na dzidziusia - bo Go fajnie kołysze i dostarcza mu dawkę endorfin - o niczym innym nie mówi - że to dla dobra dziecka

a potem jak wyskoczy z brzuszka to popuka tatusia w głowę i powie "fajnie Ci tak?!"
    moja Lu z pewnością by tak zrobiła gdyby poterafiła:devil:

Ula, jak tam Łucja od Peper?! wiadomo coś, nie doczytałam możę ( ogarnąć 900 postów troche ciezko:wink:)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    flavia: Ula, jak tam Łucja od Peper?!

Nic niestety nowego nie wiem... wysłałam jej sms-a dzisiaj, że jestesmy z nią, myślimy i pamiętamy. Na razie nic nie odpisywała - pewnie głowy nie ma do tego - oby to był dobry znak,
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ul_cia: Noooo chyba, że w praktyce ćwiczysz :cool:

Mam w planach ćwiczyć dzisiaj :tongue:
    Zmykam do wyrka :)
    Dobranoc dziewczynki :wink:
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Hej dziewczynki ja po wizycie... ogólnie USG nie było bo się popsuło, a ponieważ się uparłam to idę jutro specjalnie do niego do szpitala na usg :), moje twardnięcia brzuszka spowodowały maleńkie rozwarcie, ale ogólnie szyjka długa, dostałam Luteinę 2x1 dopochwowo i 3x1 no-spę... serduszko bije miarowo, a wagęi wymiary jutro poznam około 12 :)
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    No jestem:-)
    Mama po operacji wybudzila sie i ma sie calkiem dobrze jak na tak ciezka operacje. wychodzi jutro lub w sobote. narazie nic nie moze jesc tylko kleik ale moze od poniedzialku cos wiecej bedzie mozna... my narazie uczymy sie zyc we czworo ja sie przyzwyczajam do nocnych pobodek a jest ciezko;) i tyle :-):-) dajemy rade :-):-)musimy:-)
    Buziaki:-) ide spac :-) bo za polhtorej godziny pierwsza pobodka :-)
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    sysiajaw: a wagęi wymiary jutro poznam około 12 :)

To czekamy na newsy... A z tą szyjką- na tym etapie większość z nas ma już chyba jakieś przeboje:wink:
    Jeszcze tylko 2 tyg. do donoszenia!:bigsmile:

Czerwinka, super wieści! Najgorsze za Wami!
    --
  9.  permalink
    chyba wszystkie poszły ćwiczyć...taka cisza:devil:
    ja spędzam wieczór samotnie, ale może w weekend sobie poćwiczę z mężem:tongue:

Czerwinko super, że wszystko powoli wraca do normy - teraz na pewno będzie już tylko lepiej:wink:

Treść doklejona: 16.08.12 22:30
    sysiajaw no to fajnie, że bez większych rewelacji i u Dzidzi wszystko dobrze:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
    • CommentTimeAug 17th 2012 zmieniony
     permalink
    Witam :wink:
    Chyba już nikogo nie zdziwi, że jestem o tej porze:devil:, ale dziś pobiłam swój rekord :devil:
    3.15 wstałam siusiu i od tamtej pory było koniec spania.
    Jak to możliwe, że wystarczy mi teraz 5 godzin snu na dobę i wcale nie snuję się po ścianach ze zmęczenia :shocked: ????!!!
    Chyba mój organizm, wie co mnie czeka niedługo i już mnie zaprawia do takich pobudek.
    A wczoraj nie poćwiczyłam :devil: mężuś się bał ..........:devil:, bo jak to mówił- urlop mogę mieć od soboty a jutro piątek, więc jak zaczniesz rodzić , to co? :tongue:
    Żeby to takie proste było w każdym przypadku, że od razu poród mi wróży......... heh
    <span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 17.08.12 04:23</span>
    sysiajaw: ogólnie USG nie było bo się popsuło, a ponieważ się uparłam to idę jutro specjalnie do niego do szpitala na usg :)

No to czekamy na relacje z wizyty :wink:
    •  
      CommentAuthorPajacynka
    • CommentTimeAug 17th 2012
     permalink
    Dzień dobry :-)
    --
  10.  permalink
    Witam sie z rana, ja za to spie cala noc, oczywiscie z pobudkami ale zasypiam szybko. Spie z wata w uszach wiec halasy sa stlumione.
    No i dzs mija mi 20tyg i 20tyg przede mna. Ale mi pedzi ta ciaza
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Hej!
    Judka, czasem mam wrażenie, że jak czytam Ciebie to tak jak bym bym czytała swoje posty - aż na avatarek patrże czy to nie ja pisałam :cool:
    1. spanie - dokładnie tak samo
    2. mąż dokładnie tak samo
    3. zdziwienie, ze tylko tyle snu wystarcz - tak samo
    4. brak objawów porodowych - tak samo
    ...
    pewnie mozna by jeszcze wymieniać :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    I ja się witam:smile: Za oknem szaro, głowa mnie boli... Paskudnie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    misia-ludek: No i dzs mija mi 20tyg i 20tyg przede mna. Ale mi pedzi ta ciaza

Gratuacje - masz połowinki :wink:
    Swoja droga jak tak dobrnełam do połowy ciąży - to tak się poczułam wtedy "pełnoprawnie" w ciąży :cool: chyba wtedy naprawde uwierzyłam i już nikt mi nie mógł powiedziec, "a to dopiero początki" - tylko PRAWDZIWA ciąża :clap:
    --
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    Cześć dziewczyny
    widzę że wczoraj wieczorem był gorący temat :bigsmile: my niestety przez ten pessar nie możemy. Ja gdybym go nie miała może i bym chciała ale mój M pewnie by się bał bo tak było na poczatku :wink:
    Dziś w prognozie pokazywali że od jutra wracają upały. Po jaką cholerę? BYło tak przyjemnie :angry:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.