Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorjudka25
    • CommentTimeAug 17th 2012
     permalink
    Ja teraz gotuję zupę pomidorową :tongue: Wczoraj miałam taką ochotę na smak pomidorowy, że dziś już nie będę się dłużej powstrzymywać :tongue:
    Zastanawiam się nad kupieniem nosidełka ergonomicznego, bo strasznie mi się podoba. Tylko, że....... czy zimą będę go na tyle używać żeby się opłacało je kupić i czy potem wiosną będę z niego korzystać jak dziecko będzie ważyło 8-10 kg ?
    Zastanawiam się czy to jakaś kolejna moja zachcianka czy jednak warto kupić. Muszę przekopać wątek o takim nosidełku.
    Na chustę mój mąż się nie zgodzi :shocked: Krzywi się, że to niebezpieczne.Narzeka, że się rozwiąże itd. Nawet wspominał mi sytuację, którą sama mu opowiadałam, o czym kompletnie teraz zapomniałam. Opowiadałam mu o zajęciach z fizjoterapeutką na studiach i ona nosiła swoje dziecko w chuście i odwiązała się i złapała je w ostatniej chwili. Pewnie źle zawiązała chustę, bo dziewczyny na forum używają i bardzo sobie chwalą, no ale skoro mój mąż jeszcze to pamięta, to ciężko mi go przekonać :confused:
    A nosidełko już widział i mu się spodobało :wink:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    1. zupa pomidorowa u mnie też
    2. czytam o ergonomicznych nosidełkach - dylematy te same
    3. mąż na chustę sie nie zgodzi, bo niebezpieczne
    :wink:
    --
  1.  permalink
    Dziękuję dziewczyny:bigsmile:
    Ulcia u mnie 20tyg u Ciebie 40tyg wow:bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    Dzidzia mnie dziś przywitała kopniaczkami prawie przy pępku
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    i ja witam się z rana :)
    Dziewczyny, moje biodra w nocy mnie tak napierniczają, że szok :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Witam z rana:smile:. Czerwinka super, że wszystko się poukładało, dużo zdrowia dla Twojej Mamy!
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    katka_81: Dziewczyny, moje biodra w nocy mnie tak napierniczają, że szok

Oj współczuję Ci katka tych dolegliwości wszystkich i jak tak podczytuję sobie, co Was boli to myślę sobie jak to cudownie było przejść ciążę bez większych dolegliwości (wtedy właśnie to doceniam):wink:
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    judka25: Oj współczuję Ci katka tych dolegliwości wszystkich i jak tak podczytuję sobie, co Was boli to myślę sobie jak to cudownie było przejść ciążę bez większych dolegliwości (wtedy właśnie to doceniam):wink:

ech Judka, nic nie mów... jak nie urok, to... przemarsz wojska :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    bry :)
    mnie tez biodra bola najbardziej lewe i to tak smiesznie bolboli mnie skóra jak przekrecam sie na prawy, a niby mam taki wypasiony materac niemal rehabilitacyjny :devil:
    upały mówicie u mnie za oknem listopadowo, gór nie widac wcale tylko te co mam pod oknem, ale te wysokie szczyty całe w chmurach tyle, ze cieplej chyba jest :)
    misia-ludek gratki polowy :) ja za to zaczynam 6 m-c :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    katka_81: ech Judka, nic nie mów... jak nie urok, to... przemarsz wojska :confused:

Jedyne pocieszenie to takie, że już niewiele Ci zostało do terminu albo do 4 września (jeszcze szybciej) :wink:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    mooniia: upały mówicie u mnie za oknem listopadowo,

U mnie też... ale cały czas trąbią, ze już za momencik, już za chwileczkę... i bedzie upał :wink: cały przyszły tydzień ma być gorący i piękny - cieszyć sie latem radzą... - więc zawieszam to całe rodzenie na tydzień i cieszę sie latem :devil:

Jak przeczytałam te 40 tyg u mnie na suwaczku to jakoś tak się dziwnie poczułam ... :wink::cool:
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Ulcia po prostu tak jak jest w suwaczku " dokonałaś prawdziwego cudu..."
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    judka25: Jedyne pocieszenie to takie, że już niewiele Ci zostało do terminu albo do 4 września (jeszcze szybciej) :wink:

tym się własnie pocieszam :) a mała chyba nadal dupką do dołu, bo czuję ją identycznie jak czułam... a te kopniaczki w szyjkę i pęcherz, mmmmiodzio ;) dziś w nocy wstałam na siusiu, zrobiłam, podniosłam się z kibelka i dostałam takiego kopniaka, że mi normalnie siuśki (przepraszam za dosłowność) po nodze poleciały :) i myj tu się taka zaspana... :) takie rozbrykane to moje dziecię :)
    --
  2.  permalink
    mooniia: ja za to zaczynam 6 m-c :)

Gratulacje mi jeszcze 2 tyg i rozpocznę 6, naprawdę pędzi mi ta ciąża:-) Ciekawe czy jak Maja pójdzie od września do przedszkola to czy nadal będzie tak pędzić czy jednak troszkę zwolni albo jeszcze przyspieszy:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    hehe, mój podobnie, najgorsze, że nie da mi leżeć na boku bo albo mu nóżki przygniatam albo pupę i na wznak mu najlepiej! Łobuz jeden:devil:
    katka_81 ja też w pęcherz i szyjkę obrywam ale mój jest główką do dołu już od ponad miesiąca, więc zapewne mnie łapkami smyra albo główką się wwierca :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    misia-ludek: to czy nadal będzie tak pędzić czy jednak troszkę zwolni albo jeszcze przyspieszy

no ja licze, ze mi od wrzesnia przyspieszy bo szkoła starszakow szkoła muzyczna basen angielskie szkołka naraciarska-zaprawy itp + przedszkole -ufff ciezki jest zawsze rok szkolny, choc w tym roku logistycznie powinno byc lepiej bo ja nie pracuje :) a przynajmniej nie na cały etat :)

Ulcia gratki 40 tygodni :))
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ul_cia: Jak przeczytałam te 40 tyg u mnie na suwaczku to jakoś tak się dziwnie poczułam ... :wink::cool:

Te 40 tygodni to już taki znak, że już nie ma żartów, trzeba rodzić :devil::tongue:
    bo jeszcze 38, 39- ty tydz. to wydaje się tak dalekooooo, ale ta liczba 40 już jest bardzo poważna :shocked::tongue:
  3.  permalink
    Dzień dobry Wszystkim:wink:

Ale produkujecie od rana...na chwilę Was zostawić :tongue:

Ula no tak tak - robi sie poważnie:devil: ale spoko Martynka ma jeszcze trochę czasu z rozkręcaniem akcji żeby się w datę wstrzelić, a jak nie to jakby co - przeciez tatuś pomoże:devil:

mam kilka koleżanek właśnie z 18 sierpnia - same świetne dziewczyny (dusze towarzystwa) więc mysle, że dziecko chce mieć po prostu WIELKIE WEJŚCIE( a raczej wyjście):tongue:

Treść doklejona: 17.08.12 09:31
    misia-ludek gratulacje połowinek:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    mooniia: Ulcia gratki 40 tygodni :))

Dzięki :-) Nie wierzyłam, ze dotrwam !
    judka25: ale ta liczba 40 już jest bardzo poważna

NO!!! :shocked:
    violet_flower: mam kilka koleżanek właśnie z 18 sierpnia - same świetne dziewczyny (dusze towarzystwa) więc mysle, że dziecko chce mieć po prostu WIELKIE WEJŚCIE( a raczej wyjście)

:cool: Na to liczę! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Ja też się witam - już nie tak z rana - katka ja też mam problem z biodrami . Już sama nie wiem jak spać . Na prawym boku i na wznak nie dam rady , a po nocy na lewym boku to wstać nie mogę . Już wciskam poduszkę albo rogala między nogi . I jeszcze na dokładke zgaga męczy i brzuch się stawia - ulcia bierz te skurcze :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Dziś była druga próba z glukozą 75g tym razem z cytryną, ale panie z laboratorium stwierdziły ze zrobią mi sam cukier i zobaczymy co powie lekarz w środę, bo nie zdążyłam w 10 min wypić i czułam że jak wypiję jeszcze te 2 cm do dołu kubka to znowu zwymiotuję po godzinie tak jak wczoraj. Podobno jak nad czo wyjdzie dobry cukier to może lekarz zrezygnuje z badania z glukozą.
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
    • CommentTimeAug 17th 2012 zmieniony
     permalink
    to badanie jest faktycznie wstrętne - ja sama sie o nie upomniałam bo lekarka zapomniała mi zlecić :shocked:

Miałam problem po 20 min ale utrzymałam zawartość żołądka w ryzach . Ten pierwszy wynik przed piciem mam troche podwyższony - ale ponoć tam może być przy fenoterolu . Po 2h jest ok
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    a ja po każdym łyku glukozy wgryzałam się mocno w cytrynkę bez oddechu, by nie poczuć tego słodkiego smaku i dałam radę :) a wszystko, co słodkie mdli mnie mocno przez całą ciążę niemal... także dokonałam cudu ;)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    asia_: ulcia bierz te skurcze

Biorę! każdą ilość, bo zanim się rozbuja to bedzie juz sobota :wink:
    acia20: Podobno jak nad czo wyjdzie dobry cukier to może lekarz zrezygnuje z badania z glukozą.--

No nie wiem, nie wiem :wink: Ja od początku ciąży razem z morfologią miałam badany cukier na czczo i zawsze był bardzo OK. A po glukozie wyszła cukrzyca :rasta:
    katka_81: a ja po każdym łyku glukozy wgryzałam się mocno w cytrynkę bez oddechu, by nie poczuć tego słodkiego smaku i dałam radę

Ja zatkałam sobie nos i wypiłam duszkiem - zeby smaku nie poczuć :shades: bo ja też generalnie z tych niesłodyczowych, pielęgniarka patrzyła na mnie z podziwem
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    pielęgniarka patrzyła na mnie z podziwem

jeejju , nie dziwię się jej . Duszkiem taką ilość takiej słodyczy:shocked: Ja uwielbiam słodkie , ale to przeszło moje możliwości tyle że nie pomyślałam o wgryzaniu się w cytrynę i wziełam sobie plasterek , trochę mało - bez tego bym nie przełkneła
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ul_cia: No nie wiem, nie wiem :wink: Ja od początku ciąży razem z morfologią miałam badany cukier na czczo i zawsze był bardzo OK. A po glukozie wyszła cukrzyca

No właśnie.... myślę tak samo.
    Acia20 - Nie wydaje mi się, by bez wypicia glukozy wynik był wiarygodny, bo nie wykaże czy jest cukrzyca czy nie. Myślę, że mimo wszystko lekarz i tak będzie kazał wykonać to badanie, bo jest bardzo ważne w ciąży. Jesteś w 23 tyg., więc jeszcze spokojnie będziesz miała czas na zrobienie tego badania :) chyba najlepiej wykonać 25-28 tyg. Mój lekarz (ten z Polski) nawet sugerował mi żebym po 32 tyg jeszcze raz wykonała to badanie, bo często później dopiero wychodzi cukrzyca, a ja badałam w 25 tyg. Niestety tutaj jest tak, że drugi raz nie mogę :confused:
    Ul_cia: Ja zatkałam sobie nos i wypiłam duszkiem - zeby smaku nie poczuć :shades: bo ja też generalnie z tych niesłodyczowych, pielęgniarka patrzyła na mnie z podziwem

Też wypiłam duszkiem, bo "na raty" pewnie byłoby mi ciężko :wink:
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Cześć kobietki :wink:

Z tymi biodrami też mam problem. Jak się obudzę i leżę na boku, to boli jak cholera :confused:

I z utęsknieniem czekam na jutrzejszą wizytę u polskiego gina, bo się martwię. Dziecie jakieś leniwe było wczoraj przez cały dzień i noc, brzuch pobolewał i w dodatku zauważyłam jakieś jasno-brązowe upławy. Bo krew wygląda chyba inaczej...
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Hej, hej!
    Dzisiaj zaczynam wielkie zaciskanie nóg na 2 dni :neutral:. Proszę o kciuki, żeby nam Gosiula niespodzianki nie zrobiła. Zjedliśmy z mężusiem śniadanko i za 2 godziny wyjeżdża :neutral:. Byle do niedzieli.
    Pogoda u mnie okropna, ale nie narzekam, lepsze to niż upały.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorKasiaTasia
     permalink
    witam się i ja :smile:
    dziś krakowska pogoda nie rozpieszcza - jest dziwnie nieokreślona, nie wiem nawet czy kawka mi pomoże się na nogi postawić :confused: a muszę chodzić bo od wczoraj mój syn jak tylko siądę lub się położę dostaje takiego rozruchu że normalnie mam wrażenie że mi przez pępek wyjdzie, i to jest baardzo bolesne niestety :neutral:
    -- 6.X.2012 Tadziulek 4.VIII.2014 Zygmuś
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Madzinka - no to zaciskaj nóżki, siedź na kanapie i nic nie rób :wink:
    Malisiek - podobno żywa krew jest niebezpieczna, więc pewnie u Ciebi to nic takiego

Ja to wogóle, tak sie zastanawiam, ze pomimo, ze jestem donoszona, to tak naprawdę o ciązy niewiele wiem :devil: tzn o ewentualnych dolegliwościach - bo nie miałam żadnych "przecieków" wcześniej ani bóli, ani szyjki skracająco/rozwierającej - normalnie niedoświadczona jestem :wink: Aż dziw bierze, ze mnie Bozia tak oszczędziła (za co Jej dozgonnie wdzieczna bedę) po tych wszystkich problemach z zajściem i poronieniach...
    Cukrzyca w sumie przy wszystkich ryzykach w ciąży to mały pikuś, jej nie liczę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Mnie tez się wydaje, że cukier nad czczo to nie wszystko. Po obciążeniu sprawdza się jak organizm radzi sobie z trawieniem cukru, czasami w ciązy zdarza się że jest to zaburzone.
    Mnie przy 50 g nad czczo wyszedł 67 (60-99) a po 137 czyli oba na skrajnych granicach.

Ulcia fajnie tak przeczytać, że na końcówce można mieć takie super podejście :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    nareszcie mam miękki brzuszek a pomógł mi na to połowicznie wczorajszy wieczorny forumowy temat, bo na tak do końca to my mamy zakaz :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    acia20: Podobno jak nad czo wyjdzie dobry cukier to może lekarz zrezygnuje z badania z glukozą.

Absolutnie nie.
    Cukier na czczo a po obciążeniu glukozą to zupełnie inne sprawy.
    Ja na czczo mam zawsze dobry cukier, niestety, w poprzedniej ciąży cukrzyca mnie nie oszczędziła-po obciążeniu miałam 160.
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    - mnie to jeszcze zastanowiło czemu po wypiciu tej glukozy jest wszystko ok a równo po 1 h pełen zwrot mój organizm przeprowadza, w dodatku ten roztwór do picia to mi nawet smakuje

- tak samo miałam jak zjadłam 1/4 arbuza, a jak zjem go mało to jest ok
    --
  4.  permalink
    moja tesciowa przyniosła mi czerwona wstążkę do zawiązania na łóżeczko - ma chronić przed zauroczeniem - popłakałam się prawie ze śmiechu, a kobieta ma doktorat :-)
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Witam się i ja:bigsmile:
    acia20: Dziś była druga próba z glukozą 75g tym razem z cytryną, ale panie z laboratorium stwierdziły ze zrobią mi sam cukier i zobaczymy co powie lekarz w środę, bo nie zdążyłam w 10 min wypić i czułam że jak wypiję jeszcze te 2 cm do dołu kubka to znowu zwymiotuję po godzinie tak jak wczoraj. Podobno jak nad czo wyjdzie dobry cukier to może lekarz zrezygnuje z badania z glukozą.

Mi wyszło na czczo 81 i nie zrezygnowali z drugiej próby, mam na pamiątkę piękny wynik z adnotacją "pacjentka zwymiotowała" :bigsmile: za drugim razem wyszło 123 po 2h i 75g.
    Ul_cia: Ja zatkałam sobie nos i wypiłam duszkiem - zeby smaku nie poczuć :shades: bo ja też generalnie z tych niesłodyczowych, pielęgniarka patrzyła na mnie z podziwem

A mi nie pozwolili wypić duszkiem tylko małymi łyczkami w ciągu 5-7 min.. Jakby było się czym delektować..:confused:

Ul_cia gratuluję dokonania cudu! :bigsmile:
    misia-ludek gratuluję połowinek! :bigsmile:
    mooniia gratuluję rozpoczęcia 6 miesiąca! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Ul_cia: Madzinka - no to zaciskaj nóżki, siedź na kanapie i nic nie rób

Tak właśnie zamierzam, tylko na noc jadę do mamy, bo się boi o mnie :crazy:, a ja się boję, że się nie wyśpię nie w swoim łóżku.
    Właśnie przyjaciółka dzwoniła, że w razie jakby gdyby to ona jest pod telefonem i mnie zawiezie do szpitala, a nawet pójdzie rodzić ze mną, musimy z Gosią to przemyśleć, czy jednak nie skorzystać z oferty :tooth:.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    madzinka83: Proszę o kciuki, żeby nam Gosiula niespodzianki nie zrobiła.

Kciuki zaciśnięte :wink:

Ja dzwoniłam teraz do szpitala i tą wizytę, co miałam mieć we wtorek zmienili mi na czwartek o 10.30 (bo to będzie skończony 39 - ty tydzień) i pozostaje mi czekać.
    U mnie bez objawów kolejny dzień :devil:, więc w sumie dobrze,bo nic mnie nie męczy, ale z drugiej strony czuję się jakbym nigdy miała nie urodzić :devil:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 17.08.12 11:43</span>
    madzinka83: Tak właśnie zamierzam, tylko na noc jadę do mamy, bo się boi o mnie :crazy:, a ja się boję, że się nie wyśpię nie w swoim łóżku.
    Właśnie przyjaciółka dzwoniła, że w razie jakby gdyby to ona jest pod telefonem i mnie zawiezie do szpitala, a nawet pójdzie rodzić ze mną, musimy z Gosią to przemyśleć, czy jednak nie skorzystać z oferty :tooth:.
    --

Pewnie, że jedź do mamy :) Skorzystajcie z tej oferty :cool: będziesz się czuła bezpieczniej, ze w razie co to zawsze masz kogoś blisko kto Ci pomoże :wink:
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Co do bólu bioder, to mnie też wykańcza w nocy. Chyba od tego spania na boku. Trochę pomaga mi rogal między nogami- wtedy mniej boli. Takie uroki ciąży... :wink:
    _sushi_: Ja na czczo mam zawsze dobry cukier, niestety, w poprzedniej ciąży cukrzyca mnie nie oszczędziła-po obciążeniu miałam 160.

U mnie na czczo też był dobry cukier, a po 2h niestety wyszło szydło z worka :confused:
    kapelusznick: popłakałam się prawie ze śmiechu

Ty się nie śmiej, bo z teściową nie ma żartów :bigsmile: Jeszcze jakiś czar rzuci...:wink:
    Dii: nie da mi leżeć na boku bo albo mu nóżki przygniatam albo pupę

Moja Mała ma to samo- jak się położę na prawym boku to kopie tak, jakby stanąć chciała na nóżkach:bigsmile:

Od kilku dni jestem w szale zakupów dla dzieciątka(mimo, że twierdziłam, że już wszystko, co niezbędne, to mam)... Wszystko wydaje mi się potrzebne, a jak niepotrzebne,to na tyle ładne, że mam ochotę kupooować i kupooować. Dobrze, że fundusze są ograniczone, bo inaczej zrobiłabym z domu graciarnię:bigsmile: Ale jakby były nie ograniczone, to wysarczyłoby moje M-3 zamienić na jakąś willę i już by się maluszkowe rzeczy zmieściły:bigsmile:
    --
  5.  permalink
    Olenkaka: Moja Mała ma to samo- jak się położę na prawym boku to kopie tak, jakby stanąć chciała na nóżkach

ja to na prawym boku chyba mam juz siniaka od wewnątrz, bo moj szkrab upatrzył sobie prawy bok i jakąś kończynę cały czas w niego wstawia
    a co do teściowej to jeszcze mnie bawi jak mówi, że po niej wcale ciąży nie bło widać a ze szpitala to od razu w swoich ciuchach wyszła - mam ochotę odpowedzieć, że ja też w swoich wyjdę, bo przecież w cudzych chodzić nie będę :-)
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    kapelusznick: co do teściowej to jeszcze mnie bawi jak mówi, że po niej wcale ciąży nie bło widać a ze szpitala to od razu w swoich ciuchach wyszła - mam ochotę odpowedzieć, że ja też w swoich wyjdę, bo przecież w cudzych chodzić nie będę :-)

:thumbup:
  6.  permalink
    Malisiek: zauważyłam jakieś jasno-brązowe upławy

Dobrze, że masz tą wizytę to lekarz sprawdzi co to za upławy.

Ja teraz nie muszę badań żadnych robić na wizytę, za to później mam podobno sporo do zrobienia. No i ta glukoza wtedy będzie. No ale dałam radę w poprzedniej bez cytryny to teraz dam radę z cytrynką na pewno;-)

Dziękuję za gratulacje:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    3 pralki zrobione, już mam wszystko poprasowane (stwierdzam, że mój mąż ma zdecydowanie za dużo koszul !) i chyba jednak pojadę do fryzjera - Martynka musi się uczyć szyku od urodzenia przecież :tooth: a nie matkę poczochrańca dostać od losu :wink:
    Moja mam już dzisiaj nie wytrzymała i już dzwoniła :wink: czy rodzę.... :crazy: Jeszcze mnie te telefony nie denerwują, bo dopiero się zaczęły, ale się tak zastanawiam - najbliższa rodzina to chyba wie, że jak zaczne to im powiem, nie :tooth: no wiem, wiem, mama doczekać sie nie moze - jestem pewna, ze jest już w torbę spakowana i torba w samochodzie czeka .... :wink: bo ma przyjechać do Julki jakby się zaczęło
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ul_cia: chyba jednak pojadę do fryzjera - Martynka musi się uczyć szyku od urodzenia przecież :tooth: a nie matkę poczochrańca dostać od losu :wink:

Jedź, poprawisz sobie nastrój i poczujesz się piękniejsza :tongue: a i Martynka się mamy nie wystraszy :devil::updown:

Ula postanowiłam (nie wiem jeszcze co na to mąż :tongue:, ale pewnie nie powie nie), że nosidełko ergonomiczne kupimy. Nie wiem jeszcze jakie, muszę poszperać trochę w internecie, poszukać i wybrać :wink:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    judka25: Jedź, poprawisz sobie nastrój i poczujesz się piękniejsza

No właśnie - tu jest obawa, bo jeszcze nigdy od fryzjera zadowolona nie wyszłam :crazy: Mój mąż jak słyszy, ze sie do fryzjera wybieram, to już jest cały przerażony, że znowu dostanie wpierdziel za nic:tooth:
    judka25: postanowiłam (nie wiem jeszcze co na to mąż , ale pewnie nie powie nie), że nosidełko ergonomiczne kupimy.

No właśnie ja tez już w duchu postanowiłam - jak coś wybierzesz daj znać, bo nie mam jeszcze konkretnego pomysłu :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Hey babeczki :winkkiss:

Melduję, że żyję tylko brak czasu na cokolwiek i dlatego mało (wcale) się nie udzielam...

Łatwo nie jest bo jestem na etapie utrzymania laktacji i samo karmienie zajmuje mi większość dnia.:(

Dziś mała była ważona - przybyła w tydzień 150g :bigsmile::bigsmile::bigsmile: taaaak już tydzień minął:heartbounce:

Ściskam was mocno i mam nadzieję, że wszystko niebawem się unormuje i będę zaglądać częściej:)

Ulcia jako jedyna z 18 urodzisz w terminie !!! szykuj się! tylko weź tego męża dziś w obroty i zbałamuć go :)

Renia trzymam mocno kciuki za Ciebie i Oktawkę !!! Będzie dobrze! :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Rumba pokazuj nam zdjęcia swojej córci a nieobecność Ci wybaczymy :tongue:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    :-) O! Nasza Rumbcia!
    Jesooo już tydzień???? Ja Cię! Jesteś juz od tygodnia MAMĄ! ale jaja!

Mam nadzieję, ze jak na 4 laski z jednego terminu - to chociaż jedna sie wstrzeli :devil:

A mój mąż mnie przed chwilą motywował przez telefon - no weź już urodź, bo ja na urlop chcę iść :crazy::crazy:
    Coś czuje, ze ja mu ten urlop urządzę! :tooth: az sie chłopak nie pozbiera!
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Już się mniej stresuję, bo się ten mały bąbel zaczął ruszać i teraz mi buszuje w brzuchu ;> Kamień z serca, bo już pisałam czarne scenariusze... :confused:

...iiii przeglądałam właśnie ciuszki i pierdółki dla bobasa, i to patrzenie i dotykanie tych rzeczy sprawia, że jeszcze bardziej nie mogę się doczekać, aż dzidzia przyjdzie na świat :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Witam :) dzis sie dowiedzialam z jakim rozwarciem chodze 17 dni :/ otoz 4 cm....kiedy i jak mi sie to zrobilo to nie wiem.....
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    hopelight: dzis sie dowiedzialam z jakim rozwarciem chodze 17 dni :/ otoz 4 cm....kiedy i jak mi sie to zrobilo to nie wiem.....

Ojej :shocked: to musisz być pewnie przygotowana, że w każdej chwili możesz rodzić :shocked: Na tym etapie już nic Wam nie grozi :wink:
    A czemu dopiero dziś się dowiedziałaś ? Nikt wcześniej Ci o tym nie powiedział?
    Jesteś jeszcze w szpitalu?:wink:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.