Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    hopelight: Witam :) dzis sie dowiedzialam z jakim rozwarciem chodze 17 dni :/ otoz 4 cm....kiedy i jak mi sie to zrobilo to nie wiem.....

kurcze, no to w każdej chwili może się rozkręcić...
    --
  2.  permalink
    Hope to tylko się cieszyć, widać poród pójdzie gładko, czego Ci życzę:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
    • CommentTimeAug 17th 2012
     permalink
    hopelight: z jakim rozwarciem chodze 17 dni :/ otoz 4 cm

O matko i córko! Za to może poród będziesz mieć ekspresowy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Dziewczyny jestem po Usg.....
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    pewnie nie chcieli Cie straszyc zebys ze stresu nie urodziła wczesniej :) poczekali, az bedzie bezpieczniej :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ogólnie wszystko dobrze, tylko brzuszek wymiarami sporo mniejszy, także będziemy powtarzać USG za 3 tygodnie, waga na razie piórkowa bo 1640g,:confused:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    no i?????
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    ale to nie wszystko... i najlepsze jest to, że ginekolog po mojej prośbie sprawdzenia płci powiedział, że będzie SYN!!! I teraz ja nie wiem komu mam wierzyć czy jak byliśmy na USG 4d w 24tc że córcia czy na 2D z dzisiaj że synek… szok hahaha

Treść doklejona: 17.08.12 13:46
    i teraz mamy jedną wielką zagadkę!!!! Bo nie wiem komu wierzyć! I teraz musimy wybrać dwa imiona... nie powiem po my bardzo chcieliśmy synka ale czuję się zmieszana...:rolling:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    to jak dobrze to dobrze a waga sie nie martw jeszcze ma czas na nadrobienie :)

Treść doklejona: 17.08.12 13:47
    ooo ranyyyy!!!!! no to bedzie niespodzianka !!!! :)
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    a dzidzia już w położeniu główkowym a łożysko II stopnia :wink:

Treść doklejona: 17.08.12 13:49
    w związku z tym muszę odnaleźć listę i chyba sobie dopiszę zamiast dziewczynka to niespodzianka heheh
    --
  3.  permalink
    no to pięknie sysiajaw :wink:

w takim razie czeka Was niespodzianka:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    oj i to spora.. :D, od razu jak przyszłam do domu zrobiłam przegląd szafy... bo większosc rzeczy dostałam, w sumie kupiłam tylko parę sztuk.... i tak mam pół na pół....pół różowe, pół szafy uniwersalnej :devil:

Treść doklejona: 17.08.12 13:52
    1. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    2. Gina1511 16.08.2012 (dziewczynka)
    3. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    4. dorotka09.05 20.08.2012 (dziewczynka)
    4. Cobraczek 20.08.2012 (chłopiec)
    5. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    5. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)

6. magic1984 28.08.2012 (chłopiec)
    7. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    8. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    9. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    10. NadziejaUmieraOstatnia 06.09.2012
    11. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    12. oranda 15.09.2012
    13. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    14. Natalia122 20.09.2012 (dziewczynka)
    14. kapelusznick 20.09.2012 (chłopiec)
    15. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    16. sysiajaw 24.09.2012 (niespodzianka)
    17. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    17. Olenkaka 25.09.2012 (dziewczynka)
    18. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    18. monika 1205 30.09.2012 (chłopiec)
    19. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    20. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    21. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    21. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    22. KasiaTasia 13.10.2012
    23. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    24. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    25. Malisiek 5.11.2012 (dziewczynka)
    26. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    26. isiula. 10.11.2012 (chłopiec)
    27. Linden 12.11.2012
    27. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    28. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    29. lofbejbe 21.11.2012
    30. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    31. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    32. ruda03 09.12.2012
    33. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    34. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    35. artystka80 27.12.2012
    36. lapa 30.12.2012
    37. Pomarańczka25 2.01.2013
    38. misia-ludek 5.01.2013
    39. kasia151288 16.01.2013
    40. agavva 21.01.2013
    41. Igisowa 24.01.2013
    42. marakuya 1.02.2013
    42. GaggataB 1.02.2013
    43. justyna883 2.02.2013
    44. milena1984 3.02.2013
    45. ikamek 06.02.2013
    46. beagraf 12.02.2013
    47. andziaiw 22.02.2013
    47. milka 1984 22.02.2013
    48. sushi 5.03.2013
    49. venus87 14.03.2013
    50. venika 05.04.2013
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Majka ostatni raz logowała się 4 dni temu, więc chyba już urodziła :bigsmile:
    --
  4.  permalink
    ale Ci lekarze obnydwaj byli raczej pewni tych płci, które wypatrzyli? czy tak pi razy oko:tongue:?

Treść doklejona: 17.08.12 13:59
    bardziej bym obstawiała w takim razie (na Waszym miejscu) płeć z drugiego usg - niby później, więc może bardziej pewne...:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Malisiek: Majka ostatni raz logowała się 4 dni temu, więc chyba już urodziła :bigsmile:

no wiem, że jej dawno nie było ale nie wiem czy ją usunąć jak myślicie?
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Judka, Ulcia ja też już od dłuższego czasu się zastanawiam nad nosidełkiem ergonomicznym albo chustą i nie mogę się zdecydować. Chyba jednak zacznę od chusty elastycznej z tuli, chociaż kusi mnie od razu tkana, np. little frog mi się podoba kolorystycznie i na chusty info dość dobre opinie ma, a cena nie zabija.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    sysiajaw: i najlepsze jest to, że ginekolog po mojej prośbie sprawdzenia płci powiedział, że będzie SYN!!! I teraz ja nie wiem komu mam wierzyć czy jak byliśmy na USG 4d w 24tc że córcia czy na 2D z dzisiaj że synek… szok hahaha

Ale jaja :bigsmile: Dobrze, że teraz wiesz że może być niespodzianka, niż potem szok przy porodzie :tongue:
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    violet_flower: ale Ci lekarze obnydwaj byli raczej pewni tych płci, które wypatrzyli? czy tak pi razy oko:tongue:?

na USG 4D w 24tc powiedział, że: prawdopodobnie dziewczynka

a dzisiaj na USG 2D u mojego, który do tej pory nie chciał mi powiedzieć bo nie widział, na moją prośbę sprawdził (przy czym ja mu nie powiedziałam, że wiem jaka płeć i że byłam na 4d) ..patrzy patrzy i mówi chłopak, na to ja oczy jak 5zł a on dalej sobie mierzy, i znowu wrócił do góry brzucha i patrzy i mówi: nie no chłopak chłopak, a co ma pani w domu, ja na to że córcię, a on się zaśmiał: no to będzie parka... wyszłam w szoku, tym bardziej, że bardzo chcieliśmy synka ale ja dopóki nie zobaczę na żywo to już nie uwierzę hehe
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
    • CommentTimeAug 17th 2012 zmieniony
     permalink
    madzinka83: Judka, Ulcia ja też już od dłuższego czasu się zastanawiam nad nosidełkiem ergonomicznym albo chustą i nie mogę się zdecydować. Chyba jednak zacznę od chusty elastycznej z tuli, chociaż kusi mnie od razu tkana, np. little frog mi się podoba kolorystycznie i na chusty info dość dobre opinie ma, a cena nie zabija.

Ceny dobrych chust i nosidełek są ogromne :confused: Dlatego ja mogę pozwolić sobie tylko na jedno, ale wybiorę raczej nosidełko, bo:
    - tak jak pisałam wcześniej- mąż boi się chusty
    - jeśli urodzę w terminie, to będzie prawie jesień, więc za długo w chuście nie pochodziłabym (no tylko w domu), bo zimą w kurtce i chuście- nie wyobrażam sobie tego połączenia :devil:
    No i teraz to co biorę pod uwagę:
    - nosidełka np. Tula - są od 7 kg, więc akurat od połowy zimy/ albo wiosny mogłabym korzystać
    - do nosidełka są dostępne wkładki, więc mogłabym nosić wcześniej (choć przy takim maluszku chusta wydaje mi się fajniejsza)
    - i biorę pod uwagę tylko ergonomiczne
    No i ogólnie to chciałabym mieć i chustę i nosidełko, bo w domu też bym chciała maluszka ponosić jesienią/ zimą, a nie czekać aż osiągnie te wagę, ale biorąc pod uwagę ceny, muszę zdecydować się tylko na jedno
    :confused:
    Szkoda :devil:
    Czytam teraz trochę o tych nosidełkach i chustach, bo w sumie nic nie wiem :wink:
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    majka jest juz tydzien po terminie nie odzywa sie wiec chyba mozna załozyc, ze jest juz po :)
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    mooniia: majka jest juz tydzien po terminie nie odzywa sie wiec chyba mozna załozyc, ze jest juz po :)
    --

Też tak myślę, Może poczekajmy jeszcze dzisiaj na wiadomość od Giny i wtedy obie dziewczyny usuniemy z listy.
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    judka25:
    Też tak myślę, Może poczekajmy jeszcze dzisiaj na wiadomość od Giny i wtedy obie dziewczyny usuniemy z listy.

jestem za :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    judka
    gdy pojechalam do szpitala mialam 2cm w szpitalu lekarz potwierdzil,
    tydzien pozniej po weekendzie mialam wyjsc do domku wiec zrobil mi
    ordynator znow badanie ginekologiczne...bylo tam jeszcze 2 lekarzy i
    polozne wiec nic sie nie odzywalam a on tylko kazal zanotowac ze tu
    badanie mocno porodowe i zew Pani zostaje juz do porodu...( a wczesniuej
    chcial mnie wypisac wiec w sumie domyslalam sie ze moze byc gorzej)
    Teraz to niech sie dzieje co chce...strasznie chcialabym juz wrocic do
    meza...a on codziennie mi mowi zebym juz rodzila bo chce isc na urlop
    heh

chodze masuje brodawki i nic, musze sie zapytac lekarza jak to bedzie bo z tego co dziewczyny mowia i jak mialy to takie rozwarcie na dluzsza mete jest grozne wiec nie wiem czy nie bede miala wywolanego porodu... a bardzo tego nie chce :( wolalabym zeby poszlo naturalnie....

sysia no to ladnie heh:)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    judka25: - jeśli urodzę w terminie, to będzie prawie jesień, więc za długo w chuście nie pochodziłabym (no tylko w domu), bo zimą w kurtce i chuście- nie wyobrażam sobie tego połączenia
    mam 2 chustowych i do tego oboje listopadowe i do wiosny nosiłam oboje pod kurtką :P sama noszę rozmiar 38 a z dzieckiem kupiłam na szmateksie kurtkę rozm 40 i spokojnie się dopinaliśmy i żadne z nas nie marzło :P
    Ps są kurki dla dwójki ale mi było żal kasy na nią
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Agunia05: mam 2 chustowych i do tego oboje listopadowe i do wiosny nosiłam oboje pod kurtką :P sama noszę rozmiar 38 a z dzieckiem kupiłam na szmateksie kurtkę rozm 40 i spokojnie się dopinaliśmy i żadne z nas nie marzło :P
    Ps są kurki dla dwójki ale mi było żal kasy na nią

Ja na razie słabo orientuję się w temacie, jestem na etapie czytania wszystkiego co piszecie, więc wszystkie rady są cenne :wink:
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    jejku a co to u Nas się sie dzieje ????
    Czyżby z listy trzeba było zmienić info o płciach ,na dziewczynka ( a może chłopiec ):shocked::shocked::shocked:
    Sysia waga piórkowa ale ma jeszcze Maleństwo troszkę czasu ,wiec na pewno podgoni :wink:
    No a z tą płcią ojoj sama bym takie :shocked: zrobiła !!!!

Hope ale kiedy ,to tak? jak to sie stało ??? to na prawdę w każdej chwili może się ruszyć i bez odwrotu

Czerwinka -widzę ze Mama twarda sztuka po takiej operacji sb. do domku wspaniałe wieści .a jak Psina Wasza na Nowego Lokatora ???

Rumba - nie ma co się tłumaczyć , wiadomo trza się ogarnąć i nauczyć siebie nawzajem , jak znajdziesz chwilkę wrzucaj fotki

Ulcia - ale Ty cierpliwa jesteś 18 -sty i koniec ,zobaczymy jakie Martynka ma plany . Fryzjer powinien dobrze zrobić chociaz Twojej głowie (ale jak masz takie złe wspomnienia....hmmm.... trudna sprawa :confused:)

Monia - jeeeee 6 msc :swingin:

Kogo pominęłam przepraszam Dużo Nas :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    hopelight: chodze masuje brodawki i nic

Hmmm, ile razy dziennie trzeba masować? albo ile czasu?i jak? czy ma to znaczenie? Pytam już na przyszłość (gdyby za 2 tygodnie nic się u mnie nie działo :tongue: )
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Ja miałąm nosidełko takie usztywniane,wszystko fajnie ale mój kręgosłup nie wyrabiał ale i Martynka była duża
    B.sie przydawał do lasu , na szybkie zakupy - tylko w autobus 2przystanki i pod sam dom
    chusty nigdy nie miałam - i chyba teraz też nam się nie uda bo sama sobie 2-ki nie doczepie nie zawiąże :tooth:a m. nie zawsze dostępny
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    judka25: Ja na razie słabo orientuję się w temacie, jestem na etapie czytania wszystkiego co piszecie, więc wszystkie rady są cenne
    zapraszam wiec na wątek chustowy
    --
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    Jeja dziewczyny od kilku dni mi nie dobrze :angry: rano zwracam tak jak na samym początku, teraz w ciągu dnia mnie mdli, nie dobrze mi. Czasem męczy mnie zgaga :sad:
    co tu robić???? leżę, siedzę i mam wrażenie że zaraz będe wymiotować. Czy to jest normalne na końcówce??
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Jak dziewczyny opisują swoje doświadczenia z końcówki , ponoć normalne organizm się oczyszcza przed ważnym wydarzeniem

Treść doklejona: 17.08.12 14:51
    Ale mój suwaczek ściemę wali . Moje Maluchy maja po ponad 800 g :wink:
    Mnie to cieszy ale co będzie później :shocked: chyba ni jak inaczej jak tylko ciężko
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    a mój synek/córcia ma niezłą czkawkę hehe :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Cześć dziewczyny, melduję że od wczoraj jesteśmy w domu. Będę tu do Was zaglądać jeśli można, bo się przywiązałam :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Natalia122: Jeja dziewczyny od kilku dni mi nie dobrze

Natala, mam to samo, niestety... nie dość, że ciężko już z brzuszkiem, całe "podwozie" obolałe, to jeszcze to :/ po prostu żyć nie umierać...
    --
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    <strong>Katka </strong>widocznie to normalne :bigsmile: idziemy praktycznie łeb w łeb :bigsmile:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    sysiajaw: a mój synek/córcia ma niezłą czkawkę hehe :rolling:

:bigsmile: a co mu dałas do jedzenia?? moje jedno miło po lodzie

ma_mi: Cześć dziewczyny, melduję że od wczoraj jesteśmy w domu. Będę tu do Was zaglądać jeśli można, bo się przywiązałam :smile:

Jak fajnie!!! pewnie że możesz.A jak Sobie radzicie ??? jak się czujesz?
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    edzia503: jak się czujesz?

Niestety fatalnie się wszystko potoczyło, ale malutka jest zdrowa jak ryba oceaniczna i ma ogładę (tfu,tfu) aniołka. A to najważniejsze i pomaga mi bardzo.
    --
  5.  permalink
    Ma_mi no jasne ze zaglądaj i opowiadaj co tam u Was, jak Się czujecie, córeczkę masz naprawdę słodka - do schrupania:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    violet_flower: do schrupania

No, jest taka mini mnini :bigsmile: Ale przepraszam Jagód się nie chrupie tylko tak jakby rozplaszcza w jamie ustnej:tooth:
    violet_flower: opowiadaj

Przebieg ze szczegółami wam daruję, bo niepotrzebne potem głupoty będziecie mieć w głowie a macie mieć relax :surfing:
    Tak po krótce to w sumie dwa porody w jednym wyszły:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    edzia503:
    :bigsmile: a co mu dałas do jedzenia?? moje jedno miło po lodzie

chleb z masłem :devil::rolling:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    ma_mi: Przebieg ze szczegółami wam daruję, bo niepotrzebne potem głupoty będziecie mieć w głowie a macie mieć relax :surfing:
    Tak po krótce to w sumie dwa porody w jednym wyszły:confused:

Ja to tak????
    Dobrze że Niunia Zdrowa i grzeczna.Nic lepsze nie mogło się mamusi trafić

Treść doklejona: 17.08.12 15:23
    sysiajaw: chleb z masłem :devil::rolling:

Rozbroiłaś mnie :rolling::tooth::rolling:
    --
  6.  permalink
    Witam Was Kochane :) umnie typowy baby blues, Maly daje popalic rowno, ale wszystko jest w porzadku. W srode szwy mi sciagneli z krocza i jest o niebo lepiej :D Sysia Ty sie ciesz, ze Ci teraz powiedzial, u mnie caly czas potweirdzana byla dziewczynka a tu przy porodzie szok w trampkach;p co do masazu sutkow, 3-4 razy dzeinnie trzeba;p mi pomogl jednorazowy;p
    --
  7.  permalink
    No ok, to rozplaszczylabym Ja w jamie ustnej:devil:
    A z dwoma porodami, fakt na pewno lekko nie było, ale najważniejsze ze byliście dzielne i malutka jest już na świecie
    :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    ojj Kuleczko jak najbardziej podzielam twoje zdanie :devil::devil::devil:, ale ciągle jestem w szoku bo nie wiem kto ma racje :devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
     permalink
    Ja juz chyba w drugiej ciazy nikomu nie uwierze jak na zywo nie zobacze :P

edit. no i musze sie pochwalic :P wiem, ze nie ten watek, ale co mi tam..waga - 10 kg po porodzie :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    Witam się piątkowo.
    Mam pytanie czy takie ciągnięcie w brzuchu po wstaniu to normalne? Byłam wczoraj na wizycie i gin powiedziała, ze macica się rozciąga, ale jakoś cały czas mnie tak mocno ciągnie, że zanim wstanę to robię kilka podejść.:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    kuleczka_69: edit. no i musze sie pochwalic :P wiem, ze nie ten watek, ale co mi tam..waga - 10 kg po porodzie :)

osz ty..... bo ja już 13kg na plus :devil: a ile przytyłaś?

Treść doklejona: 17.08.12 15:38
    kasia151288: Witam się piątkowo.
    Mam pytanie czy takie ciągnięcie w brzuchu po wstaniu to normalne? Byłam wczoraj na wizycie i gin powiedziała, ze macica się rozciąga, ale jakoś cały czas mnie tak mocno ciągnie, że zanim wstanę to robię kilka podejść.:neutral:

tak, też ten okres wspominam nie miło właśnie ze względu na te bóle, ale nie martw się wszystko jest ok :)

Treść doklejona: 17.08.12 15:39
    kuleczka_69: Ja juz chyba w drugiej ciazy nikomu nie uwierze jak na zywo nie zobacze :P

to ja się zastanawiam, który ma rację :devil::devil::devil:, uwierzę dopiero jak zobaczę, od razu zrobiłam przegląd szafy w razie co to mam pół na pół :rolling:
    --
  8.  permalink
    Sysia ja w ciazy schudlam 3 kg, pod koniec te 3 kg nadrobilam i mialam ta sama wage co przed ciaza i po porodzie - 10kg
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    łooo matko tylko pozazdrościć :whorship:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    sysiajaw: ojj Kuleczko jak najbardziej podzielam twoje zdanie :devil::devil::devil:, ale ciągle jestem w szoku bo nie wiem kto ma racje :devil::devil::devil:

Kurcza dziewczyny to ni jest smieszne
    U nas 3 lek. potwierdziło , ale teraz jak byłam to Zosia od razu ,ale Henio skryty cos tak wystawało- wyglądało jak kuleczki dwie a z drugiej strony mogła
    to być pępowina :sad: a tłumacze sobie tym że był schowany głęboko w brzuszku i nisko ( a ja mam dużo powłok tłuszczowych :shamed:) i słabo widział , a na koniec lek.pow.wygląda na chłopca
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.