Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeAug 19th 2012
     permalink
    asia_: Ja też tak koło 32 i cieszę się bo nie mam siły wystać przy desce żeby to wyprasować i jeszcze poukładać .

a ja deskę rozkładam sobie do takiego poziomu, bym mogła siedzieć na tapczanie i spokojnie sobie prasować :) I problemu nie ma - gorzej teraz z upałami, które w połączeniu z żarem z żelazka powodują, że pot cieknie... ;)
    --
  1.  permalink
    Jak tam nasze liderki? Taka cisza na forum...:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Witam się mega leniwie..
    Nie dość, że spałam do 12 to jeszcze padłam po obiedzie na 2h, już mam dzisiejszą nockę na bank z głowy:sad:

Peppermill najważniejsze, że już w domku.. Trzymam za Was kciuki, żeby się wszystko ułożyło! Dużo zdrówka!!
    Cobraczek kciuki za szybkie rozwiązanie!
    •  
      CommentAuthorMalisiek
    • CommentTimeAug 19th 2012 zmieniony
     permalink
    Boniu, jak mi się nudzi. A jest taki upał, że nawet na spacer nie pójdę, bo od razu robi mi się słabo :confused: Zresztą, nie chce mi się ruszyć tyłka. Ale mnie leń dopadł :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Malisiek: Boniu, jak mi się nudzi. A jest taki upał, że nawet na spacer nie pójdę, bo od razu robi mi się słabo :confused: Zresztą, nie chce mi się ruszyć tyłka. Ale mnie leń dopadł :neutral:

Witaj w klubie, też na dzisiaj spacer planowałam..
    Już było tak fajnie chłodno, dobrze się czułam a tu znowu upał, słabo mi i tylko snuję się narzekając na wszystko albo śpię:confused:
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Jakiś czas temu się zachmurzyło i nawet grzmiało, a ja się cieszyłam, że trochę popada i będzie fajne powietrze. Ale chmury rozeszły się w sekundzie i znów jest skwar. Ja już chcę listopad :cry:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ulka ródź no czekamy na ciebie na rozpakowanych :)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    mkd: ulka ródź no czekamy na ciebie na rozpakowanych :)

Nawet muszę powiedzieć, że dzisiaj nastąpił ten dzień, gdy dojrzałam do tego :crazy: Więc juz jestem za!!! :tooth:Na razie nic się nie dziej, ale dzisiaj mąż grzeczniejszy, więc może pogrzeszymy :jumping: i moze to moje dziecię stwierdzi, że ogladanie tego od środka to nic fajnego i wyjdzie :-)
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Martynka się stroi jak to dziewczynka, więc spóźnia się z wyjściem ;)
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Mąż wrócił, nie urodziłam, bóle @ nadal mam, brzuchol się stawia, coś tam w szyjce kłuje, ale teraz to nawet mnie to cieszy :bigsmile:. Ciekawa jestem, czy prześpię dzisiejszą noc.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Madzinka - to Gosia grzeczna dziewczynka, wyczekała na tatusia :wink:
    Peppermill - cudnie, że już w domku - teraz to już tylko lepiej bedzie!
    --
  2.  permalink
    Pepper witamy Was:D
    Dziewczyny na podium kciuki za szybkie porody.

Treść doklejona: 19.08.12 21:39
    Pepper witamy Was:D
    Dziewczyny na podium kciuki za szybkie porody.
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Córeczka tatusia chyba będzie :cool:.
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    U nas dzis caly dzien lenistwo. Poza tym lapie jakiegos dola ciazowego - pierwszy raz. Nie wiem czy to jakis kryzys czy co?
    Czuje sie nieatrakcyjna, przytylam juz 6kg z groszami. Tez mialyscie taki okres w ciazy?
    Dobrze, ze w piatek jestem zapisana do fryzjera - moze mi sie humor poprawi.
    Nastanawiam sie jeszcze nad jakims pedicure.. musze poszukac czegos w moim rodzinnym miescie.

W Lodnynie nadal cieplo, ale ma sie ochlodzic w tygodniu. W piatek bedziemy juz w Polsce, ponoc maja byc wysokie temperatury.
    Myslicie, ze moge sie wysmarowac kremem i troszke poopalac? np. godzinke ? Oczywiscie brzuszek zakryje, jestem blada jak sciana..moze to by mi rowniez poprawilo humor.
    Dzis az sie poryczalam.. nie wiem czemu, chyba hormony szaleja.. wczesniej tego nie mialam.:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    hej dziewczyny kolejne wspaniale wiesci od Reni:)))
    Oktawia jest przecudna wykapany tatus , ktory oczywiscie zakochany w malej po same uszy:)))
    Moze juz jutro wroca do domku:)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Izus - super wiesci, pozdrow ja :) a co tam u Ciebie?
    --
  3.  permalink
    Heloł wieczorową porą :smile:
    Ppeppermill fajnie, że już w domku jesteście - teraz już wszystko będzie dobrze na pewno:wink:
    Cobraczek, Ulcia kciuki za szybkie porody, żeby te wasze dzieciaczki się tam za długo nie stroiły - i tak są i będą piękne:tongue:

madzinka83 to już chyba taka przypadłość tatusiów z tymi córeczkami:smile:

Treść doklejona: 19.08.12 22:00
    Mam takie pytanie do Was - czy jest możliwe wysłuchanie tętna dziecka na moim etapie ciąży na podstawie tylko przyłożenia ucha do brzuszka? :tongue: może głupie, ale dziś M. właśnie tak wysłuchiwał serduszka małego w jednym konkretnym miejscu brzuszka:wink: i na tej podstawie zdiagnozowaliśmy położenia małego i wychodzi mi, że leży jakoś w poprzek i do tego skośnie - główka z jednej strony brzuszka, stópki z drugiej
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    madziauk: Czuje sie nieatrakcyjna, przytylam juz 6kg z groszami

Kochana - Ty laseczka jesteś, na Twoim etapie 6 kg to jest jedno duże NIC! :-)
    madziauk: Nastanawiam sie jeszcze nad jakims pedicure..

Ja dzisiaj byłam - w końcu jestem gotowa na poród :-) ale tak poważnie, to mi pedicure lepiej robi niż fryzjer...
    madziauk: Myslicie, ze moge sie wysmarowac kremem i troszke poopalac? np. godzinke ?

Ja sie opalam przez całą ciąże (no... odkąd jest słońce :wink:) i wygladam jakbym ostatnie pół roku w Miami spedziła, wiec jeżeli o mnie chodzi - to nie mam nic na przeciwko. Dodatkowo żaden lekarz mi ani razu nie zwrócił na to uwagi, jeżeli ktokolwiek mówił "nie opalac sie w ciąży" to była moja mam, ale jak zapytałam dlaczeog to nie potrafiła uzasadnić - bo nikt się w ciąży nie opala, tyle tylko usłyszałam. Pewnie chodzi o te plamy, które od słońca moga wyjsć.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Violet_flower - ja nie mam pojecia czy mozna uslyszec tetno dziecka w taki sposob. A co do polozenia malego w brzuchu, to ja mam dokladnie takie samo juz od usg polowkowego.. kopie z prawej, a glowke czuje z lewej.. jeszcze wiem, ze buzka jest ulozony do moich plecow. Tak jak pisalam wczoraj, mam nadzieje, ze do porodu sie przekreci - bo panicznie boje sie cesarki. No ale jeszcze sporo czasu.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    violet_flower: czy jest możliwe wysłuchanie tętna dziecka na moim etapie ciąży na podstawie tylko przyłożenia ucha do brzuszka

Mój pierwszy raz usłyszał jakieś 2 tygodnie temu, ale dlatego, że wcześniej nie nasłuchiwał :wink: Więc może i na Twoim etapie słychać :devil:
    Swoja drogą na początku nie chciałam mu uwierzyć, ale był taki podekscytowany, że na pewno sobei tego nie wymyślił :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Ul_cia - dzieki kochana za odzew :) musze sie umowic na pedicure, tym bardziej, ze jak piszesz dziala ono lepiej niz fryzjer ;) z opalankiem sprobuje, mam nadzieje, ze nie wyjda plamy, a jak nawet to pojde po ciazy na zabiegi IPL do mojej kosmetyczki, od razu mi pozamyka naczynka ;) no i troszke usunie przebarwienia - jak sie pojawia.
    Zazdroszcze opalenizny :) tu w Londynie pogoda srednia, jak jest cieplo w ciagu dnia to ja i tak w biurze siedze.
    Maz stwierdzil, ze jak mi to poprawi samopoczucie to mozemy podjechac gdzies w Polsce sie poopalac, nad jeziorko na godzinke..
    No zobaczymy jaka bedzie pogoda pod koniec tyg, bo wczoraj sprawdzalam dlugoterminowa na onecie i mialy byc burze, dzis juz ich nie ma w prognozie.
    Mam pytanko odnosnie filtrow, jakie stusujesz w Polsce? Ja zawsze na wyjazdach na poludnie Europy stosuje 30 badz 50, ale to chyba za duzo na polskie lato?
    --
  4.  permalink
    Ul_cia: ale był taki podekscytowany, że na pewno sobei tego nie wymyślił

mój to samo - i ten powalający komentarz: "On tam naprawdę żyje!"
    normalnie odkrycie roku:devil:

a co do opalania w ciąży to ja też ze słońca korzystam - i też jedyny kto mi zwraca na to uwagę to moja mama, czyli uznaję, że jest ok:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Madziu ja miałam takie doły, 6 kilo to pikuś, ja mam już 16 kilo na plusie :devil:.
    A co do opalania, to i owszem, byliśmy nawet w Turcji na wczasach, trochę na działce, trochę na balkonie, brzuszek zakrywam, najlepiej czymś chłodnym, bo moja mała od razu kopała, jak za ciepło było.
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    madziauk: Mam pytanko odnosnie filtrow, jakie stusujesz w Polsce? Ja zawsze na wyjazdach na poludnie Europy stosuje 30 badz 50, ale to chyba za duzo na polskie lato?

Zaczynam od 15, a potem lecę 5 z karotenem na ładny kolorek opalenizny :wink:
    violet_flower: mój to samo - i ten powalający komentarz: "On tam naprawdę żyje!" normalnie odkrycie roku

Czad :rolling:
    --
  5.  permalink
    madziauk: Violet_flower - ja nie mam pojecia czy mozna uslyszec tetno dziecka w taki sposob. A co do polozenia malego w brzuchu, to ja mam dokladnie takie samo juz od usg polowkowego.. kopie z prawej, a glowke czuje z lewej.. jeszcze wiem, ze buzka jest ulozony do moich plecow. Tak jak pisalam wczoraj, mam nadzieje, ze do porodu sie przekreci - bo panicznie boje sie cesarki. No ale jeszcze sporo czasu.

no to mój mały jest odbiciem lustrzanym Twojego - główkę czuję z prawej, a stópki niżej z lewej - tak po skosie...troche mnie to martwi, bo robi się coraz większy miejsca coraz mniej, więc mógłby jakoś bardziej z grawitacją współdziałać :tongue:

też nie chciałabym cesarki, nie wyobrażam sobie tego...

a co do tycia to Twoje 6 kg nie jest złe...ja mam już prawie 8 na plusie...:confused:

a mierzysz obwód brzuszka? bo ja z ciekawości jutro rano się pomierzę:wink:

Treść doklejona: 19.08.12 22:20
    Ul_cia: Czad

z każdym dniem coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że do faceta fakt że jest ojcem, dociera naprawdę dopiero w chwili wzięcia dziecka na ręce...:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Melduję, że dziś wieczorem pierwszy raz przed porodem twardniało mi podbrzusze, nie było to wiele razy i zawsze bezboleśnie ale pierwszy raz cokolwiek, więc dla mnie to już szokująca sytuacja :tongue:
    Ja się opalałam kilka razy (ale przez krótki czas) i zawsze zakrywałam brzuszek :wink:
  6.  permalink
    judka25: Melduję, że dziś wieczorem pierwszy raz przed porodem twardniało mi podbrzusze, nie było to wiele razy i zawsze bezboleśnie ale pierwszy raz cokolwiek, więc dla mnie to już szokująca sytuacja

a wcześniej też miałaś takie twardnienia czy to w ogóle pierwszy raz?:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ul_cia: violet_flower: czy jest możliwe wysłuchanie tętna dziecka na moim etapie ciąży na podstawie tylko przyłożenia ucha do brzuszka

Mój pierwszy raz usłyszał jakieś 2 tygodnie temu, ale dlatego, że wcześniej nie nasłuchiwał
    violet_flower: mój to samo - i ten powalający komentarz: "On tam naprawdę żyje!"

A to nie było bicie Waszych serc ??? kurka ciężko mi normalnie w to uwierzyć ;)
    Ja się wsłuchiwałam w stetoskop do samego końca i nic, a co dopiero samych uchem... Słyszałam, ze jeśli stetoskopem to jakimś położniczym się da.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    violet_flower: a wcześniej też miałaś takie twardnienia czy to w ogóle pierwszy raz?:tongue:

Miałam ale tak w okolicach 16-24 tydzień, brałam magnez i potem już nie miałam wcale aż do teraz :wink:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Judka idziesz równiutko tak jak ja... :devil:
    Ja tez jakieś 2 tyg temu poczułam pierwsze twardnięcia :wink: co prawda teraz mi przeszło, ale 2 tyg temu były! :bigsmile::cool:

Treść doklejona: 19.08.12 22:27
    penny: A to nie było bicie Waszych serc ??? kurka ciężko mi normalnie w to uwierzyć ;)

Ale mój słyszał tym swoim uchem niziutko - dosyć blisko mojej piśki, że ja tak ładnie nazwę :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ul_cia: Ale mój słyszał tym swoim uchem niziutko - dosyć blisko mojej piśki, że ja tak ładnie nazwę

Ale Ty już na wylocie jesteś i dzieć duży i w pełni rozwinięty :bigsmile:
    Violet a jak to u Was, bo mi kopara opadła, toż dopiero w trzeci trymestr wkraczasz...
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    madzinka83 - mi gin mowila, ze nie ma sie co przejmowac takim wzrostem wagi w ciazy. Mnie najbardziej przeraza fakt, ze te 4kg to doszlo w ostatni miesiac, czy to dalej tak szybko bedzie szlo? nie odmawialam sobie do tej pory niczego, ale tez nie jadlam za doch, tak normalnie raczej.. choc przyznam, ze ostatni miesiac 5 razy w tygodniu jadlam frytki na kolacje, lody codziennie no i francuskie slodkie pieczywo z rana ;) chyba zmienie nawyki.. chociaz troche ;) do tego pilam sprite i cole w tygodniu.. :( teraz juz zaczynam pic wode i tyle ;) sie przerazilam po piatkowej wizycie u gin, ze w miesiac mozna tyle przybrac.

Ul_cia - to chyba tez kupie sobie jakis filtr niski np. 12 ;)

Violet_flower - no ja mam nadzieje, ze moj sie do 32tyg obroci, wtedy mam nastepne usg u ginki ;) jak nie to pewnie znowu bede panikowac (jak wczoraj). Wlasnie zmierzylam moj brzuszek , w najszerszym miejscu teraz ma 91 cm.
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Judka - lepiej późno niż wcale :devil:.
    Ul_cia: Ale mój słyszał tym swoim uchem niziutko - dosyć blisko mojej piśki, że ja tak ładnie nazwę

O matko, a co jego ucho tam robiło :tongue::rolling:
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ul_cia:
    Ale mój słyszał tym swoim uchem niziutko - dosyć blisko mojej piśki, że ja tak ładnie nazwę :rolling:

U nas bicia nie słychać, ale widać bez problemu i to na pewno nie mój oddech :wink:
    Brzuch się unosi w tym miejscu co serduszko i jest takie charakterystyczne tempo, trzeba się uważnie obserwować i nie mogę się wtedy ruszać i mówić.
    Ul_cia: Judka idziesz równiutko tak jak ja... :devil:
    Ja tez jakieś 2 tyg temu poczułam pierwsze twardnięcia :wink: co prawda teraz mi przeszło, ale 2 tyg temu były! :bigsmile::cool:

To mi przypomniało, że w niedługim czasie czeka mnie poród :tongue:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    madzinka83: O matko, a co jego ucho tam robiło --

:updown:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    madziauk: Mnie najbardziej przeraza fakt, ze te 4kg to doszlo w ostatni miesiac, czy to dalej tak szybko bedzie szlo?

Ja miałam różne etapy tycia. Był taki czas, że przybierałam na wadze bardzo dużo w szybkim czasie, a potem przystopowałam od 32 tyg i od 36 tyg. znowu zaczęłam tyć, ale ja bardzo dużo jem, niestety słodycze też :confused:
    madziauk: Wlasnie zmierzylam moj brzuszek , w najszerszym miejscu teraz ma 91 cm.

Na tym etapie co Ty (28 tydz) miałam już 95 cm :devil: i + 7 kg, więc się nie przejmuj :tongue:
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    judka25: U nas bicia nie słychać, ale widać bez problemu i to na pewno nie mój oddech
    Brzuch się unosi w tym miejscu co serduszko i jest takie charakterystyczne tempo, trzeba się uważnie obserwować i nie mogę się wtedy ruszać i mówić.

Nie chcę być czepialska broń boże i nikogo urazić, ale niemożliwością jest by widać było bicie serca przez brzuch... Serduszko przecież jest schowane w ciele, do tego wody płodowe, warstwa dość grubej macicy, plus mięśnie brzucha matki, a na to warstwa grubej skóry. To jak to możliwe...
    Może jakieś naczynie krwionośne pulsuje, ja tak miałam od początku ciąży. Jak się nie ruszałam i uważnie wpatrzyłam to rytmicznie mi w jednym miejscu brzuch podskakiwał.
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    penny: Nie chcę być czepialska broń boże i nikogo urazić, ale niemożliwością jest by widać było bicie serca przez brzuch... Serduszko przecież jest schowane w ciele, do tego wody płodowe, warstwa dość grubej macicy, plus mięśnie brzucha matki, a na to warstwa grubej skóry. To jak to możliwe...

Możliwe :wink: jest inne tempo niż mój puls, jest to ciężko zaobserwować, bo ruchy są bardzo delikatne i z łatwością można byłoby je pomylić z moim oddechem, dla pewności kilka razy sprawdzałam detektorem w tym miejscu, czy oby oczy mnie nie mylą :tongue: i dokładnie w tym miejscu gdzie się delikatnie unosił znalazłam na detektorze serduszko i puls 140 :wink:
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Dobra kłócić się nie będę ;) bo nie o to chodzi, ale patrzę własnie na moje dziecię co leży obok mnie i ni hu hu nie widzę jak jej serce bije, a ma na sobie tylko bodziaka cienkiego, to co dopiero w brzuszysku jakby była...
    Tętno kobiety ciężarnej też jest przyśpieszone, więc naturalnie żyły szybciej pulsują niż normalnie. Więc po mojemu w tym miejscu w którym mierzysz jest serduszku i stąd tętno, ale żyła pulsuje Twoja i stąd ten efekt, bo nadal uważam, że czysto fizycznie jest to nierealne by widzieć przez powłoki brzuszne bicie serca dziecka ;)
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dziewczyny ,jakie bierzecie wiatminy??
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    penny: Więc po mojemu w tym miejscu w którym mierzysz jest serduszku i stąd tętno, ale żyła pulsuje Twoja i stąd ten efekt, bo nadal uważam, że czysto fizycznie jest to nierealne ;)
    --

Być może, nie twierdzę, że jestem pewna, bo nie mam jak inaczej tego sprawdzić :tongue:
    Efekt jest w każdym razie taki jak bicie serduszka, gdyby nie detektor to bym tak nie myślała, a aaa i znajduje się nie po tej stronie co ta gruba żyła, która mogłaby świadczyć o moim pulsie (mój to 80-90, dziecko 140-150),a jeszcze dodam, że nie zawsze uda się to zobaczyć, nigdy gdy stoję, muszę leżeć (i nawet wtedy nie zawsze się uda zauważyć) i jest to tak delikatne że wymaga dobrej obserwacji :wink: i tak dla sprostowania, żeby nikt nie pomyślał, że unosi się miejsce serduszka 2-3 cm, no bo nie, unosi się znacznie większa powierzchnia, ale nie cały brzuch, dlatego nie można tego pomylić z ruchami dziecka, widać, gdy np. śpi. Przykładam detektor i jest to puls dziecka, w tym miejscu, nie mój. I słyszę w słuchawkach bicie serca, im bliżej tym bardziej, szybciej, co znowu nie da się pomylić z moją pulsującą żyłą.
    Mój mąż też to widział już kilka razy :wink: A lekarz (po dyskusji nad sensem używania detektora) nie zaprzeczył, że to niemożliwe, stwierdził tylko że to zależy od ułożenia dziecka, ilości wód płodowych i wagi, ilości/grubości skóry czy tłuszczu na brzuchu, więc coś w tym musi być, bo nie wyśmiał tego co mówiłam :wink:

Ja już uciekam spać, bo już 23.00:shocked:
    Życzę Wam dobrej nocy :bigsmile:
    Ulcia daj znać jutro po ktg :wink:
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Pomaranczka - ja nie biore witamin, staram sie jesc duzo owocow :) ogolnie w ciazy mam smaki na owoce :) dzis byly gruszki, truskawki i winogrona ;)
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Ja biorę Pregnacare - mix witamin + kwas foliowy.
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Pomarańczka25: Dziewczyny ,jakie bierzecie wiatminy??

Biorę Femibion Natal 2, ale teraz myślę, że wcale nie jest taki "dobry".
    Jest drogi, a w aptece jest wiele tańszych witamin o takim samym składzie.
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    ja biore femibion natal 2 ,ale jeszcze troche i z torbami pojde :) zastanawiam sie nad zmiana .ale niewiem na co :)

Treść doklejona: 19.08.12 23:01
    judka pisalysmy w tym samym momencie ,wlasnie przeszperalam neta i jest pelno witamin i duzo tanszych :)
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Pomarańczka25: Dziewczyny ,jakie bierzecie wiatminy??

Ja zaczęłam pod koniec 2 trymestru brać Pharmaton Matruelle. Bardzo polecam, jako jedyny ma wszystko co trzeba - m.in. DHA, witaminę D, jod i żelazo.
    Po miesiącu stosowania morfologię mam idealną nawet jak na "normalnego" człowieka:wink: a już zaczynała spadać..

Treść doklejona: 19.08.12 23:31
    madziauk: Czuje sie nieatrakcyjna, przytylam juz 6kg z groszami. Tez mialyscie taki okres w ciazy?

Ja tak mam bardzo często.. Uaktywnia mi się co jakiś czas do tego stopnia, że ryczę mojemu w rękaw jaka to jestem brzydka, gruba, cała w rozstępach.. I że na pewno nie będzie mnie już kochał po porodzie takiej zaniedbanej, z rozklapiochą i na pewno znajdzie sobie jakąś nową chudą laskę i to ją będzie bzykał, a ja będę siedziała z dzieckiem w domu no i na pewno będę do tego wszystkiego beznadziejną matką... ehhh
    Często po takim ataku mam głupawkę, czyli to hormonki działają:wink: hehe
    Podziwiam go, że to tak cierpliwie znosi i że jeszcze nie uciekł - chyba jednak musi mnie trochę kochać:wink:

Także Madziu - nie przejmuj się, bo u Ciebie przebiega to znacznie łagodniej..:wink:
  7.  permalink
    penny no być może to było jakieś naczynie - z M. się nie kłócę o to, ale mówił, że słyszał moje tętno takie spokojne miarowe, i drugie (jakby w tle) takie ze 2 x szybsze - stwierdził, że dziecka :smile: szkoda, że nie mam detektora jak judka25 to bym sprawdziła :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Isiula - to widze, ze nie jestem sama. Dzis mialam pierwszy dzien taki, ze poczulam sie naprawde nieatrakcyjna, moze dlatego, ze caly dzien w dresach siedze, upal niemilosierny.. odrosty na glowie.. no i te kg - z ktorych sobie sprawy do piatku nie zdawalam. Chyba jeszcze tu w Londynie umowie sie na pedicure w tym tygodniu.. jak mi sie uda gdzies blisko pracy wcisnac. Musze cos zrobic dla siebie.
    Dzis probowalam jezdzic na rowerku stacjonarnym, wytrzymalam 20min :( nie dosc, ze upal i duszno, to jeszcze mnie brzuch zaczal bolec.. :( ehh..a szkoda, myslalam, ze sobie pocwicze. Moze sprobuje jeszcze jak upaly mina..
    A Ty kochana, nie mysl o takich rzeczach, ze znajdzie sobie inna itd. na pewno tak nie bedzie. uszy do gory! moze tez zrobc cos dla siebie w najblizszym czasie? Ja zaczelam od dzis, dalam sobie na buzke i dekolt samoopalacz - taki bardzo delikatny (moj ulubiony), plus nowy kolor na paznokcie ;) jutro bede ladniej wygladac ;)
    --
  8.  permalink
    a z witaminek ja biorę też Pharmaton matruelle jak isiula i też je oceniam bardzo dobrze:wink: wcześniej brałam centrum materna:wink:

ja uciekam do spania - życzę Wam spokojnej nocki, bez zbyt częstych wybudzeń i wstawania na siku:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorBer1987
     permalink
    ja biorę ladeevit, dość drogie ale podobno dobry skład mają :)
    dziś się dowiedziałam co to bezsenność :cry:
    -- g]http://www.suwaczki.com/tickers/km5sbd3msrqx5fbc.png[/img][/url]g]http://www.suwaczki.com/tickers/cb7w9n735s5eicw3.png[/img] [/url][url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.