Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ja też tak koło 32 i cieszę się bo nie mam siły wystać przy desce żeby to wyprasować i jeszcze poukładać .
Boniu, jak mi się nudzi. A jest taki upał, że nawet na spacer nie pójdę, bo od razu robi mi się słabo Zresztą, nie chce mi się ruszyć tyłka. Ale mnie leń dopadł
ulka ródź no czekamy na ciebie na rozpakowanych :)
Czuje sie nieatrakcyjna, przytylam juz 6kg z groszami
Nastanawiam sie jeszcze nad jakims pedicure..
Myslicie, ze moge sie wysmarowac kremem i troszke poopalac? np. godzinke ?
czy jest możliwe wysłuchanie tętna dziecka na moim etapie ciąży na podstawie tylko przyłożenia ucha do brzuszka
Mam pytanko odnosnie filtrow, jakie stusujesz w Polsce? Ja zawsze na wyjazdach na poludnie Europy stosuje 30 badz 50, ale to chyba za duzo na polskie lato?
mój to samo - i ten powalający komentarz: "On tam naprawdę żyje!" normalnie odkrycie roku
Violet_flower - ja nie mam pojecia czy mozna uslyszec tetno dziecka w taki sposob. A co do polozenia malego w brzuchu, to ja mam dokladnie takie samo juz od usg polowkowego.. kopie z prawej, a glowke czuje z lewej.. jeszcze wiem, ze buzka jest ulozony do moich plecow. Tak jak pisalam wczoraj, mam nadzieje, ze do porodu sie przekreci - bo panicznie boje sie cesarki. No ale jeszcze sporo czasu.
Czad
violet_flower: czy jest możliwe wysłuchanie tętna dziecka na moim etapie ciąży na podstawie tylko przyłożenia ucha do brzuszka
Mój pierwszy raz usłyszał jakieś 2 tygodnie temu, ale dlatego, że wcześniej nie nasłuchiwał
mój to samo - i ten powalający komentarz: "On tam naprawdę żyje!"
a wcześniej też miałaś takie twardnienia czy to w ogóle pierwszy raz?
A to nie było bicie Waszych serc ??? kurka ciężko mi normalnie w to uwierzyć ;)
Ale mój słyszał tym swoim uchem niziutko - dosyć blisko mojej piśki, że ja tak ładnie nazwę
Ale mój słyszał tym swoim uchem niziutko - dosyć blisko mojej piśki, że ja tak ładnie nazwę
Judka idziesz równiutko tak jak ja...
Ja tez jakieś 2 tyg temu poczułam pierwsze twardnięcia co prawda teraz mi przeszło, ale 2 tyg temu były!
Mnie najbardziej przeraza fakt, ze te 4kg to doszlo w ostatni miesiac, czy to dalej tak szybko bedzie szlo?
Wlasnie zmierzylam moj brzuszek , w najszerszym miejscu teraz ma 91 cm.
U nas bicia nie słychać, ale widać bez problemu i to na pewno nie mój oddech
Brzuch się unosi w tym miejscu co serduszko i jest takie charakterystyczne tempo, trzeba się uważnie obserwować i nie mogę się wtedy ruszać i mówić.
Nie chcę być czepialska broń boże i nikogo urazić, ale niemożliwością jest by widać było bicie serca przez brzuch... Serduszko przecież jest schowane w ciele, do tego wody płodowe, warstwa dość grubej macicy, plus mięśnie brzucha matki, a na to warstwa grubej skóry. To jak to możliwe...
Więc po mojemu w tym miejscu w którym mierzysz jest serduszku i stąd tętno, ale żyła pulsuje Twoja i stąd ten efekt, bo nadal uważam, że czysto fizycznie jest to nierealne ;)
--
Dziewczyny ,jakie bierzecie wiatminy??
Dziewczyny ,jakie bierzecie wiatminy??
Czuje sie nieatrakcyjna, przytylam juz 6kg z groszami. Tez mialyscie taki okres w ciazy?