Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorisiula
    • CommentTimeAug 19th 2012
     permalink
    madziauk: A Ty kochana, nie mysl o takich rzeczach, ze znajdzie sobie inna itd. na pewno tak nie bedzie. uszy do gory! moze tez zrobc cos dla siebie w najblizszym czasie?

Przecież wiem, że mnie nie zostawi.. Gadam tak chyba tylko po to, żeby mnie jeszcze bardziej pozapewniał o swojej miłości..:wink:
    A jakiś dzień dla urody by mi się faktycznie przydał, najbardziej pedicure.. Muszę się zapisać albo poprosić koleżankę, bo jak sobie ostatni sama robiłam to się popłakałam, że nie dosięgam jak kiedyś, że boli mnie kręgosłup i ściskam Stasia taka wygięta w precelek..
    No i fryzjer mnie ostatnio chyba w marcu/kwietniu oglądał, więc należałoby się..:shamed:
    Już nawet mam koncepcję na zmianę- rozjaśnienie koloru plus grzywkę se walnę, jak szaleć to szaleć!:bigsmile:

No i dobrze prorokowałam, że dzisiaj nocka będzie zarwana.. Jak na złość teraz nie chce mi się spać za to w dzień mogłabym non stop:sad:
    •  
      CommentAuthorBer1987
    • CommentTimeAug 19th 2012
     permalink
    isiula: No i dobrze prorokowałam, że dzisiaj nocka będzie zarwana.. Jak na złość teraz nie chce mi się spać za to w dzień mogłabym non stop:sad:

witaj w klubie :confused:
    -- g]http://www.suwaczki.com/tickers/km5sbd3msrqx5fbc.png[/img][/url]g]http://www.suwaczki.com/tickers/cb7w9n735s5eicw3.png[/img] [/url][url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c
  1.  permalink
    Dziewczyny melduje,ze zaczely sie regularne skurcze....co 5-10 minut.Dzwonilam do poloznej,powiedziala zeby wziasc 2 apapy,kapiel i przespac sie jesli skurcze nie sa dokuczliwe a jak beda coraz dluzsze i silniejsze to zbierac sie do szpitala....Narazie postaram sie zdrzemnac,ale strasznie zaczyna bolec wiec chyba jeszcze z godzine wytrzymam i bede budzic meza....
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
    • CommentTimeAug 20th 2012
     permalink
    Cobraczek, trzymam kciuki :)
    •  
      CommentAuthorbursztynek80
    • CommentTimeAug 20th 2012 zmieniony
     permalink
    Kochane nasz Cobraczek jest na porodówce!!! Zaciskajcie kciuki by poród przebiegł lekko!!!!!!
    Rozwarcie na 3 palce, bardzo boli. Wody płodowe odeszły!!!
    TRZYMAĆ KCIUKI MOCNIEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Karolku wychodz z brzuszka, nie męcz dłużej mamusi!!!
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    Cobraczek powodzenia!!!
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Cobraczek powodzenia :)
    Moze potem niezjaze juz ,bo ma dzis troszke spraw do zalatwienia ,ale z gory gratuluje :)))

Treść doklejona: 20.08.12 07:03
    Dzieki dziewczynki odnosnie witamin :)
    Zobacz dzis te Pharmaton Matruelle ,z tego co widze sklad maja b.dobry ,a 60 kapsulek kosztuje ok 60 zl .
    A ja za swoje za 30+ 30dha co stracza na 30 dni ,place ponad 70 .
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Super, że u Cobraczka się zaczęło, bo tak się już martwiła ostatnio :wink:
    Trzymam kciuki, żeby Karolek szybko przyszedł na świat :wink:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 20.08.12 07:07</span>
    Pomarańczka25: A ja za swoje za 30+ 30dha co stracza na 30 dni ,place ponad 70 .

Mi się udało kupić w aptece za 58 zł/ 1 opk. (co starczyło na miesiąc) bo była promocja więc wzięłam od razu 5 opk i mam akurat jeszcze do końca ciąży, ale ....... gdyby to było wcześniej to bym już ich (Femibion Natal 2) nie kupiła, bo to wywalanie pieniędzy., a skład tańszych jest taki sam. Więc Pomarańczko jak ty jesteś w 21 tyg., to też bym na Twoim miejscu zmieniła na inne :wink:
  2.  permalink
    Cobraczku jestesmy z Toba:D
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Cobraczku POWODZENIA!!!!!

Treść doklejona: 20.08.12 07:20
    przeklejam liste, zeby potem jej nie szukac :)

1. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    2. dorotka09.05 20.08.2012 (dziewczynka)
    2. Cobraczek 20.08.2012 (chłopiec)
    3. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    4. magic1984 28.08.2012 (chłopiec)
    5. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)

6. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    7. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    8. NadziejaUmieraOstatnia 06.09.2012 (chłopiec)
    9. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    10. oranda 15.09.2012
    11. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    12. Natalia122 20.09.2012 (dziewczynka)
    12. kapelusznick 20.09.2012 (chłopiec)
    13. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    14. sysiajaw 24.09.2012 (niespodzianka)
    15. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    15. Olenkaka 25.09.2012 (dziewczynka)
    16. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    16. monika 1205 30.09.2012 (chłopiec)
    17. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    18. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    19. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    19. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    20. KasiaTasia 13.10.2012
    21. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    22. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    23. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
    24. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    24. isiula. 10.11.2012 (chłopiec)
    25. Linden 12.11.2012
    25. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    26. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    27. lofbejbe 21.11.2012
    28. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    29. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    30. ruda03 09.12.2012
    31. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    32. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    33. artystka80 27.12.2012
    34. lapa 30.12.2012
    35. Pomarańczka25 2.01.2013
    36. misia-ludek 5.01.2013
    37. kasia151288 16.01.2013
    38. agavva 21.01.2013
    39. Igisowa 24.01.2013
    40. marakuya 1.02.2013
    40. GaggataB 1.02.2013
    41. justyna883 2.02.2013
    42. milena1984 3.02.2013
    43. ikamek 06.02.2013
    44. beagraf 12.02.2013
    45. andziaiw 22.02.2013
    45. milka 1984 22.02.2013
    46. sushi 5.03.2013
    47. venus87 14.03.2013
    48. venika 05.04.2013
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    A czy ktoś ma kontakt z dorotka09 ? Nie wiem, jak sprawdzić, kiedy ostatnio się logowała a na dziś ma termin :wink:
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    dorotka wyskakuje mi w wyszukiwarce tylko na listach i nigdzie poza tym :confused: czyli wychodzi na to, ze sie nie udziela absolutnie chyba, jesli tak jest to wykreslimy ja razem z cobraczkiem chyba co?
  3.  permalink
    Dzień dobry poniedzialkowo:smile:!
    Cobraczek trzymam kciuki, żeby szybko poszło
    :wink:

Ja dziś niewyspana, synek ćwiczył na mnie w nocy kopniaki, szczególnie te w pęcherz...:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    mooniia: dorotka wyskakuje mi w wyszukiwarce tylko na listach i nigdzie poza tym :confused: czyli wychodzi na to, ze sie nie udziela absolutnie chyba, jesli tak jest to wykreslimy ja razem z cobraczkiem chyba co?

Ja właśnie też w taki sposób ją szukałam, ale pomyślałam, ze pewnie jakoś źle szukam :wink:
    W ogóle nie kojarzę tej dorotki. Tak jak napisałaś- możemy poczekać na wiadomości od Cobraczka i wtedy obie dziewczyny usunąć z listy.
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    no mam ja :) ostatnio logowała sie 2 dni temu, pod karta tydzien temu miala napisane, ze dzis ma isc na ktg a 22 na wywoływanie, ale ze cos ja zaczynało bolec wiec moze to to - i juz teraz sama nie wiem - u nas jakos sie nie pojawiała ostatnio, wiec mysle ze spokojnie mozemy ja zgodnie z terminem uznac za rozpakowana ;)
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Hej dziewczyny! U Cobraczka wielki dzień :bigsmile:. Ciekawe co na to Martynka Ulci :wink:.
    Wspaniale spałam, do 7, z jedną przerwą. Po dwóch bezsennych nocach czuję się jak nowo narodzona :bigsmile:, nawet skurczybyki z rana nie popsuły mi humoru :bigsmile:.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    Cześć dziewczyny
    Cobraczek - powodzenia!
    u nas wróciły upały, napuchły mi nogi. Pogoda dramat. Dziś szykuje się powtórka z wczoraj niestety :devil:
    Całą noc maglowałam się po łóżku i spałam chyba we wszystkich mozliwych pozycjach we wszystkie możliwe strony, masakra jakaś.
    Macie jakieś sposoby na opuchnięte nogi? Wczoraj wyczytałam żeby przed spaniem zrobić sobie serię 3x lodowaty prysznic na nogi w odstepach co 15 minut, ale chyba nie wiele to dało.
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    mooniia: no mam ja :) ostatnio logowała sie 2 dni temu, pod karta tydzien temu miala napisane, ze dzis ma isc na ktg a 22 na wywoływanie, ale ze cos ja zaczynało bolec wiec moze to to - i juz teraz sama nie wiem - u nas jakos sie nie pojawiała ostatnio, wiec mysle ze spokojnie mozemy ja zgodnie z terminem uznac za rozpakowana ;)

No też tak myślę :wink:

Wiecie co, z polecenia położnej biorę wiesiołka (od około 36-37tyg 2x2 po 500mg) i piję herbatę z liści malin (od około 35 tyg, 3 duże kubki dziennie) i jestem ciekawa jak to wpłynie na mój poród. Położna mówiła, że na pewno nie ma to wpływu na termin porodu (bo często pacjentki rodzą po terminie), a tylko na "jakość", że niby na rozwarcie, skraca tym samym czas porodu itd. W necie znalazłam też dużo różnych opinii, większość to takich, że miało pozytywny wpływ, więc zobaczymy, jak to będzie u mnie :wink: na pewno dam Wam znać o tym:wink:
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Natalia122: Macie jakieś sposoby na opuchnięte nogi?

Herbatka z pokrzywy :devil: hihi
    A tak poza tym, to ja moczę nogi w zimnej wodzie, okładam zimnym kompresem, trzymam do góry, kupiłam jakieś mazidło z Bielendy na opuchnięte stopy z serii Sexy mama :wink: fajnie chłodzi, bo ma w składzie menthol. Ale tak po prawdzie, jak jest upał, to nogi i tak mam popuchnięte :devil:
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Natalia122: u nas wróciły upały, napuchły mi nogi. Pogoda dramat. Dziś szykuje się powtórka z wczoraj niestety :devil:

U nas też upały cały czas :cry: Wczoraj 30 stopni i nie wyszłam z domu :confused:. Nawet o 21.00 było 27 stopni, a specjalnie czekam na wieczór żeby wyjść w końcu na spacer.
    Nie wychodzę w upały, bo puchnę, a że u nas upały praktycznie bez przerwy :devil::devil: (od początku czerwca może 2-3 dni były chłodniejsze- czyli około 19-22 stopni), więc mam mało ruchu:confused:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 20.08.12 08:13</span>
    judka25: Herbatka z pokrzywy :devil: hihi
    A tak poza tym, to ja moczę nogi w zimnej wodzie

Mi już chyba pokrzywa nie pomaga, ale nogi też moczę w zimnej wodzie (co za ulga !!!) i wykonuję kilka ćwiczeń na opuchnięte stopy i dłonie, które pokazała fizjoterapeutka, no i mężuś robi masaż stópek czasami:tongue:
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    Herbatkę z pokrzywy własnie zaparzyłam ale czekam żeby ostygła bo nie da się tego wypić w innej formie przy tej pogodzie.
    Polecam Wam dziewczyny napój : natka pietruszki, pół cytryny w plasterkach, pół wciśnięte do dzbanka i do pełna woda mineralna. Super jest na te upały!
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    A ta herbatka z liści malin to jest na skurcze? Skoro mogę już rodzić, to może bym kupiła, ale co jeżeli mam skurcze tylko nieregularne? Boję się, że będę się jeszcze gorzej męczyć, no ale może ryuzyk fizyk :devil:
    • CommentAuthorAnecia84
     permalink
    Ja melduje się rano dalej w dwupaku, ale od rana mam bóle podbrzusza. Mały całą noc strasznie się wiercił jak nigdy co się obudziłam to go czułam. Jeszcze ubzdurałam sobie że mój pies wyczuje jak poród się będzie zaczynać, no i pół nocy łaził po domu i nie dawał spać. Za każdym razem jak wstawałam do wc to myślałam że albo wody mi odejdą albo złapią skurcze. Pies też mnie nakręca. Normalnie jak nie urodzę do końca tygodnia to chyba oszaleje:devil:

Treść doklejona: 20.08.12 08:18
    Trzymam kciuki za wszystkie rozpakowujące się:bigsmile:
    -- ;;;;
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Pomarańczka25 - ja biorę FALVIT ale bez jodu ze względu na Hashimoto
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    madzinka83: A ta herbatka z liści malin to jest na skurcze? Skoro mogę już rodzić, to może bym kupiła, ale co jeżeli mam skurcze tylko nieregularne? Boję się, że będę się jeszcze gorzej męczyć, no ale może ryuzyk fizyk :devil:

W internecie krąży taka opinia, że na skurcze, że nie można pić na początku ciąży, ale położna mówiła, że ona nie wywołuje skurczy, że to mit i żeby w to nie wierzyć, ona ma przygotowywać do porodu.
    Jak jest, to trudno stwierdzić, bo co położna/ lekarz to różne opinie.
    I się sama przekonałam, że nie wywołuje :wink:, bo piję tyle czasu, a nie miałam ani jednego.
    Być może u kogoś innego byłoby inaczej.
    Ale Gina też piła tę z liści malin od 34-35 tyg i u niej też nie wywołała skurczy i nie wpłynęła na termin porodu.
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Cobraczku - powodzenia :)
    witam dziewuszki :)
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    judka25: I jak się sama przekonałam, że nie wywołuje , bo piję tyle czasu, a nie miałam ani jednego.

Oddam Ci moje :tongue:.
    To w takim razie uderzam dzisiaj do zielarskiego po wiesiołka i liście :bigsmile:.
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    madzinka83: Oddam Ci moje :tongue:.

Z chęcią przyjmę :tongue:
    Jakoś boję się, że urodzę po terminie, a tak nie lubię września !!!!
    Jakoś kojarzy mi się ze szkołą i nie chcę urodzić 1 września, to już wolę 2-ego rodzić.
    Za tydzień pewnie już będę cała zestresowana żeby urodzić do piątku :tongue:, czyli w sierpniu :wink:

madzinka83 a co z chustą albo nosidełkiem? Wybrałaś coś?
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Ja lubię wrzesień, bo we wrześniu mam urodziny :cool:. Ale nie ukrywam, że już powoli chciałabym urodzić. Od 23 sierpnia zaczyna się panna - ja bym wolała pannę tak jak ja ,a mąż lwa tak jak on :devil:

Jeszcze nie wybrałam nosidełka ani chusty, ale na dzień dzisiejszy skłaniam się u temu, żeby kupić elastyka z Tuli, a potem go ewentualnie sprzedać, dołożyć kasy i kupić nosidełko może też z Tula, bo mi się podobają :devil:.
    •  
      CommentAuthormisia-ludek
     permalink
    nie można znaleźć dorotki bo jej login jest bez tej kropki pomiędzy 0905 i rzeczywiście logowała się ostatnio 17 sierpnia, więc może jest już po, myślę, że można ją usunąć jak Cobraczek się rozpakuje:wink:
    Co do upałów to ja już wolę takie ciepełko niż jak był ostatni tydzień, gdzie marzłam, a co do opalania to nie tyle nie powinno się opalać ze względu na przebarwienia ale dlatego, że jeśli brzuszek zbytnioby się nagrzał to byłoby to niebezpieczne dla dzidziusia i grozi wcześniejszym porodem lub poronieniem. Gdzieś coś takiego czytałam. No ale myślę, że słonko z umiarem nie zaszkodzi:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    swoją drogą - cobraczek jaka terminowa :)
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    madzinka83: ale na dzień dzisiejszy skłaniam się u temu, żeby kupić elastyka z Tuli, a potem go ewentualnie sprzedać, dołożyć kasy i kupić nosidełko może też z Tula, bo mi się podobają :devil:

To tak jak ja :tongue:
    Nosidełko chcę Tula, bo fajne wzory mają i pewnie to kupię.
    Chustę- też mi się marzy i chciałabym mieć i też z Tuli, za 180zł są fajne.
    Nosidełko na pewno kupię, a czy chustę.... nie wiem czy podołam finansowo :tongue:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 20.08.12 08:48</span>
    misia-ludek: nie można znaleźć dorotki bo jej login jest bez tej kropki pomiędzy 0905

Mam zaćmienie ciążowe :tongue:, bo szukałam dorotka09 a nie dorotka0905, a przecież na naszej liście jest jasno napisane :tongue:
  4.  permalink
    No Cobraczku trzymam kciuki-może już jesteś PO:)Wspaniałe wiadomości z rana:)
    U mnie upał co nie miara:( jestem załamana bo od wczoraj nogi jak bańki rano lekko mniejszy był obrzęk a teraz znów parówki i do tego chodzić nie mogę tak bolą nogi:(dziś dopiero wyjdę ale po17 wcześniej bym chyba się ugotowała właśnie piorę potem obiadek i odpoczywam:)
    -- ,
  5.  permalink
    a co tam u naszej liderki? czyżby jeszcze spała?:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    mnie o tyle ta ciąża oszczędza, że nie miałam do tej pory żadnych obrzęków - to musi być bardzo nieprzyjemne... Lenuś, jestem z Tobą :*
    a ja dziś będę pić schłodzoną wodę z cytrynką... tylko na to mam ochotę na tę chwilę... ;)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Heja, moja Martynka na razie chyba nie umówiła sie z Cobraczkowym Karolkiem na randkę, bo nadal idzie w zaparte :wink:
    Cobraczek terminowy, jak mało kto nie? :cool: Kciuki - jak już sie zaczeło, to oby szybciej!
    Ja na 10 KTG, zobaczymy co nam powiedzą - tzn skurczy się żadnych nie spodziewam, ale malutka trochę bardziej leniwa, więc dobrze, ze ja tam osłuchają.

Judka, ja tez jestem już prawie zdecydowana na nosidełko Tuli :devil:

A ja mam pytanie niedoświadczonej: wygotowałam smoczki, buteleczki i laktator 5 min we wrzątku tak jak mi radziłyscie (no w końcu dopakowuje sie na ten poród :wink:) i zrobiło sie to wszystko takie matowe i brzydkie :sad: To normalne? Czy juz zniszczyłam sprzęt nadgorliwością?:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Ul_cia: A ja mam pytanie niedoświadczonej: wygotowałam smoczki, buteleczki i laktator 5 min we wrzątku tak jak mi radziłyscie

ja pojęcia nie mam Uleczko... ja właśnie się obawiam tego "gotowania". A powiedzcie mi, jak już jest wszystko wygotowane, to w co to wsadzacie? Bo przecież wszystko jest niesterylne i to wyparzanie mija się z celem...
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    katka_81: to w co to wsadzacie

Ja na razie wsadziłam w nową torebke foliową i do torby do szpitala :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ul_cia: Judka, ja tez jestem już prawie zdecydowana na nosidełko Tuli :devil:

Ulcia a chcesz kupić z wkładką od 3,5-7 kg czy bez?
    Bo to jest największy mój dylemat:wink:
  6.  permalink
    Kochane ja tylko zalewam gorącą nie wrzącą wodą bo właśnie wygotowywanie powoduje matowienie:(
    Mnie zostały jeszcze 3 torebki to sterylizacji co dostałam od SIS z UK więc zapodam tam butelki i smoczek.Laktator już przygotowany:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Ulcia, to takie po gotowaniu się robi, ale potem jak umyjesz, to wróci do "normy" i znowu będzie ładne... Ja tylko raz gotowałam, potem tylko zalewałam wrzątkiem, ale to tez krótko, bo ojciec mojego dziecka jest biotechnologiem i stwierdził, że faktycznie takie wyparzanie jest ok kant dupska rozbić, bo jeszcze trzeba by to popakować w sterylne torebki, pojemniki.... sam płyn do naczyń wybija wszystkie zarazy (choć wiadomo znowu postawisz na "blacie" i zarazy włażą z powrotem)... Tak więc najważniejsze to dokładnie umyć butelki, żeby się "stary" pokarm nie rozkładał...

A tez dodam, że mój mały nigdy nie miał pleśniawek, zatruć pokarmowych, a kumpela dziecku wyparzała, sterylizowała i jak maluszek parę razy wziął paluszek, grzechotkę do buzi to nauczone sterylności raz dwa nabawiło się pleśniawek... Tak więc raz chyba starczy z tego fabrycznego "brudu"...
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    judka25: Ulcia a chcesz kupić z wkładką od 3,5-7 kg czy bez?Bo to jest największy mój dylemat

Chyba z wkładką, chociaż nie jestem pewne czy takiego maluszka bedę jednak tam wkładac....
    Mysle, ze decyzje podejmę i tak dopiero po porodzie, jak zobacze jak to jest wogle takiego Dzidziusia w ręku trzymać - bo nigdy w życiu w ręku nie miałam takiego ciałka małego :crazy: - wtedy moze mi się np odmienić, że nie wypuszczę z rąk do 18 roku zycia :tooth: wiec co tu mówić o nosidełku :rolling: (joke)

Treść doklejona: 20.08.12 09:16
    Monia - dzięki :smile: ja generalnie nie należę do osób, które sterylnie chcą wychowywać dziecko, wiec też tylko przed pierwszym użyciem zaplanowałam aż taką akcje sterylizacyjnyą ;-0 bo uważam, ze dziecko i tak się styka ze światem zewnetrznym, wiec musi się do niego przyzwyczajać - ja wychowana z psami i kotami - a przecież bez całowania zwierza się nie da życ :wink: - wiec tego
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Witam kobiety:bigsmile:. U mnie też od rana żar się leje z nieba. Nogi opuchnięte i bolą jak diabli, ale trudno jakoś wytrzymam:confused:.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 20.08.12 09:17</span>
    Cobraczek trzymam kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Ja dziś odstawiam luteinę dziewuszki (miałam odstawiać tydzień temu ale się bałam, że mnie poród złapie), czy możliwe jest, że moje bolące i częste skurcze staną się jeszcze bardziej częste i bolesne??? :bigsmile: nie uśmiecha mi się rodzić bez mojego Przemka :neutral:

Treść doklejona: 20.08.12 09:19
    Ul_cia: ja wychowana z psami i kotami - a przecież bez całowania zwierza się nie da życ :wink: - wiec tego

o to to to :) ja mam to samo :) a i mój pies nie może się obejść bez liźnięcia pani po pycholku, jak tylko znajdzie się w zasięgu jego nosa :)))
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    ho , ho jakie wieści :) Cobraczku trzymamy kciuki.... może zejdę z 13 choć w zasadzie lubię tą cyfrę bo urodziłam się 13-tego :bigsmile:
    Wracając do Vitamin ja biorę vitaminer prenatal DHA - kosztuje koło 30 zł , porównywałam skład z innymi i wcale nie odbiega od zawartości pozostałych
    Jakie smoczki kupowałyście ? są jakieś rozmiarówki ? Nie bardzo wiem czym sie sugerować a po waszych postach chyba kupie żeby był w razie "W"
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    dziewuszki, niedługo na tvp2 w PNŚ będzie rozmowa na temat tego, co jest lepsze dla kobiety - SN czy CC. Ja się zastanawiam, czy oglądać, skoro praktycznie moja mała i jej ułożenie zmuszają mnie do CC... a bardzo to przeżywam :(
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    O katka ja z chęcią obejrzę. Własnie włączyłam tv:smile:.
    Jeśli chodzi o witaminy to ja biorę prenatal.
    Asia jeśli chodzi o smoczki, to kupiłam najmniejszy rozmiar u mnie oznaczone jako 0 + lub 0- 3 ewentualnie 6 miesięcy. Ostatnio dowiedziałam się ,że smoczek i smoczek w butelce musi być z tej samej firmy. Na co sie zdziwiłam, że logicznie nie pomyślałam i kupiłam z różnych:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Ul_cia: wtedy moze mi się np odmienić, że nie wypuszczę z rąk do 18

OO Ulcia to juz zaplanuj staranie się o drugie :wink: chyba że Ci sie uda baaardzo poukładana córcia . Moja była córcią mamusi do 8-go , później już musiałam wypuścić ją
    :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    OOO dzięki Katka za info, już włączyłam i czekam :wink:
    ja bardzo chcę rodzić SN, ale w życiu bywa różnie, więc o CC też dobrze byłoby się coś dowiedzieć :wink:
    Katka musisz być dobrej myśli, może Twoja Michalinka jeszcze tak się ułoży, że problem sam zniknie :wink:
  7.  permalink
    Ja też TVP2 już włączyłam.Co do smoczków to też kupiłam 0+ ale z innej firmy niż butelki tak też było przy Natalce i jakoś "krzywdy" jej to nie zrobiło-smoczek to tylko tak awaryjnie ogólnie nie mam zamiaru go używać choć kto wie jak bedzie.
    -- ,
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.