Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Na razie ciszaale jeszcze dzisiaj używanie męża będzie
ale mnie nurtują...
Tak się zastanawiam, co ten mój dzieć cuduje, bo mi całym brzuchem szarpie na boki
Mój Dziabąg od wczoraj bawi się w zajączka - odpycha się nóżkami od prawego boku waląc głową w lewy i tak se skika pół dnia

chyba bym się nie garbiła, bo wyprostowało mnie momentalnie :)
czyli tak do 8:15 mam zawsze pobudkę gwarantowaną
czyli dzieci na tym etapie są bardzo pomysłowe biorąc pod uwagę zakres ruchu
każdy nawet najmniejszy ruch będziecie odczuwały bardzo dokładnie w każdej części brzuszka :) i nie koniecznie będzie wiązało się to z miłym uczuciem - czasem zasyczycie z bólu ;) Ale i tak jest to najpiękniejsze... tak sobie myślę - najpiękniejsze uczucie, jakiego można doświadczyć w życiu... Faceci na pewno są o nie ubożsi...
a mój od wczoraj ma taką zabawę, że stuka tam gdzie przyłożę rękę - jakby chciał ją strącić

no dzieciaczki nawet o nas myślą w tych swoich ruchach - mój np. jak za długo śpię rano to stuka, stuka dopóki się nie obudzęczyli tak do 8:15 mam zawsze pobudkę gwarantowaną
jak zjem to się uspokaja i mogę spać dalej, może burczenie w brzuchu mu przeszkadza
najpiękniejsze uczucie, jakiego można doświadczyć w życiu... Faceci na pewno są o nie ubożsi...
właśnie mi brzuch podskakuje, bo Synuś ma czkawkę
Faceci na pewno są o nie ubożsi...
Katka - mi już się zdarza zasyczeć z bólu, jak mnie maluch kopnie. Ale wiem, że to jeszcze nic w porówaniu do tego, co mnie czeka za kilka tygodni
Generalnie opieka po porodzie jest ok, rodzącą się "przejmują" (w każdym razie takie jest moje odczucie bo co chwila po porodzie ktoś przychodził, badał, oglądał choć czasem trzeba chwilkę poczekać bo faktycznie dużo tam się dzieci rodzi i mają za***prz. Choć im dłużej po porodzie tym rzadziej zaglądają, ale to chyba normalne
No i czasem lepiej zapytać niż zrobić tak jak Ja, że nie wiedziałam, że noworodek nie może MM zjeść na każdą dobę życia więcej niż 10ml (czyli w trzeciej dobie max 30ml) no i przekarmiłam dziecko
Wiecie co moj Maluch jest tak spokojny i tylko dlatego jestem wstanie cos zrobic w domu czy kolo siebie :-)

Hmmm chyba trzeba przeniesc sie na inny watek :-) ale jakos nieumiem sie z Wami rozstac :-)
Violet_flower - z ciekawosci zapytam, i co zmierzylas sie w brzuszku? mnie troszke zaskoczylo te 91cm wczoraj w najszerszym miejscu ;) no ale synus potrzebuje miejsca.. ;)
więc chyba dobrze te nasze dzieci rosną
Pytanie do dziewczyn w koncowce 3ciego trymestru: jak to jest z kilogramami na tym ostatnim etapie? duzo przybralyscie na wadze?

ja mam 8kg na plusie narazie ale we wcześniejszych miesiącach przybierałam mniej...

Pytanie do dziewczyn w koncowce 3ciego trymestru: jak to jest z kilogramami na tym ostatnim etapie? duzo przybralyscie na wadze?
ale ja bardzoooo dużo jem, słodycze też i czasami puchnę

Dziewczyny, jadę do szpitala ale nie rodzić (chyba), bo nic się nie dzieje tylko dzidziuś mi się nie rusza i słodkie, leżenie na boku, gorący napój i prysznic oraz pukanie wychowawcze w brzuch nie pomagają ....
kciuki!
pomocy, która ma cięty język?
[/url
Bo już mam dość za każdym razem jak dzwonie pyta " juz "
Dziewczynki potrzebuję jakieś cięte teksty, bo nie zniosę więcej pytań, czy już urodziłam i jak się czuję pomocy, która ma cięty język?
potem ktg -tętno od 120 do 160, no i nowość (!) zapisały się 3skurcze takie do 65, ale trwające
bezbolesne, ale czułam je ewidentnie ! Potem lekarz wziął mnie na fotel i wsadził swoją lapkę i mówi "o, ciąża trwa, będzie pani plamiła po badaniu", ja wstaję a tu żywa krew
no i mówię, że zapisana jestem na ktg na środę, a on na to do środy pani nie dotrwa i przyjedzie pani do nas we wtorek...... Potem do mojego męża, żeby już sobie piwka na wieczór nie nalewał
no i pojechaliśmy .... A teraz wszystko mnie boli i chyba zaczynają się skurcze, ale już bolesne.... Wow, normalnie chyba coś się zaczyna dziać. Zastanawiam się skąd on wiedział, że do środy nie dotrwam. Co on mi tą rączką zmajstrował (bardzo krótko to trwało -takie wiecie: wsadził - wyjął)
Co on mi tą rączką zmajstrował (bardzo krótko to trwało -takie

a moze Ci masaz szyjmi zrobil i ja troszke otworzyl dlatego mysli ze zaraz wrocisz
masaż to może nie był, bo trwa troszkę dłużej, ale ta jego pewność siebie .. ;)

rano pierwsze co zrobie to tu wpadne sprawdzic co sie dzieje

chyba dzisiaj w nocy jeszcze nie, ale jutro faktycznie - więc coś tam musiał mi zaczarować ....
ale zaraz wrócę do łóżka to zobaczymy .... Wow, wow, wow