Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeAug 21st 2012
     permalink
    O łał relacja na żywo...to lepsze niż porodówka w tv...idę po paluszki:tongue:

Ulcia wyglądasz super:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    WIADOMOŚĆ OD ULCI (godz. 18.32)
    nadal czekam na rozwój akcji :)
    mała napiera, ale skurcze zmalały ;/
  1.  permalink
    Witam wszystkich :bigsmile:

U nas cisza ani maleńkiego skurczu ale widzę że tu jest wesoło.

Ulcia ale pięknie wyglądasz !!! Chyba się zdecyduje u nas znieczulenie jest bezpłatne :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Oj Ulcia dłuuuugo rodzi. Dobrze, że ma to znieczulenie ;)
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Ulcia a szpilki masz na sobie? Może jak mała wyczuła, że nie to stwierdziła że tej pani nie poznaje i zmieniła zdanie co do porodu :) Zakładaj szpilki!!! W ogóle powinnaś mieć takie klapeczki na szpilce na poród :) Lekarze i położne chyba by padli :)
  2.  permalink
    Też myślę, ze z tymi szpilkami coś może być na rzeczy:tongue:
    --
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    a do szpilek dzbanek pokrzywy i Martynka raz dwa będzie wiedziała co robić :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Cześć dziewczyny mam pytanie jak to jest z ruchami dziecka czuć je codziennie czy też nie.Ja swojego syna czułam ostatnio w niedzielę i od tamtej chwili nic nie czuję .Czy należy się tym martwić??? dodam,ze to moja pierwsza ciąża i jestem w 19tc.10.08.2012 byliśmy na USG 3D i było wszystko ok.
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Anula a kiedy zaczełas czuc ruchy?? na poczatku moze tak byc, ja tez w dzien szczególnie jak sa takie upały ruchy czuje słabo lub wcale, mała uaktywnia sie nocy, a to wiem dlatego ze pare razy przebudziłam sie w takim półsnie to ja czulam dosadnie. Jak sie martwisz podjedz na IP niech Cie przebadaja, mozesz pomyslec tez na przyszłosc o detektorze w takich sytuacjach on mocno uspokaja.
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Anula85: Cześć dziewczyny mam pytanie jak to jest z ruchami dziecka czuć je codziennie czy też nie.Ja swojego syna czułam ostatnio w niedzielę i od tamtej chwili nic nie czuję .Czy należy się tym martwić??? dodam,ze to moja pierwsza ciąża i jestem w 19tc.10.08.2012 byliśmy na USG 3D i było wszystko ok.

Też tak miałam, że przez pewien czas czułam ruchy regularnie i nagle nic tak koło 20tc. Moja gin powiedziała mi wtedy, żebym się nie martwiła, bo na tym etapie dzidzia jest niewielka, ma jeszcze dużo miejsca i mogła się ułożyć w taki sposób, że ruchy są niewyczuwalne. I faktycznie za jakiś czas zmieniła pozycję i ruchy znów były wyraźne, więc myślę że nie powinnaś się martwić :)
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Ja córę czuję codziennie. Bywają dni, kiedy jest troszkę leniwa. Ale jak nie czuję jej kilka godzin pod rząd to od razu się martwie i pukam w brzuch, próbując ją zmusić żeby się poruszyła i zawsze działa, bo się wtedy zaczyna kotłasić i jestem spokojna ;) Jakbym nie czuła ruchów przez kilka dni, to bym chyba zbzikowała ze strachu o tego małego bąbla ;x
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    A i właśnie wtedy na wizycie pierwszy raz badali mnie tym detektorem tętna co pisze mooniia, usłyszałam wtedy prawidłowe bicie serduszka i już byłam spokojna :)
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    mooniia: [/quote][quote=mooniia]

Cześć pierwsze ruchy syna poczułam w 17 tc.Trochę mnie uspokoiło to co napisałaś ale dla pewności,że wszystko jest ok jutro pojadę na IP.

Treść doklejona: 21.08.12 19:51
    Słuchajcie ma ból taki jak kłucie w okolicach prawego jajnika to jest ruch dziecka ??? Miałam to dziś kilka razy.
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Anula to spokojnie, nie martw sie za bardzo to sa poczatki i tak moze byc, ze sie dzidzia ułozyla tak, ze nie czujesz ew uaktywnia sie w nocy. moze zjedz cos słodkiego jakies ciepłe mleko i połóz sie, najszybciej powinnas poczuc kładac sie na plecach, tylko nie na dłuzej niz poł godziny.
    a to kłucie to cholera wie, moze dzidzia trafia na jakis nerw, moga to byc jelita, moze wiezadła trudno wyrokowac
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dobra wcinam cukierki idę zagotować mleko a potem do łóżeczka .zobaczymy co będzie dalej.
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Podobno, żeby poczuć kopniaki trzeba położyć się na lewym boku, jako że to zwiększa dopływ tlenu do dziecka ;)
    --
  3.  permalink
    Ulcia dajesz nie poddajesz:)

Treść doklejona: 21.08.12 20:04
    A ja uziemiona nogi spuchniete do granic mozliwości-nie daje rady wstac z łóżka a musze bo jestem sama z mała chodze na czworakach nieźle nie?!
    W piątek wizyta mam nadzieje,że to normalny objaw ciązy
    -- ,
    •  
      CommentAuthorazniee
    • CommentTimeAug 21st 2012 zmieniony
     permalink
    Miałam bardzo podobnie, na tym samym etapie. Pojechałam po dwóch dniach na IP na USG, oczywiście się napłakałam, nadenerwowałam :( Wszystko było ok. A pan doktor kazał mi zjeść Snickersa :cool: Powiedział, że na tym etapie to normalne. Moja gin mówiła, że do 24tc tak może być i faktycznie, mniej więcej od tego czasu (teraz 27tc) nie ma takich "przestojów" :smile:
    Ale jak masz się zamartwiać, to jedź na IP.
    --
     permalink
    Ja to mam takiego śpiocha w brzuchu że czasem też się martwię, szczególnie w nocy. Jak masz się martwić to jedź do szpitala i sprawdż, pewnie wszystko jest ok a będziesz spała spokonie

Treść doklejona: 21.08.12 20:09
    Laneczka wymocz nogi w chłodnej wodzie, zrob sobie napar z natki pietruszki. Pisałam Ci dziś że mi tez pcuhcna niemiłosiernie ale ja się codziennie ratuje żeby na drugi dzien jeszcze jakoś funkcjonować. Po nocy obrzęki znacznie mi się zmniejszają, przychodzi dzień i od nowa, ale najważniejsze że maleją.
    --
  4.  permalink
    Natalciu wiem wiem,czytałam o zimnej wodzie ale jak tu wejsc do wanny:(
    Pietruszki nie nawidzę blee:(pije duzo wody.Po nocy jest lepiej,ale południe wybija i jest to samo a wieczorem szkoda słów:(
    -- ,
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ulcia halo halo!
    --
     permalink
    leneczka8484
    nie dasz rady stać w wannie?? to do miski wlej i siedz i mocz. Jakoś trzeba sobie radzić. Ja piję jeszcze pokrzywę jest moczopędna. Inaczej chyba bym na prawdę bańki miała jak nie wiem . I żel mam z rossmana EISGEL to tak jak bys w snieg nogi włożyła takie uczucie, ale ulga niesamowita.
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Ulcia rodzi bo się wyciszyła :bigsmile:
    --
  5.  permalink
    leneczka8484: A ja uziemiona nogi spuchniete do granic mozliwości-nie daje rady wstac z łóżka a musze bo jestem sama z mała chodze na czworakach nieźle nie?!
    W piątek wizyta mam nadzieje,że to normalny objaw ciązy

a jakie masz ciśnienie, mierzysz sobie? na wizytach jest ok?

ponoć często obrzękom towarzyszy podwyższone ciśnienie. Ale jeśli masz w porządku, to myślę, że obrzęki są normalnym objawem (upały dużo robią) i nie musisz się martwić:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Asia_ albo juz nasza Ul_cia urodzila :)

moze niedlugo beda jakies wesci na forum :)
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Dziewczyny wyciekła mi siara z prawej piersi :crazy:
    wiem, że to normalne, ale aż się wystraszyłam przez chwilę :crazy:
    nie wiedziałam co się dzieje, gdy dotknęłam i mokro było;
    pierwszy raz takie coś :shocked:

Jak Ulcia coś napisze, to od razu dam Wam znać :wink:
    a może sama napisze wiadomość na forum:tongue:
  6.  permalink
    judka25: wiem, że to normalne, ale aż się wystraszyłam przez chwilę
    nie wiedziałam co się dzieje, gdy dotknęłam i mokro było;
    pierwszy raz takie coś

szykuj się szykuj...zaraz się pierwsze miejsce zwolni:tongue:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Ulcia pięknie wyglądasz na tej porodówce, ślicznie :rainbow:

A gdzie rodzisz, że takie piękne łóżka i znieczulenie za darmo?? pewnie w UK
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Mam nadzieję, że Ulka już urodziła, bo toż się umęczy nam dziewczyna...
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    No Judka szykuj się bo teraz Twoja kolej :crazy::crazy:

Treść doklejona: 21.08.12 20:51</span>
    No Ulcia od rana...
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Z tego co pamiętam to Ulcia rodzi prywatnie, chyba w medicoverze..
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Doti ma racje, Ul_cia rodzi w prywatnej klinice :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    AAAA to inna rozmowa :)
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Ale Ulce zazdroszczę!!!! takie luksusy to sam miód w tych jakby nie było ciężkich chwilach ;)... Choć ja rodziłam w Bizielu w Bydgoszczy państwowo. Źle nie było, ale tam np. za żadne skarby znieczuleń nie podawali. Jak poprosiłam o coś przeciwbólowego (po oksytocynie) to owszem dostałam ale nie pamiętam co i to zamiast pomóc to dopiero rozhulało ból hihihih. Miałam nadzieję, że podadzą mi gaz rozweselający, ale lekarz zlecił to coś do żyły ;)..

Ale tak czy siak byłam zadowolona ostatecznie ;)...

Jednak jak tak patrze jak Ulcia sobie na "tronie" rodzi z uśmiechem od ucha do ucha to naprawdę chce się rodzić, co nie????

Ciekawe co tam u niej ;)

Ale Kurdę ja rodziłam 11h czyżby Ulka chciała mnie przebić? ;P
    --
  7.  permalink
    violet_flower: jakie masz ciśnienie, mierzysz sobie? na wizytach jest ok?

ponoć często obrzękom towarzyszy podwyższone ciśnienie. Ale jeśli masz w porządku, to myślę, że obrzęki są normalnym objawem (upały dużo robią) i nie musisz się martwić:wink:

Kochana ciśnienie w normie a raczej niskie-na wizytach zawsze 100/60 to moja norma.W piatek mam wizyte zobaczymy co lekarz zdecyduje mam nadzieje,ze nie położy mnie do szpitala
    -- ,
  8.  permalink
    No Ulcia, dzis Wasz dzien. Mam nadzieje ze juz tulisz malutka i odpoczywacie po trudach porodu. Trzymqm kciuki
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    No i jak Martynka juz na swiecie? :)
    A z tymi porodami roznie bywa, ja rodzilam w szpitalu bez luksusow, ani mowy nie bylo o zzo i szczerze powiedziawszy taki porod jaki ja mialam, moglabym miec codziennie :D Moj m. nadal smieje sie z mojego komentarza juz po porodzie: "kurcze, a ja nawet nie zdarzylam sie zmeczyc" :D
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    nie no ulcia chyba cię nie boli ten poród gdzie ty się podziewasz? :)
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Może do domu po szpilki wróciła i dzbanek pokrzywy :)
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    doti_p: Może do domu po szpilki wróciła i dzbanek pokrzywy :)

ha , ha - napewno

Powiedzcie mi dziweczyny o co chodzi z tym prysznicem jak zaczyna sie poród .. W ciązy nie powinno się brać ciepłego prysznica bo wzmaga skurcze to dlaczego piszecie ( jak u dzieczyn się zaczyna ) żeby wzieły prysznic i jak nie przejdzie to do szpitala ... ? Nie bardzo łąpię skoro prysznic może zwiększyć skurcze
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    asia_: W ciązy nie powinno się brać ciepłego prysznica bo wzmaga skurcze

Pierwsze słyszę, od 9 miesięcy biorę ciepły prysznic :shocked:. Wiem, że nie zaleca się gorących kąpieli, ale ciepły prysznic właśnie rozluźnia - dla mnie np. podczas @ najlepszy jest ciepły prysznic, działa lepiej niż nospa :bigsmile:
    -- [url=http://lilypie.com][/url
  9.  permalink
    asia_ponoć od ciepłego prysznica skurcze właśnie się wyciszają. Więc jeśli sa to już te porodowe, top narty prysznic ich nie wyciszy:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Po to się bierze prysznic, zeby:
    a) nie pojechać nadaremno z fałszywym porodem, gdyż po takim prysznicu skurcze przepowiadające słabną, więc porostu nie będzie wątpliwości,
    b) jeśli to skurcze porodowe to nie ustaną, a być może przyspieszy akcję, lub pozwoli się np. zrelaksować i poród jest przyjemniejszy...

ja jak wlazłam pod prysznic w szpitalu to mi się skurcze wzmogły... Były hardcorowe ;) Ale to dobrze, bo miałam kłopot z rozwarciem, więc tego...
    --
  10.  permalink
    Edit: to nawet prysznic
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    hmm... to pewnie u mnie tak działa , nie mogę sie lać po brzuchu bo twardnieje i tylko spłukuję się wodą w temperaturze ciała ..
    Ok , dzieki

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 21.08.12 22:37</span>
    skurcze porodowe :shocked: za wcześnie ... choć i tak nie liczę że wytrwam 4 tygodnie ...
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Monia502- jestes z Bydzi? ja tez;-)
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Asia ja miałam bolesne skurcze od kupy czasu, groził mi wcześniak. Nikt nie dawał szansy, że donoszę ciążę. Co rusz lądowałam w szpitalu i co? Urodziłam dzień przed terminem ;)... Asiu, a jak twoja szyjka?

Treść doklejona: 21.08.12 22:44
    Belly ze Świecia, ale z przyczyn cukrzycowych rodziłam u "Was" ;)... A Ty w jakim szpitalu rodziłaś?
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Hej dziewczyny kupiłam sobie waszą magiczną herbatkę pokrzywową :bigsmile::bigsmile: więc dołączam do pijących :cool:
    Idę spać, do juterka, miłej nocki :smile:

Treść doklejona: 21.08.12 22:47</span>
    Monia i Belly ja też mieszkam w Bydzi :) :bigsmile::bigsmile: Na Bartodziejach:cool:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    doti_p: Może do domu po szpilki wróciła i dzbanek pokrzywy :)

Ty to jesteś aparatka :rolling::rolling:

kurcze powinnam się położyć ale co zaglądam, zaglądam i nic cisza .Ulcia kciuki zaciśnięte.
    Wiecie co za pare dni wrzesień, moja Córcia idzie do szkoły a od tego momentu 2 pełne może "nie pełne "i będę Mama 3-ki dzieci . Coś zaczyna mnie strach oblatywać.a w sumie jeszcze tyle czasu , co będzie przed rozwiązaniem :shamed::shocked::shamed:
    Jak pogoda u Was co zapowiadaja u nas troszkę chłodniej ponoć :neutral:

Jak zasnę to już teraz życzę wam spokojnej nocki :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Edziu! Dasz sobie radę. To normalne, że odczuwasz lęk, ale pamiętaj, że nie taki diabeł straszny jak go malują ;)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.