Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeAug 24th 2012 zmieniony
     permalink
    CiastoMiłości: przypomnijcie mi plis tego sprzedawce na all

r_p77
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
    • CommentTimeAug 24th 2012
     permalink
    dorotka0905: Czekam do rana czy samo coś się nie ruszy, a dalsze decyzje jutro na obchodzie.

Oj Dorotka :hugging: ale ty się umęczysz w tym szpitalu.
    Trzymam kciuki żebyś jak najszybciej zwolniła to pierwsze miejsce:tongue:
  1.  permalink
    dziękuję :tongue:
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    kasiek teoretycznie tak ale ja mam juz tylko tydzien do terminu na pewno nie bedzir sie to dzialo miesiac i rozwarcie 6cm juz...szok...i ciagnie niesamowicie...zobaczymy jak wyjdzie mam nadzieje ze do terminu urodze bo jak nie to pewnie mi wywolaja ze wzgledu na to ryzyko zakazenia....wiec trzymajcie kciuki za to zeby samo sie rozkrecilo...
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Niema za co :)))

Treść doklejona: 24.08.12 18:05
    moje dziecko zwariowalo ,zjadlam troche nutelli a szaleje strasznie ,az na szyjce czuje :d
    I mam sposob ,moje dziecko sie odwraca tylkiem do mnie 2 -gi miesiac na badaniu usg ,wiec przed wejsciem do gabinetu bede pozerac nutelle :devil:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Pomarańczka25: moje dziecko zwariowalo ,zjadlam troche nutelli a szaleje strasznie ,az na szyjce czuje :d
    I mam sposob ,moje dziecko sie odwraca tylkiem do mnie 2 -gi miesiac na badaniu usg ,wiec przed wejsciem do gabinetu bede pozerac nutelle :devil:

a nie lepiej żeby Maluch był spokojny na badaniu?
    Ja mam siebie dość, zasrane hormony :devil::devil::devil: nawet mi sie nie chce gadać !!!!a z łóżeczkami dalej nie wiadomo dobrze ze takie jaja nie dzieja się msc przed porodem a na allegro też msc wcześniej zamawiać w takim razie też takie jaja są ?:confused:

Treść doklejona: 24.08.12 18:24
    Aha wczoraj usłyszałam komplement nie wyglądam jak bym miała mieć bliźniaki ,może pojedyncze ale max 5msc :shocked:
    a włosy też mi się zmieniły w ciąży jest ich więcej objętościowo ale dużo też wypada do tego łupież i b. sie przetłuszczają ,
    po pierwszym porodzie miałam mega problem z wypadaniem teraz pewnie też się to powtórzy
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Edzia to tylko hormony :hugging:

z lozeczkami dobrze ze ten gosciu kumaty byl ,bo ta babka jakas niemila chyba byla ,ja bym zlozyla na nia skarge :devil:

Mysle ze nie ,polowkowe ,za nami a tak moze sie odwroci i pokaze co mam miedzy nozkami ,a jak bedzie fikac mozemy zrobic "stop klatke " :D
    A tak lezy drogi raz na dole brzucha w poprzek glowka po lewej stronie a nozki sie koncza po prawej stronie :D
    --
    •  
      CommentAuthormisia-ludek
     permalink
    Ja też przed następnym USG zjem coś słodkiego, bo ostatnio dzidziuś spał i odwrócił się pupką do świata, no i pan doktor nie mógł zmierzyć kości udowej. Ponaciskał troszkę brzunio, to maluszek się przeciągną i się udało, no ale spał dalej:wink:

Treść doklejona: 24.08.12 18:45
    No u mnie też w poprzek, tyle, że główka po prawej stronie;-)))
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    to odwrotnie niz u mnie :)
    U mnie tak jakby bylo przytulone na rekach ,i tez dupcia do swiata :d
    Naciskal przekrecal ,az myslam ze sie posiusiam na tej kozetce :D
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Przedstawiam Wam Martynke Ul_ci :)
    -- mama piątki :)
  2.  permalink
    Ja dzisiaj po wizycie Kamil waży 2470 i ma 46 cm wzrostu :-) ktg idealne i tak sobie pomyślalam jakie to szczęście, że maluch zdrowy a wszystko inne to drobiazgi
    --
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    Martynka sliczna
    dziewczyny czy mialyście skurcze przepowiadające? jakie one są? i na ile przed porodem srednio się pojawiają?
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Natalia122: dziewczyny czy mialyście skurcze przepowiadające? jakie one są? i na ile przed porodem srednio się pojawiają?

Nie pomogę, niestety. Nie miałam ani jednego do tej pory, którego bym czuła. Brzuch robi mi się czasami twardy, ale bez żadnego bólu.
    Na ktg skurcze były zerowe albo od 45 do 70 (w skali 0-100), ale też tego nie czułam.
    Nie wiem co to skurcz:confused: i wcale mnie to nie cieszy, bo boję się, że nie rozpoznam, że to już czas jechać do szpitala :devil:

Martynka jest prześliczna :rainbow: ma takie fajowy, ciemny meszek na główce :tongue:
    •  
      CommentAuthormisia-ludek
     permalink
    Śliczna Martynka jest:-)

Natalia to jest indywidualna sprawa. Skurcze przepowiadające, zwane skurczami Braxtona-Hiksa to zazwyczaj twardnienia macicy, staje się ona twarda jak kamień i zazwyczaj jest to nieprzyjemne uczucie takiego napięcia (w moim przypadku), choć niektóre dziewczyny ich nie odczuwają. Niby mówi się, że pojawiają się po 20tyg ale wiele z nas ma je nawet od 16tc. Występują nieregularnie i na początku jest ich np 3-4 w ciągu dnia i nie trwają zbyt długo. Im bliżej porodu to występują częściej, w ostatnich tygodniach, często występują np co 15-20min przez kilka godzin i ustępują np po prysznicu, tak jak miało wiele z dziewczyn tutaj. No ale każda z nas jest inna, więc równie dobrze można nie czuć skurczów przepowiadających, a dopiero te porodowe i myślę, że nie da się ich niezauważyć:wink:. Poprawcie mnie dziewczyny jeśli coś namieszałam.
    --
     permalink
    A bóle jak na @ i bóle krzyża przy tym to też takie przepowiadające ? czy takie że trzeba szykować się juz na poród? Boli mnie brzuch i krzyż jednocześnie jak trochę pochodzę, jak się położe to jakieś 20 min i mijają. Ale 3 -4 takie serie dziś mnie załapały,tylko brzuch nie jest wtedy twardy. No ale ja na nospie i asparginie cały czas to może dlatego nie twardnieje. Licho wie. Te 10 dni chciała bym jeszcze conajmniej wytrzymać.
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Natalia122: A bóle jak na @ i bóle krzyża przy tym to też takie przepowiadające ? czy takie że trzeba szykować się juz na poród?

Ja myślę, że to nie musi oznaczać, że poród szybko nastąpi. Niektóre dziewczyny tu na forum po kilka tygodni męczą się z bólami krzyża i okresowymi, ze skurczami, niektórym czop odchodzi już 2-3 tyg wcześniej, a wcale wcześniej nie rodzą, często nawet po terminie.
    Trudno powiedzieć, bo to u każdej z nas indywidualna sprawa. U jednej może oznaczać szybki poród a u innej nie. W większości przypadków (moim zdaniem, sądząc po naszym forum) jednak nie oznacza wcześniejszego porodu, po prostu organizm się przygotowuje :wink:
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Ja też skurcze mam od 2 miesięcy , napoczątku 4-5 dziennie , a teraz czasem co pół godziny . Ale przez pół dnia czasem wcale ich nie ma . Ostatnio też mnie boli podbrzusze i krzyże . Z tego co czytałam to do szpitala dobrze sie jest zbierać jak są co 10-15 min - zależy jak daleko jest szpital :wink:
    Ja mam zamiar tak zrobić bo nie chcę leżeć na patologi i tam czekać na akcję . Ale jak dziewczyny pisały jest różnie , nieraz na forum czytałąm że skurcze były na ktg a one ich nie czuły :tongue:
    Mam nadzieję że rozpoznam "kiedy czas" :tongue:
    --
    • CommentAuthoratamala
     permalink
    Ja przez 2 tyg. przed miałam skurcze co 5 min. co 4-5 godzin co 2-3 dni... Raz nawet na porodówce byłam;) aż 3godziny ale nic nie postępowało i mnie wypisali ;P po tyg od fałszywego porodu urodziłam moją kruszynkę;)
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Ale śliczna ta Martynka Ulci ;)... No, ale co się dziwić... Po takiej mamusi to inaczej być nie może ;)
    --
    • CommentAuthoratamala
     permalink
    suwaczek przeterminowany już hehe
    --
     permalink
    Ja na razie nigdzie się nie wybieram :bigsmile: po prostu robie rozeznanie co i jak czy ewentualnie takie bóle o czymś świadczą. Ja mam pessar także myśle że on trzyma szyjkę bo na ostatniej wizycie usłyszałam "zaklęsł się na amen ":bigsmile: tylko nie chciała bym w tych cierpieniach tak tkwić 2-3 tygodnie bez żadnego efektu. A pamiętam że tu niektóre dziewczyny to głową w ścianę waliły już a akcji jak nie było tak nie było dalej. Zobaczymy może będę kolejnym przypadkiem długiego męczenia :bigsmile:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Mi się robi 2-gi tydz. coś takiego, jak by któreś kręciło fikało w brzuchu tak szybko w kółko , po czym to schodzi niżej , za chwilkę jest mi tak dziwnie i mdli mnie .Po czym przechodzi dość często tak mam dziś już chyba z 10 .co dziwne bo cały dzień dziś leże w łóżku (chociaż jak gdzieś jestem poza domem to też to mam)
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Natalia kiedy sciągają ci pessar ?
    --
     permalink
    Pessar hmmm sama nie wiem:bigsmile: nie wcześniej niż 6/09 bo wtedy mam wizyte to bedzie skonczony 38tydzien, ale lekarka powiedziala ze zobaczymy jak bedzie ze skurczami i moim samopoczuciem bo moze dociagniemy do skonczonego 39 tygodnia. Na ta chwile czekam na 6-09 zeby wiedziec co dalej. DO 2-09 jestem na lekach
    --
  3.  permalink
    Natalia ja też będę mieć ściągnięty ok 38tc ale wolałabym wczesniej bo wiem z właśnego doświadczenia,że po zdjęciu tak szybko się nie rodzi przynajmniej tak było u mnie poprzednio a przenosić bym nie chciała to po 1 a po2 mały już jest dość duzy i do końća na maase przybierze i kto takeigo koloska ur SN a CC nie chcę miec:(
    -- ,
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Natalia122: dziewczyny czy mialyście skurcze przepowiadające? jakie one są? i na ile przed porodem srednio się pojawiają?

przy Iwonce nie pojawił się ani jeden, teraz męczyły mnie na ponad miesiąc przed porodem - reguły znowu brak :wink:

Treść doklejona: 24.08.12 20:32
    kapelusznick: Ja dzisiaj po wizycie Kamil waży 2470 i ma 46 cm wzrostu :-) ktg idealne i tak sobie pomyślalam jakie to szczęście, że maluch zdrowy a wszystko inne to drobiazgi

a jak lekarz ci go zmierzył ?? na tym etapie to praktycznie niemożliwe a jeśli już to raczej nie wierzę w dokładność pomiaru tego wzrostu :wink:
    --
     permalink
    Laneczka ile twoj mały waży?
    --
  4.  permalink
    Teraz już lekko ponad 3kg ma
    -- ,
     permalink
    Moja w 29 tyg ważyła 1300 gram a teraz to nie wiem ale myślę że z 2,5kg to na bank bo apetyt mi dopisuje :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Cześć dziewczyny :smile:
    Piękna Martynka Ulcia :heartsabove:
    Słuchajcie byłam dziś na deserze z jogurtem i lodami oraz owocami ale później tak się źle czułam, że szok!!! brzuch mnie bolał, niedobrze mi było a do datek zrobił mi się taki twardy i sztywny brzuch, że, aż się przestraszyłam :cry: jeszcze miałam założone spodnie dokładnie dżinsy i teraz pobolewa mnie podbrzusze :cry: martwię się :cry: czuje niepokój, w pewnym momencie, aż stać nie mogłam bo z tyłu plecy mnie zaczęły boleć:cry::cry:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 24.08.12 21:30</span>
    Chyba pójdę do ginekologa jeżeli jutro będę się tak samo czuć, generalnie jest lepiej niż popołudniu było ale martwię się tym podbrzuszem, mam nadzieje, że nic złego się nie dzieje :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Natalia122: myślę że z 2,5kg to na bank bo apetyt mi dopisuje :bigsmile:

a wiesz, że to nijak się ma do wagi Twojego dziecka? :)
    jesteśmy na tym samym etapie ciąży, ja apetytu nie mam w ogóle, wciskam na siłę... jem niewiele tak na prawdę a Misia waży 2800 :)
    --
  5.  permalink
    venus87: Chyba pójdę do ginekologa jeżeli jutro będę się tak samo czuć, generalnie jest lepiej niż popołudniu było ale martwię się tym podbrzuszem, mam nadzieje, że nic złego się nie dzieje

venus nie martw się, na pewno nic się nie stało złego...:grouphug:

Martynka cód, miód i orzeszki w czekoladzie:rainbow:

Treść doklejona: 24.08.12 21:36
    edit: cud
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Aaa! Pociekla mi siara z sutkow :crazy: Mam podniete, bo juz od dluzszego czasu je obserwowalam i czekalam na wyciek :bigsmile:
    --
  6.  permalink
    Natalia122: Moja w 29 tyg ważyła 1300 gram

a mój w tym czasie miałam 1700g już więc sama widzisz klocuszek z niego
    -- ,
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Judka nie martw sie bo napewno rozpoznasz skurcze i bedziesz wiedziala kiedy jechac do szpitala.
    Ja tez sie balam ze nie rozpoznam ale jak sie zaczelo wiedzialam ze to juz,a do szpitala jechalam ze skurczami co 3 min,ktore rozkrecily sie po cieplym prysznicu.:wink:

Ulcia corcia przesliczna:clap:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorKarolyn
    • CommentTimeAug 25th 2012
     permalink
    hej melduje sie nadal w dwupaku z ciagle odchodzacym czopem ... haha...ciekawe ile tego jeszcze tam jest....jestem w szoku ze az tyle.....

dzis mialam skurcz ktory przeszedl na plecy i nie powiem boje sie ze bede miala te krzyzowe :(
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
  7.  permalink
    Kasiek
    jasne,że to nie jest wzrost na 100% pewny a przybliżony - program liczy na podstawie wymiarów poszczegolnych kości :-) nie wiem jaki ma % błędu
    --
    •  
      CommentAuthorBer1987
     permalink
    dziewczyny a ja wczoraj wieczorem miałam bolesne skurcze w dole brzucha i dodatkowo zdawało mi się , że mała mi napiera na szyjkę okropnie. Usiedzieć nie mogłam, pochodziłam trochę i przeszło. Jak się dziś powtórzy to chyba zadzwonię do gina.
    -- g]http://www.suwaczki.com/tickers/km5sbd3msrqx5fbc.png[/img][/url]g]http://www.suwaczki.com/tickers/cb7w9n735s5eicw3.png[/img] [/url][url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Witam Was w sobotę :wink: (niestety- upalną :devil:)
    Pospałam od 22 do 6.30 z przerwami, ale to i tak strasznie długo jak na ostatnie moje noce :tongue:
    Ber1987: i dodatkowo zdawało mi się , że mała mi napiera na szyjkę okropnie. Usiedzieć nie mogłam, pochodziłam trochę i przeszło. Jak się dziś powtórzy to chyba zadzwonię do gina.

Też tak miałam w okolicy 34 tyg. Bardzo mocne kłucia w szyjce, napieranie, jakby podrażnianie jakiegoś nerwu od środka. Czasami było to bardzo dokuczliwe,. Lekarz mówił, że to normalne. Ale ja nie miałam skurczy, które bym czuła, tylko czasami (bardzo rzadko) brzuszek robił się twardy i to zwykle po jakimś wysiłku, więc nie wiem jak to jest u Ciebie. Dla swojego weekendowego spokoju lepiej zadzwoń, po bo co masz się zamartwiać :wink:
     permalink
    judka25 - a Ciebie widzę dalej nic nie bierze :bigsmile:
    U nas dzis chłodno 18st, ale całą noc sie maglowałam. Siku, picie i tak w kółko.
    Bóle na tą chwilę u mnie ustąpiły. Zobaczymy w ciągu dnia. Chyba za bardzo się zmachałam w środę, kupiłam arbuza kawałek i sok i wydawało mi się to takie ciężkie, a jak weszłam do domu to byłam mokra jak mysz
    Najwidoczniej żadne zakupy nie są mi już dane. :devil:
    --
    • CommentAuthorAnecia84
     permalink
    Ja melduje się nadal w dwupaku. I nic się nie zapowiada żeby się coś miało zacząć, a to już 2 dzień po terminie.:confused:
    -- ;;;;
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    bry :)
    czuje , ze jak lista sie w koncu ruszy to nie nadazymy jej zmieniac :)

Treść doklejona: 25.08.12 09:09
    sushi przypomnij date porodu, ew dopisz sie do listy, nie mam pojecia co sie stało

1. dorotka0905 20.08.2012 (dziewczynka)
    2. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    3. magic1984 28.08.2012 (chłopiec)
    4. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    5. judka25 31.08.2012 (chłopiec)

6. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    7. NadziejaUmieraOstatnia 06.09.2012 (chłopiec)
    8. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    9. oranda 15.09.2012
    10. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    11. Natalia122 20.09.2012 (dziewczynka)
    11. kapelusznick 20.09.2012 (chłopiec)
    12. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    13. sysiajaw 24.09.2012 (niespodzianka)
    14. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    14. Olenkaka 25.09.2012 (dziewczynka)
    15. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    15. monika 1205 30.09.2012 (chłopiec)
    16. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    17. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    18. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    18. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    19. KasiaTasia 13.10.2012
    20. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    21. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    22. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
    23. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    23. isiula. 10.11.2012 (chłopiec)
    24. Linden 12.11.2012
    24. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    25. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    26. lofbejbe 21.11.2012
    27. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    28. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    29. ruda03 09.12.2012
    30. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    31. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    32. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    33. lapa 30.12.2012 (chłopiec)
    34. Pomarańczka25 2.01.2013
    35. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec?)
    36. kasia151288 16.01.2013
    37. agavva 21.01.2013
    38. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    39. marakuya 1.02.2013
    39. GaggataB 1.02.2013
    40. justyna883 2.02.2013
    41. milena1984 3.02.2013
    41. Olenka79 3.02.2013
    42. ikamek 06.02.2013
    43. beagraf 12.02.2013
    44. Addictive 17.02.2013
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Natalia122: judka25 - a Ciebie widzę dalej nic nie bierze :bigsmile:

Noooooooooooooo :sad::sad::devil::devil:
    Już od poniedziałku (4- 5 dni przed terminem) wezmę męża w obroty, będę dużo spacerować i może masaż sutków będę robić,
    z nadzieją, że coś się ruszy :wink:

A co do listy...... to Sushi była chyba na 63 miejscu (o ile się nie mylę) a teraz już będzie 45 :tongue:
    albo czas tak leci albo dziewczyny tak szybko się rozpakowują :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Hej hej witam się w skończonym 36 tc :devil: i przy okazji sprawdzam czy moje posty będą przeskakiwac bo piszę z komórki :wink:
    --
  8.  permalink
    dzień dobry :smile:

no to sobie pospałam - jak nigdy, do 9:30:tongue: nie licząc 3 razy wstawania do wc:wink:

judka25 weźmie Cię z zaskoczenia jak Ulcię :tongue:

Treść doklejona: 25.08.12 09:58
    a tak w ogóle witamy się w rozpoczętym 30 tc:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
    • CommentTimeAug 25th 2012 zmieniony
     permalink
    Dzieńdoberek :wink:

Nie śpię już od 7:30 i teraz spać mi się troche chce :P Ale nie opłaca mi się kłaść, bo za 2 godziny jedziemy z m. i mamą na "wycieczkę" po dziecięcych sklepach. Głównym celem będzie wybranie wózka i mam nadzieję, że znajdziemy coś fajnego :bigsmile:

Treść doklejona: 25.08.12 10:05
    Violet, już 30, a pamiętam, jak byłaś w 27 :bigsmile: Ja jutro wchodzę w 31 :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Witam w sobotni poranek:bigsmile:
    Wczoraj zaczął odchodzić mi czop, dzisiaj jeszcze jakieś kawałki są widoczne, nie wiem ile tego będzie. Wczoraj miałam skurcze i bóle pleców, ale przeszły. Ciekawe czy coś się rozkręci:wink:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 25.08.12 10:33</span>
    Hope to jedziemy na tym samym wózku :bigsmile:
    --
  9.  permalink
    Malisiek: Violet, już 30, a pamiętam, jak byłaś w 27 Ja jutro wchodzę w 31

no zaczęło mi teraz szybciej lecieć - faktycznie...:tongue:

macie jakiś konkretny wózek na oku?
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Tak właściwie to nie. Mi się podobają firmy Jedo, ale tu w Anglii nie mamy opcji, żeby je obejrzeć na żywo, także to odpada i bardzo żałuję :sad: Ogólnie ja zwracam uwagę, żeby koła były duże i najlepiej gumowe, pompowane. I właśnie ciężko mi tu coś takiego znaleźć.
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
    • CommentTimeAug 25th 2012 zmieniony
     permalink
    :devil: Mi dzisiaj hormony ciążowe szaleją :devil:
    Pokłóciłam się z mężem strasznie, wszystko wykrzyczałam co mi w głowie siedziało (kurde nawet sprawy sprzed kilku lat) :devil:
    Już dawno się tak nie zachowywałam :shocked: :devil:
    Ale teraz mi lżej !!!:tongue:
    Za dużo się nazbierało i dziś był wybuch wszystkich moich emocji :tongue:

sysiajaw przypomniałaś mi właśnie, że muszę wypróbować pisanie z komórki na forum :tongue:
    żeby na bieżąco pisać informacje, jak w końcu może pojadę do szpitala rodzić :wink:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.