Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Malisiek: Tak właściwie to nie. Mi się podobają firmy Jedo, ale tu w Anglii nie mamy opcji, żeby je obejrzeć na żywo, także to odpada i bardzo żałuję Ogólnie ja zwracam uwagę, żeby koła były duże i najlepiej gumowe, pompowane. I właśnie ciężko mi tu coś takiego znaleźć.

ja kupiłam dla Maluszka Jedo Fyn 4 ds i jak na razie jestem bardzo zadowolona, zobaczymy jak się sprawdzi w terenie:wink: ale polecam - zdecydowanie wysoki stosunek jakości do ceny

Treść doklejona: 25.08.12 11:12
    judka25: Za dużo się nazbierało i dziś był wybuch wszystkich moich emocji

no to gorąco weekend rozpoczęty:devil:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
    • CommentTimeAug 25th 2012
     permalink
    Ja mam te bóle okresowe i bóle krzyżą już jakieś 2 tygodnie, brzuchol co chwilę twardy, szyjka kłuje, czuje jakby mi ktoś nakopał mnięzy nogami i... nic :devil:. Zaraz idę z mężem na spacer, może jak pochodzę, to coś ruszy :wink:. Jeszcze kilka dni i zacznie się nerwówka, mam nadzieję, że Gocha sama wyskoczy za parę dni, bo obawiam się wywoływania :angry:.
    A mój ślubny wczoraj mi zakomunikował, że kupił coś dla Dzidzi, myślałam, że padnę, bo sam od siebie nigdy nic nie kupił, myślałam, że jakiś ciuszek albo zabawkę, a on mi pokazuje obiektyw do aparatu :shocked:.Że niby zdjęcia jej będzie robił :cool:.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    madzinka83: a on mi pokazuje obiektyw do aparatu

:rolling:
    Zabawka dla tatusia :tongue:
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    madzinka83: a on mi pokazuje obiektyw do aparatu .Że niby zdjęcia jej będzie robił .

:clap: jak nic się przyda
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    violet_flower: no zaczęło mi teraz szybciej lecieć - faktycznie...:tongue:

mi teraz leci że tak powiem od wypłaty , do wypł. już nie moge doczekać się tej03.09 bo to oznacza sklepowe dzidziusiowe zakupy :rolling::jumping:
    Ale bardzo się boję że nie będzie wszystko gotowe a Kluseczki postanowią przyśpieszyć przygotowania i tak postanowiłam tu i w pl zakończyć wszystkie zakupy w połowie października i mieć absolutnie wszystko !!!

violet_flower: ja kupiłam dla Maluszka Jedo Fyn 4 ds i jak na razie jestem bardzo zadowolona, zobaczymy jak się sprawdzi w terenie:wink: ale polecam - zdecydowanie wysoki stosunek jakości do ceny
    Jak ja żałuje że nie ma go w wersji podwójnej ,bo bez wahania bym go zamówiła

judka25: Mi dzisiaj hormony ciążowe szaleją :devil:
    Pokłóciłam się z mężem strasznie, wszystko wykrzyczałam co mi w głowie siedziało (kurde nawet sprawy sprzed kilku lat) :devil:
    Już dawno się tak nie zachowywałam :shocked: :devil:
    Ale teraz mi lżej !!!:tongue:
    Za dużo się nazbierało i dziś był wybuch wszystkich moich emocji :tongue:

Ja wczoraj dałam taki popis , i tylko szukałam zaczepki ,a nie potrzebnie bo chłopina posprzątał prawie całe mieszk. jedzonko do łóżka a ode mnie takie dziekuje usłyszał :shamed::sad:

madzinka83: A mój ślubny wczoraj mi zakomunikował, że kupił coś dla Dzidzi, myślałam, że padnę, bo sam od siebie nigdy nic nie kupił, myślałam, że jakiś ciuszek albo zabawkę, a on mi pokazuje obiektyw do aparatu :shocked:.Że niby zdjęcia jej będzie robił :cool:.

Ale to słodkie jest :fajni że o tym pomyślał,uwiecznione chwile bezcenne.
    --
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    madzinka83 skad ja to znam :bigsmile: mój tylko czeka na becikowe bo lampe do aparatu sobie wtedy kupi :bigsmile:
    --
  2.  permalink
    judka25: :devil: Mi dzisiaj hormony ciążowe szaleją :devil:
    Pokłóciłam się z mężem strasznie, wszystko wykrzyczałam co mi w głowie siedziało (kurde nawet sprawy sprzed kilku lat) :devil:
    Już dawno się tak nie zachowywałam :shocked: :devil:
    Ale teraz mi lżej !!!:tongue:
    Za dużo się nazbierało i dziś był wybuch wszystkich moich emocji :tongue:

Judka u nas to samo:( cały dzień już do dupy...i zaczęły się ciche dni...może mój M co nie bądz zrozumie albo się rozstaniemy;(
    -- ,
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Witam się sobotnio :bigsmile:
    U mnie dzisiaj dzidzia jakaś mało ruchliwa- czy dziecko może reagować na niskie ciśnienie na dworze?:devil:
    Kochani są Wasi mężowie z tymi inwestycjami :wink: Ale w sumie logiczne- za 10 lat najwięcej wspomnień dostarczą zdjęcia...
    --
  3.  permalink
    Dzień dobry :bigsmile:

Troszkę mnie nie było - myślałam że będziemy gratulować świeżym mamusiom a tu widzę twardo się trzymacie :devil:
    U mnie też cisza - dzidziuś leniwy. Żadnych znaków porodu.....
    --
  4.  permalink
    edzia503: Jak ja żałuje że nie ma go w wersji podwójnej ,bo bez wahania bym go zamówiła

a macie jakiś inny model na oku, czy jeszcze nie?
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Mi do gustu przypadł firmy Coletto Giovanni - nie drogi i 3 w 1 :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    ja tez ostatnio troszke z mezem sie klocilam ale teraz jest juz super dobrze :) czekamy niecierpliwie na naszego synka i to moze bylo z tej niecierpliwosci...

magic no tak heh tylko nie wiadomo kiedy i tak to sie stanie...mowia ze jak bylo tego czopa sporo i byl krwisty to do tygodnia raczej na pewno ruszy :) 3 mam i za Was kciuki!
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Witam w ten popołudniowy dzień :smile:
    Ja dziś zaczęłam 12tc :shocked: ale powiem Wam dziewczyny, że od wczoraj nie jest za wesoło :confused: Wczoraj w dzień moich urodzin chodziłam nerwowa, później zrobiło mi się nie dobrze...bolał mnie brzuch i podbrzusze ( ale już sobie kupiłam dresy ) więc jest lepiej, a jak poszli goście to cały wieczór przepłakałam, jak bóbr :cry: dziś wstałam słabo, nie dobrze więc zjadłam i zrobiło się już dobrze, później znów zwymiotowałam :cry: napiłam się szklankę maślanki straciatella i dupa :cry: więc dzień mam do bani:sad: nie wiem co się ze mną dzieje?! dobrze, że herbatę Melisse kupiłam to będę pić na uspokojenie.

A co z Dorcią?? Powiem, że dziś moja kuzynka też ma na imię Dorota urodziła córkę o 12:05 :tooth:
    --
    • CommentAuthoredzia503
    • CommentTimeAug 25th 2012 zmieniony
     permalink
    violet_flower: a macie jakiś inny model na oku, czy jeszcze nie?

decyzja podjęta teraz we wrześniu wyśle zaliczke i zamówie kolor.
    Kolor taki http://www.krolestwodziecka.com/tako-jumper-fantazja-19-model-2011-wozek-wielofunkcyjny-p-1245.html

a model podwójny

http://allegro.pl/3w1-wozek-blizniaczy-tako-jumper-duo-foteliki-i2573319626.html
    --
  5.  permalink
    edzia503: http://allegro.pl/3w1-wozek-blizniaczy-tako-jumper-duo-foteliki-i2573319626.html

edzia fajny ten wózek - moja sąsiadka ma w identycznym kolorze ten sam model, tylko że pojdynczy, ale wygląda bardzo solidnie, no i cena chyba też spoko:smile:

a w ogóle jak się czujecie, maluchy rosną? bo u mnie mały zaczął przyspieszać i brzuszek z tygodnia na tydzień coraz większy :wink:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    o to będe mieć opinie z pierwszej reki :wink: jak wygląda ten kolorek w użytku codziennym nie jest za jasny bo co otwieram inna strone z tym kolorem to wszedzie inny się wydaje widziałam go na żywo w podwójnym ale już zapomniałam jak wygląda .
    A ma plecak, czy torbę ?
    A Wy na jaki kolor jesteście zdecydowani ? a jak z wyprawką?na jakim etapie jesteś?

Treść doklejona: 25.08.12 15:07
    Powiem ci że Tak dają popalić , najgorzej jak Henio zasadzi kopniaka to czuje go w szyjce tak ból i jak bym miała zaraz się posiusiać , a Zosia jak to Zosia przez pepek chce wyjść ale najczęściej przeciąga i jest już tak dobre 10 cm nad pępkiem .TO sobie wyobrażam Swoją macice teraz powinna być duużo niżej :shamed:
    A brzuszek no cóż ja widzę z dnia na dzień co raz większy ale jak myśle sobie że każdy dzień to Bezpieczeństwo i Zdrowie dla Maluchów to niech będzie brzuchol gigant poradzę sobie , a jak nie to spacerówka przed siebie i brzuszek na nim :tooth:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Edzia503 a jak się czujesz? duży masz brzuszek?:smile:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 25.08.12 15:18</span>
    Podoba mi się taki kolor :bigsmile: uniwersalny, patrze na podobne kolory dla mojej dzidzi :bigsmile:
    --
  6.  permalink
    Jest wątek o wózkach jak wybrać najlepszą brykę. Ale jak zaczęłyście to mojej koleżance sprawdził się chicco trio Tour 4 (na 4 kołach), sama miałam przyjemność prowadzić spacerówkę i jak bym miała kasę to teraz kupiłabym ten właśnie
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    venus87: Edzia503 a jak się czujesz? duży masz brzuszek?:smile:

Treść doklejona: 25.08.12 15:18
    Podoba mi się taki kolor :bigsmile: uniwersalny, patrze na podobne kolory dla mojej dzidzi :bigsmile:

dobrze się czuje poleżałam wczoraj i przestały mnie biodra boleć :wink: brzuszek pokaźny z dnia na dzień tak mi się zdaje :shocked: zdj sa w aparacie zrobione tylko co z tego jak zapodziałam kabel :confused:
    mnie zawsze się podobały nieb. ziel. (z niego zrezygnowałam bo robaki się zlatują )a teraz 2 płcie w jednym i taki pomiędzy ideał :wink:
    misia-ludek: Jest wątek o wózkach jak wybrać najlepszą brykę. Ale jak zaczęłyście to mojej koleżance sprawdził się chicco trio Tour 4 (na 4 kołach), sama miałam przyjemność prowadzić spacerówkę i jak bym miała kasę to teraz kupiłabym ten właśnie

No ładny :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Ja właśnie wróciłam z wyprawy zakupowej, którą zaliczam do udanych. Co jest w sumie dziwne, bo byłam nastawiona, że dupa z tego będzie :wink: Wózek wybrany! Zdecydowaliśmy się na Graco Evo. Gondola z zielonym kolorem, a spacerówka cała czarna, bo tak sobie zażyczył mąż. A jako że ja wybieram wszystko dla dziecia, czego nie omieszkał mi wypomnieć, to się zgodziłam :devil: W dodatku użył argumentu, że do czarnego będzie pasowało ubranko i kocyk w każdym kolorze, a z zielonym już by było inaczej i po części ma racje :tongue: Zresztą, poszedł na kompromis, bo się zgodził na gondole w kolorze, który ja chcę :wink:

Wybraliśmy też huśtawkę - Ziggy Zebra Swing. Zakochałam się w niej :bigsmile:

Ogólnie to zmachałam się na tych zakupach. Brzuch mi twardniał, siusiu mi się ciągle chciało i plecy bolały. Uroki ciązy :cool:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Fajny wózeczek :wink: a kułka są piankowe czy pompowane?szybko poszło a tak się stresowałaś .....!!!
    Huśtawka kapitalna , to kiedy zamawiacie , czy już dziś zamówienia poszły ? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    a mi dziś w sklepach zaproponowali takie wózki http://www.euro-cart.eu/nasze_produkty/passo.php?color=ocean-blue i Jedo Fyn 4 DS Classic, jak usłyszeli że urodzi się w grudniu to mówili że gondola powinna być większa i jeszcze nie wiem który mi się bardziej podoba ... a i uprzedzili że trzeba 5 tygodni wcześniej zamawiać
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Piankowe. Nie widziałam tu pompowanych, chociaż takich szukaliśmy :neutral:

Wózek jakoś na dniach, być może nawet dziś, jak rodzice będą chcieli(oni sponsorują, jako dziadkowie :bigsmile:) A z huśtawą się tak śpieszyć nie będziemy, bo planowałam kupić na necie, nawet używaną, bo dzieć długo jej nie poużywa, a cena to 79-100 funciaków.
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Malisiek: Piankowe. Nie widziałam tu pompowanych, chociaż takich szukaliśmy :neutral:

Wózek jakoś na dniach, być może nawet dziś, jak rodzice będą chcieli(oni sponsorują, jako dziadkowie :bigsmile:) A z huśtawą się tak śpieszyć nie będziemy, bo planowałam kupić na necie, nawet używaną, bo dzieć długo jej nie poużywa, a cena to 79-100 funciaków.

szkoda ze piankowe , ja mam w spacerówce i byle kamyczek i coś się wbija turkocze na wybojach , tylko może teraz robią lepsze te pianki co ???? bardziej wytrzymałe ??? ale ogólnie jest fajny :wink:
    a nie ma u Was przesądów ze srt. rodziców że za wcześnie wózek i reszta , bo moja mam coś marudzi , że mamy czas dzieci nie ma ale to trzeba zamówić i musi przyjść i być w domu rodziców, a potem w razie czego jak mnie weźmie znienacka to mama musi być gotowa z wypakowanym autem wiec jej mówie żeby wrzuciła na luz , bo tak jak Monia nap. po Martynce mam wózek łóżeczko itp. i jakoś to jej nie przeszkadza :confused:

Treść doklejona: 25.08.12 17:58
    acia20: a mi dziś w sklepach zaproponowali takie wózki http://www.euro-cart.eu/nasze_produkty/passo.php?color=ocean-blue i Jedo Fyn 4 DS Classic, jak usłyszeli że urodzi się w grudniu to mówili że gondola powinna być większa i jeszcze nie wiem który mi się bardziej podoba ... a i uprzedzili że trzeba 5 tygodni wcześniej zamawiać

odp. ci na wózkowym wątku :wink:

Treść doklejona: 25.08.12 18:00
    acia a pow. mi jak zrobiłaś to zestawianie fotek brzuszkowych , jak coś odp. mi pod kartą .
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    A wiesz, że nie mam pojecia jak to jest z tymu kołami :P Nigdy nie miałam doczynienia z wózkami dla bobasów, więc się totalnie nie znam :tongue: Ale jest fajny, lekki i zgrabny, więc pasuje nam idealnie :bigsmile:

Niby z mężem w przesądy nie wierzymy, ale i tak czekaliśmy do połowy ciąży, zanim zaczeliśmy kupować wszystkie rzeczy. Teraz jestem na końcówce, więc nie ma na co czekać, bo później może nie być czasu na zakupy. Albo żeby się później nie okazało, że akurat nie mają tego wózka i trzeba czekać, aż im towar dowiozą. Wole już wszystko mieć :bigsmile:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Malisiek: A wiesz, że nie mam pojecia jak to jest z tymu kołami :P Nigdy nie miałam doczynienia z wózkami dla bobasów, więc się totalnie nie znam :tongue: Ale jest fajny, lekki i zgrabny, więc pasuje nam idealnie :bigsmile:

Niby z mężem w przesądy nie wierzymy, ale i tak czekaliśmy do połowy ciąży, zanim zaczeliśmy kupować wszystkie rzeczy. Teraz jestem na końcówce, więc nie ma na co czekać, bo później może nie być czasu na zakupy. Albo żeby się później nie okazało, że akurat nie mają tego wózka i trzeba czekać, aż im towar dowiozą. Wole już wszystko mieć :bigsmile:

Jak nie palnujecie ekstremalnych wypadów do dzikiego lasu . przeprawy przez pustynie itp. to takie wam na bank stykną
    dobrze że macie zdrowe podejście my chyba żeśmy czekali na poznanie płci ,ale też boje się ze na cos nie starczy nam czasu , wiec lepiej teraz , bo tak na jeden raz wydatki dość mocno odczuwalne :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    No właśnie, jak się zakupy rozłoży w czasie to się to mniej odczuwa. A jakby tak iść raz do sklepu, żeby kupić wszystko naraz, to by nieźle rąbneło po kieszeniach :shocked:
    --
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    Ja wam powiem dziewczyny że dostałam przyśpieszenia po 29 tygodniu jak ciąża zrobiła się zagrożona i nieźle to odczułam po kieszeni. Do tego częstsze wizyty, leki za ok 200zł miesięcznie i dało się to odczuć. Nie chciałam kupować wcześniej żeby nie zapeszać a teraz kupowała bym przynajmniej od połowy. Nadal nie mam wózka bo kupie go dopiero w tym tyg z wypłaty. Poszło mnustwo kasy a tak na prawdę szalonych zapasów ciuszkowych czy pieluchowych to nie mamy.
    Jak możecie to kupujcie po mału i rozkładajcie w czasie.
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    ja też tak robiłam i tak polecam . Od 20 tyg jak poznałam płeć zaczełam kupować . Nawet te drobnostki co niby po 2 czy 5 zł ( pieluchy , podkłady ) a kwota w sumie zadziwia:shocked:
    Już nie piszę o tych większych jak wózek czy łóżeczko
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    Ja też radzę kupować wcześniej bo potem może nie być czasu ( jak dziecko jest już na świecie) i kasy.
    Ja kupiłam w ciąży do rozm.74 i żałuje że tylko do tego.
    Każdy mi mówił a po co itp. i jakbym posłuchała to na chleb bym nie miała jak w ciągu miesiąca przeskoczyliśmy.dwa rozmiary bo Hania tak urosła.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ja kupowałam od około 20 tygodnia. Na początku większe rzeczy typu łóżeczko, wózek, a potem rozłożyłam w czasie wszystko inne.
    W sumie do 34 tygodnia to miałam już zupełnie wszystko kupione, co zaplanowałam i byłam spokojna :wink:
    Co do rozmiarów to mam od 56 do 80 :wink:
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    My też kupowaliśmy powoli od około połowy i bardzo się cieszę, bo inaczej byłoby kiepsko z kasą.
    A co do mężów - pogodziłam się z moim, ale też już miałam dość :angry:. Dzisiaj nawet herbatkę mi zrobił :smile:
    -- [url=http://lilypie.com][/url
  7.  permalink
    edzia503: A ma plecak, czy torbę ?
    A Wy na jaki kolor jesteście zdecydowani ? a jak z wyprawką?na jakim etapie jesteś?

sąsiadka ma torbę do tego wózka :wink:
    a z wyprawką to mi idzie powoli - na razie mam wózek i ciuszki (r. 56-68 i troszkę 74)
    we wrześniu - jakoś w 2 połowie miesiąca lub pod koniec chcę zamówić łóżeczko, materac, pościele, no i cała reszta - kosmetyki, pieluchy, rzeczy do pielęgnacji i te inne drobnostki jakoś żeby to zebrać max do połowy października...

więc myślę, że nie za późno i że się wyrobimy ze wszystkim

:wink::wink: zresztą łóżeczko i te inne rzeczy mam już upatrzone na allegro, więc przynjamniej po sklepach nie będe musiała już chodzić - no chyba, że mi coś wpadnie w oko :)

a u Was jak tam? podczytywałam, że już kompletujesz ciuszki, wózek też zamówiony, a reszta?
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Natalia122: Ja wam powiem dziewczyny że dostałam przyśpieszenia po 29 tygodniu jak ciąża zrobiła się zagrożona i nieźle to odczułam po kieszeni.

Ja, tak jak dziewczyny, powoli kupowałam wszystko od 20 tyg. mniej więcej. I potem Bogu dziękowałam, że wzięłam się za to wcześniej, bo od sześciu tyg. leżę plackiem i tylko dokupuję pierdółki na allegro. I z każdą płatnością się dziwię, co się złożyło na to 200zł, które właśnie wydaję:bigsmile:
    I jak chyba Edzia pisała- żyję od wypłaty do wypłaty :wink:(od jednych zakupów dziecięcych do następnych)
    --
  8.  permalink
    acia20: Jedo Fyn 4 DS Classic

polecam ten wózek, sama kupiłam dla mojego listopadowego dzidziusia - jak dla mnie ma wszytsko co potrzeba dla jesienno-zimowego dziecka:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Ha! Udało mi się wygrać aukcję na ebayu na tą huśtawę. Za 50 funciaków. Pod koniec aukcji tak się podjarałam, że aż się cała czerwona zrobiłam z wrażenia :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Malisiek: Pod koniec aukcji tak się podjarałam, że aż się cała czerwona zrobiłam z wrażenia

Znam to :bigsmile: zdarza mi się nawet przy licytacji śpiochów:bigsmile:
    A tak w ogóle, to przyszłam się pożalić na moje dziecię... Dzisiaj mało co się ruszała- zastanawiałam się, co kombinuje. Już raz, jak była taka nieruchawa, okazało się, że ustawiła główkowo. I dzisiaj znowu coś zakombinowała i nogi czuję po drugiej stronie brzucha. Mam nadzieję, że nie odwróciła się główką do góry- że tylko nogi zmieniły położenie... Mój M. stwierdził, że może się na świat szykuje- lepiej, żeby się jeszcze tydzień wstrzymała!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Jeju , u mnie dzisiaj dzień skurczy - już mnie brzuch boli i chyba mnie zawiało bo plecy bola ale tak jak przy zawianiu :cry: Myślałam że żle spałam ale już by przeszło , czy jakiś vick mogę użyć ?
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Cześć dziewczyny, chyba powoli będę mogła do Was dołączyć... 7 mies temu byłam tu, ale tylko na chwilkę, mam nadzieję ,że teraz los się uśmiechnie aż do rozwiązania :)
    --
  9.  permalink
    eveke: Cześć dziewczyny, chyba powoli będę mogła do Was dołączyć... 7 mies temu byłam tu, ale tylko na chwilkę, mam nadzieję ,że teraz los się uśmiechnie aż do rozwiązania :)
    --

eveke witamy i trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    eveke: mam nadzieję ,że teraz los się uśmiechnie aż do rozwiązania :)

Pewnie, że się uśmiechnie, witamy!
    asia_: czy jakiś vick mogę użyć ?

Nie mam pojęcia:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorikamek
     permalink
    wygrzebana z archiwum i poprawiona z "zjedzonymi" z samego dolu dziewczynami :D

1. dorotka0905 20.08.2012 (dziewczynka)
    2. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    3. magic1984 28.08.2012 (chłopiec)
    4. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    5. judka25 31.08.2012 (chłopiec)

6. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    7. NadziejaUmieraOstatnia 06.09.2012 (chłopiec)
    8. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    9. oranda 15.09.2012
    10. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    11. Natalia122 20.09.2012 (dziewczynka)
    11. kapelusznick 20.09.2012 (chłopiec)
    12. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    13. sysiajaw 24.09.2012 (niespodzianka)
    14. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    14. Olenkaka 25.09.2012 (dziewczynka)
    15. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    15. monika 1205 30.09.2012 (chłopiec)
    16. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    17. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    18. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    18. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    19. KasiaTasia 13.10.2012
    20. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    21. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    22. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
    23. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    23. isiula. 10.11.2012 (chłopiec)
    24. Linden 12.11.2012
    24. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    25. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    26. lofbejbe 21.11.2012
    27. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    28. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    29. ruda03 09.12.2012
    30. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    31. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    32. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    33. lapa 30.12.2012 (chłopiec)
    34. Pomarańczka25 2.01.2013
    35. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec?)
    36. kasia151288 16.01.2013
    37. agavva 21.01.2013
    38. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    39. marakuya 1.02.2013
    39. GaggataB 1.02.2013
    40. justyna883 2.02.2013
    41. milena1984 3.02.2013
    41. Olenka79 3.02.2013
    42. ikamek 07.02.2013
    43. beagraf 12.02.2013
    44. Addictive 17.02.2013
    45. andziaiw 22.02.2013
    45. milka 1984 22.02.2013
    46. sushi 5.03.2013
    47. venus87 14.03.2013
    48. venika 05.04.2013
    --
  10.  permalink
    asia_: czy jakiś vick mogę użyć ?

hmmm myślę, że taki lek zewnętrzny nie powinien Maleństwu zaszkodzić, a Tobie na pewno trochę pomoże - ja bym spróbowała:wink:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Dzięki dziewczyny, póki sie wiecej nie dowiem, bede Was podczytywała :D
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    violet_flower: sąsiadka ma torbę do tego wózka :wink:
    a z wyprawką to mi idzie powoli - na razie mam wózek i ciuszki (r. 56-68 i troszkę 74)
    we wrześniu - jakoś w 2 połowie miesiąca lub pod koniec chcę zamówić łóżeczko, materac, pościele, no i cała reszta - kosmetyki, pieluchy, rzeczy do pielęgnacji i te inne drobnostki jakoś żeby to zebrać max do połowy października...

więc myślę, że nie za późno i że się wyrobimy ze wszystkim

:wink::wink: zresztą łóżeczko i te inne rzeczy mam już upatrzone na allegro, więc przynjamniej po sklepach nie będe musiała już chodzić - no chyba, że mi coś wpadnie w oko :)

a u Was jak tam? podczytywałam, że już kompletujesz ciuszki, wózek też zamówiony, a reszta?

No to fajnie, powoli stopniowo ( ja jeszcze bardzo lubię polować na promocje - wiec czekam na przed jesienne obniżki co by kupić większe rozmiary)
    u nas łóżeczka zamówione mam nadzieje że Smyk nie zrobi se jaj i dotrą w końcu ,materace w zwykłym sklepie , pościele na all, reszte mam tzn. kapielowe sprawy
    drobnica to tu w nl. Damy rade :]] ukochany ciężko pracuje wiec nie mogę się doczekać wrześniowej wypł.

Treść doklejona: 25.08.12 23:42
    Malisiek: Ha! Udało mi się wygrać aukcję na ebayu na tą huśtawę. Za 50 funciaków. Pod koniec aukcji tak się podjarałam, że aż się cała czerwona zrobiłam z wrażenia :tooth:

JAk dojdzie nie zapomnij pochwalić sie !!!

eveke: Cześć dziewczyny, chyba powoli będę mogła do Was dołączyć... 7 mies temu byłam tu, ale tylko na chwilkę, mam nadzieję ,że teraz los się uśmiechnie aż do rozwiązania :)

Nawet nie wiesz jak mi poprawiliście humor, wspaniale że udało Wam się !!!!Ogromne Gratulacje ,
    3-mamy kciuki za wizyte u gina co by było po naszej myśli , teraz musi być dobrze , ja w to wierzę !!!

Treść doklejona: 25.08.12 23:44
    Asia a może jakiś plaster on ładnie rozgrzeje ,a ja jeszcze używałam taką maść dla dzieci Pulmexbaby -może poczytaj w necie czy można ja
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Raczej pochwalę się, jak już bobo będzie się w niej bujało, bo teraz nie będziemy rozkładać, a z bobkiem efekt będzie lepszy :bigsmile::devil:

I jeszcze upatrzyłam sobie takie coś na ebayu:

http://www.ebay.co.uk/itm/Bee-fancy-dress-outfit-0-3-months-BNWT-/110939666578?_trksid=p5197.m1992&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D14%26meid%3D1535744337703921793%26pid%3D100015%26prg%3D1006%26rk%3D2%26#ht_500wt_1203

Po prostu się w tym zakochałam, jako że córcia ma mieć na imię Maja. Zachwyca mnie wszystko z pszczółkami :bigsmile: I zostało 6 dni do końca aukcji, a tu już ktoś zaczął bidować. Jak mnie to wkurza, jak zawczasu ktoś mi cene podbija :angry:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
    • CommentTimeAug 26th 2012 zmieniony
     permalink
    Eveke witamy Cię wśród mamuś :bigsmile:
    Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze.
    Pamiętam Cię z innego wątku :wink:

No a ja jak zwykle rozpoczynam dzień na tym wątku jako pierwsza :devil::devil::devil:
    Spałam tylko 4,5 godziny i jestem pełna sił :shocked::devil:
    Mam nadzieję, że to przygotowanie na czas "po porodzie" :tongue:
    U mnie objawów w dalszym ciągu brak,a czuję się jakbym w ciąży wcale nie była, a już nie mówiąc o tym, że za kilka dni mam termin porodu :shocked: Coś czuję, że przyblokuję tę listę :confused:
    Jak będę za dużo marudzić, to przystawcie mnie do pionu.
    Już nawet nie puchnę (noooo i pewnie zacznę w tym tygodniu, skoro się pochwaliłam :devil:)

A czy ktoś wie co z dorotką? Czy urodziła?
    Malisiek: Po prostu się w tym zakochałam, jako że córcia ma mieć na imię Maja. Zachwyca mnie wszystko z pszczółkami :bigsmile: I

Moje ulubione imię dla dziewczynki- Maja:bigsmile: Co do tego jesteśmy z mężem w 100% zgodni i marzy nam się (w przyszłości , nie teraz :tongue:, teraz nie chcę żadnych niespodzianek :tongue:) właśnie dziewczynka Majka :wink:
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    melduje
    sie w rozpoczynajacym sie 40 tc majac nadzieje ze to juz ostatni...

cala noc budzil mnie bol podbrzusza...teraz boli mocniej czesto
    aczkolwiek nie regularnie...to nie bol jak na okres tylko taki tepy,
    dziwny....rozrywajacy troche nie umiem go opisac....to pewnie
    skurcze...myslalam ze wygladaja inaczej tzn mialam wczesniej twardnienia
    i lekki bol ale zupelnie inny..... na wkladce rozowy sluz....oj niech sie zadzieje wkoncu
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    hopelight: oj niech sie zadzieje wkoncu

Już ostatnia prosta przed Tobą :wink:
    I mimo problemów skończyłaś już 39 tygodni :shocked::wink:
    Pewnie na dniach się zadzieje, w każdym razie trzymam cały czas kciuki, żeby to jak najszybciej nastąpiło :bigsmile:
    •  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeAug 26th 2012
     permalink
    judka25: A czy ktoś wie co z dorotką? Czy urodziła?

nie mam zadbych wiesci od niej wiec pewnie nie ;)

eveke trzymam kciuki!!!!

a mnie od wczoraj cos pobolewa w okolicach pepka po prawej stronie :devil: to taki krótkotrwały bol jakby skurcz, ale brzuch miekki, nie stawia sie, nie mam pojecia co to jest :devil:

no i dzis idziemy na chrzciny do szwagra - a chce mi sie tak ze hej :confused:
    -- mama piątki :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.