Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
no i dzis idziemy na chrzciny do szwagra - a chce mi sie tak ze hej

Nie mam bóli, spacer nie pomaga, laktator nie pomaga jeszcze mąż został ale dam mu sie najpierw wyspać bo w nocy przyjechał i w tygodniu mało spał. Jutro mam się stawić do szpitala na oddział i zobaczymy czy coś będą robić. Miłego dnia dziewczyny
;
;
;
;
Katka moja kuzynka brała do samego końca ciąży bo miała okropne skurcze łydek. Poród zakonczył się cc, ale nie ze względu na magnez, tylko na ciśnienie. Najlepiej gdybyś to skonsultowała z lekarzem, ale ja na twoim miejscu bym brała bo po co masz cierpieć
--
9 miesiecy to kawal czasu

W dzien otwiera ocia i sie przyglada i slucha
Cudenko poprostu.Dzisiaj taka sliczna pogoda,ze idziemy na pierwszy dluzszy spacer
U mnie drugi porod przebiegal o wiele ciezej niz pierwszy.Chcialam wstac i na stojaco rodzic bo tak mnie mniej bolalo,ale polozne wiedzialy,ze porod szybko postepuje i nim sie obejrzalam malutki byl juz na brzuszku hehe
Nacinana nie bylam,udalo sie ochronic krocze.Peklam tylko na jeden szew na zewnatrz i wewnatrz.Nie bralam zadnych lekow przeciwbolowych.Podano mi po porodzie Oksytocyne zeby macica sie dobrze obkurczyla i infekcji nie bylo jak ostatnio.
moonia, ja też tak miałam na tym etapie - to takie dziwne uczucie, impuls, jakby ktoś pociągnął za jakieś więzadełko, jakby poraził prądem w tym miejscu - taki chwilowy skurcz w jednym miejscu :) najczęściej przy jakimś gwałtownym ruchu - do tej pory to czasem mam - aż mi ciarki wtedy przechodzą, bo to takie dziwne uczucie :) Ponoć to rozrastająca się macica, zupełnie normalne :) Moja sis też to miała...
),obiadek się gotuje i oczywiście zaglądam co u Was
. Troszkę mnie zestresowałyście,jak przeczytałam od którego tyg.kompletujecie wyprawkę dla swoich maluszków
...bo ja jeszcze nie mam NIC,nawet nie byłam oglądać w sklepach-jakoś mi się cały czas wydaje, że mam mnóstwo czasu,a poza tym cały czas się zastanawiam, gdzie ewentualnie to wszystko poupychać. Widzę,że większość z Was dużo rzeczy kupuje na allegro-ja jestem troszkę zacofana
i jeszcze ani jednej rzeczy nigdy przez all nie kupiłam-jestem taki dziwak, że muszę coś dokładnie pomacać,pooglądać i dopiero wtedy decyduję się na zakup "czegoś". Ale widzę, że ceny raczej są niższe,więc może muszę się przekonać do tego typu zakupów
. Pozdrawiam i serdecznie gratuluję rozpakowanym mamusiom.

a jeśli chcesz ciągle z nim być no problem , tylko pewnie jest co czytać na rozpakowanych
Miłego nd. spaceru !!!!
a allegro ,jeśli jest sprawdzony sprzedawca ma konkurencyjne ceny to czemu nie???
. Zaraz za gotowanie obiadku się zabieram. W nocy brzuchol się stawiał, dalej bóle @ i zero regularności. Ciekawe, która z nas pierwsza się rozpakuje
.
[/url
Do spania nie wracam, bo mama jedzie na zakupy, a ja z nią, bo nie przegapiłabym okazji do buszowania po sklepach. Tym bardziej, że w tamtym dziecięcym co jest w tym centrum jeszcze nie byłam i muszę zobaczyć co ciekawego tam mają
Troszkę mnie zestresowałyście,jak przeczytałam od którego tyg.kompletujecie wyprawkę dla swoich maluszków...bo ja jeszcze nie mam NIC,nawet nie byłam oglądać w sklepach-jakoś mi się cały czas wydaje, że mam mnóstwo czasu,a poza tym cały czas się zastanawiam, gdzie ewentualnie to wszystko poupychać. Widzę,że większość z Was dużo rzeczy kupuje na allegro-ja jestem troszkę zacofana i jeszcze ani jednej rzeczy nigdy przez all nie kupiłam-jestem taki dziwak, że muszę coś dokładnie pomacać,pooglądać i dopiero wtedy decyduję się na zakup "czegoś". Ale widzę, że ceny raczej są niższe,więc może muszę się przekonać do tego typu zakupów

no i to, że słabo mi cały czas
Co tam, wzmocnię sie i będzie OK 
, pierwsza noc w domu, niby OK, bo mała tylko trochę płakała, ale jacyś jeszcze nie zorganizwoani jestesmy, wiec my prawie nie spaliśmy, Dzisiajesz anoc już lepsza, malutka spała ładnie co 3 h budziła się na karmienie wiec niby ładnie jak na 4dniowego noworodka
Generalnie najlepiej jej sie śpi przy cycu, ale ja wtedy nie spię, wiec uczymy sie odkłądania do łóżeczka
A co wychowywac trzeba od początku 
Jak sie bardziej ogarnę, to jeszcze wstawię zdjecia, ale to za chwile! Mooniia dizęki za to moje zdjecie ;-)
, kondycja zerowa 
, ale na moje dziecko chyba nic nie działa i mu się nie śpieszy do wyjścia 

i koniecznie bierz witaminki, żebyś się wzmocniła.

Dziewczyny co spakowac do torby do szpitala?
wzrostem i wagą prawie jak moja Ejam
Jutro rano mam stawić się do szpitala, ale jeszcze mam nadzieje że do rana coś się wykroi. A jak nie to rano jak coś będę wiedziała to dam znać. Standardowo pewnie zrobią mi KTG i USG i będą decydować co ze mną zrobić.
;
;
;
;
Isula - pogratuluje ode mnie ,ale się mamuśka spisała w36t wspaniale.Nap.jeszcze jaki duże i Kim są ??? rodziła Sn czy CC ,będziesz miała okazje ich odwiedzić ?
dwóch chłopców, dokładnej wagi nie znam, ale ponad 2kg jeden trochę większy. Dzisiaj miała się stawić w szpitalu, mieli jej porobić jeszcze badania i ustalić termin cc na przyszły tydz, ale przy badaniu na ip okazało się, że akcja się sama zaczęła rozkręcać (ona nic nie czuła) i od razu zrobili operację. Teraz leży biedna słabiutka na morfinie i ketonalu, ale najważniejsze, że dzieciaczki zdrowiutkie i cudowne
mam wiele pytań, ale nie chcę jej teraz męczyć telefonami, niech odpoczywa. A odwiedziny to dopiero jak wrócą do domku i się ogarną, nie chcę się narzucać. Bo wiem, że jej mama i teściowa mają na początku jej pomagać i pewnie cała rodzinka im się zwali na głowę jak to zwykle bywa...

Jesteś kochana
Dziś czuję się dobrze, nauczyłam się, że z samego rana jak wstanę muszę coś zjeść, nie jogurt czy coś takiego! tylko konkretne śniadanie nawet jeżeli nie mam ochoty i nie jestem głodna, jak zjem jest dobrze
No i chyba za dużo jem nabiału ( jogurty, maślanki itp) bo ostatnio zaczęłam wymiotować jak coś podobnego zjem
szkoda, bo potrzebuje wapnia bo mam słabe zęby, mam zdrowe ale wiem, że potrzebuje tego więcej niż normalnie...Lecz po prawej stronie koło pachwiny jak by jajnik pobolewa, kłuje... sama nie wiem co to może być?
Dziękuje za pamięć 

Cholera!!! dlaczego nie chce mi podkreślać grubiej jak zaznaczam pogrubienie??