Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorsysiajaw
    • CommentTimeAug 26th 2012
     permalink
    Witajcie... ale tu się dzieje dorotka Gratulacje i dzięki za uwolnienie mnie z 13-ego miejsca... Hope kciuki zacisnięte :bigsmile:

A ja dzisiaj kiepsko... czyści mnie od rana... mam nadzieje, że jutro to minie.. bo ja się nigdzie jeszcze nie wybieram a torba leży już wyprana ale nie mam w niej ani jednej rzeczy:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    venus87: Dziękuje Isiula

Nie ma za co - zawsze do usług:winkkiss:
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Dorotka gratulacje!
    Hope- bezbolesnego życzę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    oo ale się ruszyło . Dorotka gratulacje , Hope kciuki za szybki poród . to jutro będę w 10-tce :shocked:
    Sysia ty to pakuj tą torbę , niech sobie leży bo później zapomnisz połowy :bigsmile:
    Moja została wczoraj zapakowana i czeka na swój czas , bo nawet mój M widząc jak chodzę zaczął sie dopytywać o spakowane rzeczy i co i kiedy ma zabierac :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Hope powodzenia!
    Dorotka gratuluje!
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    oo ale się uszyło .. jutro będę 10ta :)
    Dorotka grtulacje , Hope kciuki zaciśnięte
    Sysia ty się pakuj bo później w pędzie połowę zapomnisz :bigsmile: Mój M kazał mi się popakować jak zobaczył jak chodzę :wink:
    Więc czeka przygotowana
    --
    • CommentAuthorjustyna883
    • CommentTimeAug 26th 2012 zmieniony
     permalink
    venus87 nie ma za co. Przeciez musimy o sobie pamietac. A kto lepiej zrozumie ciezarna jak nie druga ciezarna. Ja wlasnie tez mam takie klocia prawego jajnika ale tlumacze to sobie rozszerzajaca sie macica.

[format wpisu poprawiony przez moderatora]
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
  1.  permalink
    Witamy się wieczorkowo !

Gratulacje Dorotko!!!

Hope kciuki zaciśnięte - oby poszło szybko.

Ja mam nie najlepszy czas, stopy opuchnięte, ucisk na nerw w lewej nodze promieniuje do kolan prawie, ledwo chodzę.
    Jedyne co mnie pociesza to to że już do terminu nie tak daleko a może coś ruszy wcześniej....

Treść doklejona: 26.08.12 21:14
    O masz..... wszystko pogrubione - z góry przepraszam

--
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Justyna883 mi też mama mi to tłumaczy :bigsmile: tylko cholera ja jestem w 12 tc a ty w 17 tc

Treść doklejona: 26.08.12 21:18
    Ja też mam pogrubione!! :shocked:
    --
  2.  permalink
    Dorotko gratulacje:cheer::cheer::clap::clap:

Treść doklejona: 26.08.12 21:20
    chyba wszystkim pogrubia:wink:
    --
  3.  permalink
    Wylogowałam się i już mam nadzieje będzie normalnie :devil:

Treść doklejona: 26.08.12 21:22
    O masz i nie jest hahhaha
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dziewczyny czy mogę zażywać maść SACHOL maść stomatologiczna w ciąży? lub może można jakiś inny preparat na dziąsła? bo podrażniłam i mnie boli, nawet nie mogę zjeść kawałka chleba z skórką:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    naprawione :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Ale każda z nas ma pogrubione :bigsmile::shocked:

Treść doklejona: 26.08.12 21:29
    Jak to zrobiłaś?Flavia?
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    to już nie wiem ocb:P
    musisz na początku posta włączyć /strong w tych <>

któraś wcześniej się pomyliła i teraz się zepsiuło...
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ale super :clap:Gratuluję Dorotka :jumping:
  4.  permalink
    Spijcie dobrze papa
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    No spoko, dobranoc dziewczyny, idę spać, do jutra :cool:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Dorotka - gratulacje
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Jestem 3 :shocked: na podium, a w zasadzie do ex equo z magic, bo mamy ten sam dzień ciąży :shocked:.
    Zbałamuciłam męża, machęliśmy sesję brzuszkową domową i chyba mu się modelka spodobała :devil:. Może teraz coś ruszy, czekamy...
    -- [url=http://lilypie.com][/url
  5.  permalink
    dorotka gratulacjE!!

Hopelight trzymam kciuki !:wink:
    --
    • CommentAuthorAnecia84
     permalink
    U mnie się pojawiły skurcze i praktycznie są co 10 minut i nawet krócej także chyba zbieramy się z mężem na izbę. Mam nadzieje że to jest to. Skurcze się pojawiły po 20 i były co 15 minut a teraz są bardziej częste. Najwyżej będzie pierwszy falsart. trzymajcie kciuki.
    -- ;;;;
  6.  permalink
    Anecia kciuki!! :wink:
    --
  7.  permalink
    Anecia kciuki zacisniete:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
    • CommentTimeAug 27th 2012
     permalink
    Witam z rana:bigsmile:
    Ja wczoraj zaliczyłam falstart w szpitalu:cool:. Wieczorem zaczęłam plamić na brązowo, próbowałam dodzwonić się do mojej ginki, ale mi się nie udało. Po rozmowie z mężem zdecydowaliśmy,że pojedziemy do szpitala, bo tak będzie bezpieczniej dla Małego i my będziemy wiedzieć skąd to plamienie. Po 22 byliśmy w szpitalu. Pani z IP kazała mężowi przytaszczyć torbę bo " to na pewno już poród i Panią zostawią":shocked:. Mąż grzecznie wszystko przyniósł i czekaliśmy aż zejdzie położna. Przyszła położna, wypytała o wszystko, łącznie z pytaniem " dlaczego chce Pani u nas rodzić? " :devil:. Po "wywiadzie" zadzwoniła po lekarza, który po kilku minutach zszedł z oddziału do nas. Lekarz mnie zbadał i stwierdził, że to pozostałości po odchodzącym czopie, że szyjka zamknięta i nic się nie dzieje:sad:. Zapraszał jak dopadną mnie bóle lub wody odejdą :devil:. Mąż zabrał torby i wróciliśmy do domu, już uspokojeni, że wszystko jest ok. Jutro mam wizytę u mojej ginki to ją przycisnę i niech wreszcie zdecyduje co ze mną będzie. Bo już mam tych sensacji serdecznie dosyć:confused:.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 27.08.12 06:33</span>
    <strong>Anecia, Hope trzymam kciuki, żeby było szybko i bezboleśnie. Powodzenia!</strong>
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    Dzień dobry :smile: U mnie w nocy jakieś ćmienia w dole brzucha, ale tak to ciisza :wink: Miłego dnia dziewczyny!
    --
  8.  permalink
    Dziewczynki, powiedzcie mi bo chyba zaczynam się nie pokoić (choć nie należe do tych co się jakoś specjalnie martwią). Mój Mały jakiś ostatnio leniwy jest w brzuszku i czasem w ciągu dnia tylk czuję jak się wypycha, czasem pod żebra czasem po szyjce popuka, ale bez szału. Ogólnie nie liczę ruchów bo zakładam że najważniejsze że się rusza. Jednocześnie od kilku tygodniu moja waga nie idzie w górę. W 28 tc miałam 68,3kg i tak do tej pory moga waga oscyluje na poziomie 68,5kg. Nie wiem czy jest sens łączyć te dwie sprawy ale jakoś tak jestem podstresowana tym. W piątek mam wizytę u lekarza....

-- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorjudka25
    • CommentTimeAug 27th 2012 zmieniony
     permalink
    CiastoMiłości: Nie wiem czy jest sens łączyć te dwie sprawy ale jakoś tak jestem podstresowana tym. W piątek mam wizytę u lekarza....

Ciasto moim zdaniem nie ma co łączyć tych dwóch "problemów". Po prostu nie przytyłaś w tym czasie, a za jakiś czas możesz zacząć tyć (choć też nie musisz). Ja miałam różne takie etapy, że waga szła do góry, potem stała w miejscu i znowu do góry.
    Z liczeniem ruchów mój lekarz mówił żeby nie liczyć, że dziecko też ma leniwe dni i wcale nie musi być cały czas tak samo aktywne, a jeśli czuje się ruchy, to jest wszystko ok. A moje dziecko jakoś od 32 tyg. już nie kopało jak wcześniej, tylko właśnie się rozpychał (a to przecież też ruch :wink:)
    Na wizycie u gina sprawdzisz czy dzidzia rośnie, jeśli tak, to nie ma się czym martwić. A jeszcze jest tak, że dzieci w brzuchu nie rosną równomiernie w każdym miesiącu, tygodniu. Są etapy że szybciej, potem zwalniają i znowu.To jest indywidualne.I nie powinno się łączyć wagi dziecka z wagą mamy.
    Myślę, że nie ma się czym martwić, ale pewnie i tak wizyta u ginekologa Cie uspokoi :wink:

Dziewczyny,
    a ja miałam w nocy i teraz rano takie ćmienie w brzuchu, jak na @ (albo może leciutki ból, ale bardzo leciutki) :shocked:
    Ale .... to pewnie przez zaparcia, bo tydzień temu tez tak miałam i jak udało mi się pozbyć zaparć, to ćmienie w brzuchu zniknęło :devil:
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    No dobra to przedstawiam Wam mała Kingę dorotki0905 :)

Treść doklejona: 27.08.12 08:07
    Ciasto pamietaj, ze maluszek ma coraz mniej miejsca i juz nie bedzie tak fikał kopał i cudował :) zacznie sie bardziej przeciagac itp :) a z wagi sie ciesz :)

no ja doszłam do siebie po chrzcinach, fajnie było, ale wróciłam wykonczona, no i odpukac dzis jeszcze mnie pepek nie bolał ;) mała rzecz a cieszy ;)
    zreszta wczoraj chyba nie tylko ja byłam padnieta bo i Marys słuchałam detektorem wieczorem bo sie praktycznie nie ruszała, za to w nocy tak dała czadu, ze az mnie obudziła :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Dorotka ma śliczną córunię:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Hej , śliczna maleńka:bigsmile:

U mnie ciężka noc , chyba mała naciska na pęcherz bo wstaję co 2 h i wcale nie ma szału - ale jak nie wstanę to mi się brzuch stawia . Biodra bolą , mięśnie jakby miał mnie skurcz chwycić i pogoda "smętna" . To sie wyżaliłam ...

CiastoMiłości: czasem w ciągu dnia tylk czuję jak się wypycha, czasem pod żebra czasem po szyjce popuka, ale bez szału.

Ciasto u mni tak samo , najczęściej to czuję kłucie w szyjce i jedostajne pukanie - chyba czkawa :bigsmile:
    czasem wypchnie dupala , a ewidentny ruch to już rzadkość - ale przecież rośnie i już nie ma miejsca na koziołki :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Anecia kciuki, już pewnie jest po... ma ktoś z nią kontakt?

Sliczna córunia dorotki

Witajcie.... mi się pojawiają bóle takie okresowe w nocy mnie budzą i boli mocno ale później przechodzi, takie atrakcje mam 3-4 razy na dobę mimo brania nospy i luteiny.. pewnie macica już ćwiczy mam nadzieje, że jeszcze z 2 tygodnie to pochodzę, bo ja nie gotowa jeszcze jestem, ale w sensie, że nie wszystko kupione :devil:

Treść doklejona: 27.08.12 08:58
    No Asiu za tą torbę jednak chyba się wezmę :rolling::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    witam z rana :)
    Myślałam, ze będą już jakieś wieści od Hope a tu ni hu hu ;)
    dziewczyny, moje trwająca całą ciążę skurcze b-h tak się nasiliły, że jestem już wymęczona :( Licząc z nocą jest ich co najmniej 30-40 na dobę :( bolą paskudy jak cholera - dziś zasnęłam o 6 rano dopiero. a jeszcze jak nadchodzi skurcz, to mam takie parcie na siusiu, ze co 30min w nocy latam do toalety :( Mi się już płakać chce :((( ja już wysiadam - nie jadę dalej :(((
    --
  9.  permalink
    Dorotka gratuluje
    Hope pewnie ur więc można zmienić listę bo ja na 13:(
    Anecia kciuki mocno zaciśnięte:)
    Sysia a Ty nadal leki bierzesz??Bo mnie lekarz juz kazał odstawić-pakuj torbę bo albo bedzie tak skubać albo ruszy z kopyta
    -- ,
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    katka_81: Licząc z nocą jest ich co najmniej 30-40 na dobę

o kurczę... to ja marudzę przy 3-4ech... :confused:, współczuję kochana ale może coś się ruszy w końcu ty masz już dzisiaj ciążę donoszoną :clap:
    --
  10.  permalink
    Kasiu moja Kochana...przykro mi,że się męczysz,ale wiesz,że już to ten czas gdzie może COŚ się dziać-dasz radę tyle czasu się męczyłyśmy a teraz to już FINISH zaraz będą nasze maleńśtwa z nami:*
    -- ,
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    leneczka8484: Sysia a Ty nadal leki bierzesz??Bo mnie lekarz juz kazał odstawić-pakuj torbę bo albo bedzie tak skubać albo ruszy z kopyta

Lenciu biorę, bo mój chyba synek ma bardzo niską wagę i chcę go jak najdłużej zatrzymać... 18-tego w piątek ważył tylko 1640g... teraz pewnie dopiero do 2óch kg dobija... ja planuję odstawić je koło 10 września... chyba, że teraz na USG za tydzień nadrobi ciałka :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorleneczka8484
     permalink
    1. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    2. magic1984 28.08.2012 (chłopiec)
    3. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    4. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    5. NadziejaUmieraOstatnia 06.09.2012 (chłopiec)

6. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    7. oranda 15.09.2012
    8. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    9. Natalia122 20.09.2012 (dziewczynka)
    9. kapelusznick 20.09.2012 (chłopiec)
    10. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    11. sysiajaw 24.09.2012 (niespodzianka)
    12. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    12. Olenkaka 25.09.2012 (dziewczynka)
    13. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    13. monika 1205 30.09.2012 (chłopiec)
    14. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    15. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    16. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    16. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    17. KasiaTasia 13.10.2012
    18. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    19. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    20. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
    21. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    21. isiula. 10.11.2012 (chłopiec)
    22. Linden 12.11.2012
    22. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    23. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    24. lofbejbe 21.11.2012
    25. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    26. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    27. ruda03 09.12.2012
    28. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    29. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    30. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    31. lapa 30.12.2012 (chłopiec)
    32. Pomarańczka25 2.01.2013
    33. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec?)
    34. kasia151288 16.01.2013
    35. agavva 21.01.2013
    36. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    37. marakuya 1.02.2013
    37. GaggataB 1.02.2013
    38. justyna883 2.02.2013
    39. milena1984 3.02.2013
    39. Olenka79 3.02.2013
    40. ikamek 07.02.2013
    41. beagraf 12.02.2013
    42. Addictive 17.02.2013
    43. andziaiw 22.02.2013
    43. milka 1984 22.02.2013
    44. sushi 5.03.2013
    45. venus87 14.03.2013
    46. venika 05.04.2013
    -- ,
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    zwalniamy liste :)

Dominik urodzil sie wczoraj o godzinie 21:15 wazy 2650 g mierzy 50 cm slodziak z niego :) kazdej kobiecie zycze takiego porodu! przy 8 cm bylo mi wesolo jeszcze hehe pozdrawiamy
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    niby wtedy była waga w grnaicach normy bo 10 centyl wypadał ale to i tak malutko
    --
  11.  permalink
    Sysiu no teraz ponoć dziecko najwięcej przybiera maluszek więc nadrobi napewno-mogę Ci oddać trochę masy od mojego koloska:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    HOPE!!! Gratulacje, niech DOminiś rośnie zdrowo... kruszynka z niego pewnie tak mój synek też taki będzie :cool:

Treść doklejona: 27.08.12 09:07
    leneczka8484: Sysiu no teraz ponoć dziecko najwięcej przybiera maluszek więc nadrobi napewno-mogę Ci oddać trochę masy od mojego koloska:)

z chęcią przyjmę :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    sysiajaw: o kurczę... to ja marudzę przy 3-4ech... :confused:, współczuję kochana ale może coś się ruszy w końcu ty masz już dzisiaj ciążę donoszoną :clap:

sysia po takiej nocy, to nawet cieszyć się nie umiem :( ale rzeczywiście, patrz, nie zauważyłam :) Najbardziej przeraża mnie to, że te skurcze są a nic się nie dzieje... bo na dłuższą metę, to ja nie dam rady tak :/
    --
  12.  permalink
    Hope wspaniałe wieści:)kruszynka z tego Twojego synka i pewnie dlatego taki poród:)też tak chcę:)
    No to teraz jestem 12:)

Treść doklejona: 27.08.12 09:10
    Kasiula podrażnij sutki może coś się rozkręci,schody niech wejdą w ruch jak od paru dni latach 2 razy dziennie na 4 piętro i dziś są skutki brzuszek w pachwinach boli-DASZ RADĘ WIERZĘ W TO-SILNA KOBITKA JESTEŚ
    -- ,
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    hope ciężka i pełna obaw ciąża została Tobie wynagrodzona lekkim porodem :) I dobrze:) Szczęścia kochana :) I zdrówka dla Dominiczka :) GRATULACJE :)
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Hope gratuluję :clap:

Dziewczyny a czy wiecie jak jest z tym masażem sutków? Ile razy dziennie i ile czasu trzeba robić masaż? I czy jest jakaś różnica czy będzie to masaż laktatorem czy palcami?
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    hopelight - gratulacje!! :cheer::clap:
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    hopelight - gratulacje
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Hope gratulacje , 2600 to fajna waga do rodzenia - moja córcia taka była i szybko nadrobiła ciałka - za chwilę będzie klusek :bigsmile:

Katka to chyba to samo u mnie sie zaczęło w nocy budzi mnie stawianie brzucha , idę do WC bo mam wrażenie że mi się chce a tam ni hu , hu.
    Ale w ciagu dnia mam większy spokój , skurcze zaczynają mi się dopiero w drugiej połowie dnia i sa mniej wiecej co godzinę - ale miałam już czas że były co pół więc Cię rozumiem i współczuję - bo faktycznie przez dłuższy czas to wykańcza , mnie już bolała prawa strona brzucha non stop . Ciekawa jestem co bedzie jak mi fenoterol odejmie lekarka , pewnie i skurcze wrócą . Ale już nie daleko do końca :hugging:
    Ja mam zamiar po 2/09 przestać leżeć bo jak sie ma rozkręcić to niech się rozkręca . Mała ważyła 3 tyg temu 2500 więc teraz już pewnie 3kg , jutro idę na wizytę i wszystko sie dowiem . Trzymaj sie i mam nadzieję że już wkrótce mała bedzie w ramionach a nie w brzuchu :hugging:
    --
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    Hope super wieści ! Na reszcie uwolnisz się od tego szpitala :bigsmile:
    Ja dziś w skowronkach bo jak by nie patrzec jutro zaczynamy 38 tydzień :bigsmile: ufff po tych wszystkich nerwach że mogę nie donosić. Bóle jak na @ jak by minęły :shocked: wystarczyło trochę więcej poleżeć i odpoczywać :bigsmile: mała zwolniła już tępo kopania - jest na etapie wypinania - non stop wielka gula nad pępkiem się uwydatnia - to chyba dupencja :bigsmile:
    Dziewczyny powiedzcie mi - może to bardziej pytanie to dziewczyn które są juz mamami ile potrzeba kupić tych podkładów żeby starczyło na cały okres kiedy ich sie powinno uzywać? własnie do kiedy ich się używa a kiedy mozna przejśc na jakieś duże podpaski?
    kupiłam 7 paczek po 10 sztuk i sie zastanawiam czy starczy a mam jeszcze kilka drobiazgów do dokupienia na allegro i zastanawiam sie czy nie dokupić jeszcze tych podkładów, tylko ile ?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.