Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorjudka25
    • CommentTimeAug 27th 2012
     permalink
    Natalia122: Dziewczyny powiedzcie mi - może to bardziej pytanie to dziewczyn które są juz mamami ile potrzeba kupić tych podkładów żeby starczyło na cały okres kiedy ich sie powinno uzywać? własnie do kiedy ich się używa a kiedy mozna przejśc na jakieś duże podpaski?
    kupiłam 7 paczek po 10 sztuk i sie zastanawiam czy starczy a mam jeszcze kilka drobiazgów do dokupienia na allegro i zastanawiam sie czy nie dokupić jeszcze tych podkładów, tylko ile ?
    --

Ja nie mam pojęcia, ale wydaje mi się, że 7 paczek po 10 sztuk wystarczy :wink:
    Ja kupiłam tylko 3 paczki po 10 szt te duże Bella i one są tylko na pobyt w domu, bo w szpitalu dostanę. Jak nie starczą mi 3 opk to dokupię, a może już wtedy przejdę na jakieś duże zwykłe podpaski.
    W sumie to nie wiem, może niech się wypowiedzą dziewczyny, które już rodziły :wink:
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Hope wielkie gratulacje! Dużo zdrówka dla Ciebie i syneczka:bigsmile:.
    Ty już po wszystkim a ja dalej się bujam z brzuszkiem. Moja wczorajsza wizyta na IP to był niewypał a miałyśmy takie same objawy ( do momentu aż Tobie wody nie odeszły). Wspaniałych chwil z synkiem:rolling::rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    judka25: Ja kupiłam tylko 3 paczki po 10 szt te duże Bella

Ja też mam tyle
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeAug 27th 2012 zmieniony
     permalink
    Ja zużyłam ok. 4 paczek, ale co ciekawsze- podczas pierwszej @ po porodzie też mi się przydały- miałam tak silne krwawienie.
    Na szczęście po porodzie kilka mi zostało i nie wyrzuciłam ich.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ja kupiłam tylko dwie paczki tych dużych z belli i dwie paczki największych podpasek z naturelli, i powiem wam że naturella dla mnie najlepsza okazała się po poprzednim porodzie, bo są przewiewne i dobrze chłoną, :bigsmile:

Treść doklejona: 27.08.12 10:19
    o kurcze ale ta lista się skraca :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Ja zuzylam tylko 4 opakowania. 3 w szpitalu i jedna w domu na noc tylko.
    Gratulacje dla rozpakowanych!
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    A czy ktoś ma kontakt z oranda?
    Logowała się dzisiaj na forum, jest już w 37 tyg, ale nie pamiętam jej wcale :wink:
    Może coś przegapiłam, a może przeczyta i się do nas odezwie :wink:
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    judka25: Logowała się dzisiaj na forum, jest już w 37 tyg

ja też ją słabo kojarzę
    --
  1.  permalink
    Dzień dobry

Hope GRATULACJE I całuski dla Was

Nawet mi się nie śniło że będę na pogrubionym miejscu :devil:

Dziś mam wizytę i ktg zobaczymy na ile rozwarcie - mam nadzieje że chociaż na 4 cm :wink:
    --
  2.  permalink
    Dziewczyny ja powielam pytanie na temat masażu sutków bo od przyszłego tyg mam zamiar już zacząc je drażnić.Czy jest on skuteczny??
    -- ,
  3.  permalink
    A Maleńka Dorotki PRZECUDNA
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    leneczka8484: Dziewczyny ja powielam pytanie na temat masażu sutków bo od przyszłego tyg mam zamiar już zacząc je drażnić.Czy jest on skuteczny??

Lenciu już tu parę osób po masażu urodziło :tooth:
    --
  4.  permalink
    Sysiu tylko już mam zacząć czy jeszcze się wstrzymać.I czy lepszy jest masaż placami czy laktatorem?
    -- ,
  5.  permalink
    judka25: Dziewczyny a czy wiecie jak jest z tym masażem sutków? Ile razy dziennie i ile czasu trzeba robić masaż?

Mi lekarz kazal 3-4 razy dziennie masowac, ale nie zdarzylam, bo po pierwszym masazu ruszylo, a ile czasu to nie wiem, jak lubisz dlugo mietosic to wtedy dlugo, ale wydaje mi sie ze tak po pare min starczy :P

Treść doklejona: 27.08.12 11:00
    Gratuluje Mamuskom rozpakowanym :)

Treść doklejona: 27.08.12 11:01
    leneczka8484: Czy jest on skuteczny??

Na sobie potwierdzam, ze skuteczny :)
    --
  6.  permalink
    kuleczka_69: Na sobie potwierdzam, ze skuteczny :)

Kulciu Kochana tylko czy jak zacznę już teraz to nie za wczesnie??
    Kiedy Ty wzięłaś się za TO?
    -- ,
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    To powinno mi wystarczyć.
    sysiajaw - te z naturelli zapachowe są? Jeśli tak to mam na to uczulenie. Dla mnie najlepsze bella perfecta blue.
    laneczka - ty zostaw to swoje dziecko w spokoju :bigsmile: niech siedzi jak mu dobrze :smile:
    --
  7.  permalink
    jemu dobrze,ale mnie ciezko.Dlatego mówie od następnego tyg zaczynam działać dośc bóli, a po2 jakbym miała czekac do 40tc to skończyło by się CC a ja nie chce dlatego chce działać wczesniej bo pessar dopiero bedzie ściągnięty w 38tc-jak się zacznie po masażu to ok a jak nie to odpuszczam
    -- ,
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    leneczka8484: Sysiu tylko już mam zacząć czy jeszcze się wstrzymać.

wydaje mi się że powinnaś poczekać do skończonego 37tc to będziesz donoszona a to już kilka dni :devil:

Naturella niestety są lekko zapachowe - rumiankowe..
    --
     permalink
    Tak myślałam że to własnie te rumiankowe bo nigdy się z innymi nie spotkałam, a nie powiem fajne były tylko gdyby nie ten rumianek właśnie. Niestety ale nie ma opcji u mnie używania czegoś co jest zapachowe nawet papier toaletowy musze mieć niezapachowy bo odrazu swędzenie.

Laneczka faktycznie daj spokój do skończonego 37 tygodnia. A Twój mały miał podane sterydy na rozwój płucek?
    --
  8.  permalink
    Natalko tak tak czekam do następnego tyg i działam.Owszem miał podawane sterydy:)
    -- ,
     permalink
    Niby płucka ma rozwinięte po podaniu tych sterydów ale tak na prawdę rozwija sie dziecko do samego końca.
    Ja jak bym już miała coś na siłe robić to po 38 tyg. Ale to Twoja decyzja :bigsmile: ja tam swojej nie wyganiam, tymbardziej że teraz dopiero odetchnęłam i ciesze się brzusiem. A leki bierzesz jeszcze jakies?
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Hope gratuluję synusia
    Mi wczoraj, mimo braku upałów, spuchła znowu jedna noga bardziej... I chodzić nie mogłam... Musiałam sobie darować zakupy:cry:, mimo, że jestem od nich uzależniona :wink:
    Ale cóż. Tylko dziwi mnie fakt, że przy spuchniętych nogach waga leci jak szalona. W ciągu dwóch dni 2 kg więcej... Czy to normalne? Wiem, że może być wyższa waga, ale kurcze! Mało jem, bo jakoś apetytu nie mam (ważne, że nei chodzę głodna), czasem podjadam coś słodkiego, ale rzadko kiedy mam ochotę, a tu już 15 kg na + i tyle jeszcze tygodni przede mną...
    --
     permalink
    Dii - jak były upały to z dnia na dzień waga zwiększała mi się o 2 kg, teraz jest chłodniej nogi mniejsze i waga mniejsza.
    --
  9.  permalink
    Natalko juuz leki odstawione.Mój mały ogólnie rozwinięty jest na tydzień do przodu więc się nie martwię po2 gadałam z moją znajomą położną i mówiłam jej,że boje się,że ur przed 37tc i że z małym bedzie coś nie tak.Powiedziała mi,że nie mam się czym martwić bo na samym końcu to tylko płucka sie rozwijają i dziecko łapię maasę a skoro Patryś jest spory i ma podane sterydy to mam być spokojna.Brzusiem też się cięsze choć MEGA mi ciezko i nogi odmawiaja posłuszeństwa.Ja broń boże nie wyganiam małego bo fajnie czuć te wszystkie ruchy,ale chcę się uchronić przed CC
    -- ,
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Natalia122: i waga mniejsza.

No właśnie, a u mnie wcale nei ejst mniejsza tylko na kilka dni się zatrzymuje i potem kilka dni pędzi i tak cały czas... A do spuchniętych nóg (i rąk) wcale mi nie trzeba upałów... Teraz np. w Wawie pada i jest chłodno a ja mam już nogi spuchnięte (dodam, że całą noc spałam z nogami praktycznie w górze), a z rana to nie mogłam palców u rąk zgiąć... Ach....
    --
  10.  permalink
    Dii: W ciągu dwóch dni 2 kg więcej... Czy to normalne?

Jak najbardziej normalne ja przez spuchnięte nogi do granic mozliwośći waga mi skoczyła w ciągu 2,5 tyg aż 4,5 kg!
    -- ,
     permalink
    Twój to klocuś :bigsmile: mi kazali trzymać ile sie da, bo ja mam baletnicę o długich nogach i mniejszym o tydzień brzuszku :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Hopelight, gratulacje!
    CiastoMiłości, w sobotę moja Mała prawie wcale się nie ruszała- były pojedyncze puknięcia... W porównaniu do innych dni czułam różnicę. I co się okazało? Że po cichu kombinowała i się obracała,bo wczoraj zaczęła fundować mi kopniaki z drugiej strony brzucha :wink: A już się nastawiałam, że na IP pojadę, jak znów będzie leniwa. To już drugi raz podczas obracania się bardzo mało się ruszała. Ale jakbyś się miała niepokoić, to zawsze lepiej podjechać na izbę na KTG lub do lekarza, niech wysłucha tętno.
    --
  11.  permalink
    Dii: pada i jest chłodno a ja mam już nogi spuchnięte a z rana to nie mogłam palców u rąk zgiąć... Ach....

Witaj w klubie mnie opuchlizna też nie znika po odpoczynku ale pocieszam się ztym,że tylko tu puchne a nie na twarzy i ciśnienie w normie w innym wypadku bym się martwiła,że to zatrucie.Tak już zostanie do porodu,tak miałam z moją Natalka w ciąży

Treść doklejona: 27.08.12 11:41
    Natalia122: Twój to klocuś

na dzień dziesiejszy ksiązkowo jakby przybierał ma juz ponad 3kg.Wogóle lekarz w piatek na wizycie powiedział,ze wagę ma napewno teraz jak nie jeden donoszony w 40tc
    -- ,
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ja też właśnie ze względu na wagę małego trzymam go jak najdłużej ... i dlatego biorę ciągle leki, ale planuje je odstawić 10 września i niech się dzieje wola nieba :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    a mi na piątkowej wizycie doktorka oglądała nogi i stwierdziła, że nie może się nadziwić, jakie mam nieciążowe nóżki :) Zero opuchlizny :) Ja Wam dziewczyny współczuję, bo wiem jak przed ciążą mi czasem ręce puchły, to jak struta chodziłam... a co dopiero w ciąży, kiedy tak ciężko...
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    A ja masowałam sutki w piątek, sobotę i niedzielę. Dwa razy palcami, w sumie 2 godz dziennie, wczoraj lakatorem 30 min (aż wyciekła siara :shocked:) i co??
    I nic :devil::devil::devil:
    Brzuch wprawdzie robił się twardy, ale jak to powiedziała położna- jeśli dziecko nie jest gotowe, to nawet masaż nic nie da, a ja zaczęłam będąc w 39 tyg +2 dni.
    W związku z tym wstrzymuję się z tym na 2 dni i zacznę działać 2 dni przed terminem.
    Leneczka ja na Twoim miejscu bym poczekała chociaż do 38 tyg.
    Nawet jeśli masaż wywoła skurcze, to nie musi oznaczać porodu - to też słowa położnej :devil:
    Chociaż ja nie chcę zniechęcać do tego, bo to że na mnie nie działa NIC, nie oznacza, że na Ciebie nie będzie działać :tongue:
    Tylko poczekaj, aż ciąża będzie donoszona, bo teraz to zdecydowanie za wcześnie- według mnie :wink:
    A jeśli chodzi o pomiary usg i to, że maluszek o tydzień do przodu, to podejdź do tego z dystansem, bo tydzień to na prawdę niewiele, poza tym pomiary to tylko komputer liczy, mają dużą granicę błędu.
    Lekarz mi pokazywał, co się dzieje z pomiarami, jak zaznaczy o 2-3 mm inaczej, rozbieżność w tygodniach była bardzo duża.
    Mój mały też ważył w tym czasie około 3 kg :wink:
    Wiem, że Ci bardzo ciężko, ale jeszcze troszkę wytrzymaj :wink:
     permalink
    Judka pozostaje ci tylko męża wziąć w obroty :bigsmile:
    Mój to juz sie doczekać nie może az minie ten cały połóg bo przez ten pessar to nic a nic :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Natalia122: Judka pozostaje ci tylko męża wziąć w obroty :bigsmile:

Wezmę od dzisiaj :wink:
    Ale jeśli po kilku dniach nic się nie ruszy, to będzie oznaczało, że jestem jakimś na prawdę ciężkim przypadkiem :devil:
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    katka_81: Zero opuchlizny :) Ja Wam dziewczyny współczuję

A ja ci zazdroszczę... :cry:

judka25 działaj!!!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ja współczuję Wam bardzo tych wszystkich dolegliwości :confused:
    Mi dokuczała tylko nuda, a jakby miały dojść do tego jakieś bóle, to nie wiem jak bym wytrzymała.
    Jak wspominam wcześniejsze tygodnie, to jestem szczęśliwa, że nic mnie nie bolało.
    Opuchnięta byłam jakiś czas, ale przeszło i teraz jest ok.
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Hope gratulacje!!!! matko a ja juz 29 :) a dopiero co byłam 60 :))
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    mooniia: matko a ja juz 29 :) a dopiero co byłam 60 :))

Właśnie dzięki naszej liście widać, jak czas szybko leci :wink:
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    judka25: widać, jak czas szybko leci

nono ja dzis poczyniłam pierwsze zakupy dzieciowe, zakupiłam troche cieplejszych ciuszków w tesco na wyprzedazy :))
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    ja od wczoraj nie widzę kostek takie mam nogi spuchnięte:angry:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    magic1984: ja od wczoraj nie widzę kostek takie mam nogi spuchnięte

witam w klubie :wink:

Treść doklejona: 27.08.12 13:13
    mooniia: nono ja dzis poczyniłam pierwsze zakupy dzieciowe, zakupiłam troche cieplejszych ciuszków w tesco na wyprzedazy :))

mówisz, że w tesco są jakieś wyprzedaże ... ? Dobrze wiedzieć :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Ulala, awansowałam do pierwszej 20! :swingin:

Dziś mam małego lenia i nie mogę się zebrać, żeby wziąć przysznic. Eh, muszę się szykować, bo niedługo jedziemy z m. odebrać tą huśtawe dla dziecia.
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Malisiek: niedługo jedziemy z m. odebrać tą huśtawe dla dziecia.

To zrób zdjęcie i pokaż nam :tongue:
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Dii: mówisz, że w tesco są jakieś wyprzedaże ... ? Dobrze wiedzieć

no u mnie sa :) mam wrazenie, ze wyprzedaja zimowo jesienne ciuszki z zeszłego roku a pzreceny o 30,50 i 70% nie ma wielkiego wyboru, ale miałam kupon na 20%znizki przy zakupie min 80zł to cos tam kupiłam :)
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    Witam poniedziałkowo.
    Ja też na listę wpisywałam się jako 57 a teraz już jestem 35.
    A co do zakupów dla maluszka to od czego zaczynałyście? Ja chciałabym stopniowo kupować wszystko, aby jakoś te wydatki się w czasie rozłożyły, ale nawet nie wiem od czego zacząć.
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    mooniia: no u mnie sa :) mam wrazenie, ze wyprzedaja zimowo jesienne ciuszki z zeszłego roku a pzreceny o 30,50 i 70% nie ma wielkiego wyboru, ale miałam kupon na 20%znizki przy zakupie min 80zł to cos tam kupiłam :)

no proszę i Nasza Monia działa w sprawie Marysiowej Mody :]]] ale racja - promocja najlepszy przyjaciel Każdej Mamusi
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    edzia503: promocja najlepszy przyjaciel Każdej Mamusi

uwielbiam taki program - łowcy promocji bo sama uwielbiam wszelkie bony talony promocyjne i kupowanie taniej :)
    no a cos trzeba zaczac kupowac powoli, jeszcze nie szaleje, mam kase odłozona wiec zamierzam skompletowac wsio październik/listopad - i tak kupuje głównie przez internet, ale jak cos fajnego wpadnie mi w rece to czemu nie :)
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    kasia151288: [/quote][quote=kasia151288]A co do zakupów dla maluszka to od czego zaczynałyście? Ja chciałabym stopniowo kupować wszystko, aby jakoś te wydatki się w czasie rozłożyły, ale nawet nie wiem od czego zacząć.

Ja zaczęłam od ubranek, tu promocja tam promocja, nawet te większe rozm.mnie interesowały i nie żałuje - stopniowo powoli ale po 20 tyg. miałam stracha wcześniej :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Monia a po córkach nie masz ubranek? albo jakiś innych rzeczy? Czy musisz wszystko na nowo kupić?
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    judka no własnie nie mam, mam tylko łózeczko turystyczne i ubranka od roku w góre. Cysia miała byc ostatnia i wsio oddałam do domu dziecka i mojemu bratu ktoremu sie wtedy tez dzieciatko urodziło, on pooddawał dalej bo synus był 4 i wiecej nie planuja i tym sposobem nie mam nic. Jak Marcela miała rok, to dałam sie namówic na kolejne dzieciatkoa mezowi no i wyszło jak wyszło :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.