Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthoredzia503
    • CommentTimeAug 27th 2012
     permalink
    mooniia: uwielbiam taki program - łowcy promocji bo sama uwielbiam wszelkie bony talony promocyjne i kupowanie taniej :)
    no a cos trzeba zaczac kupowac powoli, jeszcze nie szaleje, mam kase odłozona wiec zamierzam skompletowac wsio październik/listopad - i tak kupuje głównie przez internet, ale jak cos fajnego wpadnie mi w rece to czemu nie :)

Ta moja kuzynka Milena co do Ciebie pisała , jest z Usa i tam to jest tych promocji i rzeczywiście to sa promocje !!!!ona też już zaczeła gromadzić te kupony na pampersy i kosmetyki . Fajna sprawa !!!!
    Przyjmujesz jeszcze pacjentów?dajesz rade ?
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    przyjmuje, ale jak przychodzi cos ciezkiego do roboty, albo jakis bardzo agresywny pies to osyłam dokolegi. na fermy tez nie jeźdze juz, dajemy rade telefonicznie, jak cos sie dzieje to ew przyjźdzaja do mnie, ew tez kolega z Wrocławia jest pod telefonem i jedzie jak potrzeba cos na miejscu
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Judka - zobaczymy, czy ją bedziemy rozkładać w domu, czy od razu schowamy, żeby nie zawadzała :tongue:
    --
    • CommentAuthoredzia503
    • CommentTimeAug 27th 2012 zmieniony
     permalink
    Zmierzyłam se ciśnienie :rolling: 86/44 puls108
    to co znów zmierzyć ?
    :rolling::tooth:

Coś z tym ciśnieniomierzem albo 150 /albo 80 a nastepne pomiary lepsze 120/75 pula 111

Treść doklejona: 27.08.12 14:41
    mooniia: przyjmuje, ale jak przychodzi cos ciezkiego do roboty, albo jakis bardzo agresywny pies to osyłam dokolegi. na fermy tez nie jeźdze juz, dajemy rade telefonicznie, jak cos sie dzieje to ew przyjźdzaja do mnie, ew tez kolega z Wrocławia jest pod telefonem i jedzie jak potrzeba cos na miejscu

Fajnie ale ty chyba nie dała byś rady sie zamknąć w domu i nie pracować nawet telef. ???
    a brzuszek wystaje spod fartuszka ?tzn. czy widoczny jest ?
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Edzia a może bateria ? Ja tak miałam i "wariowało" mi ciśnienie a że ja mam zaćmienie ciążowe, to nie domyśliłam się, ze bateria może być słaba, dopiero mąz po kilku dniach mojej paniki uświadomił na czym polega problem :cool:
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    A ja właśnie z czaiłam promocjew5-10-15 też dobry gatunek ubranek mają
    Dużo letnich ale bodziaki za 9.9 z dł.rękawkiem nap.
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ja teraz buszuję po allegro i patrzę, co by tu jeszcze kupić :wink:. Rodzice przyjeżdżają do nas 18 września, więc jest okazja żeby coś zamówić i żeby przywieźli, bo przesyłka za granicę się nie opłaca.
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    judka25: Edzia a może bateria ? Ja tak miałam i "wariowało" mi ciśnienie a że ja mam zaćmienie ciążowe, to nie domyśliłam się, ze bateria może być słaba, dopiero mąz po kilku dniach mojej paniki uświadomił na czym polega problem :cool:

No padnę zaraz :rolling::rolling::rolling: Chyba masz racje , no odmórzdzenie ciążowe postępujące - fatalny przypadek ze mnie - zapomniałam że to urzadzenie jest na baterie :tooth:
    --
  1.  permalink
    motylka1985-BARDZO FAJNY SPRZEDAWCA NA ALLEGRO-POLECAM
    -- ,
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    judka25: a teraz buszuję po allegro i patrzę, co by tu jeszcze kupić :wink:. Rodzice przyjeżdżają do nas 18 września, więc jest okazja żeby coś zamówić i żeby przywieźli, bo przesyłka za granicę się nie opłaca.

JA tak samo robię bo mama przyjedzie na samo rozwiązanie tylko mam nadzieję że zdarzę wszystko pozamawiać , tylko ja jeszcze jestem uzależniona od wypłaty m
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    edzia503: [/quote][quote=edzia503]Fajnie ale ty chyba nie dała byś rady sie zamknąć w domu i nie pracować nawet telef. ???

nie, poza tym straciłabym pacjentów a ja z tego zyje przeciez ;) a brzuch widac juz wiadc wszystkie plotkary z mojej dzielnicy juz nadaja :rolling:
    -- mama piątki :)
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Anecia trzymamy kciuki
    Dorotka masz piękną córkę
    Hope gratulacje :bigsmile:
    Ależ ta lista się przesuwa do przodu :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Witam
    Eveke -witam :) bardzo sie ciesze ,ze sie udalo i trzymam kcuki za ciebie kochana :))))

Ja powoli zaczelam kupowac ,ale u mnie plec niepotwierdzona ;p
    Wiec dalej szlec niemoge :))

Siostra mi przywiozla duzo pajacykow i bodziakow ,wiec na pocztek tez sie porzydadza,oprocz tego co mam odlozone po Martynce :)
    Jezeli okaze sie droga babka ,to ciuszkow mam do jesieni ,jak chlopiec bedzie trzeba troszke kupic :)
    Ale to juz blizej, zimowe kombinezon ,czapka itp.
    Butelki ,smoki ,peluszki itp ,bede kupowac za jakies 2 miesiace :))

Treść doklejona: 27.08.12 15:03
    Gratuluje nowym mamusiom :))
    Sliczne dzieciaczki :)
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    mooniia: nie, poza tym straciłabym pacjentów a ja z tego zyje przeciez ;) a brzuch widac juz wiadc wszystkie plotkary z mojej dzielnicy juz nadaja :rolling:

TO pewnie Wam współczują/z zawiścią połączone :wink: 4- dziecko !!!! a niech je skręci w 3 miejscach .
    No ja też jestem atrakcją turystyczną wsród polaczków w naszej wiosce ,nie wiem ile jest mieszkańców tu ale samych polaczków około 3,500 z czego połowa pracowała w firmie co i ja i wszyscy się znają choć z widzenia !!! i tak
    -o ja TY!!! w ciąży co Ty gadasz Bliźniaki !!!:shocked:
    - TO już7msc ,bliźniaki nie widać pojedyńcza 5msc max
    - tu rodzisz a ubezpieczona jesteś, i płacisz co msc!?!nie boisz sie tu rodzic , a po jakiemu gadasz ?
    dlatego boje się nawet do koscioła jech. bo tam to ich dopiero spotkam.

-
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Dziewczyny- zazdroszczą Wam brzuszków, to gadają :tongue:
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Pomarańczka25: Ja powoli zaczelam kupowac ,ale u mnie plec niepotwierdzona ;p
    Wiec dalej szlec niemoge :))

Siostra mi przywiozla duzo pajacykow i bodziakow ,wiec na pocztek tez sie porzydadza,oprocz tego co mam odlozone po Martynce :)
    Jezeli okaze sie droga babka ,to ciuszkow mam do jesieni ,jak chlopiec bedzie trzeba troszke kupic :)

No to też nie szarpnie po kieszeni jak to rozłożysz , tym bardzej że na koniec roku i wogóle juz w grudniu beda promocje także też fajnie

Treść doklejona: 27.08.12 15:15
    judka25: Dziewczyny- zazdroszczą Wam brzuszków, to gadają :tongue:

Ja nie wiem czy na pewno tak jest bo tak się na mnie patrzą ,szczególnie w miejscach publicznych , a jak byłam u lek. to kobita spytała chyba już nie długo ja mówie że mam nadzieje co najmniej 2-msc tylko 2-ka to tak mnie zmierzyła z politowaniem że aż mi humor popsuła :devil:

Leneczka - fajne ma ta pani ciuszki a zamawiałaś juz u niej
    --
    • CommentAuthormilena1984
     permalink
    ja mimo ze plci nie znam to mialam taki epizod ze kupowalam zielone zolte i biale rzeczy dla maluszka no i z tego wyglada ze zaby i kaczuszki befda dominowac w garderobie:)
    :bigsmile:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    milena1984: milena1984

Dzień dobry Pani :]]] pani by sie przedstawiła ,i suwaczek sobie stwórz
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    milena1984: ja mimo ze plci nie znam to mialam taki epizod ze kupowalam zielone zolte i biale rzeczy dla maluszka no i z tego wyglada ze zaby i kaczuszki befda dominowac w garderobie:)
    :bigsmile:

Ja dopóki płci nie znałam, to też właśnie takie kolory kupowałam :wink: i ... mam ich sporo :tongue:
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    ej wiecie co chyba jestem wyrodną Matką miałam słuchać spokojnej muzyki , a to ja włączyłam najpierw rmf maxx , a teraz internetowe radio party -takie techno :confused: ale chciałam bym zacząć sprzątać to przy rmf classic chyba nie wypada pajęczyny ściągać nie :tooth:
    --
     permalink
    witam zza wody wielkiej! ale edzia tobie juz nie musze:)

Treść doklejona: 27.08.12 15:29
    witam cala rzesze szczesliwych dziewczyn na forum przyszlych mamusiek:)
    ah ten suwaczek to caly wielki problem, poczekaj musze sie skupic:))

Treść doklejona: 27.08.12 15:31
    tak tak zolcie biele ale wozek bedzie fioletowy mam nadzieje:)
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    http://www.suwaczki.com/ to stronka z niej możesz zrobić
    a potem na samej górze ustawienia forum (tam obok zaloguj/wyloguj się ) tam wklejasz linka który utworzy ci się po zrobieniu suwaczka
    --
     permalink
    edzia nie wyrodna jestes:) tylkopelna energii! tez bym wolala sprzatac przy rmfce niz mozarcie. ja probuje zasypiac przy czajkowskim ale jakos slabo mi to wychodzi, tzn ta regularnosc, bo jak juz puszcze to gra pol nocy, poki moj mezczyzna z nocki przyjdzie to wylacza kompa:)
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    ale ja słucham rmf maxx przez neta i ładnie targa transfer http://www.rmfon.pl/play,6 a najbardziej polecam Rmf Baby - no rozkleić się można fasolki , kukulska natalka ,pan kleks i inne
    Ejam przy tym szaleje ,a jak opiekowałam się Kryspinem (dziecko roczne - śrebro tylko ja go umiałam okiełznać) to30 min. potrafił z otwartą buzią słuchać :shocked:

Treść doklejona: 27.08.12 15:39
    z ta energia coś może być ale mi dalej nie chce się wstawać :shamed:
    --
     permalink
    ok teraz proba
    czy suwaczek sie wyswietlil

Treść doklejona: 27.08.12 15:42
    no i nie wiem

Treść doklejona: 27.08.12 15:44
    Edzia wybralam tlo jakie masz dla martynki?

Treść doklejona: 27.08.12 15:46
    ok to znaczy ze suwaczek jest zrobiony dzieki za motywacje:)

tak, ja tez slucham rmfonu tylko tego standardowego bo podaja na biezaco fakty co pol h polskie wiadomosci, dla mnie na wage zlota:)

Treść doklejona: 27.08.12 15:47
    no i znowu mnie dzis smyra jakas mrowka w brzuchu:)

Treść doklejona: 27.08.12 15:49
    fajnie z tymi fasolkami, musze tam zagladnac, bo pamietam jeszcze :szczotka pasta kubek ciepla woda, tak sie zaczyna wielka przygoda:) o losie
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    moonia to mamy coś wspólnego ze sobą.... bo ja też pracuje... :rolling:, a jak mąż mnie wyśle do domu to się nudzę.. :crazy: nie potrafię sobie miejsca znaleźć a tak mi czas szybciej leci.. :tooth:, córcią się dziadkowie zajmują a ja chociaż teorią nadrabiam w pracy, i to co mogę zrobić to robię, ale tez na własny rachunek dlatego mi zależy :thumbup:

Treść doklejona: 27.08.12 15:51
    milena witaj z naszym gronie :cool:
    --
     permalink
    mi tez sil juz nie starcza na wszystko i do tego tyje pocieszam sie ze to piersi i brzuch tylko rosna ale prawda jest ze moje slabe stawy biodrowe bola jak sie nachodze w ciagu dnia, a waga idzie do gory...
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    a zrób jeszcze drugi suwaczek w którym tygodniu jesteśteś bo jak bedziesz o czymś pisała żeby każda wiedziała który tydz. i nap. czy objawy pasują do tego tyg.
    --
     permalink
    czesc Sysia! dzieki!

Treść doklejona: 27.08.12 15:54
    okej, teraz to sprobuje wycelowac na tlo bez nozek i raczek:)

Treść doklejona: 27.08.12 15:55
    za sikunde
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    moonia to mamy coś wspólnego ze sobą.... bo ja też pracuje... :rolling:, a jak mąż mnie wyśle do domu to się nudzę.. :crazy: nie potrafię sobie miejsca znaleźć a tak mi czas szybciej leci.. :tooth:, córcią się dziadkowie zajmują a ja chociaż teorią nadrabiam w pracy, i to co mogę zrobić to robię, ale tez na własny rachunek dlatego mi zależy

Też bym tak chciała , chociaż tymi maluchami sie zajmować , ale jak tu ludzie szukają niani to cały etat czyli od do , a lek. w szpitalu przyjmują do 15 i niema bata ze to ja se wybiore termin i date a głupio tak jeździć z obcymi dziećmi do szpitala
    --
     permalink
    zrobione!
    --
  2.  permalink
    Witam się po wizycie

Ehh nie zanosi się chyba na poród - rozwarcie luzne dwa palce :confused:
    Maluch waży 3680 g chyba spory, na ktg cisza ............. buu
    --
     permalink
    ale Edzia lekarza i cala prenatalna opieke masz za friko, a ja mimo ze ubezpieczenia mam to i tak rachunki mi przychodza do domu,najbardziej sie smialam z tego rachunku za badania krwi na poczatku ciazy. Pobrali mi tyle krwi ze myslalam ze tam zjade z krzesla, ale nawet poziom olowiu w organizmie mi zmiezryli, a rachunek byl 1200 dolcow, z czego mi do zaplaty przyszlo polowe:) no wez tu sie nie smiej:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    milena1984: rachunek byl 1200 dolcow, z czego mi do zaplaty przyszlo polowe:) no wez tu sie nie smiej:cry:
    --

czyli mimo ubezpieczenia 600 dolarów za badanie krwi? :shocked::shocked::shocked:

A może jakieś inne ubezpieczenie powinnaś wykupić na prowadzenie ciąży?
    Bo przecież przy takich cenach usług medycznych, to maskara:devil:
    Na forum jest jedna dziewczyna ze Stanów, która prowadziła tam ciążę. Może podpytaj ją jak to u niej wyglądało z kosztami.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 27.08.12 16:43</span>
    NadziejaUmieraOstatnia: Ehh nie zanosi się chyba na poród - rozwarcie luzne dwa palce :confused:
    Maluch waży 3680 g chyba spory, na ktg cisza ............. buu

Nadzieja zazdroszczę Ci tego rozwarcia :devil:
    a ktg się nie przejmuj, dzisiaj zerowe skurcze a jutro możesz rodzić;
    tak np. miała Ulcia :wink: i wiele innych dziewczyn z naszego forum :wink:
  3.  permalink
    judka25: Nadzieja zazdroszczę Ci tego rozwarcia :devil:
    a ktg się nie przejmuj, dzisiaj zerowe skurcze a jutro możesz rodzić;
    tak np. miała Ulcia :wink: i wiele innych dziewczyn z naszego forum :wink:
    --

Nie znam się może ale te dwa palce to chyba pikuś :bigsmile: Cały czas jednak mam nadzieję że ruszy się coś lada chwila :devil:
    --
     permalink
    no koszty opieki medycznej w stanach sa horendalne i caly czas rosna, na szczescie rzad sponsoruje prenatalna opieke w wiekszosci przypadkow, jesli twoje ubezpieczenie nie placi calosci, wiec ja juz przestalam robic wielkie oczy na kazdy rachunek ktory mi przysylaja, jestem w trakcie uruchamiania tego hm "sponsoringu rzadowego" tak bym to nazwala, a tak z drugiej strony to ciesze sie ze jest taka mozliwosc zeby mi to zaplacili, bo w koncu urodze im obywatela ktory w przyszlosci bedzie im podatki placil... no :shocked::shocked:

Treść doklejona: 27.08.12 16:54
    Nadzieja<- ja juz chcialabym byc na tym etapie, a tu mi jeszcze 5mscy zostalo, chyba pajeczynami obrosne:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    NadziejaUmieraOstatnia: Cały czas jednak mam nadzieję że ruszy się coś lada chwila :devil:
    --

To ja nawet zazdroszczę Ci tej nadziei :confused::devil:, bo ja już straciłam. (po masażu sutków, spacerach itd.)
    Wcześniej miałam nastawienie- aby do piątku (czyli do terminu), a dziś rano obudziłam się z nastawieniem- aby do niedzieli :tongue: i od poniedziałku będę się martwić :tongue:
  4.  permalink
    judka25: To ja nawet zazdroszczę Ci tej nadziei :confused::devil:, bo ja już straciłam.
    Wcześniej miałam nastawienie- aby do piątku (czyli do terminu), a dziś rano obudziłam się z nastawieniem- aby do niedzieli :tongue:

Niby do terminu nie mam już daleko ale jak nie urodze do 6 to będą pewnie wywoływać a ja nie chcę. Ty masz prawie tydzień do przodu więc i tak Ci mniej zostało :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Gratulacje dla Hope i Dorotki:))))). Jak ta lista szybko sie zmienia:).
    Eveke gratulacje z powodu dwoch kreseczek i mam nadzieje, ze szybko do nas dolaczysz:)
    A ja jestem na etapie wyczekiwa ia pierwszych ruchow mojego malenstwa:), czasem czuje jakby bulgotanie w brzuchu, jakby pekal mi babelek w brzuchu...dziewczyny powiedzcie jak to bylo u was i kiedy poczulyscie pierwsze ruchy?:cool::cool:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Witam nową koleżankę na naszym forum :rolling: Milena1984 pozdrawiam Cię:)
    Ja się dziś dobrze czuje:cool: nie nie boli, nie wymiotuje :bigsmile: po prostu życie jest piękne:bigsmile:

Addictive ja też wyczekuje na ruchy, ale muszę jeszcze poczekać :sad: zazdroszczę :wink:
    --
  5.  permalink
    milena witamy:smile:

Addictive: dziewczyny powiedzcie jak to bylo u was i kiedy poczulyscie pierwsze ruchy?

Ze starszą córcią ruchy, a raczej takie puknięcia w dolnej części brzuszka poczułam w 17tc, a teraz w 16tc. Nie czułam bąbelków, a nawet jak się zdarzyły to chyba bardziej twierdziłam, że to jelita. Za to czułam coraz mocniejsze puknięcia, które przerodziły się w kopniaki:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Addictive: .dziewczyny powiedzcie jak to bylo u was i kiedy poczulyscie pierwsze ruchy?:cool::cool:
    --

Ja w 16 tyg. słyszałam takie bulgotanie, muśnięcia. Potem w 19 tyg jakby motylki w brzuchu, gilgotanie. A wyraźne ruchy dopiero w 20 tygodniu.
  6.  permalink
    Pomarudzę trochę i powiem szczerze, że w tej ciąży czuję się bardziej zmęczona, Ponadto skurcze, mimo 3-4 w ciągu doby potrafią wymęczyć, tym bardziej, że dzidzia tak mnie kopie w podbrzuszu, a przede wszystkim po szyjce i pupie:shocked:, że całe podbrzusze mam obolałe jak po mega wysiłku i czuję jakby zakwasy. Aż się boję co będzie później. Na kolejnym usg muszę zapytać o bliznę po cc. No i naprawdę teraz maluszka czuję bardziej na dole, Maja kopała bardziej na boki a ten czpiot w sam duł:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    A mnie wlasnie zdziwil fakt, ze w ciagu 20 minut 4 razy stwardnial mi brzuch i troche to bolalo. Co prawda jestem na malych zakupach, no ale to by wypadalo co 5 minut... Dziwi mnie to. Co myslicie o tym?
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    pierwszy mój post tutaj hehe..
    co do pierwszych ruchów to z pierwsza córa dopiero w 19 tygodniu jakos puknięcia poczułam, potem coraz silniejsze kopniaki:)
    a teraz pierwsze smyranko w podbrzusze było na przełomie 15/16 tygodnia jakoś...i do tej pory bardziej motyle, czy smyranie właśnie w podbrzuszu, z rzadka zdarza się pukanie, chociaż w minionym tygodniu coraz więcej puknięć:)
    generalnie w pierwszej ciąży na takie smyranka pewnie nie zwróciłam uwagi, a teraz już człowiek mądrzejszy to wiedział czego się spodziewać:)
    a dzisiaj akurat na wizycie byłam, i ten mój szkrab wierci się straszliwie..chyba pora czuwania była bo nic nie dało się zobaczyć, tak rozrabiał:)

Treść doklejona: 27.08.12 17:36
    Dii ja pamiętam że w pierwszej ciąży też tak miała i powiedział mi gin że jak nie są te skurcze częstsze niż 6 w ciągu godziny to żeby się nie martwić, ale u Ciebie często dość wypadają, a może przepowiadające?chociaż jak na zakupach to też inaczej mięśnie pracują...
    a pierwszy raz to masz?
    --
     permalink
    Czesc venus!
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    No z tą częstotliwością tak. Jeszcze w międzyczasie raz mnie złapało. Ale teraz ustało więc chyba ok. A przy okazji mały dał znaka i już jestem cała w skowronkach:-D
    --
  7.  permalink
    Leneczka, ja za masaz sutkow wzielam sie 3h przed porodem :P wczesniej jakos mi sie nie spieszylo z tym.
    --
  8.  permalink
    Witaj mońka, fajnie, że tu zajrzałaś. Stwórz suwaczek
    Podajcie z Mileną terminy porodów to Was dopiszemy do listy:bigsmile:
    --
  9.  permalink
    Witam nową mamuśkę na forum:wink: ja dziś padam - od rana wzięłam się za sprzątanie, pranie, prasowanie...właśnie usiadłam i ledwo żyję... coś czuję, że synek się zemści za to w nocy:tongue: ale ta lista leci...za chwilę wkroczę do pierwszej 20-stki:shocked: a startowałam z prawie 70 pozycji:tongue:
    co do ruchów to ja pierwsze poczułam dosyć szybko (to moja pierwsza ciąża) - bo coś około 17 tc
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.