Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
zazdroszczę. Ja na dzień dzisiejszy mam 12kg na +
A czyj to ślub? Kto będzie śpiewał i co?
Misia a Ty śpiewasz na ślubach?
Misia wieczorek z mężem brzmi bardzoooo romantycznie i tak pewnie musiało być!
ja mialam zespol na swoj slub cos pieknego ... :)
Teraz w ciąży miałam taką sytuację, że jak mała dziewczynka zaczęła spiewać pieśń w kościele to zaczęłam ryczeć i musiałam wyjść bo nie potrafiłam się pozbierać!
a śpiewa nasz mały zespół
Od kilku lat mamy taki zespół 4 lub 5 osobowy
Natalia jeśli tylko chcecie to na pewno ślub będzie, a teraz cieszcie się z Maleństwa to na pewno większe przeżycie niż ślub.
niektore dziewczyny pisaly tez o porodzie w krakowie na ujastku, ja chce tam rodzic, choc ostatnio zastanawiam sie nad porodem domowym bo szczerze przeraza mnie ta ingerencja w nature w wiekszosci szpitali, co druga kobieta ma cesarke czesto przez podanie oksytocyny bo lekarzom w szpitalu sie spieszy, dla mnie to nie do pomyslenia ze bede zmuszona lezec wiekszosc porodu , przeciez dziecko ma pod gorke w pozycji lezacej, a jeszcze nie slyszalam zeby w polsce urodzil ktos dziecko inaczej jak na fotelu, ja chcialabym rodzic w pozycji wertykalnej i chronic krocze i wole rodzic 20g niz przyspieszac oksytocyna, dlatego coraz bardziej zastanawiam sie nad porodem domowym jesli wszystko bedzie dalej super z ciaza, z jakas doswiadczona polozna powinno byc bezpiecznie, ale to jeszcze do przemyslenia
--
Mam pytanie do koleżanek którym czop odchodził z krwią - jaka to krew ? świeża czerwona ? Czy taka brązowa bo nie wiem czy to jeszcze po wczorajszym badaniu.
ja mogę tylko tyle powiedzieć że u mnie odszedł na raz i wyglądał jak duży skrzep, było trochę żywej krwi, ale generalnie taki brązowy jak czasami skrzepy podczas @ są.. tak było u mnie
Treść doklejona: 28.08.12 11:55
[quote=NadziejaUmieraOstatnia]Mam pytanie do koleżanek którym czop odchodził z krwią - jaka to krew ? świeża czerwona ? Czy taka brązowa bo nie wiem czy to jeszcze po wczorajszym badaniu.
Nadzieja...to trzymam kciuki za szybkie i szczęśliwe rozwiązanie
--
Dokładnie - moja mama mówi przez wieki kobiety rodziły bez znieczulenia to Ty też urodzisz No niby znieczulenie moze dac powiklanie konczace sie cc, ale zdrugiej strony cały swiat jedzie na nim i jakos te dzieci sie rodza :)
--
O ja NAdzieja tak czytam twoje posty jeszcze nie dawno przyszłość niepewna , a teraz piszesz o pytasz o rozwiązaniu .Niesamowite
Ja tam idę na żywca i będę po raz drugi rodzić bez znieczulenia... poprzednio nawet by mi nie zdążyli podać, teraz jeszcze bardziej się obawiam bardzo szybkiego porodu, bo ponoć drugi jest szybszy
Znając moje szczęście to albo nie zdąrzą mi podać albo będzie cc - nastawiam się już na wszystko Po tym co przeszłam to mnie nic nie zdziwi Ja tam idę na żywca i będę po raz drugi rodzić bez znieczulenia... poprzednio nawet by mi nie zdążyli podać, teraz jeszcze bardziej się obawiam bardzo szybkiego porodu, bo ponoć drugi jest szybszy
--
Miałam rozwarcie wewnątrz - nie miałam pesara - leżenie pomogło! Nadzieja a jak to w koncu było z Toba? bo mialas rozwarcie jakos wczesnie prawda?? i co pesar Ci załozyli czy jak?? oprócz tego ze plackiem lezalas w szpitalu :)
--