Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorIzUK
    • CommentTimeAug 29th 2012
     permalink
    dziewczyny czy ktoras z Was brala dupka?
    Czy gin powiedzial Wam keidy go dokladnie odstawic?
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    ja brałam przez cały I trymestr i potem jeszcze 2 tyg. do skończenia opakowania. A tobie lekarz kazał brać profilaktycznie czy miał konkretny powód?

Treść doklejona: 29.08.12 17:54
    Bo ja miesiąc przed powodzeniem miałam wzrost bety, ale jajeczko się nie przyjęło i tym razem kazał mi brać dla utrzymania
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaTasia
     permalink
    a mi dzisiaj samopoczucie do d... się zrobiło, martwię się o mężą, położyli go w szpitalu do jutra i to jeszcze w innym mieście, nic baaaaardzo złego się nie dzieje, ale wiem że go boli i cierpi, wrrrr płakać mi się chce z bezsilności :cry:
    -- 6.X.2012 Tadziulek 4.VIII.2014 Zygmuś
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    oj to przykro... a to poważna sprawa? Jeśli można spytać... Dobrze że tylko do jutra a nie na dłużej.
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    zapisal mi go po wizycie w 9tc.
    Bardzo bolal mnie brzuuch i mialam skorcze macicy.
    Pozniej mielismy bardzo "intensywny czas"i kilka tabsow napewno przeoczylam.
    Wiec nie wiem czy wziasc do konca opakowania czy juz odstawic...
    mowil ze do 4tego miesiaca mam brac a juz weszlam w 4ty.

Treść doklejona: 29.08.12 18:38
    KasiaTasia a co mezulkowi dolega ?
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Nie chcę ci radzić bo lekarzem nie jestem, ale mi jak lekarz przepisywał, to przy kolejnej wizycie jak już wszystko się unormowało to powiedział, że bym zużyła opakowanie do końca, bo po co miałoby zostawać... a to i tak mi nie zaszkodzi, więc może i ty weź opakowanie do końca. A daleko masz do kolejnej wizyty?
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    wizyty z tym lekarzem juz nie bede miala:(
    bo to bylo w pl podczas urlopu a juz wrocilam do uk.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaTasia
     permalink
    mój ślubny ma kamice nerkową i od ponad roku walczymy z tym cholerstwem, w Krakowie miał rozbijane kamyki w maju, ale jakieś resztki się zachowały i trzeba było zabieg powtórzyć, niestety sprzęt popsuł się i załatwiliśmy wizytę w Jaworznie, no i w trakcie zabiegu dostał takiej kolki, że go zmusili żeby został. Ogólnie bardzo się męczy z tą przypadłością fizycznie i psychicznie bo by dużo chciał zrobić a ciało mu nie pozwala ... ja też już co raz mniej mogę, a nie mam serca żeby go prosić chociażby o wniesienie zakupów do domu i tak się sprawy mają mało ciekawie :neutral:
    -- 6.X.2012 Tadziulek 4.VIII.2014 Zygmuś
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    ojej, moze lepiej ze zostal w szpitalu zawsze pod okiem lekarzy itp.
    Trzymaj sie musisz byc silna za 2ke a pewnie nawet czasem za 3ke!!!
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    IzUK to proponuję pobrać do końca opakowania albo jeszcze skonsultować się z lekarzem na miejscu.
    KasiaTasia: mój ślubny ma kamice nerkową

Oj wiem co to znaczy... Przykra sprawa...
    --
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    A mnie coś rozkłada :sad: ucho boli, cała szczęka, zaczyna gardło i jak by kosci. nie wiem co tu robić żeby się ratować :sad: na samym początku byłam przeziębiona i lekarka powiedziała ze można apap C+ to napiję sie na noc. Jakaś masakra na sam koniec sie tak urządzić :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    czyli w 4mc nie zaszkodzi dupek?
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    IzUK ja dziś właśnie wzięłam ostatnia tabletkę, a z tego co czytałam niektórzy lekarze dają do końca 12tc, inni do 16 a mój do 20;)
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    A ja się z zakupami zbliżam do końca. Chcę to załatwić jak najszybciej, żeby się później nie martwić, że o czymś zapomniałam. Na końcówce będę pewnie tylko dokupować ubranka, bo mam na tym punkcie bzika :crazy:

A dziś zamówiłam wózek i torbę, więc te wszystkie największe wydatki już za nami :cheer: Kupiłam też kombinezon na zimę wybrany przez męża :wink: i ściereczki do odbekiwania małego bobka :cool:
    --
  1.  permalink
    IzUK: czyli w 4mc nie zaszkodzi dupek?
    Nie zaszkodzi ja do 22 tyg.brałam luteinę a pozniej od 22 do 36 tyg.jak byłam w szpitalu to miałam właśnie dupka więc może tylko pomóc.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
    • CommentTimeAug 29th 2012 zmieniony
     permalink
    IZUk jesli mogę wtracic to mój gin zaś stosuje do 16tc żeby łożysko funkcję przejęło pracę ciałka żółtego...
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    dziekuje dziewczyny:*****
    --
  2.  permalink
    eveke: IZUk jesli mogę wtracic to mój gin zaś stosuje do 16tc żeby łożysko funkcję przejęło pracę ciałka żółtego..
    Z tego co mi wiadomo progesteron absolutnie nie blokuje w żaden sposób łożyska ani jego funkcjonowania. Ale lekarzem nie jestem........
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    IzUK: czyli w 4mc nie zaszkodzi dupek?

Izuk ja z dupkiem całą ciążę pod rękę szłam - że tak powiem :) i luteiną :) Oba specyfiki odstawiłam dopiero 2 tygodnie temu :) Miałam skurcze dosyć częste i mocne od 17tc - jestem po 2 poronieniach, więc brałam. Oczywiście nie non stop ale jak miałam gorsze okresy, to ginka mi od razu wprowadzała :) Także luzik Kochana :)
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Nadzieja, Eveke chodziło o to żeby go brać do momentu aż łożysko samodzielnie zacznie funkcjonować czyli przejmie rolę ciąłka żółtego czyli produkcji pgr-tak mi sie wydaje :wink:

Ja brałam do skończonego 14 tyg później dokonczyłam opakowanie luteiny i na wczasy za granicę zabrałam blister dupka, ale na szczęście nie bylo potrzeby jedzenia,
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    ja luteine biore do tej pory - juz zdecydowanie mniejsze ilosci niz na pozcatku ale biore cały czas :) w ogóle jutro mam wizyte wiec prosze o kciuki :)
    -- mama piątki :)
  3.  permalink
    bari_87: Nadzieja, Eveke chodziło o to żeby go brać do momentu aż łożysko samodzielnie zacznie funkcjonować czyli przejmie rolę ciąłka żółtego czyli produkcji pgr-tak mi sie wydaje :wink:
    Ale to wszystko zależy od tego co się dzieje i dlaczego jest przepisany. Skoro się go bierze nawet do 36 tyg. to w żaden sposób nie ,,upośledza,, pracy łożyska i jest bezpieczny :bigsmile:
    --
  4.  permalink
    Cześć Dziewczynki :wink:

Ale produkujecie - ciężko za Wami nadążyć

:shocked:

Malisiek: A ja się z zakupami zbliżam do końca. Chcę to załatwić jak najszybciej, żeby się później nie martwić, że o czymś zapomniałam. Na końcówce będę pewnie tylko dokupować ubranka, bo mam na tym punkcie bzika

A dziś zamówiłam wózek i torbę, więc te wszystkie największe wydatki już za nami Kupiłam też kombinezon na zimę wybrany przez męża i ściereczki do odbekiwania małego bobka
    --

a łóżeczko te inne bajery (pościele, materacyk, ręczniki, kosmetyki etc macie?)

Ja się zastanawiam ile pieluch tetrowych kupić...? Tak do podcierania, ulewania, kąpieli, przytulania etc. 20-30 wystarczy?
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    mooniia: :) w ogóle jutro mam wizyte wiec prosze o kciuki :)

kciuki zaciśnięte :cool:
    violet_flower:
    Ja się zastanawiam ile pieluch tetrowych kupić...? Tak do podcierania, ulewania, kąpieli, przytulania etc. 20-30 wystarczy?

Ja mam 30 sztuk :wink: nie wiem czy starczy, czy to mało czy dużo, ale sugerowałam się opiniami dziewczyn, że tyle będzie akurat :wink:

Podziałałam właśnie 40 min laktatorem :tongue:, jeszcze pozostał mi na dzisiaj mąż :tongue:
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Malisiek: Na końcówce będę pewnie tylko dokupować ubranka,

Hi hi... Jakbym siebie słyszała jakiś czas temu... A prawda jest taka, że skoro i tak muszę leżeć, to wertuję allegro i zakupy KOŃCA NIE MAJĄ
    violet_flower: Ja się zastanawiam ile pieluch tetrowych kupić...? Tak do podcierania, ulewania, kąpieli, przytulania etc. 20-30 wystarczy?

Doświadczenia nie mam, ale myślę, że wystarczy...
    Ja na razie mam ambitny plan używania otulaczy z tetrą,jak Mała trochę podrośnie, więc będę musiała kupić więcej pieluch- ile? wyjdzie "w praniu"...:wink: Mam na razie 40 tetr i 20 flanelek do buzi.
    Nie chce przesadzać, jeśli mi braknie, puszczę częściej pralkę i dokupię na szybko - w końcu przesyłki szybko docierają, a pewnie okaże się, że czegoś i tak zapomniałam kupić i będę musiała zamawiać :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Musimy jeszcze dokupić drugi komplet pościeli i kocyk, kosmetyki, dla mnie stanik do spania i te majty poporodowe, no i reszta ubranek.

Ja kupiłam takie "coś" pieluchowate i jest 6 sztuk(3 różowe, 3 w serduszka), ale dokupie jeszcze jedno opakowanie zwykłych, białych - żeby mieć na zapas.
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Olenkaka: to wertuję allegro i zakupy KOŃCA NIE MAJĄ

To tak jak ja :bigsmile: ciągle coś nowego wydaje mi się potrzebne :tongue:

Słuchajcie dziewczyny Madzinki83 nie było już 2 dni i coś czuję, że mogła urodzić :wink:, ale nie ma żadnych informacji.
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Ja ciągle siedzę na ebayu i co rusz coś wpada mi w oko. A kasy z konta ubywa :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    bari_87: Nadzieja, Eveke chodziło o to żeby go brać do momentu aż łożysko samodzielnie zacznie funkcjonować czyli przejmie rolę ciąłka żółtego czyli produkcji pgr-tak mi sie wydaje :wink:

o to dokładnie mi chodziło :)

NadziejaUmieraOstatnia: Ale to wszystko zależy od tego co się dzieje i dlaczego jest przepisany. Skoro się go bierze nawet do 36 tyg. to w żaden sposób nie ,,upośledza,, pracy łożyska i jest bezpieczny :bigsmile:

Masz rację zależy na co jest przepisany, ale wypowiedź moja dotyczyła tylko IzyUK a ona ma chyba właśnie przepisany pod względem progesteronu i pracy ciałka żołtego, stąd taka moja wypowiedź....
    przecież nigdzie nie napisałam , że po 16 tyg szkodzi
    --
  5.  permalink
    Judka Ty to uciekaj na porodówkę twardzielko:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    judka25: Podziałałam właśnie 40 min laktatorem

Oby podziałał tak jak na Kuleczkę i Ulcię :bigsmile: Chociaż u nich to był masaż- niech Ci mąż przy okazji wymasuje :bigsmile::bigsmile::bigsmile: Chyba nie będzie protestował:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    Izuka ja w pierwszej ciąży brałam do 14 tygodnia (wcześniej w szpitalu byłam z zagrożeniem poronieniem), a teraz do 19 tygodni jakoś, ale tylko dlatego mi przedłużył że wyjeżdżałam w góry i chciał wspomóc łożysko na wszelki wypadek
    --
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    Jej dziewczyny ale naprodukowalyscie postow...od rana czytam i mam wrazanie ze zamiast malec one sie mnoza :tongue:
    Ja sie ostatnie zle czuje, ciagle pobolewa mnie po prawej stronie tak nisko jakby jajnik...nie wiem czy to rozszerzajaca sie macica czy jeszcze co innego sie przypaletalo. Jutro dopiero mam wizyte u gin wiec sie wszystkiego psotaram dowiedziec.
    A mam do was pytanie jestem no juz prawie w 18 tygodniu i moja waga wciaz jest taka sama. Ja uwazam ze to ok. Bo przeciez kazda ciaza jak i kazdy organizm kobiety jest inny i jedne tyja wczesniej inne pozniej. Ale moja tesciowa mi ciagle marudzi ze ja glodze dziecko, ze teraz mi sie odchodzanie wlaczylo, ze dziecko bedzie nie dozywione itp. Prosze powiedzcie mi co tym sadzicie. Ja naprawde jem normalnie, moze male porcje a czesciej zero slodyczy bo jakos mnie odzucilo i mam zgage po nich. Przeciez na sile jesc nie bede !!!
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    justyna883 - to moja waga najpierw spadła 9 kilo, a teraz już na szczęście chyba od 2ch tygodni stoi w miejscu, ale lekarz stwierdził że maluch rośnie i jest ok, a ja przed ciążą z powodu hormonów miałam dość dużą wagę a teraz macica jakieś tam hormony dodatkowo wytwarza czy jakoś tak i jest ok
    --
  6.  permalink
    Justyna to calkiem normalne, a tesciowej powiedz ze przytylas no i ze lekarz twierdzi ze dzidzia ladnie rosnie;)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Justyna moge ci raczke podac ,to samo slyszalm w pierwszej i drogiej ciazy ..
    Co chwilke slysze ,ale ty sie chyba nieodchudzasz ??
    W pierwszej ciazy tez mala miala byc niedozywiona itp..mala urodzila sie waga 3580.Szwagierka oczewiscie miala brzuch taki jak ja x 2 i bylo ok,a dziecko jej wazylo o 60g wiecej niz moje .
    Najbardziej niemoge jak mi wciska jedzenie ,ze mam jesc za dwoch ,jem .....q***A tyle ile potrzebuje ,i glodna niechodze ,ale jak sie w jakies glowce tak uroi bedziesz wysluchiwac...
    Tak samo jak karmilam mala ,a karmilam 3 miesiace i niemialam pokarmu rowniez bylo wszytsko przez moje odchudzanie .
    Ile razy musilam powtarzac ze sie w ciazy i karmiac nigdy nieodchudzalm ,odpowiedz tesciowej : ja tam swoje wiem ...
    Nieraz mialam ochote jej pi######c w ten glupi leb ...
    Nieorzejmuj sie i tyle :)
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Ja brałam Duphaston do 16tc. Zbyt wczesne i gwałtowne odstawienie raczej dobre nie jest. Ja sobie ostatnie 10 dni "pojadałam" ostatnie tabletki z opakowania, po jednej dziennie (wcześniej 2 dziennie).
    --
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    Dziekuje dziewczyny za dobre slowa. Tez tak myslalam ze to normlane. Jutro jak wroce od gin to jej powiem ze przytylam i dziecko ladnie rosnie...juz poprostu brak mi slow.
    Pomarańczka25 i tez ciagle slysze ze mam jesc za dwoje a wedlug niej to oznacza dwie porcje obiadu :confused: ehhh
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    ...a mnie dzisiaj moja babcia wku...ła...pyta się mnie, czy już wybraliśmy imię dla maluszka,mówię że chyba będzie Kamilek-a ona na to:"skąd żeście takie brzydkie imię wytrzasnęli:shocked:". Zrobiła minę, jakby żarła cytrynę i cały czas nosem kręciła wypowiadając to imię:devil:...normalnie mnie zatkało,już jej miałam powiedzieć że imię mojego taty-a jej syna- jest piękne,ale się ugryzłam w język:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    Justyna nie martw się wcale..ja w pierwszej ciązy na półmetku miałam już prawie 9kg na plusie i gin mnie opierniczał, że za szybko tyję...a ja pożerałam czekoladę na kilogramy i nie mogłam przestać..mogłabym nie jeść nic innego.
    teraz jest półmetek i w sumie przytyłam 2.8kg to niby nie dużo
    moja kuzynka natomiast najpierw schudła prawie 10kg i tez było ok...maluch rośnie zdrowo:)
    także powiedz teściowej że przybrałaś 2kg to je się humor poprawi (dla świętego spokoju), a tego nie widać od razu przecież i weź się nią nie przejmuj bo to najmniej jest Ci teraz potrzebne...jedz ile potrzebujesz a będzie dobrze:)organizm wie co robi...jak będzie potrzeba to się upomni o więcej:)
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    witam wieczorowa pora,
    Izuk dziewczyny dobrze pisza dupek nie zaszkodzi a moze pomoc ale najlepiej sie spytac lekarza
    justyna883 - mysle ze takie bole, ciagniecia, klucia w okolicach pachwin i jajnikow to rozciaganie sie wiezadel, ja mialam tak czesto od 12 do 14 tyg i jak mi po tym czasie brzuchol wywalilo tak juz sie nie da go ukryc :) wiec mnie sie wydaje ze takie delikatne pobolewanie jest normalne
    piszecie o szale zakupowym - a ja wam powiem ze sama juz zaczynam w niego wpadac, mam juz przewijak - taki w formie mebelka z wanna i pojemnikami, podgrzewacz do butelek i sporo ubranek, nie moglam sie powstrzymac jak jakas okazje widzialam ale teraz obiecuje sobie ze kolejny zakup bedzie jak poznamy plec, ale jak widze te sliczne ubranka to sie rozlywam i juz sie nie moge doczekac dzidzi :)

violet flower - ty chodzilas gdzies w krakowie na szkole rodzenia?
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    ruda u nas jest to samo :angry: najwięcej w sprawie imienia ma do powiedzenia babka M, chcieliśmy Oskar na początku to się krzywiła skąd żeśmy to imie wzieli, za to ona chce żebyśmy dali Mikołaj skoro pierwsza data porodu na mikołajki to sobie sam imię przyniesie.
    Już mi tez powiedziała, że bawarki będę musiała pić bo nic mi piersi nie rosną...kocham te jej złote myśli, a jak się nie zgodzę z nią to obraza majestatu :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    hihihi jakby ta bawarka coś miała dać... jak teraz nie urosną to po porodzie na bank! Ja tak miałam :P... Parę razy małego przystawiłam i pokarm lała sie strumieniami, aż mi się dziecko krztusiło ;). Fajne są te "złote rady babć"...
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    bari u nas tez przy pierwszej ciąży babci M miała mnóstwo rzeczy do powiedzenia łącznie z wyborem imienia...według niej powinno być Alicja bo to się koleżankom od plot podobało ech...a i jeszcze pamiętam jak mi mówiła że mam "ślepe" cycki i mleka nie będę miała w ogóle bo ona miała mleko w cyckach od 5 miesiąca ciąży a ja już byłam w ósmym chyba i nadal nic...masakra...najlepiej olać...stres w ciąży nie wskazany:)

Treść doklejona: 29.08.12 22:09
    moja mama tez mnie bawarka poiła i mała tylko problemy miała z brzuchem po mleku...i po dwóch dniach bawarka się skończyła:)i problemy młodej z brzuszkiem też:)
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Teraz to mnie to nie rusza bo szkoda cokolwiek mówić bo i tak usłyszę, że ona ma 80 lat i wie lepiej.
    Boję się co to będzie po porodzie kiedy będę zestresowana nową sytuacją i zmęczona oj to wtedy języka chyba nie będę trzymać na uwięzi:devil:
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    bari a mieszkacie z ta babcią?bo jak nie to po porodzie nie będziesz miała czasu jej odwiedzać a i ona nie musi za często wpadać do Was..
    ja tez dostaję piany jak mi się ktoś wpierdziela do córki..nie ważne mama, teściowa, sąsiadka...najpierw się staram polubownie ale jak się nie da to dokładam tak że w pięty idzie...szczególnie teraz jak w ciązy jestem to wiele mi nie potrzeba żeby nastąpił wybuch :devil::devil:
    ja rozumiem doświadczenie, wiek itp, ale dziecko nasze i sami sobie wychowamy...potem w razie co będziemy mogli mieć tylko do siebie pretensje..
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    bari współczuję takich komentarzy... u mnie nie przejdą :D daje se rade z otoczeniem hehe , najwyżej się później nie odzywają :rolling:
    --
  7.  permalink
    milka1984: violet flower - ty chodzilas gdzies w krakowie na szkole rodzenia?
    --

milka nie chodziłam i raczej już się nie zapiszę, ponieważ mąż ma taką pracę, że ani weekendy ani kursy tygodniowe...a głownie zależało nam na tym, by on też chodził:confused: koleżanki mama jest połóżną więc podpytam jej co i jak w kwestii porodu itp - będę miała expresowe przeszkolenie:wink:

ale generalnie interesowałam się szkołą rodzenia przy Ujastku (tam chcę rodzić) - mają tam fajne kursy 4-tygodniowe i weekendowe. A Ty się wybierasz do szkoły?:wink:

justyna883: Dziekuje dziewczyny za dobre slowa. Tez tak myslalam ze to normlane. Jutro jak wroce od gin to jej powiem ze przytylam i dziecko ladnie rosnie...juz poprostu brak mi slow.

I bardzo dobrze myślisz!:wink: wagą nic się nie martw - ja miałam ten sam problem... ogólnie jestem dosyć szczupła, przed ciążą miałam BMI w okolicach 18,5 (dosyć szczupła budowa ciała), ale nigdy się nie głodziłam, jadłam regularnie, podobnie było od początku ciąży. Ale nic nie tyłam na początku, pierwsze kg nabiłam dopiero około 5 m-ca ciąży, a teraz mam już prawie 10 kg na plusie...więc nie masz się czym martwić - wszystko w swoim czasie:wink:

Treść doklejona: 29.08.12 23:49
    na brzuszki wrzuciłam zdjęcie z dziś :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
    • CommentTimeAug 30th 2012
     permalink
    Witajcie w kolejnym dniu :devil::devil::devil::devil:
    Tym razem nie śpię od 2.00 :devil:
    Obudziłam się, bo bolał mnie brzuch jak na @ i był twardy jak kamień, ale po godzinie wszystko minęło, a ja już z wrażenia (że cokolwiek się zadziało) nie mogłam zasnąć.
    I tak sobie siedzę od 2.00, ale już 4.30, więc nie jest źle :tongue: jakoś zleci do rana.
  8.  permalink
    Judka25 im bliżej porodu tym wstajesz:shocked:
    Może to tuż tuż:tongue:
    Mój Mały chce mi brzuch rozsadzić, wypycha się od rana różnymi częściami ciała, więc nie śpiew od 5:50:wink:
    Dzień dobry czwartkowo:smile:

Treść doklejona: 30.08.12 07:52
    Edit: wcześniej wstajesz
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.