Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Kupiłam też kombinezon na zimę wybrany przez męża
i ściereczki do odbekiwania małego bobka
czyli w 4mc nie zaszkodzi dupek?

Nadzieja, Eveke chodziło o to żeby go brać do momentu aż łożysko samodzielnie zacznie funkcjonować czyli przejmie rolę ciąłka żółtego czyli produkcji pgr-tak mi sie wydajeAle to wszystko zależy od tego co się dzieje i dlaczego jest przepisany. Skoro się go bierze nawet do 36 tyg. to w żaden sposób nie ,,upośledza,, pracy łożyska i jest bezpieczny

A ja się z zakupami zbliżam do końca. Chcę to załatwić jak najszybciej, żeby się później nie martwić, że o czymś zapomniałam. Na końcówce będę pewnie tylko dokupować ubranka, bo mam na tym punkcie bzika
A dziś zamówiłam wózek i torbę, więc te wszystkie największe wydatki już za nami Kupiłam też kombinezon na zimę wybrany przez męża i ściereczki do odbekiwania małego bobka
--
:) w ogóle jutro mam wizyte wiec prosze o kciuki :)

Ja się zastanawiam ile pieluch tetrowych kupić...? Tak do podcierania, ulewania, kąpieli, przytulania etc. 20-30 wystarczy?
nie wiem czy starczy, czy to mało czy dużo, ale sugerowałam się opiniami dziewczyn, że tyle będzie akurat 
, jeszcze pozostał mi na dzisiaj mąż
Na końcówce będę pewnie tylko dokupować ubranka,

Ja się zastanawiam ile pieluch tetrowych kupić...? Tak do podcierania, ulewania, kąpieli, przytulania etc. 20-30 wystarczy?
Mam na razie 40 tetr i 20 flanelek do buzi.
to wertuję allegro i zakupy KOŃCA NIE MAJĄ
ciągle coś nowego wydaje mi się potrzebne 
, ale nie ma żadnych informacji.
Nadzieja, Eveke chodziło o to żeby go brać do momentu aż łożysko samodzielnie zacznie funkcjonować czyli przejmie rolę ciąłka żółtego czyli produkcji pgr-tak mi sie wydaje
Ale to wszystko zależy od tego co się dzieje i dlaczego jest przepisany. Skoro się go bierze nawet do 36 tyg. to w żaden sposób nie ,,upośledza,, pracy łożyska i jest bezpieczny

ehhh
". Zrobiła minę, jakby żarła cytrynę i cały czas nosem kręciła wypowiadając to imię
...normalnie mnie zatkało,już jej miałam powiedzieć że imię mojego taty-a jej syna- jest piękne,ale się ugryzłam w język
najwięcej w sprawie imienia ma do powiedzenia babka M, chcieliśmy Oskar na początku to się krzywiła skąd żeśmy to imie wzieli, za to ona chce żebyśmy dali Mikołaj skoro pierwsza data porodu na mikołajki to sobie sam imię przyniesie.

violet flower - ty chodzilas gdzies w krakowie na szkole rodzenia?
--
koleżanki mama jest połóżną więc podpytam jej co i jak w kwestii porodu itp - będę miała expresowe przeszkolenie

Dziekuje dziewczyny za dobre slowa. Tez tak myslalam ze to normlane. Jutro jak wroce od gin to jej powiem ze przytylam i dziecko ladnie rosnie...juz poprostu brak mi slow.
wagą nic się nie martw - ja miałam ten sam problem... ogólnie jestem dosyć szczupła, przed ciążą miałam BMI w okolicach 18,5 (dosyć szczupła budowa ciała), ale nigdy się nie głodziłam, jadłam regularnie, podobnie było od początku ciąży. Ale nic nie tyłam na początku, pierwsze kg nabiłam dopiero około 5 m-ca ciąży, a teraz mam już prawie 10 kg na plusie...więc nie masz się czym martwić - wszystko w swoim czasie

jakoś zleci do rana.