Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeAug 30th 2012 zmieniony
     permalink
    mońka: bari a mieszkacie z ta babcią

No niestety razem zamieszkujemy na parterze domu i dzieli nas tylko ściana, ale ona mnie od początku nie lubi ale mnie to wisi bo z nią w zgodzie i miłości żyć nie muszę.

Trochę zmieniłam sposób żywienia i w ciągu tygodnia waga pokazuje mi 1,5 kg mniej, oczywiście się nie odchudzam i tak się zastanawiam czy dobrze robie na tym etapie ciązy...

Judka to może dziś nie zdążysz się już położyć...:devil:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
    • CommentTimeAug 30th 2012
     permalink
    Hej, meldujemy, że zwalniamy z Gochą miejsce na liście. Gosia przyszła na świat 27 sierpnia dokładnie o 12.00, dostała 8 apgarów, po 5 minutach 9 (ze zwględu na zasinienie skóry). Mimo że jechaliśmy na porodówkę ze skurczami co 5 minut, odchodzącymi wodami i nastawieniem na poród siłami natury, to skończyło się cesarką. Małej tętno poszybowało bardzo w górę, rozwarcie było liche, więc zapowiadał się długi poród, dodatkowo wody zaczęły być zielone i lekarze stwierdzili, że trzeba ciąć. Bardzo się bałam, czy z Gosią wszystko ok, ale na dzień dzisiejszy mam zdrową dzidzię i od wczoraj wieczorem jesteśmy w domku. Teraz walczymy z laktacją, sutki bolą jak sto diabłów, ja jestem troszkę pokiereszowana i słaba, ale od soboty mąż będzie ze mną 2 tygodnie w domku.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorBer1987
     permalink
    dziewczyny co poradzicie na bolący kręgosłup i biodra? wstaje w nocy co godzinę na siku i robię przy tym mega akrobacje bo boli jak diabli :cry: przy każdym wstawaniu brzuszek twardnieje, ale później zaraz mięknie. jak zawsze lubiłam spać to teraz noc jest dla mnie zmorą i nie mogę się doczekać kiedy się skończy :confused:
    -- g]http://www.suwaczki.com/tickers/km5sbd3msrqx5fbc.png[/img][/url]g]http://www.suwaczki.com/tickers/cb7w9n735s5eicw3.png[/img] [/url][url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Madzinka GRATULUJĘ :clap:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Zapomniałam napisać, że mój klocuszek ważył po porodzie 3500 i miała 55 cm. Przy wypisie troszkę spadła z wagi na 3250, ale to podobno fizjologiczne.
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    madzinka83 - gratuluje :clap:

i witam sie z rana :)
    --
  1.  permalink
    1. magic1984 28.08.2012 (chłopiec)
    2. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    3. NadziejaUmieraOstatnia 06.09.2012 (chłopiec)
    4. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    5. oranda 15.09.2012

6. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    7. Natalia122 20.09.2012 (dziewczynka)
    7. kapelusznick 20.09.2012 (chłopiec)
    8. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    9. sysiajaw 24.09.2012 (niespodzianka)
    10. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    10. Olenkaka 25.09.2012 (dziewczynka)
    11. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    11. monika 1205 30.09.2012 (chłopiec)
    12. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    13. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    14. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    14. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    15. KasiaTasia 13.10.2012
    16. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    17. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    18. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
    19. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    19. isiula. 10.11.2012 (chłopiec)
    20. Linden 12.11.2012
    20. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    21. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    22. lofbejbe 21.11.2012
    23. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    24. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    25. ruda03 09.12.2012
    26. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    27. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    28. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    29. lapa 30.12.2012 (chłopiec)
    30. Pomarańczka25 2.01.2013
    31. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec?)
    32. kasia151288 16.01.2013
    33. mońka 19.01.2013
    34. agavva 21.01.2013
    35. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    36. marakuya 1.02.2013
    36. GaggataB 1.02.2013
    37. justyna883 2.02.2013
    38. milena1984 3.02.2013
    38. Olenka79 3.02.2013
    39. ikamek 07.02.2013
    40. beagraf 12.02.2013
    41. Addictive 17.02.2013
    42. andziaiw 22.02.2013
    42. milka 1984 22.02.2013
    43. sushi 5.03.2013
    44. venus87 14.03.2013
    45. venika 05.04.2013

Madzinka gratulacje:cheer::clap::cheer:
    ___
    Coś mało przyszłych mamuś przybywa, zachęcajcie zaciążone koleżanki żeby do nas doączyły:bigsmile:
    --
  2.  permalink
    Hej wszystkie mamusie !
    Mam takie do Was pytanie, czy zanim poszłyście na badanie USG którego mówiło o płci dziecka coś innego u Was na to wskazywało ? W sensie, chodzi o wygląd lub jedzenie? Ja już nie mogę się doczekać kiedy powiedzą mi... Bo nawet jakiegoś ciuszka nie mogę kupić ;) A taki cudowne ostatnio widuję różowe szczególnie bo chciałabym mieć córeczkę :D Ale to się okaże.

Pozdrawiam :wink:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Madzinka, gratuluję!
    mońka: pamiętam jak mi mówiła że mam "ślepe" cycki

Że co? Pierwsze słyszę! Ech...
    Ber1987: co poradzicie na bolący kręgosłup i biodra (...) przy każdym wstawaniu brzuszek twardnieje, ale później zaraz mięknie

Niestety też tak mam... Ciekawa jestem, czy któraś ma jakiś sposób... Ja po prostu zmieniam pozycję co jakieś 2 godz.:confused: W dzień częściej...
    Wczoraj zaczęłam się więcej ruszać, bo do donoszenia już blisko i wiecie co? Dla odmiany kolana mi wysiadają... Bolą jak cholera:cry: Ale po takim czasie leżenia i przy 17 kg na plusie, to nie dziwne:sad:

Treść doklejona: 30.08.12 09:04
    O Boziu!
    Ja już 10-ta :crazy:
    --
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    Cześc dziewczyny!
    Jak się okazuje mi idzie ząb ósemka! Jeszcze tego mi tylko było potrzeba :devil:
    Madzinka gratulacje ogrnomne!!!
    Olenkaka tak samo miałam po miesiącu leżenia wszystko mi chrupało, teraz więcej się ruszam ale dodatkowe 12 kg też juz odczówam. Byle do końca....
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Madzianka gratulacje:flowers:
    jejku jak ta lista gna nieubłaganie:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Madzinka - gratulacje :)
    dziewczyny, ja już 6, niedługo będę pogrubiona i aż mnie zemdliło ze strachu :) Nie róbcie jaj :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    witajcie z rana,
    madzinka - gratulacje
    niezalogowana - ja tez probuje sobie wmowic ze sa symptomy tego ze nosze dziewczynke ale taka prawda ze to sa bzdury, mozna jesc tone slodyczy, brzydko wygladac itd a urodzic chlopca, nie ma tu reguly. wiem co czujesz bo ja tez marze o dziewczynce i tez jzu sie nie moge doczekac jak poznam plec, na szczescie czas leci i juz niedlugo sie dowiemy, takze cierpliwosci :)
    violet flower - ja tez myslalam o szkole rodzenia na ujastku ale tam strasznie marny ten program i jakies prezentacje firm i srednio mi sie podoba, poza tym krotki jest i w dziwnych porach ten popoludniowy. znalazlam szkole rodzenia Koala, tam bogaty program, wiecej zajec i godziny przystepne, choc sie bede tez nad weekendowym zastanawiac. ja koniecznie chce isc choc 400zl to troche duzo jak na szkole rodzenia no ale wydaje mi sie potrzebna, bede sie ejszcze dowiadywac o darmowych ale wiem ze zapisy sa czsami roczne hehe

dziewcyzny mam takie nietypowe pytanie - mowicie tak o tym masazu/stymulacji piersi przed porodem a ja sie zastanawiam jak to jest ze stymulacja piersi w czasie sexu, bo slyszalam ze nie powinno sie w ogole pobudzac piersi bo to mzoe porod wywolac i tu moje pytanie od kiedy powino sie unikac dotykania piersi? czy rzeczywiscie jest to grozne? mowili wam cos lekarze? bo nie wie czy sie juz wstrzymywac....
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Madzinka GRATULACJE wielkie! :wink: Fajnie, ze już po wszystkim!
    Judka - kciuki trzymam aby używanie męża sie udało :devil: a powiedz jak tym laktatorem działasz to mleko Ci sie ściąga, czy nie?
    PS ja tez kupię Tule bez wkładki :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    milka1984: tu moje pytanie od kiedy powino sie unikac dotykania piersi? czy rzeczywiscie jest to grozne?

Ja niestety nie wiem od kiedy trzeba unikać dotykania piersi, ale zaobserwowałam, że jak wyskubuję zaschniętą siarę z sutków, to mi brzuch twardnieje...
    U mnie akurat twardnienie brzucha powoduje skracanie się szyjki, więc sądzę, że zabawa piersiami może być niebezpieczna- mnie już wszystko jedno, bo chwila moment i mogę rodzić:wink:

Treść doklejona: 30.08.12 09:43
    katka_81: aż mnie zemdliło ze strachu :)

Nie bojaj, bo podobno adrenalina wstrzymuje poród- jeszcze się nam zablokujesz i będziesz chodzić w ciąży jak słonica
    --
  3.  permalink
    Madzinka gratulacje! :wink:
    milka1984: od kiedy powino sie unikac dotykania piersi? czy rzeczywiscie jest to grozne? mowili wam cos lekarze? bo nie wie czy sie juz wstrzymywac....
    --

mulacja brodawek
    wydaje mi się, że stymulacja brodawek może wywołać wydzielanie oksytocyny (i przyśpieszenie porodu) dopiero przed samym porodem, czyli chyba w ostatnich tygodniach ciąży:wink:

więc w 2 trymestrze takie "zabawy" są bezpieczne:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Dziękujemy dziewczyny! Trzymam kciuki za liderki :bigsmile:.
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Madzinka, jak się trochę ograniesz, to wrzuć Gosieńki na nasze dzieci... Wzruszam się notorycznie, jak widzę takie kruszynki :wink: Ot, taki odchył ciążowy:wink:
    --
  4.  permalink
    madzinka i oczywiście czekamy na fotkę Gosi:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    dzieki violet - mam nadzieje ze masz racje :)
    madzinka czekamy na zdjecie malej, cudne sa takie dzieciaczki
    a mnie sie dzis kompletnie nie chce wyjsc z lozka, choc za godzine musze sie zmobilizowac i isc na spacer a w zasadzie nordic walking na godzinke zeby sie cos rozruszac
    ja juz mam problemy ze snem, mam taki natlok mysli, caly czas mi sie cos sni, jakies przemyslenia mnie w nocy nachodza tak ze spie bardzo plytko i czesto sie budze :( a to dopiero poczatek ehh
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dziewczyny z ta plcia jest roznie ,mi lekarz powiedzial w 17tc ze chyba dziewczynka ,obie kolejne wizyty dziecko odwraca sie dupka do nas i za cholere niemoze lekarz go przekrecic ...
    Wiec ja nadal niewiem ,a kiedy spytalam czy to prawda ze w 17tc lechtaczka i prostata ,wygladaja identycznie ,i ciezko stwierdzic plec ,odpowiedzil ze tak .
    Wiec dalej draze temat :d to dlaczego stwierdzil dziewczynke ,powiedzial ze jak narazie nic niewidzial ,ale jeszcze wszystko moze sie zmianic ,wiec ja nadal czekam .
    Kupilam jak narazie 7 pajacykow dla dziewczynki ,jak sie okaze ze jest chlopczyk ,to sprzedam :)
    A narazie wstrzymalam sie w zakupach ,chociaz juz bym chciala " szalec" :)
    --
  5.  permalink
    milka1984: ja juz mam problemy ze snem, mam taki natlok mysli, caly czas mi sie cos sni, jakies przemyslenia mnie w nocy nachodza tak ze spie bardzo plytko i czesto sie budze :( a to dopiero poczatek ehh
    --

moje problemy ze snem zaczęły się jak w zegarku wraz z rozpoczęciem 3 trymestru...bardzo często mam w nocy zgagę co uniemożliwia mi spokojny sen, do tego wędrówki do wc 2-3 razy w ciągu nocy, nie mogę znaleźć sobie wygodnej pozycji do spania bo brzuszek przeszkadza, a jeszcze czasami Mały tak się rozpycha, że mnie tym budzi:wink: ale bądź co bądź ta ostatnia niedogodność zdecydowanie najprzyjemniejsza:smile:

Treść doklejona: 30.08.12 10:23
    Pomarańczka25: Kupilam jak narazie 7 pajacykow dla dziewczynki ,jak sie okaze ze jest chlopczyk ,to sprzedam :)
    A narazie wstrzymalam sie w zakupach ,chociaz juz bym chciala " szalec" :)

ja do usg połówkowego, czyli gdzieś do końca czerwca kupowałam same "unisexy", kolorki neutralne (zielone, kremowe, żółte) żeby w razie w były dla każdej dzidzi:smile: dopiero po usg się rozkręciłam i do dziś przestać nie mogę - staram się już hamować, al jednak bardzo wciągające jest kupowanie tych maleńkich ciuszków:rainbow:

Treść doklejona: 30.08.12 10:27
    a co do płci to faktycznie - nie ma co się sugerować zbyt wcześnie przypuszczeniami lekarza, bo to si zmienia:wink:

chociaż u mnie, zgodnie z przesądami niby się sprawdziło - przed ciążą uwielbiałam słodycze, a wraz z jej początkiem zupełnie mnie od nich odrzuciło. Poza tym bardzo poprawiła mi się cera, włosy i paznokcie (niby wypiękniałam), a do tego dochodziło moje bardzo silne przeczucie że to będzie synek. No i się sprawdziło (mam nadzieję, że w dniu porodu nie przeżyję szoku jak kuleczka, albo na usg jak sysiajaw):smile:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    madzinka83: meldujemy, że zwalniamy z Gochą miejsce na liście.

Madzinka gratuluję :clap:
    A ja wiedziałam, że urodziłaś. Znaczy się- czułam to:swingin: Nawet wczoraj dwa razy pisałam tu, że nie ma Cię od poniedziałku, więc pewnie urodziłaś :wink:
    Ul_cia: Judka - kciuki trzymam aby używanie męża sie udało :devil: a powiedz jak tym laktatorem działasz to mleko Ci sie ściąga, czy nie?

Ulcia -Masuję różnie. Wczoraj 40 min wieczorem (20 min każda pierś) i zaczyna mi wypływać mleko/ siara po 5-10 minutach, ale nie jakoś tam wiele, tyle że jak wyciągam lakator przystawiam duży kawał papieru i się wchłania wszystko :wink:
    Dziś podziałam ręką i potem laktatorem. Tylko zauważyłam, że jak ręką to brzuch mi twardnieje, a laktatorem nie, więc chyba w moim przypadku ręka skuteczniejsza.
    Do niedzieli to jeszcze luzik, dam radę :cool: a od poniedziałku będę już tak marudzić, że sama ze sobą nie wytrzymam:devil:

A co z Magic1984 ??????
    Bo może też już urodziła i okaże się, że już jestem pierwsza na podium :shocked::tongue:
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    hej...madzinka-gratulacje!!!:clap:
    Ja już wiem na 100%że będzie chłopak-więc mogę zacząć kompletować wyprawkę,ale jeszcze nie miałam natchnienia-jak na razie to mam jedne, maleńkie skarpeteczki:shamed:-i dość:tongue:. Właśnie,macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawce na allegro-jeżeli chodzi o zakup ubranek,pościeli itp? Troszkę się boję takich zakupów,ale już troszkę szperałam i widzę że jest różnica w cenach,więc może warto zaryzykować...pozdrawiam:bigsmile:
    --
  6.  permalink
    No ja też już czekam na ten szał zakupowy, niby może będzie chłopak, ale dopóki mi doktor nie potwierdzi na 100% to wstrzymuję się z kupowaniem.
    Co do wyglądu i płci to w ogóle się to nie sprawdziło u moich koleżanek, które na dziewczynkę piękniały a na chłopca brzydły, ja zarówno z Mają też podobno ładnie wyglądałam i teraz też same komplementy. Myślę, że każda z nas wygląda tak jak się czuję, bo jeśli dolegliwości ciążowe odbiorą nam radość bycia w ciąży to nie będziemy pięknie wyglądać. Ja mam np tak, że w ciąży lubię się stroić, chcę się podmalować delikatnie, każdy ruch dzidzi powoduje banana na mojej twarzy:bigsmile: więc czuję się promiennie i mówią że wyglądam promiennie:wink:
    Więc kochane dużo uśmiechu i każda z nas będzie kwitnąco wyglądać:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Madzinka - gratuluję! :cheer::clap:

Jeju, ja już 19 na liście kurka wodna to już pierwsza 20, jejuu..:shocked:

Obejrzałam sobie wczoraj z lubym ten filmik, który wrzuciłyście o cudzie narodzin i w połowie strach mnie obleciał, że ja jednak nie dam rady urodzić i nie chcę :)
    Na koniec jak już wszystkie urodziły popłakałam się ze wzruszenia i stwierdziłam, że jednak urodzę, bo tak bardzo chcę utulić mojego Dziabąga.. :)
    Ta ciąża mnie niedługo wykończy psychicznie:devil:
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    violet_flower: chociaż u mnie, zgodnie z przesądami niby się sprawdziło - przed ciążą uwielbiałam słodycze, a wraz z jej początkiem zupełnie mnie od nich odrzuciło. Poza tym bardzo poprawiła mi się cera, włosy i paznokcie (niby wypiękniałam), a do tego dochodziło moje bardzo silne przeczucie że to będzie synek. No i się sprawdziło (mam nadzieję, że w dniu porodu nie przeżyję szoku jak kuleczka, albo na usg jak sysiajaw):smile:
    --

Ja od 5 do 16 tyg. też nie jadłam słodyczy (a przed ciążą były moim stałym posiłkiem dnia)i schudłam 2 kg przez to, a wszystko inne jadłam w ogromnych ilościach (zresztą teraz też). Po prostu odrzucało mnie na sam widok :shocked:, ale po 16 tyg. jakby wszystko mi wróciło i znowu miałam mega ochotę na słodkie i zaczęłam ich bardzo dużo jeść. Teraz myślę, że gdyby nie one, to przytyłabym nie 10 kg w ciąży a 5 kg :devil: i po porodzie bie byłoby co zrzucać :tongue:, ale to hormony mi tak działały, bo nie mogłam się powstrzymać.
    Cera i włosy tez mi się poprawiły i przeczucie na synka też miałam.
    Czyli jakby przesądy się sprawdziły :tongue:
    isiula: Ta ciąża mnie niedługo wykończy psychicznie:devil:

Ojjjj, mnie też :devil:
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Mi każdy mówił, że pewnie będę miała chłopaka, bo nie wymiotuję i ładnie wyglądam, ale ja czułam, że to dziewczynka :bigsmile: Od słodyczy też mnie na początku odrzuciło, ale teraz apetyt wrócił i je wcinam :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Jeszcze chciałabym Wam napisać newsa na przyszłość, jak dojdziecie do 36 tygodnia :tongue:
    Obalam mit krążący po necie i wszystkich forach :wink:
    Jest dokładnie tak, jak tłumaczyła mi położna, mówiła, że to mit a ja trochę jej nie wierzyłam.
    Otóż chodzi o herbatę z liści malin. Piję już 6 tygodni, po 3-4 szklanki dziennie (zgodnie z zaleceniami położnej).
    Nie wywołuje ona skurczy, nie przyspiesza terminu porodu, jedynie przygotowuje macicę do porodu, przez co sama akcja porodowa przebiega szybciej-
    takie słowa usłyszałam od położnej i jest to prawda, przekonałam się sama na sobie.
    A na innych forach piszą, że wywołuje skurcze przed porodem i że zalecają picie, jak chcesz wcześniej urodzić.
    Jeśli ktoś ma skurcze, to na pewno nie przez tę herbatę:wink:
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Olenkaka: Nie bojaj, bo podobno adrenalina wstrzymuje poród- jeszcze się nam zablokujesz i będziesz chodzić w ciąży jak słonica

oj nie daj Boże Olcia :) jeszcze mi trąba wyrośnie ;p
    --
     permalink
    Dziewczyny a od kiedy można pić herbatki laktacyjne?
    Wy ciągle tu piszecie że piersi bolą , że siara itp itd
    a u mnie nic, ani bólu ani siary nawet kropelki. Zaczęłam się bać o pokarm :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Natalia nie bój się o pokarm :wink:
    Ja całą ciążę nie miałam siary, a piersi bolały mnie do max. 12 tyg i potem nic.
    Siarę mam teraz jak robię masaż lakatorem, przy czym sama nie leci, tylko jak masuję.
    Nie pij teraz żadnych herbatek laktacyjnych
    Taka nasza natura, że po porodzie sn od razu pojawi się pokarm, po cesarce może trwać to kilka dni :wink:
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    bry
    madzinka gratulacje!!!!
    ja po wizycie :) wsio ok , szyjka długa zamknieta, mała jest dalej Marysia (pieknie cipke prezentowała) i wazy 580g, ma drobna główke i dłuugie nogi ( wdała sie w najstarsza siostre :) )ja mam troche za twardy brzuch mimo fenoterolu, ale skoro mnie nie boli i nie odczuwam za zcestych twardnien to mam sie nie przejmowac, w razie w dołozyc no-spe :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    mooniia: mała jest dalej Marysia (pieknie cipke prezentowała) i

Babeczki rządzą w domu :tongue:
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    madzinka83 - gratulacje
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    mooniia: mała jest dalej Marysia (pieknie cipke prezentowała) i wazy 580g

Przypomniało mi się jak zdawałam relację z USG mojemu M., że to już taaaki kawał dziecia :bigsmile:
    judka25: Babeczki rządzą w domu

Bo babeczki fajne są
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Olenkaka: że to już taaaki kawał dziecia

no ja tez sie smiałam, ze juz kawał dzidzi :) ciesze sie, ze przekroczyła to magiczne pół kg, teraz kazdy tydzien to tydzien do przodu :))
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    A! mooniia , co chciałam napisać... Zawsze, jak patrzę na Twoje posty, to czuję taką nutkę podziwu :smile: Sama chciałabym mieć jak najliczniejszą rodzinę :bigsmile: Hi hi...
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Madzinka - wilekie gratulacje!!
    Eveke - super beta:):) zamierzasz sprawdzić sobie jeszcze jej przyrost?
    Ja w moim udanym cyklu betę zrobiłam tylko dwa razy, raz w ok 16 dpo i wtedy wynik był 880 a potem po wielu dniach i wynik był ponad 18000 więc postanowiłam już nie robić :bigsmile::bigsmile:

Jak tak czytam o waszych zakupach ciążowych, to sama chyba powoli zacznę je już robić:).
    Myślicie, że to nie za wcześnie?
    Takie rzeczy jak butelki, pojemniki, podgrzewacze itp to już chyba zacznę kupować :smile:, poza tym rozglądam się za wózkami no i marzy mi się kupno jakiś ciuszków dla noworodka...

:bigsmile: co do duphastonu, to ja też brałam od samego początku dupka 2x1, a teraz od 12 dni biorę 1x1 a jestem w trakcie 16 tyg. i zostało 8 tabletek, więc wnioskuję że moja ginka nie przepisze mi już więcej.
    Z resztą zobaczymy bo lekarze często przepisują gdy macica jest twarda i są skurcze, lub gdy niski jest poziom tego hormonu.
    W poniedziałek mam wizytę więc ię wszystkiego dowiem.
    --
  7.  permalink
    Dzien dobry

Madzinka GRATULACJE!!!

Już podium - trzecie miejsce zobowiązuję więc postaram się nie blokować listy :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    NadziejaUmieraOstatnia: Już podium - trzecie miejsce zobowiązuję więc postaram się nie blokować listy :devil:

Kochana - Magic1984 nie ma na forum już 2 dni, więc sądzę, że już urodziła, w związku z tym zajmujesz już 2 miejsce.
    Ja pewnie to 1 miejsce trochę przyblokuje
    :devil::devil::devil::devil:
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Olenkaka: to czuję taką nutkę podziwu

niepotrzebnie ;) choc ja sama dla siebie czuje podziw, ze sie dałam namówic na takie szalenstwo ;) sczególnie ze jak obliczyłam to my juz od 12 lat , albo jestesmy w ciazy , albo sie o nia staramy, albo mamy małe dziecko, nie pamietam kiedy ostatnio pospalam do oporu itd ;) no ale cóz nadzieja w tym, ze dzieci baaaardzo szybko rosna a ciaza odmładza podobno ;). Ale niech sie Marysia urodzi szczesliwie i juz wiecej nie dziekuje :) czas potem odpoczac troche :)
  8.  permalink
    judka25: Kochana - Magic1984 nie ma na forum już 2 dni, więc sądzę, że już urodziła, w związku z tym zajmujesz już 2 miejsce.
    Ja pewnie to 1 miejsce trochę przyblokuje
    :devil::devil::devil::devil:
    Wiesz mam wrażenie że urodzę koło 10 września dopiero hahaa - lekarz mówi że dopiero 5 dni po terminie pójdę na wywołanie jeśli nic się nie będzie działo, więc tego :bigsmile: pobędę jeszcze troszkę :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    NadziejaUmieraOstatnia: Wiesz mam wrażenie że urodzę koło 10 września dopiero hahaa - lekarz mówi że dopiero 5 dni po terminie pójdę na wywołanie jeśli nic się nie będzie działo, więc tego :bigsmile: pobędę jeszcze troszkę :devil:

U nas jeśli wszystko jets ok, to przepisowo 10 dni po terminie kierują do szpitala :shocked::devil:
    Bardzo duży nacisk kładą, by nie ingerować w naturę, co podoba mi się bardzo,
    ale taka perspektywa min. 10 dni mnie przeraża :devil:
  9.  permalink
    judka25: Bardzo duży nacisk kładą, by nie ingerować w naturę, co podoba mi się bardzo,
    ale taka perspektywa min. 10 dni mnie przeraża :devil:
    --
    Lekarz mi mówił że w ,,normalnej ciązy ,, między 7 a 10 dni po terminie. Ale u mnie ze względu na ,,przebieg,, raczej po pięciu pojadę do szpitala.
    Wierzę jednak że nie będzie to konieczne i lada chwila będę się zbierać :devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Madzinka Gratulacje... :clap:

matko ja już 9-ta.... pewnie dlatego dzisiaj muszę się pochwalić, że spakowałam torbę..:shocked:, brakuje mi tylko już pierdółek... dla dzidzi też tylko zostało mi do dokupienia żel do mycia i finish, stwierdzam, że jestem GOTOWA :devil: w sensie wyprawkowym, bo tak to jeszcze nie:devil:

Treść doklejona: 30.08.12 13:05
    Monisiaa to super że wszystko dobrze i masz potwierdzenie płci... bo u mnie to loteria... i radzę dziewczyny uważać z wyprawką, bo moja Kinga prawdopodobnie zamieniła się w Jasia ale jeszcze czekam na kolejne USg w celu potwierdzenia..
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    sysiajaw: moja Kinga prawdopodobnie zamieniła się w Jasia ale jeszcze czekam na kolejne USg w celu potwierdzenia..

a kiedy masz usg ?:bigsmile:
    ale jestem ciekawa, co się okaże :tongue:
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    judka25: a kiedy masz usg ?:bigsmile:
    ale jestem ciekawa, co się okaże :tongue:

w przyszłym tygodniu, albo wtorek,środa lub czwartek zależy jak mi będzie pasowało :devil: a wiesz, że ja też jestem ciekawa :rolling:

a wogóle ma któraś tak może... pomiędzy piersiami a brzuchem mam wrażenie zdrętwiałej skóry, jak masuję to jest to nie miłe uczucie, czyżby brzuch się opuszczał? pamiętam że z córką też tak miałam na końcówce, ale nie wiem czym to spowodowane było
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    no moja gin u mnie sie jeszcze nie pomyliła wiec licze na to, ze teraz tez tak bedzie :) drugi spec ma opinie, ze nie myli sie nigdy wiec licze na to, ze jednak Marysia bedzie Marysia i po porodzie ;)
     permalink
    sysiajaw ja mam uczucie takiej drętwej skóry między brzuchem a piersiami. Szczególnie po prysznicu jak się ponachylam przy myciu... nie wiem czym to jest spowodowane. Moze tak jest na końcówce bo my łeb w łeb idziemy praktycznie :bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.