Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorsysiajaw
    • CommentTimeAug 30th 2012
     permalink
    Natalia122: Moze tak jest na końcówce bo my łeb w łeb idziemy praktycznie :bigsmile:

no ja tak mam cały czas :cool: no całe 4 dni różnicy to żadna różnica :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Gosiula już na dzidziusiach wita wszystkie ciocie :bigsmile:
    -- [url=http://lilypie.com][/url
  1.  permalink
    madzinka83
    gratuluje bardzooo :wink::wink::wink:
    -- [/url]
  2.  permalink
    judka25 z madzinką83 przeczucie Ci się sprawdziło, więc pewnie u magic też już po:tongue:

Mój Mały od rana dziś intensywnie się wypycha - jakie ulubione miejsce za cel obrał sobie mój (jeszcze nie wypchnięty) pępek:shocked:
    kiedy ten pępek najczęściej wychodzi na zewnątrz? to kwestia indywidualna? bo tak coś czuje, że u mnie to już kwestia dni:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Czesc dziewczyny...przy uaklualnianiu listy mozecie u mnie wpisac -chlopiec :bigsmile: ...o rany jestem juz na 20 pozycji???? aaaaaaaaaaaaa :crazy: ....musze przyznac ze pomalu zaczynam sie stresowac :crazy:
    -- ,
  3.  permalink
    1. magic1984 28.08.2012 (chłopiec)
    2. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    3. NadziejaUmieraOstatnia 06.09.2012 (chłopiec)
    4. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    5. oranda 15.09.2012

6. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    7. Natalia122 20.09.2012 (dziewczynka)
    7. kapelusznick 20.09.2012 (chłopiec)
    8. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    9. sysiajaw 24.09.2012 (niespodzianka)
    10. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    10. Olenkaka 25.09.2012 (dziewczynka)
    11. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    11. monika 1205 30.09.2012 (chłopiec)
    12. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    13. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    14. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    14. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    15. KasiaTasia 13.10.2012
    16. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    17. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    18. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
    19. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    19. isiula. 10.11.2012 (chłopiec)
    20. Linden 12.11.2012 (chłopiec)
    20. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    21. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    22. lofbejbe 21.11.2012
    23. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    24. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    25. ruda03 09.12.2012
    26. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    27. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    28. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    29. lapa 30.12.2012 (chłopiec)
    30. Pomarańczka25 2.01.2013
    31. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec?)
    32. kasia151288 16.01.2013
    33. mońka 19.01.2013
    34. agavva 21.01.2013
    35. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    36. marakuya 1.02.2013
    36. GaggataB 1.02.2013
    37. justyna883 2.02.2013
    38. milena1984 3.02.2013
    38. Olenka79 3.02.2013
    39. ikamek 07.02.2013
    40. beagraf 12.02.2013
    41. Addictive 17.02.2013
    42. andziaiw 22.02.2013
    42. milka 1984 22.02.2013
    43. sushi 5.03.2013
    44. venus87 14.03.2013
    45. venika 05.04.2013

Treść doklejona: 30.08.12 14:22
    Linden proszę bardzo :wink:

ja też się już stresuję że tak szybko leci:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    violet_flower: kiedy ten pępek najczęściej wychodzi na zewnątrz? to kwestia indywidualna? bo tak coś czuje, że u mnie to już kwestia dni:tongue:

Ja już dokładnie nie pamiętam, ale u mnie dosyć szybko chyba wyszedł- patrząc na zdjęcia, strzelam, że okoo 25-26 tyg. to już chyba miałam wypchany, ale pewna nie jestem.
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    hej Dziewczyny :)

Gratuluje wszystkim rozpakowanym Mamuskom :clap::clap:

Witam po tygodniowej przerwie :) urlop w Polsce udany.
    Wczoraj bylo bardzo cieplo i duzo spacerowalam z mezem po naszym rodzinnym miescie,no i wieczorem kostki mi spuchly :devil: W nocy wrocilismy do Londynu, a dzis kupilam herbatke z miety i pokrzywy, myslicie, ze pomoze? Ile jej pic?

No i pytanie odnosnie herbatki z lisci malin, od kiedy mozna ja pic?

Poza tym po powrocie do UK, zlapalo mnie przeziebienie. Wiec sie kuruje w domu. :(

Jestem juz na 19 miejscu :crazy:
    --
  4.  permalink
    Co do wystającego pępka, to indywidualna sprawa, bo ze starszą córcią to wyszedł mi chyba po ok 30tc a w obecnej ciąży mam chyba od początku, a na pewno gdzieś od 16tc
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Hej, super że urlop się udał :bigsmile:
    Na SR dowiedziałam się, że te herbatki pije się od 36 tc.
    --
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    madzinka83 gratulacje :bigsmile: A Gosienka jest prze piekna taki malutki aniolek.

Jesli chodzi o plec to tez bym chciala juz znac. I marzy mi sie chlopak. Mnie takze odrzucilo od slodyczy a wczesniej np czekolade moglam jesc bez opamietania i widze poprawe cery jak i wlosow czy paznokci. Ale to sa tylko przesady albo i moj wymysl :wink: Aaa wiece co ostatnio jak bylam w aptece tuz obok testow ciazowych znalazlam test na okreslenie plci dziecka. Slyszalyscie cos o tym? Jest to dosc drogie bo ponad 40$ kosztuje ale jakos malo wiarygodne sie to wydaje....
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    A mi pępek jeszcze nie wyszedł, a w lipcu się na to zapowiadało. Tylko jest sporo płytszy, ale nie wystający:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    madziauk: No i pytanie odnosnie herbatki z lisci malin, od kiedy mozna ja pic?

Ja dostałam taką karteczkę od położnej na SR i napisane było, że od skończonego 34 tygodnia do samego porodu, 3-4 szklanki/ filiżanki dziennie.
    Na karteczce była podana literatura skąd są te informacje, ale wyrzuciłam ją dawno :wink:
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    U mnie tez pepek nie wyszedl, tylko jest plytki. Zobaczymy co to bedzie dalej ;)

Czyli z herbatka z lisci malin jeszcze poczekam.

A ta z pokrzywa i miętą myslicie, ze pomoze na spuchniete kostki? bo czuje sie z nimi koszmarnie..
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Nie liczyłabym na te testy, ale nie próbowałam, więc nie wiem. A co do tych objawów zwiastujących chłopca... U mnie było dziwacznie. Nie miałam zachcianek, słodkie jak lubiłam tak to mi nie przeszło, cera też się poprawiła, i włosy... Mmmm aż mój fryzjer się zachwycał. Ale był okres, że zaczęły mi wyskakiwać paskudy na plecach i trochę na twarzy więc były chwilowe wątpliwości co do płci. A jednak lekarze obstawiają chłopaka bez wątpliwości. Tak więc nie ma reguły. Wszystko zależy od hormonów :bigsmile:

Treść doklejona: 30.08.12 14:38
    madziauk: A ta z pokrzywa i miętą myslicie, ze pomoze na spuchniete kostki? bo czuje sie z nimi koszmarnie..

Mi pokrzywa wydaje się, że pomaga, bo jak odstawiłam na kilka dni to miałam bańki zamiast nóg, a jak zaczęłam pić znowu regularnie to na pewno ich stan się polepszył:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
    • CommentTimeAug 30th 2012 zmieniony
     permalink
    madziauk: A ta z pokrzywa i miętą myslicie, ze pomoze na spuchniete kostki? bo czuje sie z nimi koszmarnie..
    --

Nie wiem jak mięta, ale z pokrzywą możesz spróbować, ja czasami piłam jak puchłam.
    Na opuchnięte stopy- trzymaj nogi wysoko jak leżysz albo siedzisz i stojąc rób kółeczka stopą lekko odrywając nogę od podłogi (fizjoterapeutka na SR pokazywała min. takie ćwiczenia). Mi czasami pomagało, jak robiłam przez kilka dni.
    I ogólnie pij dużo. Lekarz mówił, żeby pić, bo to ważne przy puchnięciu :wink:
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Zgadzam się. Do tego można moczyć nogi w zimnej wodzie, też pomaga, a przynajmniej czuć ulgę :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Dii: U mnie było dziwacznie. Nie miałam zachcianek, słodkie jak lubiłam tak to mi nie przeszło, cera też się poprawiła, i włosy... Mmmm aż mój fryzjer się zachwycał. Ale był okres, że zaczęły mi wyskakiwać paskudy na plecach i trochę na twarzy więc były chwilowe wątpliwości co do płci.

Diiiiiiiiiiii!!! Ja mam dokładnie tak samo, a jednak u mnie na początku stwierdzili dziewczynkę ale po ostatnim USG w 34tc wychodzi chłopak więc może jednak faktycznie Jasiu u nas będzie :rolling:

Treść doklejona: 30.08.12 14:44
    A co do pępka mi w pierwszej ciąży nie wyszedł... teraz też jeszcze jest w środku tylko jest płytki i podejrzewam że tak jak za pierwszym razem nie wyjdzie :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Czytalam wslasnie o tych wszystkich zachciankach ciazowych i wg mnie to sie nie sprawdza...bo ja nie cierpialam slodyczy a teraz nie moge bez nich wytrzymac :cry: ...wczoraj kupilam 2 czekolady i jedna zjadlam od razu az mi sie rece trzesly :crazy: !!!!

Poza tym jak bylam z Laura w ciazy wygladalam zaskakujaco dobrze,mialam piekne wlosy , skore i paznokcie ...i 27 kilo na plusie :jumping: ...teraz tylko 10 ...wlosy i skora niby calkiem niezle ale jakos na siebie patrzec nie moge...chyba z dziewczynka wygladalam mimo wszystko lepiej :crazy:
    -- ,
  5.  permalink
    Co do ziół i herbat w ciąży to mi lekarz powiedzial, że miętę, pokrzywę, melisę można pić, herbata zielona, czerwona, biała jak najbardziej ale z umiarem - napewno lepsze są niż czarna herbata czy kawa. :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Sysiajaw...u mnie z pepkiem to samo...w pierwszej ciazy normalny tylko bardziej plaski i teraz tez sie nie zapowiada na to zeby mi wystawal :bigsmile:
    ...a tak maprawde to o co chodzi z tym pepkiem? Czy z chlopcem pepek wystaje czy z dziewczynka??
    -- ,
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dzieki dziewczyny, zaraz sobie zaparze. U nas w tesco byla tylko herbatka z pokrzywy i miety (taka mieszanka), wiec ja kupilam. Gdybym wczoraj wiedziala bedac jeszcze w Polsce, ze wieczorem na lotnisku mi kostki spuchna.. na pewno bym sie zaopatrzyla tylko w herbatke pokrzywowa. :) lece ja zaparzyc :) ciekawe czy pomoze..
    a myslalam, ze mnie puchniecie kostek ominie - bo mieszkam w UK i tu sa niskie temperatury, ale to chyba nie od tego zalezy. Dzis mialam wizyte u poloznej i byla tez tam dziewczyna w 36tyg i miala nogi, kostki i dlonie spuchniete.. ponoc od dluzszego czasu ja tak trzyma.. pytalam sie jej czy cos pije na to, powiedziala, ze jej tu polozna powiedziala, ze nic zrobic nie mozna z tym puchnieciem..:confused:
    --
  6.  permalink
    Linden: Czytalam wslasnie o tych wszystkich zachciankach ciazowych i wg mnie to sie nie sprawdza...bo ja nie cierpialam slodyczy a teraz nie moge bez nich wytrzymac ...wczoraj kupilam 2 czekolady i jedna zjadlam od razu az mi sie rece trzesly !!!!

to ja tak jadłam czekolady przed ciążą - a teraz zwyczajnie nie mam ochoty:smile:

no mój pępek też jest właśnie taki płytki i coś czuję, że raczej nie wyjdzie(ja się cieszę). Mój mąż wymyślił, żeby zapytać dziewczyny na forum co sądzą o włożeniu do pępka ziarnka grochu i zaklejenia plasterkiem (niby wg Niego ma to zapobiec wyjściu pępka):tooth:

Treść doklejona: 30.08.12 14:52
    madziauk pokrzywę spokojnie możesz pić - ja też miałam w upały takie lekkie obrzeki stóp i kostek i mi pokrzywa pomogła:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    misia-ludek: Co do ziół i herbat w ciąży to mi lekarz powiedzial, że miętę, pokrzywę, melisę można pić, herbata zielona, czerwona, biała jak najbardziej ale z umiarem - napewno lepsze są niż czarna herbata czy kawa.

Mi tez lekarz powiedział, ze mogę max 1 pokrzywę dziennie.
    sysiajaw: Diiiiiiiiiiii!!! Ja mam dokładnie tak samo, a jednak u mnie na początku stwierdzili dziewczynkę ale po ostatnim USG w 34tc wychodzi chłopak więc może jednak faktycznie Jasiu u nas będzie

Hehe mi trzech lekarzy stwierdziło chłopaka, więc pomyłki raczej nie ma. Widać gołym okiem, że to mężczyzna! :bigsmile:
    Tak więc nie ma co patrzeć na objawy.
    A ty sysiajaw chciałabyś chłopaka bardziej?
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Dii: A ty sysiajaw chciałabyś chłopaka bardziej?

no mi się marzył synek... no ale jeśli się druga córcia urodzi to ja i tak jestem do tej myśli już przyzwyczajona bo do 34tc byłam święcie przekonana że dziewczynka będzie, ważne żeby było zdrowe.. ale niespodzianka i tak będzie bo ja już chyba tak na nawet 99% nie uwierzę kto tam w środku siedzi :cool:

Treść doklejona: 30.08.12 15:02
    tym bardziej że Kuleczka całą ciąże miała w brzuchu mieć Martynkę a się urodził Mateuszek :devil:
    --
  7.  permalink
    Hej Dziewczynki. A mnie od tygodnia męczą bóle mięśni nóg. Wczesniej łapały mnie skurcze łydek, na co dostałam magnez 2 x 2 tabl. i jest lepiej. Ale co zrobić z tym bólem mieśni. Budzę sie w nocy, nie moge ruszyć nogami... Czy któraś miała cos takiego i co na to robiła, aby zmniejszyć ból?
    -- ___
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    spidermanka mi kobitka z pilatesu polecała na wieczór przed snem rozciąganie tych mięśni. Nie wiem jak to wytłumaczyć, ale chodzi o naciąganie. Np. stajesz pod ścianą i wysuwasz naprzemian nogi do tyłu, pozostając całą stopą na podłodze - i tak wysuwasz jak najdalej żeby ciągnęło. Trzymasz jakiś czas. I zmieniasz nogi. I tak kilka razy. Ogólnie tego typu ćwiczenia są dobre. Nawet powiedziała, że jak w nocy obudzi mnie bój to mam wstać i powtórzyć ćwiczenia
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Dii: Mi tez lekarz powiedział, ze mogę max 1 pokrzywę dziennie.

Dziewczyny ja bym raczej pokrzywy na litry nie piła :wink: Owszem pokrzywa ma dużo zalet, ale poprzez działanie moczopędne obciąża dodatkowo nerki.

Spidermanka, ja od czasu do czasu rozciągałam nogi wg. tych opisów:
    ĆWICZENIE I:
    W pozycji stojącej rozstaw stopy i oprzyj się plecami o ścianę. Powoli zginaj nogi w stawach kolanowych, aż poczujesz mocne napinanie mięśni ud. Pozostań w pozycji, w której nie będzie ci jeszcze niewygodnie. Wytrzymaj licząc do 20 i wyprostuj się. Powtórz ćwiczenie 5 - 10 razy.

ĆWICZENIE II:
    Stań przodem do ściany, zegnij łokcie i oprzyj się o mur, utrzymując ciężar ciała na przedramionach. Następnie ustaw stopy jedna za drugą, obie skierowane palcami do ściany. Poczuj rozciąganie się mięśni łydki. Wytrzymaj kilka sekund, a następnie powtórz ćwiczenie, zmieniając nogę. Powtórz 5 - 10 razy.
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    O właśnie chodziło mi mniej więcej o to ĆWICZENIE II :bigsmile:

Treść doklejona: 30.08.12 15:24
    sysiajaw: no mi się marzył synek... n

ale nie proponuję się nastawiać, bo można się tylko rozczarować... Chociaż jak lekarz ci mówił ostatnio, że może być chłopak... Ciekawe :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Dii: O właśnie chodziło mi mniej więcej o to ĆWICZENIE II

jedyny problem to taki, że aby ćwiczenia były skuteczne to trzeba je robić w miarę regularanie i często :wink: a u mnie z systematycznością marnie:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    justyna883: Ale to sa tylko przesady albo i moj wymysl

ja w kazdej ciazy mam piekna cere, piekne lsniace mocne włosy, wygladam w trakcie lepiej niz przed i co??? i bedzie 4 dziewczyna :rolling:
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorwinters
     permalink
    Hey kochane, miałyście już badanie na GBS?
    Ja dzisiaj odebrałam wyniki i niestety wyszedł dodatni :/ Lekarz jak gdyby nigdy nic nie wspomniał o wyniku. A od czytania o tym to już sama głupieje...
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    mooniia: ja w kazdej ciazy mam piekna cere, piekne lsniace mocne włosy, wygladam w trakcie lepiej niz przed i co??? i bedzie 4 dziewczyna

zrządzenie losu :bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Treść doklejona: 30.08.12 15:47
    winters ja jeszcze nie miałam tego badania, ale na moje oko to lekarz powinien zareagować. Powinien chociaż powiedzieć ci co robić. Podejrzewam, że podczas porodu podadzą ci antybiotyk w kroplówce, albo też przed porodem podaje się doustnie... Ciężko mi stwierdzić, ale może któraś miała taką sytuację to się wypowie... Chociaż jak dobry lekarz to może trzeba mu zaufać...
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Kochane co do pokrzywy to... są różne opinie... jedni lekarze polecają, inni każą pić z umiarem. Ja miałam pić z umiarem. Piłam bardzo rzadko, może dlatego, że w ogóle w ciąży nie puchłam. Najlepiej zapytać swojego lekarza :)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Dii dlatego ja jestem nastawiona i na jedno i na drugie, jakakolwiek płeć wyjdzie mi na kolejnym USG i tak uwierzę jak zobaczę na własne oczy, dlatego na liście nie poprawiałam córki na synka tylko wpisałam "niespodzianka" i jest mi dobrze z tą myślą i wiem że może się wszystko zdarzyć :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Judka a ja w szpitalu o Tobie myślałam, czy już się rozpakowałaś :bigsmile:.
    Zbałamuć męża - u mnie pomogło, noooo może nie do końca, bo na szyjkę nic nie zadziałało.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorwinters
     permalink
    Własnie czytałam Dii, że dopiero podczas porodu antybiotyk się daje. Niestety nic nie wspomniał. Na pytanie moje dlaczego białko mam podwyższone w moczu to odp. "Tak?? Nie zauważyłem... " Dobrze, że to już prawie koniec bo mnie zaczyna on denerwować :/
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    a pierwszą osobą tutaj kto to się u mnie urodzi dowie się mooniia bo do niej mam nr telefonu :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    Ja postaram się zawiadomić Was sama. Ale póki co u nas nic się nie dzieje, KTG zapisuje jakieś skurcze, ale to jeszcze długa droga. Końcówka jest mocno nużąca :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    sysiajaw i tak trzymaj :wink:
    Niech mooniia informuje nas jak tylko się dowie od ciebie :bigsmile: Aż mnie zżera ciekawość... :bigsmile:
    winters to jakiś dziwny ten lekarz. Ale ważne, że bliżej niż dalej, jak sama piszesz - prawie koniec... Gdyby się coś działo to na pewno by tego tak nie zostawił. W końcu jako lekarz prowadzący bierze też za ciebie odpowiedzialność!

Treść doklejona: 30.08.12 16:18
    Ja chciałabym już chodzić na KTG - jestem ciekawa tych odczytów... Od kiedy lekarz zaleca te badania?
    --
  8.  permalink
    Dii: Ja chciałabym już chodzić na KTG - jestem ciekawa tych odczytów... Od kiedy lekarz zaleca te badania?
    W szpitalu robią od skończonego 30 tyg. Lekarze czasem już po 34 też kierują. Ale co lekarz to opinia. Najlepiej zapytać swojego.
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    ok, mam wizytę w 36 tc więc pewnie wtedy mi zleci... :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Dii: Ja chciałabym już chodzić na KTG - jestem ciekawa tych odczytów... Od kiedy lekarz zaleca te badania?

to zależy w poprzedniej ciąży miałam od 32tc ale ze względu na to że trafiłam do szpitala z zagrożeniem przedwczesnego porodu, a w tej ciąży jeszcze ktg nie miałam :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    sysiajaw: a pierwszą osobą tutaj kto to się u mnie urodzi dowie się mooniia bo do niej mam nr telefonu

a co to za zła mina ;) bede informowac na bieżąco :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Aha. No ja zobaczę na najbliższej wizycie, której się z resztą nie mogę już doczekać... :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorwinters
     permalink
    Mnie pewnie o KTG zacznie gadać gin w 33tc heh
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    ja tez mam potworne skurcze lydek w nocy ...juz nie wiem jak sobie z tym radzic...biore magnez a i to mi nie pomaga :cry:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorwinters
     permalink
    Linden a próbowałaś brać femibion? Mi on pomógł na skurcze, czasami chwyci ból ale jest lekki
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    witajcie, ja wlasnie wrocilam z wizyty, dzidzia 10cm, rosnie, rusza sie, plci lekarka nie chciala oceniac bo za wczesnie wiec bedziemy probowali za 4 tygodnie wiec musze sie uzbroic w cierpliwosc, generalnie wszystko w porzadku, wyniki badan rowniez, teraz pozostaje mi cierpliwie czekac na ruchy malenstwa
    -- [/url]
  9.  permalink
    Dzieki za Wasze rady. W takim razie muszę sie wziąć za rozciąganie moich mięśni nóg...
    -- ___
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.