Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

ja dziś spotkałam bardzo sympatyczną Panią w aptece, która słysząc że potrzebuję skutecznego bezpiecznego leku na zgagę, od razu zadzwoniła do swojej koleżanki, która niedawno urodziła i miała podobny problem

( ja teraz taka mądra jestem, apewnie od 1 listopada sama zacznę tu smęcić kiedy się zacznie ten poród
)
Cześć dziewczyny mam pytanie jak nazywa się urządzenie służące do słuchania serduszka dziecka ??? Takie coś co lekarz przykłada do brzucha i dzięki temu się słyszy serduszko.Jak myślicie czy częste używanie czegoś takiego szkodzi maleństwu czy warto to kupić???

Ja już poczyniłam pierwsze zakupy ciuszków w ciucholandzie. Kupiłam 3 kombinezony, bo rodzę w styczniu więc będzie potrzebny.

czy też tak miałyście że swędział Was sutek ale to tak strasznie i czy to normalne?
A mam do was jeszcze pytanie odnośnie oświetlenia, bo zastanawiamy się nad oświetleniem nocnym nad łóżeczkiem czy jest potrzebne? Jak to wygląda u was?
Ja już mam 103 szt ubranek (w różnych rozmiarach), wózek, przewijak, łóżeczko także ja już poszalałam
Ja już mam 103 szt ubranek
Oj zbiera się tego, prawda?

bo ja potrafię przekręcić się w nocy na brzuch
Pewnej nocy obudziło mnie stuku puku w brzuchu- a to moje dziecię biedne, przygniecione przez matkę śpiącą na brzuchu kopało, żeby zrobić sobie trochę miejsca
czy też tak miałyście że swędział Was sutek ale to tak strasznie i czy to normalne?

Czas wydłużyć czas oczekiwania do środy i wybrać wymarzony dzień porodu we wrześniu
W końcu ciąża nie trwa wiecznie, w końcu urodzę, no max. 10 dni po terminie, więc zawsze to już jakieś pocieszenie

a Wy jak to robicie? warto zainwestować czy zbędny wydatek? no i czy te ręczne dużo gorsze od elektrycznych? bo jednak różnica w cenie spora...

Pospałabym sobie jeszcze, ale ma mi przyjść torba do wózka, więc wole się nie kłaść, bo potem dzwonka nie usłyszę.

A w nocy brzuch mi stwardniał 3 razy pod rząd i się zastanawiałam, co się dzieje.

a Wy jak to robicie? warto zainwestować czy zbędny wydatek? no i czy te ręczne dużo gorsze od elektrycznych? bo jednak różnica w cenie spora...

a tak to niepotrzebny wydatek by był...
byłam chyba 5x na siku, później przestałam liczyć, dwa razy wstawałam otwierałam i zamykałam okno, bo raz za duszno później za zimno później znowu duszno ... wyglądam jak jakaś zjawa... a przez to że tyle razy wstawałam, w nocy poczułam głód... normalnie mi burczało w brzuchu ale sobie pomyślałam nie no jeść w nocy to nie będę i jakoś usnęłam ....