Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormońka
    • CommentTimeAug 31st 2012
     permalink
    haha ta teoria o chłopcach dobra jest:)
    judka moja mama ma nas troje, 2 dziewczyny i chłopak..wszyscy troje urodzeni 2 tyg przed terminem według OM, a ja pierwszą córę wydałam na świat 3 dni przed terminem OM i tylko dlatego pewnie że miałam problemy z ciśnieniem i jak mi odszedł czop i posączyły wody to podłączyli mi oksytocynę na przyspieszenie...a i tak skończyło się cc...
    więc u nas się nie sprawdziło...może teraz się sprawdzi:)
    --
    • CommentAuthoramieszka2
     permalink
    Kochane, potrzebuję opinii: jestem w około 5tym tygodniu,dziś przestały mnie boleć piersi,tzn. rano jeszcze bolały, a w ciągu dnia coraz słabiej i słabiej, a teraz już kompletnie nic...w marcu byłam w ciąży ale biochemicznej imartwię się strasznie,że poronienie się zbliża...
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    amieszka na tym etapie miałam tak samo jak ty nagle jak ręką odjął wszystkie objawy ustąpiły, ale jak widzisz nie potrzebnie się martwilam :wink:

eveke: i mam jeszcze pytanko przy jakiej becie można spodziewać sie widoku zarodka?

Ja byłam dokładnie w 6 tc jak zobaczyłam już serduszko, ale na usg dopochwowym. W 3 czy 4 tyg byłam to nie bardzo było widać pęcherzyk, ale miejsce w którym miał się rozwijać było już charakterystyczne, tz lekarz wskazał mi zgrubienie i powiedział, że w tym miejscu będzie.
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Amieszka nie martw się, też tak miałam, że piersi przestawały boleć w ciągu dnia, a ja je tarmosiłam i ściskałam sutki, żeby sprawdzić, czy całkowicie przestało, bo się bałam. Ale z dzieciem jest wszystko okej :wink:

I dziś mi przyszła torba do wózka, a ja jestem nią zachwycona :bigsmile: Jest pojemna i każda przegroda ma metkę z obrazkiem, żeby było wiadomo co gdzie ma iść. Jest też boczna kieszeń dla 'rodziców' i na spodzie mamy nawet 'kosz' :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    bari mnie właśnie interesują nie tygodnie ciąży a wartości bety przy których widać zarodek...
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeAug 31st 2012 zmieniony
     permalink
    Malisiek: Amieszka nie martw się, też tak miałam, że piersi przestawały boleć w ciągu dnia, a ja je tarmosiłam i ściskałam sutki, żeby sprawdzić, czy całkowicie przestało, bo się bałam. Ale z dzieciem jest wszystko okej :wink:

hehe My chyba wszystkie takie fiksy miałyśmy - ja codziennie parę razy molestowałam piersi i sutki czy aby na pewno nie bolą mniej niż godzinę temu :D a jaki lament i płacz był, jak wieczorem prawie nie bolały :D Moi bliscy mieli mnie dosyć serdecznie :)

Treść doklejona: 31.08.12 18:44
    eveke: bari mnie właśnie interesują nie tygodnie ciąży a wartości bety przy których widać zarodek...

kochana nie sugeruj się takimi sprawami, bo będziesz się stresować niepotrzebnie. Najważniejsze, by prawidłowo przyrastała. Każdy "przypadek" (oj jak ja nie lubię tego słowa) jest inny.
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Eveke to ja ci do końca nie pomogę :sad:
    Ja ostatnią bete robiłam w 18 dfl i wynosiła prawie 900, a 10 dni później popłakałam się przy widoku serduszka:bigsmile:

Ale tak jak katka pisze, każdy organizm inny i nie ma się co nastawiać. A i wiesz moja beta może nie być równoznaczna z twoją bo metoda i jednostka może dużo zmienić.
    Kiedy masz kolejną wizytę?
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    katka chodziło mi o to jak z punktu medycznego to wygląda... skoro ponoc przy 1000-1500 powinno być widać pęcherzyk, wiec ja pytam czy ktoś wie czy są takie normy dla zarodka...

bari ja nie mam kolejnej wizyty ja we wtorek idę na pierwszą wizytę ;)

moja beta 14dpo - 496
    16dpo - 1033
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Witam kochane:)

Dziekujemy za gratulacje oraz gratulujemy nowym mamusiom:) pozdrawiamy!
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    eveke: bari ja nie mam kolejnej wizyty ja we wtorek idę na pierwszą wizytę ;)

Acha no to trzymam kciuki, tylko się nie denerwuj (haha latwo mi to teraz pisać):wink:
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    madziauk...nie rozumiem, skoro ciąża trwa 40tyg.to dlaczego chcesz urodzić tydzień,dwa wcześniej? takie Twoje"widzimisie"?:wink:...a te parę dni po terminie-o których piszesz-to chyba nie jest tak dużo? Nie ogarniam takich "zachcianek",może jak już będę w 37tyg.ciąży i będę miała problemy z poruszaniem się,to już też będę się modlić o szybki poród,ale chyba na tym etapie ciąży,to za wczas na takie "zachcianki":smile:...pozdrawiam...aha-a jeżeli chodzi o nasze mamy i ich porody-to moja nas(mnie i siostrę) urodziła przed terminem a moja sister urodziła dwa tyg.po terminie:wink:-więc chyba nie ma reguły...
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    eveke nie radzę się tym sugerować, bo to zależy kiedy ci się trafi wizyta u lekarza. Ja np. w 5 tc mam na usg widoczny pęcherzyk i beta kilka dni wcześniej wynosiła 322.
    --
    • CommentAuthormilena1984
     permalink
    Anecia_84: jak czytalam twa relacje z porodu to normalnie z radosci czlowiekowi chce sie plakac. Gratuluje serdecznie!
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    ok dzięki dziewczyny, tamtym razem miałam niższą bete i w 5tc widziałam pęcherzyk mały... teraz też idę w 5tc ale beta duzo duzo wyzsza wiec i mam nadzieje ze wiecej zobaczę ;)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Eveke a w necie szukałaś informacji na ten temat?? np. Przy jakiej wartości badania beta widać pęcherzyk...ja zaszłam w ciąże 7/8 czerwca a 2 lipca byłam na USG u ginekologa i pęcherzyka jeszcze nie było widać :shocked: no to są 4 tygodnie ( miesiąc) ale u każdej kobiety jest inaczej, więc możliwe, że jak pójdziesz we wtorek to zobaczysz malucha. Ja swojego zobaczyłam pierwszy raz jak byłam prawie w 7 tygodniu ale było go już widać bardzo wyraźnie:bigsmile:
    Ja w poniedziałek-tak jak pisałam- idę na pierwsze badanie genetyczne :sad: denerwuje się bo słyszałam historie różne :shocked: ale z drugiej strony zobaczę malucha :rolling::rolling:
    Pozdrawiam i całuje Was

Treść doklejona: 31.08.12 19:50
    Ale powiem Wam, ze przeszły mi mdłości, wymioty, osłabnięcia ( no z tym ostatnim to jeszcze walczę ) i już tak dużo sisiu nie chodzę:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    venus wg suwaczka to zaszłaś koło 15.06 :)

ja tylko mówię co było u mnie... skoro przy mniejszej becie widziałam pęcherzyk to teraz chyba tym bardziej zobaczę i to mam nadzieję wiekszy niz wtedy z resztą... no nie ważne już, bo moje pytanie brzmiało "czy ktoś spotkał sie z informacją przy jakiej becie widać zarodek"
    a Wy piszecie wszystko tylko nie to :) a to co piszecie to ja wiem ;) wiem , że u każdego może być inaczej , wiem , że jedni widzą w 5tc inni w 7tc... wiem :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Poczekaj policzę...

Treść doklejona: 31.08.12 20:05
    No co ty Eveke, teraz w sobotę wchodzę w 13 tydzień i liczę do tyłu, mi chodzi 8/9 czerwca...

Treść doklejona: 31.08.12 20:07
    Ojej pójdziesz do lekarza i się jej możesz zapytać :shades:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    judka dziękuję , o takie coś mi chodziło :) dzięki!
    --
  1.  permalink
    "Malisiek: I dziś mi przyszła torba do wózka, a ja jestem nią zachwycona Jest pojemna i każda przegroda ma metkę z obrazkiem, żeby było wiadomo co gdzie ma iść. Jest też boczna kieszeń dla 'rodziców' i na spodzie mamy nawet 'kosz'

A jaka to torba tj. do jakiego wózka?
    -- ___
  2.  permalink
    Eveke ktoras z dziewczy pisala ze powyzej 1000 powinno byc widac pecherzyk a zarodek z bijacym serduszkiem gdy beta powyzej 10000. Najlepiej isc w 7tc
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Anecia, ASulek - gratuluję :clap:

Ja dziś załamana po wizycie, w 3 tyg dowaliłam ponad 4kg.. Muszę powtórzyć TSH i obciążenie glukozą:sad:
    10 września mam usg, a 14 wizyta w trybie przyspieszonym.

Lekarka pytała czy czasem nie stresuję się porodem i nie zajadam tego stresu i kurde do dzisiaj się nie stresowałam, myślałam że mam jeszcze kupę czasu..
    A tu dzięki mojej gin uświadomiłam sobie, że w sumie za 6-7 tyg mogę już rodzić i mnie strach obleciał, ale nie przed porodem tylko przed tym, że jeszcze nie mamy wynajętego mieszkania i nie uwiłam tego cholernego gniazda:confused: ehhh

Do tego koleżanka panikara usilnie stara się mi wmówić, że już powinnam mieć dawno spakowaną torbę do szpitala, a ja jeszcze nawet o tym nie pomyślałam. Zakładam od początku, że synek wyjdzie najwcześniej w 40tyg jak nie później, bo mu dobrze u mnie w brzuszku..

Ehh załamka, gdyby nie wszyscy życzliwi nastraszacze to pewnie nic bym jeszcze nie miała i żyła w błogiej nieświadomości.
    Sorki, musiałam się wyżalić.. Jakiś dołek mnie złapał i narzekacz..
    Do tego pachwiny znowu bolą strasznie, ciągnie w dole brzucha, synek uciska na pęcherz i tak latam połamana co chwila wycisnąć parę kropelek:sad:

To chyba właśnie ten sławny 3 trymestr daje o sobie znać.. :cry:
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    misia-ludek dzięki :) chętnie bym poszła w 7tc dopiero, ale z uwagi na różne leki , które przyjmuję, muszę mimo wszystko skonsultować sie z lekarzem wiec i pewnie zrobimy usg :)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    ruda03 - kazda z nas inaczej przezywa ciaze, ja mam juz po prostu jej dosc :peace:. Dlatego chcialabym urodzic w bezpiecznym dla dziecka (bo to najwazniejsze terminie), no i czym predzej tym lepiej :) takze mysle, ze 38-40tydz jest ok. Ale szanuje zdanie innych i nie komentuje :P :updown: ;) Poza tym czytalam w ksiazkach, ze na tym etapie ciazy to normalne odczucie, hormony robia swoje ;) pewnie po ciazy, bede tak jak inne foremki tesknic za brzuchem itd.. na wszystko przyjdzie pora ;)

Upieklam dzis popekane ciasteczka orzechowe - wyszly pyszne ;) wlasnie sie nimi objadamy z mezem ;)
    cos mnie na jedzenie wzielo wieczorem, zaraz bede wcinac arbuza ;) nie wiem jak ja dzis zasne taka przejedzona ;) hehe
    :tooth:

Isiulka - spokojnie kochana, ja tez nie mam spakowanej torby i gniazda jeszcze nie wije ;) w tym 3cim trymestrze zaczelam miec dosc ciazy..po prostu dosc. Uszy do gory! damy rade :) ja myslalam, zejak cala ciaze mialam luz, to i w 3cim trymestrze bedzie git.. Jednak mimo, ze dopiero co sie zaczal to mam juz go dosc, samopoczucie mam kiepskie, do tego zaczely mi puchnac stopy.. chodzic nie moglam, mialam skurcze w stopie (nie mowie, o tych co sie nasilily w lydkach), moglabym tak narzekac i narzekac.. wiec, rozumiem Cie dobrze.
    --
  3.  permalink
    isiula - dasz radę, ja mam podobnie w 3cim trymestrze, zresztą tak jak pisze madziauk wszystkie chyba tak mamy :wink: też już bym chciała mieć dzidzię przy sobie, innego dnia sobie uświadamiam że jeszcze przecież tyle rzeczy trzeba ogarnąć, że nie jestem gotowa...i tak w kółko:smile: ehh nam ciężarnym to nie dogodzi:tongue:

madziauk zapodaj przepis na ciasteczka:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    violet_flower - ciasteczka robilam z przepisu na tej stronce : http://domowe-wypieki.blogspot.co.uk/2012/08/popekane-ciasteczka-orzechowe.html , sa bardzo latwe i szybkie w wykonaniu :) + pyszne :)
    --
  4.  permalink
    ooo dzięki - wypróbuję w najbliższym czasie :smile:

włąśnie czytam pod nowym suwaczkiem, że potrzebuję dużo białka, witaminy C, żelaza i wapnia, więc przetłumaczę sobie tym, że te ciasteczka na pewno to wszystko mają:tongue:

Treść doklejona: 01.09.12 00:04
    dobra ja uciekam spać, synek puka w brzuszku, że już późno:smile:

spokojnej nocki Wszystkim:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Dzięki dziewczyny, mam nadzieję że to chwilowa załamka.. Skoro Wy macie podobne odczucia to chyba norma w takim razie..
    Pozostaje nam dzielnie przebrnąć przez końcówkę i nie dać się zwariować:wink:

Ciasteczka mi się niestety nie należą, ale wyglądają pysznie! :)
    Ja też zmykam spać, dobranoc!
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Spidermanka, torba to Bababing paternity daytripper, a do wozka Graco Evo, bo nie bylo zadnej w zestawie. Popatrzylam po roznych stronach i ta spodobala mi sie najbardziej.

Isiula, przybij piatke, tez jeszcze nie mamy wynajetego mieszkania, a ja bym chciala jak najszybciej zaczac wic to gniazdo, bo sie niecierpliwie i boje, ze pozniej sie ze wszystkim nie wyrobie ;x

Treść doklejona: 01.09.12 01:27
    I mam pytanie do mam, ktore sa na podobnym etapie co ja - widzicie juz jak Wasz dziec cos wypycha? Nozke, raczke? Bo u mnie wiele nie widac, tylko takie delikatne uwypuklenia i falowanie, jak bobas sie wierci. Myslalam, ze w tym tygodniu bedzie to juz latwo zaobserowac i sie zastanawiam, czy to moj dziec jest taki maly, czy ja taka gruba, ze przez ten tluszcz nic nie widac :confused:

Treść doklejona: 01.09.12 01:32
    I jeszcze, czy Was tez tak 'przytyka' podczas twardnien brzucha? Bo ja wtedy czuje, jakby mi cos zalegalo w przelyku i gorzej mi wtedy oddychac.
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
    • CommentTimeSep 1st 2012
     permalink
    Witajcie dziewczynki :wink:
    U mnie noc bez zmian, zero skurczy, zero twardnień brzucha :devil:
    ale zrobiłam duży postęp, bo ........ zmieniłam nastawienie po wczorajszej wizycie w szpitalu,
    a więc już nie jestem taka nakręcona na ten poród :wink:
    Nic nie trwa wiecznie, nawet ciąża :cool:, dlatego jakoś mi się lepiej zrobiło :bigsmile: Jak kilka dni poczekam, to przecież nie będzie tragedii, widocznie tak ma być :wink:

eveke: judka dziękuję , o takie coś mi chodziło :) dzięki

misia-ludek: Eveke ktoras z dziewczy pisala ze powyzej 1000 powinno byc widac pecherzyk a zarodek z bijacym serduszkiem gdy beta powyzej 10000. Najlepiej isc w 7tc

Ja pisałam jak to u mnie było, ale nie wiedzieć czemu mój post zniknął :shocked:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 01.09.12 07:22</span>
    violet_flower: potrzebuję dużo białka, witaminy C, żelaza i wapnia, więc przetłumaczę sobie tym, że te ciasteczka na pewno to wszystko mają:tongue:

:rolling:
    no pewnie, że mają :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    Ja też się witam, zero jakichkolwiek objawów :wink: Dzisiaj mamy 5 rocznicę ślubu, ale synek najwyraźniej nie chce być prezentem :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Dzisiaj mamy 5 rocznicę ślubu

No to gratuluję :flowers:
    Jak spędzicie ten dzień ? :dinner: ? :kissing: ?:rainbow:
  5.  permalink
    Dzień dobry Wszystkim w deszczowa sobotę:wink:
    Malisiek ja mam coś takiego ze już zauważam wypychanie i falowanie. Najczęściej pojawiają się dwie duże wypukłości, czyli główka lub dupka, ale malutkie czasem też, więc podejrzewam, ze to rączki lub nóżki:wink:
    Judka mi się dziś śniło, żer byłam u Ciebie w domu z wizytą i nagle zaczęłaś rodzic, ale wszystko działo się expresem:shocked: pijemy kawę, a Ty mi mówisz, ze czujesz główkę między nogami:smile:

Treść doklejona: 01.09.12 07:56
    Czyli chyba bardzo przeżywam Twój poród:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Judka mi się dziś śniło, żer byłam u Ciebie w domu z wizytą i nagle zaczęłaś rodzic, ale wszystko działo się expresem:shocked: pijemy kawę, a Ty mi mówisz, ze czujesz główkę między nogami:smile:

Kochana to zapraszam do siebie na kawkę :tongue:
    no i na jakieś dobre ciacho też :bigsmile:
  6.  permalink
    Jakby to był Kraków to jestem w pół godziny:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeSep 1st 2012 zmieniony
     permalink
    madziauk: ruda03 - kazda z nas inaczej przezywa ciaze, ja mam juz po prostu jej dosc :peace:

Hehe szybko masz dość :) ja w 30tc czułam się jeszcze ok... :) po 35/36 tc to jest dopiero bajunia :) Ale rozumiem, że każda z Nas inaczej odczuwa a już jestem pełna podziwu dla babeczek, które walczą z obrzękami... Trzymaj się kochana dzielnie - dopiero się zaczyna ;)
    Witam się z rana :) Jadę dziś sobie na proszę do rodziców na wieś... poodpoczywam :)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Judka miałam dokładnie tak samo : " no przecież w końcu muszę kiedyś urodzić !" no i urodziłam :wink::crazy:
    Ale cały czas trzymam kciuki za Ciebie żeby było szybciej niż później :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Malisiek: I jeszcze, czy Was tez tak 'przytyka' podczas twardnien brzucha? Bo ja wtedy czuje, jakby mi cos zalegalo w przelyku i gorzej mi wtedy oddychac.

Malisiek, ja to dosłownie czuję, jakby mnie ktoś dusił :) I zaczynam się zastanawiać, czy jak przyjdą te porodowe skurcze, to się nie uduszę :) I jak tu oddychać podczas skurczu - bo niby oddech taki ważny... ;) To ponoć normalne, pytałam ostatnio mojej ginekolog. Z tym, ze mi to bardziej przeszkadza niż ból podczas skurczu... nieprzyjemne bardzo.
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Cześć dziewczynki, gratulacje dla rozpakowanych w ostatnim czasie. Produkujecie tyle, ze czytam was tylko wybiórczo, bo inaczej nie dałabym rady.
    Chciałam was uczulić na to, zebyście za bardzo nie sugerowały się wynikami ktg. U mnie na kilka dni przed porodem (akcja falstartowa) ktg wykazywało skurcze 90-120 przez 2 h a potem wszystko się wyciszyło. Natomiast podczas porodu tez byłam cały czas podpięta pod ktg i najwyższy skurcz jaki się zapisał wynosił...15!.:shocked: Przez 2 h porodu cały czas 0 ze skokami do 7-10. Połozna po raz kolejny powiedziała, że nie sugerujemy się wysokością skurczu tylko długością jego trwania
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Peppermill: Przez 2 h porodu cały czas 0 ze skokami do 7-10. Połozna po raz kolejny powiedziała, że nie sugerujemy się wysokością skurczu tylko długością jego trwania
    --

No to zrobiłaś mi znowu nadzieję :tongue:

A jak u Was? Jak się czujesz i jak Lusia ? :wink:
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witam się w skończonym 37tc i donoszę iż jesteśmy donoszeni :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Ja się czuję świetnie fizycznie, właściwie od początku. Rodziłam tylko 2 h, nie miałam nacięcia, ani nie pękłam, więc luz. Lusia w porządku- na obecną chwilę jest normalnym, zdrowym noworodkiem, który niestety ciągle myli noc z dniem. Ale na to już nic nie poradzę...
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    witam w sobotni poranek, my dziś dzien wyjazdowy mamy:)także jutro dopiero Was poczytam:)
    ja pamietam z moja Zosią jak byłam tak w 34 tygodniu to zaczęłam narzekać...ja bardzo puchłam..kostki miałam wielkości kolan, no masakra jakaś mówię Wam...na twarzy tez byłam opuchnięta, zresztą wszędzie kurczę...teraz mówię każdej przyszłej mamie że do końca 7 miesiąca jest ok, a potem juz powinien byc termin porodu hehe:) mam nadzieję że tym razem opuchlizna mnie ominie,,zrzucam ja na kark upałów..a zimą upałów nie ma...miłego dnia dla wszystkich :)
    --
  7.  permalink
    Witamy się w ten paskudny i mokry dzień :devil:

Widzę że Judka twardo się trzymasz :shocked:
    U nas też cisza......oby nie za długo....

Miłego dnia
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Witam sie z rana :) dopiero co wstalismy :)

Malisiek - ja mam tak samo, cos tam widze, ze sie wypycha, ale nie potrafie odroznic co. Moze jest slabo widoczne? Sama nie wiem.. Moze dlatego, ze synus dalej lezy w poprzek z glowka po lewej a nozkami po prawej..? Tego drugiego odczucia nie mam.. ale pewnie wszystko przede mna ;)

Peppermil - nic tylko zazdroscic mozna takiego super porodu bez popekania :) fajnie, ze malutka zdrowa i wszystko ok :)

Judka - gratuluje 5 rocznicy :)))
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    madziauk: Judka - gratuluje 5 rocznicy :)))

To nie moja rocznica hihi :tongue: To Pajacynki :wink:
    Źle mi się skopiowało i wyszło jakby to była moja :wink:
    Ale dziękuję, a co :bigsmile:
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Judka :) hehe

Pajacynka - w takim razie gratki dla Ciebie :)
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Witam się sobotnio!
    Pajacynka gratulacje:bigsmile:
    My wczoraj byliśmy na wizycie i nasz Mały waży 519g, usadowił się pupą na moim pęcherzu i z tej to własnie pozycji wykonuje swoje akrobacje :wink: poza tym wszystko w porządku łożysko na swoim miejscu i najważniejsze, że bakterii w moczu brak (odpukać pukpuk!) :bigsmile:
    --
  8.  permalink
    lapa: nasz Mały waży 519g, usadowił się pupą na moim pęcherzu i z tej to własnie pozycji wykonuje swoje akrobacje

Kochana, to widzę, że nasze chłopaki przyjęły taką samą pozycję... :bigsmile: Mój póki co sie jeszcze nie przekręcił i chyba dobrze mu tak jak jest :bigsmile:
    -- ___
  9.  permalink
    Witam sie deszczowo ze świętokrzyskiego:)
    Dziś mój maluch donoszony:)oby teraz jak najszybciej pojawił sie poród:)Pozdrawiam
    -- ,
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    spidermanka: nasze chłopaki przyjęły taką samą pozycję

liczę na to, że mój Mały zmieni pozycję bo i czasu i miejsca ma jeszcze dużo.Twój też jeszcze ma trochę czasu na obrót:wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.