Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Isiula, przybij piatke, tez jeszcze nie mamy wynajetego mieszkania, a ja bym chciala jak najszybciej zaczac wic to gniazdo, bo sie niecierpliwie i boje, ze pozniej sie ze wszystkim nie wyrobie ;x
dupek jakiś, może to i dobrze.. ehh pozostaje wierzyć, że jednak się to wszystko szybciutko ułoży i ze wszystkim zdążymy..

Co by nie przechwalić, ale mój synek jest dziś wyjątkowo spokojny, rusza się ale mniej (w porównaniu do wcześniejszych dni), może mi niespodziankę szykuje i postanowi w końcu wyjść

Bo ja mam tak że jak mała się wypina to czuje natężenie tam na dole, czuję że coś napiera a coś trzyma strasznie nieprzyjemne uczucie i zastanawiam się jak to będzie bez leków, jutro biorę ostatni dzień.

teraz to i tak jest spokojniej niż na początku jak pessar jeszcze dobrze się nie uplasował
nie ma co narzekać, byle by do przodu i byle by tydzień jeszcze chociaż wytrzymać bo mąż będzie mógł wziąć wolne i 39 tygodni będzie już
minęły wcześniejsze dolegliwości, zrobiłam się tylko bardziej czuła i delikatna na nie przyjemne zapachy, np. Kupy 
co wcześniej mnie nie ruszało i byłam twarda!!! Zaczęły mnie delikatnie piersi boleć z boku i sutki bardziej wrażliwe mam. Ale tak jest ok, chciała bym poczuć malucha bo nie wiem czy wszystko jest ok, ale w poniedziałek go zobaczę. 
jak dzidzia w brzuszku?

Jak Mała wypina pupolek to tam na dole tak boli, jakby ktoś mnie skalpelem ciachał
Tak samo jazda samochodem po dziurawej drodze... Normalnie "orgazm"

Ciągnie mnie w dole brzucha i na dodatek boli w pachwinach i plecy. W 9 miesiącu to ja się chyba z domu nie ruszę
Violet a co tam u Ciebie ?? jak dzidzia w brzuszku?
brzuch mi podskakuje
wymioty mnie ominęły - za to totalnie nie miałam apetytu - na nic- zero, żadnych zachcianek. W pierwszych 3 miesiącach schudłam 2 kg zamiast przytyć...
dziewczynom w 3 trymetrze zycze wytrwalosci bo widze ze wam maluchy daja w kosc, pomyslcie ze juz blizej niz dalej i juz niebawem bedziecie tulic malenstwa :)

[/url
może już kiedyś był poruszany ten temat, ale ja nie widziałam. Co uważacie na temat masażu krocza przed porodem? Czy faktycznie on pomaga przy porodzie, że nie trzeba nacinać i nie pęka? Czy któraś z was taki stosowała i pomógł? Tu znalazłam linka na ten temat, ale szczerze nie mam zbyt ochoty na takie zabawy jeżeli nie mam pewnośc, że pomogą...