Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Przed chwilą byłam z m. na spacerze i jakoś strasznie ciężko mi się chodzi, a brzuch przecież nie jest dużyCiągnie mnie w dole brzucha i na dodatek boli w pachwinach i plecy. W 9 miesiącu to ja się chyba z domu nie ruszę
Normalnie zachowuję się ostatnio jak stara baba - tu mi strzyka, tam mi pyka ehhh.. teraz juz czasem maly daje mi popalic, ale tez nie jest jeszcze zle..bo na szczescie az tak nie boli :)

hehe

ale szczerze nie mam zbyt ochoty na takie zabawy jeżeli nie mam pewnośc, że pomogą...
Tylko słyszałam, że trzeba uważać przy tym, żeby nie wprowadzić sobie jakiejś infekcji..
I też się boję co będzie, jak mi brzuch jeszcze podrośnie. I ogólnie stresa mam jak to będzie, jak się dziecko urodzi. Bo ja taka młoda i dziecinna, boje się, że sobie nie dam rady... Nigdy nie miałam doczynienia z takim maciupkim dzieckiem. Nie mam pojęcia jak się takim zajmować i nie potrafię 'gadać' z dziećmi. Nie wiem, co to będzie
Nie chce przesadzac i robic z "igly widly", ale z drugiej strony tez nie chce by cos sie naszemu malenstwu przytrafilo.. Ogolnie on sie chyba miewa ok, bo kopie bardzo - szczegolnie wieczorem ;)

a zawroty zostaly, do tego czuje sie bardzo slabo. Tez tak macie?
a gdzie tu jeszcze do końca...
ale pocieszam się faktem, że to już ostatnia prosta
Będąc nie w ciąży, po chorobie sama tak często miałam jeszcze przez jakiś czas.

juz nie wiem co lepsze naprawde, no i ostatni dzien wakacji od jutra znów dzien swistaka - codziennie to samo :)

Noc bardzo spokojna, spałam aż 7 godzin
czy ja oby jestem w ciąży po terminie ???

Melduję, że u nas nic się nie dzieje, więc jutro będę musiała się stawić do szpitala
. Strasznie mnie boli krocze a mam zaledwie 4 szwy
. Nie wiem, czy ktoś jeszcze urodził , jeśli tak to gratulacje!!!, postaram się nadrobić braki
. Pozdrawiamy z Bartusiem

judka jestes pierwsza!!! :)

ważne, że nie masz żadnych przykrych dolegliwości związanych z przedłużającą się ciążą, więc chyba trochę lepiej czekać
Najstarsza troche wystraszona, bo juz sie dowiedziała, ze sie zakwalifikowała sie na grudniowy ogolnopolski przeglad pianistów ze szkoł muzycznych i ma pietra :) ale generalnie ok :) Jutro wielki dzien najmłodszej -idzie pierwszy raz do przedszkola :) ciekawa jestem, starsze nie płakały, polubiły od razu, od zawsze mówiły mi czesc i biegły do dzieci, jaka bedzie ona - zobaczymy :)
--

Rozmawiacie o przedszkolu ?
, bo ich dzieci super się zaadaptowały
i wcale nie tęskniły za mamą 

ważne, że nie masz żadnych przykrych dolegliwości związanych z przedłużającą się ciążą, więc chyba trochę lepiej czekać
Gdybym miała sie jeszcze męczyć bólami, to byłoby ciężej, a tak to tylko psychicznie się wykańczam
, ale mój 2- dniowy kryzys minął i teraz jest ok

kupiłam sobie buty wsuwane bo ciężko mi wiązać, najadłam się frytek, szaszłyka i stwierdziłam że teraz to mogę rodzić
najadłam się frytek, szaszłyka i stwierdziłam że teraz to mogę rodzić
--

Rozmawiacie o przedszkolu ?

wczoraj pierwszy raz od 29 tygodnia wypuściłam się z M. na miasto

, zmobilizować go do naprawienia kilku rzeczy w domu, iść do kina, wyskoczyć do jakiegoś ciucholandu...
stanęłam przed ruchomymi schodami i kręciło mi się w głowie, bałam się stanąć na nich jak małe dziecko
co to leżenie robi z człowieka.
no i to poużywanie męża. Hmmm też bym chciała ale z pessarem to nawet mowy nie ma na razie
Też mam jeszcze dużo planów, chciała bym iśc do kina tak samo jak Ty - cóż za marzenie
Leci ta lista, leci... ja już 16 
Judka liderko działajMoże doczekam się pierwszego miejsca

U nas ok, jutro na to badanie idę grrr...ciekawe co to będzie, wiem, że będzie ok, wspieracie mnie mocno, dziękuje

Trochę nie typowe pytanie gdzie kupujecie sobie staniki, bo pod biustem mam już 96 a po środku 107, też nie chce dużo kasy na niego wydać bo to pewnie na trochę a potem inny rozmiar.

U mnie cisza i nic się nie dziejeMiejmy nadzieję że obie niedługo urodzimy
Ale trzymam kciuki za Ciebie żeby skurcze się rozkręciły
--

U mnie choć jeszcze parę dni do 30 tyg. ale z dnia na dzień jest co raz gorzej mały główka wdół i robi mi tam takie ziuziu od 3-dni że jak chodzę to muszę nogi zaciskać żeby mi nie wypadł tak napieraEdziu skonsultuj się z innym lekarzem dla bezpieczeństwa - bliżnięta lubią ,,wcześniej,, się rodzić. Więc jeśli masz skurcze to trzeba je ,,zlikwidować,,. Trzymam kciuki za Was
No i najgorsze że mimo że od paru dni okupuje tylko łóżko ciągle mi twardniej brzuch - i dziś już miałam 3 skurcze , od 3 dni nospa ale coś nie wiele pomaga
Tu te downy pow, że to dobrze ciało reaguje , nawet szyjki nie sprawdził przepływów nic
Porozmawiam z pl. położną która zna biegle hol. i poproszę o porady może ma jakiegoś gina od bliźniaków bo chyba czas na zmiany