Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    edzia503: Też czujesz już presje ???
    Bo ja jakoś mam dziwne przeczucie że z czymś nie zdążę :shamed: wiec pierwszy krok kupno farb do mebli i malowanie , pranie no i powolutku zakupy dopełniające

Dokładnie Edzia:bigsmile: Czuje, że juz bliżej niż dalej. My popralismy ciuszki w zeszłym tygodniu. Część juz mój mąż poprasował i zostało mu drugie tyle. Całe szczescie, że mój eM nie ma problemów aby pomóc w domu, prasowaniu itp. Ale ja tez pamietam o tym, że jak chce pograć w jakieś gry na PS3 (wkoncu mężczyźni to mali chłopcy hihi) to wtedy ja przejmuję pełną opiekę nad naszym 10-latkiem. Wiadomo, ze taki duży chłopczyk nie potrzebuje juz tyle z naszej strony, ale wiadomo że potrafi zadawać miliony pytań dot. gry, a to mojego zawodnika rozprasza ;-) hahaha
    __

Edzia 503: Porozmawiam z pl. położną która zna biegle hol. i poproszę o porady może ma jakiegoś gina od bliźniaków bo chyba czas na zmiany

To dobry pomysł. Wkoncu nosisz dwójkę dzieci, wiec u CIebie może być wczesniej rozwiązania. Ja przy pierwszej (pojedynczej) ciązy urodziłam w skonczonym 34tc, ale u mnie to była kwestia łożyska przodującego. Natomiast warto abys dostała jakąś wskazówkę od położnej doświadczonej w bliźniakach.
    -- ___
    • CommentAuthoredzia503
    • CommentTimeSep 2nd 2012
     permalink
    Edziu skonsultuj się z innym lekarzem dla bezpieczeństwa - bliżnięta lubią ,,wcześniej,, się rodzić. Więc jeśli masz skurcze to trzeba je ,,zlikwidować,,. Trzymam kciuki za Was

nO ZOB. CO ONI TU POW. chociaż wiem od jednej mamy bliźniaków że przy skurczach nie podają no spy nawet nie ma tego leku w aptece
    No w szpitalu podają coś w zastrzykach ale żeby powstrzymywać skurcze to nie bardzo , liczą na naturę :shocked::shamed::shocked:

Dokładnie Edzia:bigsmile: Czuje, że juz bliżej niż dalej. My popralismy ciuszki w zeszłym tygodniu. Część juz mój mąż poprasował i zostało mu drugie tyle. Całe szczescie, że mój eM nie ma problemów aby pomóc w domu, prasowaniu itp. Ale ja tez pamietam o tym, że jak chce pograć w jakieś gry na PS3 (wkoncu mężczyźni to mali chłopcy hihi) to wtedy ja przejmuję pełną opiekę nad naszym 10-latkiem. Wiadomo, ze taki duży chłopczyk nie potrzebuje juz tyle z naszej strony, ale wiadomo że potrafi zadawać miliony pytań dot. gry, a to mojego zawodnika rozprasza ;-) hahaha

Serio pranie już zrobione - no to mnie :shamed: my nic , ale pow. najpierw komodę pomalujemy potem popiorę i pochowam \
    Ale przyznaje że dzieci potrafią nawet jedno pochłonąć dużo czasu , a te ciągłe pytanie dlaczego niebo niebieskie , a woda w kranie leci zimna i ciepła .Ale bardzo mnie cieszy bo to oznacza zainteresowanie otaczającym światem :wink:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 02.09.12 16:27</span>
    To dobry pomysł. Wkoncu nosisz dwójkę dzieci, wiec u CIebie może być wczesniej rozwiązania. Ja przy pierwszej (pojedynczej) ciązy urodziłam w skonczonym 34tc, ale u mnie to była kwestia łożyska przodującego. Natomiast warto abys dostała jakąś wskazówkę od położnej doświadczonej w bliźniakach.

Henio też ma na ścianie przedniej łożysko (no i podczas jego produkcji - włąśnie były te krwawienia na początku) ale nie wiem czy przodujące ale lek. kazał obserwować tu, ale można prosić się konowały - znachorzy :devil::devil::devil:
    --
  2.  permalink
    edzia503: nO ZOB. CO ONI TU POW. chociaż wiem od jednej mamy bliźniaków że przy skurczach nie podają no spy nawet nie ma tego leku w aptece
    No w szpitalu podają coś w zastrzykach ale żeby powstrzymywać skurcze to nie bardzo , liczą na naturę :shocked::shamed::shocked:

Mam koleżankę która urodziła bliżnięta w 29 tygodniu a od 23 tyg.leżała ze skurczami , podawali jej magnez i fenoterol więc są leki którymi można powstrzymać skurcze i doprowadzić do bezpiecznego terminu. Ja wiem że każdy lekarz inny ale jakby nie było to musisz WALCZYĆ o swoje dzieciątka żeby jak najdłużej były w brzuszku.

Treść doklejona: 02.09.12 16:31
    A Fenoterol i magnez to leki nie tylko stosowane w szpitalu.
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    edzia503: TO tyle co u Nas , aha najważniejsze MArtynka jutro idzie do Szkoły pierwszy raz , a jak chyba będe płakać -no ale tu jeszcze te hormony dają czadu ,ona się cieszy a ja mam stracha - ale tu jeszcze bariera językowa może stąd moje obawy .

Edzia, nie martw się.. Ja będąc dzieckiem mieszkałam 2 lata w NL i chodziłam tam do szkoły. Na początku było ciężko, bo byłam jedyną Polką w szkole i nic nie rozumiałam.. Ale szybko złapałam kontakt z dziećmi, najpierw słuchałam i porozumiewałam się w zabawie na migi, a po jakimś czasie zaczęłam płynnie mówić i byłam najlepsza w klasie w czytaniu :) Dzieci chłoną języki jak gąbka, na pewno tak samo będzie z Twoją córcią:smile:
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Wiem o tym leku ale ich nawet nie wzrusza moje ciśnienie 160/100 w gabinecie ale tylko tam w domu lepsze wiec hmm....
    a jak pow. o skurczach to pow ze to normalne bo jak ciało inaczej ma się przygotować jak nie zacznie ćwiczyć , ale kretyn nawet nie zajrzał w szyjkę :shocked:
    A boje się zmienić szpital bo boje się wpaść z deszu pod rynnę , na razie leże i co....? i chyba za dużo myślę :shamed:
    --
  3.  permalink
    edzia503: Wiem o tym leku ale ich nawet nie wzrusza moje ciśnienie 160/100 w gabinecie ale tylko tam w domu lepsze wiec hmm....
    a jak pow. o skurczach to pow ze to normalne bo jak ciało inaczej ma się przygotować jak nie zacznie ćwiczyć , ale kretyn nawet nie zajrzał w szyjkę :shocked:
    A boje się zmienić szpital bo boje się wpaść z deszu pod rynnę , na razie leże i co....? i chyba za dużo myślę :shamed:

Dobrze, że dużo leżysz bo to jest również bardzo dobry i skuteczny 'lek'. Jakbys czegos potrzebowala z Polski to daj znac...!

A co d gotowej wyprawki to my tylko dlatego popralismy i poprasowalismy (to drugie zrobił eM), bo odebralismy od mojej kuzynki komode po Matim. A nie chciałam, aby sobie tak samotnie stała... to ją uzupełniliśmy. ;-) Ale innych rzeczy oprócz ubranek, komody, wózka i fotelika sam. nie mamy... Bedzie trzeba sie rozejrzec. Ja planuje zrobic TE zakupy na allgero, aby nie jeździć do sklepu z kartą i nie szukac po półkach. A tak to przynajmniej sobie usiąde i z allegrowej półki wybiorę :wink:
    -- ___
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Edzia, nie martw się.. Ja będąc dzieckiem mieszkałam 2 lata w NL i chodziłam tam do szkoły. Na początku było ciężko, bo byłam jedyną Polką w szkole i nic nie rozumiałam.. Ale szybko złapałam kontakt z dziećmi, najpierw słuchałam i porozumiewałam się w zabawie na migi, a po jakimś czasie zaczęłam płynnie mówić i byłam najlepsza w klasie w czytaniu :) Dzieci chłoną języki jak gąbka, na pewno tak samo będzie z Twoją córcią:smile:

O ja Izula Dzięki nie wiedziałam fajnie że to nap. :kissing:
    Też mam nadzeje że będzie dzielniejsza niż mama , najlepsze że dużo łapie , dzień dobry do widzenia , jak się masz która godzina , musze do wc, tylko adres zamieszkania trudny ale stara się no i do 10 potrafi liczyć wiec nie chwaląc się ale potrafi dużo tylko z naszych nauk:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Dziewczyny, mam pytanko... czy przy stawianiu się macicy można bezpiecznie uprawiać seks? Bo u mnie te twardnienia zdarzają się coraz częściej, mimo że biorę magnez.
    --
    • CommentAuthoredzia503
    • CommentTimeSep 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    Spidermanka
    A nie masz obaw przed kupowaniem przez allegro że coś nie bedzie takie jak myślałaś,. moja mama teraz schizuje mnie że jak kupie pościel to będzie bawełna ale cienka i szybko się kolory spiorą :confused: a reszta też bym chciała na allegro i co zamówię to do mamy przyjedzie czyli od tetr , po przebierak i jakieś drobnostki no i oczywiście wózek ale to już u producenta
    Ja wybrałam takie
    http://allegro.pl/mamo-tato-3-el-posciel-dziecieca-90x120-i2580752346.html
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    edzia503: Też mam nadzeje że będzie dzielniejsza niż mama , najlepsze że dużo łapie , dzień dobry do widzenia , jak się masz która godzina , musze do wc, tylko adres zamieszkania trudny ale stara się no i do 10 potrafi liczyć wiec nie chwaląc się ale potrafi dużo tylko z naszych nauk:wink:

O no to jeszcze lepiej, mnie rzucono na głęboką wodę i jakoś dałam radę. A Martynka jak już osłuchana i zna podstawowe zwroty to jeszcze szybciej zaadaptuje się wśród dzieci:smile:
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Dziewczyny, mam pytanko... czy przy stawianiu się macicy można bezpiecznie uprawiać seks? Bo u mnie te twardnienia zdarzają się coraz częściej, mimo że biorę magnez.

Dobre pytanie przyłączam się :wink:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 02.09.12 17:10</span>
    O no to jeszcze lepiej, mnie rzucono na głęboką wodę i jakoś dałam radę. A Martynka jak już osłuchana i zna podstawowe zwroty to jeszcze szybciej zaadaptuje się wśród dzieci:smile:

Pewnie że tak będzie inne opcji nie ma :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Malisiek: Dziewczyny, mam pytanko... czy przy stawianiu się macicy można bezpiecznie uprawiać seks? Bo u mnie te twardnienia zdarzają się coraz częściej, mimo że biorę magnez.

ja miałam zakaz dziewczyny...
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    ja miałam zakaz dziewczyny...

oj biedny połówek :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    edzia503: oj biedny połówek :tooth:

odkąd zaszłam w ciążę miałam plamienia, później twardnienia brzuszka i tak na prawdę serduszkowaliśmy tylko raz - miesiąc temu :) i to jak ostrożnie :) KATORGA!
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    odkąd zaszłam w ciążę miałam plamienia, później twardnienia brzuszka i tak na prawdę serduszkowaliśmy tylko raz - miesiąc temu :) i to jak ostrożnie :) KATORGA!

My z początku też wcale :confused: teraz troszkę śmielej tak od 20 tyg. teraz też by tak się chciało ale rozsądek bierze góre.
    --
  4.  permalink
    Dziewczyny.., czy Wasze dziecia tez maja czkawke po kilka razy dziennie...? Tak mi go żal..... :(
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    My się od początku nie oszczędzaliśmy. Ale teraz wolę się wstrzymać do piątku, bo mam wizyte w szpitalu i zobaczymy, czy dostanę zakaz. Mam nadzieję, że nie, bo jak mam coś zakazane to wtedy baaaardzo tego chcę :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    CiastoMiłości: Dziewczyny.., czy Wasze dziecia tez maja czkawke po kilka razy dziennie...? Tak mi go żal..... :(

tak, moja mała miewa do 3 razy na dobę i to po 10min :) ale nie martw się Ciasto - One nie odczuwają tego tak dokuczliwie jak My :) Ich to w ogóle nie męczy :)
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    CiastoMiłości: Dziewczyny.., czy Wasze dziecia tez maja czkawke po kilka razy dziennie...? Tak mi go żal..... :(

Mój ma bardzo często i długo podobnie jak u Katki, najbardziej męczy go jak wypiję ciepłe kakao..
    Pewnie dlatego, że mu smakuje i wtedy zachłannie żłopie wody płodowe:wink:
    Czytałam gdzieś, że to dobrze jak dziecko ma częste czkawki, bo w ten sposób ćwiczy oddychanie.
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Też słyszałam, że to go wcale nie męczy. Nie odczuwa tego jako coś złego, męczącego. Mój też często czka :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dziewczyny czkawka to takie czeste i regularne pukanie od srodka? :) bo ja nie wiem czy dokladnie ja rozpoznaje..
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    madziauk: czkawka to takie czeste i regularne pukanie od srodka?

Tak:bigsmile: U mnie Mała już główką w dół i od dołu to pukanie idzie, po tym też rozpoznaję czkawkę :bigsmile:
    Malisiek: czy przy stawianiu się macicy można bezpiecznie uprawiać seks?

Ja też nie mogłam... Może faktycznie lepiej wstrzymać się do piątku :wink:
    A tak w ogóle chciałam się pochwalić :bigsmile: Skoro "wróciłam do żywych", to poszłam z M. do kina, na film "Abraham Lincoln: Łowca wampirów". Trochę miałam stracha- wiecie- film w 3D i o wampirach, ale nie urodziłam :devil: Za to mąż do tej pory z bananem na buzi siedzi, tak mu się film podobał.
    --
    •  
      CommentAuthorspidermanka
     permalink
    edzia503: Ja wybrałam takie
    http://allegro.pl/mamo-tato-3-el-posciel-dziecieca-90x120-i2580752346.html

Uśmiejesz się, ale dokładnie ten sam sprzedawca wpadł mi w oko... tylko że pościel wkolorze bezowej kratki... :bigsmile:
    Co do ubranek to sa zdjęcia bardzo dokładne plus info czy stan, jaki materiał itp. Wszystko co zamówiłam przyszło takie samo, ajkie się spodziewałam. :-)))
    -- ___
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    edzia503: Ja wybrałam takie

Edzia, chyba Ul_cia brała pościel od mamo-tato... Musiałabyś jej zapytać, czy jest zadowolona:smile:
    W wyszukiwarce forumowej, jak wpisałam mamo tato, to też kilka opinii wyskakuje- raczej pozytywnych.
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    <span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 02.09.12 22:35</span>
    My z początku też wcale :confused: teraz troszkę śmielej tak od 20 tyg. teraz też by tak się chciało ale rozsądek bierze góre.
    My odkąd dowiedziałam się,ze jestem w ciąży nie kochamy się wcale ze względu na bezpieczeństwo dziecka i na to,że do 13 tc miałam krwiaka.
    --
  5.  permalink
    A ja wlasnie dzisiaj miałam takie 'WIELKI' dzien, kiedy wkoncu moglismy z eMem pobaraszkować :-))) Matko, po tak długiej przerwie to czułam sie prawie jak piewrwszy raz ;-) hahaha

_____

Co do pościeli od 'mamo-tato' to faktycznie trzeba zapytać Ulci jak sie jej sprawdza w praktyce... :bigsmile:
    -- ___
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Czy na badania genetyczne dziewczyny muszę iść na czczo? bo będą pobierać krew i nie wiem czy mogę zjeść śniadanie...:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Z tego co pamiętam to tak
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    czyli na czczo? ok wezmę coś ze sobą do zjedzenia :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbeagraf
     permalink
    venus87: Czy na badania genetyczne dziewczyny muszę iść na czczo?

Ja nigdy na te badania nie szłam na czczo - to nie badanie morfologii czy cukru...

Treść doklejona: 02.09.12 23:27
    a co do pościeli - to mam sprawdzoną z firmy Gluck i dla drugiego maluszka też taką będę kupować. Użytkujemy 2 lata i nic się z tym nie dzieje
    -- Ona 2010, On 2013 :-)
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Na badania genetyczne nie szłam na czczo :wink:
    (Jeśli mowa o tym badaniu, które trzeba zrobić jak najszybciej po USG z mierzeniem przezierności karkowej w 11-13tyg.)
    --
  6.  permalink
    Jeśli chodzi o pościel mamotato to ja mam dwie zmiany, używam już dwa lata i jestem zadowolona. Kolor sie utrzymuje, nie mechaci sie. Jest ok.

Treść doklejona: 02.09.12 23:46
    Gratulacje dla świeżo upieczonych mamusiek:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
    • CommentTimeSep 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    Witam w poniedziałek :devil:
    Nadal w dwupaku, bez objawów i dolegliwości :devil: A dziś jest 3-ci dzień po terminie :devil:
    Wczoraj oczywiście cały pakiet był (jak zawsze, od kilku dni): seks, masaże sutków, długi spacer. Jestem twarda sztuka, bo na mnie nic nie działa (już tak 1,5 tyg. próbuję, no z 2 dniami przerwy na kryzys, w którym się poddałam :tongue:)
    Mój synuś zamienił dzień na noc:cool: Przechwaliłam, że jest spokojny.... za to w nocy daje czadu :wink:
    •  
      CommentAuthorPajacynka
    • CommentTimeSep 3rd 2012
     permalink
    Mój synek też w nocy dawał dzisiaj czadu, noc zarwana, poza tym nic się nie dzieje :confused: Niedługo będziemy się zbierać na izbę przyjęć, trzymajcie kciuki, żeby mnie nie zatrzymali na patologii :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    ja też moją Kruszynę wczoraj przechwaliłam i dziś miałam armagedon w brzuchu całą noc :/ Cwane te Nasze dzieci ;)
    Pajacynka - kciuki :)))
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    Witam wszystkie mamusie:) Od dawna sobie was podczytuję ale dzisiaj mam pytanko-jestem na początku 25tc i od kilku dni odczuwam takie pulsowanie na dole brzucha jakby ktoś nacisnął kapsel i on po chwili odskoczył- nie cały czas po prostu się pojawia i już. Do tego jeszcze mała przez dwa ostatnie dni jakoś przestała mnie łaskotać (tak na razie odczuwam ruchy-to moja pierwsza ciąża) może że miałam wolne i więcej sobie odpoczywałam- bo w zeszłym tyg łaskotała mnie przez pół dnia jak chodziłam w pracy
    może któraś z was miała takie pulsowanie?
    pozdrawiam i życzę zdrówka
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    I ja się witam Porannie i nie typowo ale tak już chyba zostanie . Moja Mała córeczka właśnie pojechała pierszy dzień do szkoły :bigsmile: Czekam na sms co i jak
    Dzieki dziewczyny za porady na temat pościeli :wink:
    Pajeacynka kciuki zaciśnięte za dziś
    Judka uparciuszek Mały z niego - no wiecznie siedzieć nie będzie , ale zob. to może się rozkręcić w każdej chwili dasz rade - kwestia godzin albo dni/a:thumbup:
    --
  7.  permalink
    Dzień dobry Wszystkim:wink:

Gusiadm na początku ruchy (jeśli dopiero niedawno zaczęłaś je czuć) nie są zbyt regularne i możesz ich jeszcze codziennie nie wyczuwać - z czasem to się nasila i nabiera regularności. Ja ruchy pierwsze poczułam trochę wczęsniej niż Ty i też na początku to było takie wrażenie łaskotania, pulsowania itp...:wink: więc nie masz się czym martwić:wink:

Judka25 no może Mały czekał na koniec weekendu i coś teraz zadziała:smile:

venus87 kciuki za badania - będzie dobrze!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormisia-ludek
     permalink
    No ja już po weselnym weekendzie się witam. Gratuluję nowym mamusiom:cheer:
    judka trzymam kciuki aby akcja szybko ruszyła:tooth:
    ___
    U nas Maja dziś do przedszkola, bez problemu poszła z panią do sali:shocked: ja ledwo zdążyłam ukraść buziaczka.
    A teraz padam po weselu i idę się chyba jeszcze położyć.
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    ja tez się witam ciepło po wyjazdowym weekendzie:)
    rozpakowanym mamusiom serdecznie gratuluję!
    kobietki, które mają badania trzymam kciuki za pomyślność!
    Judka teraz wszystkie Tobie kibicują hehe...ja Ci powiem tak...na przedporodowym leżała ze mną dziewczyna u której nic się nie działo, a była chyba 7 dni po terminie, co prawda z córą, i ktg jej podłączali ze 3 razy na dobę i nic, i nic...dziewczyna się podłamała, a tu nagle 9 dni po terminie rano się budzimy a jej nie ma o.O
    okazało się że o 5 rano odeszły jej wody a o 6.30 było już po wszystkim, nawet mąż podobno nie zdążył dojechać...
    także życzę Ci takiego szybkiego rozwiązania sprawy, skoro musisz się aż tyle naczekać:)
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Witam się i ja...
    W Katowicach szaro, buro, ponuro...
    Pajacynka: Niedługo będziemy się zbierać na izbę przyjęć, trzymajcie kciuki,

Kciuki zaciśnięte :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Edzia trzymam kciuki za Twoją córę i za jej pierwszy dzień w szkole :wink:
    Misia- ludek za Twoją córę też, bo pierwszy dzień w przedszkolu, to bardzo ważne wydarzenie (pewnie nie tylko dla małej, ale dla całej Rodziny :wink:)
    I oczywiście za Cysię Moni.
    Dajcie dziś koniecznie znać, jak minął im ten dzień :tongue:

A ja Wam dziękuję za kibicowanie :bigsmile:
    A może Wy nie chcecie żebym odeszła z tego wątku, co? Przyznawać się:devil: I te kciuki takie oszukane i dlatego nie rodzę ?!:tongue:
    Ale już tak marudzę, że pewnie niedługo na serio zaciśniecie, żebym tylko sobie poszła :cool: :tongue:
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    zmienię temat ale bolą mnie plecy , tak jakbym miła biegunkę dostać albo jak w pierwszy dzień okresu zatyka mnie nie mogę złapać tchu , takiego pełnego oddechu i niedobrze aż w gardle ściska .
    Tylko nie piszcie że tak skurcze wyglądają -wzięłam 2 no spy a to wszystko jak się położyłam
    --
  8.  permalink
    A ja dziś pierwszy dzień od 2 miesięcy bez leków. Cała aż drżę i chyba gorzej psychicznie się czuję niż fizycznie :devil: chyba sie uzależniłam od tych leków, z nimi czułam sie bezpiecznie :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    edzia503: zmienię temat ale bolą mnie plecy , tak jakbym miła biegunkę dostać albo jak w pierwszy dzień okresu zatyka mnie nie mogę złapać tchu , takiego pełnego oddechu i niedobrze aż w gardle ściska .
    Tylko nie piszcie że tak skurcze wyglądają -wzięłam 2 no spy a to wszystko jak się położyłam

Edzia chciałabym Ci jakoś pomóc i coś doradzić, ale nie mam pojęcia. Mnie tak mocno zatykało w pozycji leżącej, że nie mogłam oddychać jak byłam już w 36-37 tyg ciąży i wtedy lekarz powiedział, że dziecko jest ciągle bardzo wysoko i uciska stąd problemy z oddychaniem. Ale Ty masz bliźniaki w brzuszku i do tego ból pleców, więc nie mam pojęcia, o czym to może świadczyć.
    Na pewno dużo odpoczywaj :grouphug:
    Jest mi Ciebie strasznie szkoda, że w ciąży bliźniaczej nie masz odpowiedniej opieki lekarskiej :sad:

Natalia122: A ja dziś pierwszy dzień od 2 miesięcy bez leków. Cała aż drżę i chyba gorzej psychicznie się czuję niż fizycznie :devil: chyba sie uzależniłam od tych leków, z nimi czułam sie bezpiecznie :sad:

Teraz też czuj się bezpiecznie, bo już na tym etapie - w 38 tyg. nie ma żadnego zagrożenia :wink:
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    edzia, może powinnas to skonsultować z lekarzem?
    --
  9.  permalink
    Edzia też radzę skonsultować to z lekarzem.
    Judka mnie strach ogarnął chyba przed porodem :sad:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    najchetniej to bym sie ubrała i pojechała na ktg do szpitala
    ale wiecie że moje dzecko jest do 15.30 w szkole a o 12-13.15 mamy ja odebrać bo maja przerwe obiadową w domu
    potem znówdo szkoły, bez m. za daleko żeby jech. 2-ma autobusami samej a koś musi Ejam odebrać - znajomych brak
    wiecie co to chyba sa skurcze, może nie mocne ale taką- nie wygodę czuje w placach jak podczas okresu
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Edzia a może zadzwoń do szpitala i powiedz o tym?
    No lepiej żebyś dziś jednak była u lekarza. Jak nie teraz, to od razu jak mąż wróci z pracy.
    Natalia122: Judka mnie strach ogarnął chyba przed porodem :sad:

Też tak miałam i wtedy koniecznie chciałam doczekać do końca 39 tyg., bo ogarniał mnie strach, a teraz nie mogę się doczekać :devil::wink:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Judka - ja cały czas śledze Twoje postępy porodowe (a raczej ich brak :wink:)
    Edzia - ja tez chyba bym zadzwoniła do szpitala - na skurcze to jeszcze u Ciebie kochana za wcześnie :kissing:

Ja mam pościel i łóżeczko od sprzedawcy mamotato - na razie jestem zadowolona, ale wiecie, ja uzywam dopiero niecałe 2 tygodnie :wink:
    Natomiast co do samej transakcji nie miałam żadnych zastrzeżeń.

A mój mały wrzaskun własnie leży w wózeczku i sie wścieka, a ja do łazienki uciekłam - z takim cycozwisem nawet załatwić sie nie mozna :devil:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.