Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
judka, a może termin jest źle wyliczony?
Niezłą masz kondycję, że dziennie kilka km pokonujesz, mi jest dość ciężko chodzić, mały jest bardzo nisko i wszystko mnie boli
--
[/quote][quote=acia20]ale ktoś kiedyś mi mówił ze w ciąży nie powinno się trzymać rąk do góry tylko nikt mi nie umie powiedzieć czemu się nie powinno
--
Aciu wyluzuj troszkę, żyj w miarę normalnie jeśli nie masz żadnych przeciwskazań,
ale bardziej martwi mnie zmiana aktywności mojej Miśki.
ale ktoś kiedyś mi mówił ze w ciąży nie powinno się trzymać rąk do góry tylko nikt mi nie umie powiedzieć czemu się nie powinno
dziewczyny brzuszek mi się chyba zaczyna obniżać :)
Powiedziała mi, ze mam przyjechać jak skurcze będą się powtarzały co 5-7min przez 4-5 godzin :/// 4-5 godzin? Przecież to chyba paranoja jakaś...
powiedziała, bym pojechała gdzieś prywatnie, bo oni robią na potrzeby oddziału :/
dlatego chyba nie czuję, żeby poród mógłby nastąpić w każdej chwili, bo mam dużo sił i zero dolegliwości.
Bo ja nie mogę się doczekać kiedy poznam płeć dzidziusia :) A dzisiaj idę na USG :)
--
a ja jestem zalamana, w skonczonym 16tyg mam 3,2 kg na plusie a wcale nie objadam sie, masakra w ciagu tygodnia mam 0,8 wiecej, nie mam pojecia skad bo jem raczej normalnie, raz w tygodniu zdarzy sie zjesc ciasto ale na codzien jem zdrowo a w ciagu ostatnich 4 tyg tyle przytylam, masakra :(
Addictive Ty już wiesz co to za maleństwo masz w brzuszku ??? Bo ja nie mogę się doczekać kiedy poznam płeć dzidziusia :) A dzisiaj idę na USG :)
no właśnie nic :/ powiedziała, bym pojechała gdzieś prywatnie, bo oni robią na potrzeby oddziału :/ Ja w szoku jestem normalnie :/ A ja tam pojechałam tylko dlatego, bo prywatnie to już nie miałam szans zapisać się z powodu braku miejsc...
a powiedz robili jakiś masaż szyjki czy coś ???
Milka nie zamartwiaj się wagą To, że teraz przytyłaś, nie oznacza, że potem też będziesz tak samo tyła. Ja miałam różne skoki. Raz tyłam szybko, potem waga się zatrzymała, potem znowu ruszyła do przodu.
Odżywiaj się zdrowo, unikaj słodyczy i będzie dobrze
Niektóre kobiety mają już tak że w ciąży tyją, mimo dobrego odżywiania i wcale nie świadczy to o tym, że się obżerały całą ciążę. Wydaje mi się,że dużo tu hormony robią. Ale to nie znaczy, że u Ciebie tak będzie.
3 kg na tym etapie to jest wszystko w porządku
Nie i raczej nie zrobią tak szybko.
Tutaj dosyć długo czekają na wywoływanie.Mówili, że jak wszystko będzie ok, to urodzę najpóźniej 14 września (2 tyg. po terminie, czyli 42tydz + 2/3 dni).
Jeśli jest ok., to raczej nie ma opcji żeby umówić się wcześniej na wywołanie, choć ja bym chciała w najgorszym przypadku chociaż 2-3 dni wcześniej od ostatecznego terminu, bo mój mąż musi być koniecznie w pracy 14-15-16 września, bo nikogo nie ma wtedy firmie i choćbym nawet rodziła, to przez te 3 dni musi być. I tym się trochę stresujemy. Dzisiaj będę rozmawiać z lekarzem, jak to wszystko wygląda w praktyce, gdybym nie urodziła do końca tego tygodnia.
a czop jeszcze odchodzi
Ale już nastawiłam się na chłopca, bo czuje, wiem i jestem pewna, że to chłopiec ( jak nigdy mam takie przeczucie, instynkt)
Pierwsze nieomylne oznaki, czy urodzi ci się synek, czy córeczka, powinny już być dostrzegalne na USG w 14. tygodniu ciąży. Czasem nawet udaje się to w 13. tygodniu. Wiarygodność takiej oceny zależy nie tylko od doświadczenia lekarza, ale też od warunków badania – ułożenia płodu, jakości ultrasonografu.
Ja przez całą ciąże byłam pod opieką Roszkowskiego, który na pewno ma mega doświadczenie w nadmie usg i najlepszy sprzęt jaki jest dostępny (w poradni na Czerniakowskiej wymienili aparat z nowoczesnego na jeszcze lepszy) i w 16tc stażystka chciała mi powiedzieć jaka płeć, to dostała mega zj... że tak wcześnie się nie podaje, bo jeszcze bardzo łatwo o pomyłkę.. Na potwierdzenie moja Patka 3 razy była chłopcem - w 12, 15 i 16tc. Czerwinki Franek był do 20tc Zosią..
ze mam przyjechać jak skurcze będą się powtarzały co 5-7min przez 4-5 godzin :///
Powiedziała, bym pojechała gdzieś prywatnie, bo oni robią na potrzeby oddziału :/
Moja córcia dała czadu w nocy, więc się uspokoiłam nieco
ja już raz w tej ciąży się zraziłam do tego szpitala, kiedy z ostrym bólem brzucha wylądowałam na IP - przywiozła mnie karetka i kiedy lekarz stwierdził, ze z ciążą wszystko dobrze, to nie omieszkał nadmienić mi, bym pamiętała, że szpital to nie jest miejsce do konsultacji :/
Cóż, czekam do czwartku na mojego Przemka i wtedy już będę spokojniejsza, bo będę mogła liczyć na Niego - a tak jestem sama :/ Wtedy to sobie pojedziemy do innego miasta do szpitala (około 40km stąd) a tu... niech się w dupsko pocałują. Oby wytrzymać jeszcze te 2 dni. Moja córcia dała czadu w nocy, więc się uspokoiłam nieco. Dzięki Bogu...
Co nie zmienia faktu, że zachowanie położnej było, jak dla mnie, naganne.
I nie ma wtedy opcji ze Cie nie przyjmą, ale co potem na łachę liczyć- w d..... z takim szpitalem .
A Misia na pewno poczka na tatusia - tylko żeby już tak nie stresowała mamusi !!!!
a przecież lewy bok najlepszy , a tu nie możliwe to ??? a najbardziej spokojne jak leże na plecach , każde ma tyle miejsca ile trza !!!!