Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
popłakać.... czy to przez te hormony??
Oby nie urodzic za wczesnie
mam ochotę się popłakać.... czy to przez te hormony??
--
to nie musi by wyznacznikiem. Ja jeszcze dzień przed porodem (w nowy rok) czułam się normalnie, nie wygladałam jakoś gorzej, ani samopoczucia nie miałam gorszego. W ogóle nie myslałam, że dzień później już urodzę ( tydzien przed terminem) A mi właśnie mama powiedziała: oj cos ty źle wyglądasz czyżby to już ?? no może faktycznie już zaraz, bo od kilku dni czuję się jak bym imprezowała 2 tygodnie bez snu
violet_flower ja nie miałam tego badania.
Miałam HBS, HIV, WR, toxoplazmoze, wymaz z pochwy i bialko crp jak byłam w szpitalu. I to tyle a Pani dr m
Ja nie bardzo chcę się wtrącać ani pouczać - bo to nie moja sprawa. Ale prawda jest taka że nawet jeśli na usg wychodzi że dziecko jest do przodu o któryś tydzień ( u mnie bywały pomiary że nawet 2 tyg + 3 dni) to nie ma to nic wspólnego z jego dojrzałością bo waga i wzrost ma się nijak do dojrzałości rozwojowej i tak mi tłumaczono w szpitalu przy każdym usg. Jeśli dziecko nie jest w pełni dojrzałe do wyjścia to po prostu nie ma akcji porodowej wcześniej bo to ono wytwarza hormony działające na macice i informujące o jego gotowości przyjścia na świat. Dlatego ja mogąc już jechać do szpitala czekam cierpliwie do przyszłego tyg.bo najwidoczniej dziecko potrzebuje tego czasu. Moje dziecko jest tydzień starsze niż wg karty więc wiem co robić...pytałam tez lekarza-pessar nadal jest szyjka nadal długa bo 4,5cm a chce przygotować ja do porodu mojego dziecka które na dzień dzisiejszy ma ok3,5kgi jest co najważniejsze po CELESTONIE...a ja chce rodzić SN,więc niepotrzebnie sie bulwersujecie.Rozwarcie miałam i nadal mam na 1cm z szyjką długa i nadal twarda;/
Skurcze po godz odpuściły więc na mnie to napewno nie działa ze wzgledu na nie przygotowaną nic a nic szyjkę
judka25 jak tam samopoczucie? Filip spokojny?
gdyby ciąża miała trwać 37 tyg.to tyle by trwała a nie 40
Jeśli dziecko nie jest w pełni dojrzałe do wyjścia to po prostu nie ma akcji porodowej wcześniej bo to ono wytwarza hormony działające na macice i informujące o jego gotowości przyjścia na świat.
Ale prawda jest taka że nawet jeśli na usg wychodzi że dziecko jest do przodu o któryś tydzień ( u mnie bywały pomiary że nawet 2 tyg + 3 dni) to nie ma to nic wspólnego z jego dojrzałością bo waga i wzrost ma się nijak do dojrzałości rozwojowej
W ogóle dziwię się, że lekarze takie coś mówią kobietom, że dziecko jest tydzień starsze