Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorPajacynka
    • CommentTimeSep 6th 2012
     permalink
    Judka kciuki!
    U nas bez zmian dziś :wink:
    --
  1.  permalink
    Jejku Judka25 czyzby czas przeszedl na ciebie...? trzymam kciuki... tak tu zaa wielka woda:) czekamy na newsy
    A ja z kolei ostatnimi 3tyg tak sie rozroslam ze jedynie to rozciagliwe spodnie luzne bluzki i spodnice na gumce nosze, dzis dokupilam na przecenie spodnie dla ciezarnych, takie rybaczki, ale jak je tylko przymierzylam to zal mi bylo je sciagac, takie wygodne, i moj brzuch tak ladnie sie zaczyna ksztaltowac w nich. A to dopiero 5msc, ja juz nie chce myslec jakich rozmiarow bede w 9tym:)

Treść doklejona: 06.09.12 08:05
    Aha co do hormonow, to polecam dwa niezle filmy ktore ogladalam ostatnio
    1). to dla tych co wola sobie poplakac-uwaga ja plakalam pol nocy:) to jest film "The vow"
    2). to dla wszystkich ciezaroweczek ale taki do plakania ze smiechu to jest" What to expect when you're expecting"
    Z m. to sie ubawilismy no i kilka wzruszajacych momentow bylo:)
    tymczasem u mnie 2 w nocy, wiec sie zmywam do spania.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Judka powodzenia !!!!!! :smile:
    --
  2.  permalink
    Witajcie Kochane... Wczoraj byłam u lekarza, wszystko niby w porządku bo badania z moczu i wymazu pochwy idealnie wyszły tylko jedno badanie wykazało mi toksoplazmoze... Ale będę powtarzać to badanie w piątek... Wiecie czym to dokładnie może być spowodowane? Czy któraś z Was to miała i czy zaszkodzi maluszkowi??? :cry::sad:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    judka powodzenia! u mnie tak jak opisujesz wyglądało odejście czopa z szyjki:)także może już Cię nie wypuszczą:)trzymam kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeSep 6th 2012 zmieniony
     permalink
    judka trzymajcie się tam dzielnie :) Buziaki kochana :)
    a ja wczoraj wieczorem miałam "akcję skurczową" co około 7 min ale na szczęście zasnęłam i jakoś noc zleciała - były skurcze nadal ale już około 3 w ciągu godziny jakoś... Kuźwa laski zaczynam panikować coraz bardziej, ze niedługo mogę rodzić :/ W ogóle jakie rodzić? Ja, rodzić? Przecież ja niedawno test robiłam...

Treść doklejona: 06.09.12 09:06
    wklejam, co by była pod ręką :)))
    Judka trzymam kciukasy, obyś się bidulko nie męczyła tam...

Nadzieja
    , dziś Twój termin :)

1. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    2. NadziejaUmieraOstatnia 06.09.2012 (chłopiec)
    3. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    4. oranda 15.09.2012
    5. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)

6. Natalia122 20.09.2012 (dziewczynka)
    6. kapelusznick 20.09.2012 (chłopiec)
    7. sysiajaw 24.09.2012 (niespodzianka)
    8. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    8. Olenkaka 25.09.2012 (dziewczynka)
    9. monika 1205 30.09.2012 (chłopiec)
    10. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    11. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    12. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    12. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    13. KasiaTasia 13.10.2012
    14. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    15. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    16. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
    17. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    17. isiula. 10.11.2012 (chłopiec)
    18. Linden 12.11.2012 (chłopiec)
    18. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    19. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    20. lofbejbe 21.11.2012
    21. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    22. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    23. ruda03 09.12.2012
    24. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    25. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    26. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    27. lapa 30.12.2012 (chłopiec)
    28. Pomarańczka25 2.01.2013
    29. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec?)
    30. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    31. kasia151288 16.01.2013
    32. mońka 19.01.2013
    33. agavva 21.01.2013
    34. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    35. marakuya 1.02.2013
    35. GaggataB 1.02.2013
    36. justyna883 2.02.2013
    37. milena1984 3.02.2013
    37. Olenka79 3.02.2013
    38. ikamek 07.02.2013
    39. beagraf 12.02.2013
    40. Addictive 17.02.2013
    41. andziaiw 22.02.2013
    41. milka 1984 22.02.2013
    42. sushi 5.03.2013
    43. venus87 14.03.2013 (chłopiec)
    44. venika 05.04.2013
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    nIezalogowana, cobraczek walczyła w ciazy toxo, odszukaj ja sobie i napisz priwa na pewno Ci pomoze :)
    -- mama piątki :)
  3.  permalink
    Witam się w piękny poranek :bigsmile: Dopiero starszego do szkoły wyszykowałam i widze, że mam co do poczytania, bo tutaj niezaglądawszy dwa dni to pózniej na cały dzień lektura :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Magdalenka w którym szpitalu rodzisz???? Ja w Rotundzie :bigsmile: ...mam nadzieje ze bede miała cc bo ja niestety mimo szczerych chęci nie wyobrazam sobie sn...poza tym mam przepukline ciążową i lekarze nie będą mnie na silę namawiać na poród naturalny...no ale zobaczymy jak to wszystko się ułoży :bigsmile:

Judka trzymaj się cieplutko i pewnie już Cię nie wypuszczą z tego szpitala samej :bigsmile:
    -- ,
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Witajcie , można by stwierdzić po Twoim opisie oj..... chyba się zaczeło:shocked::bigsmile:
    Mońka - to ma sens przecież nie raz dziewczyny pisały że czop może podkrwawaiać podczas odchodzenia .
    Najważniejsze żeby nic w szpitalu nie przeoczyli , 3-maj się jak się zacznie dasz rade !!!!!!!!!! kciuki zaciśnięte :thumbup::thumbup::thumbup:

A i ja miałam wieści . Bałam się nap. wczoraj bo "skurcze "( jak się potem okazało to były one ) były co 20 potem co 15 potem częściej co 15-10 min. :sad:
    Wzięłam 2 no spy -nic nie przeszło ,odprężyłam się ubrałam po szłam pomóc w obiedzie.O 18 poddałam się do szpitala ciężko było się dobić telefonicznie .
    Pojechaliśmy my no ale co na taxi godz.z się czeka, no to na bus ale i droga chwile zajęła - i nie przechodziło .
    W szpitalu przed 20 - ktg,mały uciekał , Zosi skakało od 130- do 180( nie wiem czy to normalne ) pow. że jest ok . To co czułam to zapisywało się od 25-29 wiec dobrze czułam :shamed:
    no i najważniejsze punkt programu wkońcu wzieli mocz dobadania :confused: ( a prosiłam 2 tyg. temu - czy robimy ) nie nie ma potrzeby .No i wyszło strasznie kiepsie wyniki czemu oni nie mówia :confused: dali antybiotyk i chcieli na parę dni zostawić
    i wkońcu usłyszałam ( jak sie nie zgodziłam) ale musisz pamiętać to chodzi o dwójkę ale że ktg ładne , szyjek rozwarć nic nie sprawdzali , wiec co pije dużo wziełam jeszcze zurawit tabl. mam .Pokaże się na kontroli i już .A że to była 22, wiec autobusy kończyły jazde to jak oni by mi rzeczy przywieźli ,rano Ejam do szkoły -a co
    Grzesiek znów wolne z pracy to by mu pow. do widzenia a potem zęby w ścianę
    Wiec tym sposobem padnięci 23.30 w domu Mała nie przytomna,a dziś jeszcze gorzej .
    O to tyle co u Nas :bigsmile:
    --
  4.  permalink
    Ja już nie wyrabiam. Tak mnie krocze boli, z dnia na dziej mocniej i już nawet kaszel powstrzymuje , bo gdy kaszle ból w dole okropny. Boli nie tyle co w środku, ale pachwiny i kości krocza tak jak by mi się łamały. Najpeierw pobolewało przy dłuższym chodzeniu i czasami, a teraz w ciągu nawet jak leże.Spakowałam sobie też już torbe do szpitala, ale to było wyzwanie, wszystkie pozycje zaliczyłam przy tym, boje się, że jeszcze tydzien i w ogóle sie nie rusze.
    Wczoraj byłam u fizjoterapeutki do której skierowali mnie w szpitalu.
    Przesympatyczna pani pokazała kilka ćwiczen, dała mi pas na podtrzymanie mojego ogromnego brzucha i musze przyznać, że o wiele lepiej mi się w nim chodzi i brzuch nie skacze Dała dwa żebym miała zapasowy na wrazie prania pierwszego, bo mam w nim nawet spać. Pokazała w jakiej pozycji mam rodzić gdybym zdecydowała się na epidural (czyli na boku z nogą w górze )i gdybym nie brała epiduralu to na kucka, na kolanach z łokciami na łóżku. Kiedy rodziłam starszego to chciałam na kucka ,bo było mi wygodnie no ale niestety w Polsce do tego 9 lat temu, taka pozycja była nie dopomyślenia Pani powiedziała, że według niej mały sie urodzi przynajmniej tydzień wcześniej, bo brzuch już jest bardzo niziutko i to mały napiera bo gotowy do wyjścia
    :wink:

Treść doklejona: 06.09.12 09:38
    Linden ja w Coombe :wink: oo też bym chciała cc, no ale w moim przypadku wszystko jest ok więc na cc się nie zaliczam.
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    sms od Judki :) W szpitalu leciała mi mocno krew, 7,30 odeszły mi wody. Ale nie mam teraz skurczy, zostaje juz na oddziale
    no to mega kciuki!!!
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Jaaaaa Judka kciuki mocno zaciśnięte ,miałaś przeczucie .
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    No Judka GO GO GO :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorpatyk120
     permalink
    Widzę, że zostałam "wywalona" z listy. No cóż. 02.09. o godz 17:00 SN urodził się Paweł. 61cm, 4120g, 10/10
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Patyk Gratulacje , a jakie Rozmiary :wink: Dużo Zdrówka dla Pawełka i dzielnej mamusi :flowers:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    patyk120: Widzę, że zostałam "wywalona" z listy.

No właśnie, dziewczyny...
    Zauważyłam, że jeśli ktoś nie udziela się tak często, jak "czołówka" udzielających się, zostaje skreślony z listy.
    Weźcie pod uwagę, że może to być spowodowane różnymi czynnikami- wyjazd, obowiązki, problemy, z których niekoniecznie człowiek chce się zwierzać na forum...
    Sama po sobie widzę, że przy pierwszej ciąży mogłam sobie siedzieć tu codziennie. Teraz, mając już jedno dziecko, nie mam na to najzwyczajniej w świecie czasu:wink:
    Patyk- gratulacje, spory chłopaczek, niech rośnie zdrowo.
    Judka- kciuki zaciśnięte! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    patyk120 - gratulacje
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Judka kciuki zacisniete,obys jeszcze dzisiaj tulila synka:wink:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    patyk - imponujący synuś :) Gratulacje :)
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    sushi tu nie chodzi o to ze ma byc czesto, ale sa osoby ktore sie wpisuja i tyle ich widziano. To ma byc lista ludzi z forum, wiec raz na jakis czas ( tydzien 10 dni) mozna znaleźć 5 min aby wejsc i napisac "jestem zyje wszystko ok." Tym sposobem mozna sie zapisac na wzselkie listy w necie pytanie tylko po co?? ja mam 3 dzieci prace i ich zajecia dodatkowe a mimo to znajduje pare min dziennie aby tu wejsc i zobaczyc co sie dzieje, mam ten czas na przyslowiowa kawe i go wykorzystuje nasprawdzanie maili czytanie forum, portali informacyjnych itd. Jesli tego czasu nie mam to albo sie nie zapisuje, albo licze sie z konsekwencja, ze "zostane forumowo zapomniana" i tyle. Jeslii ktos po jakims czasie wróci to zawzse moze zostac ponownie dopisany przeciez, jesli zostanie usuniety

Patyk gratulacje !!!
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    mooniia: tu nie chodzi o to ze ma byc czesto, ale sa osoby ktore sie wpisuja i tyle ich widziano

Oj, jeśli sobie dobrze przypominam, patyk była częściej.
    Szczerze? za każdym razem, gdy tu wchodzę, sprawdzam, czy jestem jeszcze na liście :wink: Tak, jak napisałam- różne są powody, dla których ktoś na jakiś czas znika.
    Ale- jak mi jedna z forumowych koleżanek napisała na priv - za mało mnie tu, żebym wyrażała własne opinie i dawała rady:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Dobry....

Judka kciuki żeby szybko poszło :clap::clap::clap:

patyk gratulacje ogromne :thumbup:
    --
  5.  permalink
    Niezalogowana Pdczytuje was jak mam chwile.Toksoplazmoza mozna zarazic sie przez niedogotowane ,surowe mieso lub przez kocie odchody,ktore np.zostaly przez wiatr przeniesione na warzywa w ogrodzie itd. natoomiast nie da sie sprawdzic tego gdzie sie zarazilas wiec skup sie na leczeniu.Pewnie kolejne badanie jakie bedziesz wykonywac to Awindosc Toksoplazma?Ona wykarze czy jestes w trakcie choroby,jezeli tak to powinnas sie natychmiast skonsultowac z zakaznikiem i zapewne dostaniesz antybiotyk Rovamycyna bo tylko tym antybiotykiem chroni sie maluszka przed tym pierwotniakiem.Nie martw sie wczesne zdiagnozowanie i leczenie tego cholerstwa w zasadzie nie stanowi zagrozenia dla ciazy,ale musisz byc pod scisla kontrola zakaznika i do jego polecen sie stosowac.Ja antybiotyk bralam przez cala ciaze najpierw w dawce 2x po 1tabl a pozniej wynik byl nadal zly to zwiekszyli dawke do 3 tabl na dobe.Wyjalowilam organizm strasznie bo to jednak pare miesiecy,ale bylo warto bo urodzilam zdrowego synka.Nie martw sie jezeli nawet zachorowalas to dzisiajlekarze sobie z tym radza;)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    _sushi_:
    Oj, jeśli sobie dobrze przypominam, patyk była częściej.

Sushi ok... ale jeśli dana osoba już się nie odezwie?... to i tak trzeba by ją skreślić... przecież wiecznie nie będziemy czekać...każdy chce zając miejsce w czołówce :wink:

A ja dzisiaj wizytę mam... i albo dzisiaj albo jutro też USG, także liczę na jakąś wiadomość co do płci :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    sushi ja patyka na oczy tu nie widziałam choc jestem to od maja, dziewczyny tez. nie miała załozonej karty ciazy, sprawdzałysmy kiedy sie ostatnio logowała, to był to jakis duzy okres wstecz. Ty sie tu pojawiasz, widac Cie na forum, przykład Linden której tu nie ma , ale udziela sie na brzuszkach i nikt jej nie "wywalił". Nikt nie jest usuwany z listy ot tak, dotkneło to te osoby które na forum 28 wszytko jedno gdzie nie loguja sie szmat czasu, nie widac ich itd.
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    A mi jakoś z porodem się nie spieszy zupełnie, może zacznie, jak się przeterminuję :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    sysiajaw: każdy chce zając miejsce w czołówce

Ooo, i tu jest sedno sprawy:devil:
    Tzn. mnie się nie spieszy :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    _sushi_: Ooo, i tu jest sedno sprawy:devil:
    Tzn. mnie się nie spieszy :cool:

Nie twierdzę, że nie... też chce zająć honorowe miejsce ale jakoś nie czuję że urodzę w przeciągu najbliższych dni :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    zrszta znalazłam post patyk z 7 grudnia w którym sama proponuje "porzadki" na liscie wiec to chyba nie jest jakas nowowsc ;) normalna rzecz, która nie tylko tu ma miejsce
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Czesc Dziewczyny :)

Judka - 3mam kciuki :))) powodzonka !!!

Patyk - gratuluje :)

My dzis mamy szkole rodzenia od 13 do 16 :) 3 godz, ciekawe jak bedzie :)
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    patyk gratulacje!super że synuś zdrowy i jaki dorodny:)
    judka no mówiłam że te skrzepy to czop, trzymam kciuki zeby dzisiaj było po wszystkim i żebys mogła maluch przytulić..
    --
  6.  permalink
    Witamy się przedpołudniowo :bigsmile:

JUDKA kciukasy zaciśnięte - oby poszło szybko i w miarę bezboleśnie !!!

Patyk GRATULUJĘ ale duży Maluszek :bigsmile:

katka_81: Nadzieja, dziś Twój termin :)
    No właśnie a Mały jakby nigdy nic sobie kopka :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Judka - dajesz, dajesz :bigsmile:
    Nareszcie!:devil:
    Ja też tak miałam, ze jak już sie zaczynało to myslałam sobie - ojej, jeszcze nie, ja jeszcze nie chcę rodzić! :wink:

Patyk - gratuluję DUZEGO synka :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    dziewczynyyyyyyy :bigsmile: a czy Wy też tak macie, ze jednego dnia mogłybyście iść rodzić, bo macie takiego powera, radość w sercu i ogromną tęsknotę za tuleniem dziecia a innego dnia fiksujecie, boicie się i pomimo nieodpartego pragnienia ujrzenia już dziecia, wolałybyście odłożyć jeszcze poród w czasie? Ja to normalnie jak jakaś niestabilna emocjonalnie - delikatnie ujmując - się czuję :shocked: Zobaczycie, ja ucieknę, zbiegnę z porodówki :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    katka_81: delikatnie ujmując - się czuję :shocked: Zobaczycie, ja ucieknę z porodówki :devil:

Ja to mam tak, że marzę żeby już dziecia mieć przy sobie... ale na porodówkę mi się w cale jeszcze nie spieszy :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    jeszcze jak Judka tu była, to jakoś tak się czułam... powiedzmy bezpiecznie, stabilnie ale teraz to już chyba nie są przelewki :neutral: Jeszcze jak Nadzieja ruszy, to już w ogóle... :wink:
    --
  7.  permalink
    sysiajaw: Ja to mam tak, że marzę żeby już dziecia mieć przy sobie... ale na porodówkę mi się w cale jeszcze nie spieszy :cool:

Mam tak samo od wczoraj cykorze :devil::devil: Strach mnie obleciał ale mam nadzieję że jak się zacznie to głowy do strachu mieć nie będę :bigsmile:

Treść doklejona: 06.09.12 11:41
    katka_81: Jeszcze jak Nadzieja ruszy, to już w ogóle... :wink:
    Katka spokojnie nic się jeszcze nie zapowiada :bigsmile:
    A z drugiej strony kto to wie :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    katka_81: jeszcze jak Judka tu była, to jakoś tak się czułam... powiedzmy bezpiecznie, stabilnie ale teraz to już chyba nie są przelewki :neutral: Jeszcze jak Nadzieja ruszy, to już w ogóle... :wink:

no ty to już połowa 38tc w każdej chwili możesz urodzić... ja córcie urodziłam w 38tc :rolling:

Treść doklejona: 06.09.12 11:45
    NadziejaUmieraOstatnia:
    Mam tak samo od wczoraj cykorze :devil::devil:

Mi w tej ciąży z niczym się nie spieszy :devil::devil::devil:, może dlatego, że to drugi raz, przy pierwszej ciąży byłam bardzo niecierpliwa, a teraz luuuzikkk:rolling:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    My dzis mamy szkole rodzenia od 13 do 16 :) 3 godz, ciekawe jak bedzie :)

Oj na pewno będą udane 3 godz. sam fakt , że to jest szkolą rodzenia. Ja miałam tak że uświadomiło mi -ej to do Nas , jestem w ciąży i to chyba już niedługo
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Witam...odebrałam dzisiaj wyniki z glukozy-wynik wg.mnie i internetu ok:wink:(nawet tak źle nie było z wypiciem tego ulepu-pół cytrynki pomogło:smile:). Dzisiaj się wybieram na pierwsze "małe" zakupy dla maluszka-pozaglądam przede wszystkim na ceny i porównam z allegro-ale na pewno na coś się już połakomię i kupię:bigsmile:. Wczoraj byłam na drugich zajęciach w SR-przez godzinkę ćwiczenia-dawno się tak nie zmęczyłam:shocked:,niby taka delikatna gimnastyka a sapałam jak stara baba-brak kondycji niestety:shamed:. Potem wykład na temat karmienia piersią-troszkę się przeraziłam, bo sobie uzmysłowiłam że to wcale nie jest takie proste:confused:. pozdrawiam:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Patyk, gratulacje! :bigsmile:
    Judka, kciuki MOCNO zaciśnięte!
    katka_81: a czy Wy też tak macie, ze jednego dnia mogłybyście iść rodzić, bo macie takiego powera, radość w sercu i ogromną tęsknotę za tuleniem dziecia a innego dnia fiksujecie, boicie się i pomimo nieodpartego pragnienia ujrzenia już dziecia, wolałybyście odłożyć jeszcze poród w czasie?

Też tak mam... A wczoraj pierwszy raz na poważnie mnie strach obleciał. Ok. 23 zaczęły mnie jakieś skurcze łapać, brzuch mnie bolał- w każdym bądź razie nic regularnego. Ale ja padałam na "pysk" jak pies pluto (dalej piorę :wink:)... I tak sobie pomyślałam- a jakby przyszło mi teraz rodzić? Jak ja bym urodziła taka na maxa zmęczona? Jak bym miała dać radę? :bigsmile:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Mi w tej ciąży z niczym się nie spieszy :devil::devil::devil:, może dlatego, że to drugi raz, przy pierwszej ciąży byłam bardzo niecierpliwa, a teraz luuuzikkk:rolling:
    --

Oj zazdroszczam . Ale mam sama na siebie patent :cool: nie szykuje się za bardzo wiecie że już pranie, sprzątanie, przemeblowanie, malowanie
    Co by potem nie czekać i nie nakręcać się że wszystko gotowe a tu jeszcze 2 msc .
    ALe na codzien tez tak mam o 15-stej mam gdzieś jech. nap. gin . najpierw przeciągam spanie potem śniadanie mycie a potem speed co by zdążyć na autobus :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    edzia - tez mam taka nadzieje :) a co do uswiadomienia, to ja wiem, ze jestem w ciazy..ale jakos nie dociera do mnie fakt, ze naprawde bedziemy rodzicami malego szkraba, tylko i wylacznie zaleznego od nas, tak dlugo wyczekiwanego :) ze bede mama :)) moze po dzisiejszej szkole rodzenia do mnie dotrze ;) za tydzien mamy 3 godz szkoly na temat karmienia piersia, a za 2tyg 3 godz jak byc dobrym rodzicem ;)
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    edzia - tez mam taka nadzieje :) a co do uswiadomienia, to ja wiem, ze jestem w ciazy..ale jakos nie dociera do mnie fakt, ze naprawde bedziemy rodzicami malego szkraba, tylko i wylacznie zaleznego od nas, tak dlugo wyczekiwanego :) ze bede mama :)) moze po dzisiejszej szkole rodzenia do mnie dotrze ;) za tydzien mamy 3 godz szkoly na temat karmienia piersia, a za 2tyg 3 godz jak byc dobrym rodzicem ;)

Ja też czuję sie ciążowo . Tyolko nie dociera do mnie co będzie potem , ja mamą 3-ki dzieci w snach mi się nie śniło takie szczęście .
    Fajne tematy, ja byłam bardzo zadowolona z naszej . Szczególnie jak widziałam mamy na tym samym etapie apotem spotkanie w szpitalu -bezcenne .
    --
  8.  permalink
    Jeśli któraś z Was może podać nr.telefonu to proszę o priva ( nie odpiszę bo nie mam abonamentu) - będę mogła wysłać esa gdy Maluch się urodzi. Nie będę mieć jak Was powiadomić a nie chcę blokować listy.
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Cześć dziewczyny ;)

Chyba ta lista ruszy nam na nowo :devil: Fajnie, bo chcę być bliżej podium :cool:

Ja się niedawno zwlekłam z łóżka, zjadłam śniadanie, a teraz próbuję się zebrać, żeby się zacząć szykować, bo mam jechać do szkoły odebrać certyfikaty. Ciekawość mnie zżera :tongue:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    JUDKA trzymam kciuki i to mocno, mam nadzieje, że dzidzi nic się nie dzieje. :kissing: Daj znać co i jak...
    MILENA dziękuje bardzo Tobie za te filmy, RANYYY ale dzisiejszy wieczór będę miała co robić i w końcu wyładuje swoje emocje :rolling:
    A mój M pojechał dziś do Gorzowa Wielkopolskiego po samochód, kupujemy taki większy bo jak dzidzia przyjdzie i pies Goldena mamy. Pozdrawiam Was.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Malisiek: Fajnie, bo chcę być bliżej podium :cool:

Malisiek, mnie się też tak spieszyło :) maglowałam tą listę parę razy dziennie a jak przyszło co do czego, to trzęsę portkami i wcale mi się nie spieszy :)
    a Ty Sysia lepiej nie kracz :wink: :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Cześć dziewczyny z radością witam was czwartkowo i od samego rana mi się strasznie buzia cieszy bo udało mi się znaleźć dla nas Szkołę rodzenia i tak 21.09 . 2012r idziemy na pierwsze zajęcia a żeby było jeszcze weselej to tego dnia rano mamy USG.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.