Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKarolyn
    • CommentTimeSep 6th 2012 zmieniony
     permalink
    Katka mialam to samo:)

W jednym dniu bylam gotowa na porod normalnie nastawienie mega bojowe, na drugi dzien balam sie bolu tego co mnie czeka. Gdy juz lezalam na kozetce z odchodzacymi wodami plodowymi zaczelam sie troszke bac bo juz wiedzialam ze odwrotu nie ma. To dopiero bylo dziwne uczucie...adrealina zadzialala!:)

Judka zaciskam kciuki!

Ciezko sie z Wami rozstac :) ale widze ze selekcja jest i dochodza nowe mamy :) no coz taka kolej rzeczy
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeSep 6th 2012
     permalink
    hopelight: W jednym dniu bylam gotowa na porod normalnie nastawienie mega bojowe, na drugi dzien balam sie bolu tego co mnie czeka. Gdy juz lezalam na kozetce z odchodzacymi wodami plodowymi zaczelam sie troszke bac bo juz wiedzialam ze odwrotu nie ma. To dopiero bylo dziwne uczucie...adrealina zadzialala!:)

dajesz nadzieję hope:) wspomnę Ciebie jak już będę stękać na kozetce ;)
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Ja już nie wyrabiam. Tak mnie krocze boli, z dnia na dziej mocniej i już nawet kaszel powstrzymuje , bo gdy kaszle ból w dole okropny.

Cześć wiesz co ja też mam takie bóle krocza ale w momencie gdy położę się na plecach lub siedzę.Wczoraj wieczorem miałam te bóle i miałam wrażenie ,że mały mi się odbił albo kopnął mnie pod pępkiem czy to możliwe ,że dziecko jest ułożone tak nisko????
    --
  1.  permalink
    Witam sie i ja
    dziś mam wizytę
    od rana roznosi mnie energia. Gdzie się nie obejrzę stoją rzeczy dla małej. Już nie mogę się doczekać :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    katka_81: dajesz nadzieję hope:) wspomnę Ciebie jak już będę stękać na kozetce ;)

Wtedy jeszcze nie bolalo az tak bardzo wiec bylam w pelni swiadoma :) a jak bedziesz miala skurcze to nie daj sie polozyc tak jak ja:/ chcialam aktywnie przezyc porod a bylam caly podpieta pod ktg:/

aaa i wiem ze sa rozne opinie na temat porod rodzinnych.
    Kazda z Was zrobi jak uwaza. Ja tylko powiem, iz nie zaluje ze nie bylo przy mnie meza. Przy nastepnym porodzie tez nie chce zeby byl. On podziela moje zdanie. Od poczatku nie chcial byc przy porodzie.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Nadzieja jeżeli chcesz to ja z miłą chęcią podam Tobie mój numer telefonu i będę informować dziewczyny o przebiegu sytuacji :bigsmile:

Treść doklejona: 06.09.12 12:22
    Natalia jeszcze dwa tygodnie i boooom, będziesz miała malutką w rękach :) a może zacznie się wcześniej..
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Katka, mi jak na ten moment się śpieszy do podium, mimo że czasami strach mnie oblatuje :P
    Boję się tego, że nie rozpoznam skurczy i że za długo będę czekała z pojechaniem do szpitala, albo że ten ból mnie przerośnie i nie dam rady. A najbardziej się boję tego, żeby nie zapaskudzić łóżka grubszą sprawą...:shamed: Coś mam nie halo z głową, bo to mnie stresuje najbardziej.
    Do bólu jestem jako tako przyzwyczajona, bo od 7 lat choruję na wrzodziejące zapalenie jelita grubego i właśnie w ciąży miałam nawrót choroby i codziennie borykam się z potwornymi bólami. Chociaż podejrzewam, że i tak w porównaniu do bóli porodowych to pikuś :tongue:
    --
  2.  permalink
    venus87 zobaczymy :bigsmile: cały czas mam pessar, dziś sie dowiem na wizycie co i jak. Niech siedzi jak najdłużej :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Katuś każda prędzej czy później urodzi... no u Ciebie to raczej prędzej ... :devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthororanda
     permalink
    Heja, właśnie spojrzałam na listę i dyskusję o wywalaniu :) i pozwoliłam sobie wprowadzić pewne zmiany co do swojej osoby żeby nie było potem że zalegam na 1 za długo. Otóż pierwotnie podałam termin z 1 usg :/ , ale lepiej może trzymać się tego terminu z OM. Katka to dla Ciebie dobre wieści :))) awansowałaś, chociaż czytając o Twoich rozterkach...hm... ja to sobie myslę że teraz to już nie ma odwrotu, chciało się w ciążę zachodzić to teraz rodzić trzeba :devil::devil::devil: więc lepiej szybciej niż później i doczekać się nie mogę, bo wolę już mieć płaczącego Marcelka niż ten wielki brzuch i ciągłe bóle w różnych miejscach

Lista aktualizacja:

1. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    2. NadziejaUmieraOstatnia 06.09.2012 (chłopiec)
    3. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    4. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    5. oranda 19.09.2012 (chłopiec)

6. Natalia122 20.09.2012 (dziewczynka)
    6. kapelusznick 20.09.2012 (chłopiec)
    7. sysiajaw 24.09.2012 (niespodzianka)
    8. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    8. Olenkaka 25.09.2012 (dziewczynka)
    9. monika 1205 30.09.2012 (chłopiec)
    10. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    11. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    12. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    12. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    13. KasiaTasia 13.10.2012
    14. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    15. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    16. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
    17. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    17. isiula. 10.11.2012 (chłopiec)
    18. Linden 12.11.2012 (chłopiec)
    18. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    19. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    20. lofbejbe 21.11.2012
    21. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    22. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    23. ruda03 09.12.2012
    24. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    25. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    26. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    27. lapa 30.12.2012 (chłopiec)
    28. Pomarańczka25 2.01.2013
    29. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec?)
    30. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    31. kasia151288 16.01.2013
    32. mońka 19.01.2013
    33. agavva 21.01.2013
    34. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    35. marakuya 1.02.2013
    35. GaggataB 1.02.2013
    36. justyna883 2.02.2013
    37. milena1984 3.02.2013
    37. Olenka79 3.02.2013
    38. ikamek 07.02.2013
    39. beagraf 12.02.2013
    40. Addictive 17.02.2013
    41. andziaiw 22.02.2013
    41. milka 1984 22.02.2013
    42. sushi 5.03.2013
    43. venus87 14.03.2013 (chłopiec)
    44. venika 05.04.2013
    -- <a href="http://suwaczki.maluchy.pl/li-70390.png">mój suwaczek</a>
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    oranda: ale lepiej może trzymać się tego terminu z OM

Oranda ale na liście są terminy według OM... i nikt nie będzie Ciebie wyganiał z pierwszego miejsca, no coś TY... :) lista leci wedle "zachcianek" Naszych pociech :) Zwalniamy miejsce wówczas, kiedy One same zdecydują się opuścić brzuszek ;)

Treść doklejona: 06.09.12 12:59
    mój Przemek jest już w drodze do domku :) Będzie z Nami 4 tygodnie, więc pozostaje mi powiedzieć - MOGĘ RODZIĆ :)
    --
    •  
      CommentAuthororanda
     permalink
    No ale ten mój pierwotny 15.09 był z 1 usg. Więc zrobiłam korektę na OM. Bo to 4 dni różnicy :) A kiedy wyjdzie? No jasne wtedy jak będzie chciał :P
    -- <a href="http://suwaczki.maluchy.pl/li-70390.png">mój suwaczek</a>
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    katka_81: mój Przemek jest już w drodze do domku :) Będzie z Nami 4 tygodnie, więc pozostaje mi powiedzieć - MOGĘ RODZIĆ :)

no... czyli jesteś gotowa :clap: czyli mogę zacząć krakać... kraaa...kraaaa :tongue:

Treść doklejona: 06.09.12 13:03
    oranda: No ale ten mój pierwotny 15.09 był z 1 usg. Więc zrobiłam korektę na OM. Bo to 4 dni różnicy :) A kiedy wyjdzie? No jasne wtedy jak będzie chciał :P

dokładnie, dlatego wpisujemy zawsze daty OM bo z USG praktycznie za każdym razem może wyjść inna data.. a czegoś trzeba się trzymać :cool:
    --
  3.  permalink
    venus87: Nadzieja jeżeli chcesz to ja z miłą chęcią podam Tobie mój numer telefonu i będę informować dziewczyny o przebiegu sytuacji :bigsmile:
    Dziękuję :bigsmile:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    mój Przemek jest już w drodze do domku :) Będzie z Nami 4 tygodnie, więc pozostaje mi powiedzieć - MOGĘ RODZIĆ :)

No takie wieści to ja moge tu cąły dzień siedzieć i tylko odświeżać strone :wink:
    No to teraz czułe przywitanie i niech się dzieje co Misia postanowi . A mamusia zakupowo już przygotowana
    Bo Judka chyba i nawet karuzelke powiesiła i Filipek zczaił że teraz gotowe :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    katka_81
    Takie odczucia sa normalne.Ja nie moglam sie doczekac kiedy zaczne rodzic a jak dowiedzialam sie ze beda wywolywac porod to caly dzien plakalam bo dotarlo do mnie ze jeszcze kilka godzin i bede mama.
    Gdy tylko dostalam skurczy i wiedzialam ze juz sie zaczelo bylam szczesliwa .
    Uwiezcie dziewczyny ze rozpoznacie skurcze zapowiadajace porod,tego nie da sie przeoczyc.
    :wink:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    sms od judki : Poprosiłam o lewatywe. Ale ulga! Skurcze mam małe, nieporodowe. Wody leciały mi przez 4 godz. Pije herbatke na skurcze mam miec masaż. Lekarka mówiła, ze jesli nie urodze to jutro wywoływanie bo bedzie za długo od odejscia wód Ogólnie sie nudze i mysle, ze troche to potrwa zanim urodze
    -- mama piątki :)
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Uwiezcie dziewczyny ze rozpoznacie skurcze zapowiadajace porod,tego nie da sie przeoczyc.

I to jest niesamowite , bo jesteś kolejnym przykładem na to że nie da się z niczym pomylić !!!!!
    Tak jak Judka nie pokoiło ja to- krawienie pojechał i prosze z dnia na dzień do wczoraj nic .

Gina a jak się czujesz jak dajecie rade . I jak malutka ?

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 06.09.12 13:34</span>
    Halo ,ale Judka czeka na Filipka pewnie wyskoczy jak w przysłowiu "Filip z konopi " :tooth:

Telepatycznie nudze się z Tobą:swingin:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Nadzieja dostałaś moją wiadomość?? wysyłałam...daj znać
    --
  4.  permalink
    Judka trzymam kciuki!
    Dziewczyny to tak można że od odejścia wód mogą trzymać dobę i nic nie robic? Nie wiedziałam, że tak można trzymać malucha bez wód.... :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Natalia wszystko zalezy od stanu dziecka, ale ok doby jesli wsio jest ok to pozwalaja. ostatnio mojej szagierce odeszły wody ok 3 w nocy rodzic zaczeła dopiero ok 21 i mały urodził sie o 4 nad ranem nastepnego dnia
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    edzia503: No takie wieści to ja moge tu cąły dzień siedzieć i tylko odświeżać strone :wink:
    No to teraz czułe przywitanie i niech się dzieje co Misia postanowi . A mamusia zakupowo już przygotowana
    Bo Judka chyba i nawet karuzelke powiesiła i Filipek zczaił że teraz gotowe :bigsmile:

Zakupowo jesteśmy już przygotowani, także niech się dzieje... ;) I tak tego nie uniknę - będzie boleć i każda z Nas myślę jest gdzieś tam do tego przygotowana :)
    Ale i tak się boję... ;p
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Dziewczyny robie probe z telefonu czy moj komentarz sie doda :-) leze w szpitalu. skurczy bolesnych na te chwile nie mam.wiec podjadam ciasteczka i pije herbatke. mialam akupunkture i masaz brzucha ale na razie nie spowodowaly skurczy. zaraz ide pochodzic po szpitalu. wiecie co... sikam pod siebie.nie czuje ze chce mi sie siku i leci po nogach z zaskoczenia.dziekuje za kciuki i prosze jeszcze o otrzymanie za skurcze bo strasznie nie chce wywolywania.
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    Judka trzymamy mocno kciuki!!! :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    O kurczę, jakie dobre wieści z rana:bigsmile:

Judka trzymam kciuki, żeby szybko poszło!! :peace:
    Patyk gratuluję dużego synka!! :clap:
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    edzia503
    Czujemy sie dobrze,ja juz doszlam po CC a malutka rosnie jak na drozdzach (4500gr).
    Ciagle zbieram sie i zbieram zeby opisac swoj porod i nie moge znalezc czasu.Mysle ze do konca tygodnia napisze.

katka_81
    bedzie dobrze zobaczysz,bol nie jest straszny a jak jz dostaniesz maluszka zapominasz o wszystkim.
    Przy moim porodzie byla studentka z Polski z Krakowa (rodzilam w Austrii) i powiem Wam ze byla przerazona.
    Szkoda ze malutka nie chciala wejsc w kanal i skonczylo sie CC,ale ciesze sie ze urodzila sie zdrowa i dostala 10 pkt Apgar.
    :wink:
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    nie wiem jak moja szyjka w tej chwili. ostatni raz sprawdzali w nocy a teraz nie bo lekarka powiedziala ze nie chce wprowadzac bakterii skoro skurcze slabe i czekamy. obiad w szpitalu niedobry.ogolnie jest fajnie dopoki nie boli :-)
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    judka25
    powodzenia oby szybko poszlo.Dobrze ze sikasz mi musieli oprozniacz pecherz,bo pomimo ze ciagle pilam nie chcialo mi sie siku
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Judka trzymam kciuki, żeby się porządnie rozkręciło, a jak się nie rozkręci to w miarę bezbolesnego masaży szyjki również życzę :bigsmile: Jak już wody odeszły to powrotu nie ma. Ja też trafiłam po odejściu wód, ale mi akcja padła, więc następnego dnia mi wywoływali. Ściski i kciuki, też się trochę wynudziłam, za to potem miałam wiele atrakcji :) Rodzisz sama czy z Nim ?
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Judka... :crazy: super relacja na żywo :crazy:, trzymam kciuki żeby jednak się akcja rozwinęła sama:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    judka to trzymam kciuki żeby sie samo rozkręciło:)
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    maz jest ze mna w tej chwili ale tylko mysle ze posiedzi max. do 20..00 i potem pojdzie do domu a gdyby cos sie rozkrecilo w nocy to zadzwonie i przyjedzie bo nie ma sensu zeby tu siedzia :-)
    •  
      CommentAuthorBer1987
     permalink
    Dziewczyny od rana się dziwnie czuję, godzinę temu miałam skurcze dość mocne w podbrzuszu, aż musiałam przysiąść sobie. poza tym brzuch od rana twardnieje co jakiś czas, dziecko się rusza. Powiedzcie mi co to wszystko może oznaczać? Może to głupio zabrzmi, ale boję się, że przegapię te skurcze porodowe
    -- g]http://www.suwaczki.com/tickers/km5sbd3msrqx5fbc.png[/img][/url]g]http://www.suwaczki.com/tickers/cb7w9n735s5eicw3.png[/img] [/url][url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    normalnie nie wierze ze jestem w szpitalu i ze jutro musze urodzic.zaraz przyjedzie dla meza pizza. zjem sobie kawalek.po tej lewatywie czuje sie 5kg lzejsza i jestem ciagle glodna :-)
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    judka25: zjem sobie kawalek.po tej lewatywie czuje sie 5kg lzejsza i jestem ciagle glodna :-)

ty aby na pewno jesteś na porodówce? :rolling:
    --
  5.  permalink
    venus87: Nadzieja dostałaś moją wiadomość?? wysyłałam...daj znać
    --
    Nie dostałam :sad:

Treść doklejona: 06.09.12 15:35
    judka25: normalnie nie wierze ze jestem w szpitalu i ze jutro musze urodzic.zaraz przyjedzie dla meza pizza. zjem sobie kawalek.po tej lewatywie czuje sie 5kg lzejsza i jestem ciagle glodna :-)
    --
    Kto by powiedział że taka zwykła lewatywa a taki ma dobroczynny wpływ :bigsmile::bigsmile::bigsmile:

TRZYMAM KCIUKI !!!!
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    *Judka* wielkie kciuki za poród najlepiej jeszcze dzisiaj:)!!!:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Ber1987: Dziewczyny od rana się dziwnie czuję, godzinę temu miałam skurcze dość mocne w podbrzuszu, aż musiałam przysiąść sobie. poza tym brzuch od rana twardnieje co jakiś czas, dziecko się rusza.

Mam podobnie, tylko nie bolało mnie podbrzusze, ale dziwnie krzyż tak jakby pulsował. I wczoraj mnie krzyż bolał, że jak się położyłam w końcu to podnieść się nie mogłam - tak bolało. A w ciągu jak się chciałam wziąć za prasowanie to dwie bluzeczki i musiałam usiąść. Tak mi się brzuch spinał i mały się wiercił i wypinał na różne strony... Sama nie wiem jak to jest z tymi skurczami....
    To możliwe, że wcale nie mam skurczu (chodzi o twardnienie brzucha) tylko mi się wydaje, bo mały się wyciąga (wypina tyłek i nogi)???

Treść doklejona: 06.09.12 15:51
    Judka powodzenia i kciukasy :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    pochodzilam po schodach i po szpitalu, ale dalej zadnych boli nie mam. zaraz ide na ktg. kurcze zaczynam myslec na powaznie ze jutro wywolywanie. dzieki dziewczyny. fajnie jest rodzic z Wami :-)

Treść doklejona: 06.09.12 16:17
    aaa i ide polezec w wannie :-)
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Judka to życzę postępu w porodzie :bigsmile:
    Dawaj znać jak będziesz mogła nawet w nocy o północy :wink:
    --
  6.  permalink
    judka25: aaa i ide polezec w wannie :-)
    --

Wakacje a nie porodówka i szpital :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    Powodzenia!!!!
    --
  7.  permalink
    Judka - mocno trzymam za Ciebie kciuki. Jestes bardzo dzielna, a za chwile bedzie miała nagrode przytuloną do Twojej piersi :bigsmile:
    -- ___
  8.  permalink
    Judka25 trzymam moncno kciukacy :bigsmile:

A ja sie witam po dlugiej przerwie. Bylam juz u gin i moje wyniki sa bardzo dobre wiec nie mam czym sie martwic. Raport z USG takze wporzadku. Teraz czekam z niecierpliwoscia na 14 wrzesnia dostalam skierowanie na anatomic scan....nie mam pojecia co to jest. I jak maluszek bedzie chcial wspolpracowac wkoncu poznam plec :bigsmile:
    Pozatym brzuchek rosnie...juz jest znacznie widoczny i teraz tylko odziez ciazowa mi zostala.
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    witajcie, ja sobie was caly czas czytam ale weny na pisanie nie mam bo w sumie u mnie nic sie nie dzieje - sielanka 2 trymestru, czuje sie super i gdyby nie rosnacy brzuszek nie wiedzialabym ze w ciazy jestem :)
    judka - trzymam kciuki, za kilkanascie godzin bedziesz tulic synka :)
    patyk - gratulacje dorodnego syneczka
    justyna - anatomic scan to pewnie takie typowe usg polowkowe, ja takie mam w 21 tyg i tez beda robic wszystkie szczegolowe pomiary i przeplywy, co prawda mam wczesniej wizyte w skonczonym 19tyg u mojej lekarki i licze ze ona mi juz plec poda, a tobie teraz czemu nie powiedzieli? ty skonczylas 19tydz wiec juz powinno byc wszystko widac :)
    -- [/url]
  9.  permalink
    A ja jutro koncze 30 tydzien ciązy i nie moge w to uwierzyc... :bigsmile: A w najbliższą sobote znow bede miala podglądanko naszego synka. Nie musze sie łudzić nadziejami, że sie obkrecił główką w dół, bo czuje że lezy sobie posladkowo...
    -- ___
  10.  permalink
    hej Dziewczyny!:smile:

judka25 kciuki, żeby szybko poszło!:smile:

milka1984: A ja jutro koncze 30 tydzien ciązy i nie moge w to uwierzyc...

leci teraz szybciej, prawda? mi też przyspieszyło :wink:

kurcze chyba mi pępek zaczyna wychodzić

:confused::confused:
    --
    •  
      CommentAuthorhefalumpik
     permalink
    To ja się witam, choć jestem dopiero po pierwszym plusikowym teście i od razu z problemem przychodzę.
    Czuję się przeziębiona i nie mam pojęcia co bezpiecznie mogę brać, doradzicie mi coś?
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    hefalumpik po pierwsze mega gratulacje :))
    po drugie sa w aptekach syropy na przeziebienia dla ciezarnych - Prenalen :) zawsze naturalne metody takie jak miód, aronia, maliny :) ja brałam jeszcze rutinoscorbin i wtc C ale tu sa zdania podzielone. Moja gin poleca jak najbardziej - teraz tez mam brac zapobiegawczo, ale jakos zapominam ;)
    •  
      CommentAuthorhefalumpik
     permalink
    dziękuję ci, a ten prenalen to ziółka jakieś czy coś przeciwzapalnego?

Treść doklejona: 06.09.12 18:34
    już widzę, to wzmacnia odporność, a mi chodzi o coś bardziej przeciwgorączkowego...
    --
  11.  permalink
    Witam
    ja po wizycie, wszystko super. We wtorek ściągnięcie pessara i ktg w szpitalu.
    hefalumpik- ja w 6 tyg tez czułam sie przeziębiona, ponoć to normalne na samym początku że człowiek może być rozbity, ja piłam apap c+.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.