Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorvenus87
    • CommentTimeSep 6th 2012
     permalink
    Nadzieja nie wiem czemu ale nie mogę wysłać :sad: trudno, wysłałam Tobie mój numer telefonu z pozdrowieniami :bigsmile: jeżeli chcesz to ty wyślij mi swój numer telefonu a ja oddzwonię lub napiszę wiadomość. :bigsmile: Pozdrawiam.
    --
    •  
      CommentAuthorhefalumpik
     permalink
    Ok, dzięki za szybki odzew, coś sobie zakupię :)

zdrówka dla was i maluchów :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Hefalumpik weź sobie suwak zrób taki ładny :devil::devil: a jak się czujesz? w którym tygodniu jesteś??
    Natalia co to znaczy i co to jest ściąganie pessara???:shocked::shocked:
    --
  1.  permalink
    Venus pessar to jest taki krażek podtzymujący szyjkę macicy, gdy jest rozwarcie i ciąża zagrożona
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Rozumiem, będzie wszytko dobrze Natalka:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    hefalumpik - tak jak dziewczyny pisaly, syrop Prenalen specjalnie dla ciezarowek :) domowe sposoby i z tego co wiem, to mozna brac paracetamol - ale czyste tabletki, nie jakies tam mieszance (ibupromu nie wolno brac w ciazy np.)

My juz po szkole rodzenia, bylo fajnie. Troszke mnie przerazila polozna, bo ponoc jak dziecko jest glowka do gory to manualnie tutaj staraja sie przekrecic dziecko. A jak poprzecznie ulozone ( tak jak u mnie), to wtedy kieruja na USG i jak USG potwierdzi to robia cesarke.
    Pozostaje mi wierzyc, ze nasz kochany synus przekreci sie glowka w dol do tego 37tyg. Bo przeraza mnie cesarka - najbardziej ten epidiural (przeciez to nie jest calkowite znieczulenie) no i sama operacja. Bardzo bym chciala urodzic naturalnie. :)

Violet_flower - pokaz pepus :)

Moj maz wlasnie poszedl na imprezke z pracy, a ja mam sie spakowac, bo o 4 nad ranem wyjezdzamy ze znajomymi do Kornwalii.. jak ja nie lubie sie pakowac..mam takiego lenia, ze pewnie zanim sie za to zabiore maz wroci z imprezki ;)
    --
  2.  permalink
    madziauk: Moj maz wlasnie poszedl na imprezke z pracy, a ja mam sie spakowac, bo o 4 nad ranem wyjezdzamy ze znajomymi do Kornwalii.. jak ja nie lubie sie pakowac..mam takiego lenia, ze pewnie zanim sie za to zabiore maz wroci z imprezki ;)
    --

ja też nie lubię...psychicznie muszę się nastawiać dobrą chwilę...:smile:

wrzucam pępek :wink:

null
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Ale piękny brzuszek :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile: super, pępek też jest piękny :cool:
    --
  3.  permalink
    venus87: le piękny brzuszek super, pępek też jest piękny
    --

właśnie nie jest piękny bo wychodzi!!!:crazy:

venus a jak Ty się czujesz?
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witaneczko wieczorne, ja po wizycie szyjka w porządku tzn jeszcze trzyma, serduszko dziecia bije pięknie, mam odstawić luteinę i no spę do końca tygodnia, od jutra co tydzień będę miała kTG a w poniedziałek USG sprawdzające jak maluszek podrósł i mam zamiar dopytać ponownie o płeć :) kolejna wizyta za 2 tyg... o mamusiu robi się poważnie...

hefalumpik witamy :clap:

Treść doklejona: 06.09.12 19:22
    Violet brzusiu piękny... :cool:
    --
  4.  permalink
    milka1984 ja mieszkam w USA i tutaj na USG chodzi sie do szpitala i moja gin co wizyte daje mi skierowanie na nie. Ostatnie USG mialam w 13 tygodniu i wtedy nie bylo jeszcze widac plci. A teraz bedzie to juz 20 tydz wiec licze ze cos zobaczymy :bigsmile:
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
  5.  permalink
    sysiajaw: a w poniedziałek USG sprawdzające jak maluszek podrósł i mam zamiar dopytać ponownie o płeć :)

sysia a jak wyjdzie znowu dziewczynka:crazy:??

Treść doklejona: 06.09.12 19:32
    ja idę w poniedziałek na usg i też mam zamiar dopytać się dokładnie czy ten mój Jaś pozostał Jasiem czy aby się cos nie zmieniło:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorhefalumpik
     permalink
    Dzięki dziewczyny za miłe przywitanie i rady :)
    Co do suwaczków i innych bajerów to jeszcze wg mnie za wcześnie, ja jeszcze nie wierzę że jestem w ciąży. Z tego co widziałam dziewczyny robią po kilka testów sikanych + bete, ja jestem dopiero po pierwszym sikańcu :)
    Ginekologa mam 24 września, jeśli on potwierdzi to wtedy zacznę wierzyć i kombinować suwaczki i inne gadżety :)

Pierwszy dzień ostatniej miesiączki miałam 6.08, więc dziś dopiero jest mój 32 dc :)
    --
  6.  permalink
    hefalumpik gratulacje:wink: trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze szło:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorhefalumpik
     permalink
    Dziękuję :)
    A czy gin będzie miał szansę powiedzieć mi już coś więcej niż nie wiem? Czy mnie odeśle na potem z usg?
    --
  7.  permalink
    hefalumpik: Dziękuję :)
    A czy gin będzie miał szansę powiedzieć mi już coś więcej niż nie wiem? Czy mnie odeśle na potem z usg?
    jeśli ma aparat w gabinecie to być może zrobi Ci od razu usg - bo jeśli to będzie 7-8 tc to już będzie pewnie widać serduszko:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorhefalumpik
     permalink
    A tygodnie liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki czy od kiedy?
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    violet_flower: ja idę w poniedziałek na usg i też mam zamiar dopytać się dokładnie czy ten mój Jaś pozostał Jasiem czy aby się cos nie zmieniło:tongue:

Ooo jak fajnie, ja też mam usg w poniedziałek:bigsmile: może i ja profilaktycznie podpytam czy mojemu synkowi te wielkie jajeczka nie zanikły:wink: hehe

A brzuszek superowy!:bigsmile: od przodu dopiero widać, że ciążowy, bo z boku to taki mikrusek:wink:
    No i nie wiem czemu się przejmujesz wychodzącym pępuchem? Ja to bym chciała, żeby wylazł ale za głęboki mam i nie grozi:sad:

hefalumpik: ja jestem dopiero po pierwszym sikańcu :)

U mnie jeden sikaniec w 34dc wystarczył, gin mnie nawet na żadne bety nie wysyłała:wink: Będzie dobrze! Gratuluję serdecznie! :bigsmile:
  8.  permalink
    lekarze licząc tygodnie ciązy liczą je od pierwszego dnia ostatniej miesiączki:wink:

czyli jeśli masz teraz 32 cyklu, to jest w 5 tygodniu ciązy :wink:

Treść doklejona: 06.09.12 20:06
    isiula: No i nie wiem czemu się przejmujesz wychodzącym pępuchem? Ja to bym chciała, żeby wylazł ale za głęboki mam i nie grozi

ni ewiem włąśnie...może się obawiam, że nie wskoczy później na swoje miejsce :tongue:

no to widzę, że dużo tych usg wponiedziałek - sysiajaw też ma:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    hefalumpik: A czy gin będzie miał szansę powiedzieć mi już coś więcej niż nie wiem? Czy mnie odeśle na potem z usg?

Mnie odesłali ze skierowaniem na usg dopiero w skończonym 8 tyg, ale ja od początku prowadzę ciążę po NFZ.
    Gin powiedziała, że wtedy już będzie słychać serduszko i nie warto robić wcześniej. Ale jak pójdziesz prywatnie to pewnie gin zrobi usg od razu.
    •  
      CommentAuthorhefalumpik
     permalink
    Aha, no teraz mam wizytę na NFZ, 24.09 to będzie wg waszych obliczeń początek 8tyg to może...
    Dziękuję raz jeszcze za informacje :)

I pozdrawiam
    Mam nadzieję że już niedługo zagoszczę tu na 9 miesięcy :P
    --
  9.  permalink
    zagościsz na pewno - trzymamy kciuki!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Violet_flower - sliczny brzusio, taki oklaglutki z przodu :) pepus tez ladny :))
    --
    •  
      CommentAuthorhefalumpik
     permalink
    Bardzo dziękuję :) do następnego razu :) papa

i życzę dużo zdrówka i dla was i dla maluszków i zero komplikacji!
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Violet u mnie wszystko ok, jestem nerwowa strasznie, robię wszystko, abym się tak nie denerwowała :bigsmile: w przyszłym tygodniu idę ponownie do poradni genetycznej odebrać wyniki krwi oraz do ginekologa zobaczyć mojego maluszka ukochanego, najukochańszego na świecie synusia :bigsmile: Dziękuję za pamięć :kissing:

Nadzieja jeżeli chcesz to wyślij mi swój numer telefonu, to ja odpisze lub od dzwonię do Ciebie, jeżeli oczywiście chcesz, bo ja nie mogę wysłać wiadomości, nie wiem dlaczego:(, chyba, że mam napisać na forum?:winkkiss:

Treść doklejona: 06.09.12 20:31
    Hefalumpik u mnie w 7 tygodniu było widać dzidzie i jego bijące serduszko, aż się popłakałam ze szczęścia:bigsmile::bigsmile:
    --
  10.  permalink
    madziauk dzięki, ale ten wychodzący pępek dziś mnie zaskoczył - myślałam, że raczej zostanie na swoim miejscu nieruszony...
    ale w sumie nie ma się co dziwić - w zeszłym tygodniu miałam już w obwodzie 94 cm - aż się boję teraz zmierzyć :shocked:

jak u Ciebie jest Mały położony? dalej tak poprzecznie? bo mój chyba dupką do góry - w każdym bądź razie często coś mi wypina nad pępkiem - i to chyba pupcia

:tongue:

Treść doklejona: 06.09.12 20:33
    venus87: Violet u mnie wszystko ok, jestem nerwowa strasznie, robię wszystko, abym się tak nie denerwowała w przyszłym tygodniu idę ponownie do poradni genetycznej odebrać wyniki krwi oraz do ginekologa

na pewno będzie dobrze - nie stresuj się i nie nakręcaj (wiem, że łatwo mówić), ale Twojemu synkowi twój stres też się udziela i on nie czuje się wtedy zbyt dobrze...-może myślenie w ten sposób szybciej pomoże Ci w odstresowaniu:wink: myśl pozytywnie - samo to już napędza dobry bieg wydarzeń:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    od 18.00 mam silne skurcze co 5-7 min. boli tak strasznie ze do rana to ja nie przezyje. nie sa to skurcze porodowe. szyjke mam zamknieta.robili mi dzis cuda na kiju anic nie ruszylo szyjki.podali kroplowke zantybiotykiem bo minelo 12 godz od odejscia wod i mogloby dojsc do zakazenia. kazali zasnac. tylko ciekawe jak tu spac przy takim bolu.rano, o ile przezyje ten bol przez cala noc to wywolywanie. boje sie ze skonczy sie to cesarka.ai tak sie namecze tyle godzinn. znieczulenie dostane przy rozwarciu na 5 cm czyli nie doczekam tego. mojemu mezowi kazali jechac do domu.oby przezyc do rana<ol>
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    E no ale jak to skurcze masz wody odeszły, może się lada moment posypać ta szyjka, bo niby dlaczego nie :) ja też nie miałam rozwarcia, ale jakoś w końcu się go doczekałam po silnych skurczach właśnie. Nie myśl o cesarce kochana, ściskam już tak mocno kciuki, że mi zaarz odpadną będzie dobrze :)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorspidermanka
    • CommentTimeSep 6th 2012 zmieniony
     permalink
    judka25: od 18.00 mam silne skurcze co 5-7 min. boli tak strasznie ze do rana to ja nie przezyje. nie sa to skurcze porodowe. szyjke mam zamknieta.robili mi dzis cuda na kiju anic nie ruszylo szyjki.podali kroplowke zantybiotykiem bo minelo 12 godz od odejscia wod i mogloby dojsc do zakazenia. kazali zasnac. tylko ciekawe jak tu spac przy takim bolu.rano, o ile przezyje ten bol przez cala noc to wywolywanie. boje sie ze skonczy sie to cesarka.ai tak sie namecze tyle godzinn. znieczulenie dostane przy rozwarciu na 5 cm czyli nie doczekam tego. mojemu mezowi kazali jechac do domu.oby przezyc do rana

BIDULKO TY !!! Ale sie namęczysz !!! Moze lepiej im zaproponowac ten masaż szyjki. To powinno pomóc. Życze Ci, aby było szybko po bolu a piekne i zdrowe malenstwo juz było przytulone do Ciebie...
    -- ___
  11.  permalink
    judka25: od 18.00 mam silne skurcze co 5-7 min. boli tak strasznie ze do rana to ja nie przezyje. nie sa to skurcze porodowe. szyjke mam zamknieta.robili mi dzis cuda na kiju anic nie ruszylo szyjki.podali kroplowke zantybiotykiem bo minelo 12 godz od odejscia wod i mogloby dojsc do zakazenia. kazali zasnac. tylko ciekawe jak tu spac przy takim bolu.rano, o ile przezyje ten bol przez cala noc to wywolywanie. boje sie ze skonczy sie to cesarka.ai tak sie namecze tyle godzinn. znieczulenie dostane przy rozwarciu na 5 cm czyli nie doczekam tego. mojemu mezowi kazali jechac do domu.oby przezyc do rana

jejku....mam nadzieję, że Ta Twoja szyjka w końcu odpuści i do rana samo się rozkręci - trzymam mocno kciuki!!:grouphug:
      --
      •  
        CommentAuthorczerwinka
       permalink
      judka jak bym czytala o moim pierwszym porodzie...dopiero po znieczuleniu posypala sie szyjka...zreszta teraz tez tak bylo dopiero po znieczuleniu szyjka puscila. ..Trzymam kciuki!!!
      --
      •  
        CommentAuthoracia20
       permalink
      Czy jak korzystacie z forum przez tel komórkowy to niechcący zaznaczycie ooooo lub co cokolwiek z tego wiersza co tam jest jak to potem cofnąć żeby nie zaznaczyć.
      --
      •  
        CommentAuthormońka
       permalink
      judka to bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie i Filipa...oby do rana już był po tej stronie brzuszka!
      --
      •  
        CommentAuthorflavia
       permalink
      Judkatrzymam kciuki! oby już bardziej nie bolało i nie skończyło się cc! :hugging::kissing:
      --
      •  
        CommentAuthormadziauk
       permalink
      Judka - 3mam kciuki, Ty to sie kochana nameczysz :( masakra.

violet_flower - niestety u mnie synus dalej poprzecznie polozony. Czulas jak twoj szkrab sie przekrecal? bolalo?
      Za tydzien w piatek chcemy sie umowic na usg, wtedy podejzymy co i jak :)

Ja sie odmeldowuje na weekend wyjezdzamy do Kornwalii ze znajomymi :)
      --
    1.  permalink
      madziauk: violet_flower - niestety u mnie synus dalej poprzecznie polozony. Czulas jak twoj szkrab sie przekrecal? bolalo?
      Za tydzien w piatek chcemy sie umowic na usg, wtedy podejzymy co i jak :)

to było coś w rodzaju bardzo gwałtownego szybkiego ruchu, myślałam przez moment, ze mi brzuch rozerwie, ale nie bolało, tak więc synek zrobił to delikatnie - to znaczy nie jestem pewna czy to było na pewno to, ale w poniedziałek mam USG, więc zobaczymy jak jest położony:smile:

no to życze wam miłego weekendu - wypoczywaj:smile:
      --
      •  
        CommentAuthormadziauk
       permalink
      Violet_flower - dzieki, i wzajemnie :)
      --
    2.  permalink
      Witam! jestem po wizycie kontrolnej. Wszystko gra jak ta lala, cisnienie w normie, przytylam w ciagu calego miesiaca 3 funty, to by bylo niecale 1,5kg, serce maluszka bije rytmicznie 140 uderzen na min. Za tydzien w piatek dowiemy sie o plec naszego dzidziula. Pierwsze pyt jakim zostalam dzis przywitana: A chcecie wiedziec plec, czy wolicie poczekac do narodzin? mi moja lekarka mowi, ze intuicyjnie czuje ze to bedzie chlopiec, a ja cala ciaze chodze z ta mysle ze synus i juz. Aha no i od wczoraj sie nastawiam ze moj porod to bedzie taki ze na kichniecie to sam wyleci:)jak rakieta:)
      Tego ci Judka zycze, kichnij porzadnie!:) no dobra juz sie nie drocze.
      Lekarka mowi ze bardzo dobrze nosze ciaze i waga jest w porzadku-a musze przyznac ze sie nie hamuje- przyznala zem zdrowa, aktywna i mloda i poki co to o cesarce mam nie myslec. ja tylko mysle teraz o tym "kichnieciu" caly czas
      :bigsmile:
      humory dopisuja dzis, ale tez sie napracowalam, posprzatalam i na krokiety z barszczem mnie napadalo, wiec zrobilam, to moj m. mnie prawie z radosci na rekach nosil, ze tak je lubi.
      pozdrawiam wszystkie serdecznie.
      i wpadne jutro.
      narka suszarka
      --
      •  
        CommentAuthorjudka25
      • CommentTimeSep 7th 2012
       permalink
      witajcie. przezylam noc. bolalo strasznie. nie spalam ani minuty przez te skurcze. noc wczesniej spalam tylko 3,5 godz wiec padam ze zmeczenia. po 12 godz bolow mam juz wszystkiego dosyc..boli.jest mi slabo jakbym miala zaraz zemdlec i chce mi sie wymiotowac..zbyt dlugo to trwa. juz prawie 24 godz od odejscia wod. okolo 7.30 zbadaja mnie i na wywolanie. dzis musze urodzic.
    3.  permalink
      Judka 25 jeszcze trochę wytrzymaj i będzie po wszystkim. Trzymam kciuki za szybki i już bezbolesny finish:grouphug:
      --
      •  
        CommentAuthormooniia
       permalink
      judka juz niedługo, dasz rade!!!!
      -- mama piątki :)
      •  
        CommentAuthorflavia
       permalink
      Jeszcze 20 min i sie okaże, mam ogromna nadzieje ze jakims cudem samo ruszy, Judka w ogole piekne imię wybtaliscie, Luska miala nyc Filipem ( w mojej wersji, bo Tatus sie nie zgadzał)

Kciuki jeszcze mocniej zacisniete! Czekam na wiesci:) powoooodzenia
      --
      •  
        CommentAuthorCaris
       permalink
      Judka, cokolwiek by się nie działo, to już dziś będziesz MAMĄ.:bigsmile:
      Aż jestem ciekawa, co Ci powiedzieli na obchodzie.:wink:
      W każdym bądź razie kciuki mocno zaciśnięte!
      --
      •  
        CommentAuthorbari_87
       permalink
      Judka jeszcze troszkę-kciuki za pomyślne rozwiązanie.

Czy tylko mi się tak źle wpisy wyświetlają w tym wątku?:confused:
      --
    4.  permalink
      bari 87 nie tylko Tobie...mi się tak od wczoraj wieczorem, wyświetla
      --
      •  
        CommentAuthorCaris
       permalink
      mnie też wczoraj wieczorem ten temat się rozjechał :confused:
      --
      • CommentAuthoredzia503
       permalink
      Cześć jeszcze dziś i już weekend :]]]]]

Bri ja też mam coś nie halo z Forum :confused:
      Mila wspaniałe wieści wizytowe oby tak dalej !!!!!
      Jejuś Judka jeszcze troszkę dasz rade 41 tydz. byłaś dzielna(i jesteś) jeszcze troszkę !!!!

U mnie po antybiotyku jest poprawa , tzn. wiecej siusiam , wiec może zaczeły działać :wink:
      Ale wymyśliłam wczoraj niespodziankę dla mojej uczennicy , bo chciałam żeby mama przysłała "tyte " ale czemu ja miała bym jej nie zrobić ?
      Kupiłam papier tylko musze jakieś grubsze kartki bristolu , albo cieńki karton co by wzmocnić . folia kokardka jest . Na wypełnienie jakies 1,5 kg różności jeszcze w Pl sklepie dokupię słodkości .Jutro rozpoczęcie w Polskiej szkole (potem msza) wiec taka tyta to będzie mega suprice :wink:
      --
      • CommentAuthorvenus87
       permalink
      Cześć Dziewczyny co się stało na tym forum??? nie mogę rozróżnić kto i co pisał:sad: JUDKA KOCHANA TRZYMAMY KCIUKI:bigsmile:
      --
    5.  permalink
      Witajcie. Mi też od wczorajszego wieczoru szwankuje ten wątek, nawet jak chciałam z telefonu napisać to mi skasowało a tak się rozpisałam. Nie chciałam pisać ponownie więc dzisiaj spróbuję to co planowałam.
      Patyk gratulacje:clap:
      Judka mocno trzymam kciuki:thumbup:

Anula na naszym etapie dno macicy znajduje się na wysokości ok 1-2 place nad pępkiem, więc ruchy będą odczuwalne od tego miejsca w duł.

Co do terminów na liście to ja proponuję nie tyle wpisywać termin wg OM, bo wiadomo, że bardzo rzadko owulacja następuje w 14dc i niewiele dziewcząt ma cykle 28dniowe. Te które się obserwują powinny wpisywać terminy wg prawdopodobnego zapłodnienia. Natomiast te z Was które nie prowadzą obserwacji powinny wg mnie wpisać termin wg OM jeśli termin wg USG jest wcześniejszy. Natomiast jeśli termin wg usg wychodzi później niż OM to wpisałabym termin wg USG.
      Ja termin wg OM mam na 1.01.2013, natomiast wg moich obserwacji owu była ok 4-6 dni później i dlatego zaznaczyłam termin 5.01.2013.
      --
      •  
        CommentAuthorsysiajaw
       permalink
      Witajcie... Violetjak wyjdzie tym razem córcia to się będę już tylko śmiać bo jestem przygotowana na dwie opcje i tak na prawdę ja się nastawiłam że i tak na 100% dowiem się po porodzie który gin miał rację, a w poniedziałek idę do tego na USG co stwierdził synka.

Judka o mamusiu trzymaj się kochana.... ja mocno trzymam kciuki:thumbup:

Mi się poprzednia strona forum rozjechała ale teraz już widzę wszystko w porządku, a ja dzisiaj na pierwsze KTG :tooth:

Treść doklejona: 07.09.12 09:15
      Wstawiam co by się nie zapodziała no i czekamy na wieści od Judki naszej kochanej :cool:

1. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
      2. NadziejaUmieraOstatnia 06.09.2012 (chłopiec)
      3. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
      4. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
      5. oranda 19.09.2012 (chłopiec)

6. Natalia122 20.09.2012 (dziewczynka)
      6. kapelusznick 20.09.2012 (chłopiec)
      7. sysiajaw 24.09.2012 (niespodzianka)
      8. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
      8. Olenkaka 25.09.2012 (dziewczynka)
      9. monika 1205 30.09.2012 (chłopiec)
      10. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
      11. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
      12. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
      12. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
      13. KasiaTasia 13.10.2012
      14. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
      15. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
      16. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
      17. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
      17. isiula. 10.11.2012 (chłopiec)
      18. Linden 12.11.2012 (chłopiec)
      18. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
      19. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
      20. lofbejbe 21.11.2012
      21. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
      22. basia_87 06.12.12(chłopiec)
      23. ruda03 09.12.2012
      24. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
      25. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
      26. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
      27. lapa 30.12.2012 (chłopiec)
      28. Pomarańczka25 2.01.2013
      29. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec?)
      30. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
      31. kasia151288 16.01.2013
      32. mońka 19.01.2013
      33. agavva 21.01.2013
      34. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
      35. marakuya 1.02.2013
      35. GaggataB 1.02.2013
      36. justyna883 2.02.2013
      37. milena1984 3.02.2013
      37. Olenka79 3.02.2013
      38. ikamek 07.02.2013
      39. beagraf 12.02.2013
      40. Addictive 17.02.2013
      41. andziaiw 22.02.2013
      41. milka 1984 22.02.2013
      42. sushi 5.03.2013
      43. venus87 14.03.2013 (chłopiec)
      44. venika 05.04.2013
      --
    6. Od 81901 do 81950 z 128565

1. <
      2. 1
      3. ...
      4. 1635
      5. 1636
      6. 1637
      7. 1638
      8. 1639
      9. 1640
      10. 1641
      11. 1642
      12. ...
      13. 2572
      14. >
      Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
      Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.
      Powróć do Dyskusji Do góry