Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    U mnie nadal bez zmian, a na brzuszki wrzuciłam mojego giganta:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
    • CommentTimeSep 7th 2012
     permalink
    Mi też się nadal rozjeżdża. Może jak mi na następną przeskoczy, to wróci do normy. Wkurzające to jest :angry:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Malisiek: Mi też się nadal rozjeżdża. Może jak mi na następną przeskoczy, to wróci do normy. Wkurzające to jest :angry:

raczej tak bo u mnie jak przeszło na następną stronę to wyszło ok, a może się wyloguj i zaloguj ponownie
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Wylogowałam, zalogowałam i dalej mam to samo :( No nic, czekam na kolejną stronę :wink:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Mam nadzieje, że zaraz coś zrobią z tym Forum, bo mnie bardzo denerwuje ta postać :angry::angry::angry:

Treść doklejona: 07.09.12 10:04
    A co z NADZIEJĄ?? NIE PISZĘ OD WCZORAJ ...:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    venus87: A co z NADZIEJĄ?? NIE PISZĘ OD WCZORAJ ...:neutral:

Nadzieja podała którejś z dziewczyn numer telefonu także pewnie będą w kontakcie jak coś się będzie dziać :cool:, a wczoraj pisala.. a dzisiaj może jeszcze śpi, a może rodzi :devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Judka trzymam kciuki za to żeby poszło szybciej niż dotychczas!!!
    A my po wizycie, mała Ida nieśmiała i pleckami się cały czas wystawiała, ale 322 gramy ruchliwości odpowiada wiekowi ciąży, serducho wygląda OK i tylko fotek ładnych na pamiątkę brak:PP
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    dziewczyny na stronie www smyka sa promocje z chicco . Może się komuś przyda?

http://www.smyk.com/promocja/marka-chicco?kwnazwa=chicco-20-taniej&kwinfo=tina_smyk

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 07.09.12 10:22</span>
    naprawiło się :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Witam się z rana :) u mnie się właśnie forum naprawiło jak przeskoczyło na następną stronę

Zapomniałam się wczoraj pochwalić, że mój luby zrobił mi niespodziankę i zakupił tego dużego rogala z motherhood:bigsmile:
    Spałam z nim dzisiaj drugą nockę i nie wiem jak do tej pory żyłam bez niego:wink::wink:
    Aczkolwiek na moje przekręcanie się na plecy słabo działa, bo wyswobodziłam się z niego w nocy i przebudziłam jak zwykle na plecach:sad:

Judka - kciuki, żebyś się już nie męczyła!:peace:
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    No w końcu jest normalnie :bigsmile:

A ja znów mam gorszy dzień. Cholernie mi się nudzi i nie mam ochoty na nic :angry: Mam już dość tego czekania na córcię. Ja już chcę ją tulić! :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    isiula: Aczkolwiek na moje przekręcanie się na plecy słabo działa,

Isiula nie martw się nie ty jedna budzisz się na plecach, ja do tej pory tak mam, a mąż mnie dzisiaj oświecił że nasze dziecko go skopało o 5-tej rano, bo trzymał rękę na moim brzuszku i opowiadał że cały brzuch mi latał a ja spałam w najlepsze i nic nie czułam, więc mimo że i tak w nocy ląduję na plecach dzieciak ma się dobrze :cool:

Treść doklejona: 07.09.12 10:28
    Malisiek: A ja znów mam gorszy dzień. Cholernie mi się nudzi i nie mam ochoty na nic :angry: Mam już dość tego czekania na córcię. Ja już chcę ją tulić! :sad:

oj kochana chyba większości w tym czasie dopada taka frustracja... ja tez taka miałam ale mi przeszło i teraz mimo że jutro już kończę 38tc wcale mi się nie spieszy i zapowiedziałam już rodzinie że ja do 14.09 na żadną porodówkę się nie wybieram :rolling:, to minie będzie dobrze :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Isiula ja kocham tego rogala:>
    --
  2.  permalink
    Witam się:)od paru dni spać nie mogę brzuszek w nocy cały czas twardy ani spać na boku ani na wznak poprostu nijak:(
    Na brzuszkach wstawiłam zdjęcie bo sądze,że brzuszek się obniżył z deka.
    JUDKA Ty juz pewnie jestes PO dlatego nic nie piszesz i cieszyć się synkiem:)Gdyby nie to mocno trzymam kciuki:)
    U mnie w szpitalu po odejściu wód nie trzymają wogóle gdy poród się zatrzymuję od razu podają oksy by się nie meczyć i uniknąc w razie czego CC

Treść doklejona: 07.09.12 10:32
    Malisiek: Mam już dość tego czekania na córcię. Ja już chcę ją tulić!

Kochanie wiem co czujesz też na tym etapie co Ty miałam kryzys teraz chyba jest jeszcze gorzej bo spać w nocy brzuszek nie daje i ten czas OKROPNIE się dłuzy,ale dasz radę-wierzę w to:):kissing:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    sysiajaw: Isiula nie martw się nie ty jedna budzisz się na plecach, ja do tej pory tak mam, a mąż mnie dzisiaj oświecił że nasze dziecko go skopało o 5-tej rano, bo trzymał rękę na moim brzuszku i opowiadał że cały brzuch mi latał a ja spałam w najlepsze i nic nie czułam, więc mimo że i tak w nocy ląduję na plecach dzieciak ma się dobrze :cool:

Tylko u mnie jest taka kwestia, że nawet jak w dzień położę się na chwilkę na plecach to ciężko mi złapać oddech i nie czuję ruchów synka, a jak zrobię myk na boczek to tak jak u Ciebie aż brzuchal lata.. Do tego jeszcze mam bezdech senny i to mnie najbardziej martwi:sad:
    igisowa: Isiula ja kocham tego rogala:>

Ja się w nim właśnie zakochuję:wink:
  3.  permalink
    Cześć dziewczyny
    to prawda te rogale fajna sprawa. Mnie mała dziś obkłada równo.
    Też już nie mogę sie doczekać ale niech siedzi ile się da. We wtorek mam ściagany pessar to zobaczymy jak rozwarcie. Jak będzie uważała że juz czas to pewnie wtedy wyjdzie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    leneczka8484: Witam się:)od paru dni spać nie mogę brzuszek w nocy cały czas twardy ani spać na boku ani na wznak poprostu nijak:(
    Na brzuszkach wstawiłam zdjęcie bo sądze,że brzuszek się obniżył z deka.

lenka już coraz bliżej.... niedługo będziemy po :)
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Dziewczyny o 7.00 skurcze zniknely po calej nocy meczarni.podali mi jeszcze raz antybiotyk przeciw zakazeniu.potem zbadala mnie lekarka i rozwarcie o 9.00 na 4 cm ale skurczy brak. podali cos na szyjke ale nie oksy. dostalam znieczulenie ale na mnie slabo dziala albo za mala dawke bo boli strasznie. urodze dzis. dzieki za kciuki i prosze o jeszcze :-)
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Judka - nieźle Cię ten poród wymęczy... Kciuki!

I dzięki dziewczyny :winkkiss: Co jakiś czas mam taki kryzys, że jest mi źle i nie wiem, co ze sobą zrobić. No ale nie ma co się załamywać. Już jest bliżej niż dalej. W końcu te 2 miesiące to wcale nie tak dużo... :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Judka trzymam za ciebie kciuki !
    Dziękuję dziewczynie która mi odpisała w sprawie bólów w kroczu zapomniałam jaki masz nick ale jeszcze raz dzięki.
    Musze się wam pochwalić , że mój mały po raz pierwszy wczoraj wieczorem mnie porządnie skopał bo położyłam się na boku w którym on się znajdował.
    Jeszcze jeden tydzień i wkraczam w 6 miesiąc. :) :) :)
    --
  4.  permalink
    Dzien dobry :bigsmile:

Nie rodzę i nawet się nie zanosi :devil::devil:

Nie byłam już wczoraj. Venus jak możesz to podaj ten numer telefonu na forum albo jeśli któraś może to proszę o priva.

judka25: Dziewczyny o 7.00 skurcze zniknely po calej nocy meczarni.podali mi jeszcze raz antybiotyk przeciw zakazeniu.potem zbadala mnie lekarka i rozwarcie o 9.00 na 4 cm ale skurczy brak. podali cos na szyjke ale nie oksy. dostalam znieczulenie ale na mnie slabo dziala albo za mala dawke bo boli strasznie. urodze dzis. dzieki za kciuki i prosze o jeszcze :-)

JUDKA trzymam mocno kciuki - teraz to już ostatnia prosta !!!
    --
  5.  permalink
    Nadzieja wysłałam Ci na priv wiadomość z numerem:wink: jak dotrze, to daj znać
    --
  6.  permalink
    violet_flower: Nadzieja wysłałam Ci na priv wiadomość z numerem:wink: jak dotrze, to daj znać
    --

Dostałam - bardzo dziękuję - jak Maleństwo będzie na świecie to wyślę do Ciebie smsa:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
    • CommentTimeSep 7th 2012 zmieniony
     permalink
    sysiajaw: zapowiedziałam już rodzinie że ja do 14.09 na żadną porodówkę się nie wybieram

Hi hi... To tak jak ja :bigsmile: Im bliżej terminu, tym mniej mi się spieszy. Przecież jest jeszcze tyle rzeczy do zrobienia, póki mogę łazić :bigsmile:
    Poza tym śmiać mi się teraz chce, bo już miałam tę "szyjkę krótką baaardzo krótką", bo "już nie mam szyjki"... Ba! Nawet zaczęłam chodzić kilka dni temu, a skurcze zniknęły. :shocked: I nic nie zapowiada zbliżającego się porodu!:bigsmile:
    Malisiek: A ja znów mam gorszy dzień. Cholernie mi się nudzi i nie mam ochoty na nic

Mnie wczoraj taki dzień dopadł... Wieczorem stałam w kuchni i sobie pochlipywałam.:bigsmile: W domu zostało kilka rzeczy do zrobienia przez mojego M. (typu wiercenie, wymiana gniazdek etc.), a on standardowo "zrobi to jutro", bo zapracowany i w ogóle... No i wczoraj usłyszał, że skoro praca jest taka ważna, to ja też wykorzystam minimum macierzyńskiego i wracam do roboty... Że już się nasiedziałam w domu itd. No taki babski foch :wink:
    Dzisiaj już mi przeszło, ale ciekawa jestem, czy faktycznie wróci wcześniej z pracy i powierci mi te dziurki :bigsmile:
    --
  7.  permalink
    NadziejaUmieraOstatnia: Dostałam - bardzo dziękuję - jak Maleństwo będzie na świecie to wyślę do Ciebie smsa

To fajnie - z radością przekażę takie wieści na forum:wink:
    --
  8.  permalink
    Olenkaka: a skurcze zniknęły. :shocked:

Olciu u mnei to samo skurcze w dzień zanikły całkowicie jedynie w nocy twardy brzusio jest i dośc to dokuczliwe,więc pewnie poród nie nastapi szybko nawet po zdjęciu pessara,chociąz kto wie natura potrafi zaskaki8wać
    -- ,
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    leneczka8484: kto wie natura potrafi zaskakiwać

I tak będziemy się kiwać jak te pingwiny przez następne tygodnie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Witam wszystkich:bigsmile:
    Judka zaciskam kciuki! Wiem ile wysiłku to wszystko Cię kosztuje! Kibiucuję z całego serca, wszystko będzie dobrze!
    --
  9.  permalink
    Olenkaka: I tak będziemy się kiwać jak te pingwiny przez następne tygodnie

NO DOKŁADNIE-dosłownie jak pingwiny-ja napewno tak chodzę;p
    -- ,
  10.  permalink
    Hahaha :bigsmile: dobre jak pingwiny :bigsmile: może też będę się tak kulać, baaa już zauważyłam że chodzę z nogi na nogę :bigsmile:
    Szary dzień dziś, jakis taki nudny.
    Po południu jedziemy na zakupy, brakuje mi jeszcze parę rzeczy do szpitala to przy okazji kupię. Muszę też pomyśleć o jakiś zapasach podpasek żeby później M nie ganiać, już i tak czasem mi go żal bo jak nie po szampon idzie, to po tusz do rzęs, nie mówiąc już że płyn do higieny intymnej to już nawet nie mówię jaki bo już zna :smile: głupio mi tak faceta wysyłac po takie sprawy ale czasem wyjścia nie ma :neutral:
    --
  11.  permalink
    Orientujecie się może jak często się robi ktg po terminie? Ja byłam w pon.dziś pójdę do gina ale on ma płatne więc jak mi każe chodzić codziennie to trochę przepłacę :confused: A w szpitalu to gdzie mam się ewentualnie zgłosić na IP czy ,,położnictwo,, ?
    --
    •  
      CommentAuthorBer1987
     permalink
    Olenkaka: W domu zostało kilka rzeczy do zrobienia przez mojego M. (typu wiercenie, wymiana gniazdek etc.)

to jesteśmy na tym samym etapie remontu :) mój mąż miał ostatnio troszkę wolnego to nadrobił z malowaniem, także koniec już widać :)

odebrałam dziś wyniki GBS-wynik ujemny :):bigsmile:
    -- g]http://www.suwaczki.com/tickers/km5sbd3msrqx5fbc.png[/img][/url]g]http://www.suwaczki.com/tickers/cb7w9n735s5eicw3.png[/img] [/url][url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c
  12.  permalink
    NadziejaUmieraOstatnia: Orientujecie się może jak często się robi ktg po terminie? Ja byłam w pon.dziś pójdę do gina ale on ma płatne więc jak mi każe chodzić codziennie to trochę przepłacę A w szpitalu to gdzie mam się ewentualnie zgłosić na IP czy ,,położnictwo,, ?
    --

Jak byłam na dniach otwartcyh szpitala, w którym chcę rodzić pytała o to ktg dziewczyna. Połozne powiedziały, że wystarczy zadzwonić do szpitala, zapisać się/zarejestrować kiedy termin pasuje i po prostu przychodzi się na ktg na oddział do położnych. Więc wydaje mi się, że chyba w wielu szpitalach tak to funkcjonuje. Najlepiej zadzwoń do szpitala i się upewnij:wink:

Treść doklejona: 07.09.12 12:26
    a co do częstości ktg po terminie to szczerze mówić nie wiem...jeszcze się tym nie interesowałam:wink:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Nadzieja To jak Violet podała Tobie swój numer no to ja się pchać nie będę :bigsmile::bigsmile: Dobrze, że wszystko jest ok:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    judka kciuki oczywiście zaciśnięte!już jesteś tak blisko!!!
    fajnie że Ci najpierw coś na szyjke dali, mi dowalili od razu oksy, skurcze na ktg ponad 80 a rozwarcie 4cm i nie chciało ruszyć...skończyło się cc..a znieczulenia mi nie dali, bo miałam podobno za małe rozwarcie...katorga!
    _______
    ja się pakuję właśnie na wakacje:)jutro jedziemy do moich rodziców, a w poniedziałek do Zakopanego...:bigsmile:
    --
  13.  permalink
    violet_flower: Jak byłam na dniach otwartcyh szpitala, w którym chcę rodzić pytała o to ktg dziewczyna. Połozne powiedziały, że wystarczy zadzwonić do szpitala, zapisać się/zarejestrować kiedy termin pasuje i po prostu przychodzi się na ktg na oddział do położnych. Więc wydaje mi się, że chyba w wielu szpitalach tak to funkcjonuje. Najlepiej zadzwoń do szpitala i się upewnij:wink:
    W takim razie chyba zadzwonie - dziękuje :bigsmile:

venus87: Nadzieja To jak Violet podała Tobie swój numer no to ja się pchać nie będę :bigsmile::bigsmile: Dobrze, że wszystko jest ok:bigsmile:
    ie
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    o 12.00 rozwarcie 7 cm ;-) boli mne bardzo w kosci ogonowej nisko na pupie. skurcze regularne. jeszcze troche to potrwa ale juz blisko :-)
  14.  permalink
    judka25: o 12.00 rozwarcie 7 cm ;-) boli mne bardzo w kosci ogonowej nisko na pupie. skurcze regularne. jeszcze troche to potrwa ale juz blisko :-)
    --

Ale super :bigsmile::bigsmile::bigsmile: Kciuki zaciśnięte !!!!
    --
  15.  permalink
    judka25: o 12.00 rozwarcie 7 cm ;-) boli mne bardzo w kosci ogonowej nisko na pupie. skurcze regularne. jeszcze troche to potrwa ale juz blisko :-)

nooo! teraz to już raz dwa pójdzie, najgorsze chyba za Wami :wink:
    --
  16.  permalink
    Może potrwać choć nie koniecznie.Ja z 7cm rozwarcia do 10cm doszłam w 20min i ur Natalkę-tego Tobie zyczę bo dosć się już męczysz
    -- ,
  17.  permalink

Judka - JESTES NIESAMOWITA.. i jeszcze dajesz nam tu relacje z Twojego porodu na żywo... :-)) Wow... ale emocje! Kciuki mocno zaciśniete !!!
    -- ___
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Judka :crazy::crazy::crazy::crazy:
    --
  18.  permalink
    Judka ale się namęczysz kobieto!! Kłaniam się w pas bo ja pewnie już bym rzucała wszystkim co popadnie po tym szpitalu i wszyscy by mnie słyszeli.
    A ty masz jeszcze siłę napisac na forum. Na prawdę Cię podziwiam!
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Podziwiam cię Judka ,że dajesz radę o tym wszystkim pisać mając takie bóle.ciekawe czy ja też będę taka silna jak ty :)
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Judka dajesz!!!
    Dobrze, że unikniesz cesarki:bigsmile:
    --
  19.  permalink
    Judka , powodzenia!! Jeszcze tylko kilka chwil!!
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Czesc dziewczyny :) ... nie mam dzisiaj mocy :cry: nic mi sie nie chce i straszne mam skurcze lydek w nocy...nie moge spac :cry: ...biore magnez ale nic mi nie pom aga:cry:

violet moj maluch tez dupka do gory :bigsmile:
    -- ,
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Judka ale się trzymasz, mocna jesteś :swingin::swingin: jeszcze esy piszesz :jumping: trzymamy kciuki :crazy:
    --
  20.  permalink
    Judka jej dziś Wasz dzień, mocniej zaciskam kciuki:bigsmile:

A mnie niepokoją moje nogi, w nocy od kilku dni czuję że są one takie ciężke, jakby mnie od środka rozpierało. Nie mogę spać. Po objawach podejrzewam u siebie syndrom niespokojnych nóg:shocked::shocked:
    --
  21.  permalink
    Judka jesteś wielka :) :wink: trzymam kciuki !!!!! :thumbup:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Dziewczyny, co ja bym właśnie nawyrabiała...:shocked:
    Głupia jestem! Wlazłam na taborecik, żeby coś schować do szafki na górze i rozleciał się pode mną
    Skończyło się tak, że skoczyłam z wysokości +/- 50 cm.
    A przedwczoraj mówiłam mojemu M., żeby na ten taborecik uważał...
    Dzidzia się rusza- mam nadzieję, że nic tam się nie poodklejało... że te 50 cm to niedużo...
    Boziu! Gdyby głupota miała skrzydła, to latałabym jak gołębica!:shamed:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.