Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeSep 7th 2012
     permalink
    UWAGA sms od Judki
    "Filipek urodził sie dzis o 16,05 sn 3900 i 53cm. Ma czarne włoski. Poród tragedia, rodziłam bez nieczulenia. Popekałam strasznie. walczyłam 4 godz o sn bo chcieli robic cc bo mały nie był w kanale. Po porodzie komplikacje. Miałam operacje pod narkoza. nie kontaktuje, nie wstajeitd. Wiecej napisze jutro bo dzis jestem niezywa"
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorleneczka8484
    • CommentTimeSep 7th 2012 zmieniony
     permalink
    Witamy malucha na świecie a Tobie Kochana bardzo współczuję takich przezyć,u mnie w szpitalu byś się tak nie męczyła to nie do pomyslenia by tak męczyć kobietę-wracaj pomału do siebie:)

Treść doklejona: 07.09.12 20:08
    1. NadziejaUmieraOstatnia 06.09.2012 (chłopiec)
    2. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    3. oranda 19.09.2012 (chłopiec)
    4. Natalia122 20.09.2012 (dziewczynka)
    4. kapelusznick 20.09.2012 (chłopiec)
    5. sysiajaw 24.09.2012 (niespodzianka)
    6. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    6. Olenkaka 25.09.2012 (dziewczynka)
    7. monika 1205 30.09.2012 (chłopiec)
    8. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    9. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    10. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    10. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    11. KasiaTasia 13.10.2012
    12. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    13. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    14. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
    15. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    15. isiula. 10.11.2012 (chłopiec)
    16. Linden 12.11.2012 (chłopiec)
    16. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    17. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    18. lofbejbe 21.11.2012
    19. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    20. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    21. ruda03 09.12.2012
    22. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    23. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    24. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    25. lapa 30.12.2012 (chłopiec)
    27. Pomarańczka25 2.01.2013
    28. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec?)
    29. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    30. kasia151288 16.01.2013
    31. mońka 19.01.2013
    32. agavva 21.01.2013
    33. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    34. marakuya 1.02.2013
    34. GaggataB 1.02.2013
    35. justyna883 2.02.2013
    36. milena1984 3.02.2013
    36. Olenka79 3.02.2013
    37. ikamek 07.02.2013
    38. beagraf 12.02.2013
    39. Addictive 17.02.2013
    40. andziaiw 22.02.2013
    40. milka 1984 22.02.2013
    41. sushi 5.03.2013
    42. venus87 14.03.2013 (chłopiec)
    43. venika 05.04.2013
    -- ,
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Judka, gratulacje... wracaj szybciorkiem do pełni sił :* Zdrówka Wam życzę :)
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    judka gratulacje wielkie!wracaj szybko do zdrowia...
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Judka boże!!!! jak się męczyłaś :shocked::shocked: strasznie, jeszcze te komplikację :confused: dlaczego walczyłaś o sn? nie chciałaś cc? było by szybciej i byś się nie męczyła. Ale i tak ogromne gratulację dla Ciebie, jesteś bardzo silna, wow, :cheer::crazy::thumbup: wielkie gratulację. Najważniejsze, że dzidzia jest zdrowa.
    A dlaczego miałaś zabieg pod narkozą? co się stało? daj znać jak będziesz lepiej się czuć. :flowers:

Treść doklejona: 07.09.12 20:33
    Nadzieja a Ty jak tam?? jesteś pierwsza:shocked::devil: jak sie czujesz z tą myślą i pozycją :tongue: ?
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Jeju Judka, współczuję że tak się namęczyłaś..
    Ale najważniejsze, że Filipek już na świecie cały i zdrowy! Gratuluję i życzę szybkiego powrotu do zdrówka! :flowers::flowers:
    •  
      CommentAuthorCaris
    • CommentTimeSep 7th 2012 zmieniony
     permalink
    Judka, gratulacje!
    Najważniejsze, że finał jest pozytywny!
    hefalumpik: doszła infekcja intymna, białe upławy, świąd, co mogę bezpiecznie na to brać (w 5tc)? Gin dopiero za 2tyg...

Spróbuj może zadzwonić do gina, przyspieszyć wizytę albo iść do innego lekarza... Jeśli to tylko podrażnienie lub jakaś bardzo delikatna infekcja, to może Tantum Rosa pomoże...
    Ale jeśli to grzybica, to lepiej nie ryzykować- bo tylko się namęczysz, a grzybek dalej będzie... (mnie lekarz przepisał nystatynę- na receptę, maść clotrimazolum i tantum rosa)
    --
  1.  permalink
    Judka25 gratulacje wielkie:smile: szybko wracaj do zdrowia - buziaki dla Ciebie i Małego:grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Judka gratuluję! Przykro, że musiałaś się męczyć... Wracaj do sił. Ważne, że jest mały zdrowy. Czekam na relacje.

PS. No i zwaliłaś mnie z 13 miejsca... Długo się nim nie nacieszyłam...:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Judka gratulacje:flowers:
    Widze ze mialas przejscia jak ja ,tylko ze u mnie nawet vacum nie pomoglo i skonczylo sie na cc.
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Pajacynka - gratulacje, duży chłopak:bigsmile:
    Judka- gratulacje, współczuje ciężkich przeżyć, mam nadzieję, że już jest lepiej. Trzymaj się!
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Gratulacje Pajacynka
    Graulacje Judka :bigsmile: dzielna Babka do końca nie dałaś się CC , teraz szybko wracaj do sił .Dużo Zdrówka dla Ciebie i Synka :kissing:

a to ni jest śmieszne nie dość że lista krótka- to ja na 19 miejscu w skończonym 29 tyg.:whorship:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Judka gartulacje! i dużo sił, abyś szybko stanęła na nogi:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Judka gratulacje kochana, jesteś mega mega dzielną kobietą podziwiam cię i trzymam kciuki za szybki powrót do sił i zdrowia, a Filipek niech rośnie zdrowo, piękny nowy chłopczyk na świecie :clap:

No i stało się, jestem pogrubiona :bigsmile:, edzia nie martw się ja troszkę przyblokuję listę :devil:
    --
  2.  permalink
    edzia nic się nie martw - coś czuję, że Ty nawet nie doczekasz pogrubienia:smile: oczywiście niech dzieciaczki siedzą w brzuszku jak najdłużej - ale wiesz z bliźniakami to nic nigdy nie wiadomo...więc pewnie i tak chwile przed terminem się rozpakujesz:smile:

Treść doklejona: 07.09.12 22:13
    a ja jutro zaczynam 32 tc i tym samym wkraczam w 8 miesiąc...:shocked: zleciał mi piorunem ten 7 miesiąc...
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Judka gratulacje! Duzo zdrowka :)

Noo leci ten czas ;) Ja w niedziele zaczynam 33 ;D
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    judka25 - gratulacje

ja jestem po wizycie maluch ma ułożenie pośladkowe, co to dla mnie oznacza ?

szyjka ma 3cm

a bez mojej wiedzy M poprosił lekarza o spr płci i dopiero jak wyszliśmy z gabinetu to M do mnie mówi że lekarz powiedział że żadnego chłopaka tam nie znalazł czyli nadal mamy dziewczynkę
    --
  3.  permalink
    venus87 A Ty już wiesz, że synka będziesz mieć? Jak tak szybko się o tym dowiedziałaś? :wink: No i zobaczymy jak z tym porodem będzie :bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Matko! Jak czytam, że Wy już 32, 33 tydz. zaczynacie, to wydaje mi się, że jesteście w taaakiej zaawansowanej ciąży :bigsmile:
    Ale to, że ja jestem już na końcówce w ogóle do mnie nie dociera :wink: Nic a nic! Czuję się coraz lepiej, powoli przyzwyczajam się do kaczego chodu, czasem mnie coś zakłuje, czasem coś zaboli... Pewnie będę towarzyszyć Sysi i blokować listę :bigsmile:
    Jak patrzę na tę listę, to teraz kolej na Nadzieję, a potem będzie chwila ciszy...

Treść doklejona: 07.09.12 22:34
    acia20: maluch ma ułożenie pośladkowe, co to dla mnie oznacza ?

Że spokojnie poczekasz, aż maluch postanowi stanąć na głowie :wink:
    Pupą do świata raczej nie wyjdzie, ale ma jeszcze sporo czasu na zmianę pozycji :wink:
    --
  4.  permalink
    Olenkaka: Matko! Jak czytam, że Wy już 32, 33 tydz. zaczynacie, to wydaje mi się, że jesteście w taaakiej zaawansowanej ciąży
    Ale to, że ja jestem już na końcówce w ogóle do mnie nie dociera Nic a nic! Czuję się coraz lepiej, powoli przyzwyczajam się do kaczego chodu, czasem mnie coś zakłuje, czasem coś zaboli... Pewnie będę towarzyszyć Sysi i blokować listę
    Jak patrzę na tę listę, to teraz kolej na Nadzieję, a potem będzie chwila ciszy...
    --

możecie blokować z Sysią - mnie się naprawdę nigdzie nie spieszy :tongue: jeszcze w lipcu rozpaczałam, że tak mi się wleką te miesiące, a teraz czas leci bardzo szybko...:shocked:
    --
  5.  permalink
    Judka gratulacje i wielkie brawa za wytrwalosc. Zycze Ci szybkiego powrotu do sil, abys mogla sie cieszyc i zajmowac Filipkiem:D
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Violet, a polecą jeszcze szybciej... :wink: W ogóle nie wiem, kiedy mi minął czas od 30-go tyg. do dzisiaj...
    --
  6.  permalink
    Olenkaka: Violet, a polecą jeszcze szybciej...

no domyślam się...:smile: ale może to i lepiej - teraz kiedy codziennie męczę się ze zgagą i innymi atrakcjami to nawet bardziej się cieszę, że tak czas zasuwa:smile:
    więc chciałabym już być tak np na Twoim etapie
    :tongue:

dobrej nocki dziewczyny - uciekam spać:wink:
    --
  7.  permalink
    Pajacynka gratulacje :bigsmile:
    Judka25 Biedactwo ale sie nameczylas. Jejku ogromne brawa ze dalas sobie z tym wszystkim rade. Szczerze wspolczuje tego bolu i tych nieszczesnbych komplikacji. Ale najwazniejsze abys ty szybko do zdrowia i sil wrocila. dobrze ze Filipek zdrowy i jest juz blisko Ciebie.... Kochana Gratulacja ogromne i czekamy tu na Ciebie i zdjecia malego :bigsmile: :kissing:
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
  8.  permalink
    Jejku jejku jakie wiesci na forum, w ekran nos wlepiam i dla Judki wielkie gratulacje, dzielna kobietko, SN!!!! bez znieczulenia!!!!! zycze szybkiego powrotu do zdrowia, poglaskaj maluszka ode mnie. Zycze ci duzo spokoju!
    Pajacynka, gratuluje swiezo upieczonej mamusi, tez SN. Same radosne newsy!
    justyna883- patrze sie na liste i jestes 1 dzien przede mna do " golenia" hahah, oto moj: alivesince84@tlen.pl
    ale zbieg okolicznosci.
    A do tego podskoczylam o jeden nr do gory, oo! :neutral:
    Dzis moj kot jest nie do wytrzymania, wchodzi pod nogi, harczy jak go glaskam, i fuka jak przechodze normalnie chyba ma zatwardzenie bo taki cyrk odstawia.
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeSep 8th 2012
     permalink
    bry:)
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    witam

jeszcze zapomniałam wczoraj napisać jak mala mnie wystraszyła wczoraj na USG lekarz przełożył tą "głowicę" z jednej strony brzucha włączył słuchanie serduszka i nagle mała gdzieś tak zwiała że znikło bicie serduszka, ale serduszko się znalazło po drugiej stronie

podobno kobieta w ciąży w trzecim trymestrze może na tydzień przytyć od pół do kilograma
    --
  9.  permalink
    Witam weekendowo
    może to już ostatni nasz weekend tylko we dwoje :bigsmile:
    Judka jeszcze raz ukłony i gratulacje.
    Pogoda u nas bardzo jesienna, nie piję juz kawy w ogóle i ledwo żyję. Przesiadłam się na zbożowa, ale ona to raczej jak soczek niż jak kawa :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Dzień dobry... witam się w skończonym 38tc :crazy:

Ja też piję kawę zbożową, ale głównie dla tego że jest zdrowa, ja ogólnie przed ciążą byłam mega kawoszem, od mikołaja nawet dostałam wypasiony expres i co pocieszyłam się nim miesiąc bo później odrzuciło mnie od kawy tak bardzo że do tej pory jej nie piję, ale tak samo miałam w pierwszej ciąży :tooth:
    --
  10.  permalink
    Witam z rana
    acia20: podobno kobieta w ciąży w trzecim trymestrze może na tydzień przytyć od pół do kilograma

acia nie strasz.
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    witam z rana kobietki...otóż ja się tylko chciałam odmeldować:) na ponad tydzień wyjeżdżamy do Zakopca z małżem i małą..no i brzuchem oczywiście:)
    także trzymam kciuki za te którym przyjdzie się w tym czasie rozpakować!oby było szybko, bezboleśnie w miarę i bez komplikacji:)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Natalia122: może to już ostatni nasz weekend tylko we dwoje :bigsmile:

oj może może... ja to planuje ten i następny weekend jeszcze we trókę... ale kolejny mam nadzieję że już we czwórkę :devil: no ale ja to sobie mogę planować :rolling:
    --
  11.  permalink
    sysiajaw to prawda my możemy sobie planować, a dziecie też sobie planuje, tylko szkoda że my nie znamy daty ani godziny kiedy tak na prawdę zechce wyjść :bigsmile:
    planowo mamy jeszcze ten weekend i przyszły tylko we dwoje, ale co los przyniesie to się okaże :bigsmile:
    --
  12.  permalink
    Dzień dobry:smile:
    Witamy się w rozpoczętym 32 tygodniu i 8 miesiącu...:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    violet_flower: Dzień dobry:smile:
    Witamy się w rozpoczętym 32 tygodniu i 8 miesiącu...:wink:

jeeeejuuu już...?:rolling::tooth::clap:
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
    • CommentTimeSep 8th 2012 zmieniony
     permalink
    Witam się i ja!
    sysiajaw: od mikołaja nawet dostałam wypasiony expres i co pocieszyłam się nim miesiąc

To miałaś tak jak ja :bigsmile: Tuż przed zajściem w ciążę zainwestowałam w tygielek, kafetierkę, młynek żeby mielić co chwilę inną kawę... I co? I zaszłam! :bigsmile: A takim smakoszem miałam zostać i tyle przyjemności mieć z picia różnego rodzaju kaw...:wink:
    --
  13.  permalink
    Judka uściski i gratulacje ;):wink: :clap:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Judka Gratulacje
    P.s.na twoim przykładzie widzę,że nie dam rady urodzić bez znieczulenia a miałam taki plan :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Anula85: Judka Gratulacje
    P.s.na twoim przykładzie widzę,że nie dam rady urodzić bez znieczulenia a miałam taki plan :sad:

wiesz, ale nie każda ma taki poród.. są dziewczyny które cudownie wspominają swoje porody, ja mam mimo wszystko zamiar rodzić sn bez znieczulenia :bigsmile:, każda ciąża i poród jest inny, trzeba myśleć pozytywnie, no ale znieczulenie po to jest więc absolutnie nikomu nie odmawiam go brania :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Judka - Gratulacje! Dokonałaś wielkiego dzieła :bigsmile:
    Daj znać jak sie czujesz, bo się mocno zaniepokoiłam :sad:
    Najważniejsze, że Mały cały i zdrowy jest na tym swiecie, a Ty już masz to za sobą - choć sama pamietam, że nawet taka świadomość nie uśmierzała mojego bólu po dramatycznym porodzie :wink:
    Jestesmy z Tobą!
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ulcia ale ten czas leci.... Martynka już dwa i pół tygodnia ma.. a ja mam wrażenie że ty to wczoraj urodziłaś heheh czas mi leci strasznie szybko...
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    sysiajaw: Ulcia ale ten czas leci.... Martynka już dwa i pół tygodnia ma.. a ja mam wrażenie że ty to wczoraj urodziłaś heheh czas mi leci strasznie szybko...

NOoooo! Ja tez jestem w szoku! Już 2 i pół tygodnia minęło jak "z bicza strzał" :devil: a zarazem wydaje mi się, ze Ona jest z nami od zawsze - wiem, ze tak wszystkie matki mówią, ale jakoś tak sobie tego wczesniej nie umiałam wyobrazić jak to jest :bigsmile:
    Wszystko byłoby cudownie gdyby nie ten jej ból brzuszka niemal cały czas :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ul_cia:
    Wszystko byłoby cudownie gdyby nie ten jej ból brzuszka niemal cały czas :sad:

Niestety taki mały niemowlaczek ma jeszcze nie dojrzały układ pokarmowy, ale to minie, pamiętam że moja córcia okropne miała kolki ona płakała a ja razem z nią z bezsilności.... ale minęło w okolicach 2-ego miesiąca.. Martynce też minie ale wiem jakie są to ciężkie chwile
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Judka wielkie gratulacje!! Czyli przewidziałam wczoraj że ty pewnie już masz maleństwo przy sobie!!! :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ja też mam nadzieję że u Judki wszystko już w porządku... mam nadzieję, że da nam znać jak się czuje.. czekamy z niecierpliwością na wiadomosci :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    witajcie:-) o porodzie i komplikacjach napisze juz z domu bo z tel ciezko. filipek duze je i spi ja nie wstaje z lozka. mam zle cisnienie i dostaje ciagle kroplowki. w nocy zemdlalam ale na szczescie byla ze mna pielegniarka. filipkiem zajmuje sie maz bo ja nie moge. tylko go karmie i czasami lezy kolo mnie.czuje sie fatalnie. wyjdziemy chyba we wtorek. bardzo dziekuje za kciuki i pamiec, to daje powera zeby jakos tu funkcjonowac. moze niedlugo moj maz wstawi zdjecie na forum. pozdrawiam was. pajacynka gratuluje :-)
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    sysiajaw: Martynce też minie ale wiem jakie są to ciężkie chwile

Mam nadzieję :cool:
    Dajesz mi nadzieję :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    judka jestes wielka naprawde!!!! obys szybko doszła do siebie!!! Powodzenia raz jeszcze !!
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Judka - odpoczywaj i wracaj do zdrowia. Dobrze, że możesz liczyć na męża :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
    • CommentTimeSep 8th 2012 zmieniony
     permalink
    wiesz, ale nie każda ma taki poród.. są dziewczyny które cudownie wspominają swoje porody, ja mam mimo wszystko zamiar rodzić sn bez znieczulenia :bigsmile:, każda ciąża i poród jest inny, trzeba myśleć pozytywnie, no ale znieczulenie po to jest więc absolutnie nikomu nie odmawiam go brania :wink:
    --

Ja bardzo bym chciała rodzić bez tego znieczulenia bo chcę czuć wszystko co się dzieje ze mną i z dzieckiem ale jak tak czytam o tych porodach to ogarnia mnie strach i przerażenie . Może całkiem niepotrzebnie dlatego przed porodem będę o wszystko pytać lekarza .
    P.s. dziewczyny apropo tematu który się tu przewiną na o piciu kawy czy częste picie tzn zawsze rano filiżanka cappucino z mlekiem nie szkodzi maleństwu???Czy można to bezpiecznie pić?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.