Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorYPolly
    • CommentTimeSep 9th 2012
     permalink
    Leneczko, Katka, ja tez mialam takie skurcze od 35tyg, generalnie ginka stwierdzila, ze man nadreaktywna macice i to nic zlego, taka uroda... I niestety niekoniecznie swiadczy o tym, ze zaraz urodze. Ja przenosilam i urodzilam szesc dni po terminie.. Jako pocieszenie, polozna mi powiedziala, ze jak macica duzo cwiczy, to porod bedzie ekspresowy. U mnie sie to tez sprawdzilo :-) Zycze wam zatem takiego ekspresika, jak u mnie i duuuzo cierpliwosci na koncowce. Juz blizej, niz dalej.:-)
    --
  1.  permalink
    igisowa moze i by nie przeroslo, ale ja ze wszystkim jestem praktycznie sama ;/ mama obiecala pomagac, ale w ogole sie nie interesuje, tylko potrafi opierniczyc, bo np. maly placze przy przewijaniu i przebieraniu... po prostu nie lubi sie ubierac i pieluch zmieniac... nocami daje koncerty, ja sie nie wysypiam, wygladam jak Kopciuch, nie mam chwili dla siebie, tak zeby sie np. w spokoju wykapac, bo jak tylko odejde od Maiego to juz jest ryk;/ nawet nie mam sie komu wyzalic.... kopniak by sie przydal, taki porzadny, siarczysty,bo powinnam byc silna, a ja nie daje soibe sama rady;/
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    W dniu kiedy urodzilam mialam caly czas takie nieregularne skurcze od 5-15 min w zasadzie regularnosci dopiero nabraly kiedy juz wody odchodzily. Dobrze ze wody odeszly bo gdyby nie to (i to ze juz bylam w szpitalu) moglam nie zdarzyc do szpitala hehe bo przy 8 cm rozwarcia nie czulam jeszcze duzego bolu. Byl taki w zasadzie ze gdybym byla w domu to zwlekalabym z przyjazdem na IP.

YPolly: Jako pocieszenie, polozna mi powiedziala, ze jak macica duzo cwiczy, to porod bedzie ekspresowy. U mnie sie to tez sprawdzilo :-) Zycze wam zatem takiego ekspresika, jak u mnie i duuuzo cierpliwosci na koncowce. Juz blizej, niz dalej.:-)
    --

Potwierdzam:)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Anula orany, ale pocieszenie :sad: a teraz siedzę i płaczę...ja pindole, zwariować można:angry:

venus ja tam ci życzę żebyś długo się tak nie męczyła z tymi wymiotami . Niech ci sie skończą tak jak mi bo naprawdę z nimi oszaleć można.Moja koleżanka wymiotowała przez całą ciąże to dopiero jest koszmar.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 09.09.12 16:55</span>
    Anula ale jakie ruchy w kroczu?? moze dzieciatko tak sie ułozyło?? ja bardzo długo malucha czułam tak bardzo bardzo nisko, dopiero od ok 3 tygodni czyba czuje ja wszedzie :)

Być może :bigsmile: Teraz mam usg 21.09.2012r i wtedy wypytam o wszystko lekarza.
    --
  2.  permalink
    Linden: ja będę za chwilę robić roladę bezową z bitą śmietaną i musem truskawkowym :))) 5 min roboty a jaka pychaaaaa!!! Wczoraj wieczorkiem zrobilam ale juz nic nie zostało :)

Linden - ja tez bede MEGA wdzieczna za przesłanie mi przepisu na priv... :clap:
    -- ___
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    witam sie i ja w niedzielne popoludnie, ale tu dzis cisza, ja po sniadaniu wybralam sie na prawie 4godzinny spacer bo ladna pogoda w krakowie i nie powiem gdzie mi nogi wchodza. w nagrode na obiadek zrobilam nalesniki z powidlami - pycha. u nas powoli czuc ze jesien nadchodzi, ale ten czas leci , niebawem skoncze 17tydzien i jeszcze chwila a pewnie zaczne czuc dzieciaczka, caly czas czekam i czekam ale na razie nic. zycze wszystkim milego wieczora i dziewczynom na koncowce duzo cierpliwosci, juz niedlugo bedziecie tulic malenstwa :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Już drugi raz mi się tak zdarzyło że otworzyłam czekoladę miałam zjeść 2 lub 5 kostek a tam patrze a tu nagle puste opakowanie, czy tez macie taką chęć na czekoladę albo na cokolwiek, że jak już to otworzycie to znika i nie wiadomo kiedy, M na pewno mi nie zjadł bo on nie lubi czekolady
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Ja ostatnio opałaszowałam wieeelką tabliczkę gorzkiej czekolady w dwa dni :bigsmile: Ogólnie na czeko mam ochotę caaały czas :wink:

I ja chyba doprowadzę dziś do katastrofy. Robiłam kolację i wszystko mi z rąk leciało. Garnek z kuchenki, wywaliłam ryżu na podłogę, rozlałam picie. Ciekawe co jeszcze zmajstruję...:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Ja właśnie spartaczyłam naleśniki . W ogóle odkąd jestem w ciąży nie wychodzą mi naleśniki.
    --
  3.  permalink
    A my dziś bylismy na zakupach :bigsmile: kupiłam małej czapkę bo tej akurat mi brakowało, taka na wyjście ze szpitala cieplejsza jak by miało być chłodno.
    Ogarnęłam trochę mieszkanie, zrobiliśmy pranie i czekamy na małą :smile:
    Zaraz będę robiła tosty, mniam :bigsmile:
    --
  4.  permalink
    Natalia122: kupiłam małej czapkę bo tej akurat mi brakowało, taka na wyjście ze szpitala cieplejsza jak by miało być chłodno.

A jaką czapkę kupiłaś? Ja wlasnie tez poluję na jakąś cieplejszą czapkę, bo jak mały sie urodzi to będzie pora jesienno - zimowa. Jak nie bedzie niskich temperatur to zamierzam wychodzić z maleństwem na spacery. :bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Kuleczka, głowa do góry, niedługo będzie trochę lepiej. to jest taki głupi moment, że zmęczenie już się mega daje we znaki, rutyna dobija, dziecko tylko ciąży, a radości z tego żadnej.. Ale niedługo mały zacznie się do ciebie uśmiechać, budzić się pogodny, robić sobie długie drzemki w dzień i będzie lepiej. Ja ostatnie 1,5miesiąca przepłakałam, że jest do dupy i mnie to zupełnie nie cieszyło, a od 2tygodni jest całkiem fajnie. Roboty wcale nie jest mniej, ale jakoś sobie to poukładałam, zorganizowałam, dzieciaki są bardziej kompatybilne i jest nieźle.. Trzymaj się dzielnie!
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Czesc Dziewczyny :)

Pajacynka - gratulacje :)

Judka - Ty to sie nameczylas :( gratuluje serdecznie, 3mam kciuki i zycze szybkiego powrotu do zdrowka.

My juz wrocilismy z Kornwalii, bylo swietnie. Pogode mielismy cudowna :) Jestem zmeczona, ale zadowolona.

Tak poza tym to witam sie w 8 miesiacu :) ale ten czas leci. Musze w tym tyg. umowic sie do gin na usg :) niech sprawdzi ile synus wazy i czy wszystko ok. W ogole to ciekawa jestem jak jest ulozony. Wydaje mi sie, ze tak samo. Ciagle glowke czuje po lewej, a nozki (kopniaki) po prawej stronie brzucha ..
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    madziauk: Ciagle glowke czuje po lewej, a nozki (kopniaki) po prawej stronie brzucha ..

To ja wręcz przeciwnie. Kopniaki po lewej stronie i wypinaną pupę po prawej :bigsmile: A jak ma czkawkę to czuję przy kości ogonowej :wink:
    Za to często mnie tak jakby piecze na samej górze brzucha i nie wiem co to oznacza... takie to nieprzyjemne jest...
    Miała to któraś z was?
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dii - ja tak nie mialam. Ale za to chyba czasem cos mnie szyjka pobolewa, bo jakies klucia tam czuje. Nie wiem czy to na pewno szyjka, ale jak nie ona to co innego ;)

Poza tym to nachodzilam sie po schodach i pagorkach w tej Kornwalii :) ale dalam rade :D troszke cwiczen nie zaszkodzi ;)
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dziewczyny zmęczona po długim spacerku mówię wam DOBRANOC i idę spać :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Spidermenka przepis na roladę dodałam w wątku z przepisami :))) ...a ja dalej nie mam na nic siły :cry: ...nie mam siły chodzić ani nawet siedzieć ...brzuchol mam wielki i ciężki i sapię prze okrutnie przy najprostszych czynnościach :crazy:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    No ja też mam wrażenie, że coś mi na szyjkę napiera. Ale przechodzi szybko. Bardziej mnie te pieczenie na górze zastanawia... No cóż. Może jutro ktoś mi odpowie co to może być...
    Miłej nocki życzę.
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Z tą szyjką (czy cokolwiek tam teraz jest) to chyba coś w powietrzu wisi... Mnie też dziś kłuje okropnie. Mam wrażenie jakby mi Młoda wykręcała to "coś" jak pranie. Szału idzie dostać!
    Dobranoc Kochane... Spokojnej nocy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
    • CommentTimeSep 10th 2012 zmieniony
     permalink
    Kuleczko mam nadzieję, że z czasem rytm się jakoś poukłada, oboje nauczycie się siebie i juz nikt nie będzie az tak Wam potrzebny jak teraz. Tak jak pisze Doti- z dnia na dzień powinno być lepiej, staraj się skupiać na pozytywach, łapać radości, bo łatwo się wkręcić w spiralę dołowania. Trzymam kciuki za lepszy nastrój, ściskam:**
    --
    • CommentAuthorNatalia122
    • CommentTimeSep 10th 2012
     permalink
    cześć dziewczyny
    spidermanka czapkę kupiłam w H&M koleżanka mi doradziła że są po 15zł i rzeczywiście bardzo fajna ale jak na ta pogodę którą teraz mamy. Taki chłodniejszy dzień w granicach 15-20st a u Ciebie wydaje mi sie że będzie potrzebna juz taka zimowa i ciepła. nasza ma takie uszy jak miś, od spodu jest bawełna na wierzchu taki welurek :bigsmile: myślę że na wrzesień październik będzie ok, a później i tak trzeba będzie kupic cieplejszą.
    Wogóle mam dylemat jak pogoda będzie się zmieniała tak jak teraz jak w kalejdoskopie w co to dziecko ubierać, ciężki czas. Ciężko utrafić jak ubrać żeby nie upocić ale też żeby nie zmarzło.
    Olenkaka takie kłucie to na pewno mała cię ciśnie. Moja była głową w dół od 18 tyg a w 29 jej ciśnięcie doprowadziło do rozwarcia.
    Teraz mam pessar ale czuję jak się napina na tą szyjkę albo wali głową ale na razie się odbija od pessara. Mam wrażenie że jak mi go ściągną jutro to długo to nie potrwa ....
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Natalia122: ale na razie się odbija od pessara

Ale mi poprawiłaś humor z rana Wyobraziłam sobie małą poruszającą się jak sprężynka po od odbiciu od pessara :bigsmile:
    Szczerze mówiąc, to ja też bym już mogła rodzić... (A co na to Młoda? Zobaczymy) ... Dzisiaj wizyta, to się dowiem co się tam dzieje :wink:
    A na razie szaleję w dalszym ciągu ze sprzątaniem- wykończy mnie ten mój mąż- wiecie, że mam w domu 4 wieże, 3 stacje do kompów stacjonarnych, no i inne takie "kwiatki"? Po co mu to? Ni wijm :devil: Wiem natomiast, że to jest jedna z nielicznych okazji, żeby mu wmówić, że trzeba robić miejsce dla dziecka, bo będzie przybywać gratów:bigsmile: Więcej sprzętu nie dam sobie do domu wnieść - zostanie z tym na progu:bigsmile:
    --
     permalink
    Olenkaka dokładnie mam z nia takie wrażenie że jest jak sprężynka :bigsmile: odbija się od żeber i wali tą głową ile wejdzie.
    Nie powiem że to jest przyjemne :devil:
    Faceci już tacy są. Mojego zmobilizowałam do powynoszenia gratów do piwnicy to teraz do piwnicy nie ma jak wejść. Po co komu 4 komplety opon od samochodów których juz się nie ma? odpowiedź - potrzebne :bigsmile: pełno śrubek, desek i innych takich. Dobrze że z domu pozbyłam się w końcu skrzynek z narzędziami, pędzli do malowania, wkrętarek, wiertarek i innych narzędzi.
    A komputery hmmm to chyba takie hobby, mój znosi obecnie rzeczy potrzebne do fotografii dziecięcej. Blendy, lampy jak w studiu fotograficznym no i najważniejsze skrzynka po owocach :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dzień dobry :) Czyżby wam dzidziulki nie dały dłużej pospać :) Mój synek już od 8.00 rano mnie atakuje aktywnym ruszaniem się i mam zakaz kładzenia się na lewym boku :)
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Hi hi...
    Anula, bo jak można kłaść się na lewym boku, jak syn właśnie tam nogi wyciąga? :bigsmile: Zero zrozumienia dla małego mężczyzny :wink:
    Natala, za to M. się ze mnie śmieje, że wpadłam w jakiś cug zakupów dziecięcych... Jak mnie zgubił wczoraj w markecie, to od razu wiedział, między którymi półkami mnie szukać :bigsmile:
    Ok, mykam do sklepu, bo jestem na ssaniu :wink: Muszę coś konkretnego wrzucić na ruszt, a w lodówce tylko światło :bigsmile:
    Miłego dnia!
    --
  5.  permalink
    Anula, nie wolno Ci spać na lewym boku..? dlaczego?
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Anula, nie wolno Ci spać na lewym boku..? dlaczego?

Bo zawsze jak się tak kładę to on odstawia niesamowite harce mam wrażenie ,że jest mu wtedy ciasno .
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Anula85: Bo zawsze jak się tak kładę to on odstawia niesamowite harce mam wrażenie ,że jest mu wtedy ciasno .

Hehe
    Skąd ja to znam... Mam dokładnie to samo, jakby rączkami przebierał w tym miejscu i mam wrażenie, że go przygniatam :wink:
    Podobno każda ciężarna po jakimś czasie wybiera sobie ulubiony bok, niezależnie od tego który jest "zdrowszy". Ja np. na prawym mogę przespać prawie całą noc a na lewym 5 minut bo mnie jakoś boki bolą (żebra). Eh
    --
  6.  permalink
    Anuś ale chyba tak każda z nas ma,że jak połozymy się na lewym boku to dzieciaczki szaleją:)
    Przy okazji witam się:)Moja myszka w przedszkolu a mnie smutno bez niej,siedzę w domu i chlipię za nią:cry: tak bardzo tęsknię.Ona też płakała a mnie było tak źle,że ją musze tam zostawić;/
    Samopoczucie u mnie dobre.Brzuszek pobolewa okresowo,ale nie zważam na to uwagi...w środę mam USG zobaczymy jaki jest ten mój synuś duży,łożysko itp w piatek wizyta a potem szpital by zdjąc pessar zrobić ktg i do domku czekać na poród chyba,że Patryk jest dość duży na moje możliwości poród bedzie wywoływany więc możliwe,że to ostatni tydzień w dwupaku:):)Strasznie się cieszę:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Anuś ale chyba tak każda z nas ma,że jak połozymy się na lewym boku to dzieciaczki szaleją:)

A jak to jest z pozycją na plecach??? U mnie niby wtedy jest spokój z dzidzią , ale pozycja też zła do spania bo mnie kręgosłup strasznie boli.Pozostaje mi tylko prawy bok.W ogóle to rozglądam się za poduszka do spania dla ciężarnych kobiet.Może to mi coś pomoże.
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    leneczka8484: Ona też płakała a mnie było tak źle,że ją musze tam zostawić;/

leneczka nie pokazuj jej tego i nie odbieraj tego tak, bo bedzie płakac. uwierz, ze przedszkole to jest cudowne miejsce gdzie dzieci dorastaja, ucza sie, cudnie spedzaja czas. Powiem Ci z doswiadczenie, dla kazdej z moich dziewczyn przedszkole było jak ziemia obiecana, miejsce gdzie warto isc gdzie bedzie super itd, kazda z trojki nie mogła sie doczekac i biegły tam jak na skrzydłach. dzis najmłodsza letnia Cyska została w domu bo ma zap krtani i rano był płacz , ze nie moze isc do przedszkola - cały zeszły tydzien to był szal radosci, ze beda dzieci, beda rysowac spiewac itd.

Treść doklejona: 10.09.12 09:43
    Anula85: A jak to jest z pozycją na plecach???

nie wolno zbyt długo, jest ucisk na aorte brzuszna i dzidzia jest niedotleniona i o ile w 23 tc to jeszcze nie jest mega ucisk to z kazdym tygodniem jest to mniej wskazane
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Witajcie :-) u nas juz lepiej.dzisiaj dopiero wstalam z lozka i chodze. msimy nauczyc sie jesc cyca w pozycji siedzacej bo do tej pory nie moglam siadac i caly czas lezalam tzn.karmie ale z pomoca pielegniarki.jesli opanujemy karmienie to jutro wyjdziemy do domu.jesli bedzie ciezko szlo to w srode.dopiero zaczynamy ale za kazdym razem jest lepiej. rano jeszcze mialam siare ale juz widac biale mleko i mowili ze sie po malu rozkreca.ak sie ogarne w domu to sie odezwe na forum. trzymam kciuki za wszystkie z was na podium, zebyscie nie musialy dlugo czekac na dzidzie :-)
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dzien dobry Dziewczyny :)

U mnie znowu z lezeniem na lawym boku jest tak, ze synus jest wtedy spokojniejszy :) z rana czasem przekrecam sie na prawy bok i wtedy zaczyna sie kopanie ;) hehe. Takze nie ma reguly, ze dzieciaczki bardziej szaleja jak sie lezy na lewym, bo u mnie jest wlasnie odwrotnie.
    Na plecach nie potrafie spac ;) czasem poleze, ale maly wtedy tez aktywny sie robi ;) wiec u nas najlepszy lewy bok.

Anula85 - ja mam poduszke dla ciezarnych Dreamgenii i jest fajna. Choc przyznam, ze czasem w nocy ja wyrzucam i spie bez niej. Po kilku godzinach sie budze i ja znowu podkladam, bo tak wygodniej ;) hehe. Dokladnie taka mam :

http://www.dreamgenii.pl/poduszka-ciazowa-oraz-poduszka-do-karmienia
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Witam:bigsmile:
    Mam do was takie pytanie (chodź nie wiem czy wątek odpowiedni):wink:
    Próbuję się zorientować pomału w takich podstawowych informacjach i dotarłam do układania do snu i mam sprzeczne informacje:confused:
    Jedni twierdzą żeby dziecko kłaść na boku, a z drugiej strony, że na pleckach. A jakie wy macie infrmacje, doświadczenia?
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    bari ja kładlam dziecko i tak i tak :) zdazało sie tez, ze spały na brzuszku, ale to zawsze pod kontrola :) tak tez kładły pielegniarki na oiom-ie noworodkowym
    -- mama piątki :)
  7.  permalink
    Cześć Dziewczyny:smile:
    Dziś o 13 mam usg-wreszcie po 2 miesiącach zobaczę Małego. Na ostatnim ważył zaledwie 600 g, ciekawe ile przypakował:smile:
    U mnie ostatnie noce coraz cięższe, trudno znaleźć mi wygodną pozycje do spania, więc coraz mniej się wysypiam:confused:
    --
  8.  permalink
    Witam się z rana po męczącym weekendzie.
    Bałam się, że Maja nie pójdzie dziś do przedszkola, bo miała taki zatkany nosek, ale przepłukałyśmy i katarku nie ma. A ona już od soboty mówi, że ona chce do przedszkola. Małe opory były jak wchodziłyśmy, bo wtedy maluchy są na dole ze starszymi dziećmi, a Maja chciała już iść do swojej sali na górę. Ale potem bez problemu poszło:bigsmile:
    ___
    Co do spania, to ja ostatnio zmieniam pozycje, trochę na prawym, trochę na lewym boku, a zazwyczaj budzę się na plecach:wink:
    ___
    U nas Maja na początku zasypiała na boku :tongue:, choć jak dużo nie pojadła przed snem to kładłam ją na pleckach. Jak była starsza nieco i umiała się obracać to zasypiała na brzuszku i teraz też często zasypia na brzuszku, kładąc się na swoim ulubionym misiu:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Judka jak dobrze jest słyszeć, że dochodzisz do siebie :) Dużo myślałam o Tobie... Zdrówka Kochana :)
    Ja się melduję w dwupaku, jeszcze... :) Jak coś się zacznie dziać, to na pewno dam Wam znać kobietki :) Buziole ode mnie i Misi :)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witaneczko... mnie czasami podbrzusze tak od kręgosłupa pobolewa okresowo, ale po za tym cisza... dzisiaj mam wreszcie USG... pewnie ostatnie.. ale dowiem się ile nasza kruszynka waży, trochę to stresujące jest bo w 35tc ważył tylko 1640g... mam nadzieję że przez ostatnie 3,5 tygodnia przypakował.. no i ciekawe co mi dzisiaj powie jak się zapytam o płeć ... :rolling:

Treść doklejona: 10.09.12 10:45
    Judka to dobrze, że już powoli dochodzisz do siebie.. oby tak dalej :clap:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Witam się poniedziałkowo :bigsmile:
    Ja piszę do Was jeszcze z innej beczki. Wiem, że to nie odp Forum, ale nie wiem gdzie już pisać.
    Mam pieska, Pitbul, ale od razu mówię, że jest kochany, uroczy, spokojny, jak jamnik, jak lablador, mimo swojego wieku bo ma 11 lat chce się bawić od czasu do czasu i uwielbia słońce, wygrzewa się na nim dniami :bigsmile:. Niestety jego ostatnie 3 lata żył w męczarniach, był zaniedbywany, głodzony i zamykany w ubikacji bo przeszkadzał ( nie będę pisać kto tak robił bo, aż wstyd) dlatego zabrałam go i oddałam na miesiąc do schroniska, tam się nim zajęli, siostra zabrała go do siebie do Gdańska lecz niestety nie daje rady z dwoma psami, bo ma suczkę ( po sterylizacji owszem) też z schroniska, Do prowadziliśmy go do porządku, jest bardzo szczęśliwym pieskiem :bigsmile: Jednak szukamy dla niego domu, kogoś kto się nim zaopiekuje, dam mu dom, nawet na podwórku może mieszkać w budzie, pisaliśmy po fundacjach, po znajomych, rodzinie i nic :cry: nie chcemy oddawać go schroniska ponieważ wiem, że nikt go nie adoptuje a po pewnym czasie uśpią. Czy ktoś z Was był by zainteresowany adopcją?? Oczywiście oferujemy pomoc materialną i finansową!! to, że szukamy mu nowego, bezpiecznego domu to nie chcemy z siostrami i mamą zrywać z nim kontakt bo go bardzo kochamy. Bardzo proszę o pomoc. :neutral:

Treść doklejona: 10.09.12 11:10
    Nie dopisałam, że on będzie żył jeszcze max dwa lata. Tak powiedział nam weterynarz.
    --
     permalink
    Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty i usg. dajcie znać jak maluchy :bigsmile:
    My mamy jutro ktg w szpitalu, ciekawe co wyjdzie ciekawego :bigsmile:
    bari_87- ja słyszałam że na boku bezpieczniej , szczególnie po jedzieniu, ale nikt nie zabraniał kłaść dziecko na plecach.
    --
  9.  permalink
    venus87 z jakiej okolicy w ogóle jesteś? Ja popytam czy ktoś by nie chciał :wink: Widzę, że też masz ogromne serducho co do zwierzątek :smile:
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Niezalogowana ja z Bydgoszczy pochodzę, bardzo kocham tego zwierzaka :bigsmile: ze względu, że rozumiem, że to forum jest dla nas z problemamy matczynymi, to podaje mój numer gg 2000638, proszę pisać, jeżeli ktoś ma pytanie, będzie chętny:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Judka ciesze sie ze dochodzisz do siebie,musialas miec straszne komplikacje bo ja po CC juz na drugi dzien wstalam .Bedzie dobrze i nauczycie sie z Filipkiem karmic piersia.
    Ja tez mialam problemy z karmieniem,ale przystawialam mala ciagle do piersi.Jak tylko wrocilysmy do domciu mleka mialam pelno i malutka chetnie ssala.
    Szybkiego powrotu do zdrowia i powrotu do domciu:wink:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
  10.  permalink
    Dzień dobry

U nas cisza - dziś ktg i usg a w środę szpital i indukcja. Aż się boję :bigsmile:

Pozdrawiam i życzę miłego dnia papa
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    NadziejaUmieraOstatnia:
    U nas cisza - dziś ktg i usg a w środę szpital i indukcja. Aż się boję :bigsmile:

oooo czyli najpóźniej w środę zobaczysz swoją kruszynkę :clap:

Treść doklejona: 10.09.12 12:22
    Wstawiam żeby się nie zapodziała

1. NadziejaUmieraOstatnia 06.09.2012 (chłopiec)
    2. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    3. oranda 19.09.2012 (chłopiec)
    4. Natalia122 20.09.2012 (dziewczynka)
    4. kapelusznick 20.09.2012 (chłopiec)
    5. sysiajaw 24.09.2012 (niespodzianka)

6. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    6. Olenkaka 25.09.2012 (dziewczynka)
    7. monika 1205 30.09.2012 (chłopiec)
    8. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    9. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    10. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    10. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    11. KasiaTasia 13.10.2012
    12. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    13. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    14. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
    15. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    15. isiula. 10.11.2012 (chłopiec)
    16. Linden 12.11.2012 (chłopiec)
    16. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    17. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    18. lofbejbe 21.11.2012
    19. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    20. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    21. ruda03 09.12.2012
    22. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    23. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    24. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    25. lapa 30.12.2012 (chłopiec)
    27. Pomarańczka25 2.01.2013
    28. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec?)
    29. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    30. kasia151288 16.01.2013
    31. mońka 19.01.2013
    32. agavva 21.01.2013
    33. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    34. marakuya 1.02.2013
    34. GaggataB 1.02.2013
    35. justyna883 2.02.2013
    36. milena1984 3.02.2013
    36. Olenka79 3.02.2013
    37. ikamek 07.02.2013
    38. beagraf 12.02.2013
    39. Addictive 17.02.2013
    40. andziaiw 22.02.2013
    40. milka 1984 22.02.2013
    41. sushi 5.03.2013
    42. venus87 14.03.2013 (chłopiec)
    43. venika 05.04.2013
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Bari, maluszka powinno ukladac sie na plecka, z glowka odwrocona w praw lub lewa strone. Jak polozysz raz na jakis czas na boku, to nic sie nie stanie. Na boku nie zaleca sie ze wzgledu na bioderka, bo te kosci sa miekkie jeszcze i panewka jeszcze jest plytka. Moga sie pozniej odksztalcac. Na brzuszku tez mozesz klasc, a tylko jak Jestes przy maluszku.
    Venus, a czemu musisz tego psiaczka wydac?
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Dziękuje bardzo dziewczyny za informację:bigsmile:
    --
  11.  permalink
    Doti, igisiowa dziekuje za slowa otuchy :)
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Witam się po usg :)

Mój syn to hardkorowy koksu - waży już 2260g i wszystkie pomiary ma pomiędzy 33-36 tyg:cool:
    A największa łepetynka 32,08 cm co odpowiada 36t1d..:shocked:
    Termin porodu zmienił mi się z 10.11 na 18.10, chyba dzisiaj spakuję torbę do szpitala i biorę się za pranie ciuszków..:smoking:

Ciekawa jestem co powie moja dr w piątek na wizycie, bo nie powiem, ale niezłego kopala w dupala dziś dostałam:devil:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.