Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Skąd ja to znam... Mam dokładnie to samo, jakby rączkami przebierał w tym miejscu i mam wrażenie, że go przygniatam
Witam się po usg :)
Mój syn to hardkorowy koksu - waży już 2260g i wszystkie pomiary ma pomiędzy 33-36 tyg
A największa łepetynka 32,08 cm co odpowiada 36t1d..
Termin porodu zmienił mi się z 10.11 na 18.10, chyba dzisiaj spakuję torbę do szpitala i biorę się za pranie ciuszków..
Ciekawa jestem co powie moja dr w piątek na wizycie, bo nie powiem, ale niezłego kopala w dupala dziś dostałam
O MATKO, ISIULA!!! Jaki Twoj synek jest wielki!!! A Ty nie masz problemów z cukrzycą ciążową, że on jest aż tak wielki?
Może to dziwnie zabrzmi, ale ostatnio miałam wrażenie, że mu coś ułamałam... Przy zakładaniu spodni (schylaniu się) usłyszałam taki wewnętrzny trzask jak gdyby kosteczek. Mnie nic nie bolało i Kacperek nic nie dawał znać, że coś nie tak, i pomyślałam, no jak to możliwe, żeby dziecko w brzuchu połamać...? Ale zaczęłam się nad tym zastanawiać... Jednak po jego późniejszych ruchach stwierdziłam, że wsio ok
Isiula - masz racje, zdrowko malenstwa najwazniejsze :) tez sobie to ciagle powtarzam :) ale i tak w glebi mysle, kochany szkrabie odwroc sie glowka do dolu, by mamusia mogla Cie urodzic SN ;) ja sie panicznie boje cesarki/znieczulenia i tej calej operacji..mam nadzieje, ze bede miala szczescie i urodze SN i bez komplikacji ;) no ale chciec to sobie moge ;)
Isiula wydaje mi się, że po prostu będziesz miała dużego synka, ale ja raczej sugerowała bym się raczej tym terminem z 12tc, bo później właśnie dzieci różnie rosną... Tak samo po tej stronie jeden jest niższy inny wyższy, Tak samo waha urodzeniowa jest różna, jedne rodzą dzieci 2800g w terminie a inne 4500g, a ja właśnie czekam w szpitalu na usg, ale mój doktorek jest na polozniczym i muszę czekać :) a właśnie moje dziecię będzie z tych mniejszych, zaraz się okaże ile przykoksowalo w ciągu 3,5tyg.
Isiula to ja się martwię,że mój synek duzy ale Twój to dopiero kolosek:)
jak dziecko ma dużą głowkę albo np brzuszek to automatycznie szacowana waga będzie większa bo USG szacuje na podstawie 3 wymiarów [głowa, brzuch, kość udowa] i jak jeden z nich większy to ogólny wynik też rośnie
3,5 kg i 55 cm długa
Mnie dzis strasznie bolal brzuch (jakas godzine temu). Pierwszy raz tak w ciazy mialam. Jakby ucisk na caly brzuch + bol plecow na dole. Maly sie ruszal, czulam na dole bol , po bokach i jeszcze do tego u gory pod piersiami. Zastanawiam sie czy czasem sie nie obrocil? A moze to cos innego bylo? Bol jak na okres, taki tepy, uciskowy.. ale przeszedl.. musze zadzwonic i umowic sie na piatek na usg. To by byla niespodzianka jakby synus sie przemiescil glowka w dol.