Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorDii
    • CommentTimeSep 11th 2012
     permalink
    o właśnie, bo zastanawiałam się czy te flanelowe wziąć mini czy normalne. To wezmę i takie i takie po trochu :bigsmile:

Treść doklejona: 11.09.12 19:46
    acia20 to ci te KFC zaszkodziło... daj ty spokój... ale powinno przejść :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    pomaranczka a jak ten maluch lezy na tym lezaczku to jest w wodzie??
    ja tetry do kapieli uzywałam przy Cysi bo ona sie tak darła i bała wody, ze szok , zawinieta w tetre przyjmowała kapiel z godnoscia i z czasem ja polubiła :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    mooniia: pomaranczka a jak ten maluch lezy na tym lezaczku to jest w wodzie??

Zalezy jak przyczepisz "naczepy" dla teakiego noworodka super ,bo jest nad woda ,i mozna go smialao obmyc i ma sie dwie rece wolne :)
    Dla starszaka wystrszy przyczepic sama gore i wtedy dupcia jest w wodzie :)

Treść doklejona: 11.09.12 20:02
    mooniia: ja tetry do kapieli uzywałam przy Cysi bo ona sie tak darła i bała wody, ze szok , zawinieta w tetre przyjmowała kapiel z godnoscia i z czasem ja polubiła :)

a moja uwielbila kapiel od poczatku ,moze ze zgledu na ten hamaczek :) kto wie :) ale naprawde polecam wanienke ,jest super :)
    Na allegro nawet widzialm uzywane za grosze ,a po takim maluchu uwiezcie mi jak ktos szanowal wyglada jak nowa :)
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Czy to normalne że po tej akcji co dziś miałam to maluch tak spokojny jak by się w ogóle nie ruszał?
    --
  1.  permalink
    [quote=sysiajaw][/quote]

Sysiajaw ja mam planową cesarkę albo na 20go albo 24go chyba, że się zacznie wcześniej to będzie wczesniej
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Eveke już zgłaszałam, pisała i dzwoniłam do fundacji w województwie Kujawsko -Pomorskim bo jest ich 5, ale nikt się nie odzywa:neutral: eh eh eh
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    kapelusznick to wszystko wyjaśnia :wink: a czemu cesarka?
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Pomarańczka25 - my wczoraj z mezem ogladalismy wanienki w sklepie internetowym, i tak sie zastanawialismy jak ta sie obsluguje.. bo jakas taka inna byla i z tym hamakiem bardziej jak zabawka wygladala ;) mowisz, ze warto kupic? tu w UK jest dosc droga. Maz bedzie kapal synka..wiec on zadecyduje o wanience.
    --
  2.  permalink
    u mnie cesarka to raczej splot kilku czynników zwężona miednica, duży astygmatyzm, pierwsza ciąża 34 lata, a przy tym jak się teraz okazuje dzieć spory i owinięta szyjka pępowiną - tak naprawdę jakbym się uparła, że chcę rodzić sama to by mi nikt nie bronił, ale ja się nie upieram :-) bo też raczej więcej dzieci nie planujemy a to z mojego punktu widzenia bezpieczniejsze dla malucha a i ja się piekilenie boję rodzić naturalnie
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    No dotarłam
    Ja flanelek używąłam b. często nawet do wyścielenia materacyka w wózku, oczywiście przebierak , na wyjazdy chociaż lek. sklep bo leżała na swoim :wink:
    Natalia, Leneczka - kciuki zaciśnięte bo kto wie ..... wszystko może sie wydarzyć teraz .
    Dii - to ja mam to samo nie mogę siedzieć ,pół siedzieć bo się zaczyna mega kopanie . A dziś dowiedziałam się że oboje są główkami do góry :shocked: wiec oboje stopkami dziurki wiercą nie powiem gdzie to czuje :shamed::devil:
    Acia - oj to współczuje przebojów dzisiejszych,chyba coś w tym jest że po takim czymś Maluszki mniej aktywne .Moja Zosia po paro dniowej biegunce tak sie wyciszyła :shocked: badanie przespała , drugie też , na koniec ktg się obudziła i tak od 2 dni .
    Pomarańczko a co u Ciebie ???
    Ja byłam dziś na "wizycie "usg było słyszałm serduszka wszystko ok, była to praktykantka i nie potrafiła nic zmierzyć :devil::devil::devil:
    zrobiła wywiad biegunka przez antb. (przynajmniej wyniki lepsze po nim ) schudłam też przez niego , piece też przez niego -Ale nic nie przepisali , bo to przez niego i samo przejdzie :devil::cry:
    Pytam o to że mała mniej sie rusza to łaskawie zrobili ktg - nic po za tym.
    Mam se sama jeździć do gina jak m, nie może bo wizyty są bardzo ważne ( no kur........jakbym nie wiedziała ) glukoze mam pokazać z pl. może uzglednią ten wynik.Przypomniało im się że mam konflikt serologiczny i znów trzeba sprawdzić wyniki spóźnienie o 3 tyg. nice - no cóż....
    Cóż jeszcze -głupio mi dziś było tam bo ja czekałam jak głupia na kogos kto pomoże tej praktykantce- jedna gin., przyjmowała poród - a mój prowadzący siedział w gabinecie obok i nie przyszedł
    mówie Wam już nie wiem co myśleć i robić :cry: Taka łacha o wszystko :sad:
    --
  3.  permalink
    A ja witam w środku nocy :wink: Ostatnio jestem zajęta i niestety mało mnie na forum, a jak wchodze to tyle do czytania,że nie daje rady nadrobić:sad: GRATULACJE DLA NOWYCH MAMUŚ!!! A jajuż w pierwszej dziesiątce :bigsmile: Ło..ale ten czas leci. Po tym jak na ostatniej wizycie usłyszałam,że brzuch już mam bardzo nisko i dzidzia raczej będzie tydzień wcześniej, to spakowałam sobie torbe do szpitala. Mam już praktycznie wszystko gotowe, jedynie to na wózek czekam i coś mnie trafia bo dojechać do mnie nie może, ale to już inna historia i przeboje z niesłownym sprzedawcą:confused: To ja lece spać, a Was serdecznie pozdrawiam i życze kolorowych snów tym, które jeszcze zasnąć nie mogą i miłego dzionka, tym które już smnacznie śpią :smile:
    --
  4.  permalink
    Zwalniam listę:)o 1:20 przyszedl na swiat moj ukochany synek 3,5kg i 54cm.porod byl ciężki ale dalam rade.PATRYK jest słodki pulpecik-pozdr
    -- ,
    •  
      CommentAuthorYPolly
    • CommentTimeSep 12th 2012
     permalink
    Gratulacje!!! :-)
    --
    • CommentAuthormilena1984
     permalink
    Judka- ciesze sie ze juz w domku, zycze szybkiego powrotu do zdrowia i Filipkowi takze!
    leneczka i nadzieja- wszystkiego dobrego, oby poszlo szybko i gladko, no na 1 kichniecie:tongue:
    ja tak mowie a posuwam sie z brzuchem w przod a na liscie w gore,uuuu!
    Mnie dzis caly dzien pobolewal no chyba to jajnik tak z boku, kolka to byc nie mogla, po lewej stronie, dopiero jak przylozylam reke to przestawalo.
    Nie wiem czy to wystarczajacy powod by zadzwonic do gina. Ale i takw pt mam usg to moze zobacza czy cos sie tam dzieje. Powiem im.
    Edzia- normalnie te same geny te same grupy krwi i te same konflikty!!! mi chca podac w 3 trymestrze-zapomnialam ktory msc- tzw RhoGam na konf. serologiczny. czy ten zastrzyk tobie tez podali?w 1 ciazy ?
    mowia ze w 1 zazwyczaj podaja w razie wu.

Treść doklejona: 12.09.12 04:33
    oh Aktualizuje wiadomosc:
    leneczka: GRATULACJE i FANFARY za pieknego synusia. zycze szybkiej rekonwalestencji! i radosci z maluszka!:smile:
    --
  5.  permalink
    Leneczka gratulacje
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    leneczka8484 - gratuluje
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Leneczka!!!!! mega gratulacje!!!!!

Treść doklejona: 12.09.12 06:25
    1. NadziejaUmieraOstatnia 06.09.2012 (chłopiec)
    2. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    3. oranda 19.09.2012 (chłopiec)
    4. Natalia122 20.09.2012 (dziewczynka)
    4. kapelusznick 20.09.2012 (chłopiec)
    5. sysiajaw 24.09.2012 (niespodzianka)

6. Olenkaka 25.09.2012 (dziewczynka)
    7. monika 1205 30.09.2012 (chłopiec)
    8. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    9. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    10. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    10. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    11. KasiaTasia 13.10.2012
    12. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    13. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    14. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
    15. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    15. isiula. 10.11.2012 (chłopiec)
    16. Linden 12.11.2012 (chłopiec)
    16. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    17. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    18. lofbejbe 21.11.2012
    19. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    20. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    21. ruda03 09.12.2012
    22. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    23. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    24. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    25. Pomarańczka25 2.01.2013
    26. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    27. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec?)
    28. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    29. kasia151288 16.01.2013
    30. mońka 19.01.2013
    31. agavva 21.01.2013
    32. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    33. marakuya 1.02.2013
    33. GaggataB 1.02.2013
    34. justyna883 2.02.2013
    35. milena1984 3.02.2013
    35. Olenka79 3.02.2013
    36. ikamek 07.02.2013
    37. beagraf 12.02.2013
    38. Addictive 17.02.2013
    39. andziaiw 22.02.2013
    39. milka 1984 22.02.2013
    40. sushi 5.03.2013
    41. venus87 14.03.2013 (chłopiec)
    42. venika 05.04.2013

Treść doklejona: 12.09.12 06:29
    a ja dzis wg mojej karty mam 100 dniówke :)) (suwaczek cos kłamie :) ) i chyba z tej okazji wczoraj zaliczyłysmy pierwsza delikatnie wyczuwalna czkawke :)
  6.  permalink
    Laneczka gratuluje:D
    mooniia no to super, studniowka:) u mnie tez juz niebawem

Treść doklejona: 12.09.12 06:56
    Laneczka gratuluje:D
    mooniia no to super, studniowka:) u mnie tez juz niebawem
    --
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    Laneczka jestem w szoku :shocked: ale szybko od ściągnięcia pessara! wielkie gratulacje!!!
    Mi wczoraj wieczorem chyba odszedł czop, nie wiem jak on wygląda ale była to bardzo duża ilość brązowego śluzu. Byc może to coś po tym krwawieniu jeszcze.
    Na razie czuję się ok, trochę kłuje mnie ta szyjka, ale skurczy nie mam....
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    madziauk: Pomarańczka25 - my wczoraj z mezem ogladalismy wanienki w sklepie internetowym, i tak sie zastanawialismy jak ta sie obsluguje.. bo jakas taka inna byla i z tym hamakiem bardziej jak zabawka wygladala ;) mowisz, ze warto kupic? tu w UK jest dosc droga. Maz bedzie kapal synka..wiec on zadecyduje o wanience.

WArto naprawde ,poniewaz jak pisalam niemusisz trzymac dziecka pod glowka ,tylko sobie lezy.
    Jak ja kupowalam to placilam cos ok 180 zl ,teraz widze troszke spadly ,moze popatrz na e-bay .
    U nas w sklepie w smyku kosztowala wtedy 100 zl wiecej niz na allegro .

I witam sie z rana :)
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    no ale własnie powiedz jesli dzieciatko nie jest w wodzie to jaka to kapiel bo to mi nie daje spokoju, nie jest mu po prostu zimno?? czy to w sumie nie wychodzi podobnie jak przemywanie na przewijaku?? te wanienki sa sliczne tylko własnie zastanawia mnie to niezanurzenie jednak bo to głównie woda jest przeciez tym czynnikiem myjacym i główna rzecza przy kapieli, Chodzi mi to po głowie bo sama sie nad nia zastanawiałam
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Leneczka gratuluje :))

Jejku jak ten czas zasowa ,niebylo mnie zaledwie 6 dni a jestem na 25 miejscu:shocked:
    A jak dolaczylam do wtku bylam cos ok 67 ...

Edzia Wszytsko w porzadku ,odpoczelam czynnie nad jeziorkiem ,niewiem ile km zrobilismy ,szwenadlismy sie calymi dniami :))))

Edzia ty musisz znalesc jaaks klinike co zrobia ci cc,ja wiem ze sie latwo gada ,ale wolabym byc pewna ze maluchy beda bezpieczne ,wlasnie znam przypadek rodzenia blizniat sn i jedno z dzieci to drogie ma porazenie mozgowe ,poniewaz ,za dlugo ytrwala akcja porodowa pierwszego dziecka ...
    Przepraszam niechce cie strszyc czy Bog wie co jeszcze ...ale walcz o ta cc.

Treść doklejona: 12.09.12 08:11
    monia ,wlasnie chodzi o takaie przemycie dziecka ,i tak dopiero kiedy odpadnie pepuszek mozesz zamoczyc caly brzuszek ,tak mnie uczono na sr .
    Zimno dziecku niejest ,ja polewalam ja co chwilke woda z gabeczki :)i jak pisze zostawilam ja dla drogiego dziecka ,poniewaz jest mega wygodna w kapieli :)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Leneczka Gratulacje :bigsmile:
    Nadzieja kciuki :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witanko... woow piękne wieści z rańca Leneczka serdeczne gratulacje :clap::clap::clap:, czekamy na fotki synka :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Leneczka wielkie gratulacje!!
    Czekamy a relację z porodu:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    moonia to już 100-dniówka? ale czas leci szybko... ja mam wrażenie że jeszcze wczoraj ją obchodziłam :rolling:, a ja dzisiaj USG na 11-stą mam nadzieję że je naprawili w końcu to szpital :shocked:
    --
  7.  permalink
    laneczka wielkie gratulacje:smile:

judka25 fajnie, że już jesteście w domku, trzymam kciuki, żebyś szybko doszła do siebie - na pewno wszystko będzie dobrze:grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    no a tak po za tym u mnie nic się nie dzieje, totalna ciszaaaaaaa
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Leneczka, gratulacje!
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Witam się i ja.
    Wczoraj miałam okropny dzień, chwycił mnie ból nisko za mostkiem i w kręgosłupie między łopatkami doszłam do wniosku, że to skurcz przełyku. Mały chyba czuł, że jest mi źle bo szalał po brzuchu i napinał się jak struna. Po paracetamolu ból przeszedł i poszłam spać ale ok 3 w nocy znowu mnie zaczęło ćmić w klatce piersiowej i tak sobie pomyślałam, że jadę na IP na ekg co by wykluczyć, że to nic od serca ale zasnęłam. Teraz jest ok ale nie wiem co robić jak się powtórzy.:sad:

Laneczka gratuluję, Nadzieja kciuki :thumbup:

Oraju a ja już w dwudziestce...kiedy to zleciało:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    bari_87: Teraz jest ok ale nie wiem co robić jak się powtórzy.:sad:

Jak się powtórzy koniecznie jedź na IP, nie lekceważyła bym tego :wink:
    --
  8.  permalink
    Nadzieja trzymam kciuki za dziś!!!:smile:

isula teraz dopiero doczytałam Twoje pytanie o inne pomiary z mojego usg:wink: no więc tak: główka jest duża, te 32,4 cm(38w4d), brzuszek (AC) 28,6 cm(32w4d), kość udowa(FL) 6,19 cm(32w0d). Czyli generalnie tylko ta główka jakoś wyprzedza bardziej. Ogólnie cały dzidziuś wg usg jest taki jak w 33w4d, czyli jakby 2 tyg do przodu, ale wiadomo błędy pomiarowe itd, więc wcale nie musi tak być:smile: więc nie jestes osamotniona z dużym dzieckiem:smile:

a co do 11 września, to tak - dobrze pamiętałaś - wczoraj świętowałam, dlatego dopiero teraz nadrabiam zaległości na forum :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
    • CommentTimeSep 12th 2012 zmieniony
     permalink
    violet_flower: a co do 11 września, to tak - dobrze pamiętałaś - wczoraj świętowałam, dlatego dopiero teraz nadrabiam zaległości na forum :smile:

ooo to spóźnione ale szczere życzonka z okazji urodzin!!! Oby czas już tylko leciał szybciej... do porodu oczywiście :rolling:

Nadzieja trzymamy kciuki :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Leneczka super!!! Wielkie gratulacje!!! :clap::clap::clap:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Pomarańczka25: i tak dopiero kiedy odpadnie pepuszek mozesz zamoczyc caly brzuszek

no wiec własnie nie :) to jest jeden z wielu starych polskich przesadow, tylko u nas sie tak robi od lat nie wiedziec czemu.

nadzieja powodzenia!!!!
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Leneczka Dopiero kciuki zacisnęłam a tu proszę . Patryczek jest z Wami ,dużo Zdrówka . Gratulacje !!!!
    Monia Gtarulacje 100-dniówki teraz to dopiero czas popłynie mega szybko
    Bri -koniecznie nastepnym razem na Ip - to nie brzmiało zbyt wesoło
    Pomarańczko bardzo się ciesze że wypoczęłaś.Martynce się podobało ???
    violet_flower

Wszystkiego Naj Naj z okazji wczorajszych ur. Dużo Zdrówka :flowers::flowers::flowers:

Ja ja chyba oszaleje co raz mocniej mnie swędzi boli i piecze na większym obszarze , i tak się zastanawiam mam Clotrimazolum ( czy jakos tak to się pisze) i myśle sobie że to jest do miejsc intymnych a mnie właśnie na zew. piecze boli w środku jakoś nie bardzo ,tylko pytanie czy w ciązy go można używać - to raz
    dwa - czy płyn który używałam przez 3 -msc może uczulić, (bo po myciu bardziej boli)
    trzy -czy nasiadówka w letnim wywarze z rumianku może pomóc , czy w ciąży zaszkodzić ?
    Poradźcie coś bo ja już nie mam siły sie ich prosić a aptece m. pytał wszystko na receptę od lek.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    edzia a tantum rosa u ciebie tam niema? to jest rewelacyjne właśnie do przepłukiwania krocza:wink:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Sysia nie ma pytałam nawet podałam podobny skład to patrzyli na mnie jak na kretynkę , tu jak ktoś wiecej wie niż gin. połżna czy farmaceutka odprawia się go z kwitkiem .
    I jeszcze usłyszałam ze widocznie nie jest źle skoro lek. w szpitalu nic nie przepisał
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    edzia503: Sysia nie ma pytałam nawet podałam podobny skład to patrzyli na mnie jak na kretynkę , tu jak ktoś wiecej wie niż gin. połżna czy farmaceutka odprawia się go z kwitkiem .
    I jeszcze usłyszałam ze widocznie nie jest źle skoro lek. w szpitalu nic nie przepisał

o mamusiu, ja myślałam że to u nas służba zdrowia jest do d.py .. ale u Ciebie to jest jakaś masakra...:shocked:, a nikt ci tego z polski wysłać nie może?
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    znajomy po 20 -stym wróci z pl,a poczta boje się że zatrzymają paczke już raz tak miałam .
    Tylko wiesz to nagły problem potrzebuję efektu zaraz , ale boje się że moje pomysły raczej zaszkodzą niż pomogą
    No po wczorajszej wizycie czuje jakbym musiała wróci na poród do pl . bo tu mi łache zrobią że mnie ciachną
    --
  9.  permalink
    sysiajaw: ooo to spóźnione ale szczere życzonka z okazji urodzin!!! Oby czas już tylko leciał szybciej... do porodu oczywiście
    edzia503: Wszystkiego Naj Naj z okazji wczorajszych ur. Dużo Zdrówka

dziekuję za życzonka, z tym szybszym upłwem czasu już się spełnia:smile:

edzia to masakra jakaś, że takie problemy Ci tam robią...tak jaki pisze sysiajaw najlepiej to skombinuj sobie jakoś wysyłke tego z Polski, bo szkoda żeby Cię to tak długo męczyło...
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    violet_flower: bo szkoda żeby Cię to tak długo męczyło...

dokładni i żeby jakaś infekcja się nie zrobiła, żebyś przypadkiem za szybko przez to nie urodziła... :confused:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    to już 4-rty dzień a ja nawet nie umiem na rowerze jechać, bo ja nie wiem czy to normalne i czy każda z nas tak ma na tym etapie,ale u mnie tak się pozmieniało tam , miękko , takie wszystko na zewnątrz i takie nabrzmiałe jak jech. na rowerze to dopiero był ból .

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 12.09.12 09:52</span>
    dokładni i żeby jakaś infekcja się nie zrobiła, żebyś przypadkiem za szybko przez to nie urodziła... :confused:

No właśnie dopiero wyleczyłam jakąś infekcje ( chociaż sama nie wiem jaka ) i od 2 dnia antybiotyku te sensacje swedzące się zaczeły.
    no włąsnie nie chce się schizować i nie wiem jak to jest przed porodem też takie wszystko rozjechane nabrzmiałe miękkie i bardzo wrażliwe ?
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    edziu to normalne, ja też tam wszystko mam mięsiste, że się tak wyrażę, :wink:

Treść doklejona: 12.09.12 09:54
    a moje małe ostatnio tzn. od poniedziałku bardzo mało się rusza... ale teraz chociaż czuje że ma mega czkawkę po tym jak nafaszerowałam się śliwkami, i trochę się wypycha, trochę mi ulżyło... zobaczymy jak tam na usg...
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    a moje małe ostatnio tzn. od poniedziałku bardzo mało się rusza... ale teraz chociaż czuje że ma mega czkawkę po tym jak nafaszerowałam się śliwkami, i trochę się wypycha, trochę mi ulżyło... zobaczymy jak tam na usg...

Oj trzymam kciuki ale jestem ciekawa co tam słychać
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    edzia503: Oj trzymam kciuki ale jestem ciekawa co tam słychać

oj dam znać zapewne mam nadzieję że podrósł.. bo my tylko na 10 centylu byliśmy także ledwo ledwo...
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    witajcie dziewczyny w 18tygodniu,
    laneczka - gratulacje serdeczne i zdroweczka dla mamy i syneczka
    judka - wracaj szybko do zdrowia i duzo radosci z synka
    nadzieja - kciuki za szybki porod
    a ja wczoraj 1 raz poczulam ruchy dzidzi, tj takie male kopniaczki, takie pukanie ponizej pepka, to na pewno to bo czegos takiego nigdy nie mialam, tak z 6 razy pukalo wieczorem, wiec sie zaczyna :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Leneczka - gratulacje!!! Wracaj szybko do pełni sił, a Patryczek niech rośnie zdrowo!
    Nadzieja - trzymam kciuki za sprawną akcję! :smile:
    Violet - spóźnione, ale szczere życzenia :smile:

A ja dziś byłam u gina - mam skierowanie na USG za tydzień. Przyplątały mi się jakieś upławy, gin stwierdził, że jest ich za dużo i przepisał mi Nystatynę. Mam brać przez 10 dni. :sad: No i w 22 tygodniu mam zrobić test obciążenia glukozą. Nie wiem czemu tak szybko. Zazwyczaj to badanie wykonuje się pomiędzy 24 a 28. tyg.
    Sysiajaw - ja wczoraj po śliwkach też miałam wrażenie, że Dzieć się uaktywnił. Nie mówiąc o tym, że brzuch mi się zrobił taaaaki wielki, że M. nie mógł się na niego napatrzeć :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeSep 12th 2012 zmieniony
     permalink
    Milciu - gratulacje Skarbie :) Tulę Was mocniutko :)
    Dziewczyny, byłam w nocy po 3 godzinie na IP. Miałam skurcze dosyć dokuczliwe co 5-7minut od około 23.00. i niestety, musiałam to sprawdzić. Tam oczywiście skurcze zelżały i dupa blada. Zbadał mnie lekarz i niestety - zero rozwarcia, ale akurat brzusio się napiął parę razy podczas badania, więc mógł zaobserwować. Powiedział, że nie jest powiedziane, ze za parę lub kilkanaście godzin nie wrócę ale nie chciał mnie brać na oddział, bo zawsze to lepiej poodpoczywac w domku. I racja. Brzuchol mnie dokuczliwie boli miesiączkowo - całą noc pobolewał jakbym miała dosyć bolesną miesiączkę. Zapis KTG...? zawsze był zygzag na wysokości 20 a w nocy coś około 60 - tak jakby brzuchol ciągle w napięciu. Ale nie przejęli się tym, więc to chyba nic takiego... Już mam dosyć. Chce mi się wyć. Spałam dosłownie od 6.00-8.00 godziny! ...bo jak z takim bólem spać, skoro aż zgina? Żyć nie umierać.
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Te ooooo...... bo Kurcza coś sie rozkręca - no kto wie co się wydarzy do tego jeszcze po badaniu ...
    A dasz rade jeszcze coś odespać czy za mocno boli ? w sumie no spy nie ma co brać bo się wyciszy .
    A po d prysznicem czujesz ulge?
    3-mam kciuki ,jak ma się rozkręcić to oby szybko i jak najmniej boleśnie .
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.