Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
isula teraz dopiero doczytałam Twoje pytanie o inne pomiary z mojego usg no więc tak: główka jest duża, te 32,4 cm(38w4d), brzuszek (AC) 28,6 cm(32w4d), kość udowa(FL) 6,19 cm(32w0d). Czyli generalnie tylko ta główka jakoś wyprzedza bardziej. Ogólnie cały dzidziuś wg usg jest taki jak w 33w4d, czyli jakby 2 tyg do przodu, ale wiadomo błędy pomiarowe itd, więc wcale nie musi tak być więc nie jestes osamotniona z dużym dzieckiem
normalna kolej rzeczy bardzo czesto antybiotyk = wyjałowienie= grzybica. Ja sie smieje, ze popatrze tylko na antybiotyk z mysla, ze musze go brac to mam grzybice od razu
Isula - szczerze nawet o tym nie pomyślałam jak wypisywali recepte ale po 4 dniach oświeciło mnie , a jak pow. o tej osłonie tej lek. to zrobiła oczy że ja już skończyłam ant. to po co mi to - tak ma być to minie
A pow. jej że więcej nabiału jem - pytała po co no myślałam ze padnę
Isula fajnie że Młody troszkę większy ponad skale - zawsze lepiej to w tą stronę tylko żeby nie za duży co by dało się go ur. SN
A dasz rade jeszcze coś odespać czy za mocno boli ? w sumie no spy nie ma co brać bo się wyciszy .
A po d prysznicem czujesz ulge?
3-mam kciuki ,jak ma się rozkręcić to oby szybko i jak najmniej boleśnie .
Edzia moze zacznij pic actimel
No właśnie trochę się obawiam tej wielkiej głowy, że nie dam rady SN. Muszę spytać gin w pt na wizycie czy pod koniec jeszcze bardzo ta główka rośnie..
Edziu, budzą mnie te skurcze. Co przysnę, to po paru minutach czuję ból i takie mam spanie. Rano o 6 wzięłam 2 magnezy ale nie wiem, czy to coś dało. No spy nie chcę brać. Podczas 15minutowej kąpieli miewam ze 3 skurcze, dłużej nie siedzę. A te bóle miesiączkowe mam od wczoraj wieczora i przy każdym skurczu boli aż wypieków momentalnie dostaję... generalnie wyglądam dziwnie, bo skurcze są dosyć często, więc mam ciągle rumieńce :/ Nie wiem, czy to normalne... Ciśnienie w normie. Chciałabym, by już się rozkręciło...
Ja tez dwa dni temu mialam cos ala bole okresowe, plus caly brzuch mnie bolal + kregoslup na dole az musialam sie polozyc. Przy tym maly szalal w brzuchu.. nie wiem czy to byl skurcz jakis tez?
Jeszcze najgorsze że nawet tej główki na sam koniec nie da się dokł. pomierzyć i wszystko się okazuje podczas akcji , ale trzeba wierzyć ze dasz rade i bedzie po Waszej myśli .
Ja tez dwa dni temu mialam cos ala bole okresowe, plus caly brzuch mnie bolal + kregoslup na dole az musialam sie polozyc. Przy tym maly szalal w brzuchu.. nie wiem czy to byl skurcz jakis tez? Ide w piatek do gin to sie dowiem..narazie sie to nie powtorzylo.
Isiula - z tym parciem na mocz podczas tego bolu to mialam to samo.. juz chce piatek, wizyte u gin, niech mi powie co to bylo i sprawdzi szyjke + pomierzy malego.. bede spokojniejsza..
Ja mam podobnie od dwóch dni, przy czym wczoraj płakałam jak musiałam wstać do toalety.
Bolały bardzo pachwiny, ciągnęło strasznie w dole brzucha aż się odgiąć do tyłu nie mogłam plus bóle jak na mega okres.. Też się zastanawiam czy to skurcze były. Musiałam wziąć nospę, bo ledwo dawałam radę doczłapać się do toalety na siusiu.. Podpierałam się ścian stękając jak stara baba przy każdym kroku, przy tym bardzo nisko czułam synka i centralnie na pęcherzu, więc takich wycieczek było dużo.. Tylko wstanę, od razu czuję parcie na pęcherz nawet jak byłam minutę wcześniej.. A bolało nawet na leżąco, dzisiaj na szczęście jest lepiej i mam nadzieję, że się na wieczór nie powtórzy..
A i do tego czuję wyraźnie takie mocne kłucie w szyjce, mam nadzieję że nic się tam nie zaczyna rozwierać...
Isiula - z tym parciem na mocz podczas tego bolu to mialam to samo.. juz chce piatek, wizyte u gin, niech mi powie co to bylo i sprawdzi szyjke + pomierzy malego.. bede spokojniejsza..
madziauk: Isiula - z tym parciem na mocz podczas tego bolu to mialam to samo.. juz chce piatek, wizyte u gin, niech mi powie co to bylo i sprawdzi szyjke + pomierzy malego.. bede spokojniejsza..
To może Twój synek już się obrócił i tak jak mój napiera główką?
Isiula - tez po cichu licze na to, ze moze sie obrocil..choc sama nie wiem, bo jakby kopniaki dalej czuje po prawej stronie brzucha..a nie na dole :(
Czy to byl skurcz jakis przepowiadajacy? wiesz moze co to takiego?
Bolały bardzo pachwiny, ciągnęło strasznie w dole brzucha aż się odgiąć do tyłu nie mogłam plus bóle jak na mega okres.. Też się zastanawiam czy to skurcze były. Musiałam wziąć nospę, bo ledwo dawałam radę doczłapać się do toalety na siusiu.. Podpierałam się ścian stękając jak stara baba przy każdym kroku, przy tym bardzo nisko czułam synka i centralnie na pęcherzu, więc takich wycieczek było dużo.. Tylko wstanę, od razu czuję parcie na pęcherz nawet jak byłam minutę wcześniej.. A bolało nawet na leżąco, dzisiaj na szczęście jest lepiej i mam nadzieję, że się na wieczór nie powtórzy..
Edzia - u mnie tez szyjki nie sprawdzaja, nie robia usg (tylko dwa USG w ciazy mam w UK). No ale ja chodze prywatnie, bo inaczej to nic bym nie wiedziala. Polozna juz mi 2gi raz zmienili, jutro mam wizyte kolejna z polozna i ciekawi mnie czy znowu inna bedzie.
To u mnie to samo identycznie , tylko obje maluchów główkami w górze i nogami robią ziuziu - i nawet wiedziałam to na usg
Najgorzej biodra tylko już chodzenie jak kaczka nie pomaga
musze to napisać tylko się nie obraźcie, zazdroszczę wam wizyt , i tak dokł. badań .Ja wczoraj poprosiłam o sprawdzenie szyki bo czesto boli kuje , a jak zaczynają maluchy wierzgać to dopiero ,ale na proszeniu się skończyło ,bo taki ból jest normalny na tym etapie
Pewnie nieźle będzie bolało, jak ten mały bąbel przykoksuje i będzie brakowało miejsca w brzuchu...
Isiula - tez po cichu licze na to, ze moze sie obrocil..choc sama nie wiem, bo jakby kopniaki dalej czuje po prawej stronie brzucha..a nie na dole :(
O to to! Też jak w nocy się budzę to czuję silny ból i wiem że jest pęcherz pełny ale żeby wstać to porażka. Zanim się przeturlam na brzeg łóżka to się schodzi. A jak już wstanę to dopiero jest ucisk... A potem kładę się spowrotem i jakoś przechodzi.
Dii - też mi ciężko siedzieć, bo mnie uciska pod piersiami i dziecia wtedy chyba gniote, bo kopie na górze.
A czy to, w którą str. jest odwrócony, ma jakieś znaczenie przy porodzie?
Dii - nam polozna na SR mowila, ze jak jest glowka w dol to mniej mame boli jak kregoslup ma w przodu brzucha, bo ponoc jak jest kregoslupem do mamy kregoslupa to bardziej bolesny porod jest..wtedy sa te krzyzowe bole..
moje małe na dzień dzisiejszy wg usg waży tylko 2075g.....