Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorNatalia122
    • CommentTimeSep 12th 2012
     permalink
    oj też bym zjadła coś dobrego...
    tylko sama nie wiem co...
    coś bardziej treściwego niż czekoladki :bigsmile:
    katka_81 trzymam za ciebie kciuki! Jak widzisz wszystko moze się zdaczyć Laneczka wczoraj miała zdjęty pessar i odrazu bobas na świecie, ja też wczoraj miałam zdejmowany i czekam. Natury nie oszukasz , wszystko w swoim czasie co ma być to będzie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeSep 12th 2012 zmieniony
     permalink
    Natala, Lence ściągnięto pessar parę dni wcześniej (miała mieć ściągnięty dopiero w piątek) niż było planowane, bo wody Jej zaczęły odchodzić powoli zabarwione krwią (Lenko zabij, jeśli przekręciłam coś). W każdym bądź razie poszła do przychodni i podjęli decyzję, ze ściągają. U Niej to nie było tak, ze po ściągnięciu zaczęło się dziać, tylko przed :)
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Kurcze, mi od ponad godziny brzuch twardnieje co chwile :confused: Jakie to nieprzyjemne...
    --
  1.  permalink
    ja mam smaka na kopiec kreta:tongue:
    --
     permalink
    Katka a to widzisz nie wiedziałam, myslałam że po ściągnięciu tak szybko poszło :smile: ale ona już miała skurcze wcześniej, narzekała że jej brzuszek twardnieje... nie ma regóły.
    W końcu i na nas przyjdzie czas :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    violet_flower - u mnie stoi paczka na kopca, kupiona chyba z 2 miesiace temu..robic mi sie nie chce ;) za to jzu dwa razy robilam te ciasteczka orzechowe :) mniaam
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Natalia122: W końcu i na nas przyjdzie czas :bigsmile:

ja mam czasem wrażenie, że już zawsze będę z brzuchem chodzić :)
    --
  2.  permalink
    madziauk: violet_flower - u mnie stoi paczka na kopca, kupiona chyba z 2 miesiace temu..robic mi sie nie chce ;) za to jzu dwa razy robilam te ciasteczka orzechowe :) mniaam

ja się chyba musze zabrać za te ciastka w końcu - jestem od dziś w domu u rodziców na parę dni i normalnie nic słodkiego w szafkach nie mają...a ja tu zaraz umrę bez czekolady

:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    No no dziewczyny ładne zachcianki macie:wink: a mnie jakoś zupełnie nie ciągnie do słodyczy..
    Nie wzruszyło mnie nic z Waszej listy, za to z niezdrowych rzeczy z wielką chęcią zjadłabym placki ziemniaczane:bigsmile:
    Ale nie należą mi się, bo mam już 13,5kg na plusie, a staram się jeść same zdrowe rzeczy.. Chyba tyję z powietrza:sad: ehh
     permalink
    isiula nie żaluj sobie :bigsmile:
    ja chyba zafunduję sobie na kolację jajka i chleb z rzodkiewką :bigsmile: juz sama nie wiem co bym jadła :bigsmile:
    --
  3.  permalink
    katka_81: ja mam czasem wrażenie, że już zawsze będę z brzuchem chodzić :)

Michasia czeka na dogodny moment - w końcu to kobietka, więc musi zrobić efektowne wyjście:smile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Natalka dużo nie przytyłaś :bigsmile::bigsmile::bigsmile: powiem, że nawet malutko, też tak bym chciała:cool:
    --
  4.  permalink
    [quote=venus87]powiem, że nawet malutko, też tak bym chciała[/quote

Venus Ty chudzinka jesteś, więc duże przytycie chyba Ci nie grozi:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Nadzieja gratulacje!!!!:smile::smile::smile::smile::smile:

Jak ta lista szybko do przodu pędzi!!!
    Szkoda tylko że nie wydłuża się o nowe ciężaróweczki
    :wink::swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Natalia122: isiula nie żaluj sobie :bigsmile:

Jakbym sobie nie żałowała to byłoby już ze 23,5kg:devil: a jeszcze mam nadbagaż sprzed ciąży 20kg..
    Oj dużo pracy mnie czeka po porodzie, ale jeszcze się kiedyś wylaszczę....:wink::cool:

A póki co zmykam do Wawy pomagać mojej mamie i siostrze w przeprowadzkowym pakowaniu rodzinki.. Mamy dzisiejszą noc i jutrzejszy dzień na spakowanie całej chałupy.. Nienawidzę pakowania, a w ostatnim tyg września my też się przeprowadzamy do wynajętego mieszkanka, więc znowu pakowanie..
    Ale siebie to już chyba łatwiej będzie, bo wreszcie będę mogła zacząć wić to cholerne gniazdo:devil::bigsmile: hyhyhy
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Leneczka jeszcze raz gratuluję ci ślicznego synka .Ale on jest śliczny i do ciebie strasznie podobny :bigsmile:
    Violet 100 lat 100 lat 100 lat żyj kobieto nam :bigsmile:
    Nadzieja Gratulacje :)
    To tyle z miłych rzeczy a teraz napiszę o czymś złym.Dziewczyny zauważyłam dzisiaj ,że strasznie mi się łuszczy skóra na brzuchu.Od czego to może być i jak temu zaradzić???Dodam,ze brzuch smaruje codziennie oliwką dla dzieci Johnson a piersi kremem Perfecta mama.
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Anula85: Dodam,ze brzuch smaruje codziennie oliwką dla dzieci Johnson

Ja nią smarowałam na początku ciąży i szybko przestałam, bo strasznie wysuszała mi skórę. Może na Ciebie też właśnie tak działa?
    Proponuję zmienić na jakiś balsam i wtedy zobaczysz czy będą efekty..
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Anula, a jak z nawilżeniem "od środka" pijesz dużo wody?:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Tak zawsze się staram litr dziennie wypić.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Mnie na szczescie jeszcze brzuch nie swedzial. Ja smaruje sie kremem dla ciezarnych przeciw rozstepom 2 razy dziennie + pije wode. Czasami smaruje sie oliwka Bio-Oil ;) Wody pije okolo 1,5 -2l dziennie.

Anula - moze zmien krem? i odstaw oliwke? Slyszalam ze ta z Johnsona nie jest dobra.. moze to przez nia?
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Ja miałam wcześniej Ziajkę na rozstępy ale mi się szybko skończyła.Jutro pójdę do apteki ,może tam mi coś polecą.
    --
    • CommentAuthormonika1205
     permalink
    Jejku ja juz mam +16 kg. W pierwszej i drugiej ciazy po 12 a teraz szok.
    --
  5.  permalink
    ja dostałam w aptece próbki kremu Mammamil i jestem zachwycona, jest dość gęsty więc trudno się rozprowadza ale jak się ogrzeje w dłoniac to jest lepiej, za to odżywia i zmiękcza skórę jak jeszcze żaden inny krem jaki miałam.
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ja w pierwszej ciazy jak i w tej stosuje fissan i jest super ,w pierwszej ciazy zero rozstepow ,mam nadzieje ze tym razem tez tak bedzie :)
    --
    • CommentAuthormonika1205
     permalink
    Pomarańczka25 Ja w pierwszej ciazy jak i w tej stosuje fissan i jest super ,w pierwszej ciazy zero rozstepow ,mam nadzieje ze tym razem tez tak bedzie :)
    Ja w pierwszej stosowalam fissan i pooralo mi posladki i piersi, w drugiej uzywalam Nivea sensitive a teraz uzywam Dove i jest wszystko ok. Co mialo popekac to popekalo w pierwszej ciazy:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Ja wcieram sobie krem p-rozstępom Tołpa. Staram się to robić 2-3 razy dziennie. W ciągu dnia czuję, że skóra mi się wysusza, ale w ogóle zauważyłam, że w ciąży mam bardziej suchą skórę. Wlosy kiedyś musiałam myć codziennie, a teraz mogę co 2 dni.
    Jeśli chodzi o wagę to mam 4,5 kg na plusie. A brzuch takich rozmiarów, że Mąż zaczyna podejrzewać, że mogą się tam ukrywać bliźniaki... :devil: Słodycze jakoś nie bardzo mnie kręcą, odwrotnie niż przed ciążą. Jeśli już, to muszą zawierać czekoladę :bigsmile: W pierwszym trymestrze miałam głównie ochotę na śledzie i biały ser, a teraz pożeram śliwki i gruszki.
    --
  6.  permalink
    ja to na końcówce mam na slodycze ochotę, u mnie krówki najlepsze i czekolada z rodzynkami
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Nadzieja, Leneczka gratuluję :clap:
    U nas kolejny dzień bez snu. Mały ciągle je, ciągle na cycu i uwielbia spać na cycku, a jak go chcę odłożyć to już krzyk i nie ma spania. Ale jest kochany :)
    A ja dalej mam problem z siadaniem, tyłek boli, szwy ciągną, ale mój mąż ma urlop do końca września, więc jest mi lżej, bo bardzo pomaga. Do wagi sprzed ciąży pozostało mi tylko 2 kg :wink:, a dopiero minęło 5 dni od porodu (- 9 kg)
    Katka teraz Ty królujesz na podium :bigsmile: Trzymam kciuki za szybkie rozpakowanie :tongue:
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Violet a skąd wiesz, że ja chudzinka jestem?:devil::bigsmile: Pewnie Ty też masz 165 cm, i normalnie byś ważyła 60 kg :bigsmile::bigsmile:

Treść doklejona: 12.09.12 22:20
    Ja w I trymestrze miałam na wszystko ochotę- prócz słodyczy, teraz nie mam na nic ochoty, i jak jestem głodna to zastanawiam się co zjeść?? mam wrażenie, że wszytko mi się przejadło :confused: a ten maluch w brzuszku wiecznie głodny jest i co 2 godziny muszę coś zjeść :devil: jutro idę do gina i będzie ważenie, więc ciekawa jestem ile przytyłam :confused:
    Ja już idę spać dziewczyny, do usłyszenia jutro. Spokojnych snów dziewczęta :smile:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Ja od początku przytyłam 4 kg i zleciało do 2,5 .
    ciekawa jestem jak to jest możliwe zapasu jest sporo, ale 2-ka w środku.A jak przez skype pokazałam mamie dziś brzuch to aż musiałam się wył.,i sama go pooglądać .Szok jest wielki tyle tylko powiem .Jutro fotki i pierwsze porównanie -postaram się .
    A tym czasem Spokojnych snów .Ja...? nie!!!! leże ale nie ma szans żeby zasnąć :shamed: Do jutra :*
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    hej dziewczyny, ja zas mogla bym glownie jesc owoce i Prince Polo!!! -uwielbiam wrecz!
    Do miesa wielki przymus bo jak przed ciaza obiad bez miesa nie byl obiadek, a pierogi na slodko i nalesniki traktowalam jako deser teraz jest odwrotnie!!!
    Szok jak te szkraby nas zmieniaja :)
    --
  7.  permalink
    Ja też uciekam spać bo już późno (chociaż wcale mi się nie chce):tongue:
    Edzia top czekamy na fotki, sama jestem ciekawa jak tam dwójka rośnie:wink:
    --
  8.  permalink
    Jej, ale wiesci gratuluje kolejnym rozpakowanym mamusiom:D

ja witam w trakcie nocnej pobudki na siku;)

Na swedzacy brzuszek uzywam od czasu do czasu oliwki johnson w zelu i jestem zadowolona, widac jej skutecznosc zalezy od rodzajju skory chyba.

Ja juz sporo przytylam. Od wagi wyjsciowej sprzed ciazy ok 6kg, a po schudnieciu w I trymestrze 7kg i teraz tyje szybko, musze zaczac wiecej pic i wiecej sie ruszac to moze apetyt sie zmniejszy.

Judka duzo sil zycze i wytrwalosci, no i zeby synek dal Ci wiecej pospac
    Kolorowych snow dziewczyny i spokojnej nocy bez pobudek.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeSep 13th 2012 zmieniony
     permalink
    judka25: Katka teraz Ty królujesz na podium :bigsmile: Trzymam kciuki za szybkie rozpakowanie :tongue:

no ukryć się nie da ;) Cykora to ja mam ogromnego :)
    Meldujęsię nadal w dwupaku. Dziś troszkę odespałam wczorajszą noc, niemniej te skurcze "nieporodowe" miałam standardowo co około 10min. Dopadły mnie jeszcze ze 3 takie dosyć silne, jakby mi ktoś podbrzusze w imadło włożył - po każdym wyciekało mi coś wodnistego... Majtochy do wymiany :) Czy to mogą być wody?
    --
    • CommentTimeSep 13th 2012
     permalink
    Melduję się i ja w dwupaku.
    U nas noc spokojna oprócz tego że moje dziecko całe noce nie daje znaku życia i czasem się mocno zdenerwuje że coś z nią nie tak... :devil:
    teraz wstałam i mam bóle @ ale słabe. Już nie mogę się doczekać żeby było po wszystkim...
    Na tą chwilę boję sie sama wychodzić z domu, wiec siedze tak cały dzień. Czuję się znowu jak więzień...:devil:
    --
    • CommentAuthormilena1984
     permalink
    nadzieja-gratulacje z okazji narodzin maluszka! fajniescie ze taaaki taaaaaaki no:wink:

Treść doklejona: 13.09.12 08:17
    mi przepowiadaja ze moj maluch bedzie duzy bo sobie nie odmawiam. Ale jak ja moge zwazac na moja zgryzliwa tesciowa? jak cialo potrzebuje to WIDOCZNIE potrzebuje. No i tak dzis powiedzmy dzien prawie bezmiesny ale tak mnie do salami pociagnelo ze sie normalnie rozkoszowalam kanapka, a reszta dnia to owoce garsciami i siku co pol h. Wszystkiem dziewczynom ktore maja po schodach do toalety i Musza co chwila biegac chce powiedziec, DZIEWCZYNY jestem z wami, i TEZ BIEGAM juz chyba zaczne mierzyc krokomierzem bo i kilka mil sie uzbiera. A najgorsze ze jak wysikam to mnie suszy i pije tyle ile oddalam. No zyj tu w zgodzie z natura! czytalam ze czeste oddawanie moczu zapobiega infekcjom. I jak jest koloru lekko zoltawego znaczy ze jest sie dobrze nawodnionym. Ale to bieganie.
    Edzia- czytalam cala relacje, chcialabym ci ulzyc jakos, tylko rzeknij slowo. A dzwonilas do tej polskiej poloznej? myslisz ze zdecydowalabys sie na rodzenie w PL? czy mozesz zmienic szpital? Dzisaj to juz myslalaam o tym abys sie Uparla ze nie rodzisz Sn i niech sie dziejeco chce ale ty nie urodzisz bez cc. Normalnie modle sie o to. Martwie sie o ciebie i o bezpieczenstwo maluszkow. Powazna sprawa. Musi byc jakis sposob!!!!!!!!
    A poza tym ja tez chce widziec brzuch przez skype'a.Moj mi urosl taki basiorek.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witanko... ja też w dwu paku dalej :bigsmile:, jak na razie 0 objawów no może po za bólami @-owymi i dobrze jutro mam KTG to zobaczymy czy cokolwiek się zapisze... Katka ty to już w każdej chwili, twoja macica tak się napracowała że poród powinnaś mieć szybciutki :cool:, Natalia ja na twoim miejscu też bym siedziała w domu :devil:, zresztą ja już mężowi zapowiedziałam, że dalej niż do sklepu się nie wybieram bo się boję że mi wody odejdą w sklepie, tym bardziej że w pierwszej ciąży poród zaczął się od odejścia wód... no ale podobno każdy jest inny ...
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    siczny synek leneczki:)

Judka wiem jak pomocny moze okazac sie maz zwlaszcza przez to krocze nie chce sie nawet wstac, my cieszylismy sie soba tylko 4 dni. Maz dopiero co dostal umowe o prace wiec niestety nie dalo sie wiecej. Do schudniecia zostalo niewiele:) tak jak mi ja wazylam najwiecej 56,5 kg przed porodem spadlam na 55 po porodzie waze 51, waga wyjsciowa byla 48, a ze bylam wczesniej chuda to nawet niekoniecznie musze dobic do 48.
    Jesli chodzi o rozstepy to ominely mnie, w zasadzie dzieki genom(mama, babcie) bo w ostatnim miesiacu nie smarowalam sie niczym, wczesniej bardzo nie systematycznie ziajka wiec nie sadze ze cos to dalo no i moze to ze mialam bardzo maly brzuch ktory teraz wyglada prawie jak przed ciaza.

Nadzieja gratuluje, jej jakie ostatnio spore dzieciaczki sie rodza:)) ogladalam wlasnie ostatnio tez program o tym.

Sysia nie martw sie USG to tylko sprzet, mala nadrobi zobaczysz! wazne ze przekroczyla 2 kg i jest zdrowa:)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
  9.  permalink
    Ja już też przyzwyczaiłam się do tych skurczów w ciągu dnia, nie jest ich dużo bo od kilku do kilkunastu, zależy od dnia i nie non stop tylko jakby falami. Liczę na to, że jak macica teraz poćwiczy to jednak rozwarcie na koniec pójdzie bezproblemowo, nie chce drugiej cesarki.
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    katka_81: Dopadły mnie jeszcze ze 3 takie dosyć silne, jakby mi ktoś podbrzusze w imadło włożył - po każdym wyciekało mi coś wodnistego... Majtochy do wymiany :) Czy to mogą być wody?

wiesz co trudno stwierdzić czy wody, ale jeśli masz możliwość to lepiej sprawdź to. Mi po skurczach w nocy, rano poleciało tylko troszkę czegoś mokrego i nie pomyślałam że to wody, po 2 godzinach w szpitalu poleciało zdecydowanie więcej, ale też nie tyle, ile myślałam zawsze, że powinno wypłynąć, ale działo się to przy lekarzu i on od razu powiedział że to wody.
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    hopelight: Sysia nie martw sie USG to tylko sprzet, mala nadrobi zobaczysz! wazne ze przekroczyla 2 kg i jest zdrowa:)

dzięki hope, no przekroczyła a ja mam zamiar ją potrzymać u mnie w brzuszku do terminu, nie będę też panikowała jak przenoszę bo to będzie dla dziecia najlepsze bo się podtuczy, więc mi się nigdzie nie spieszy, jakoś nie czuję nadchodzącego porodu, ja mam wrażenie, że mnie to jeszcze nie dotyczy :cool:

Treść doklejona: 13.09.12 09:05
    judka jak się czujecie?
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    hopelight: Do schudniecia zostalo niewiele:)

Ja zawsze 50-52 kg ważyłam, przed ciążą 58 kg (przytyłam bardzo), w dniu porodu 69kg, a dzisiaj 5 dni po porodzie ważę 60 kg. Jeszcze 8 kg muszę zrzucać :wink: żeby było ok :wink:
    Rozstępów też uniknęłam,a brzuch miałam duży :tongue: nie mam ani jednego :tongue:
    Na brzuszku taka mała fałdka, ale jeszcze mam czas na skurczenie. Fizjoterapeutka pokazywała mi fajne ćwiczenia oddechowe i wykonywałam z nią kilka serii właśnie na skurczenie macicy. Planuję robić, ale do tej pory nie miałam chwili czasu.
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Moze bedzie taka jak moj Dominik (2650g) latwo sie takie dzieci rodzi, a jakie male cudaki sa z nich hehe:)

A mi wody odeszly spektakularnie lało sie jak z kranu przez naprawde dlugi czas, nie wiedzialam ze tego moze byc tak duzo!!! :)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    judka25: judka jak się czujecie?
    --

Tyłek strasznie mnie boli,szwy ciągną, tam na dole piecze, a tak poza tym to jest lepiej. W domu jednak inaczej dochodzi się do siebie niż w szpitalu. Problem mam tylko z tą kupą :( Jak do soboty nie zrobię, to będę musiała podjechać do szpitala, po coś mocniejszego na rozwolnienie niż to co dostałam na recepcie, za duże ryzyko że mnie rozerwie znowu, więc muszę tego pilnować.
    Jestem strasznie zmęczona, niewyspana ale to norma po porodzie, muszę się przyzwyczaić do tego rytmu :wink:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 13.09.12 09:26</span>
    A jeszcze Wam napiszę ciekawostkę :tongue:
    Jak zważyli Filipka i wyszło 3900 g to wszyscy strasznie się dziwili, ze takie ogromne dziecko. Nas, w Polsce to nie dziwi, jest duży, ale przecież kobiety rodzą większe dzieci. A potem na oddziale znowu wszyscy mówili- lekarze, położne, że duże dziecko, a my nie wiedzieliśmy o co im chodzi :cool: I potem zapytaliśmy taka fajną pielegniarkę czemu wszyscy się dziwią. Powiedziała, że tu się takie dzieci nie rodzą duże, że w tej chwili jest 25 kobiet na oddziale i dzieci urodziły się w przedziale 2600-3500 g i bardzo rzadko rodzą sie tak duże dzieci, a jeśli już to obcokrajowce. Nie wiem czy to przypadek, ale byli zdziwieni :cool:
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    bry :)
    judla dobrze, ze dochodzisz do siebie juz :) a swoja droga to ciekawe czemu u nas powoli norma staja sie dzieciaczki 4 kg a tam nie :shocked: ja juz nie chce takiego kolosa jakim była (i jest) Marta :) marzy mi sie taki słodki malec do 3,5kg max :) ale ja sobie moge planowac ;)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    judka25: Powiedziała, że tu się takie dzieci nie rodzą duże, że w tej chwili jest 25 kobiet na oddziale i dzieci urodziły się w przedziale 2600-3500 g i bardzo rzadko rodzą sie tak duże dzieci, a jeśli już to obcokrajowce. Nie wiem czy to przypadek, ale byli zdziwieni :cool:

hehhe to nieźle u nas w Polsce to norma :bigsmile:

hopelight: Moze bedzie taka jak moj Dominik (2650g)

mam nadzieję, że dobije chociaż do tych 2500, :wink: no może ma i więcej bo wiadomo USG też się myli, w każdym razie będzie na pewno kruszynka
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Mila Nie dzwoniłam do niej jakoś nie mam weny .Jedno co jest tu dobre że jest mozliwość wybory ,ale jeśli ja słysze że jest możliwość a oni i tak liczą na decyzje o SN - to znaczy że nie wyznaczą mi terminu porodu tylko będą debile czekać na rozpoczęcie akcji!!!!
    Zob. 28mam wiezyte u lek.co od razu spytał -czyli kiedy cesarka 37 tydz. ?!? zob. co tym razem powie.
    Poród w PL hmm..... siosry Grześka też o to mi meczą , ale jak po pierwsze czy zdążę dojechać w 12 h do pl jeśli zacznie się cokolwiek szybko
    - czy dam rade wrócić do domu i kiedy po CC - w jakim będą stanie maluchy i jak nap. z msc przejechać 12 h?!?- mam jeszcze ejam szkołe kto z nią będzie w domu jak m. będzie w pracy w nocy - a w ogóle więcej na Nie niż na tak .
    Teraz mnie to już śmieszy może za dużó wiem i sobie głupoty wbijam do głowy , a tak naprawdę nic się nie dzieje :shamed: no nic będzie lepiej musi być i koniec .
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    mooniia: marzy mi sie taki słodki malec do 3,5kg max :) ale ja sobie moge planowac ;)

oj tak planowac to sobie możemy ja myślałam że moje dziecie wyląduje tak jak pierwsze w granicach 3200g a o tej wadze to ja mogę jedynie pomarzyć, teraz tylko mam nadzieje że jednak koło tych 2500 będzie :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorBer1987
     permalink
    dziewczyny witam się w 38 tygodniu :) w końcu jesteśmy donoszone :)
    -- g]http://www.suwaczki.com/tickers/km5sbd3msrqx5fbc.png[/img][/url]g]http://www.suwaczki.com/tickers/cb7w9n735s5eicw3.png[/img] [/url][url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ber1987: dziewczyny witam się w 38 tygodniu :) w końcu jesteśmy donoszone :)

:clap::clap::clap: teraz się już robi poważnie co..?:rolling:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.