Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ale chyba zrobiła to nie chcący.
pewnie poobiednie drzemki...sama jestem dzis jakaś zmęczona(może to ta zmiana pogody), więc moze tez się chwilkę zdrzemnę
Chociaż najchętniej wszystko zrobiłabym już, zaraz
--
łózeczko mamy w planach kupić własnie tak końcem września/początkiem października, żeby od razu złożyć niech się wietrzy, no i już wtedy bym sobie wszystko poprała, prasowała, żeby pod koniec października mieć gotowe
no ja też, dlatego tak się dopytujęłózeczko mamy w planach kupić własnie tak końcem września/początkiem października, żeby od razu złożyć niech się wietrzy, no i już wtedy bym sobie wszystko poprała, prasowała, żeby pod koniec października mieć gotowe
Po sobie wiem, że lepiej zrobić to wcześniej, ja zaczęłam od 30 tygodnia przygotowania i teraz już mam wszystko gotowe, jakbym miała teraz siedzieć i prasować te sterty prania to napewno nie dałabym rady
A tak to się przynajmniej nie denerwuję, że nie zdążę
, co do prania ja prałam wszystko w 34tc.... czyli miesiąc temu i i tak leży i czeka, nie ma co się spieszyć, jedynie czego nie zrobiłam to nie pościeliłam łóżeczka, zrobi to teściowa zanim wrócę do domu, wszystko ma przygotowane, a ja tak w ogóle chyba muszę się dopakowac do torby, bo brakuje mi jakiś pierdół typu sztućce, kubek, klapki pod prysznic ale jakoś weny nie mam i mi się nie spieszy 
a ty masz jakoś później możliwość dania znam znaku jakbyś w razie co urodziła?dam znać na pewno :) telefonem napiszę :) no własnie są nieregularne ale czy to na pewno one??? czy znowu jakieś niezidentyfikowane skurcze, chyba zapodam nospy i kąpiel, i zobaczę, chociaż wtedy też była kąpiel i nospa i dupa tam ciągnęło jak cholera a na ip nic nie wyszło :(
dam znać na pewno :) telefonem napiszę :) no własnie są nieregularne ale czy to na pewno one??? czy znowu jakieś niezidentyfikowane skurcze, chyba zapodam nospy i kąpiel, i zobaczę, chociaż wtedy też była kąpiel i nospa i dupa tam ciągnęło jak cholera a na ip nic nie wyszło
kto wbił się na listę naszą magiczną, że z 40 pozycji jestem na 42??
Rozwija się prawidłowo ( nie zapeszam ). Według USG jestem już w 15 tygodniu i 5 dniu wszystko się przesuwa do przodu jestem w szoku, a maluch ma już prawie 10 cm, a dokładnie 9,7 cm
Mam przyjść 11 października 

uspokoiłam się bo tak jak go nie czuje to nie wiem czy wszystko jest ok 

pozdrawiam Was

spoko, właśnie zastanawiałam się, kto nowy się dopisał i tak właśnie patrzę, że Ty
Pozdrawiam
Wydaje mi sie ze niedawno sedzialam z testem w dloni i az sama nie moglam uwierzyc ze sie udalo. A tu juz polmetek 

I jak chlopczyk potwierdzony?
Bylam dzis u poloznej, mowila, ze maly jest glowka po srodku i tak dosc nisko, jakos nie za bardzo jej ufam, bo juz mi ja zmieniali ktorys tam raz.
wiesz co, tak w ogóle to miałam Ci pisać bo mi się przypomniało a propo położenia główki dziecka: na ostataniej wizycie u gin, leżąc na fotelu podczas badania poprosiła mnie o przyłożenie obydwu dłoni mniej więcej na wysokości nad spojeniem łonowym i lekko docisnąć żebym sama wyczuła główkę
i powiem Ci, że rzeczywiście tak zrobiłam, nawet potem jeszcze raz w domu i czuję taką krągłość
więc może spróbuj u siebie - jesli Mały rzeczywiście jest już nisko i główką do dołu - to też wyczujesz
trzymam kciuki
Jedyne 2 kg na plusie
Do tego mowila, ze mozna pic alkohol, ale nie karmic mlekiem na kacu, tylko jak kac minie.. dla mnie to nie do pomyslenia pic % i karmic.

poczekam na usg jutro i zobacze co i jak ;)
no nam wlasnie dzis mowila polozna, ze % ida do mleka, wiec mamy te mleko odciagac i wyrzucac. Dopiero jak bedziemy pewne, ze nie ma alkoholu w organizmie to mozna dac mleko (nie wiem niby jak pijaca matka mialaby to wiedziec? kupic alkomat?). To opinia poloznej z UK, z ktora mamy zajecia.
ja tam też przez całą ciążę ani grama % ale po porodzie może coś tam spróbuję, choć mnie nie ciągnie.... Jak coś to dla towarzystwa te karmi
więc na Twoim miejscu bym się tak nie martwiła - w sumie 6 tc to bardzo wcześnie

A tak z innej beczki mam pytanie. Miałyście bądź macie coś takiego jakbyście się podduszały?
A tak z innej beczki mam pytanie. Miałyście bądź macie coś takiego jakbyście się podduszały?
Violet_flower - moze jakby mi polozna pokazala jak to sie sprawdza, to bym sprobowala z jej pomoca ;) a tak to sie boje.. jestem panikara z natury ;) nie chce krzywdy dziecku zrobic swoja niewiedza i ciekawoscia ;) poczekam do juta. Zobaczymy czy ta polozna dobrze wyczula ulozenie dziecka.
ostatecznie dziecko ma czas nawet do 36-37 tygodnia na obrócenie się w dół, więc na razie możemy być spokojne. Ciekawa jestem ile waży Wasz synuś, czy jakoś podobnie...bo Mój to mi się duzy wydaje z tymi ponad 2 kg...
Dziewczyny, mam takie pytanie..
Jestem w 6tyg ciąży i WBC (białe krwinki) mam na poziomie 4,60. Przeczytałam że w ciąży powinno być ok 10 :O i teraz pytanie czy WBC wzrasta już po zapłodnieniu czy może jakoś później? MArtwię się tym... Któraś z was tak miała?
Dziewczyny mam pytanie czy któraś z was miała taką akcję u gina ,ze pani dr. nie mogła znaleźć dziecka detektorem????Ja tak miałam dzisiaj i rozbeczałam się ze strachu . Pani dr. powiedziała,że na pewno wszystko jest ok a dzidziuś po prostu gdzieś jej uciekł i nie chce się zbadać.Jutro rano lecę na usg bo nie wytrzymam z tego strachu.Dodam,ze wczoraj też miałam problem z wyszukaniem go swoim detektorem,ale mój mąż powiedział,że go poczuł jak się mocno przytulił do brzucha i do niego przemawiał.
może zjedz coś słodkiego niech Maluch troche pobryka i wtedy inaczej się ułoży
A jak z ruchami?
eveke
6 minut temu
Cytuj Oooo :)
Anula jak leżałam w szpitalu to dziewczynie robili KTG to był jakos 31tc , nie mogła znaleźć .... mama już cała w nerwach , łzy w oczach... baaardzo długo to trwało... przyszła następna i też długo szukała.