Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Nie dajcie się zwariować pomiarami z USG, one są zawsze obarczone błędem. Mnie też lekarz nastawiał na duże dziecko, Natalia miała wg niego ważyć 4,5 kg lub więcej. Jak się urodziła, to moje pierwsze słowa brzmiały "ojej, ale ona jest malutka!". Malutka nie była, bo ważyła całe 3,5 kg, ale gdzie tam jej było do 4,5
--
u mnie znowu zero objawów
Katka jeszcze o 22 pisala sms ,ze lezy na patologi i ,ze jakis doktorek stwierdzil ,ze nic sie nie dzieje, dzisiaj nic nie pisala,mam nadzieje,ze juz urodzila i ze nie cierpi :(
normalnie to się robi już zabawne 10 tygodni na nospie i magnezie z pessarem, 2 tygodnie bez leków, 5 dni bez pessara i nic zupełnie nic. Kłade się do łóżka i co wieczór mówię może już dziś będziemy wstawać w nocy na równe nogi a jak budzę się o 6 to mówię i znowu nic....
Normalnie czuję to rozwarcie i czuję małą praktycznie w kroku
ale nic przeszłam się, zaliczyłam schody więc może dziś.... no właśnie może....a może wstane jutro rano i znów będę planować dzień
I zalecała na koncówce to ćwiczenie nawet kilka razy dziennie, więc może warto spróbować. Jeśli nie rozhuśta akcji to przynajmniej pomoże mu się odpowiednio ułożyć
Anula ,to i tak prawie wszyscy dostana ,kto w Polsce zarabia prawie 2000 zl ,na czlonka rodziny :D
no ja jestem takim prywatnym przedsiębiorcą, mój mąż też pracuje więc jak zsumuję to albo będzie na styk albo będzie za dużo o tą przysłowiową złotówkę... dlatego prawdopodobnie ja będę składała o becikowe jeszcze w tym rokuNo właśnie zastanawiam się jak to jest w przypadku prywatnymi przedsiębiorcami ale z tego co teraz czytam to nie ma jakiś specjalnych wymogów co do becikowego wypłacanego w tym roku.Ciekawe czy ja z mężem się na to załapie w styczniu gdy on ma dwie państwowe prace i 3000 zł dochodu z obu prac a ja mam 2000zł brutto.Wydaje mi się ,że się załapiemy ale kto wie co jeszcze rząd do tego czasu wymyśli.
--
zmiana ciężaru z nogi na nogę (tzw. wypad w bok)
Mamy czekac az nasze malenstwo zdecyduje sie przyjsc na swiat.
Wydaje mi się ,że się załapiemy ale kto wie co jeszcze rząd do tego czasu wymyśli.
gdybym mogła dzisiaj cofnąć czas to czekałabym spokojnie na rozwój wydarzeń i niczego na siłę bym nie przyspieszała
no ale dzisiaj to ja sobie mogę.....
a z kolei badania miednicy wykazały jej zwężenie
Isiula, dziecko musi byc gotowe. Jesli wywylaja to na 90% zakonczy sie to zabiegowo. W moim przypadku, oba porody potraktowane oksytocyna,mimo ze wody same odeszly(no ale lekarzom sie spieszylo, a dziecko chcialo sie rodzic w swoim tempie) i tak pierwszy porod zakonczony po 47h! przez cesarskie ciecie-waga corki 3130(wiec nie koks ), drugi porod tez na oksy zakonczony po 13h przez cc,gdzie ledwo zdazyli(mala niedotleniona juz byla), waga malej 2880g. Teraz w zyciu nie zgdzilabym sie na zadne wywolywanie.
Nie dajcie się zwariować pomiarami z USG, one są zawsze obarczone błędem. Mnie też lekarz nastawiał na duże dziecko, Natalia miała wg niego ważyć 4,5 kg lub więcej. Jak się urodziła, to moje pierwsze słowa brzmiały "ojej, ale ona jest malutka!". Malutka nie była, bo ważyła całe 3,5 kg, ale gdzie tam jej było do 4,5
A z dziewczyna bylam na sali gdzie jej maly mial miec ponad 4kg i prosila o rodzenie sn ,ze da rade a nie cc ,zgodzili sie i maly wazyl 2900 ,najmniejszy na sali byl :) Usg to tylko maszyna ,wiec moze sie mylic :)
ISIULA a zapytaj swojej lekarki dlaczego nie możecie zrobić tak, że poczekacie aż poród sam się zacznie i dopiero wtedy jak uznają, że nie ma szans , nie wstawia się w kanał, jest za duży, nie wyjdzie itp to mogą Ci zrobić cesarkę co nie ?
czyli jakby normalna kolejność [czasami cesarka jest nieunikniona jeśli się inaczej nie da] a nie odwrotnie tj cesarka spowodowana za dużą ingerencją w poród [wywoływanie itp]
Isula, pomiar mednicy robia zawsz na porodowce. Jak wyjdzie,ze malutki za duzy jest, to zrobia cc. Wazne,aby dziecko samo zainicjowalo porod. Aha, moja dobra kolezanka urodzila syna naturalnie,maly wazyl 4600g I da sie.
ISIULA a zapytaj swojej lekarki dlaczego nie możecie zrobić tak, że poczekacie aż poród sam się zacznie i dopiero wtedy jak uznają, że nie ma szans , nie wstawia się w kanał, jest za duży, nie wyjdzie itp to mogą Ci zrobić cesarkę co nie ?
czyli jakby normalna kolejność [czasami cesarka jest nieunikniona jeśli się inaczej nie da] a nie odwrotnie tj cesarka spowodowana za dużą ingerencją w poród [wywoływanie itp]
tez tak myślę Isiula, że to byloby najrozsądniejsze wyjście. Mój dziś na ostatanim usg wyszedł podobnych rozmarów jak Twój, ale lekarz raz, że od razu powiedział, że wcale nie musi tak być - że usg to tylko maszyna i sie myli, a dwa, że i tak wszystko wyjdzie w praniu czyli na porodówce - czy damy radę naturalnie czy nie