Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Witam z rana.
    Igisiowa moim zdaniem czasem przyrasta skokowo, bo np w tym tyg bedziesz miala wiekszy apetyt i skoczy np o kilogram a w nastepnym nie przytyjesz nic. Ja tez ide w gore jak burza z waga ale to przez slodycze, dlatego musze je pozegnac jak nie chce przytyc wiecej niz ze starsza corcia.
    Agulka to trzymamy kciuki za wizyte:D
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeSep 17th 2012
     permalink
    Agulka witaj :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    1. Natalia122 20.09.2012 (dziewczynka)
    1. kapelusznick 20.09.2012 (chłopiec)
    2. sysiajaw 24.09.2012 (niespodzianka)
    3. Olenkaka 25.09.2012 (dziewczynka)
    4. AnnMarta 29.09.2012 (chłopiec)
    5. monika 1205 30.09.2012 (chłopiec)

6. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    7. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    8. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    8. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    9. KasiaTasia 13.10.2012
    10. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    11. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    12. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
    13. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    13. isiula 10.11.2012 (chłopiec)
    14. Linden 12.11.2012 (chłopiec)
    14. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    15. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    16. lofbejbe 21.11.2012
    17. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    18. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    19. ruda03 09.12.2012
    20. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    21. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    22. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    23. Emenemss 2.01.2013
    24. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    25. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec?)
    26. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    27. kasia151288 16.01.2013
    28. mońka 19.01.2013
    29. agavva 21.01.2013
    30. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    31. marakuya 1.02.2013
    31. GaggataB 1.02.2013
    32. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    33. milena1984 3.02.2013
    33. Olenka79 3.02.2013
    34. ikamek 07.02.2013
    35. beagraf 12.02.2013
    36. Addictive 17.02.2013
    37. IzUk 19.02.2012
    38. andziaiw 22.02.2013
    38. milka 1984 22.02.2013
    39. sushi 5.03.2013
    40. venus87 14.03.2013 (chłopiec)
    41. niezalogowana0 15.03.2013
    42. venika 05.04.2013
    43. AgulkaQlka 13.05.2013

Agulka dopisałam Cie do listy :) i trzymam kciuki za jutro :)
    -- mama piątki :)
  2.  permalink
    Dzień dobry Dziewczyny:smile:
    Olenka spróbuje z ta solą fizjologiczną, dzięki:-)
    milena 1984 gratuluję półmetka:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Nasza sąsiadka pochodzi z Finlandii i mówi, że jedną z różnic pomiędzy Polską a Finlandią jest to, że w Polsce mówi się - ale masz duży brzuch, a w Finlandii - ale masz piękny brzuch... Nie ukrywam, że ta druga wersja mi się bardziej podoba, bo w 5 miesiącu wyglądam jak niektóre dziewczyny w 7.:devil: A jak M. ostatnio zwrócił się do mnie per "wielorybie" to się na niego prawie obraziłam :bigsmile: Nie może tak do mnie mówić i basta!
    --
  3.  permalink
    Agulka witamy i gratulujemy:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Agulka, witaj! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAgulkaQlka
     permalink
    O Ja sie przywitam w wątku przyszłych mamus:)
    Dzisiaj mam 5tc i 6dzien ciazy a jutro usg i czekamy na serduszko:)
    •  
      CommentAuthorAgulkaQlka
     permalink
    Termin wstępnie na 13.05.2013
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Agulka gratulacje :)
    Bardzo sie ciesze ze do nas dolanczasz ( Iwona z trojmiejkich mam )

I witam sie :))

Mnie cos noga boli caly czas lewa ,najbardziej w nocy i juz wiem kiedy ja bardziej naciagne ,lapie mnie skurcz ...
    Musze zglosic lekarzowi ,na porzedniej wizycie dostalam asmag ,ale widze ze nic niedaje ...
    A tak poatym spie jak zabita ,super :))i Dzis znowu mialam sen :D jakis przystojniak mnie calowal ,ale jak ...:))):heartsabove:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Agulka bedzie wsztsko dobrze ,zobaczysz ,kazda ma obawy na poczatku ...ja tez chodzilam i modlilam sie aby 1 trymest minal .
    A jak juz minal odetchnelam .. :)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Agulka ,zawsze mnie bolaly ,przeszlo w 2 trymestrze ,kiedy lozysko przejelo funkcje progesteronu .
    Mialam jak balony ,a maz nawet dotknac ich niemogl...
    Tak zmienialm nick :)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Niewiem czemu ten jeden Twoj post ,caly czas przeskakuje na dol ???
    --
    •  
      CommentAuthorAgulkaQlka
     permalink
    Dziekuje za gratulacje ... Nie ukrywam ze kazdego dnia budząc sie boje sie ze coś pójdzie nie tak...
    Ale pozytywne myślenie i lenienie sie w domku do 26.09 moze mnie wyluzuje:))
    •  
      CommentAuthorAgulkaQlka
     permalink
    O widzę Iwonko ze zmienilas nick :-)
    A czy piersi zawsze Was bolaly czy tak falami??? Bo mnie bola cały czas ale raz mocniej raz słabiej i nie wiem czy sie martwic czy nie...
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Agulka witaj, o wow już termin majowy... :bigsmile:

a ja dzisiaj KTG... przez cały weekend bóle @-owe :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAgulkaQlka
     permalink
    No Ja też tego nie rozumiem...ciągłe posty wchodzą gdzie indziej
    Pisze z kom wiec Moze dlatego
    Ja obecnie luteine biorę i Estrofem...i raz mocniej bola raz słabiej
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Sysia trzymam kciuki za ktg:> może wykaże jakieś skoki hehehe:)
    Agulka- miło Cię powitać:) i zapewnić, że każda z nas "świruje" na początku z nerwów i falami nachodzących objawów, trzymam kciuki za powodzenie ciąży:)))

Ja się zbieram do dentystki, bo jutro wylot na mały urlopik a tu ząb się odezwał;/ na szczęście udało mi się wcisnąć jakoś na dziś uff:)
    --
    • CommentAuthorvenus87
    • CommentTimeSep 17th 2012 zmieniony
     permalink
    Witam nową przyszłą mamusię Agulkę

Moja siostra ma na imię Agnieszka :bigsmile:
    Emenemss mnie bolały piersi w 1 trymestrze potem przestały na jakieś dwa tygodnie ale teraz zauważyłam, że znów zrobiły się ciężkie i delikatnie bolą więc to chyba zależy wszystko od organizmu :cool: czytałam, że teraz gruczoły mlekowe, które się rozwinęły zaczynają swoją produkcję :devil::devil:
    Pozdrawiam Was w tak piękny dzień :smile::smile:

Treść doklejona: 17.09.12 10:16
    Igisowa powodzenia u dentysty, pójdziesz, zrobisz i spokój :bigsmile::bigsmile:
    --
  4.  permalink
    Grratulacje Agulka !!! :clap:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Witam się i ja - tym razem w nienajlepszej formie.... Od rana męczą mnie nudności, jest mi nie dobrze... Myślałam, ze to dlatego, że głodna jestem... ale nie! Jedna kanapka i koniec. Jeszcze mi gorzej... Do tego z samego rana rozwolnienie... Czyli 2w1... Nie wiem czy lepiej leżeć czy siedzieć... Co mi mogło zaszkodzić? Nic takiego nie zjadłam wczoraj...:cry::cry::cry:
    Położna na szkole rodzenia mówiła, że to jest też objaw zbliżającego się porodu... Ale raczej nie w moim przypadku - za wcześnie!
    --
  5.  permalink
    Możliwe, że Ci coś zaszkodziło. Oby to nie było coś szkodliwego :angry: Znowu u mnie też nie za ciekawie :sad: Mam bóle podbrzusza, i nie chcą mi przejść chociaż dzisiaj są o wiele łagodniejsze niż wczoraj. Ale chyba przez to że założyłam rajstopy które mnie strasznie uciskały dopiero po jakichś 3-4h chodzenia w nich zaczął mnie ten brzuch boleć, chyba będę już musiała kupić jakieś ciążowe, bądź inny rozmiar ? :confused: Ale mówię Wam ten ból przypominający @ był :cry: jutro idę do ginekologa, to przy okazji się dowiem czy mam tą toksoplazmozę... Oby nie :sad:

Pozdrowienia dla wszystkich mamusiek i udanego dnia :kissing:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Mnie w nocy zlapala biegunka i dwie godziny nie spalam ;/ Jak poszlam pierwszy raz, byla polnoc, a jakas babka w domu obok modlila sie, czy cholera wie, co robila, ale dla mnie brzmialo to, jak wywolywanie duchow i sie strasznie balam ;p Gosciowka jest muzulmanka i strasznie zawodzila, w dodatku wylapalam, ze wciaz powtarza 'costam przyjdz'. Gdyby to nie byla polnoc to chyba az tak bym sie nie przestraszyla ;p

Pozniej jak wrocilam do lozka brzuch mnie zaczal bardzo bolec. Tym razem byl to bol ciazowy(mam chore jelita i u mnie istnieje bol chorobowy i ciazowy- jak najblizsi pytaja to musze dodawac, ktory to bol ;p). I dwa razy przeszla mi taka jakby fala - bol zaczal sie u gory brzucha i taka fala 'poplynal' do dolu. Dziwne to bylo i zdarzylo sie pierwszy raz.

I nie wiem co ten moj dziec kombinuje, bo czuje jak cos tam robi w dole brzucha, bardzo nisko. Smieje sie, ze szuka drogi na zewnatrz, bo juz chce wyjsc ;p
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    katka gratulacje slicznej coreczki! :)
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    no ja mam podobnie... Gdyby nie to, że lekarz mnie ostrzegał, że może się zacząć w każdej chwili jak nie będę leżała to pewnie bym się nie przejęła... Ale cały weekend latałam, bo nie miałam wyjścia - musiałam skompletować wyprawkę do szpitala do końca...
    A teraz chwilę poleżałam i nic nie przechodzi... Ciśnienie mi trochę skoczyło, mały czuję, że coś w środku kombinuje, brzuch mnie boli cały, doszedł jeszcze ból pleców, jelita warkoczą... i znowu mnie pogoniło do łazienki... i cały czas mi niedobrze... Nie wiem o co chodzi... Pierwszy raz tak się czuje...

Czy można coś na to brać?
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Dii może cos było nie świeże i ci zaszkodziło, też miałam taki przypadek ze 3 tyg. temu okropnie bolał mnie brzuch i dostałam rozwolnienia a jadłam wszystko co i inni .. po jednym dniu przeszło jak ręka odjął i nie wiem jaka była tego przyczyna

igisowa: Sysia trzymam kciuki za ktg:> może wykaże jakieś skoki hehehe:)

dzięki bardzo mam nadzieję że się coś tam zapisze hehe :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Mam nadzieję... Ja nic takiego nie jadłam co mogłoby mi zaszkodzić... Ale pewnie zaraz przejdzie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Cześć, właśnie wstałam :wink:
    Od kilku dni non stop bym spała- teraz też jakbym przyłożyła głowę do poduszki, to bym zasnęła. Ale nic to! Trzeba chodzić, bo inaczej NIE URODZĘ :tooth:
    AgulkaQlka, witamy :bigsmile: Tak to jest, że w I trymestrze, to by się najchętniej non stop na USG latało- przynajmniej ja tak miałam... Uspokoiłam się, jak zaczęłam czuć, że dzieć się rusza.:wink:
    Sysia, trzymam kciuki za KTG:bigsmile: Ja jeszcze ani jednego nie miałam robionego w ciąży:confused: Jedyne co, to mi położna zawsze mierzyła tętno dziecia detektorem. Nie wiem, czy nie powinnam się "domagać" KTG?
    Dii: Czy można coś na to brać?

Dii, oby to było zwykłe zatrucie... Wiadomo- w ciąży organizm inaczej reaguje... Niestety, jak się strułam, to akurat moja lekarka był poza zasięgiem i siostra mojego M. poleciała do apteki, żeby jakieś leki kupić (ja bym nie dała rady) i farmaceutka powiedziała jej, że jeśli to zatrucie, to organizm musi wydalić to, co mi zaszkodziło. Potem dodzwoniłam się do lekarki i ta powiedziała to samo... Że węgiel mam wziąć dopiero, jakby mnie zaczęły bardzo męczyć skurcze przy wymiotach, bo mogą wywołać przedwczesny poród.
    Niezalogowana0: założyłam rajstopy które mnie strasznie uciskały

Miałam tak samo na początku ciąży.:bigsmile: Wszystkie rajstopy, jeansy powodowały ból podbrzusza... Przeszło, jak ciąża trochę podrosła:wink:
    Malisiek: bol zaczal sie u gory brzucha i taka fala 'poplynal' do dolu

Uważaj na siebie! Podobno skurcze porodowe tak schodzą w dół...dobrze, że to było jednorazowo!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    Hej dziewczyny,
    Tak czytam o tych przypadłościach żołądkowych i tak sobie myślę, że może zaczął się sezon tzw. grypy żołądkowej, bo mój mąż też z soboty na niedzielę w nocy miał biegunkę i wymioty. Wczoraj rano pojechałam do apteki i kupiłam smectę i to mu chyba pomogło, bo po południu już czuł się lepiej. na szczęście mnie chyba nie zaraził. Może i w przypadku Mlisek i Dii jest to samo.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Niezalogowana też tak miałam na przełomie 13/14 tc. założyłam spodnie normalne dżinsy i jak ściągnęłam je na wieczór tak mnie bolał podbrzusze, jak na @ i kłucia, bałam się, że dzidzie ścisnęłam i coś mu zrobiłam ale na następny dzień przeszło i też dziewczyny mi pisały, że muszę zacząć nosić luźniejsze rzeczy :tongue:
    Sysiajaw i Dii czytam wasze posty i zauważyłam, że Dii przechodzi to samo w tym samy tc co Sysiajaw :bigsmile::bigsmile: więc to oznacza, że to normalne u kobiet w ciąży, Malisiek też przechodzi biegunkę w podobnym terminie :bigsmile: Przyznajcie się, zmówiłyście się :tongue::bigsmile::devil:

A mnie zaczynają coraz mocniej boleć sutki i mam je wrażliwe, podbrzusze też dokucza :confused: wezmę NO-SPE :bigsmile:
    Muszę zacząć sprzątać, ale powoli bo ostatnio jak przeholowałam z tym sprzątaniem to wieczorem czułam się jak w 8 lub 9 miesiącu ciąży z bólem krzyży :confused::confused:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Olenkaka: Nie wiem, czy nie powinnam się "domagać" KTG?

wiesz nie zaszkodzi :wink:, albo po prostu się zapytaj czy nie trzeba by było na tym etapie zrobić KTG, mój lekarz wysyła wszystkie dziewczyny po skończonym 37tc, bez jakiś szczególnych potrzeb, ale przynajmniej mam dokładny zapis tetna maluszka i przy okazji wykazuje czy są jakieś skurcze :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Olenkaka, no właśnie się wystraszyłam, że zaraz zacznę rodzić ;P Do końca 36 tygodnia muszę poprostu jeszcze bardziej uważać :)

I ta moja biegunka nie ma nic wspólnego z ciążą. Mnie tak męczy prawie że codziennie odkąd zaszłam, bo wróciło zaostrzenie choroby. Teraz i tak jest dobrze(tfu, tfu, tfu), bo pomęczy godzinę, dwie i mam spokój. W najgoszym momencie biegałam do toalety ponad 20 razy na dobe i traciłam dużo krwi. W ogóle lekarz się dziwił, że tak łatwo zaszłam w ciąże przy tej chorobie. Widocznie dzidzia była mi pisana :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    venus87: Malisiek też przechodzi biegunkę w podobnym terminie Przyznajcie się, zmówiłyście się

:bigsmile: Być może...

Próbowałam zasnąć ale nic z tego... Temperaturka mi skoczyła odrobinę i znowu pogoniło mnie do toalety... To już trzeci raz! Sorry za określenie - sama woda! Żebym, się nie odwodniła przez to! A nie mogę pić, bo jak pomyślę nawet o wodzie to mi się bardziej niedobrze robi!

Treść doklejona: 17.09.12 15:12
    Zadzwoniłam do swojego lekarza - mąż mi kazał, bo w dodatku jak miałam nudności to teraz już totalne wymioty...:confused:
    Odebrała asystentka i kazała mi iść do internisty nawet jakby objawy minęły. Pytała czy mam przy tym skurcze, bo wtedy to by oznaczało rozpoczynający się poród - na szczęście takowych nie odczuwam - tak mi się wydaje!
    Ale jeszcze ma skonsultować to z moim gin i oddzwonić, bo może warto by było sprawdzić to na IP - w końcu mam tam parę kroków:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Dii, to trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego!
    Ciekawe, co powie internista lub ginka...
    --
  6.  permalink
    oj Dii, współczuje....
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dii - ja rowniez 3mam kciuki, moze wybierz sie na IP jak masz blisko? Lepiej dmuchac na zimne.
    --
  7.  permalink
    Dii kurcze trzymam kciuki, żeby Ci to szybko przeszło...ale tak jak pisza dziewczyny, jesli nie czujesz żadnej poprawy a jest wręcz odwrotnie lepiej wybierz się na IP...:grouphug:

Treść doklejona: 17.09.12 16:24
    madziauk jak tam wczorajsze maluszkowe zakupy? ja dziś zakupiłam dla synka rożki, kocyki, kombinezon na zimę:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    A ja melduję się po ktg, tętno maluszka prawidłowe i jak to położna określiła chyba maluszkowi się nie spieszy bo żaden skurcz się nie zapisał. Ja tylko się śmiałam, że to Tak jak mi :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    violet_flower - my wczoraj dokupilismy tylko jeszcze jeden spiworek Gro Bag :) komnibezonik kupilam w piatek (58/62cm) + kocyk + jeszcze jeden spiworek Gro Bag :))

Sysiajaw - fajnie, ze z maluszkiem wszystko ok :) nadal plec bedzie niespodzianka?
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Madzia na usg idę w środę, więc pewnie podpytam, chociaż tydzień temu jak się pytałam to maluszek był Tak odwrócony że nie dało się podejrzec, będzie niespodzianka :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Dziewczyny melduje sie z ip. Mam wlasnie ktg. Puls dzieciaczka na poziomie 180 a jesli dobrze odczytuje z ekranu (bo sie kompletnie nie znam) to skurcze na poziomie 30 średnio. Cdn..
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Dii kciuki, żeby przeszło. Dużo zdrówka!

A ja jestem po wizycie u endokrynologa, mam brać Euthyrox 1tabl. dziennie, zrobić usg tarczycy, parę innych badań i będziemy się diagnozować 1 października jak przyjdę z wynikami.
    Ciekawa jestem od kiedy mam podwyższone to TSH i czy mogło to zaszkodzić synkowi:sad: na początku ciąży wynik był elegancki.. ehh

Że też musiało się coś przypałętać na koniec, chyba zbyt lajtowo było do tej pory..:neutral:
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Dziewczyny, czy te obawy o maluszka rzeczywiście mijają w II trymestrze? Jak nie, to ja się chyba wykończę nerwowo ;) Jeszcze nigdy tak nie czekałam na wizytę u gina! Całe szczęście jutro mam endo, więc przynajmniej w tej kwestii będę spokojna. Pozdrowionka
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Akira ja wyczekiwałam, aż 13 tydz minie i jakoś tak lżej mi się zrobiło to na pewno:wink: ale obawy o maluszka zawsze będą nawet poza brzuszkiem :wink:

A ja właśnie wróciłam z wizyty, moja waga od 3.5 tyg się nie zmieniła hurra :bigsmile: czyli 10 kg na plus
    Maluch ładnie zapozował jajkami, czyli wątpliwości nie ma. Waży ok 1500 gram. Łożysko I stopnia.
    Ale lekarz mnie dziś uświadomił hehe jeszcze 2 wizyty i zapraszam na porodówkę :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    isiula: Ciekawa jestem od kiedy mam podwyższone to TSH i czy mogło to zaszkodzić synkowi:sad: na początku ciąży wynik był elegancki.. ehh

Ja też na początku ciąży miałam TSH w porządku, a ciekawa jestem jak teraz. Mam zrobić TSH i FT3 i FT4 teraz w 24 tygodniu mam nadzieję, że wyniki będą dobre, bo przed zajściem w ciążę pozbyłam się guza z tarczycy.
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dziewczyny, czy te obawy o maluszka rzeczywiście mijają w II trymestrze?

Cześć powiem ci na moim przykładzie,że te obawy o maluszka chyba nigdy się nie skończą.Ja w pierwszym trymestrze gdy miałam krwiaka umierałam ze strachu,teraz już go na szczęście nie mam ale strach pozostał.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dii - powodzonka :)

akirka - witaj :) Ja mysle, ze w wiekszosci przypadkow najwieksze obawy mijaja po 12tyg :) Choc ja bylam wyjatkiem i przyznam sie bez bicia, ze wiedzialam podswiadomie, ze bedzie ok i obaw jako takich nie mialam :)

Isiula - a pytalas lekarza jaki to TSH ma wplyw na malenstwo? Mysle, ze jakby moglo byc cos nie tak to na pewno by Cie poinformowali. Dobrze, ze bylas u lekarza i masz teraz wszystko pod kontrola.

Tak btw. dodalam kilka fotek na watku brzuszkowym - z Kornwalii ;) przy zachodzie slonca ;)
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    No i zostaję na oddziale... Mam silne skurcze na górze brzucha i ktg im sie nie podoba...
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dii a co mówią lekarze??? Czyżbyś dzisiaj miała urodzić????
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Dii, kciuki!!!!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.