Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorpinkgonzo
    • CommentTimeSep 17th 2012
     permalink
    ojoj...Diii...trzymaj się!!!

a obawy o maluszka..hmm..ja sie uspokoiłam troche w II trymestrze...ale teraz juz mam dziwne sny, ze Niunio rodzi sie np z 18 palcami u nóg...te obawy to juz chyba zostana do końca życia :)
  1.  permalink
    Dii - ja tez trzymam MOCNO kciuki. Trzymaj sie!

_____

Agulka - witaj Słoneczko tutaj !!! :bigsmile: :bigsmile: :bigsmile:
    -- ___
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dii trzymam kciuki mocno :thumbup::tooth: ale czy to nie za wcześnie??:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Hmm... Jak twierdzi tutejsza pani dr, ciąża donoszona-mogę zacząć rodzić. Szyjka krótka, przepuszcza jeden palec, wiec jeszcze mie czas, ale jak twierdzi, podejrzewa albo infekcję, albo wyrostek, ale to na pewno odpada, albo jakąś dziwną bakterię albo to zwiastuje poród w niedługim czasie. Sama nie wiem. Biegunka przeszła, ale nadal mi nie dobrze... A nie pozwalaja mi jesc ani pic. Same kroplówy...:cry:
    --
  2.  permalink
    venus87 Mam takie pytanie :wink: Widać u Ciebie już jakiś kawałek brzuszka ? Bo u mnie nadal nic i jestem ciekawa kiedy to będzie :bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Oj Dii, skoro szyjka krótka i przepuszca palec to to sie faktycznie na poród zanosi... Tylko pytanie jak to się bedzie długo zanosić... ;)... Oj my kobiety to mamy czasami pod górkę, nie??? Ile to się czasami trzeba w szpitalu "wygnić", żeby wreszcie bobaska przytulić... łoj ;P...
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Niezalogowana u mnie zaczyna się już :bigsmile::bigsmile: widzę jak od dołu malutkimi krokami rośnie :bigsmile: czuję jak by macicę na wysokości pępka, może trochę niżej i coraz częściej odczuwam kłucia, rozciągnięcia itp. już nawet na brzuszku się nie położę bo odczuwam go :bigsmile: w 14 tc też nic nie widziałam, ale spoko zacznie rosnąć :bigsmile: a co martwisz się???
    --
  3.  permalink
    Nie, nie tylko tak pytam ale w sumie im mniejszy tym lepiej więcej rzeczy można zrobić i lepiej się czuć :bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Oj niestety... Swoje trzeba wylezec... Telewizji mi tu tylko brakuje... I męża...
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    Witam po wakacjach:)
    wow ale naprodukowałyście postów..kiedy ja to nadrobię hehe..Dii trzymam kciuki!!!
    dobrej nocy kochane!
    --
    • CommentAuthormilena1984
     permalink
    dii- jesli masz rodzic to powodzonka, oby szybko poszlo:)
    tak gdzies jeszcze sie doczytalam ze w trakcie ciazy nie pic zielonej herbaty- bo sa tam jakies zwiazki ktore utrudniaja przyswajanie kw. foliowego.
    Ale co do kielkow to na 100%.
    Odkad zobaczylam jak moj maluszek na usg szalal, a pilam wczesniej szkl. kawy-dosc mocnej, i lek. powiedzial ze bede miala pelne rece roboty z nim, bo taki aktywny, ZREZYGNOWALAM z kawy i juz, a od 2 dni jakos spokojniej w brzuchu. Losie to chyba musiala byc ta kofeina. Ale za to ja spie po 10h/dzien bo musze sie przestawic.A najbardziej to mi brakuje o poranku tego kubka z pachnaca kawcia. Marzy mi sie zbozowa-no juz teraz- ale nie umiem tu znalezc, chyba takiej tu nie produkuja. JAkos sie przestawie, zeby Danielek troche sie uspokoil...heh:tongue:

Treść doklejona: 17.09.12 22:22
    czy moznanna liscie dopisac ze rodze chlopca????
    --
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    Dii trzymam moncko kciuki aby wszystko dobrze sie ulorzylo. :thumbup:
    Agulka witam na przyszlych mamusiach. Wow juz termin majowy. A co do obaw hmm ja ciagle je mam chociaz lekarze twierdza ze wszystko wporzadku.
    Niezalogowana0 mi brzuszek zaczal byc widoczny jakos w 15/ 16 tygodniu. I teraz juz jak ubiore obcisla bluzke widac z daleko. Chociaz wiele na wadze nie przybylo.
    U mnie bez zmian. Malutka szaleje w brzuszku. Kolejna wizyta w poniedzialek i oby znow byly tylko dobre wiesci :wink:

Aaaaaaa Milenka1984 gratuluje chlopczyka :kissing:
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
  4.  permalink
    No bo u mnie ta waga to na razie jest na minusie, bo niby dzidziuś dobrze się rozwija i normalnie przybiera na wadzę to ja schudłam 2 kg:confused:
    -- [/url]
  5.  permalink
    Dii trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze z Tobą i Małym. teraz mi się mój sen z Robertem przypomniał, ale mam nadzieję, że Twój Mały jeszcze trochę poczeka:smile: trzymam za Was mocno kciuki!:wink:

Treść doklejona: 17.09.12 23:53
    Venus, Niezalogowana0, co do tego tycia to się nie martwcie...ja też bardzo długo stałam w miejscu z wagą, ale jak po 20 tyg ruszyła, tak się teraz nie chce zatrzymać, nam już 10 kg na plusie:wink: a naprawdę nie jem dużo:smile:
    Dobrej nocy Wszystkim, jaś uciekam spać
    :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeSep 18th 2012
     permalink
    Dii powodzenia!!!!
    -- mama piątki :)
  6.  permalink
    Dii powodzenia, a co lekarka mowila na temat tego podwyzszonego tetna u dzidziusia?
    --
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    cześc dziewczyny
    Dii trzymam kciuki, dużo zdrówka dla Was!
    Ja się nie odzywałam bo nie mam nastroju. Wszystko i wszyscy mnie denerwują. Boli mnie cały czas brzuch jak na @ a tam na dole czuję momentami takie pulsowanie. Dziś znowu był różowy śluz. Ogólnie czuję sie słabo i jestem już tym czekaniem zmęczona.
    Dziś mam wizytę, zobaczymy co powie Pani dr czy coś drgnęło chociaż w tej szyjce...
    --
    • CommentAuthormilena1984
     permalink
    natalia- czy ta drazliwosc to sie utrzymuje az do konca...? bo ja mam jeszcze 20tyg i chyba z tymi hormonami nie wytrzymam, samych wrogow sobie narobie i tym moim pyskaczem:tongue:
    Justyna: dzieki serdeczne. wyczytalam ze ty spodzewasz sie dziewczynki, gratulacje dla ciebie! Jak przebieglo badanie u ciebie? moje opisalam pod karta. Czekam na zdj to wtedy dodam. A jutro to chyba wymaluje moj brzuch szminka i porobie zdjecia:)Tymczasem milej nocy dla ciebie:P
    ok ja po pracy jestem ide juz spac.
    --
  7.  permalink
    Natalia trzymam kciuki aby drgnęło i abyś nie musiała iść na wizytę już:wink:
    A jeśli jeszcze dotrwasz do wizyty to żebyś wróciła w lepszym humorze i z większym rozwarciem:bigsmile:
    --
     permalink
    milena1984 nie wiem to chyba u każdego jest indywidualnie. Mnie przez osttani tydzień zaczęło wszystko bardzo denerwować a już na pewno telefony czy już i głupie uwagi mojej teściowej, która chyba liczy że po porodzie jednak się do nas wprowadzi.
    Ja na pewno jestem poddenerwowana sytuacją bo z jednej strony chciała bym mieć już to za sobą, boję sie bólu a z drugiej za nic w świecie nie chciała bym miec wywoływanego porodu.

Treść doklejona: 18.09.12 08:18
    misia-ludek o tak jak usłyszę że rozwarcie mam większe to humor mi się poprawi :bigsmile: bo na razie w jakiś wielkich bólach nie siedzę :neutral:
    --
  8.  permalink
    Natalia w Twoim przypadku to myślę, że ewentualne wywołanie nie zaburzy porodu, gdyż masz już rozwarcie, a przy rozwarciu to oxy pomaga i przyspiesza rozwieranie. Natomiast dziewczyny, których szyjka trzyma i mają wywoływany poród to najczęściej kończy się cc. Życzę Ci abyś jednak nie miała wywoływanego porodu. Porób sobie te krążenia bioder nawet kilka razy w ciągu dnia.
    --
    •  
      CommentAuthorartystka80
    • CommentTimeSep 18th 2012 zmieniony
     permalink
    Dii trzymam kciuki.
    Natalia u mnie na razie bardziej objawia się marudzeniem, że: jest mi coraz ciężej, ciągle latam do łazienki itp. Zastanawiam się co będzie później jak brzuch urośnie jeszcze bardziej. Ale jakbym przed porodem miała myśleć o teściowej i jej tekstach to chyba bym jej coś powiedziała..

pregnancy
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Witam, po czym poznajecie czy brzuch Wam stwardniał czy to np jakaś część dziecka, ostatnio coś chyba mam "zatwardzenia" i nie wiem czy przez to brzuch może też być twardy.
    --
     permalink
    misia-ludek robiłam te krążenia jak mi napisałaś, może dzis też pokręce... ale raczej nie wiele to dało. Jedyny objaw to taki że strasznie bolą mnie boki :devil: a tak to chodzę w tą i spowrotem po domu, sprzątam piorę i nic... czekamy
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Twardnienia brzucha raczej nie przeoczysz. Czuc takie wewnetrzne rozrywanie. W pozniejszym etapie w sumie jest bardziej odczuwalne.

A ja sie witam ogólnie. Jeszcze ze szpitala ale mam nadzieje ze dzisiaj wyjde. Zobaczymy po usg. Ale znowu jest mi niedobrze:cry:
    --
  9.  permalink
    Witam się z rana :wink: w 38 tygodniu rozpoczętym od wczoraj:wink: Widze,że nowych mam przybywa:bigsmile:
    Gratuluje przyszłym mamusią i życze spokojnej ciązy i aby ten piękny okres oczekiwania na maluszka był dla Was tym najszczęsliwszym i radosnym:smile:
    a.. pamiętam zdwawało by się nie tak dawno, kiedy sama zobaczyłam dwie kreseczki i się cieszyłam, a jednocześnie martwiłam czy maluszek pozostanie z nami do końca i kazdy kolejny tydzień był dla mnie ulgą. A tu już prawie na mecie :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Dii, kciuki, żebyś poczuła się lepiej i dziś wyszła.

Ja w nocy myślałam, że zacznę rodzić :confused: Brzuch mi twardniał pod rząd bardzo dużo razy, bolało mnie przy tym w krzyżu i podbrzuszu. A ten ból z podbrzusza przechodził trochę na boki i bolał mnie cały wzgórek łonowy. A ja już sobie wkręcam, że nie dotrwam do terminu, tylko urodze z tydzień-dwa przed :devil:
    Żeby tylko dotrwać do 37 tygodnia.

I ostatnio mam ciągle humor do dupy :confused: Ciągle becze. A najgorsze jest to, że o wszystko się obrażam i to prowokuje sprzeczki z m. No i w ogóle źle mi i smutno. Ciągle jestem zmęczona i obolała. Ciągle coś mnie boli i martwi. Już chcę tulić mojego bobaska :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witajcie, mońka jak tam po urlopie?

Dii trzymam kciuki żeby dzidzia jednak jeszcze poczekała w brzuszku :wink:

Natalia ja dzisiaj też jakaś wypompowana jestem i zmęczona, nie wyspana oj.. dużo by pisać ech... u mnie w ogóle na poród się nie zanosi..
    --
     permalink
    Ja nie wytrzymałam i ubrałam łóżeczko. Może na łóżeczko Zosia się skusi :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Natalia122: Ja nie wytrzymałam i ubrałam łóżeczko. Może na łóżeczko Zosia się skusi :bigsmile:

heheh może, ja to zadanie zostawiłam chrzestnej naszego maluszka :wink: ona czeka na chrześniaka/chrześniaczkę z niecierpliwością i się doczekać nie może :bigsmile:, więc zrobiłam jej tą przyjemność
    --
     permalink
    Przyjemność wielka , szczególne efekt końcowy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Czesc Dziewczyny :)

Ja dzis sobie nie pospalam, bo czekam na lozeczko z Ikei - maja dzis przywiesc, ale o ktorej godz to nie mam pojecia. Wiec wstalam wczesniej, wykapalam sie i czekam ;)
    Wczoraj zaczelam ogladac na youtube One born every minute, no i dzis mi sie snilo, ze jakos w 38tyg pojechalam do szpitala, dziecko bylo normalnych rozmiarow a zrobili mi cesarke :( w ogole po cesarce zabrali synka i juz go nie widzielismy. Wyszlam ze szpitala bez synka i jak chodzilam po miescie to czulam raczki w srodku, i poprzez dziury w brzuchu (zle pozszywane) wyciagnelam dwie takie gumowe raczki lalek + po pewnym czasie cala mala lalke. Ciekawe sen, mam nadzieje, ze jednak cesarka mnie ominie.
    Mam jeszcze pelno odcinkow do obejrzenia na YT. Ciekawe jaki kolejny sen bedzie.

Dii - 3mam mocno kciuki :)

Natalia - moze sposob z lozeczkiem zadziala :))
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    madziauk: Natalia - moze sposob z lozeczkiem zadziala :))

może może :rolling:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Witam się dziewczyny :bigsmile:
    Niezalogowana a wymiotujesz???? bo ja wymiotowałam i może dlatego też dużo nie przytyłam :bigsmile:
    Pozdrawiam w tak piękny dzień :bigsmile:
    P.S Natalka na pewno się ruszy, jestem pewna na 100% i będzie dobrze :hugging:
    --
  10.  permalink
    Dzień dobry Dziewczyny :smile:
    Natalia122 ja myślę, że Malutka czeka aż wszystko będzie gotowe:smile:

madziauk i jakie łóżeczko w końcu kupiliście w Ikei? Hensvik białe?
    ja sie nad nim zastanawiałam, ale trochę brakuje mi wyjmowanych szczebelków i chyba kupię inne przez internet.
    sysiajaw masz jeszcze troszkę czasu - może Twoja Niespodzianka chce byc bardzo terminowa:smile:

venus87 a jak Ty się czujesz?

ja dzis obudziłam się z okropnym bólem w pachwinach i tak mnie ciągnie do tej pory, aż ciężko chodzić:sad:

Treść doklejona: 18.09.12 11:20
    ciekawe jak tam nasza Dii...
    --
     permalink
    Dziękuję za miłe słowa i wsparcie :smile: dziś wizyta to zobaczymy co tam sie wykluje...
    violet_flower wszystko gotowe od wielu tygodni
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    bry :)
    widze marudnie sie zrobiło :) to ja tez dolacze a co :)
    jakis czas temu najmlodsza przywlokła zap krtani z przedszkola i nas zaraziła, wszyscy chorowali 3 dni a ja juz tydzien i dzis wstałam znowu mega zachrypnieta, zasmarkana i ogolnie chora choc bez goraczki, efekt - antybiotyk :devil: i ogólnie jestem słaba, gruba, marudna, sapie jak parowóz i wiele wiele innych :devil: No coz trzeba przetrwac nie ma innego wyjscia :wink:
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    WItam się bezobjawowo
    Natalia122: głupie uwagi mojej teściowej, która chyba liczy że po porodzie jednak się do nas wprowadzi.

Mój tata chyba też na to liczy. Od mamy wiem, że był pomocny, ale to jest ten typ: Ty mów swoje, ja się nie będę kłócił i komentował, ale i tak zrobię po swojemu. Nie zdzierżyłabym go na dłuższą metę- jakoś będę musiała z tego wybrnąć? :wink:
    Ja na wczorajszej wizycie liczyłam na to, że lekarka powie, że mam jakiekolwiek rozwarcie, a ona nawet mnie nie zbadała- obmacała tylko dziecia :sad:
    Poza tym, jakusłyszałam, żebym w żadnym wypadku nie myła podłóg czy nie odkurzała, to w duszy się uśmiałam... Żeby te czynności faktycznie cokolwiek dawały...
    misia-ludek: Porób sobie te krążenia bioder nawet kilka razy w ciągu dnia.

Misia, a jak długo trzeba kręcić? :wink:
    acia20: po czym poznajecie czy brzuch Wam stwardniał czy to np jakaś część dziecka

Przyznam się, że macałam brzuch czy cały jest twardy, czy tylko np. w okolicy pupy dziecka. Ale wiem też, że takie macanie brzucha może powodować jego twardnienie...
    Dii: mam nadzieje ze dzisiaj wyjde

Trzymam mocno kciuki!
    Malisiek: Brzuch mi twardniał pod rząd bardzo dużo razy, bolało mnie przy tym w krzyżu i podbrzuszu. A ten ból z podbrzusza przechodził trochę na boki i bolał mnie cały wzgórek łonowy (...) A najgorsze jest to, że o wszystko się obrażam i to prowokuje sprzeczki z m. No i w ogóle źle mi i smutno.

Malisiek, wiesz że ja za takie objawy oddałabym wiele? :bigsmile: Ale Ty Kochana leż! Jeszcze trochę! Też miałam etap prowokowania sprzeczek- u mnie to był strach o dzieciątko wraz ze świadomością, że nikt nie jest mi w stanie pomóc... No i trochę dałam wtedy popalić bliskim...
    --
    • CommentAuthorNatka111
     permalink
    Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa i mam pytanko, bo byc może równiez dołącze do przyszłych mam :) Byłam wczoraj u ginekologa, ponieważ już 2 tyg spóźnia mi się miesiączka. lekarz stwierdził ,że macica jest rozpulchniona, moje endometrium ma 16 mm ,w macicy jest mały zarys, ale nie może jeszcze stwierdzic, czy to ciążą. Dni połodne mam poźno, bo dopiero po 20dc,wiec byłby to jakis 3 tydzien ciąży. Czy któraś z Was miała może podobnie na początku ciąży??? Czy może tak sie dzieje , bo po 2 tyg.opóźnienia przyjdzie @ ? Staramy się z mężem od ponad roku o dzidziusia i strasznie się boję,że to może po prostu tylko DUZE opóźnienie miesiączki :(((
  11.  permalink
    mooniia: chora choc bez goraczki, efekt - antybiotyk :devil:

Monia wspólczuję...zapalenie krtani to ja zaliczam minimum raz w roku...aż dziw (odpukać), że jeszcze podczas ciąży mnie to nie dopadło...tak więc trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia bo to nic fajnego...
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Violet_flower - tak, kupilismy te biale z Ikei :)

mooniia - zdrowka zycze :)

Zapomnialam sie pochwalic ;) Kupilam sobie ostatnio w TK Maxxie dwie pizamy do porodu :) jedna z dl. rekawem granatowa, druga czarna z krotkim rekawem :) takie ala sukienki ;) zeby latwo bylo poloznej zagladac co tam sie dzieje ;) takze to juz mam z glowy :)
    --
     permalink
    Natka111 ja niestety nie pomogę. U mnie w 29 DC choć miesiączki maiałam nieregularne pojawił się przeraźliwy ból wlaśnie jak na mega miesiączkę i zalał mnie różowy śluz. Na drugi dzień zero objawów i to mi dało do myslenia żeby zrobić test. Ja miałam takie objawy. A ciążę potwierdzałam na usg dopiero w 10 tyg.
    --
    • CommentAuthorNatka111
     permalink
    Natalia122 Dzięki ,że napisałaś . Ja tydzień temu dostałam silnego bólu brzucha i myslałam ,że zaraz dostane @, ale do tej pory jej nie widać. Bardzo bym chciała,żeby okazało się,że jestem w ciąży, ale chyba jakoś w to za bardzo nie wierze :(
     permalink
    Natka111a który masz dzien cyklu? Moze zrób test a najlepiej idż na betę będziesz wiedziała wtedy na pewno.
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Natka a nie łatwiej test zrobic a najlepiej krew zbadac - bedziesz miała wtedy pewnosc na czym stoisz bo to takie wrózenie z fusow troche , no i trzymam kciuki :bigsmile:
    • CommentAuthorNatka111
     permalink
    mooniia Dzięki :) Byłam dzisiaj na badaniu krwi, ale jestem tak zestresowana,że do jutra chyba umre :((( dlatego postanowiłam napisac do Was,żeby choć trochę podnieść sie na duchu i jakoś dotrwac do jutra...

Treść doklejona: 18.09.12 12:13
    Natalia122 Miesiączkę powinnam dostac 3 września, a do tej pory jej nie ma , więc wypada dzisiaj 47 dzien
     permalink
    Natka111 to beta albo test na pewno ci juz wyjda. Trzymam kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Jestem po usd. Wszystko ok. Mały waży 3100 g. Ale ma brzuszek wiekszy od główki o 1 cm. Mam nadzieje ze to sie nie kwalifikuje do cc... Ale nie chcą mnie dzisiaj wypisać... Nie wiem dlaczego... Nic mi nie mówią...:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Dii: Ale ma brzuszek wiekszy od główki o 1 cm

Mój Witek też miał brzuszek większy od główki. Śmiałam się, że ma brzuszek po tacie:cool:
    W każdym razie nie kwalifikowało się to do cc. Co prawda, miałam cc, ale zupełnie z innego powodu :-)
    --
    • CommentAuthorNatka111
     permalink
    Natalia122 Trzymaj ,trzymaj ,może to cos da :)
    Jutro , jak będe jechała po wynik, to chyba zawału dostane, nawet nie chce sobie wyobrażać, jak mi bedzie przykro, jak sie okaże,że to nie ciąża :(
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.