Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

widzę jak od dołu malutkimi krokami rośnie
czuję jak by macicę na wysokości pępka, może trochę niżej i coraz częściej odczuwam kłucia, rozciągnięcia itp. już nawet na brzuszku się nie położę bo odczuwam go
w 14 tc też nic nie widziałam, ale spoko zacznie rosnąć
a co martwisz się???

trzymam za Was mocno kciuki!
a naprawdę nie jem dużo

bo na razie w jakiś wielkich bólach nie siedzę

w 38 tygodniu rozpoczętym od wczoraj
Widze,że nowych mam przybywa

Brzuch mi twardniał pod rząd bardzo dużo razy, bolało mnie przy tym w krzyżu i podbrzuszu. A ten ból z podbrzusza przechodził trochę na boki i bolał mnie cały wzgórek łonowy. A ja już sobie wkręcam, że nie dotrwam do terminu, tylko urodze z tydzień-dwa przed 
Ciągle becze. A najgorsze jest to, że o wszystko się obrażam i to prowokuje sprzeczki z m. No i w ogóle źle mi i smutno. Ciągle jestem zmęczona i obolała. Ciągle coś mnie boli i martwi. Już chcę tulić mojego bobaska

i ogólnie jestem słaba, gruba, marudna, sapie jak parowóz i wiele wiele innych
No coz trzeba przetrwac nie ma innego wyjscia

głupie uwagi mojej teściowej, która chyba liczy że po porodzie jednak się do nas wprowadzi.

Porób sobie te krążenia bioder nawet kilka razy w ciągu dnia.
po czym poznajecie czy brzuch Wam stwardniał czy to np jakaś część dziecka
mam nadzieje ze dzisiaj wyjde
Brzuch mi twardniał pod rząd bardzo dużo razy, bolało mnie przy tym w krzyżu i podbrzuszu. A ten ból z podbrzusza przechodził trochę na boki i bolał mnie cały wzgórek łonowy (...) A najgorsze jest to, że o wszystko się obrażam i to prowokuje sprzeczki z m. No i w ogóle źle mi i smutno.
Ale Ty Kochana leż! Jeszcze trochę! Też miałam etap prowokowania sprzeczek- u mnie to był strach o dzieciątko wraz ze świadomością, że nikt nie jest mi w stanie pomóc... No i trochę dałam wtedy popalić bliskim...