Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Natka 111 trzymam kciuki, aby się udało:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
    • CommentTimeSep 18th 2012
     permalink
    Natka będzie dobrze.. skoro macica już rozpulchniona to jednak o czymś świadczy, ale wiadomo że gin dopiero potwierdzi jak zobaczy pęcherzyk na usg

Treść doklejona: 18.09.12 13:19
    Dii a może po prostu się zapytaj czemu cię trzymają jeszcze czy coś jest nie tak..
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Witam;)
    Ja dzis po badaniach ,miedzy innymi na krzywa cukrowa ...
    Masakra jakas ,czekac na czczo te 2 h .
    Zanim dojechalm do domu to juz bylam tak glodna ,ze zrobilo mi sie slabo i trzesly mi sie rece ...
    Musialm powoli jesc i dopiero przeszlo po okoklo 30 mnutach...

Ale samo wypicie znosne ..tylko widze ze sie zminia przez lata.
    Z mala mialam do wypicia 50g glukozy ,teraz jest obciazenie 75g .

Natka-beta pokaze co i jak ,trzymam kciuki :))
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Emenemss: Zanim dojechalm do domu to juz bylam tak glodna ,ze zrobilo mi sie slabo i trzesly mi sie rece ...

Dobrze, że dotarłaś do domu zanim coś się stało:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    sysiajaw: Emenemss: Zanim dojechalm do domu to juz bylam tak glodna ,ze zrobilo mi sie slabo i trzesly mi sie rece ...

Dobrze, że dotarłaś do domu zanim coś się stało:neutral:

Dokladnie ,bo w domu maz po nocce spal ,ale w razie czego byl ...a mala ze mna byla .
    --
  2.  permalink
    Olenkaka: Misia, a jak długo trzeba kręcić?

Ile się chce. Można np 3 serie po np 30 krążeń na każdą stronę w odstępach minutowych. I np 3-4 takie serie w ciągu dnia. Wszystko zależy jak się czujecie. Ćwiczenie to nie zaszkodzi:bigsmile:
    Natka111 ja zrobiłabym dziś test z moczu jak nie możesz doczekać się wyniku bety:bigsmile: Trzymam kciuki aby się udało
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Dzięki Misia :wink:
    Dii: Mały waży 3100 g. Ale ma brzuszek wiekszy od główki o 1 cm

O! Moja miała dokładnie taką wagę w 36t4d i brzuszek większy od główki o 0,9cm. Lekarz nic nie mówił o cesarce...
    --
  3.  permalink
    Ja mam na wydruku z USG takie jakby obliczenia HC/AC (stosunek obwodu główki do obwodu brzuszka). I jest tam norma, jeśli mieści się w normie to pewnie o niczym nie świadczy.
    --
    • CommentAuthorvenus87
    • CommentTimeSep 18th 2012 zmieniony
     permalink
    Natka111 dziewczyny mają rację, że trzeba zrobić test na bete i test ciążowy. Bete zrobiłaś a czemu nie pierwsze ciążowy test?? ja bym nie wytrzymała :tongue: no ale też prawda kochana, że testy ciążowe nie dają 100% gwarancji, że się jest czy nie. U mnie byl taki przypadek - co dziewczyny na tym forum już wiedzą :tongue: - że zaszłam w ciążę coś koło 10 czerwca, pod koniec czerwca robiłam test ciążowy i co?? NEGATYWNY!! a 2 lipca szłam do gina i też miałam endometrium 20 mm i jakiś zarys widziała, też nie mogła stwierdzić. Więc czekałam na miesiączkę, czekała i czekała, czułam się coraz gorzej - ale się nie będę rozpisywać co mi było bo to by długo trwało :tongue: - i dopiero 21 lipca zrobiłam kolejne dwa testy, i co?? POZYTYWNE JAK BYK. W szoku byłam, poszłam 25 lipca do gina i byłam w 7 tc :bigsmile::bigsmile::bigsmile: więc wszystko od organizmy zależy, a też nie mam regularnych cykli i owulacją przychodziła jak chciała, wiec też z mężem staraliśmy się do roku. Będzie dobrze!!!! czekam na wieści od razu daj znać!! czy pozytywny czy negatywny ale daj znać!!:bigsmile:

Dii kochana zapytaj się lekarza co się dzieje? dlaczego nic nie mówią? przecież jesteś w stresie...pewnie na kontrolę Cię zatrzymali albo coś się rozkręci. Będzie ok, daj znać co jakiś czas:kissing:

Emenemss: Zanim dojechalm do domu to juz bylam tak glodna ,ze zrobilo mi sie slabo i trzesly mi sie rece ...

Dobrze, że dojechałaś bo to mogło skończyć się źle. Ja sama się zastanawiam co to będzie u mnie, bo jak ja nie zjem zaraz jak wstanę to przecież ten glodomor w moim brzuszku zaraz daje znaki, że on chce jeść!
    :whorship::whorship: tragedia, zastanawiam się czy dam radę:shocked:
    --
  4.  permalink
    Natka 111 obys do jutra wytrzymała a wyniki pozytywnie Cię zaskoczyły:wink:
    Emenemss dobrze że się nic nie stało, pamiętam że ja też byłam taka głośna po badaniu, a po wypiciu w pierwszej godzinie to mi się spać chciało...
    Venus dasz radę na badaniach:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    witam kobietki...juz prawie Was "nadrobiłam":)
    sysiajaw na wakacjach spoko nawet...pogoda raczej dopisała, tylko ja oczywiście szalona po górach mi sie intensywnie biegac zachciało i po wyprawie na Morskie Oko cały nastepny dzień przeleżałam w łóżku ze skurczami i na nospie..na szczęście padało...z dzieciem wszystko ok odpukać:) reszta urlopu upłynęła na krótkich spacerkach głównie po Krupówkach, raz jeszcze do Dol Kościeliskiej sie wybraliśmy, ale moja Zochna miała katar i marudziła okropnie więc zawróciliśmy ze szlaku po niecałych 45 minutach...
    ale można powiedzieć że trochę odpoczęliśmy:)
    jutro na krew idę a w poniedziałek wizyta i w końcu połówkowe usg...już się go nie mogę doczekać..oprócz tego że dowiemy sie czy maluch zdrowy to może uda sie potwierdzic płeć:)
    wiecie jaki miałam straszny sen ostatnio...
    Kurdę aż się mokra obudziłam...śniło mi się to połówkowe usg...i na usg wyszło że bede mieć bliźniaki które wyglądały jak małe T-rexy, a do tego bawiły się w brzuchu trzecim maluszkiem którego oderwały od łożyska i był taki zasuszony, malutki z ogromnymi oczami...masakra jakaś...pierwszy sen o ciąży i taki koszmar...
    ________---
    a ja tez ponarzekam, plecy mnie bolą dzisiaj na maksa!a mam tyle roboty, prania i jeszcze obiad na głowie...a tu by się chciało poleżeć...dobrze że M ma jeszcze dzisiaj wolne to go trochę zagonię do pomocy:):devil:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    venus87: Dobrze, że dojechałaś bo to mogło skończyć się źle. Ja sama się zastanawiam co to będzie u mnie, bo jak ja nie zjem zaraz jak wstanę to przecież ten glodomor w moim brzuszku zaraz daje znaki, że on chce jeść!

No ja wlasnie tak samo .Lewdo wstaje i musze cos zarzucic ,chociaz jakies platki itp .
    Moze wez se soba jakies kanapki ...ja wlasnie blad zrobilam ze niezakupilam czegos w sklepie chociaz.

A z testami ,u mnie wyszla kreska ledwo widoczna pod swiatlo ,uznalam test za negatywny ,tego samego dnia zrobialm bete i pozytywny :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Violet pytałaś się jak się czuję?! bardzo dobrze :bigsmile: przeszły te wszystkie koszmarne dolegliwości, w końcu!!!!!!! :whorship: tylko pać mi się chce i zmęczona jestem ale jest ok :cool: z tym badaniem zastanawiam się kiedy się je robi?? bo moja gin nic nie mówi, jeszcze :bigsmile: hihihih. A Ty jak się czujesz? jak synek? pewnie Jogę ćwiczy :shocked::devil:
    --
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    Dziewczyny ja też radze po glukozie wziąć coś ze sobą do jedzenia. Ja też miałam tą 75g i siedziałam 2 godziny a na tamtym etapie dzień też zaczynałam od jedzenia. Było ciężko. Żle się poczułam po godzinie od wypicia tej glukozy a do domu ledwo doszłam. Słabo mi było nie wiem czy od glukozy czy z głodu, w każdym razie jak macie mozliwość to idźcie na to badanie z kimś nie same.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Mońka Twój sen mnie rozbawił :crazy::crazy: Przepraszam, dla Ciebie to pewnie koszmar był, ale na prawdę śmiać mi się chce :tooth: Ale powiem szczerze, że mąż zadał mi pytanie czy mam jakieś sny o ciąży?? że kobiety przechodzą takie bardzo realistyczne sny...że czytał w necie! a ja się na niego patrzę jak na głupka i powiedziała, żeby lepiej poczytał o seksie w ciąży, że nic nie szkodzi i zabrał się do roboty a nie o snach mi gada :whorship: ale widzę, że rzeczywiście są te sny dziwne :winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Dziewczyny, mam pytanie odnośnie tego badania po obciążeniu glukozą - czy trzeba je zrobić na czczo? Czytałam, że nie trzeba. Poza tym, mam skierowanie na badanie w 22 tygodniu. Ciekawe dlaczego.
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
    • CommentTimeSep 18th 2012 zmieniony
     permalink
    Mnie mówili, że trzeba być na czczo i w dodatku nie jeść późno w nocy... A czemu w 22 tyg., to nie wiem... :neutral:
    Dziewczyny, realistyczne sny? :wink:Wczoraj byłam Angeliną Jolie i ratowałam jakiegoś króla arabskiego, a dzisiaj żołnierzem i mój kompan skoczył z bloku i przeżył!:devil:
    --
  5.  permalink
    Olenka79 trzeba na czczo bo najpierw pobierają krew właśnie na czczo, a potem po tych 2h (75g) lub 1h (50g) od wypicia glukozy.
    Monka Twój sen mnie powalił, wierzę że byłaś przerażona jak się obudziłaś, też miewam realistyczne sny ciążowe. Podejrzewam, że kobiety w ciąży paamiętają dobrze swoje sny jest wynikiem tego, że często budzimy się na siku i organizm rzadziej wchodzi w fazę snu głębokiego.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Olenka trzeba byc na czczo ,dokladnie jak pisze wyzej misia .
    I badanie zlecaja miedzy 22-25 tc :)
    Ja dostalam skierowanie ok 22 tc ,tylko ja jestem umowiona z moim gin ze badania wykonuje przed nastepna wizyta :)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Glukoza wyłącznie na czczo:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Dziewczyny, wiem, że sama glukoza z krwi na czczo, ale jak podają niektóre źródła - glukoza po obciążeniu już niekoniecznie...
    http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-dzien,badanie,1591011,1,test-obciazenia-glukoza,index.html
    "Jak przygotować się do badania?
    Przed testem obciążenia 50 g glukozy nie trzeba być na czczo. Do lekarza lub laboratorium, gdzie zostanie pobrana krew, można się zgłosić o dowolnej porze (godzina ostatniego posiłku również nie ma znaczenia). Zazwyczaj jednak GCT wykonuje się w godzinach porannych, razem z innymi badaniami."
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Hej, ja właśnie wróciłam od lekarza-synuś rośnie, już waży 1400g:bigsmile:,wszystko ok-nawet wyniki z krwi mi się poprawiły,pozdrawiam:smile:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    ruda - super wiesci :) maly rosnie ladnie :)

Ja mialam glukoze z obciazeniem 75g robiona na czczo z rana, w 24tyg :)
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Olenka79: Dziewczyny, wiem, że sama glukoza z krwi na czczo, ale jak podają niektóre źródła - glukoza po obciążeniu już niekoniecznie

Olenka a Ty będziesz miała robione GCT czy GTT?
    GCT -> glucose challenge test, przy obciążeniu 50g i tu nie jest wymagane bycie na czczo przynajmniej wg.mojej lekarki
    GTT-> glucose tolerance test, przy obciążeniu 75g i tu już trzeba być koniecznie na czczo - nie wolno jeść na 8-12h przed badaniem
    Tak mi tłumaczyła lekarka,która mnie na GTT wysłała ale że nabazgrała tak strasznie że nie było wiadomo czy to jest GCT czy GTT to musiałam się dopytać i przy okazji zapytałam jaka jest różnica.Dodatkowo dowiedziałam się, że GTT powinno się robić wkraczając w III trym. bo im później tym lepiej/wiarygodniejszy wynik natomiast GCT może być wykonywane wcześniej i służy raczej do ew.wczesnego wykrycia nieprawidłowości.
    Więc może to tłumaczy dlaczego lekarz chce byś zrobiła to badanie w 22tc.
    --
     permalink
    My po wizycie. Rozwarcie 3 do 3,5 cm, tętno super i przy badaniu Pani dr czuła główkę. CO to oznacza dziewczyny że jest tak nisko? czy normalnie że na tym etapie główkę się wyczuwa przy badaniu?
    Mam tylko lekkiego doła, jak usłyszałam że ewentualnie za tydzień w czwartek jak nic się nie wydarzy będą wywoływac poród :sad:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Natalia122 - ja ogladam ostatnio na YT One born every minute, i przy takim rozwarciu to tam babki na porodowce juz sa :) no ale dopiero obejrzalam z 6 odcinkow ;) a tego jest pelno. I niekoniecznie to musi trwac tak dlugo. Jedna dziewczyna miala 3cm rozwarcia a po godzinie juz miala 9cm. Druga meczyla sie parenascie godzin, ale tez urodzila w przeciagu 24h od przyjazdu na porodowke. Wiec to nie tak, ze bedziesz musiala czekac nie wiadomo ile.
    Jak sie czujesz przy tym rozwarciu? Masz jakies skurcze? 3mam kciuki by szybko poszlo o byc w przeciagu 24h urodzila :)
    --
     permalink
    madziauk nie mam skurczy, ktg też nic nie wykazywało. Czuję tylko małą bardzo nisko. No ale co się dziwić jak lekarz czuje główkę przy badaniu.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Natalia122 - czyli w sumie dobrze jak narazie, ze nie masz skurczy, bo Cie nie boli. Pewnie jak sie rozwarcie powiekszy to i skurcze przyjda :) czego Ci zycze + szybkiego i gladkiego porodu :))
    --
  6.  permalink
    Emenemss: I badanie zlecaja miedzy 22-25 tc :)

To chyba też zależy od lekarza, mój kazał poczekać aż rozpocznie się 25tc, a najlepiej żebym zrobiła właśnie między skończonym 24 a 28tc, więc wybieram się na nie w 26:wink:

Natalia no to super, że główka tak nisko, zaczynaj masaże sutków, najlepiej w spiżarce po ciemku jak Ulcia:bigsmile:, wykorzystaj męża i na porodówkę:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Haha, właśnie miałam pisać o masażu sutków :bigsmile::devil:
    --
  7.  permalink
    No właśnie zapomniałyśmy wcześniej radzić o tym masażu, a on przecież dość skuteczny tutaj u mamuś forumowych:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Natalia, z rozwarciem 3,5cm puscili Cie do domu?
     permalink
    montenia tydzień temu miałam 3cm i tak chodzę i nic sie nie dzieje
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Natalka masuj masuj te sutki i zbałamuć męża:devil: a rozkręci się zobaczysz :bigsmile: trzymam kciuki mocno. Boże co to za wspaniałe uczucie mieć świadomość, że lada moment córeczka będzie z Wami i ta główka :bigsmile::bigsmile::bigsmile::shocked: którą czujesz nisko :shocked:

Treść doklejona: 18.09.12 19:09
    Ja dziś powiedziałam mężowi, że KONIEC!! NIE MA SEKSU!!! WKURZA MNIE TĄ SWOJĄ FILOZOFIĄ :angry::angry::angry: Będzie żałował!!!! wkurzył mnie na maxa :angry::angry::angry::angry:

Treść doklejona: 18.09.12 19:10
    A w obecnym stanie bardzo ciężko mnie przekabacić:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorpinkgonzo
     permalink
    to masaż sutków przyśpiesza akcje porodową??? nigdy nie słyszałam..ale dobrze wiedziec:)
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    to masaż sutków przyśpiesza akcje porodową??? nigdy nie słyszałam..ale dobrze wiedziec:)

ooo taak , mi na porodówce położne robiły i zaraz był skurcz :bigsmile:

witam dziewczynki :) muszę zmienić suwaczek bo moja gwiazdka ma już 3 tyg :shocked:
    --
  8.  permalink
    a ja taka sobie wyluzowana siedzę, no bo przecież cesarkę mam dopiero 24.09 zaplanowaną, a tu nagle pojawiła się duża ilość śluzu, czyli jednak dzieć mój może będzie wcześniej

Treść doklejona: 18.09.12 20:35
    na ile wcześniej odchodzi czop?

Treść doklejona: 18.09.12 20:36
    kurcze a mój mąż poszedł na piwo

Treść doklejona: 18.09.12 20:37
    jakby co to jak zwykle będę "robić" za kierowcę
    --
  9.  permalink
    venus87 to dobrze, że wszystko dobrze - męża tak nie karaj, może jeszcze filozofia Mu sie odmieni:smile: mój M. za to odwrotnie - chodzi za mna i mnie podkręca a moje libido zapadło się pod ziemię...:shocked:
    co do samopoczucia u mnie, to nie jest najgorzej, aczkolwiek bywały lepsze czasy...Mały sie przeciaga, miejsca ma coraz mniej, szczególnie wieczorem bardzo się uaktywnia - jakby szukał wyjścia:wink:

Natalia122 trzymam kciuki aby się rozkręciło się szybko do 10 cm!:wink:

Treść doklejona: 18.09.12 21:32
    kapelusznick: na ile wcześniej odchodzi czop?
    z tym czopem to podobno jest tak, że może akcja się rozkręcić dopiero parę tygodni po odejściu, ale może tez odejść tuż przed porodem...:wink: oby szybko u Was poszło!:wink:
    --
  10.  permalink
    Violet
    znaczy, że różnie może być, bo ja to nie mam nic przeciwko, żeby poszło szybko :-) tylko, że chyba innych objawów brak, więc nie będę się nakręcać
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    kapelusznick: jakby co to jak zwykle będę "robić" za kierowcę

He he... Dobre! Chciałabym to widzieć.:bigsmile: Jak ze skurczami jedziesz autem na porodówkę:tooth:
    Mój M. mnie zapytał: "ale dzisiaj nie będziesz rodzić?"- chyba miał ochotę na nalewkę, którą dostał... ale właśnie skończyło się na piwie:bigsmile:
    I wiecie co? Tak bardzo mu zazdroszczę tego zimnego piwa! Ech...
    --
  11.  permalink
    u mnie wszystko możliwe :-)
    --
  12.  permalink
    No też bym chciała to widzieć:bigsmile: ale może jednak lepiej zaczekaj z rodzeniem na męża:-)
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    kochane, dziś już oficjalnie mogę się znowu tu DOPISAĆ :) potwierdzone u lekarza, na usg. 8 tydzień :) termin na 3.05.12:)))
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Karko witamy wśród ciężarówek :cheer::cheer::cheer: im więcej nas tym lepiej :thumbup:
    Do usłyszenia jutro, ale na pewno jakaś ciężarówka za godzinę napiszę, że spać nie może :tooth:
    Dobranoc
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    KARKO - gratulacje :)))
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Karko ja również gratuluję :bigsmile:
    -- ,
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    Karko GRATULACJE :clap: witamy kolejna przyszla mamusie :bigsmile:
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeSep 19th 2012
     permalink
    KARKO gratulacje!!!!!!

1. Natalia122 20.09.2012 (dziewczynka)
    1. kapelusznick 20.09.2012 (chłopiec)
    2. sysiajaw 24.09.2012 (niespodzianka)
    3. Olenkaka 25.09.2012 (dziewczynka)
    4. AnnMarta 29.09.2012 (chłopiec)
    5. monika 1205 30.09.2012 (chłopiec)

6. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    7. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    8. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    8. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    9. KasiaTasia 13.10.2012
    10. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    11. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    12. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
    13. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    13. isiula 10.11.2012 (chłopiec)
    14. Linden 12.11.2012 (chłopiec)
    14. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    15. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    16. lofbejbe 21.11.2012
    17. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    18. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    19. ruda03 09.12.2012
    20. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    21. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    22. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    23. Emenemss 2.01.2013
    24. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    25. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec?)
    26. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    27. kasia151288 16.01.2013
    28. mońka 19.01.2013
    29. agavva 21.01.2013
    30. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    31. marakuya 1.02.2013
    31. GaggataB 1.02.2013
    32. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    33. milena1984 3.02.2013
    33. Olenka79 3.02.2013
    34. ikamek 07.02.2013
    35. beagraf 12.02.2013
    36. Addictive 17.02.2013
    37. IzUk 19.02.2012
    38. andziaiw 22.02.2013
    38. milka 1984 22.02.2013
    39. sushi 5.03.2013
    40. venus87 14.03.2013 (chłopiec)
    41. niezalogowana0 15.03.2013
    42. venika 05.04.2013
    43. KARKO 03.05.2012
    44. AgulkaQlka 13.05.2013
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorAgulkaQlka
     permalink
    Widzieliśmy nasze malenstwo wczoraj i serduszko ktore biło:) niestety jest za malutenkie zeby można bylo je uslyszec:)
    Ciaza 6tc i 2 dzien:)
     permalink
    cześć dziewczyny
    ja nadal 2 w 1. Niestety chyba zaczyna mi siadać psychika. Bardzo nastawiłam się że w tym tygodniu już utulę małą a nawet wywoływanie tego porodu do następnego czwartku tzn piątku bo w czwartek mam się zgłosić na oddział a w piątek by wywoływali działa na mnie jeszcze gorzej. Nie dość że naczytałam się że poród wywoływany jest gorszy dla dziecka, że bardziej boli to jeszcze to że sa większe problemy z laktacją. Ahh szkoda mówić. W tym szpitalu jest takie oblężenie że obawiam się że nawet jak położą mnei w czwartek to do wieczora w piątek mogę czekać na to wywoływanie bo jak będą kobiety ze skurczami to pewnie za mnie nawet się nie wezmą. Nawet mi się nie chce o tym wszystkim myśleć. Jestem potwornie zmęczona i chyba zrezygnowana. Dochodzę do wniosku, że będzie kiepska ze mnie matka. No nic wyżaliłam się i pozostaje mi tylko wierzyć że jednak mała ma jeszcze tydzien na wyjscie....
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.