Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

i jeszcze chciała bym się wykapac, bo jak miałam pessar to tylko prysznic a wczoraj mówię wykąpie się, a po chwili pomyślałam a jak mi wody odejdą to nawet nie poczuję, tak źle i tak niedobrze 
Anula85 zazdroszczę tej chęci czytania. Ja w ciąży mam problemy z koncentracją, jak przeczytałam stronę w książce to za chwilę nie pamiętałam co w niej było.Ja tak miałam przez ostatnie 5 lat studiów i 3 w liceum.Nic nie rozumiałam z tego co czytam.

Wydaje mi się, że bez problemu powinien starczyć, ja generalnie na tydzień przybierałam w brzuszku ok 0,5cm a czasem miara ta się nie zmieniała.
na dzień dzisiejszy już w nic nie zapinam się w brzuszku, no a niestety robi się coraz chłodniej, więc nie mogę się teraz przeziębiać...kurcze chyba jednak fajniej jest rodzić w lecie lub wiosną kiedy nie ma problmu z wierzchnimi okryciami

A może ponczo? Nie ma ryzyka, że się nie dopnie

A nie masz pod ręką jakiegos sklepu z odzieżą dla ciężarnych? wiem że nawet płaszczyki dla kobiet w ciąży robi się teraz z regulacją w brzuszku więc w miarę jak by rósł mogła byś sobie regulować.
tylko, że jak pojechała do szpitala to powiedzieli jej, że bóle krzyżowe są najgorsze i nie mają nic wspólnego z bólami porodowymi. Jeżeli masz takie bóle to weź ciepłą trochę cieplejszą kąpiel, jeżeli masz delikatne rozwarcie i czujesz, że ciągnie Cię w dół mała to może się po kąpieli rozkręcić. Ale od bóli krzyżowych do bóli porodowych nie wiele brakuje
Trzymam kciuki
jutro zadzwonię i zapytam się czy są wolne miejsca 

bym musiała iść do mojego ginekologa w środę po zaświadczenie, że mogę chodzi i nie ma żadnych przeciw wskazań. Jak czytałam o ich programie to bardzo mi się podoba

moze i mozna na szkole rodzenia od 16tyg ale jaki sens... lepiej juz miec brzuszek i po 30tyg raczej wskazane wykonywac cwiczenia ktore sa w programach szkoly rodzenia nie wczesniej, dlatego w wiekszosci szkol radza sie po 28 tyg zapisywac. ja zaczynam dopiero w 33 tyg ciazy w styczniu bo w krakowie bardzo ciezko bylo sie dostac na darmowa szkole, radze ci poczekac jeszcze troche :)

kocham go w takim stanie, tyle miłości mi wyznaje i często do seksu prowadzi hihihih. Buźka
U mnie chyba czas ja wreszcie dopakowac
Jestem już tak zrezygnowana że może nawet urodzić sie tego samego dnia co babcia, byle by się już urodziła. Krocze tak mnie boli że ledwo z łóżka wstaję

Zaś te tabelki, cyferki- mdli mnie na samą myśl... Poród byłby jakimś wyjściem z sytuacji 
przygotowałam sobie taki zestaw ubrań że śmiać mi się chce
A jak wyjdę w takim zestawie na ulicę, to z ciekawości obserwuję ludzi, czy bardzo się na mnie gapią, żeby wiedzieć na ile dziwnie wyglądam
Wpasowałam się w klimat, bo jechałam darmowym autobusem z samymi babciami wózkowymi
A tak w ogóle kupiłam sobie taki "babciny" wózek na kółkach na zakupy i nawet byłam z nim w AuchanWpasowałam się w klimat, bo jechałam darmowym autobusem z samymi babciami wózkowymi
heheh ,fajnie musialo to wygladac 
USG wypluło wynik 3246g +/ 487g
Skąd ja to znam A jak wyjdę w takim zestawie na ulicę, to z ciekawości obserwuję ludzi, czy bardzo się na mnie gapią, żeby wiedzieć na ile dziwnie wyglądam

Maja urządzała wędrówki do mnie i za drugim razem ją zostawiłam u siebie no i tym sposobem nie spałam ze 2h, potem zaniosłam młodą znowu do jej pokoju ale tylko drzemałam. Za to przez to niespanie cały czas czułam ruchy dzidzi, raz to tak mocne że albo to była nóżka albo rączka przy pępku, bo wyczuwałam takie małe twarde.