Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeSep 19th 2012
     permalink
    venus tak ,niemoglam ze smiechu ,ale musialm udawac skruche i jeszcze przeprosic :D bo tak by mi do wanny wszystkie swoje ksiazki wrzucila :D
    --
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    venus87 czuję sie w miarę ok. Oprócz tego że strzyka mi w każdym boku. Teraz się przespałam, brzuch mnie muli jak bym za 2 dni miała dostac okres, ale to już chyba standard.
    Z tego wszystkiego zrobiłam sobie herbatke laktacyjna. Boże co za ohydztwo!
    :devil:
    Emenemss też bym chciała taka córcię

:bigsmile: i jeszcze chciała bym się wykapac, bo jak miałam pessar to tylko prysznic a wczoraj mówię wykąpie się, a po chwili pomyślałam a jak mi wody odejdą to nawet nie poczuję, tak źle i tak niedobrze :devil:
    Anula85 zazdroszczę tej chęci czytania. Ja w ciąży mam problemy z koncentracją, jak przeczytałam stronę w książce to za chwilę nie pamiętałam co w niej było.
    A pić też mi się dziś chce, moze to taki dzień. Ale u mnie jest 25st i świeci słońce.
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Dokładnie, tak jak pisałyście- ja odradzam masaż sutków, gdy dziecko nie jest gotowe. Dopiero po terminie bym zaczęła. Gdyby nie to, że odeszły mi rano wody i cały dzień nic się nie działo i wiedziałam, że jak skurcze się nie pojawią to podadzą mi oksy, a tego się bałam, to nie zrobiłabym masażu sutków. Jakby w moim przypadku nie było żadnego wyboru, to była konieczność.
    Tak jak pisała Penny- ciąża trwa 40 tyg. i tego trzeba się trzymać :wink:
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    venus87 moja siostra cioteczna będąc w ciąży z synem dużo czytała a teraz mam wrażenie,że te dziecko wie dużo więcej jak niejeden dorosły.Czasami palnie taki tekst ,że wprowadza w niezłe zakłopotanie.
    Anula85 zazdroszczę tej chęci czytania. Ja w ciąży mam problemy z koncentracją, jak przeczytałam stronę w książce to za chwilę nie pamiętałam co w niej było.
    Ja tak miałam przez ostatnie 5 lat studiów i 3 w liceum.Nic nie rozumiałam z tego co czytam.
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Dziękuję za przywitanie i gratulacje. Po kilku latach znowu tu jestem. Trochę narazie nieswojo, bo tylko MISIĘ znam, z dawnych czasów naszych ciąż. Ale będę zaglądać z przyjemnością.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dziewczyny proszę o pomoc, szukam w Bydgoszczy darmowe szkoły rodzenia, czy ktoś z Was ma jakieś linki lub poleciła by jakąś szkołę rodzenia? pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Boże, nareszcie w domu! Musiałam jechać do centrum Londynu złożyć wniosek o paszport, jako że zmieniłam nazwisko. Myślałam, że nie dotrę do domu, bo mnie strasznie bolało i ciągnęło w podbrzuszu przy każdym kroku. Ta końcówka coraz bardziej daje mi się we znaki... :confused:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Bidulko :hugging: najważniejsze, że możesz już odpocząć :kiss:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Malisiek - jak to jest teraz z paszportami w konsulacie? trzeba sie umawiac? czy mozna przyjsc tak z ulicy? ;) Pytam , bo my po slubie juz ponad 3 lata. Nie zmienialam paszportu, latalam na starym nazwisku, ale w zeszlym roku mi sie skonczyl i teraz mam tylko dowod.
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Trzeba się umawiać i w dodatku dość długo się czeka, bo terminy są pozajmowane. Ja musiałam czekać ponad miesiąc.
    --
    • CommentAuthorpaulinka84
     permalink
    Trzeba się umawiać niestety.
  1.  permalink
    Tiramisu gratulacje - życzę spokojnych 9-ciu miesięcy :wink:
    madziauk tez mi się strasznie dłuży i mam wrażenie, że ten listopad to jeszcze baaardzo daleko jest
    :shocked:
    mierzyłam dziś brzuszek bo rozglądam się za kupnem jakiegoś cieplejszego płaszcza na końcówkę - robi się coraz zimniej a do połowy listopada to jeszcze trochę....i mam dylemat: na dzień dzisiejszy mam w obwodzie (mierzony w pępku) 97 cm i zastanawiam sie ile jeszcze cm może przybyć do porodu? obczaiłam fajny płaszczyk z dopuszczalnym obwodem brzucha 106 cm i zastanawiam się czy wystarczy czy kupić większy rozmiar? bo jestem dosyć szczupła, tylko brzuszek mam i z kolei większy rozmiar będzie mi już wisiał na ramionach i w biuście...więc tak myślę, że te 106 cm (to jest rozmiar M) powinien wystarczyć...jak sądzicie?
    --
  2.  permalink
    violet_flower: więc tak myślę, że te 106 cm (to jest rozmiar M) powinien wystarczyć...jak sądzicie?

Wydaje mi się, że bez problemu powinien starczyć, ja generalnie na tydzień przybierałam w brzuszku ok 0,5cm a czasem miara ta się nie zmieniała.
    --
  3.  permalink
    misia-ludek: Wydaje mi się, że bez problemu powinien starczyć, ja generalnie na tydzień przybierałam w brzuszku ok 0,5cm a czasem miara ta się nie zmieniała.

o to dobrze by było gdyby tak było:wink: na dzień dzisiejszy już w nic nie zapinam się w brzuszku, no a niestety robi się coraz chłodniej, więc nie mogę się teraz przeziębiać...kurcze chyba jednak fajniej jest rodzić w lecie lub wiosną kiedy nie ma problmu z wierzchnimi okryciami:wink:
    --
     permalink
    violet_flower to prawda ja też sie ciesze że już niedługo będzie po. Bo nie wyobrażam sobie ubierać z ta piłka kozaków, nogi popuchnięte i płaszcz też bym musiała jakiś kupić. Przynajmniej wydatek mnie ominie :bigsmile:
    A nie masz pod ręką jakiegos sklepu z odzieżą dla ciężarnych? wiem że nawet płaszczyki dla kobiet w ciąży robi się teraz z regulacją w brzuszku więc w miarę jak by rósł mogła byś sobie regulować.
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    A może ponczo? Nie ma ryzyka, że się nie dopnie :smile:
    --
  4.  permalink
    _sushi_: A może ponczo? Nie ma ryzyka, że się nie dopnie

ooo faktycznie też muszę popatrzeć za czymś takim...mam tylko nadzieję, że nie zrobią się jakieś mrozy i śniegi nagle, bo wtredy to chyba ten płaszcz mnie nie ominie:wink:
    Natalia122: A nie masz pod ręką jakiegos sklepu z odzieżą dla ciężarnych? wiem że nawet płaszczyki dla kobiet w ciąży robi się teraz z regulacją w brzuszku więc w miarę jak by rósł mogła byś sobie regulować.

jedyny bliski to Happy Mum, a tam ceny powalają na kolana, więc patrzę raczej na allegro....szkoda wydawać mi prawie 400 zł na coś w czym pochodzę miesiąc-góra dwa. Potem najwyżej też odsprzedam komuś w potrzebie:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Ja osobiście nie miałam, ale moja koleżanka, która rodziła w grudniu, nosiła do samego końca. Oczywiście taki ciepły, zimowy.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Dziewczynki ja po wizycie, płeć dalej nie potwierdzona ponieważ łożysko zasłania, główki nie dało się zmierzyć bo jest już nisko no i zrobiło się rozwarcie na 2cm, w piątek mam kolejne ktg a we wtorek wizytę po zwolnienie jakbym do poniedziałku nie urodziła :bigsmile:
    --
     permalink
    sysiajaw czyli coś drgnęło :bigsmile: u mnie jak by ból w krzyżu, ale już się nie nakręcam , co ma być to będzie...
    --
    • CommentAuthorvenus87
    • CommentTimeSep 19th 2012 zmieniony
     permalink
    Natalka u mojej kuzynki zaczęło się od bóli krzyżowych :confused: tylko, że jak pojechała do szpitala to powiedzieli jej, że bóle krzyżowe są najgorsze i nie mają nic wspólnego z bólami porodowymi. Jeżeli masz takie bóle to weź ciepłą trochę cieplejszą kąpiel, jeżeli masz delikatne rozwarcie i czujesz, że ciągnie Cię w dół mała to może się po kąpieli rozkręcić. Ale od bóli krzyżowych do bóli porodowych nie wiele brakuje :bigsmile: Trzymam kciuki

Ja znalazłam szkołę rodzenia w Bydgoszczy darmową w Szpitalu miejskim :bigsmile: jutro zadzwonię i zapytam się czy są wolne miejsca :bigsmile::bigsmile::bigsmile: bym musiała iść do mojego ginekologa w środę po zaświadczenie, że mogę chodzi i nie ma żadnych przeciw wskazań. Jak czytałam o ich programie to bardzo mi się podoba:bigsmile:
    --
     permalink
    Humor mi się poprawił :bigsmile: leci siara :smile: może to jakiś znak :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Venus87, fajnie, że poruszyłaś temat SR. Mój gin powiedział, że najlepiej po 28 tygodniu. W SR. do której ja się wybieram, było napisane, żeby się zgłaszać po 24. tyg. I tu pytanie do koleżanek - kiedy zaczynałyście szkołę rodzenia? Macie jakąś do polecenia w W-wie?
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    ja zaczynam za tydzień szkołę rodzenia, w szpitalu orłowskiego na Czerniakowskiej, ich SR jest w programie gdzie dla warszawianek za darmo
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Ja zaczynam w piątek Szkołę Rodzenia a jutro idę na Warsztaty reklamowane na Facebooku "Bezpieczny maluch ". www.bezpiecznymaluch.com.pl
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Olenka ja czytałam na stronie szpitala, że można od 16 tc. Jutro zadzwonię i sie dowiem wszystkiego. Pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Anula85 - na Facebooku "Bezpieczny maluch ", to tam się trzeba jakoś zapisać czy wystarczy przyjść

Treść doklejona: 19.09.12 21:24
    dziś zauważyłam dziwne swędzące krosteczki na brzuchu nie wiem czy będzie widać na foto, nie zmieniałam kosmetyków i nie jadłam nic nowego, miałyście takie zmiany na skórze, wizytę mam dopiero 27-09

imagebam.com imagebam.com imagebam.com
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Tam trzeba było kliknąć w zakładkę Bezpieczny maluch ,wypełnić ankietę i czekać na odzew.ja dzisiaj dostałam maila z pytaniem czy na pewno będę .Jeżeli tak to musiałam wysłać maila zwrotnego z potwierdzeniem,

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 19.09.12 21:34</span>
    acia20 a te krostki to nie są czasem potówki??? Ja też coś takiego miałam tylko ,że było ich więcej i to były potówki.Może za grubo się dziś ubrałaś i przegrzałaś brzuch?
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    witajcie, wreszcie was nadrobilam, nie bylo mnie 3 dni przy kompie a tyle czytania.
    witam serdecznie nowe przyszle mamusie, fajnie ze lista sie wydluza
    ciekawe ktora nastepna urodzi...
    venus - moze i mozna na szkole rodzenia od 16tyg ale jaki sens... lepiej juz miec brzuszek i po 30tyg raczej wskazane wykonywac cwiczenia ktore sa w programach szkoly rodzenia nie wczesniej, dlatego w wiekszosci szkol radza sie po 28 tyg zapisywac. ja zaczynam dopiero w 33 tyg ciazy w styczniu bo w krakowie bardzo ciezko bylo sie dostac na darmowa szkole, radze ci poczekac jeszcze troche :)
    ja zaczynam dzidzie czuc pare razy dziennie, takie delikatne ruchy i pukania
    brzuch nie bardzo mi rosnie i jest na razie malutki i zgrabniutki ledwie 90cm w najszerszym miejscu
    zycze wszystkim dobre nocy
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    milka1984: moze i mozna na szkole rodzenia od 16tyg ale jaki sens... lepiej juz miec brzuszek i po 30tyg raczej wskazane wykonywac cwiczenia ktore sa w programach szkoly rodzenia nie wczesniej, dlatego w wiekszosci szkol radza sie po 28 tyg zapisywac. ja zaczynam dopiero w 33 tyg ciazy w styczniu bo w krakowie bardzo ciezko bylo sie dostac na darmowa szkole, radze ci poczekac jeszcze troche :)

Cześć milka1984 ja nie jestem venus ale odpowiem na to co napisałaś.Ja jak zapisywałam się do Szkoły Rodzenia to starałam się znaleźć taką która kończy cały cykl spotkań w okresie bliskim mojemu porodu i znalazłam taką która obejmuje 6 spotkań w każdy piątek po 2 godziny i się kończy w listopadzie.Taką opcję poleciła mi pani która mnie tam przyjęła i powiedziała,że nie ma sensu się zapisywać wcześniej bo zazwyczaj przyszłe mamuśki nic nie pamiętają z tych nauk.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 19.09.12 21:54</span>
    Dobra mamuśki jest już późno więc pora spać .Dobranoc :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Milka i Anula czyli co? poczekać jeszcze?? ja jutro zadzwonię i się dowiem co i jak ale wasze zdanie dla mnie też jest ważne więc odpiszcie mi roszę :cool:
    Dobranoc. Mąż wrócił, ale się chwieje!!! uuuu przeciągnęła się ta piłkę i skończyło się na %:devil: kocham go w takim stanie, tyle miłości mi wyznaje i często do seksu prowadzi hihihih. Buźka
    --
    • CommentAuthormilena1984
     permalink
    1. Natalia122 20.09.2012 (dziewczynka)
    1. kapelusznick 20.09.2012 (chłopiec)
    2. sysiajaw 24.09.2012 (niespodzianka)
    3. Olenkaka 25.09.2012 (dziewczynka)
    4. AnnMarta 29.09.2012 (chłopiec)
    5. monika 1205 30.09.2012 (chłopiec)
    6. Ber1987 05.10.2012 (dziewczynka)
    7. magdalenka2610 07.10.2012 (chłopiec)
    8. łośćń 12.10.2012 (dziewczynka)
    8. CiastoMiłości 12.10.2012 (chłopiec)
    9. KasiaTasia 13.10.2012
    10. Dii 16.10.2012 (chłopiec)
    11. sensuall 26.10.2012 (chłopiec)
    12. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
    13. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    13. isiula 10.11.2012 (chłopiec)
    14. Linden 12.11.2012 (chłopiec)
    14. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    15. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    16. lofbejbe 21.11.2012
    17. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    18. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    19. ruda03 09.12.2012
    20. acia20 12.12.2012 (dziewczynka)
    21. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    22. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    23. Emenemss 2.01.2013
    24. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    25. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec?)
    26. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    27. kasia151288 16.01.2013
    28. mońka 19.01.2013
    29. agavva 21.01.2013
    30. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    31. marakuya 1.02.2013
    31. GaggataB 1.02.2013
    32. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    33. milena1984 3.02.2013 (chlopiec)
    33. Olenka79 3.02.2013
    34. ikamek 07.02.2013
    35. beagraf 12.02.2013
    36. Addictive 17.02.2013
    37. IzUk 19.02.2013
    38. andziaiw 22.02.2013
    38. milka 1984 22.02.2013
    39. sushi 5.03.2013
    40. venus87 14.03.2013 (chłopiec)
    41. niezalogowana0 15.03.2013
    42. venika 05.04.2013
    43. KARKO 03.05.2013
    44. tiramisu 08.05.2013
    45. AgulkaQlka 13.05.2013
    --
    --
  5.  permalink
    a ja witam się porannie i w kolejnym nowym tygodniu ciąży. Czekam niecierpliwie na badania... Budze sie o 5.30 a badanie krwi moge zrobic dopiero o 8.00 a juz ledwno siedze - taka głodna jestem.... Co za męczarnia... :(

Treść doklejona: 20.09.12 06:30
    no i chyba pora dzis spakowac torbę do szpitala :)
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
    • CommentTimeSep 20th 2012
     permalink
    Ciasto współczuję:grouphug:, ja się melduje dalej w dwupaku :wink: i jade odwieźć corcie do szkoły

Treść doklejona: 20.09.12 07:15
    U mnie chyba czas ja wreszcie dopakowac :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    sysiajaw: U mnie chyba czas ja wreszcie dopakowac

Ja wczoraj zrobiłam pierwsze zakupy pod siebie :) bo wyszłam z załozenia, ze jakby cos sie tfutfu wczesniej wydarzyło to dla dziecia zdaze kupic a dla siebie bede musiała miec natychmiast :) i tym sposobem zamówiłam majtki poporodowe, podkłady bella, muszle i wkładki laktacyjne i zalicytowałam laktator :)
    -- mama piątki :)
     permalink
    Melduje się i ja nadal 2 w1
    noc była średnia, bolał mnie brzuch.Boli mnie krzyż i strasznie piersi. Może to już ten czas...
    Jutro moja teściowa ma urodziny, cały czas powtarzała będzie prezent dla babci :devil: Jestem już tak zrezygnowana że może nawet urodzić sie tego samego dnia co babcia, byle by się już urodziła. Krocze tak mnie boli że ledwo z łóżka wstaję :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Witam się po nieprzespanej nocy. Ale mi tu atrakcje fundują w tym szpitalu... Wczoraj przyjęli dziewczynę na wywołanie i aż nie mogłam na to patrzeć. Potem było milej bo była dziewczyna na planowane cc. W nocy kolejna zmiana. Tym razem dziewczynq bez wywołania z bólami. Całą noc chodziła w te i we wte. Po 4 zaczęło ją boleć na poważnie. Troszkę histeryzowała, że coś jest nie tak bo to nie może tak boleć. Próbowałam jej pomóc ale nic nie dawało. 5 położnych nad nią stało. Mało tu nq sali mi nie urodziła. Zaczęła krwawić. A porodówka nie gotowa.. Alw już ją wzięli... Za to mam pocieszenie. Zaraz dadzą mi następną.
    Jejku jak tak słucham tych wrzasków to mi się odechciewa...:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaTasia
     permalink
    witamy z pochmurnego i zimnego Krakowa ... muszę dzisiaj wyjść na zewnątrz i przygotowałam sobie taki zestaw ubrań że śmiać mi się chce ... ale cóż zrobić, nie za bardzo wyobrażam sobie zaopatrywac się teraz w jesienno-zimową garderobę ciążową na tą nieszczęsną końcówkę.

wczoraj byłam na USG, wszystko OK, przepływy dobre i młody główką w dół, jedynie przeraziła mnie jego waga, USG wypluło wynik 3246g +/ 487g po moich gabarytach sądząc to te 3kg+ są całkiem możliwe ... mąż jest dumny że ma takiego pokaźnego syna, a ja cierpię na swędzenie brzucha bo mam spore rozstępy w okolicy pępka :sad:

zmykam na kawkę bo dziś bez niej nie wytrzymam
    -- 6.X.2012 Tadziulek 4.VIII.2014 Zygmuś
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Dii, a może to jest ich sposób na te kobiety, żeby powstrzymać kobiety przed rodzeniem... Jak już się tak nasłuchają wrzasków, to dzieć nigdzie wychodzić nie chce:wink:
    Ja również się witam... Objawów porodu żadnych- no chyba, że ból kolan się liczy? :tooth:
    Dzisiaj muszę się zmobilizować i napisać plan pracy mgr i zebrać literaturę:cry: Zaś te tabelki, cyferki- mdli mnie na samą myśl... Poród byłby jakimś wyjściem z sytuacji

Treść doklejona: 20.09.12 08:53
    KasiaTasia: przygotowałam sobie taki zestaw ubrań że śmiać mi się chce

Skąd ja to znam :wink: A jak wyjdę w takim zestawie na ulicę, to z ciekawości obserwuję ludzi, czy bardzo się na mnie gapią, żeby wiedzieć na ile dziwnie wyglądam:wink:
    A tak w ogóle kupiłam sobie taki "babciny" wózek na kółkach na zakupy i nawet byłam z nim w Auchan :tooth: Wpasowałam się w klimat, bo jechałam darmowym autobusem z samymi babciami wózkowymi:wink:
    O! Kawa! To jest myśl!

Treść doklejona: 20.09.12 08:54
    Kasia, a waga dziecia faktycznie słuszna... :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Witam
    Dii -trzymam kciuki ,u mnie po drogiej oxy i po masazu szyjka wrescie ruszyla i znalazlam sie na porodowce ,a tam juz to szybciutko idzie :)

Olenkaka: A tak w ogóle kupiłam sobie taki "babciny" wózek na kółkach na zakupy i nawet byłam z nim w Auchan :tooth: Wpasowałam się w klimat, bo jechałam darmowym autobusem z samymi babciami wózkowymi:wink:

:jumping:heheh ,fajnie musialo to wygladac :rolling:

Treść doklejona: 20.09.12 09:01
    a u mnie dzis slonko slicznie swieci :)
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    Witram!u mnie tez paskudnie za oknem...
    Dii ale masz przeżycia...ja też kilka dni przed porodem leżałam na przedporodowym..drzwi w drzwi z porodówką...masakra jakaś...niektóe kobietki strasznie krzyczały, przez to człowiek w stresie i się blokuje ten poród...najlepiej w domu czekać na rozwój sytuacji:)ja miałam 4cm rozwarcia, jakieś tam bóle mijałam, małż przyjechał bo już mnie na porodówkę zabrali, a jak się napatrzyłam jak babki wyją z bólu przy krzyżowych to mi wszystko przeszło i wróciłam na swoje stare łóżko hehe...dopiero na drugi dzień zdecydowali się oksy, a w konsekwencji cc
    KasiaTasia: USG wypluło wynik 3246g +/ 487g

u mnie w pierwszej ciąży wypluło wynik 3800g, amłoda się urodziła z wagą 4390g także dość duża dziewczyna :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaTasia
     permalink
    Olenkaka: Skąd ja to znam A jak wyjdę w takim zestawie na ulicę, to z ciekawości obserwuję ludzi, czy bardzo się na mnie gapią, żeby wiedzieć na ile dziwnie wyglądam

ja to zbieram gapienia bez dziwnych zestawów ubraniowych, no ale jak najpierw pojawia się brzuch a później ja, to cóż sie dziwic ... czasami ktoś zagada, dobrze że nie chca macać, bo tego bym nie zcierpiała
    a wczoraj Pani w sklepie zachwycała się, ale tak szczerze, było to nawet miłe ze mogę komus dostarczyć pozytywnych wrażeń estetycznych :wink:
    -- 6.X.2012 Tadziulek 4.VIII.2014 Zygmuś
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    witam sie z rana z deszczowego krakowa, w taka pogode najchetniej zostaloby sie w lozku caly dzien wiec pewnie z pol zostane i dopiero przed obiadem sie jakos ogarne.
    a ja juz zaczynam drzec zeby nie miec za duzej dzidzi, oboje z mezem jestesmy mocno zbudowani i grubokoscisci, nie przy kosci, raczej normalnej budowy ale wysocy dosc i mocno zbudowani i boje sie zeby dzidzia nie miala wiecej jak 4kg bo marze o naturalnym porodzie.
    dzis mnie juz malenstwo przywitalo delikatnymi kopniaczkami, co za piekne uczucie jak sie od rana czuje zycie w brzuszku
    dii - wspolczuje tego ze musisz sluchac tych krzykow i jekow, ja mysle ze tez bym sie mocno zestresowala szczegolnie ze nie chce znieczulenia i wiem ze mnie tez czeka taki bol ale wolalabym tego nie slyszec przed porodem, trzymaj sie tam jakos, moze niedlugo cie wypuszcza albo urodzisz, choc lepiej zeby synek jeszcze w brzuszku posiedzial, milego dnia wszystkim zycze
    venus - tak jak pisalam, poczekalabym ze szkola rodzenia co najmniej do 25tyg, ale zadzwon i sie dowiedz bo moze sie okazac ze na darmowa i tak nie ma miejsc wczesniej bo pewnie w kazdym miescie nie jest to takie proste sie do takiej szkoly dostac, a jak sie czujesz? juz niedlugo pewnie tez zaczniesz czuc ruchy jak ja, cudne uczucie :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorartystka80
     permalink
    Moonia nie wiem dlaczego ja też zaczęłam myśleć o wcześniejszym porodzie, bardzo rozsądnie zaczęłaś od zakupów dla siebie. Chyba też tak zrobię. Co to jest muszla?

pregnancy
    --
     permalink
    Dii ja ci współczuję tych ekscesów. Przeszłam to samo jak leżałam na patologii tylko że walczyłam o to żeby małej nie urodzić a oni mi na sale dali kobietę z płaczącym dzieckiem a po2 dobach ją wypisali i za 2 godziny dali kolejną z jeszcze bardziej płaczącym. Mi kazali odpoczywać i się nie stresować i weź sie człowieku nie stresuj. Na prawdę ci współczuję. Ta druga co ze mną leżała miała pocharatane całe krocze więc położna do mnie powiedziała Pani jest na chodzie Pani pomoże tej Pani. Z całym szacunkiem odpowiedziałam ale ja mam ciążę zagrożoną prawda? Paranoja co się dzieje w tych szpitalach. Dlatego nie chcę też tego wywoływania, tylko z zaskoczenia bo na prawdę można mieć dość. Za ścianą była porodówka, a wokoło matki z maluchami i tylko awantury na korytarzu że dziecko ma wysypkę że w jakim proszku uprała itp itd. Trzymaj się tam jakoś. Może do domku was wypuszczą w końcu...
    --
  6.  permalink
    Witam się z rana po niezbyt przespanej nocy:cry: Maja urządzała wędrówki do mnie i za drugim razem ją zostawiłam u siebie no i tym sposobem nie spałam ze 2h, potem zaniosłam młodą znowu do jej pokoju ale tylko drzemałam. Za to przez to niespanie cały czas czułam ruchy dzidzi, raz to tak mocne że albo to była nóżka albo rączka przy pępku, bo wyczuwałam takie małe twarde.
    Rano z Mają do lekarza, bo jednak do przedszkola się nie nadaje jeszcze, ale nie ma zmian żadnych, więc leki zapobiegawcze i naturalne sposoby (syrop z cebuli z czosnkiem i miodem, sok malinowy, ciepła kąpiel na noc i maść rozgrzewająca.)
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
    • CommentTimeSep 20th 2012 zmieniony
     permalink
    Artystka, TU masz linka do muszli :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Artystka, ja mam za soba poród w 31tc i z doswiadczenia wiem, ze miała wtedy bardzo duzo czasu na zakupy dla małej ( 8 tyg była w szpitalu) natomiast na szybko maz latał i kupował wszystko dla mnie. Mało to komfortowe było. Dlatego zaczełam obkupywac siebie a potem wezme sie za malucha :)
    •  
      CommentAuthorartystka80
    • CommentTimeSep 20th 2012 zmieniony
     permalink
    Olenkaka dzięki :) ja dopiero doczytuję i tak nie wiem czy będę mogła karmić piersią, ponieważ biorę leki.
    Moonia rzeczywiście,wysyłać faceta po takie kobiece sprawy i biegiem to niezbyt komfortowe.

pregnancy
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    ja te muszle kupuje dlatego, ze pamietam jak bardzo raniły mi brodawki te jednorazowe wkladki, one przyczepiały sie do peknietego miejsca i potem odrywanie ich powodowało problemy z gojeniem brodawek, mam nadzieje, ze z muszla bedzie lepiej
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.