Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    mooniia: ja te muszle kupuje dlatego, ze pamietam jak bardzo raniły mi brodawki te jednorazowe wkladki, one przyczepiały sie do peknietego miejsca i potem odrywanie ich powodowało problemy z gojeniem brodawek, mam nadzieje, ze z muszla bedzie lepiej

ja kupiłam bawełniane wielorazowe Aventu, myślisz ze z nimi były taki sam kłopot jak z jednorazowymi...? może nie ..
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    • CommentAuthorNatalia122
    • CommentTimeSep 20th 2012
     permalink
    To mnie dziewczyny teraz zmartwiłyście. Te jednorazowe wkładki nie dobre? Mam tylko takie :neutral: no zobaczymy najwyżej na prędce kupię coś innego.
    Właśnie teściowa przypomniała mi że jutro ma urodziny i może Zosia będzie prezentem :angry: No wyjdę z siebie po raz kolejny...
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    ciasto nie wiem bo zawsze miałam te jednorazowe, ale wiem, ze niektórym nic sie nie przykleja do brodawek - ja zawsze z tym walczyłam przez pierwszy tydzien, dwa - wyjsciem jest wietrzenie i latanie z cycem na wierzchu :) tyle, ze ja nie bardzo moge sobie na to pozwolic bo jak znam zycie, bedzie tak jak ostatnio - czyli wróce odłoze mała i polece przyjac pacjenta :devil: tato mnie wyrecza jak moze , ale nie zawsze moze w 100% wiec musze byc w gotowosci. No i dzieci starsze tez sa wiec mam nadzieje, ze muszle zdadza egzamin :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorKasiaTasia
     permalink
    Natalia122: Właśnie teściowa przypomniała mi że jutro ma urodziny i może Zosia będzie prezentem No wyjdę z siebie po raz kolejny...

no teściowe to są takie dowcipne ...

ja mam termin w okolicach mojej 5 rocznicy ślubu, 34 urodzin męża i rocznicy wyboru JPII, ciekawe która z tych dat zostanie wykorzystana przez moją Tesciówkę :bigsmile:
    -- 6.X.2012 Tadziulek 4.VIII.2014 Zygmuś
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Ja termin z pierwszego USG miałam w urodziny Teścia. :bigsmile: Teraz przesunął się o jeden dzień wcześniej, ale jak będzie, zobaczymy... W sumie nie miałabym nic przeciwko, Teściów mam baaaardzo fajnych...
    Ja miałam się urodzić 12 grudnia, a postanowiłam wyjść już 22 listopada.
    --
     permalink
    U nas to jest taka nagonka, bo męża bratanica ma urodziny w urodziny teścia, więc teściowa też chce. Ahhh jak też bym chciała żeby już wyszła a na razie to się tylko wierci...:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    venus87 ja na twoim miejscu znalazła taką Szkołę która kończy zajęcia przed porodem.Co prawda moja kończy w listopadzie ale nie było już wolnych późniejszych terminów.Po co zaczynać zajęcia tak wcześnie jak w czasie porodu i po porodzie o wszystkim zapomnisz.
    --
  2.  permalink
    Dzień dobry :smile:
    mooniia tak z ciekawości jaki laktator licytujesz?
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Czesc dziewczyny :)

Witam sie po nieprzespanej nocy, wstawalam 7 razy do toalety + synus buszowal w brzuszku.
    Coraz mocniej bola te jego kopniaki, szczegolnie wieczorem. Co to bedzie pozniej?

Dzis mamy na 13 szkole rodzenia, ostatnie zajecia pt. Jak byc dobrym rodzicem ;)

Ja z zakupow dla siebie mam narazie : 2 pizamy do porodu, majteczki siateczkowe, wklady poporodowe bella, lewatywe (by mi na porodowce zrobili, bo w UK nie robia - trzeba ich poprosic), maszyne Elle Tens, Tantum Rosa do podmywania krocza po, musze cos kupic na brodawki..moze te muszle gdzies znajde.. pewnie kupie rowniez kilka wkladek jednorazowych :) a! i grube skarpety polorowe - bo tak ostatnio ogladamy z mezem One born every minute i tam babki w szpitalach maja skarpety takie dlugasne , cieple ;) ja z natury jestem zmarzluch, wiec musze sie zaopatrzyc..
    Musze sie zastanowic co jeszcze by sie przydalo dla mnie w szpitalu?

Milego dnia :)
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
    • CommentTimeSep 20th 2012 zmieniony
     permalink
    Witam się i ja czwartkowo :bigsmile: ...o rany i ja musze w koncu na zakupy jechac bo ja mam tylko owczą skórę do wózka i w tym tygodniu powinien dojść wózek bo w poniedziałek wysłali kurierem z PL :bigsmile: ...poza tym zamówiłam 2 chusty i to koniec...ani łożeczka, ani ciuszków, nie mam też nic dla siebie...masakra jakaś nie wiem na co ja czekam :cry: ...ale po przeprowadzce i urządzaniu mieszkania mam dosyć zakupów ....mój mąż do tej pory nie może w to uwierzyć , że ja nie mam ochoty na zakupy :bigsmile:
    -- ,
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Witam
    nadrabiam . Wszystkim Nowym mamusiom, Serdeczne Gratulacje i Szybkiego powrotu do Zdrowia .
    Dii- ściskam mocno Mam Nadzieje że w końcu będziesz coś wiedziała , albo szybko wyjdziecie dla już z Maleństwem na rekach , albo jeszcze do domku puszczą . Tka czy siak ściskam mocno :hugging: Dasz Rade !!!
    Natalia - kurcze to już tak blisko może jednak Zdecyduje się na wyjście nim będzie ingerencja..... ale najważniejsza Wasze Zdrowie i Dobra opieka .
    Łał dziewczyny, ale śmigacie z tymi wyprawkami :whorship: czuje się jak nie odpowiedzialna smarkula ...:shamed::shamed::shamed:
    U mnie troszkę się pokićkało tak nie powinno być ..... :sad: no Ale jak ciągle mam nadzieje na lepsze jutro ,a z drugiej strony ile można znosić nie powodzenia dnia codziennego !!!!!!!! ani to mi ani Maluszkom nie służy :sad: nawet przestałam z nimi rozm. chyba na psyche mi siadło - no zob. jak to będzie....
    a wyprawka u nas w miejscu , tzn.mam wygodną komodę na ubranka i do przebierania fotel do karmienia .Łóżeczka,wanienka ,ubranka - nie wiem czy wystarczy :shamed:
    ALe pojawia się kolejny problem - co wziąśc do szpitala ponoć mają wszystko dla dzieci i dla mnie,a co potem ??? w domu mam to samo co wy kupić do szpitala a potem używać w domu ?aha pytałam o coś szpitalu rozm. z położną - poszłam do niej- pani ma tyle czasu i męża co dowiezie :shocked: i co lepiej samemu za w czasu zaopatrzyć ???
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    violet_flower: mooniia tak z ciekawości jaki laktator licytujesz?

aventu reczny :) sprawdził mi sie juz dwukrotnie, wykarmiłam dzieki niemu butla moim pokarmem przez 6 m-cy wczesniacza Małgosie - wiec nie bede nic zmieniac :) a bede musiala odciagac, bo od połowy stycznia musze wrocic do moich ferm, czyli nie bedzie mnie niemal cały poniedziałek w domu :confused: wolałabym aby niania podawała mój pokarm a nie mm
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Anula85 - chciałam do Ciebie napisać wiadomość, ale chyba nie mogę to piszę tu.
    Też dziś z M idziemy na te warsztaty "bezpieczny maluch"
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    aventu reczny :)

Oj popieram , dla mnie super chociaż kupiłam też drugi lakta plus czy jakoś tak próżniowy , ale ja wtedy pod koniec juz wyciskałam każdą krople wiec wydawało mi sie że avent nie wyrabia? ale nie ...., po prostu było mało nap. tylko 5ml mleka nawet tym próżniowym ściągniętym

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 20.09.12 11:49</span>
    aha u nas rano o 8 było 8 stopni , o kurna już widzę te rachunki za prąd i "ogrzewanie mieszkania" właściwie dogrzewanie !!!!
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Hello. To znowu ja. Na szczęście sama w pokoju to 2 godzinki mogłam odespać. Była właście u mnie lekarka i powiedziała, że crp się obniżyło do 14 cokolwiek to znaczy i jutro mogę iść do domu. Ale postara się jeszcze na dzisiaj załatwić wypis :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Współczuje takich atrakcji na porodówce. Wczoraj oglądałam pierwszy raz ten program Porodówka i stwierdziliśmy z mężem, że może dobrze, że miałam cesarkę :devil:. Nawet zaraz po urodzeniu Gosi mąż opowiadał,że dziewczyna, która była ze mną na sali przedporodowej, rodziła i krzyczała tak głośno, że on by tego nie zniósł. I jak się nie bałam całą ciążę porodu naturalnego i byłam bardzo pozytywnie nastawiona, to teraz się boję :wink:.

Co do wkładek laktacyjnych, faktycznie te jednorazowe się mechacą i zostawiają na piesiach takie paprochy. Poza tym z ceną tych wkładek przeginają. Najtańsze są z rossmanna, tylko u nas ciągle ich nie ma, pewnie od razu wykupują.
    Ja mam wielorazowe, uszyte przez babkę z forum chustowego i polecam!
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ja kupiłam jednorazowe do szpitala i na wyjście natomiast w domu mam zamiar pociąć jedna pieluszkę tetrową właśnie na kwadraciki.. rewelacyjny przepływ powietrza no i żadnych paprochów nie zostawia :cool:

Treść doklejona: 20.09.12 12:11
    Natalia rozumiem że wkurzają cię te ciągłe pytania czy już, ale na prawdę uwierz, że to w każdej chwili może się stać, może porób jakieś przysiady bądź spróbuj masażu sutków... :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    acia20: Anula85 - chciałam do Ciebie napisać wiadomość, ale chyba nie mogę to piszę tu.
    Też dziś z M idziemy na te warsztaty "bezpieczny maluch"

acia20 ale superancko a już miałam do ciebie pisać ,że idę sama i mam jedno miejsce wolne tzn może wejść ze mną jedna osoba bo mój mąż musi zostać dłużej w pracy a mamie coś wypadło.Myślałam,ze już nie uda wam się zapisać na te warsztaty ale widzę,że się udało :bigsmile: Trochę mi smutno,że idę sama bo będę się bała do kogoś zagadać i do was też . W razie czego to mnie poznacie ze zdjęcia i do zobaczenia o 17.00.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 20.09.12 12:24</span>
    madzinka83: Co do wkładek laktacyjnych, faktycznie te jednorazowe się mechacą i zostawiają na piesiach takie paprochy. Poza tym z ceną tych wkładek przeginają. Najtańsze są z rossmanna, tylko u nas ciągle ich nie ma, pewnie od razu wykupują.

madzinka83 a masz u siebie w mieście sklep Canpol Babies??? Tam jest teraz super promocja na te wkładki ja kupiłam 24 szt za 21 zł a drugie pudełko jest gratis.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 20.09.12 12:26</span>
    Aha a tak z ciekawości zapytam ile kosztują te wkładki w Rossmanie???
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Jupi! Wychodzę dzisiaj :jumping:
    W koncu sie wyspie!
    --
     permalink
    Dii super :bigsmile:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Dii , no to teraz spokojnie do terminu w domku !!!!:bigsmile:

A ja mam pytanie dotyczącą upławów, to że one są to ok kumam tylko dziś zauważyłam (przepraszam za dosłowność )ciągnące ale parę nitek było brązowych różowych .
    I teraz pytanie czy to coś po tej infekcji ??? czy co to może być , wizyta 28 dopiero wcześniej co wezmą i tak mnie na ktg wezmą wymaz i puszą do domu nawet nie sprawdzą szyjki wiec nie wiem czy się fatygować , czy poczekać do jutra i obserwować .
    Aha ulżyło mi już jeśli chodzi o świąd itp. tylko przez ile dni jeszcze smarować -clotrimazolum.
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Dii, super :) Wyśpisz się we własnym łóżku :wink
    Natalia, dziewczyny mają rację. Właściwie, to dzieć może postanowić wyjść w każdej chwili...
    A u mnie chyba coś drgnęło... Mam taki ciągnący ból w dole brzucha:bigsmile: Na pewno nie jest to objaw porodu, ale znaczyłoby to, że jest szansa, że kiedyś urodzę:bigsmile:
    --
  3.  permalink
    sysiajaw: Aha a tak z ciekawości zapytam ile kosztują te wkładki w Rossmanie???

6,79 za 30szt

edzia503: A ja mam pytanie dotyczącą upławów, to że one są to ok kumam tylko dziś zauważyłam (przepraszam za dosłowność )ciągnące ale parę nitek było brązowych różowych .

Edzia mi mój gin powiedział, że jak wystąpi jakieś plamienie to mam do niego dzwonić. Ja skonsultowałabym na Twoim miejscu to telefonicznie chociaż, bo wiadomo u Ciebie w brzuszku podwójne szczęście, więc ciąża podwyższonego ryzyka i każdy niepokojący objaw powinien być konsultowany.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Milka tak bardzo Ci zazdroszczę tych ruchów:jumping: czasami od czuwam jakieś gilgotanie, jak bym miała motylki na dole. Ale wiem, że to za wcześnie wiec czekam na 18 tc :crazy:

Ja też dziś ciężko w nocy spałam, mąż chrapał, dwa razy budziłam się bo głodna byłam, na sisiu, pies szczekał :angry::angry::angry: jeszcze katar mam i kicham, coś mnie wzieło :sad: a teraz czuję się zmęczona i śpiąca :confused:

Treść doklejona: 20.09.12 14:23
    A dzwoniłam do tej szkoły, co innego mieli napisane na stroni i co innego mi powiedziała, więc się tylko zdenerwowałam i dupa...:cry:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Anula85: Aha a tak z ciekawości zapytam ile kosztują te wkładki w Rossmanie???

U nas ostatnio była promocja i 4,99zł :)
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Edzia-zadzwon,moze telefonicznie powiedz co sie dzieje .
    Chociaz mi kiedys gin powiedzial ,ze dopuki niema zywej krwi nic sie niedzieje :)

My po spacerku ,wyszlam z mala o 12 i padam na ryjek ...Juz takie wyprawy nie dla mnie :shocked:
    chociaz ja taki szwedas jestem na miejscu nieusiedze :D
    Ale juz widze ze sie robi mi coraz ciezej ...

Zaraz obiadek i ,dzien leci jak szalony :)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Dii super, że wychodzisz :bigsmile:

Olenka ja mam takie bóle od krzyża ala @-owe, jestem ciekawa czy to tylko takie przepowiadające bóle, a dzidzia dzisiaj jest dosyć mało ruchliwa, jakoś nie czuję że do poniedziałku urodzę więc jestem ciekawa ile to potrwa:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Co do wkladek lakatycyjnych ,ja uzywalam bella i jonhsons ,nigdy mi sie niezdazylo ,aby sie rwaly ...
    Ale widze ze w rossmanie sa duzo tansze wiec sie w te zaopatrze :)

Treść doklejona: 20.09.12 15:22
    Dii-super ,ze zaraz bedziesz w domku :)
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    sysiajaw: jestem ciekawa ile to potrwa

Mój mąż ciągle wierzy, że urodzę przed terminem... He he- tylko że do terminu zostało 5 dni :wink: A pamiętam jak wpadłam tuta jw popłochu szukając pocieszenia, bo moja szyjka miała 0,5 cm... I co? I będzie dzidziol urodzony w terminie lub po:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Co do upławów to ja mam ich zawsze więcej po dłuższym spacerze i są wtedy takie kremowe/różowawe i niekiedy jest jakaś brunatna plamka. Lekarzom mówiłam i stwierdzili, że to normalne w ciąży i mam się nie martwić, dopóki nie są jasnoczerwone.

Ja dziś jestem strasznie zamulona. Ostatnio ciągle chce mi się spać i wieczorami wcześnie padam.

Niech już będzie weekend, bo mam jechać na zakupy. Chcę dokupić resztę ubranek i kocyk, bo zaraz będę się brała za pranie tego wszystkiego no i wartałoby zacząć kompletować rzeczy do spakowania torby szpitalnej, bo nie mam nic.

A w następny weekend przemeblowanie i w końcu będę mogła zacząć wić to moje gniazdo!:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Malisiek: Niech już będzie weekend, bo mam jechać na zakupy. Chcę dokupić resztę ubranek i kocyk, bo zaraz będę się brała za pranie tego wszystkiego no i wartałoby zacząć kompletować rzeczy do spakowania torby szpitalnej, bo nie mam nic.

A w następny weekend przemeblowanie i w końcu będę mogła zacząć wić to moje gniazdo!:devil:

ja do tej pory nie miałam syndromu wicia gniazda ... w tej ciąży byłam i jestem nadal mega leniwa :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    A mi coś się już robi, że nie mogę się zabrać za urządzanie pokoju. Już chcę wszystko przygotować, poukładać i cieszyć się tym widokiem ;>
    --
     permalink
    Olenkaka haha ja też wpadłam tu jak w popłochu. I masz.... Czekam i czekam... 18 dni bez leków juz jestem , 9 bez pessara i nic mnie nie rusza. A krocze boli coraz bardziej. Momentami płakać mi się chce z tego bólu...
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Natalia122: A krocze boli coraz bardziej. Momentami płakać mi się chce z tego bólu...

jak ty to odczuwasz? Ja dzisiaj mam takie wrażenie że mi się małe wwierca w szyjkę i boli
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Olenka dzieki :) prubowalm zaszeptac ,ale chyba ciemniak ze mnie :shamed:bo niewiem jak ,powinna byc taka opcja odszepnij czy cos :D
    A czemu niedzialaly niewiem ,robilam wszytko jak zawsze :)

Treść doklejona: 20.09.12 16:07
    hahha ,dopiero widze ze na tym rozowym tle jak "wol" pisze odszeptaj :D:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Emenemss: hahha ,dopiero widze ze na tym rozowym tle jak "wol" pisze odszeptaj :D:crazy:

:rolling::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    Dii fajnie że dzisiaj wychodzicie:)odpoczniesz od szpitalnego gwaru i odeśpisz:)
    a co do wkładek laktacyjnych ja używałam rossmanowych i belli jednorazowych i nic mi się nie przyklejało i nie paprało...
    --
     permalink
    sysiajaw to wiercenie w szyjce to ja już nawet nie zwracam na to uwagi, to jest od bardzo długiego czasu u mnie na porządku dziennym.
    Natomiast ten ból o którym piszę jest jak byś miała zakwasy, w pachwinach i ciagnie do krocza. W nocy obrócić się nie mogę, a jak się zastoi to jeszcze gorzej wstać z łózka.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    mońka: belli jednorazowych i nic mi się nie przyklejało i nie paprało..

ja właśnie z jednorazowych wybrałam belli
    --
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    witam sie w rozpoczetym kolejnym tygodniu. Dzisiaj i ja mialam noc nie przespana, ciagle biegalam siku :confused: a jak juz wstalam ciezko bylo zasnac.
    Dii super ze idziesz juz do domku. Przynajmniej sie wyspisz i zrelaksujesz po tych meczarniach.
    No i oczywiscie witam nowe mamusie na forum :bigsmile: Fajnie ze pojawiaja sie nowe osoby i coraz wiecej nas :wink:
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Natalia122: Natomiast ten ból o którym piszę jest jak byś miała zakwasy, w pachwinach i ciagnie do krocza. W nocy obrócić się nie mogę, a jak się zastoi to jeszcze gorzej wstać z łózka.

Ja mam to samo od jakis 4 tygodni ...dokaldnie w nocy tez jak przekladam sie na drogi bok ,rowniez czuje ...
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Emenemss: dopiero widze ze na tym rozowym tle jak "wol" pisze odszeptaj :D

Nie martw się- z tej opcji jeszcze nie korzystałam, a opcje "szepnij" niedawno odkryłam :tooth:
    Z biodrami też tak mam... :wink: Bolą od miesiąca lub dwóch :confused:
    Mówię do mojej małej, żeby już wylazła, a ona mi w odpowiedzi dupkę wypina... I gadaj tu z taką!
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Olenkaka: Z biodrami też tak mam... :wink: Bolą od miesiąca lub dwóch :confused:
    Mówię do mojej małej, żeby już wylazła, a ona mi w odpowiedzi dupkę wypina... I gadaj tu z taką!

Hheheh ,tylko Ty jestes na koncowce ,a ja ??polowa ciazy za mna i juz mam "zkwasy" w kroku.
    Ale mam na to sposob ,leze sobie w wannie jakies 30 minut i odpreza jak niewiem co ,wiem ze niewolno w goracej wodzie ,robie taka ciplejsza :)

Treść doklejona: 20.09.12 18:39
    wlasnie wyszlam z wanny ,poczytalam troszke ksiazke i odpoczelam chwilke :)
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Ten ból w pachwinach i kroczu jest okropny. W nocy nie mogę iść i człapię na boki taka zgięta, bo tak boli :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Ja nie mam wanny... :cry: A tak bym się wyłożyła:cry:
    Żeby było śmiesznie- na tym etapie mam problem z umyciem stóp, z użyciem tarki... Ciężko mi ubrać majtki, a przy ubieraniu skarpetek muszę sobie stopę oprzeć o krzesło...
    Dzisiaj się śmiałam, bo wyciągnęłam męża na zakupy (wiecie 10l mleka, 3 kg mąki, etc.) i mijałam się z laską, która zasuwała w kozakach:bigsmile: A ja w japopnkach! :rolling:
    Innych butów nie wcisnę...
    Taaak, ciąża to INNY stan :bigsmile:
    --
     permalink
    Ja bym tez poleżała, ale boję się że nie poczuję wód. A jednak pod prysznicem to większa szansa że coś poczuje między nogami,
    Olenkaka nie jesteś sama. Stopy myje mi mąż
    :bigsmile: majtki czasem też mi pomaga załozyć, a co do pielęgnacji stóp to każę sobie przynosić miskę do salonu i jak się pochylę na boki to daję radę sobie zrobić pedicure :bigsmile: co bardziej śmieszne nigdy nie siedziało mi się tak dobrze po turecku jak teraz :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Natalia122: nigdy nie siedziało mi się tak dobrze po turecku jak teraz

Powiem Ci, że jakiś czas temu dziewczyny pisały, że ta pozycja jest wskazana, jeśli chce się urodzić... Mnie niestety kolana wysiadają, jak chce siedzieć po turecku... :devil:
    --
     permalink
    JA dzisiaj kręciłam biodrami tak jak radziła MISIA LUDEK , robiłam przysiady - ałłłłł tylko 5 bo niestety kolana też mi wysiadają i siedziałam po turecku rozciągając nogi na boki. Teraz stałam pół godziny pod gorącym prysznicem bo rzekomo ciepła woda też może wywołac skurcze. Cały czas się łudzę że może jednak uda sie bez wywoływania...a jutro KTG.
    --
  4.  permalink
    a ja mam takie pytanie do rozpakowanych mam... jak używacie Tantum Rosa tuż po porodzie..? Do czego wlewacie zeby bylo najwygodniej, czy dajecie położnym aby to przygotowały w czymś sterylnym? Jakoś póki nie urodziłam to ciężko mi sobie wyobrazić tę ogromną ranę i jej pielęgnację... :confused:
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Cześć dziewczyny :)
    Miałam dzisiaj straszny kryzys od rana.. Pogoda okropna, jakieś 12 stopni. Musiałam wyjść z domu, a tu nie ma się w co ubrać:neutral:
    O ile w lato było ok, leginsy plus jakaś tunika, na nogi klapki to teraz tragedia. Wszystkie cieplejsze ciuchy sprzed ciąży za małe, żaden płaszczyk się nie dopina.
    Luby zaczął mnie pocieszać, że ładnie wyglądam itp. a ja nagle w ryk i z japą na niego, żeby mnie nie pocieszał, bo będę płakać..:devil:

Do tego mam takie wielkie cycki, że ni cholery nie mogłam zakupić stanika do karmienia w mojej mieścinie, największy rozmiar do H ehh..
    Za to upolowałam w szmateksie płaszcz jesienny za całe 35zł, za który w sklepie musiałabym zapłacić jakieś 200zł:cool:
    Teraz tak sobie myślę, że skoro zaoszczędziłam dzisiaj tyle kasy na płaszczu to chyba jutro dokupię sobie jeszcze buty - babska logika:bigsmile:

Ciasto, ja jeszcze nie rozpakowana.. ale na początku ciąży jak mnie coś brało to wsypywałam saszetkę tantum rosa do miseczki, zalewałam ciepłą przegotowaną wodą, siadałam na bidecie i sobie tym przemywałam. A jak to zrobić w szpitalu tuż po porodzie to niestety się nie wypowiem.. Może poprosić położne o przegotowaną wodę i pochlapać się w łazience?
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.