Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeSep 21st 2012 zmieniony
     permalink
    A mnie własnie Prenalen smakuje:cool: Jestem własnie w trakcie zażywania i dla mnie ma ciekawy smak-już się nie mogę doczekać kolejnej dawki:devil:
    Ale w sumie nigdy nie lubiłam słodyczy, a teraz muszę mocno się pilnować:devil:
    --
  1.  permalink
    Dii przy cholestazie to ciśnienie jest chyba w normie, przy zatruciu ciążowym występuje jego skok. Jeśli powtórzą Ci się te objawy to ja dla własnego spokoju zadzwoniłabym do gina lub ewentualnie poszła zrobić alat i aspat, ew. bilirubina
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
    • CommentTimeSep 21st 2012
     permalink
    Kandyzowana - twoja beta nie jest bardzo niska, nigdzie tak nie napisalam. Pisalam jedynie ze moja byla bardzo niska ale to byl chyba 14 dfl.
    Take nie martw sié i czekaj na rozwoj sytuacji. Powolutku gratuluje...:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Kandyzowana: w 11/12dfl 31,24 to mala beta??
    nie jest za mała, ja około 11 d fl miałam 29, widzieliśmy już serduszko, jest ok. Beta może miec bardzo różne wyniki, nie am co się nimi zakręcać za bardzo... Musisz doczekać do wizyty, myśleć pozytywnie, jak najmniej czytać w necie. W pierwszej ciązy tez już sobie puste jajo płodowe wymyslałam i inne straszne rzeczy ( za wcześnie poszlismy na usg i nic nie było widać). Wiem sama najlepiej, że cieprliwość w tej sytuacji jest ogromnie trudna, ale NAJWAZNIEJSZA. Trzymaj się
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Czesc Dziewczyny :)

Wreszcie sobie pospalam - az do 11 :D

Kandy - ja Ci odpisalam pod wykresem. Beta ok. Ale niepokoja mnie te Twoje krwawienia/plamienia.
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Niezalogowana0: Witam Was Kochane, mam takie pytanie. Czy któraś z Was walczyła w ciąży z przeziębieniem?

Ja właśnie leczę się z przeziębienia i polecam leczniczą kanapkę mojego M: kanapka z masłem, duuużo posiekanego czosnku i na to pietruszka, która ponoć łagodzi smak i zapach czosnku (ale i tak nie działa ;) Do tego piję bardzo dużo herbaty z miodem, cytryną i sokiem malinowym i wodę z cytryną i miodem. Piję świeżo wyciskane soki z pomarańczy, grejpfrutów i kiwi. Na gardło płukanie wodą z solą.
    --
  2.  permalink
    No właśnie te gardło mnie martwi ale mam nadzieję, że dalej się to nie posunie.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    akirka: Czy któraś z Was walczyła w ciąży z przeziębieniem?

ja po dwóch tygodniach walki wszelkimi specyfikami dla ciezarnych ( i tymi domowymi i z apteki) własnie koncze antybiotyk ;) i w koncu jest lepiej :) i załuje, ze nie wziełam go wczesniej bo niepotrzebnie sie meczyłam :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Cześć dziewczynki dołączam do tych co męczą się z przeziębieniem ja na szczęście nie mam kataru ale gardło trochę boli.To chyba wczoraj się tak doprawiłam , a za 4 godziny mam szkołę rodzenia.Teraz siedzę i płuczę gardło wodą z solą oby to pomogło.
    --
  3.  permalink
    A ja właśnie popijam sobie herbatkę z sokiem malinowym i cytryną ;) A zaraz miód do mnie dotrze :bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    tylko pamietajcie, ze miod zeby miał własciwiosci bakteriobojcze to musi byc rozp w max temp 70C i nie moze byc łaczony z cytryna :) taka goraca herbatka z miodem i cytryna to tylko jest pyszna i nic poza tym ;)
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Rety, te twardnienia już mnie wkurzają. Nie dość, że są mega nieprzyjemne, to jeszcze bolą. Kłuje mnie ten brzuch, jakbym miała kolkę po bieganiu :|
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Malisek - wiem co czujesz. Ja odkad maly sie przewrocil gorzej sie czuje. Tez mi brzuch twardnieje, boli tak dziwnie, kluje i jakby uciska. Maly ma mniej miejsca glowka w dol i bardziej czuje jego ruchy i kopniaki. Mam juz dosc, a to jeszcze tyle czasu przed nami.
    Do tego zaczal mi dokuczac bol kregoslupa. Synus rowniez napiera na pecherz, wczoraj szlam na zakupy - oczywiscie przed wyjsciem z domu toaleta, przeszlam nawet nie 5min spacerkiem i czulam taki ucisk na pecherz, ze myslalam, ze do tesco nie wytrzymam. Na szczescie podjechal autobus i szybko do tesco trafilam. Ale tak juz mam, ze jak tylko wyjde z domu, zaraz mi sie chce siku. Takze gdzie nie ide, to w myslach juz szukam najblizszej toalety. Poza tym ciezko mi z brzuchem.

Ale sobie pomarudzilam, jak nigdy chyba ;)
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Malisek,Madzia przyłączam się do Was z tym bólem .Maluchy nerwowo kopią-ja czuje jak by 2 kg cegłe na brzuchu i dziwna fala od góry do dołu :confused:
    No i Mnie dziś dopadło gardło,katar i jakiś stan podgorączkowy :confused: dobrze że jem czosnek bo dość wysokie ciśnienie mam.
    Dziewczyny po CC ,czy podczas zmiany pozycji nap..z boku na plecy może coś stać się z blizną tzn.zrostami. bo tak raz (ub naparę dni) nagle silny ból takjakby ktoś mi świeża rane wzioł i rozszerzył taki rozdzierający ból,po prawej lub lewej stronie blizny od środka to czuje .
    Czy od takiego czegoś może się coś porobić z nią?
    Martynka ma dziś dyskoteke w szkole ja usmażyłam nagetsy mam nadzieje że będą smakować.
    --
    • CommentAuthorNatalia122
     permalink
    Ja sie chyba dziewczyny wykończę zanim urodzę :sad: bylismy na KTG i skurcze na poziome 10 czyli żadne, tętno super. ale jak zobaczyłam że skurczów zero to dostałam takiego ciśnienia że szok. na szczęście po kilkunastu minutach znacznie spadło. Nie wiem jak tylko przekraczam próg szpitala to czuję że skacze mi ciśnienie. Od dziecka tak mam że białe fartuchy działaja na mnie w t en sposób :sad: Juz nie wiem jak radzić sobie z tymi emocjami... a jeszcze maszyna zaczeła strasznie piszczeć w trakcie badania przyleciała połozna pytam co tak piszczy :aaa to dziecko na chwilę tętno straciło,,,, yyyy przepraszam maszyna zgubiła dziecko znaczy się" no i po tym zmierzyli mi cisnienie.
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Natalia122, mam tak samo z ciśnieniem. Ale tylko w ciąży u ginekloga. Normalnie mam 90/60 PO KAWIE, a u lekarza bez żadnych "dopalaczy" 120/80... Normalnie jak siedzę przed gabinetem, to czuję jak mi serce wali...
    --
  4.  permalink
    Malisiek, madziauk, edzia503 dołączam się do narzekających....skąd ja to znam - parcie na pęcherz, ból w pachwinach...ehhh niech ten listopad już będzie...

Natalia122 w końcu urodzisz...:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Natalia122 - kochana, wspolczuje tego czekania. Ale malenstwo wyjdzie wtedy kiedy bedzie gotowe, widocznie jeszcze nie pora. Z tym skokiem cisnienia to nieciekawie, dobrze, ze corcia zdrowa i wszystko jest ok. Tez babki w szpitalu maja tupet, by mowic, ze dziecko stracilo tetno :devil: 3mam kciukasy za Was :)

Ja sie musze pochwalic, ze zaczelam pranie ciuszkow dla synka - pierwsze pranie sie robi :) pozniej juz pojdzie z gorki.

Nie wiem kiedy kupic wozek, bo miejsca mamy malo w mieszkaniu. Czy teraz jest wlasciwa pora? Nie za wczesnie? Nie chce by stal, znowu z drugiej strony nie chce sie zabrac za to za pozno, bo mimo, ze wiemy jaki wozek to trzeba sie wybrac do sklepu i zamowic wlasciwy kolor :) Poza tym chcialabym juz go miec ;) nie wiem skad ta chec posiadania go juz ;) Kiedy wy kupowalyscie swoje wozki?
    --
  5.  permalink
    madziauk ja kupiłam wózek na początku sierpnia, ale tylko dlatego bo trafiła się okazja cenowa. Wózek stoi zapakowany w pudle w piwnicy, rozłożę go najwcześniej końcem października bo też mam mało miejsca w mieszkaniu:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Naprawdę mnie ta końcówka wykańcza, bo ciągle mnie ten brzuch pobolewa i jest mega napięty. Tak jakbym cały czas napinała mięśnie i nie mogę tego rozluźnić :confused:

Ja pranie zaplanowałam na następny tydzień, ewentualnie ten weekend. A wózek kupiony chyba miesiąc temu. Też był problem z upchnięciem go, bo miejsca u nas mało, ale jakoś dało rade. Ale nie wiem, gdzie my pomieścimy te wszystkie rzeczy, jak już je wyjmiemy z pudeł :shocked:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Madzia Uk ,tak szczerze ja z córeczką kupiłam 4tyg.po porodzie:shamed: nosidełko miałam wcześniej ,a jakoś też nie chciałam zapeszać .
    Teraz musimy zamówić przynajmniej 4 tyg.wcześniej a ja tylko mam nadzieję że jak w tym tyg. zamówimy to wyrobią się gdyby coś miało się potoczyć szybciej no i żeby mama go miała gotowego w domu:shamed:

No z tym praniem ,ojjj chyba macie racje czas zacząć , bo troszkę tego jest -komoda czeka na pomalowanie a do tego czasu chyba gdzie indziej wyprane pochowam :confused:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 21.09.12 18:23</span>
    kurcza jak mnie gardło nawala ..... sól nie dam rady.... szałwia w pl sklepie w pn.otwarty .MAm chlochinadlin(czy jakoś tak ) ale nie wiem czy moge na tym etapie
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Malisek - my musimy przeniesc nasze rzeczy z sypialni do salonu, z komody z szufladami ;) a synusia rzeczy do sypialni by byly pod reka ;) dlatego zaczelam prac :) poza tym jak wypiore rzeczy do lozeczka to zlozymy je i juz bedzie stalo. U nas w salonie zmiescilby sie ten wozek, ale po co ma stac. Ciekawe czy zlozony zmiesci sie do szafy w przedpokoju ;) no nic, moze pod koniec miesiaca zamowimy :)

Edzia, ja niestety nie wiem czy w ciazy mozna chlorchinaldin. Moze sprobuj zdejsc kanapke z czosnkiem. Wygrzej sie w lozku.
    Prenalen - syrop dla ciezarnych jest dobry na gardlo - mi pomagal.

Ja zaraz musze sie zabrac za przygotowanie plackow :) musze zetrzec jablka :) maz wroci za godzinke z pracy i bedziemy smazyc na kolacje :)
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Madziu a z kolorkiem nie będzie problemu od razu dostępny ? to będzie wózeczek 3w1?
    Szafa u nas duże(ale i wózek mega duży ) ale jak uprzątnę werandę to chyba tam będzie stał , chyba że Kluchom spasuje wózeczek i usypianie w nim to będe po spacerze czyścić i do salonu jak nie to kojec zakupimy później .
    Ten syropek chyba powiem żeby mama mi kupiła i 7 -go podaje paczke (to będzie na znów) .CZosnek jadłam już 7 ząbków za mną i znów muszę jogurt wypić :confused: (żołądek boli ) atak mnie od nabiału odrzuca, a to takie ważne teraz .....!może witaminy suplementują w całości ,że tak mnie odrzuciło od nabiału ?
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    edzia503 - mysle, ze problemu nie bedzie, bo te wozki maja wymienne kolorki - baza jest w jednym kolorze. Wozek 2w1, fotelik samochodowy kupimy osobno :) plus adaptery. Mysle, ze powinni miec je na stanie, bo ta sa dosc popularne wozki tu :) my baze chcemy ciemno szara a budka i dodatki bezowe :) wiec takie standardowe kolory, wozek chcemy sprzedac na wiosne i kupic inny model - spacerowke, ktora rozklada sie na plasko. Bo ten ma niestety spacerowke kubelkowa ;)
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Ale fajnie widzę ze dopracowany plan ,te kubełki to rzeczywiście dziwna moda szczególnie w europie
    Ja też kupuje nowy ale w rzadkim kol. jak maluchy będą większe sprzedam i kupie tylko spacerówkę albo parasolkę składaną
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Madziauk - my z jednego pokoju w domu przenosimy się do drugiego, większego, bo inaczej byśmy się nie pomieścili. Będzie totalne zamieszanie z przenoszeniem mebli z jednego do drugiego i zamiana kanap z tą z salonu. Będziemy miały z mamą roboty ze sprzątaniem i ogarnianiem, jak już tata z mężem to poprzenoszą. Ale przynajmniej będę miała zajęcia na jakiś tydzień, żeby sobie to wszystko pięknie poukładać i czas mi szybciej minie :devil:

Treść doklejona: 21.09.12 19:16
    A wózek chcę sobie wcześniej rozłożyć, żeby mi się ulotnił ten zapach nowości (taka wymówka, jakby ktoś się w domu czepiał. oko chce sobie pocieszyć i pojeździć tym wózkiem po domu :devil::devil:)
    --
  6.  permalink
    Anula85: Cześć dziewczynki dołączam do tych co męczą się z przeziębieniem ja na szczęście nie mam kataru ale gardło trochę boli.To chyba wczoraj się tak doprawiłam , a za 4 godziny mam szkołę rodzenia.Teraz siedzę i płuczę gardło wodą z solą oby to pomogło.

Anula, czy Ty jestes z W-wy... bo jak przeczytalam o tej WIlanowskiej to tak sobie pomyslalam... :-)
    -- ___
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    a mnie naszło na bitą śmietane :shocked: jaaaaaa ,taka rurka do tego..........
    --
  7.  permalink
    _______

edzia503: kurcza jak mnie gardło nawala ..... sól nie dam rady.... szałwia w pl sklepie w pn.otwarty .MAm chlochinadlin(czy jakoś tak ) ale nie wiem czy moge na tym etapie

Edzia - ja na przeziebienie brałam ten PRENALEN dla kobiet w ciąży, a na bolące i piekące gardlo ISLA. Super sie sprawdziły, a choróbsko uciekło. Zyczę Ci duuuuzo zdrowia ! :hugging:
    -- ___
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    no czytałam o tym syropku powiem mamie co by go kupiła . ale te gardło do7-go ,nie wytrzymam bólu.ale dziękuje za poradę
    :winkkiss:
    --
  8.  permalink
    Dziewczyny :D

Juz nie krwawie i nie plamię od pół dnia a chodziłam duzo itp wiec chyba jest juz lepiej ;-) teraz juz tylko bede bardziej mogla uwazac na siebie:)

Beta wczoraj : 31,24 U/l
    Beta dzisiaj: 56, 95 U/l

czyli wieksza razy 1,75 w ciagu rowno 24h :)
    --
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    Kandyzowana wiec GRATULUJE :D I witamy w przyszlych mamusiach. :bigsmile:
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kandy - super wiesci :)) gratulacje ogromne :)

U mnie drugie pranko zrobione, a 3cie wstawione ;)
    Poza tym synus sie rozpycha i kopie, daje mi jak zwykle popalic wieczorkiem ;)
    --
  9.  permalink
    Na razie NIE DZIEKUJE i bede musiala was na 12 dni opuscic bo wyjezdzam na Wakacje ale po powrocie, jak wszystko bedzie dobrze - bede tu stałą bywalczynią :*

Madziu - dobrze, niech kopie i się rozpycha- niech daje o sobie znać!!! :D

Justynko - .. nie podziekuje by nie zapeszać :D
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Kandyzowana gratuluję!:bigsmile: fajnie, że grono przyszłych mamuś się powiększa..

Madziauk - mój się rozpycha non stop, jak przestaję go czuć na dłużej niż pół godziny to zaczynam się niepokoić:smile:
    A z tym notorycznym parciem na pęcherz mam to samo, "malutki" uciska główką i latam sikać co 5 minut.. Ale cóż, takie uroki końcówki:wink:
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Kandyzowana , ja plamiłam na początku- podobno kosmówka była blisko ujścia szyjki macicy. Potem, jak macica rosłą, to wszystko się ładnie podciągnęło do góry:wink: Może u Ciebie jest podobnie...
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Matko tak patrzę teraz na mój suwaczek i oczom nie wierzę, że skończyłam dziś 33 tydzień, a wg usg już nawet 34:shocked: kiedy to zleciało ja się pytam???
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Isiula,
    w międzyczasie, w międzyczasie :tooth:
    --
  10.  permalink
    wszystkim "nowym" pomyślności
    ja tymczasem mam jeszcze dwa dni z bąblem w formie 2 w 1 a w poniedziałek o 8.30 melduję się w szpitalu i tego dnia poznamy się z synkiem na zewnątrz :-) dostaję stracha
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    Olenkaka, no juz u mnie lepiej jest :) ja plamilam od implantacji przez jakies 3 dni a dzis juz jest od ok 11.00 lepiej i sie utrzymuje:) Obym tylko przetrwała wakacje dwutygodniowe dalekoo stąd ;-) ale lekarze ( trzech) mi pozwolilo bez żadnych wahań.

Isiula - nie dziekuje jeszcze:D
    --
  11.  permalink
    Kapelusznick nieJedna chciałaby być już na Twoim miejscu....kurcze chyba fajnie mieć taka świadomość, że to już i wiesz kiedy to się stanie?:smile:

A Mój ryneczek jakiś dziwnie spokojny ostatnio, chyba śpiocha w sobie noszę:wink: czasem sodę tylko przeciagnie, ale za to profesjonalnie napiera główką na pęcherz, co 10 minut jestem w wc:devil:

Treść doklejona: 21.09.12 21:14
    Edit:syneczek:bigsmile:

Treść doklejona: 21.09.12 21:14
    Isiula ja też sobie zadaje to pytanie kiedy to zleciało...
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Moja panna ogólnie raczej spokojna jest i tylko czasem, wieczorami daje się we znaki ;> Mam nadzieję, że taka spokojna będzie też po porodzie :devil:

Treść doklejona: 21.09.12 21:44
    Ahh, a jak mnie dzisiaj mężuś przerobił :shocked: Tata wrócił z pracy(pracują razem) i mówi, że m. poszedł z kumplami na piwo. Ja już wkurzona, bo obiad wstawiłam, a ten nawet nie raczył mi o niczym powiedzieć i już układam w głowie, że mu nieźle wygarnę jak tylko wróci. Za parę minut dzwonek do drzwi, otwieram, a tam stoi m. z uśmiechem na twarzy i bukietem róż w dłoni :heartsabove:
    --
  12.  permalink
    Violet z jednej strony masz rację, fajne jest to, że bez niespodzianek, może jakiś większy spokój, ale i tak stres jest, co by nie mówić, dla każdej z nas czy sn czy cc to wielkie emocjonalne przeżycie
    --
  13.  permalink
    Kandy super wiesci:D
    Malisiek fajnego masz meza:)
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    spidermanka:
    Anula, czy Ty jestes z W-wy... bo jak przeczytalam o tej WIlanowskiej to tak sobie pomyslalam... :-)

Cześć jestem z Konstancina Jeziornej a z Wilanowskiej mam autobus do domu.
    P.S.Właśnie wróciłam ze szkoły rodzenia,jestem tak zmęczona ,że nie mam siły pisać.Dziewczynki do zobaczenia jutro :bigsmile: Dobranoc
    --
    • CommentAuthormilena1984
    • CommentTimeSep 22nd 2012
     permalink
    Kurka ze ja tak mam kiedy cale forum zasypia to u mnie dopiero jest klimat na pogaduchy a nikogo nie ma :cry: wzystko przez ta 6h roznicy, niby nic a i tak za duzo o te 6

Treść doklejona: 22.09.12 05:19
    malisiek gartuluje meza. zeby moj sie tak domyslil o te roze...moze to dlatego ze obiad z slony:shamed:

Treść doklejona: 22.09.12 05:19
    dobranoc
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    Dzień dobry kobietki,
    ja zauważyłam że mała rusza się bardziej jak ja sobie chodzę -jak jestem w pracy na dniu wolnym jak odpoczywam to może kilka razy przez cały dzień daje o sobie znać -ha śmieszne bo wszędzie gdzie czytam to piszą że jak chodzimy to dzieć śpi bo go kołyszemy a jak usiądziemy to wtedy zaczyna harcować-najwidoczniej moje maleństwo woli na odwrót :) i tak jest przez cały dzień, wieczorem może tylko kilka razy pobryka- na razie kopniaczni nie są mocne więc w nocy spokojnie śpię i nie wiem czy maleństwo w nocy śpi czy bryka.
    a jak tam z waszymi brzdącami-kiedy są najbardziej aktywne?
    pozdrawiam i miłej soboty
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    gusiadm: a jak tam z waszymi brzdącami-kiedy są najbardziej aktywne?

rano i wieczorem :) czasem jak sie obudze w nocy to tez ja czuje :) aktualnie ma czkawke ktora czuje na własnej pupie :wink:, jakos smiesznie sie ułozyła :)
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Witam
    U mnie mała uaktywnia się między 21:00 a 23:00 a w pozostałym czasie chyba śpi i teraz nie wiem czy nie za rzadko ją czuję
    --
  14.  permalink
    Witam
    To jak czujemy malenstwa zalezy jak sa ulozone, bo jak pleckami do naszego kregoslupa lub bokiem to czuc je wyraznie, natomiast jesli kregoslupem do brzucha to czuc delikatne przeciaganie, ktorego zajete mozemy nie poczuc. Ponadto zalezy gdzie usadowione jest lozysko, jak na przedniej scianie to ruchy tez sa slabiej odczuwane.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.